The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 29.11.2009, 22:31
Ale ja jestem z Warszawy Wielki Demaskatorze. Nie obrażaj mnie
Habemus Dubletum

LEG14

White Star Awards w kategorii:

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 29.11.2009, 22:59
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Wyjaśnia prawdopodnie najwiekszy spisek w historii swiatowego futbolu.

(było klosa w latach młodosci ogladać z grupenfuhrerem Wolfem)
To dopisz gości z "Szybkiej piłki".
Oni też stwierdzili, że pan M. sędziował pod Legię.

Gdyby tu chodziło o pojedyncze pomyłki, jak to chcą przedstawić koledzy z Warszawy - wówczas rozumiem, można by się było z tego śmiać. Tak nie było, sędzia swoimi decyzjami przez cały mecz forował Legię.

Jednak rozumiem was - o wiele łatwiej wam dyskutować z tym, co sami wyczytaliście w naszych postach niż z ich faktyczną zawartością.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 23:09
wolfy napisał(a):Wyświetl post
To dopisz gości z "Szybkiej piłki".
Oni też stwierdzili, że pan M. sędziował pod Legię.
Ale do kogo? Przeciez skoro tak uwazaja to nie moge ich dopisać do Tajnego Bractwa Faworyzujacego Legię od 93 lat.

Chyba, ze do drugiej grupy. Ale jej istnienie jest dla mnie taka sensacja, ze na razie badam dopiero fundamenty (Szymek komentujacy mecze, Basałaj w E.S.A, terminarz pzpn ze Wisła gra z Zagłębiem bezposrednio po Legii etc). Nie chciałbym zrobić czegoś pochopnie, sam rozumiesz.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.11.2009 o godz. 23:17.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.11.2009, 23:18
Ale do kogo? Przeciez skoro tak uwazaja to nie moge ich dopisać do Tajnego Bractwa Faworyzujacego Legię od 93 lat.

Chyba, ze do drugiej grupy. Ale jej istnienie jest dla mnie taka sensacja, ze na razie badam dopiero fundamenty (Szymek komentujacy mecze, Basałaj w E.S.A, terminarz pzpn ze Wisła gra z Zagłębiem bezposrednio po Legii etc). Nie chciałbym zrobić czegoś pochopnie, sam rozumiesz.
Zdajesz sobie sprawę, że gadasz dla samego gadania? Bo albo nie rozumiesz co kilka osób chce Ci przekazać, albo po prostu tego nie zauważasz.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 23:25
Wydaje mi sie, ze wiekszosc czytajacych doskonale rozumie moj przekaz, ba pare osob przyznalo mi rację (niekoniecznie z tej samej strony barykady).

Rozumiem, rozumiem. Nie ma nic lepszego niz walczyc z nedznymi stereotypami groteską.

P.S. Zwróc uwage ze w ostatnim czasie tylko odpisuje. Tobie, Wolfy'emu, mateuuszowi, masterlagiemu, Ogryzkowi (na jego odpowiedz z filmikiem wciaz czekam).

EDIT: P.w. poszło
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.11.2009 o godz. 23:30.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 29.11.2009, 23:27
P.S. Zwróc uwage ze w ostatnim czasie tylko odpisuje. Tobie, Wolfy'emu, mateuuszowi, materlagiemu.
Nie wydaje mi się, żebyś odpisał któremukolwiek z nas. Zacytowałeś nasze posty, napisałeś coś kompletnie nie na temat...

Nie, żeby mi zależało. Po prostu taka drobna obserwacja.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Stary 29.11.2009, 23:33
Mnie nie mogłeś bo nie pisałem wcześniej "w tej sprawie"

Gwoli ścisłości chodzi o to (jak już chociażby kolega wolfy wcześniej zauważył) sędziowanie w Waszym meczu było żenująco jednostronne. Przez cały mecz. Nie jedna sytuacja, nie dwie, nie kilka. Cały mecz.

I wydaje mi się, że nie jest to moja subiektywna opinia ale fakt obiektywny.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 29.11.2009, 23:37
Ja uwazam podobnie, ale nie dorabiam do tego teorii ala Cracovia (bo gdybym dorabial to musialbym stworzyc takie dla chyba wszystkich druzyn ligi - chyba nawet dla Odry, bo mozna by probowac sie przyczepiac, ze gol Piechniaka z nami byl po faulu na Komorowskim). Nie pierwszy raz skorzystalismy na pomocy sedziego (pare meczów mi sie przypomina), ale pamietam tez pare, gdzie nas oszukano tak jak Bełchatów wczoraj. Raz na wozie raz pod wozem. Jacy piłkarze tacy sedziowie.

Po prostu jak sedzia robi bledy na korzysci Odry czy Korony albo przeciwko Zagłębiu to nikt larum nie podnosi. A jak Legii sie uratuje dupe to od razu jazda z tematem
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 29.11.2009, 23:37
Jeden stroi minki, drugi stroi podpisy.

W Chorzowie czeka nas arcyważne spotkanie. Legia w Lubinie, Lech u siebie z Piastem. Kilka tygodni i wszystko się może diametralnie w tabeli zmienić.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Stary 29.11.2009, 23:59
Ale Ty dalej nie rozumiesz. Ty dalej myślisz w kategoriach "robi błędy na korzyść Odry czy Korony". Tu nie chodzi o pojedyncze czy nawet kilkukrotne błędy, bo te jako takie są wliczone w sport i tyle, nie ma się co rozdrabniać. Tak jak u nas mecz z Zagłębiem - Marcelo był na spalonym, ale potem Paweł Brożek nie był. Czy też dzisiaj - z tych 3 spalonych Ćwielonga wg mnie nie było 2. Ale tu człowiek powrzuca mięsem przez pare godzin po meczu i trudno.

U Was "sędzia" Małek ordynarnie i konsekwentnie gwizdnął Wam CAŁY MECZ. I nie rozumiem argumentów, że przecież to rzut wolny, że to przecież 20m od bramki, że to, że sramto. A niby z czego padają bramki? Z rzutów z autu z własnej połowy? Bo jeszcze tylko tego by brakowało, żeby gwizdnął karnego jakby się Grzelak potknął na kępce trawy

PS. Jak niechybnie zauważyłeś, nie wyciągam wniosków i nie feruje opinii, ale wg mnie coś jest nie w porządku. Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 30.11.2009, 00:19
Teraz uwazam, ze Ty przesadzasz. Gwizdnał 3 spalone, których nie było (z czego dwa mimo to jakby zostały rozegrane i raz do niczego nie doszło, a raz Mucha i obronca wybili) i gwizdnał faul, którego MOŻLIWE *, ze nie było na 30 metrze przed bramka i z tego padł gol, z powtórki która byla (o czym mowi nawet zawodnik GKS).

Dla mnie w tym roku byly znacznie grubsze wtopy niz ten mecz. Ja naprawde uwazam, ze GKS przegrał ten mecz bardziej przez indolencje strzelecką niz przez sedziego i tego sie bede trzymał. Widze natomiast, ze ten mecz urosnie (jezeli jeszcze nie urosl) do prawdziwej legendy (bo juz jest ordynarnie, konsekwentie, zaraz sie okaze ze zagwizdal 20 fauli, których nie było i w ogole bylo to jedno z najwiekszych kuriozum w polskiej pilce) i jezeli psim swedem, cudem, przypadkiem zdobedziemy mistrza 2010 to bedzie gadane. No, trudno

P.S.Ty nie robisz, fajnie. Ale wiekszosc (z zacnymi wyjatkami) Twoich kolegów po szalu w paru tematach (wbrew pozorm nie we wszystkich sie wpisalem) jedzie otwartym tekstem z tym co mam w opisie, dlatego sobie 'groteskuje'. A co to znaczny, ze 'cos nie jest w porzadku' ? Czy to znaczy cos wiecej niz pomylka? Z premedytacja? Jesli tak no to wiadomo o co Ci chodzi - o to co mam w podpisie. Przeciez tu sa dwa wyjscia. Kupiony albo slepy.

A i dalej uwazam, ze danie karnego Odrze na KSP w 90 minucie czy uznanie gola po przyjeciu pilki reka (Legia we Wrocławiu) jest znacznie wiekszym przewinieniem niz trzy spalone (z czego dwa rozegrane) i wolny na CO NAJMNIEJ 30 metrze (a nie na 20 jak ładnie chciałes przemycic).

* Dodam, ze w kontrowersjach np Wieszczycki tutaj nie widział faulu, ale na zasadzie, ze 'skoro to byl Radovic to pewnie symulował' (czyli nie jest to oczywistosc). Dle mnie to zaden dowód co powiedza w kontrowersjach, bo wielkokrotnie dawali tam wyraz ze kompletnie nie znaja regulaminu Komisji Ligi mowiac co to KL powinna albo nie powinna zrobic (o zgrozo zwlaszcza ten typek od sedziów), ale w innym temacie ktos tam uznal, ze skoro w kontrowersjach uznano, ze Jop nie zasluzyl na czerwona (co mnie cieszy) to znaczy ze nie zasluzyl.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.11.2009 o godz. 00:26.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 30.11.2009, 10:53
czy my musimy na tym forum przepychac sie z jednym czy drugim legionistą w sprawach oczywistych, które owi legioniści stawiają na głowie, rzekomo w imie obiektywizmu, a tak naprawdę tylko dla prowokacji i bezsensownych napinek?
A jeszcze ich podpisy, rozwalające całe forum, tak oczojebne, że łeb boli, walące po slepiach Legią.
Ja rozumiem gościnność na forum i tolerancję, ale nie rozumiem już bezczelnego wywalania w podpisach Legii tak wielkiej, że wielkością biją na łeb niemal wszystke podpisy wislaków.
Troche kultury panowie warszawscy
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 30.11.2009, 13:23
A tak w ogóle to dlaczego Radovic miał okazje pląsać po boisku i raczyć nas efektownymi padami kiedy tylko poczuł lędzwia rywala na pośladkach? Przecież we czwartek posiedzenie miał WD a za taki łokieć jak tydzień temu całkiem nie dawno inny piłkarz został zdyskwalifikowany na 2 mecze.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 30.11.2009, 13:46
Cytat:
Na polski rynek wchodzi IMS - firma zajmująca się wyszukiwaniem młodych talentów. Z jej usług skorzysta Legia.

Informacje o 100 tys. piłkarzy z 60 krajów, sieć skautów rozsianych po całym świecie oraz obserwowanie dowolnego piłkarza na zlecenie - to podstawowe usługi firmy IMS. Z jej skautami współpracują m.in. Bolton, Olympiakos Pireus, czy CKSA Moskwa, oraz twórcy gry... Championship Manager.

"Rosjanie z CSKA zrozumieli, że dzięki nam mogą znaleźć zdolnego piłkarza w Ameryce Południowej zanim stanie się gwiazdą i kupić go za 2 mln euro, a nie dziesięć" - mówi w rozmowie z "Futbol News" przedstawiciel firmy na Polskę, Pontus Maltborg.

"Nasz skaut spędza w w danym kraju kilka dni, ogląda chłopaka, rozmawia z trenerami i pisze duży raport. Możemy też podesłać DVD z dowolnym meczem właściwie każdej ligi" - dodaje Maltborg.

Z usług firmy IMS zdecydowała się skorzystać warszawska Legia. Roczny dostęp do bazy IMS to koszt ... tysiąca dwustu euro. Czy na polskie boiska przestaną trafiać zagraniczni piłkarze o bardzo przciętnych umiejętnościach?
http://www.niezalezna.pl/article/show/id/28045
Odpowiedz cytując
matizaq
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 30.11.2009, 14:22
Nergal napisał(a):Wyświetl post
A tak w ogóle to dlaczego Radovic miał okazje pląsać po boisku i raczyć nas efektownymi padami kiedy tylko poczuł lędzwia rywala na pośladkach? Przecież we czwartek posiedzenie miał WD a za taki łokieć jak tydzień temu całkiem nie dawno inny piłkarz został zdyskwalifikowany na 2 mecze.
Sędzia dając mu we wspomnianym meczu żółtą karktę, nałożył na niego karę. Zawodnik nie może być karany 2 razy za to samo przewinienie ....(przynajmniej tak mi sie wydaję)

To czy kara była adekwatna do czynu to już osobny temat, ale do WL się niestety nie można doczepić.
Cytat:
"If you are first you are first. If you are second you are nothing."- Bill Shankly
Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Stary 30.11.2009, 14:39
matizaq napisał(a):Wyświetl post
Sędzia dając mu we wspomnianym meczu żółtą karktę, nałożył na niego karę. Zawodnik nie może być karany 2 razy za to samo przewinienie ....(przynajmniej tak mi sie wydaję)

To czy kara była adekwatna do czynu to już osobny temat, ale do WL się niestety nie można doczepić.
Nikola dostał czerwień i jakoś nie przeszkadzało to nikomu aby dostał jeszcze 2 mecze dyskwalifikacji.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 30.11.2009 o godz. 15:10.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
Leh71
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 30.11.2009, 14:50
Za czerwona ma 2 mecze z "automatu".
A jak Radović dostał żółtą to WD nie mógł go ukarać.
Gdyby nie dostał żadnej kartki to wtedy od WD zależałoby czy dostaje jakąś kare.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 30.11.2009, 14:52
Panowie

WD jest tworem powstałym w celu przyznawania kar Wiśle. Tylko i wyłącznie Wiśle.
Taki sobie tworek...By liga była ciekawsza
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
Nergal
Senior Member

Stary 30.11.2009, 15:11
Leh71 napisał(a):Wyświetl post
Za czerwona ma 2 mecze z "automatu".
A jak Radović dostał żółtą to WD nie mógł go ukarać.
Gdyby nie dostał żadnej kartki to wtedy od WD zależałoby czy dostaje jakąś kare.

http://www.futbolnews.pl/informacje/...h-meczach.html

Czyli WD orzekł taką karę...

Dla mnie koniec tematu bo nie ma sensu go roztrząsać ale kiedy czytam posty niektórych legionistów trudno pewnych faktów nie przytoczyć, ot tak z kompleksów oczywiście.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 30.11.2009 o godz. 15:22.
The Apostasy

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 30.11.2009, 15:51
Własnie dlatego (powyżej) mam podpis jaki mam.

A teraz w kwestii wyjasnien:

Radovic dostał zółta kartkę i w zwiazku z tym KL (a nie WD - wymagacie od innych profesjonalizmu, zacznijcie od siebie) nie moge go ukarac drugi raz. Moze natomiast dawac kary tym, ktorzy przez sedziego zostali pominieci. Radovic mogl ewentualnie dostac kare finansowa - ale to sie chyba nie zdarza. KL kiedys ukarala Iwanskiego za symulke i Radovica (Iwanski byl wtedy w Zaglebiu - taki pojedynek z Cabajem), ale PZPN (jako wyzsza instancja) odrzucił te kary. Jezeli zawodnik otrzymal czerwona kartke (czerwona, nie dwie zolte) to z automatu ma dwa mecze, natomiast KL moze dorzucic kare finansowa i zwiekszyc kare glowna. Jezeli tego nie zrobi to orzeka kare dwoch meczów. I tak bylo z Nikolą.

P.S. Ja pamietam jak kiedys KL zdyfkwalifikowala Choto na pare meczów za wejscie w zawodnika Zagłębia Lubin (Goliński?). Przepraszam za burzenie koncepcji.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.11.2009 o godz. 15:59.
Habemus Dubletum

LEG14

Innowierca roku 2009
Innowierca roku 2011

Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.11.2009, 17:09
Cytat:
"Rosjanie z CSKA zrozumieli, że dzięki nam mogą znaleźć zdolnego piłkarza w Ameryce Południowej zanim stanie się gwiazdą i kupić go za 2 mln euro, a nie dziesięć" - mówi w rozmowie z "Futbol News" przedstawiciel firmy na Polskę, Pontus Maltborg.
Buehehehe a ktoś powiedział temu panu, że 2 mln Euro to u nas jak kupno Ronaldo przez Real za 100 mln? Ciekawe czy zajmuje się ta firma takimi zawodnikami co można ich dostać za darmo i sprzedać później za te 500tyś Euro, bo jak nie to za bardzo nie będą mieli popytu.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 30.11.2009, 19:02
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...poznan,1404479

Cytat:
Marcin niefortunnie potknął się na schodach i upadając uderzył się w głowę. Doznał wstrząśnienia mózgu, pękła również jedna z kości czaszki. Na pewno nie zagra w ostatnich dwóch meczach w tym roku. Trudno w tej chwili jeszcze powiedzieć, czy będzie mógł normalnie przepracować okres przygotowawczy.
Są jednak lepsi od Jopa

Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 30.11.2009, 19:25
No nie wiem czy to taki zabawne... gość mało się sam nie zabił...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 30.11.2009, 19:33
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Buehehehe a ktoś powiedział temu panu, że 2 mln Euro to u nas jak kupno Ronaldo przez Real za 100 mln? Ciekawe czy zajmuje się ta firma takimi zawodnikami co można ich dostać za darmo i sprzedać później za te 500tyś Euro, bo jak nie to za bardzo nie będą mieli popytu.
Chciałbym tylko przypomnieć, że o ile Realowi zdarzało się kupować piłkarzy za zbliżone kwoty, to w naszej lidze tego typu precedensów co 2 milionowy transfer do klubu nie ma. Ba, już nawet o transfery z coraz trudniej.

Z drugiej strony - dwie zdrowe nogi, umiejętność celnego dośrodkowania piłki w biegu - nie są to jakieś porażające wymagania. A byłaby to gwiazda ligi...
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 30.11.2009, 20:26
Vinci napisał(a):Wyświetl post
No nie wiem czy to taki zabawne... gość mało się sam nie zabił...
Podobno ostro imprezował po zwycięstwie nad Zagłębiem

Z forum Lecha:
Cytat:
Z ciekawostek. Dzisiaj piłkarze mieli dzień wolny. Ze zdrowych zawodników indywidualnie, z własnej woli, trenował dzisiaj jeden - Lewandowski pod okiem Juskowiaka.
Szok, pewnie nie tylko dla mnie
Ciekawe kto w Wiśle sam zdecydował się trenować w dzień wolny.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.11.2009, 21:34
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chciałbym tylko przypomnieć, że o ile Realowi zdarzało się kupować piłkarzy za zbliżone kwoty, to w naszej lidze tego typu precedensów co 2 milionowy transfer do klubu nie ma. Ba, już nawet o transfery z coraz trudniej.

Z drugiej strony - dwie zdrowe nogi, umiejętność celnego dośrodkowania piłki w biegu - nie są to jakieś porażające wymagania. A byłaby to gwiazda ligi...
Hmm fakt, porównałem zdarzenie realne (nomen omen) do takiego, które jeszcze nie miało miejsca
A na marginesie, ciekawe czy poza tą regularną opłatą będą pobierać jakieś prowizje przy przejściu zawodnika do lub następnym z klubu.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 01.12.2009, 13:51
A tak się śmiano ze Smudy, gdy ten oceniał piłkarzy po tym, jak wchodzili po schodach

Jak zwykle wyszło na Franza
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.12.2009, 14:51
Kiełb obiektem pożądania
http://goool.pl/main_v3.php?id=24341

Korona ustaliła cenę za Jacka Kiełba - "tylko" 1 mln euro
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.12.2009, 15:01
Acima napisał(a):Wyświetl post
Kiełb obiektem pożądania
http://goool.pl/main_v3.php?id=24341

Korona ustaliła cenę za Jacka Kiełba - "tylko" 1 mln euro

No i poza tym ma tylko 21 lat! Więc jeszcze ze 3 lata będzie młodym, utalentowanym i perspektywicznym piłkarzem znając polskie realia.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
sandbender
Graf Zero

Od: 08.2004

Stary 01.12.2009, 15:16
Acima napisał(a):Wyświetl post
"tylko" 1 mln euro
Chyba 1 mln eurogąbek...
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów