The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.11.2009, 00:22
i pomyslec ze kiedys takie cos kazdemu sie w tym kraju podobalo ,race,serpentyny ,sztuczne ognie i inne

a dzis ..

juz widze te naglowki w Wyborczej i jako glowny news w Faktach' chuligani probują podpalic stadion,mamy zdjęcia"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 01.12.2009, 10:20
GW - "Gówno Prawda" napisał(a):
Bełchatów. Pod stadion PGE GKS zajeżdża 250 samochodów z Warszawy. 850 kiboli kupuje bilety na mecz z Legią. Wchodzą na sektor dla gości i zaczynają od gromkiego "ITI sp...". Po chwili na płocie wieszają transparenty: "Nie płakałem po Wejchercie" i "J... ITI". Na stadionie wcale ich nie powinno być, ale policja, klub z udziałem skarbu państwa i PZPN lekceważą polskie prawo
Uchwała PZPN z lipca mówi jasno: "Organizator zawodów może przyjąć kibiców drużyny gości tylko i wyłącznie w grupach zorganizowanych zaakceptowanych przez klub wysyłający, wedle ściśle określonych zasad".
Więc jakim cudem kilkuset kiboli weszło na stadion?
Według prawa klub musi mieć dane osobowe i zdjęcie każdego, komu sprzedaje bilet. Wśród kiboli z Warszawy są ukarani zakazem wejścia na stadion. Wiedzą, że prawo jest lekceważone. Dlatego przyjeżdżają do Bełchatowa jako "niby" niezorganizowana grupa, mając ze sobą listę nazwisk tylko z PESEL-ami, licząc na wymuszenie wejścia.
Nie przeliczyli się.
Ustępuje przestraszona policja - woli mieć kiboli w jednym miejscu. Stadion pasuje idealnie. Ale chyba niemożliwe, aby nie znała przepisów...
Ustępuje klub, własność PGE - spółki skarbu państwa. Dlaczego? Chyba nie dla dodatkowych 16 tys. zł za bilety?
Na końcu ustępuje delegat do spraw bezpieczeństwa, etatowy pracownik Polskiego Związku Piłki Nożnej, choć przecież jemu powinno zależeć, aby stadion był bezpieczny.
- Wpuściłem ich na wyraźne żądanie policji. Niech pan napisze, że wszystkiemu winna jest policja - stwierdził w poniedziałek delegat PZPN Janusz Kowalski. - Powiedzieli, że w innym wypadku mogło dojść do rozruchów w mieście.
- Ale przecież tą decyzją złamał pan ustawę, regulamin pańskiego związku i ekstraklasy?
- Nie będzie mnie pan uczył. Ile ma pan lat? - pyta Kowalski.
Dzwonimy do Powiatowej Komendy w Bełchatowie. Zabezpieczający mecz szef prewencji na urlopie, jego zastępcy nie ma, pani rzecznik na zwolnieniu, jej zastępczyni mówi, że jest nieprzygotowana do odpowiedzi. Dzwonimy do Łodzi. Rzecznik Komendy Wojewódzkiej: - Mówi pan, że kibic nie może kupić biletu bez podania danych osobowych i zdjęcia? A gdzie konstytucja? Ja jako kibic nie mogę? Nooo, już były w przeszłości takie historie. Tramwaje z napisem "Nur für Deutsche"!

Ręce nam opadły, ale dzwonimy do Komendy Głównej w Warszawie. Każą wysłać maila z pytaniami. Wysłaliśmy już w sprawie legijnego kibola "Starucha", który mimo zakazu stadionowego, z plakietką PZPN na szyi, kierował dopingiem na meczu reprezentacji. Na prośbie dopisaliśmy "Pilne". Czekamy już dwa tygodnie.

W sprawie Bełchatowa Komenda Główna jednak interweniuje w Łodzi. - Czy to prawda, że policja nakazała sprzedaż biletów? - pytamy Joannę Kącką z biura prasowego. - To organizator odpowiada za dystrybucję biletów. Wpuszczając kibiców na stadion, działaliśmy zgodnie z zasadą mniejszego zła - odpowiada.
Dzwonimy do klubu z Bełchatowa. - Nie możemy przecież odmawiać kibicom wejścia na tak ciekawy mecz - twierdzi Michał Antczak, rzecznik PGE GKS. Złamanie prawa? Rzecznika na chwilę zamurowało... - Mam nadzieję, że taka sytuacja więcej się nie zdarzy - mówi po chwili.
Kierownik do spraw bezpieczeństwa Włodzimierz Wójcik twierdzi, że prośbę policji musiał spełnić, bo kto nie wykonuje polecenia wydanego przez policję, podlega karze grzywny przynajmniej 2 tys. zł.
Kącka z komendy w Łodzi również powołuje się na ten przepis. Ale dotyczy on nie organizatorów, tylko kibiców - argumentujemy. Kącka sugeruje, byśmy przysłali zażalenie.
Właściciel GKS Bełchatów, państwowa spółka PGE, na pytanie o złamanie prawa przez klub odpisuje, że zażąda od piłkarskich szefów wyjaśnień."
Buhahaa ale rzecznik im pojechał.
Oj boli i będzie bolało bardziej...
Ostatnio edytowane przez spidey : 01.12.2009 o godz. 10:25.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 01.12.2009, 11:16
Tak mnie zastanawia skąd wiedzą, że Legioniści mają zakazy stadionowe, skoro przecież danych nie podali.

