|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Ale ja jestem z Warszawy Wielki Demaskatorze. Nie obrażaj mnie
![]() ![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Oni też stwierdzili, że pan M. sędziował pod Legię. Gdyby tu chodziło o pojedyncze pomyłki, jak to chcą przedstawić koledzy z Warszawy - wówczas rozumiem, można by się było z tego śmiać. Tak nie było, sędzia swoimi decyzjami przez cały mecz forował Legię. Jednak rozumiem was - o wiele łatwiej wam dyskutować z tym, co sami wyczytaliście w naszych postach niż z ich faktyczną zawartością. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Chyba, ze do drugiej grupy. Ale jej istnienie jest dla mnie taka sensacja, ze na razie badam dopiero fundamenty (Szymek komentujacy mecze, Basałaj w E.S.A, terminarz pzpn ze Wisła gra z Zagłębiem bezposrednio po Legii etc). Nie chciałbym zrobić czegoś pochopnie, sam rozumiesz.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.11.2009 o godz. 23:17.
![]()
Habemus Dubletum
LEG14 White Star Awards w kategorii: Innowierca roku 2009 Innowierca roku 2011 ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]()
Feci quod potui faciant meliora potentes
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wydaje mi sie, ze wiekszosc czytajacych doskonale rozumie moj przekaz, ba pare osob przyznalo mi rację (niekoniecznie z tej samej strony barykady).
Rozumiem, rozumiem. Nie ma nic lepszego niz walczyc z nedznymi stereotypami groteską. P.S. Zwróc uwage ze w ostatnim czasie tylko odpisuje. Tobie, Wolfy'emu, mateuuszowi, masterlagiemu, Ogryzkowi (na jego odpowiedz z filmikiem wciaz czekam). EDIT: P.w. poszło ![]()
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 29.11.2009 o godz. 23:30.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Nie, żeby mi zależało. Po prostu taka drobna obserwacja. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mnie nie mogłeś bo nie pisałem wcześniej "w tej sprawie"
Gwoli ścisłości chodzi o to (jak już chociażby kolega wolfy wcześniej zauważył) sędziowanie w Waszym meczu było żenująco jednostronne. Przez cały mecz. Nie jedna sytuacja, nie dwie, nie kilka. Cały mecz. I wydaje mi się, że nie jest to moja subiektywna opinia ale fakt obiektywny. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja uwazam podobnie, ale nie dorabiam do tego teorii ala Cracovia (bo gdybym dorabial to musialbym stworzyc takie dla chyba wszystkich druzyn ligi - chyba nawet dla Odry, bo mozna by probowac sie przyczepiac, ze gol Piechniaka z nami byl po faulu na Komorowskim). Nie pierwszy raz skorzystalismy na pomocy sedziego (pare meczów mi sie przypomina), ale pamietam tez pare, gdzie nas oszukano tak jak Bełchatów wczoraj. Raz na wozie raz pod wozem. Jacy piłkarze tacy sedziowie.
Po prostu jak sedzia robi bledy na korzysci Odry czy Korony albo przeciwko Zagłębiu to nikt larum nie podnosi. A jak Legii sie uratuje dupe to od razu jazda z tematem ![]() ![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeden stroi minki, drugi stroi podpisy.
W Chorzowie czeka nas arcyważne spotkanie. Legia w Lubinie, Lech u siebie z Piastem. Kilka tygodni i wszystko się może diametralnie w tabeli zmienić. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale Ty dalej nie rozumiesz. Ty dalej myślisz w kategoriach "robi błędy na korzyść Odry czy Korony". Tu nie chodzi o pojedyncze czy nawet kilkukrotne błędy, bo te jako takie są wliczone w sport i tyle, nie ma się co rozdrabniać. Tak jak u nas mecz z Zagłębiem - Marcelo był na spalonym, ale potem Paweł Brożek nie był. Czy też dzisiaj - z tych 3 spalonych Ćwielonga wg mnie nie było 2. Ale tu człowiek powrzuca mięsem przez pare godzin po meczu i trudno.
U Was "sędzia" Małek ordynarnie i konsekwentnie gwizdnął Wam CAŁY MECZ. I nie rozumiem argumentów, że przecież to rzut wolny, że to przecież 20m od bramki, że to, że sramto. A niby z czego padają bramki? Z rzutów z autu z własnej połowy? Bo jeszcze tylko tego by brakowało, żeby gwizdnął karnego jakby się Grzelak potknął na kępce trawy ![]() PS. Jak niechybnie zauważyłeś, nie wyciągam wniosków i nie feruje opinii, ale wg mnie coś jest nie w porządku. Pozdrawiam. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Teraz uwazam, ze Ty przesadzasz. Gwizdnał 3 spalone, których nie było (z czego dwa mimo to jakby zostały rozegrane i raz do niczego nie doszło, a raz Mucha i obronca wybili) i gwizdnał faul, którego MOŻLIWE *, ze nie było na 30 metrze przed bramka i z tego padł gol, z powtórki która byla (o czym mowi nawet zawodnik GKS).
Dla mnie w tym roku byly znacznie grubsze wtopy niz ten mecz. Ja naprawde uwazam, ze GKS przegrał ten mecz bardziej przez indolencje strzelecką niz przez sedziego i tego sie bede trzymał. Widze natomiast, ze ten mecz urosnie (jezeli jeszcze nie urosl) do prawdziwej legendy (bo juz jest ordynarnie, konsekwentie, zaraz sie okaze ze zagwizdal 20 fauli, których nie było i w ogole bylo to jedno z najwiekszych kuriozum w polskiej pilce) i jezeli psim swedem, cudem, przypadkiem zdobedziemy mistrza 2010 to bedzie gadane. No, trudno ![]() P.S.Ty nie robisz, fajnie. Ale wiekszosc (z zacnymi wyjatkami) Twoich kolegów po szalu w paru tematach (wbrew pozorm nie we wszystkich sie wpisalem) jedzie otwartym tekstem z tym co mam w opisie, dlatego sobie 'groteskuje'. A co to znaczny, ze 'cos nie jest w porzadku' ? Czy to znaczy cos wiecej niz pomylka? Z premedytacja? Jesli tak no to wiadomo o co Ci chodzi - o to co mam w podpisie. Przeciez tu sa dwa wyjscia. Kupiony albo slepy. A i dalej uwazam, ze danie karnego Odrze na KSP w 90 minucie czy uznanie gola po przyjeciu pilki reka (Legia we Wrocławiu) jest znacznie wiekszym przewinieniem niz trzy spalone (z czego dwa rozegrane) i wolny na CO NAJMNIEJ 30 metrze (a nie na 20 jak ładnie chciałes przemycic). * Dodam, ze w kontrowersjach np Wieszczycki tutaj nie widział faulu, ale na zasadzie, ze 'skoro to byl Radovic to pewnie symulował' (czyli nie jest to oczywistosc). Dle mnie to zaden dowód co powiedza w kontrowersjach, bo wielkokrotnie dawali tam wyraz ze kompletnie nie znaja regulaminu Komisji Ligi mowiac co to KL powinna albo nie powinna zrobic (o zgrozo zwlaszcza ten typek od sedziów), ale w innym temacie ktos tam uznal, ze skoro w kontrowersjach uznano, ze Jop nie zasluzyl na czerwona (co mnie cieszy) to znaczy ze nie zasluzyl.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.11.2009 o godz. 00:26.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
czy my musimy na tym forum przepychac sie z jednym czy drugim legionistą w sprawach oczywistych, które owi legioniści stawiają na głowie, rzekomo w imie obiektywizmu, a tak naprawdę tylko dla prowokacji i bezsensownych napinek?
A jeszcze ich podpisy, rozwalające całe forum, tak oczojebne, że łeb boli, walące po slepiach Legią. Ja rozumiem gościnność na forum i tolerancję, ale nie rozumiem już bezczelnego wywalania w podpisach Legii tak wielkiej, że wielkością biją na łeb niemal wszystke podpisy wislaków. Troche kultury panowie warszawscy |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
A tak w ogóle to dlaczego Radovic miał okazje pląsać po boisku i raczyć nas efektownymi padami kiedy tylko poczuł lędzwia rywala na pośladkach? Przecież we czwartek posiedzenie miał WD a za taki łokieć jak tydzień temu całkiem nie dawno inny piłkarz został zdyskwalifikowany na 2 mecze.
![]() The Apostasy ![]() |
|
|
|
Militaris
Od: 01.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
To czy kara była adekwatna do czynu to już osobny temat, ale do WL się niestety nie można doczepić. ![]() Cytat:
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nikola dostał czerwień i jakoś nie przeszkadzało to nikomu aby dostał jeszcze 2 mecze dyskwalifikacji.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 30.11.2009 o godz. 15:10.
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Za czerwona ma 2 mecze z "automatu".
A jak Radović dostał żółtą to WD nie mógł go ukarać. Gdyby nie dostał żadnej kartki to wtedy od WD zależałoby czy dostaje jakąś kare. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Panowie
WD jest tworem powstałym w celu przyznawania kar Wiśle. Tylko i wyłącznie Wiśle. Taki sobie tworek...By liga była ciekawsza ![]()
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
http://www.futbolnews.pl/informacje/...h-meczach.html Czyli WD orzekł taką karę... Dla mnie koniec tematu bo nie ma sensu go roztrząsać ale kiedy czytam posty niektórych legionistów trudno pewnych faktów nie przytoczyć, ot tak z kompleksów oczywiście.
Ostatnio edytowane przez Nergal : 30.11.2009 o godz. 15:22.
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Własnie dlatego (powyżej) mam podpis jaki mam.
A teraz w kwestii wyjasnien: Radovic dostał zółta kartkę i w zwiazku z tym KL (a nie WD - wymagacie od innych profesjonalizmu, zacznijcie od siebie) nie moge go ukarac drugi raz. Moze natomiast dawac kary tym, ktorzy przez sedziego zostali pominieci. Radovic mogl ewentualnie dostac kare finansowa - ale to sie chyba nie zdarza. KL kiedys ukarala Iwanskiego za symulke i Radovica (Iwanski byl wtedy w Zaglebiu - taki pojedynek z Cabajem), ale PZPN (jako wyzsza instancja) odrzucił te kary. Jezeli zawodnik otrzymal czerwona kartke (czerwona, nie dwie zolte) to z automatu ma dwa mecze, natomiast KL moze dorzucic kare finansowa i zwiekszyc kare glowna. Jezeli tego nie zrobi to orzeka kare dwoch meczów. I tak bylo z Nikolą. P.S. Ja pamietam jak kiedys KL zdyfkwalifikowala Choto na pare meczów za wejscie w zawodnika Zagłębia Lubin (Goliński?). Przepraszam za burzenie koncepcji.
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 30.11.2009 o godz. 15:59.
![]()
Habemus Dubletum
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...poznan,1404479
Cytat:
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 03.2005
Offline |
|
|
No nie wiem czy to taki zabawne... gość mało się sam nie zabił...
![]()
"Kradzione szczęścia nie daje..."
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Z drugiej strony - dwie zdrowe nogi, umiejętność celnego dośrodkowania piłki w biegu - nie są to jakieś porażające wymagania. A byłaby to gwiazda ligi... ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Podobno ostro imprezował po zwycięstwie nad Zagłębiem
![]() Z forum Lecha: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
A na marginesie, ciekawe czy poza tą regularną opłatą będą pobierać jakieś prowizje przy przejściu zawodnika do lub następnym z klubu. ![]()
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
A tak się śmiano ze Smudy, gdy ten oceniał piłkarzy po tym, jak wchodzili po schodach
Jak zwykle wyszło na Franza ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Kiełb obiektem pożądania
http://goool.pl/main_v3.php?id=24341 Korona ustaliła cenę za Jacka Kiełba - "tylko" 1 mln euro |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2006
Offline |
|
No i poza tym ma tylko 21 lat! Więc jeszcze ze 3 lata będzie młodym, utalentowanym i perspektywicznym piłkarzem znając polskie realia. ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
Graf Zero
Od: 08.2004
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |
|