|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Do Piotra w czasie meczu co podanie od brata, Paweł ma zawsze jakieś ale i co chwilę go strofuje. Więc pewnie on już się przyzwyczaił że zawsze coś tam odpowiada. Tym razem trafiło na trenera.
Dobrze że trener go z ciągnął z boiska, bo powinien pomyśleć najpierw do kogo się odzywa. Nie robił bym przesadnej afery z tego, chyba że ta sytuacja będzie się powtarzać. ![]()
Czesław Michniewicz : Wszyscy ci, którzy dziś bez opamiętania - łącznie z niektórymi zawodnikami Wisły - krytykują Petrescu, po pewnym czasie zrozumieją, że właśnie mieli okazję przez dziewięć miesięcy dotknąć prawdziwego zawodowstwa bez konieczności wyjazdu z kraju.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Wy to się tak z tym Marcelem Moretto nie spinajcie. Ktoś tam rzucił jakąś informację w mediach dotyczącą kwot ani ta osoba wprowadzająca tego newsa tego nie weryfikowała ani my nie jesteśmy tego w stanie zweryfikować a już się buduje jakiś chory scenariusz i przypisuje się komuś intencje złe na bazie niesprawdzonych informacji. Moim zdaniem to do wszystkich informacji jakie podają polscy tak zwani dziennikarze sportowi i komentatorzy sportowi trzeba pochodzić z megadystansem i zdrowym rozsądkiem ,którego jak pokazuje praktyka bardzo powyższemu środowisku brakuje (np. newsy w stylu PSV szuka wzmocnień w Polonii Bytom , czy Lewadowski i 8 mln euro) ....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
i starając się nie wzbudzić nią zainteresowania mediów. Które to, oczywiście, głośno o tym trąbią. ![]() |
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Jak to nie ma co robić z incydentu afery?
Guti - jeden z najbardziej zasłużonych graczy Realu za podobne zachowanie został odsunięty od składu i do tej pory nie powąchał trawy. Ja rozumiem kumplowski styl Skorży, ale jakieś granice muszą być. Zawodnik odpyskowuje trenerowi, a trener ma to bagatelizować? Jeśli Skorża jeszcze liczy na utrzymanie swojej posady, musi odsunąć Piotra Brożka - przynajmniej na ławkę rezerwowych. Inaczej definitywnie straci twarz i resztki autorytetu. Swoją drogą cała ta awantura świadczy dobitnie o atmosferze w szatni i relacjach piłkarzy ze Skorżą. Albo trener dostaje 100% poparcia ze strony Cupiała i wietrzy szatnię, albo trzeba będzie się go pozbyć. PS. Swego czasu Smuda wyrzucił wychowanka Wisły, obiecującego środkowego pomocnika z inklinacjami ofensywnymi Łukasza Surmę z zespołu, sprzedając go do Ruchu. A wszystko dlatego, że Surma ponoć po zmienieniu go w trakcie meczu rzucił koszulką i nie podał ręki trenerowi. Teraz Smuda jest trenerem kadry, a gdzie jest Surma? ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zgadzam się z flamengistą, w normalnych warunkach Skorża powinien posadzić Piotrka na ławce do końca rundy, inaczej straci autorytet. Tyle, że.... no właśnie. W kontekście żółtej kartki Marcelo, jak zestawić skład na Ruch? Gdyby Skorża nie był pod presją wygrania następnych dwóch meczów, pewnie by poeksperymentował, ale tak? Ciemno to widzę, a raczej widzę Brożka za tydzień na lewej obronie, niestety.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Smuda przyszedł 01.07.1998 - czyli na początek sezonu 1998/99. Jeśli już to był to Łazarek. ![]()
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
|
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Ladna wczorajsza wygrana, juz chce zeby Skorza zostal.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
„Przepraszam trenera i zawodników, bo w sytuacji z drugiej połowy zareagowałem zbyt nerwowo. Na pewno jednak nie użyłem w kierunku trenera żadnych obraźliwych słów – chciałem jedynie wytłumaczyć się ze swojego zagrania” – mówi Piotr Brożek.
W całej tej sytuacji nie dopatrywałbym się sensacji, którą z tego zdarzenia zrobili dziennikarze. Między mną a trenerem nie ma żadnego konfliktu. Nasze relacje zawsze były dobre i takie pozostaną” – zaznacza zawodnik. „Jeśli ktoś z kibiców czuje się urażony moim zachowaniem, to również ich przepraszam” – dodaje Piotr Brożek. Biuro Prasowe Wisły Kraków SA Zadawala |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
KOMINEK mnie tak, ale jednak się przyznał krytyka kibiców w pełni zasłużona.Po co ma się puść atmosferę która i tak jest już zepsuta.
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Emjot, mea Culpa. Zrobił to faktycznie poczciwy Baryła. Chodziło jednak o samą zasadę.
W tym przypadku nie chodzi o wyrzucanie kogokolwiek, ale o wprowadzenie minimalnej dyscypliny. Taki Małecki to powinien od razu być sprowadzony do parteru po tym meczu młodzieżówki, co fochy stroił. Powinien być czytelny sygnał od trenera, że nie akceptuje takiej sytuacji. Skorża "zbiera owoce" swojego partnerskiego podejścia do kopaczy. Teraz trudno mu będzie zmienić styl, skoro wcześniej był dobrym wujkiem. Przy Smudzie Piotrek Brożek by się nie ośmielił tak odezwać. Przeprosiny fajna rzecz, widać prezes próbuje ratować atmosferę. Moim zdaniem nic to nie da, ale zawsze lepsze przeprosiny niż ich brak. A jak już wcześniej napisano, cały problem że Skorża nawet gdyby chciał to nie ma jak posadzić Piotrka na ławce. Bo Diaz potrzebny na stopera w kontekście absencji Marcelo. Skorża się pewnie uczy, ale ta nauka przyniesie efekty dopiero w nowym klubie, przy nowych piłkarzach. Chyba, że Cupiał pozwoli mu zmienić zawodników i wprowadzić nowe porządki. Szanse są na to minimalne. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Piotrek przeprosił OK, ale on nie ma 3 latek wiedział co mówi, a Maciek powinien go dla zasady posadzić do końca rundy na trybuny. Trening z pierwszą drużyną a na meczu trybuny... To samo Łobodziński... Ciekawe, czy dalej będzie kontynuowany wariant z Kirmem na prawej pomocy...l
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja tam bym nie wysyłał Brożka od razu na trybuny. Popełnił błąd, przeprosił, ok. Jak sytuacja się powtórzy to wtedy wysłać go na trybuny czy do ME bez mrugnięcia okiem.
Mi to bardzo przypomina sytuację Lewandowskiego z Leo, gdzie chyba w meczu Kazachstanem zdjął go po 30 minutach, a on też trochę "powiedział" trenerowi. W następnym meczu z Portugalią zagrał od pierwszej minuty i był jednym z lepszych na boisku ![]() Więc dajmy szansę Brożkowi. Ja już nie widzę innego miejsca dla Kirma niż prawa strona. Jakby nie patrzeć to obie bramki prawą nogą strzelił ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ikki,
ja bym Piotrka posadził na trybuny w 2 najlbliższych meczach, a przynajmniej w meczu z Ruchem, to da do zrozumienia Piotkowi i reszcie "gwiazdeczek", że trenerowi i kibicom należy się szacunek! A co do Kirma nie ma sie co podniecać zobaczymy co pokaże w najbliższych meczach... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
powiem tak - byle do przerwy. a dlaczego
Ostatnio edytowane przez tommiyacht : 30.11.2009 o godz. 17:49.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Zgadzam się z tym w 100% nie mamy Singlara, Głowackiego, Sobolewskiego, Garguły, Boguski i Brożek nie są w 100% sprawni to jest 6 zawodników, którzy mieli stanowic o sile Naszego zespołu...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Głowacki, Sobolewski, Garguła, Boguski i Paweł Brożek na 100% sprawni to siła Wisły. W sumie i tak dziw, że z takim składem mamy pierwsze miejsce.
![]()
Wisła jest najważniejsza!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
ale kto sie na to nabierze ustalono jedna wersje ,zeby szumu nie bylo kazdy widzial w jakim stylu Brozek odpowiedzial Skorzy ,i jakby byl jakis zmiennik to Piotrek juz byly w Mlodej. Skorza nie ma jaj. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2004
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Gdyby całkowicie Skorża nie miał jaj , to nie ściągnął by Piotrka za taką odpowiedz w jego kierunku. Widać Piotruś się chyba przestraszył,że Skorża ma charakter jednak i może w następnym meczu nie wyjść w pierwszym składzie więc wolał przeprosić. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Ojtam, ja bym z tego incydentu z Pietią też bym nie robił jakiejś wielkiej sprawy. Chłopakowi się głowa na boisku czasem gotuje, przecież nie raz to widzieliśmy jak do kogoś na boisku staruje z pięściami niemalże, bo go sfaulował, no nerwowy człowiek jest..