No chyba, że Stec zna wszystkich "kiboli" z zakazami w tym kraju.

Ech ta GW
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.12.2009, 13:27
Stec to smiec. Najpierw stworyzl kategorie "kibol" sugerujaca jednoznacznie pejoratywne okreslenie kibica . Zatem ja stwarzam od dzisiaj kategorie"poddzienikarz" i kwalifikuje do niej Steca. Teraz wystarczy zadzwonic do Wisla SSA , konkretnie do Biura Prasowego i zarzadac niewydawania akredytacji dla tego pana poniewaz nie spelnia on wymagania bycia dziennikarzem, gdyz jest zaledwie poldziennikarzem. Zatem oczywiste jest , ze nia m prawa z taka akredytacja zasiadac w lozy prasowej.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 01.12.2009 o godz. 13:32.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 01.12.2009, 15:36
Na stronie wyborczej pojawił się ten sam artykuł, po raz TRZECI, pod zmienionym tytułem.

Czy dożyję upadku tego ścierwa?

edit
Panie J.:
Stecowi też odebrać.. W końcu jest "potencjalną półdziennikarzyną".
Ostatnio edytowane przez Krissu : 01.12.2009 o godz. 17:00.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 01.12.2009, 16:54
Przepraszam Steca. Tym razem nie on zapracował na miano "półdziennikarza". Zatem wnioskuje o odebranie akredytacji całej redakcji GW--bo jak widać jest tam takich "póldziennikarzyn" więcej.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2009, 19:04
Skad sie biorą takie k**wy jak Stec

Najpierw sprowadzil slowo kibic jako synonim prostaka i buraka a teraz triada TVN-GW-ITI jak widac probuja calkowicie zniszczyc ruch kibicowski w tym kraju.Stec to takie ich glówne narzędzie.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.12.2009, 19:35
O kvrwa...

Transparent na KSP Oni nie "zawiesili działalności kibicowskiej"?
Powód: zła interpretacja ;)
Ostatnio edytowane przez Kamson : 01.12.2009 o godz. 23:29.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 01.12.2009, 19:45
Kamson napisał(a):Wyświetl post
O kvrwa...

Transparent na KSP Oni nie "zawiesili działalności kibicowskiej"?

Mam nadzieje, że jebią nas w bandażach i bez jeansów.
o co chodzi ?
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 01.12.2009, 19:54
JW - Je*ać Wisłe. Derby OK (derby Krakowa).

Olympiakos - PAO
http://i50.tinypic.com/sg66xe.jpg
http://i48.tinypic.com/25z2w4n.jpg
Powód: zła interpretacja ;)
Ostatnio edytowane przez Kamson : 01.12.2009 o godz. 23:30.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.12.2009, 20:08
A moze Janusz Wojciechowski - derby ok?
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 01.12.2009, 20:11
Veciti Derbi:
http://www.youtube.com/watch?v=uHFPCMQiWJ4
http://www.delije.net/galerija/09_10...37_derbi_1.jpg

edit:
Też mi się zdaje, że to raczej o Wojciechowskiego chodzi...
Ostatnio edytowane przez Krissu : 01.12.2009 o godz. 20:18.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 01.12.2009, 20:42
Nie skojarzyłem, że kolejke temu były też niby derby Warszawy (raczej Legia-Groclin) ale czemu to Wojciechowskiemu dziękują za zremisowane derby a nie piłkarzom/trenerowi?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 01.12.2009, 20:46
Nie skojarzyłem, że kolejke temu były też niby derby Warszawy (raczej Legia-Groclin) ale czemu to Wojciechowskiemu dziękują za zremisowane derby a nie piłkarzom/trenerowi?
Żeby nie zwalniał Bakero po niewygranym meczu?
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 01.12.2009, 21:06
Podziękowi mu za zalatwienie telebimu na konwiktorskiej.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 01.12.2009, 21:11
Pewnie za telebim, za wymyslenie Bakero, za wynik. Oni go bardzo lubią. Odnosze wrazenie, ze bardziej ich to interesuje niz co slychac u Wisły, nawet jesli faktycznie jest ona centrum swiata

P.S. Bo to własciciel dał im awans, a nie 'piłkarze, trenerzy'
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 01.12.2009 o godz. 21:13.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
orzeu
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 02.12.2009, 00:31
A ciebie interesuje jakis klub bardziej niz wlasny? Jesli tak to wspoczuje, jesli nie to zmykaj z zartami tegopoziomu gdzie indziej.
WISŁA PANY !!
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 02.12.2009, 13:50
Skandal kibolski - kolejna odsłona
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 02.12.2009, 14:02
WESZŁO to ostatni bastion mądrości wśród dziennikarzy. AGW to wiadomo co...ŚCIERWO!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 02.12.2009, 19:09
http://www.youtube.com/watch?v=lgNH2...ture=topvideos

U nas w mieście na Reymonta...

Co do wyżej zamieszczonych fotek...
Tylko mnie drażnią? Racowiska... ach byłem wtedy trochę mniejszy gówniarz
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 03.12.2009, 00:56
http://www.sport.pl/sport/1,65025,73...tadion__w.html

http://www.sport.pl/pilka/1,65029,73..._kibolami.html

Poraża mnie płodnośc tych 2och piszących pólmózgów....
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 03.12.2009, 14:10
- Panie, co ja biedny miałem zrobić? Przychodzi do mnie działacz GKS i mówi, że trzeba wpuścić kibiców Legii. Policja żąda, aby otworzyć bramy. Żeby ich było 100, tobym powiedział: "Nie!". Ale on powiedział, że stoi przed kasami 1023! Jak oni potem się rozebrali do pasa... To było straszne. Co ja mogłem zrobić? Ugiąłem się - opowiada delegat Janusz Kowalski.
Odpowiedz cytując
joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 03.12.2009, 14:17
ściągneli spodnie i postraszyli delegata, że jak ich nie wpuści to go wydymają swoimi wielkimi murzyńskimi penisami
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2009, 20:56
Arce zamknęli stadion na dwa mecze za incydenty podczas derbów + 30 tyś grzywny. Czyli kara porównywalna do naszej.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 03.12.2009, 21:21
z tą Arką to chyba mecz bez publiczności , gdy będą niby u siebie a naprawdę gdzieś w gościnie , jak my w Sosnowcu. U siebie chyba przez najbliższy rok nie zagrają, buldożery tam już 3 trybuny rozwaliły i jadą dalej. Choć boiska na razie nie ruszyli, fakt.

Odpowiedz cytując
Mateuusz
Senior Member

Stary 03.12.2009, 21:25
Charlie_ napisał(a):Wyświetl post
Arce zamknęli stadion na dwa mecze za incydenty podczas derbów + 30 tyś grzywny. Czyli kara porównywalna do naszej.
no faktycznie porównywalna.. 70 i 30 tys to taka mała różnica jest tylko 40 kawałków..
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 03.12.2009, 21:28
Oni chcą grać na stadionie rugby, ale czekają na zgodę PZPN (Ekstraklasy?) bo tam sztuczna murawa. Jak nie to Bydgoszcz kminią, podobno nawet Szczecin, chyba jeszcze jakiś Olsztyn (?).

I tam mają grać TRZY mecze bez widzów (kary za Lechia+Śląsk) i zapłacą 50tys.
Odpowiedz cytując
Charlie
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 03.12.2009, 21:28
Mateuusz napisał(a):Wyświetl post
no faktycznie porównywalna.. 70 i 30 tys to taka mała różnica jest tylko 40 kawałków..
No myśmy za Sosnowiec dostali 50 tyś, kara wyższa pewnie dlatego, że już pare tygodni wcześniej były problemy w Kielcach. Chore to wszystko no, ale co zrobić...
Odpowiedz cytując
Isfahan
Member

Od: 08.2006

Stary 03.12.2009, 21:46
A jakim cudem GW nie zauważyła skandalu, jaki wywołali swoją obecnością w Wodzisławiu kibice Wisły? Kibole znaczy się. Przecież też jest zakaz wyjazdowy za tą zbrodnię popełnioną w Kielcach, przez co miejscowi musieli bronić się rzucaniem petard...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 03.12.2009, 22:00
Isfahan napisał(a):Wyświetl post
A jakim cudem GW nie zauważyła skandalu, jaki wywołali swoją obecnością w Wodzisławiu kibice Wisły? Kibole znaczy się. Przecież też jest zakaz wyjazdowy za tą zbrodnię popełnioną w Kielcach, przez co miejscowi musieli bronić się rzucaniem petard...

Nie dostała zamówienia z Wiertniczej.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów