The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.12.2009, 11:55
Nie sądzę, by Skorża narzekał na brak ofert (przy ewentualnym rozstaniu z Wisłą). Ma swoją markę i osiągnięcia na polskim podwórku. 4-5 zespołów chętnie po niego sięgnie. Póki co dajcie sobie spokój z takim spekulacjami, bo godnego następcy na jego miejsce nie widać za bardzo...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
kask88
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 01.12.2009, 11:57
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Za porozumieniem stron, ładnie to nazwali. Wszak huczne,symboliczne pożegnanie Skorży ma się odbyć w Chorzowie. Tak czy siak Skorża dał ciała po całości. Miał najlepszych kopaczy w kraju a nic z nimi nie osiągnął. Poza MP,które i w zasięgu Liczki było, do tego za czasów Skorży coś dziwnego zaczęło się dziać z Zieńczukiem, inaczej byłaby bida. Brak atmosfery w drużynie nie tłumaczy całkowitego chaosu jaki gra Wisła od ponad sezonu. Nie wiem kto walnięty da Skorży do prowadzenia jakiś zespól jeszcze.
Nie wiem czemu wy zwalacie głównie na trenera winę za brak motywacji itp. Uważam że rolą trenera jest motywowanie na mecze ze słabszymi drużynami i Maciej Skorza to robi. Czy uważacie że zawodnikow na derby trzeba mobilizowaćczy na mecz z Legia czy Lechem Chyba piłkarze wiedza o co grają dla kogo grają i dla jakiego klubu grają i musza walczyć ze wszystkich sił. Problem tkwi nie w trenerze a w głównej mierze w piłkarzach. Mielismy juz w ostatnim czasie tylu trenerów i zawsze po jakims czasie bylo to samo. Wiekszosc piłkarzy nie zasługuje na grę w Wiśle Kraków. Wyrzucimy trenera i co kogo zatrudnimy ? A piłkarze pozostana ci sami i problem powróci zapewne ..... Nasi piłkarze albo nie walczą albo lekceważą druzyny w lidze oraz w pucharach albo sie przestraszą lepszego przeciwnika. Trener po meczu z Levadia sie postawił ze to jego wina ale ludzie czy trenera winą jest to ze druzyna przegrała z Levadia która na mecz w europejskich pucharach przyjechała autokarem i gra w lidze w ktorej 2 drużyny sa profesjonalne ? W tym meczu ja mogłbym byc trenerem i bez rzadnej taktyki piłkarze powinni byli wygrac. Jeżeli nie ma pieniędzy na transfery to moze wypadałoby pomyślec nad szkoleniem młodziezy w klubie bo panowie z jednym boiskiem treningowym obok stadionu i jednym w Skotnikach dla wszystkich druzyn młodziezowych i kadry seniorskiej to jest smiech. Ja nadal wierze w trenera i chciałbym aby został i połowe piłkarzy powinno wyleciec a nie trener...
Ostatnio edytowane przez kask88 : 01.12.2009 o godz. 11:59.
DevilMayCry
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.12.2009, 13:30
A pomyślał ktoś, że to nie winna trenera ,ale naszych kopaczy którzy już na krajowych boiskach osiągneli wszystko? pokazało to dobitnie zachowanie Piotrka w Wodzisławiu (dla mnie zajebiste zachowanie Skorży-od razu posadził go na ławie).Im w głowach tylko pieniądze, ligi zachodnie (jakie ligi zachodnie? no chyba ,że liga luksemburska), gwiazdorzenie.Dla mnie rozwiązaniem było by zainwestowanie w młodych piłkarzy (którzy nic jeszcze nie osiągneli, chcieli by się pokazać), a zapewniam Was ,żę ci zapier....li by aż miło pod ręką Skorży.
Pozatym widzicie gdzieś następcę Skorży (zachodnie kandydatury raczej nie wchodzą w rachube ,znając skąpstwo Cupiała) ?
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 01.12.2009, 13:43
DevilMayCry napisał(a):Wyświetl post
A pomyślał ktoś, że to nie winna trenera ,ale naszych kopaczy którzy już na krajowych boiskach osiągneli wszystko?
dlatego dla takiego klubu jak Wisła coroczna gra w pucharach to jest obowiązek niezakwalifikowanie sie do LE to ma być jakiś wyjątek raz na 5 lat , całkiem możliwe że właśnie taka coroczna gra byłaby świetna motywacją do cięższej pracy i przede wszystkim do promocji zawodników choćby dla takiego Marcelo Kirma czy Małeckiego Brożków