![]() Skorża jeśli to dobrze rozegra, to ma szansę nawet to przekuć na materiał do zmotywowania Piotrka, pamiętacie tą historię ze zdjęciem Lewandowskiego przez Leo w 30-tej minucie z Kazachstanem chyba? Rzucił koszulką, nie podał ręki Kaźmierczakowi, który go zmieniał, focha strzelił, pół Polski zastanawiało się czy to jego koniec w kadrze, a Beenhakker mu odpuścił, dzięki czemu potem Lewandowski stał za nim murem, podobnie jak wszyscy piłkarze wtedy. Skorża jest na dobrej drodze, żeby to powtórzyć. Zareagował ostro, Piotrek się pokajał, myślę, że zmądrzeje i doskonale wie, że następnym razem już mu się nie upiecze. Tak na marginesie tylko, to ciekawe tylko, czy nie jest to jakiś dowód na to, że piłkarze po prostu już czują, że pozycja Skorży słabnie.. ps. oj, widzę powyżej, że nie tylko mnie się to z tym Lewandowskim skojarzyło ![]()
Ostatnio edytowane przez masada : 30.11.2009 o godz. 20:20.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Tak czy siak ten incydent unaocznił jaka atmosfera panuje w szatni.Brożek może sobie teraz mówić różne rzeczy(przeprosiny),ale ciekawsze jest co tak naprawdę myśli,a także reszta zawodników.Czy jest w nich wiara.że z tym trenerem mogą coś więcej osiągnąć poza ograniem paru ogórków w lidze.Oby te przeprosiny nie były tylko zwykłym zakłamywaniem rzeczywistości.
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
a)Skrża ma jaja ale nie ma alternatywy i Pietia zagra z z Ruchem b) Skorża ma alternatywę ale nie ma jaj i Pietia zagra z z Ruchem zdecuduj się proszę |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Skorża nie ma i jaj, i alternatywy. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
c)Skorża nie ma jaj i nie ma alternatywy i Pietia zagra z Ruchem Edit: Wolfy mnie uprzedził widze.. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A jam mam artykuł do lektury , zarówno dla Pana Skorży jak i Cupiała. Albo w odwrotnej kolejności. Jak ktoś myśli perspektywicznie i długoplanowo to wskazówki ma w artykule:
http://www.sport.pl/pilka/1,65082,73...ke__czyli.html Chciałbym by kiedyś w Wiśle zaczęto naśladować choćby częściowo taką politykę. Polecam wszystkim. ![]()
W sercu moim...Wisła!! i na dobre i na złe....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
trzeba też brać pod uwagę że to piersze takie zachowanie Piotrka na boisku i powinna wystarczyć rozmowa w cztery oczy z trenerem
|
|
|
|
Guest
|
|
Było starcie, media z ochotą podchwyciły temat, tj. profesjonalne wyciszenie sprawy - nikomu nie jest potrzebne publiczne pranie brudów. Na pocieszenie Ciebie - we wczorajszym numerze szmatławca futbol news napisano, że bez względu na wyniki Skorża będzie out w zimie (za porozumieniem stron). Pewnie przyjdzie jakiś gość z jajami (może nawet czterema) jak Smuda i usadzi na dup.e kogo trzeba. Tylko ten Smuda z jajami ugrał w Amice ch.ja przez 3 lata. A sorry - zdobył PP przecież. |
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Za porozumieniem stron, ładnie to nazwali. Wszak huczne,symboliczne pożegnanie Skorży ma się odbyć w Chorzowie. Tak czy siak Skorża dał ciała po całości. Miał najlepszych kopaczy w kraju a nic z nimi nie osiągnął. Poza MP,które i w zasięgu Liczki było, do tego za czasów Skorży coś dziwnego zaczęło się dziać z Zieńczukiem, inaczej byłaby bida. Brak atmosfery w drużynie nie tłumaczy całkowitego chaosu jaki gra Wisła od ponad sezonu. Nie wiem kto walnięty da Skorży do prowadzenia jakiś zespól jeszcze.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A na pewno Lech, który jakoś tego MP nie potrafi zdobyć! To już powoli staje się absurdem. W zeszłym sezonie Barcelona i Totenham stanęli nam na drodze do pucharów, w tym nieszczęsna Levadia i to jest to marnowanie potencjału naszych zawodników? Skorża popełnił błąd, lecz kto ich nie popełnia? To młody trener, a osiąga bardzo dobre wyniki. Zaufajmy mu! Powtórzę, gramy cały czas na wyjeździe, a jesteśmy mistrzem jesieni. Przeczekajmy jeszcze te 2 kolejki i zobaczymy co Skorża zrobi zimą. Jak mamy budować klub skoro jak są wyniki zwalniamy trenera bo styl nam nie odpowiada!! Widzę, że jak Cupiał się uspokoił z huśtawką trenerów to kibice się za to wzięli
|
|
|
|
Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Jak tak was czytam to mi się niedobrze robi, tyle w was jadu i zawiści. Pewnie znów dostane bana ale mam to głęboko w dupie, większość tego forum nie ma jaj jeśli umie tylko i wyłącznie obrażać trenera i zawodników własnej drużyny. **** dajcie mi bana i lufa, kibole bez jaj.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|