Pozatym widzicie gdzieś następcę Skorży (zachodnie kandydatury raczej nie wchodzą w rachube ,znając skąpstwo Cupiała) ?
za te pieniądze jakie ma Skorża juz spokojnie można poszukać kogoś na zachodzie, nie mówię ze tak mamy teraz zrobić
kolarz90
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.12.2009, 13:53
tommiyacht napisał(a):Wyświetl post
powiem tak - byle do przerwy. a dlaczego Popatrzcie sami, porównując Lecha Legie i Wisłe, to u nas jest najwiecej kontuzji - czytaj - drzemie najwiecej potencjału wedle rundy wiosennej. Lech i Legia grają kiepsko (choc ostatnio zwyżka), ale wynika to glownie z aktualnej formy itd. U nas, prócz tego, jest masa kluczowych w kazdej formacji kontuzji. Czyli, na wiosne, jak wrócą: Sobolewski, Garguła, Głowacki, Boguski, Brożek (wyleczy kontuzje w 100% a nie na pół gwizdka), i moze kogos kupimy, to roz.......imy tą lige na 3 światy. Jestem dziwnie spokojny. Dajcie Skorży , nie mówie Galakticos, ale chociaż możliwosc roszad, to bedzie eleganacko, bo gość ma do dyspozycji praktycznie 13-14 kopaczy, z czego połowa to drugi garnitur
Dokładnie, zgadzam się w 100%. Zobaczcie jakie Skorża ma pole manewru, choćby w ataku gdzie przy braku Brożka musi wystawiać Ćwielonga (którego nie chce nawet Jagiellonia) albo w obronie gdzie z Ruchem będziemy dziurawi jak ser szwajcarski. Gdyby wszyscy kontuzjowani zawodnicy wrócili na wiosne do gry to nasz skład wyglądałby mniejwięcej tak:
Pawełek - Alvarez, Głowacki, Marcelo, Piotr Brożek - Małecki, Sobolewski, Garguła, Kirm - Boguski, Paweł Brożek
i na zmianę: Cebanu, Jop, Burliga, Singlar, Diaz, Jirsak, Łobodziński, Ćwielong, Leszczak, Gołoś
Oczywiście przy założeniu że się wyleczą i dojdą do formy
Nawet gdyby nikogo nie kupili w zimie, to wydaje mi się że skład na wiosnę i tak będziemy mieć bardzo silny.
Będzie konkurencja na wielu pozycjach i może w końcu zaczną grać na wysokim poziomie.
DevilMayCry
Senior Member

Stary 01.12.2009, 13:54
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
dlatego dla takiego klubu jak Wisła coroczna gra w pucharach to jest obowiązek niezakwalifikowanie sie do LE to ma być jakiś wyjątek raz na 5 lat , całkiem możliwe że właśnie taka coroczna gra byłaby świetna motywacją do cięższej pracy i przede wszystkim do promocji zawodników choćby dla takiego Marcelo Kirma czy Małeckiego Brożków
Zgadzam się ,ale pamiętaj o jednym .to jest Polska, tutaj jest minimalizm (szczególnie u piłkarzy- ostatnio mój ojciec był na basenie Comarchu. Akurat w saunie siedziało 4 piłkarzy inniejszych.Przez 15 minut jechali po Lenczyku , bo im biegać na treningu kazał, a oni juz mają swoje lata).My teraz w Europie znaczymy tyle co Lichtenstein albo Luxemburg, dopóki nie zmieni się podejście gracz do swojego zawodu.Tutaj i nawet Dan nie pomógł by.
"... sposób na życie miał chłopak bardzo prosty, regularnie palił za sobą wszystkie mosty, łączące jego życie z naszym światem, więc nie próbujcie twierdzić, że był wariatem... Bo był ....a normalny!!!..."

joshi
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 01.12.2009, 13:57
problem nie jest w trenerze
był Kaspercza, Engel, Petrescu, Okuka, Smuda i wielu innych i nie było LM, stać nas było na dobre występu w PU i na tym koniec, od wielu lat staczamy się po równi pochyłej, mentalnośc polskich pilkarzy wychowanych na przekrętach jeszcze długo nie pozwoli nam na osiągnięcie sukcesu..
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2009, 13:59
Zgadzam się ,ale pamiętaj o jednym .to jest Polska, tutaj jest minimalizm (szczególnie u piłkarzy- ostatnio mój ojciec był na basenie Comarchu. Akurat w saunie siedziało 4 piłkarzy inniejszych.Przez 15 minut jechali po Lenczyku , bo im biegać na treningu kazał, a oni juz mają swoje lata).My teraz w Europie znaczymy tyle co Lichtenstein albo Luxemburg, dopóki nie zmieni się podejście gracz do swojego zawodu.Tutaj i nawet Dan nie pomógł by.
a widzisz problem zatrudnienia zagranicznych graczy gdy place u nas sa juz na poziomie 200-300 tys euro ?
DevilMayCry
Senior Member

Stary 01.12.2009, 14:08
Hmmm. Kirm, Jirsak , Diaz. Przyszli z zagranicy i błyskawicznie dostosowali się do poziomu tej ligi (jeden mecz Kirma na bardzo dobrym poziomie na 15 to troszeczkę za mało). Do tego aby, wyszukać piłkarzy na odpowiednim poziomie zagranica potrzebny jest scouting (scouting w rozumieniu polskiego człeka).

kask88
Senior Member

Stary 01.12.2009, 14:28
za te pieniądze jakie ma Skorża juz spokojnie można poszukać kogoś na zachodzie, nie mówię ze tak mamy teraz zrobić
Za 45 tys zł miesięcznie Tyle zarabia Maciej Skorza czyli na dzisiejszy kurs nieco ponad 10 tysiecy euro miesiecznie. Uwarzasz ze za tyle przyjdzie dobry trener zachodni do słabej polskiej ligi to na rok wychodzi ok 120 tys euro. 3 razy mniej od Łobodzinskiego.....
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2009, 14:32
Hmmm. Kirm, Jirsak , Diaz. Przyszli z zagranicy i błyskawicznie dostosowali się do poziomu tej ligi (jeden mecz Kirma na bardzo dobrym poziomie na 15 to troszeczkę za mało). Do tego aby, wyszukać piłkarzy na odpowiednim poziomie zagranica potrzebny jest scouting (scouting w rozumieniu polskiego człeka).

po pierwsze Diaz to raczej wyklądał fatalnie ale przez dlugi czas grał bardzo dobrze , super abitny gracz i uniwesalny raczej tani

Kirm - moim zdaniem dobry pilkarz ktory w dobrze funkcjonującym zespole bedzie wymiatał

Jirsak - nie ma potencjału na lidera , dobry gracz wart w dobrej formie 300-400 tys euro i za tyle powinien byc kupiony, podobnie jak Kirm w dobrze funk. zespole daje rady sam nie pociągnie gry , gdyby chciano sie Go pozbyć nie będzie robił problemu

czyli moim zdanie niezłe transfery, Jirsak toche przepłacony ale i tak dużo tańszy od np. Łobo

kask88 napisał(a):Wyświetl post
Za 45 tys zł miesięcznie Tyle zarabia Maciej Skorza czyli na dzisiejszy kurs nieco ponad 10 tysiecy euro miesiecznie. Uwarzasz ze za tyle przyjdzie dobry trener zachodni do słabej polskiej ligi to na rok wychodzi ok 120 tys euro. 3 razy mniej od Łobodzinskiego.....
myślałem że Skorża ma więcej, powiedzmy te 200 tys euro już spokojnie pewnie można kogoś zatrudni
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 01.12.2009 o godz. 14:34.
kask88
Senior Member

Stary 01.12.2009, 14:39
myślałem że Skorża ma więcej, powiedzmy te 200 tys euro już spokojnie pewnie można kogoś zatrudni
Czy spokojnie to nie wiem ale czy warto ? Myślę ze za rok byłoby to samo co teraz i to co za Dana Petrescu. Słaba gra to nie jest problem trenera a piłkarzy takie jest moje zdanie.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 01.12.2009, 14:48
Czy spokojnie to nie wiem ale czy warto ?
tego to nikt nie wie może ten za 200 tys awansuje do LE i za robi 2-3 mln euro a może nie?
w piłce trudno cokolwiek obliczyć i do końca przewidzieć sama zmiana trenera to raczej za mało w naszym przypadku inna sprawa to że nie mamy do dyspozycji Sobola Boguskiego Garguły i zdrowego Brozka
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 01.12.2009, 15:13
Brożek jeden i drugi już przynajmniej od października powinni zająć należne im miejsce na ławce. Można się złościć na Ćwielonga czy Burligę, ale im się przynajmniej chce, ale nie zawsze wychodzi. Możliwe, że teraz wróci Kowalski, który dobrze radzi sobie w Piaście i będzie zamiast Jopa, z którym natychmiast trzeba rozwiązać kontrakt po zakończeniu 17 kolejki. Priorytetem będzie teraz bramkarz, środkowy obrońca i napastnik. Na lewą obrone wróci Diaz, Ćwielong do jako lewy pomocnik, a Kirm jako prawy.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 01.12.2009, 15:52
przykłady zarobków trnerskich na zachodzie:

1. Luiz Felipe Scolari (Bunyodkor Uzbekistan) : 16,6 mln euro
2. José Mourinho (Inter ) : 11,3 mln euro
3. Guus Hiddink (Chelsea i Rosja) : 9 mln euro
4. Fabio Capello (Anglia) : 8,8 mln euro
5. Alex Ferguson (Manchester United) : 7,6 mln euro
6. Dick Advocaat (Zenit Sankt-Petersburg): 7,5 mln euro
7. Juande Ramos (Real Madryd): 7 mln euro
8. Arsene Wenger (Arsenal) 6,2 mln euro
9. Roberto Mancini (ex-Inter ): 6 mln euro
10. Jürgen Klinsmann (Bayern ) : 5,5 mln euro

najdroższy trener w Ligue 1 (Francja)
Claude Puel (Olympique Lyon) 2,7 mln euro
5 miejsce we Francji Guy lacombe (Monaco) 840 tys euro
z czego wynika, że profesjonalny trener spoza pierwszej piątki Ligue 1, nie mówiąc o dobrych trenerach w Ligue 2 mogą być w zasięgu bogatszych klubów w Polsce

edit: miałem wrazenie, ze Skorża kasuje 240 tys euro rocznie

Oto dane z sierpnia
Miesięczne zarobki trenerów ekstraklasy:

Maciej Skorża (Wisła Kraków) - 70 tysięcy zł.
Orest Lenczyk (Cracovia) - 40 tys. zł
Jan Urban (Legia) - 40 tys. zł
Ryszard Tarasiewicz (Śląsk) - 40 tys. zł
Michał Probierz (Jagiellonia) - 40 tys. zł
Jacek Zieliński (Lech) - 30 tys. zł
Marek Motyka (Korona) - 30 tys. zł
Rafał Ulatowski (GKS Bełchatów) - 30 tys. zł
Dariusz Pasieka (Arka) - 30 tys. zł
Jacek Grembocki (Polonia) 20 tys. zł
Ryszard Wieczorek (Odra) - 20 tys. zł
Andrzej Lesiak (Zagłębie Lubin) - 20 tys. zł
Waldemar Fornalik (Ruch) 19 tys. zł
Jurii Szatałow (Polonia Bytom) - 16 tys. zł
Tomasz Kafarski (Lechia) - 15 tys. zł
Dariusz Fornalak (Piast) - 15 tys. zł

czyli Skorża ok. 205 tys euro rocznie
Ostatnio edytowane przez FraMat : 01.12.2009 o godz. 15:59.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

funkykoval
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2005

Stary 01.12.2009, 15:54
Jak wróci Kowalski to Jop zostaje 4-5 środkowym obrońcą. I może zostać do końca sezonu (będzie miał lepsze CV) Natomiast Kowalski daje nam kolejne pola manewru - możliwość gry Marcelo na def. pomocniku dla przykładu. Wówczas Diaz na lewą obronę (O Matko Boska) i może w końcu Piotrusiowi zechce się zasuwać.....

Za to trenerzy z 2 bundesligi czy ligi francuskiej nie sądzę, aby był to szczyt marzeń Bossa i ktoś taki mógł dokonać wielkiej rewolucji.....
Powód: post wyżej
Ostatnio edytowane przez funkykoval : 01.12.2009 o godz. 15:57.
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 01.12.2009, 15:55
nie wiem jak wy ale zamiast narzekać na Skorże Wisła powinna naprawde przewietrzyć skład Moretto deklarował chęć do gry w barwach Wisły i mam nadzieje że zastąpi Pawełka w najbliższym okienku w miejsce Cantoro Clebera(duet z Marcelo byłby idealny)w miejsce Jopa Golańskiego ze Steauy młodego Brożka przesunąć do ofensywy Diaza do defensywy o ofensywe by sie zatroszczyli Boguski Brożek,Kirm ,Małecki i Ćwielong no i najważniejsze sprzedać tych na których można jeszcze zarobić m.in Jirsak,Jop,Garguła,Łobodziński i Brożek no i przydałoby sie wprowadzić kilku młodych Kowalski, Leszczuk,Mączyński,Janik,Burliga mam nadzieje że Skorża zrobił czarną liste zawodników odpowiedzialnych za porażke z Levadią i ostatnią z Cracovią
kask88
Senior Member

Stary 01.12.2009, 18:09
FraMat napisał(a):Wyświetl post
edit: miałem wrazenie, ze Skorża kasuje 240 tys euro rocznie
Oto dane z sierpnia
Miesięczne zarobki trenerów ekstraklasy:

Maciej Skorża (Wisła Kraków) - 70 tysięcy zł.
Orest Lenczyk (Cracovia) - 40 tys. zł
Jan Urban (Legia) - 40 tys. zł
Ryszard Tarasiewicz (Śląsk) - 40 tys. zł
Michał Probierz (Jagiellonia) - 40 tys. zł
Jacek Zieliński (Lech) - 30 tys. zł
Marek Motyka (Korona) - 30 tys. zł
Rafał Ulatowski (GKS Bełchatów) - 30 tys. zł
Dariusz Pasieka (Arka) - 30 tys. zł
Jacek Grembocki (Polonia) 20 tys. zł
Ryszard Wieczorek (Odra) - 20 tys. zł
Andrzej Lesiak (Zagłębie Lubin) - 20 tys. zł
Waldemar Fornalik (Ruch) 19 tys. zł
Jurii Szatałow (Polonia Bytom) - 16 tys. zł
Tomasz Kafarski (Lechia) - 15 tys. zł
Dariusz Fornalak (Piast) - 15 tys. zł

czyli Skorża ok. 205 tys euro rocznie
Nie wiem skąd są te dane ale mi sie wydawało że w mediach pisali że Skorza zarabia 45 tys miesiecznie a jak podpisze nowy kontrakt do 2013 płaca wzrosnie do 75 tys miesięcznie.
FraMat
Senior Member

Stary 01.12.2009, 18:28
Nie wiem skąd są te dane ale mi sie wydawało że w mediach pisali że Skorza zarabia 45 tys miesiecznie a jak podpisze nowy kontrakt do 2013 płaca wzrosnie do 75 tys miesięcznie.
http://www.bankier.pl/lifestyle/wiad...y-2005120.html

yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 01.12.2009, 18:31
45 tys. na bank (chyba,że to są płace brutto)
Tylko Wisła!
ociec Ciemka
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 01.12.2009, 19:01
wszystkim zaglądającym Skorży do rozporka polecam serdecznie zimny prysznic lub "Testostereon" w wersji DVD (z kin już wyszło dawno) lub w "Bagateli" (moim zdaniem wersja teatralna lepsza).

Kult MACHO wychodzi już mody nawet u latynosów. Nie trzeba być głośnym chamem i każdy spór kończyć ostrzem scyzoryka czy ilomaś tam gramami ołowiu, żeby być mężczyzną.

Po porażce z Cracovią - pechowej przyznaję - niektórym rozum się zlasował a poziom absurdu i złej woli w stosunku do Skorży przekroczył niesmacznie granicę przyzwoitości. Podobnie jak parę kolejek temu poziom pochwał i ślepego zaufania.

Skorża nie jest ani nieudacznikiem ani cudotwórcą. Jest całkiem dobrym trenerem na skalę krajową. On się dopiero uczy i zdobywa umiejętności (jego zaletą jest to, że chce się uczyć). Pojawiło się w Polsce paru młodych ambitnych trenerów: Fornalik, Szatałow, Kafarski, Probierz, może gdzieś się jeszcze jakaś młoda siła pojawi. Jest trzech niezłych staruszków" Kasperczak, Smuda i Lenczyk.
I poza Kasperczakiem nikt nie prowadził klubu z czołowej ligii. Poziom trenerski jest taki jaki widzi każdy (oprócz Piechniczka).

Nie bardzo wierzę w możliwość sprowadzenia drugiego Petrescu, nie bardzo wierzę w możliwość sprowadzenia dobrego, uznanego trenera z zagranicy. To nie jest tylko kwestia zarobków ale i bazy szkoleniowej i piłkarzy jakich zażyczyłby sobie mając osiągnąć to, co u nas uważa się za realne.

Ponieważ takiego trenera nie wierzę, to z tych, którzy są wolę Skorżę niż innych trenerów krajowych.

I uważam, że klub powinien mieć prezesa! Żywego prezesa - a nie za przeproszeniem księgowego!
FraMat
Senior Member

Stary 01.12.2009, 19:16
yoda79 napisał(a):Wyświetl post
45 tys. na bank (chyba,że to są płace brutto)
to muszą byc płace brutto - nikogo nie obchodzi co pracownik robi ze swoim podatkiem
i faktycznie , za wyjątkiem pierwszych 2 miesięcy wynosi to co miesiąc netto 45662.35

Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 01.12.2009, 19:54
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Za porozumieniem stron, ładnie to nazwali. Wszak huczne,symboliczne pożegnanie Skorży ma się odbyć w Chorzowie. Tak czy siak Skorża dał ciała po całości. Miał najlepszych kopaczy w kraju a nic z nimi nie osiągnął. Poza MP,które i w zasięgu Liczki było, do tego za czasów Skorży coś dziwnego zaczęło się dziać z Zieńczukiem, inaczej byłaby bida. Brak atmosfery w drużynie nie tłumaczy całkowitego chaosu jaki gra Wisła od ponad sezonu. Nie wiem kto walnięty da Skorży do prowadzenia jakiś zespól jeszcze.

Marszalku ale zwroc uwage ze ten sezon ..

przed jego startem wiekszosc z nas twierdzila ze byle jak najszybciej przelecial itd...

gramy wszystko na wyjazdach ,malo kibicow ,nie gramy na Reymonta gdzie zawsze blyo cisnienie i fajnie spedzalo sie czas.

wiekszosc nas twierdzila tez ze grajac wszystko na wyjazdach podium nalezy uznac za sukces.

ten sezon mial byc takim "przespaniem" tego roku do momentu jak otworzą stadion ,bedzie atmosfera ,kibice ,itd .machina wtedy ruszy,moze bedą transfery..
i tutaj poajwia sie pytanie czy SKorza to dobry motywator zeby wyszesać z pilkarzy max skupienia i umiejtnosci w momencie kiedy wszytscy czekaja juz na nowy sezon ,ktory niejako rozpocznie nową karte histroii WIsly

Ja tez jak ty,uwazam ze Skorza mial wystrczajaco duzo czasu zeby z tej maki upiec dobry chleb,a na razie to mu wyszla buła i to czerstwa.
Gdyby jednak popatrzec ze ten seozn jest w pewnym sensie "specyficzny" bo ciezko grac caly czas poza domem i to wg mnie wpływa na to co pilkarze graja i jak sa zmotywowani.

Smiem twierdzic ze przy dopingu itd na R22 niektore mecze mogly by. wygladac inaczej i napewno by wygladaly....
chodzi mi o....... derby.co to za derby w Sosnowcu....parodia jakas. ale to inny temat.choc porazka boli

Jak widac nie chce usprawidlwiac SKorzy ale na ten seozn nalezy papatrzec troche inaczej niz na kazdy wczesniejszy ,kiedy gralismy na Reymonta.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
orm
Senior Member

Stary 01.12.2009, 21:38
Stwierdzenie "nic nie osiągnął poza dwoma MP" jest piękne. To tak jakby powiedzieć "W życiu nie zarobił ani grosza oprócz miliona złotych".
dedi_krk
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 01.12.2009, 23:22
"...Skorza mial wystrczajaco duzo czasu zeby z tej maki upiec dobry chleb,a na razie to mu wyszla buła i to czerstwa."

Składników niewybierał - pretensje do Jacka Bednarza (Kosa,Franek) - bo niewyobrażam sobie przegranych Derbów czy człapania z w prestiżowych spotkaniach z tymi ZAWODNIKAMI w składzie.
Skorża teraz stoi przed szansą bycia trenerem i menagerem więc z oceną bym jeszcze zaczekał.
Kasperczak, Smuda, czy Lenczyk niewykonałby takiej pracy i takich wyników by nieosiągneli.

Niektórzy tu na forum się rozmarzyli i wierzą że Dan wróci. On się już w tej kwesti wypowiedział, że z nierobami niebędzie pracował.

Mamy najlepszego TRENERA w Polsce który wraz z tym co dostał od władzy i od losu, dał Nam z tyle radości.

I teraz ma ten młody facet zrealizować i mam nadzieję że zaisnieć (być jednocześnie trenerem i menagerem) a ktoś mu tyra nagonkę na Naszego Trenera. Tylko tak naprawdę za co?

Cała Polska nam zazdrości Coach'a

Zamiast tworzyć klimat pod inwestycje w ZAWODNIKÓW, malkontenci i pieniacze kładą kłody pod nogi Skorży.............
nesta
Senior Member

Stary 02.12.2009, 00:34
ociec Ciemka napisał(a):Wyświetl post
wszystkim zaglądającym Skorży do rozporka polecam serdecznie zimny prysznic lub "Testostereon" w wersji DVD (z kin już wyszło dawno) lub w "Bagateli" (moim zdaniem wersja teatralna lepsza).

Kult MACHO wychodzi już mody nawet u latynosów. Nie trzeba być głośnym chamem i każdy spór kończyć ostrzem scyzoryka czy ilomaś tam gramami ołowiu, żeby być mężczyzną.

Po porażce z Cracovią - pechowej przyznaję - niektórym rozum się zlasował a poziom absurdu i złej woli w stosunku do Skorży przekroczył niesmacznie granicę przyzwoitości. Podobnie jak parę kolejek temu poziom pochwał i ślepego zaufania.

Skorża nie jest ani nieudacznikiem ani cudotwórcą. Jest całkiem dobrym trenerem na skalę krajową. On się dopiero uczy i zdobywa umiejętności (jego zaletą jest to, że chce się uczyć). Pojawiło się w Polsce paru młodych ambitnych trenerów: Fornalik, Szatałow, Kafarski, Probierz, może gdzieś się jeszcze jakaś młoda siła pojawi. Jest trzech niezłych staruszków" Kasperczak, Smuda i Lenczyk.
I poza Kasperczakiem nikt nie prowadził klubu z czołowej ligii. Poziom trenerski jest taki jaki widzi każdy (oprócz Piechniczka).

Nie bardzo wierzę w możliwość sprowadzenia drugiego Petrescu, nie bardzo wierzę w możliwość sprowadzenia dobrego, uznanego trenera z zagranicy. To nie jest tylko kwestia zarobków ale i bazy szkoleniowej i piłkarzy jakich zażyczyłby sobie mając osiągnąć to, co u nas uważa się za realne.

Ponieważ takiego trenera nie wierzę, to z tych, którzy są wolę Skorżę niż innych trenerów krajowych.

I uważam, że klub powinien mieć prezesa! Żywego prezesa - a nie za przeproszeniem księgowego!
Glos rozsadku.

Ja tylko dodam, ze w klubie powinien byc jednak dyrektor sportowy. Bo narazie jego brak wyglada mi na kolejne ciecie kosztow w Wisle, a nie nowy model funkcjonowania klubu.
W angielskich klubach rowniez menadzer czesto odpowiada za transfery, ale dyrektorzy sportowi sa. Mozna by to jeszcze zrozumiec gdyby prezes mial jakies doswiadczenie pilkarskie, ale w tej chwili w Wisle jest tylko jedna (1) osoba ze srodowiska pilkarskiego, ktora odpowiada za klub. To nie jest normalna i korzystna sytuacja. Niech chociaz Cupial ma swojego prywatnego doradce, ktory by sie na tym znal.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 02.12.2009, 00:37
"Dał nam tyle radości"...Szkoda tylko,że w pakiecie dostaliśmy największą hańbę w historii w postaci Leviadiowatego kołka prosto w serce."Mamy najlepszego trenera w Polsce"...a ja myślałem czytając ostatnio zwolenników Macieja,że od trenera w sumie niewiele zależy.Reasumując,nasz trener ma genialne zasługi jeśli chodzi o sukcesy w mizernej lidze,natomiast wobec"Realu Pribałtiki"jego geniusz się ulatnia."Kładą kłody pod nogi"...e tam,ja tu raczej widzę czerwony dywan pokryty czymś lepkim.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 02.12.2009, 01:28
orm napisał(a):Wyświetl post
Stwierdzenie "nic nie osiągnął poza dwoma MP" jest piękne. To tak jakby powiedzieć "W życiu nie zarobił ani grosza oprócz miliona złotych".
A od kiedy to się kokosy zbija na MP?Wytłumacz mi to bo może o czymś nie wiem.Swego czasu jak jeszcze Kazikowi nie odbiło, bardzo mądrze zauważył że w Polsce wydanie płyty jest w zasadzie działalnością charytatywną a kasę zarabia się na koncertach - czaisz analogie?

Ojcze ciemko...ładnie to tak wybiórczo oceniać rzeczywistość?.Z pechową porażką z parchami toś mnie w ogóle rozbawił a do tego zapomniałeś o meczach z Legia i Lechem(1-1-8) czy też o meczach z Estońskim potentatem.Czy żeby nie przegrać ponad 90% meczów z drużynami które czasami potrafią prosto kopnąć piłkę potrzeba cudotwórcy?

Czyż nie jest tak jak pisze rozarian...Osiągnięciem trenera są 2 mistrzostwa, natomiast z porażkami to on nie ma nic wspólnego a to tylko wina grajków?
Nie żartujcie sobie proszę.

I żeby było jasne - ja wcale nie chcę jego głowy, chwile po derbach może tak i po części było, natomiast już na zimno uważam że całkiem możliwe że Skorża nie powiedział ostatniego słowa i chciałbym żeby dać mu szansę na rehabilitacje na wiosnę.
Tyle że nie stosujcie podwójnego kryterium jeśli chodzi o jego ocenę - zasługi na jego konto - porażki na konto grajków, bo to mało poważne
94 - Allah Akbar!!
kristos
Senior Member

Stary 02.12.2009, 10:24
rozarian napisał(a):Wyświetl post
"Dał nam tyle radości"...Szkoda tylko,że w pakiecie dostaliśmy największą hańbę w historii w postaci Leviadiowatego kołka prosto w serce."Mamy najlepszego trenera w Polsce"...a ja myślałem czytając ostatnio zwolenników Macieja,że od trenera w sumie niewiele zależy.Reasumując,nasz trener ma genialne zasługi jeśli chodzi o sukcesy w mizernej lidze,natomiast wobec"Realu Pribałtiki"jego geniusz się ulatnia."Kładą kłody pod nogi"...e tam,ja tu raczej widzę czerwony dywan pokryty czymś lepkim.
Bardzo dobry tekst i trafne spostrzeżenia.
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.12.2009, 10:32
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Skorża ma do dyspozycji poprostu zbyt dobrych zawodników na naszą slabą lige ale za słabych na ugranie czegokolwiek w europie.Reprezentacja przegrywa, innym polskim klubom też nie idzie w pucharach.Po prostu słabi jesteśmy i tyle.Widac nawet obecnie zbyt cieńcy na mistrza Estonii
Ostatnio edytowane przez AYALA : 02.12.2009 o godz. 10:36.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów