The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 28.11.2009, 18:48
sergio napisał(a):Wyświetl post

Małek pozdrowienia z Wrocławia już tam niedługo zawitasz.
No i co, że trafi,póki co to nic z tego nie wynika. Przyjedzie TV,pokażą jak wiozą,albo jak dowieźli, złoży wyjaśnienia wpłaci kaucję i za kilka miechów na boisko wróci. O co więc to całe zamieszanie
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.11.2009, 18:51
Markus napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź bezczelny i nie broń człowieka, który w żywe oczy drukuje i seryjnie gwiżdże na korzyść jednego zespołu.
przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to co napisałem, i wskaż fragment, gdzie bronię Małka. Napisałem tylko, że może obronić się z powtórzonego wolnego (którego określiłem mianem naciąganego), bo Wróbel rzeczywiście wybiegł przed kopnięciem piłki.
Sprawa dotyczy zupełnie czegoś innego. Ale to trzeba zrozumieć, a nie przeczytać pobieżnie. Więc Ty nie bądz bezczelny i nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałem/powiedziałem.
Co tam jeden błąd, który dał gola, lub co tam kolejny błąd, który uchronił być może od gola. Ważne, że to Legii pomagają. Tak wygląda Twoje stanowisko. Bez odbioru
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2009, 18:54
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
przeczytaj jeszcze raz ze zrozumieniem to co napisałem, i wskaż fragment, gdzie bronię Małka. Napisałem tylko, że może obronić się z powtórzonego wolnego (którego określiłem mianem naciąganego), bo Wróbel rzeczywiście wybiegł przed kopnięciem piłki.
Sprawa dotyczy zupełnie czegoś innego. Ale to trzeba zrozumieć, a nie przeczytać pobieżnie. Więc Ty nie bądz bezczelny i nie wmawiaj mi czegoś, czego nie napisałem/powiedziałem.
Co tam jeden błąd, który dał gola, lub co tam kolejny błąd, który uchronił być może od gola. Ważne, że to Legii pomagają. Tak wygląda Twoje stanowisko. Bez odbioru
Aha, czyli poprzedni post napisałeś nie po to, aby bronić Małka i Legii, wytłumaczyć jego skandaliczne decyzje, tylko po to, aby go zaatakować?

Dobre. Proponuję, abyś nie wypowiadał się już więcej na temat tego, co jest bezczelne, a co nie.

I nie porównuj jednej poważnej pomyłki na korzyść Wisły w całej rundzie, ze kilkudziesięcioma poważnymi pomyłkami na rzecz Legii (i to tylko w jednym meczu, do innych, np: do Polonii nie wracam) , bo to już nie jest masochizm, a sadomasochizm.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.11.2009 o godz. 18:57.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 28.11.2009, 18:56
Jagiellonia - Lechia 0:0
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Od: 05.2003

Stary 28.11.2009, 19:01
elomike napisał(a):Wyświetl post
Małek p***ek... Beznadzieja, dwa niesłuszne spalone i inne wtopy... Gdyby nie sędzia legionista, to byłoby 2-1 dla Bełchatowa, albo 1-1...
Gdyby nie Mucha byłoby 3:1 dla Bełchatowa i Małek by nie pomógł. Skończ więc pier...... o spisku tylko np cofnij się w czasie na stadion do Lublina gdzie Marcelo strzela w 2 minucie gola z METROWEGO spalonego i mecz jest ułożony pod was. Też gadałeś o piłkarskiej mafii, której macki wynoszą Legię na wyżyny tabeli Żal
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 28.11.2009, 19:04
Markus napisał(a):Wyświetl post

Dobre. Proponuję, abyś nie wypowiadał się już więcej na temat tego, co jest bezczelne, a co nie.
oczywiście posłucham, bo to Ty jesteś ekspertem on mówienia kto jest bezczelny, a kto nie. Mój ty guru

o rzucie wolnym w meczu z Polonią się wypowiedziałem. Był i to oczywisty. Rywal wjechał Mięcielowi w nogi i w takiej sytuacji nieważne jest to, czy zawodnik miał piłkę, czy już ją kopnął. Obejrzyj powtórki.
Ja Ci mogę napisać np, że w tamtym sedziowie robili wszystko, żebyście zdobyli mistrza (ale tylko mogę powiedzieć, bo tak naprawdę to zdobyliście go załużenie, nasze gwiazdki nie zasługiwały na niego). Tak samo tylko ty możesz sobie mówic, jak to pomagają Legii. Bo jest mnóstwo spotkań, gdzie sędziowie robią mega błędy przeciwko Legii- ale skąd ty to możesz wiedzieć). Mecz Legii ze Śląskiem- obejrzyj gola dla Wrocławian, to ci wszystko wyjaśni. . Mecz Legii bodajże z Piastem lub Bytomiem- Chinyama wychodzi sam na sam, ale sedzia odgwizduje spalonego którego jak domyślasz się, nie było (dodam, że Chinyama nie trafił do bramki, ale nie zmienia to faktu, że sędzia popełnił błąd). Błędy się zdarzają- co ma w tym sezonie powiedzieć Zagłebie Lubin, które już x razy zostało oszukane?

i jeszcze raz napisze. Tak, Małek dziś sędziował bardzo źle. Ale nic nie jest czarno białe, tak jak chcesz to przedstawić (Legia zła, Wisła cacy)
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 28.11.2009, 19:04
kot napisał(a):Wyświetl post
ja nie mam nic do kibiców Legii czy nawet ich klubu, który w tradycji ma wspomaganie sędziowskie ( wywiad Vukovica ) i każdy dawniej do tego przywykł. Wisła to sama jest sobie winna zmarnowania swojej dominującej pozycji w tym sezonie i ten mecz Legii nie interesuje mnie pod tym względem. Ja mam wściekłość do organizatorów naszej ligii, że w chwili gdy wszyscy kibice w Polsce szukają wyjścia z upadku polskiej piłki, nadal stosowane są te same metody tej organizacji. Małek to nie jakaś popierdułka, tylko sędzia sędziujący w pucharach UEFA i tu nie ma przypadku czy jego nieumiejętnosci. To zabija we mnie nadzieję na lepszą piłkę w Polsce. To jest wręcz podłe. A głos stęsknionych za wszelką cenę tytułu mistrzowskiego, kibiców innych klubów, jest ich sprawą, którą ja nawet rozumiem, tylko nie o to w tym wszystkim chodzi, przynajmniej mnie. Nie tędy droga do zmian na lepsze. Korupcja i układy zdemolowały naszą piłkę a jeśli nadal tak ma być, to czeka nas zagłada całkowita. Bez uczciwej konkurencji nie wyciągniemy się z upadku nigdy.

o i o to chodzi.

Odpowiedz cytując
shaggy
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 28.11.2009, 19:17
ToTylkoJa kilka kwesti do rozstrzygniecia: piszesz ze w tamtym sedziowie robili wszystko, żebyście zdobyli mistrza.
1. Proste pytanie wymien kilkanascie sytuacji gdzie sedziowie robili to " wszystko" nie kilka tylko kilkanascie bo skoro robili wszystko tzn ze bylo ich bez liku.
2. Co powiesz o meczach ze Slaskiem i Lechia (niesluszny karny) w tamtym sezonie w tych meczach sedziowie tez robili wszystko zebysmy zdobyli mistrza kpina...
3. W meczu z Polonia faulu na miecielu nie bylo powtarzam nie bylo!!! Zapraszam do obejrzenia kontrowersji w LIdze +. Widocznie znasz sie lepiej na p[pilce niz wszyscy experci bo oni jedfnoglosnie stwierdzili ze Mieciel przygral w Radovicia...
4. Po czwarte proste pytanie. Czy uwazasz ze Malek sedziowal dzisiaj dobrze srednio czy zle. Chcialbys aby w nastepnym meczu sedzia sedziowal w podobny sposob na niekorzysc legi
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.11.2009, 19:31
Oglądałem mecz ze znajomymi, głównie kibicami Polonii i Wisły. Wszyscy byli zgodni, że Małek był stronniczy i cały mecz faworyzował Legię. Faworyzował, ale nie wypaczył za bardzo wyniku, bo tak naprawdę o losach spotkania zdecydowała fatalna indolencja strzelecka Bełchatowa i genialna postawa Janka Muchy. Najbardziej mnie zbulwersowały żółte kartki z kapelusza i niekonsekwencja w gwizdaniu fauli. Jaka liga, takie sędziowanie. Niestety nie zapowiada się żeby było lepiej, raz faworyzują Legię, raz Wisłę, a raz Lecha. Zespoły z dołu tabeli mogą natomiast liczyć na pkt. 1 CUD, bądź pkt. 2 SĘDZIEGO (vide pkt. 1).

PS. Pochwalę się że przewidziałem przebieg spotkania, Bełchatów ciśnie, a Legia strzela fuksa
Odpowiedz cytując
BANANWAWA
Banita

Od: 05.2003

Stary 28.11.2009, 19:31
Shaggy, ale żadna inna drużyna w tym kraju nie ma takich bramkarzy jakich my mamy, więc jakby słaby Małek sędziował tak jak dzisiaj tylko na niekorzyść Legii to pewnie wygralibyśmy ten mecz 3:1 i mielibyśmy na koncie 4 żółte kartki, to tyle.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 28.11.2009, 19:37
A ja wyznaję starą zasadę którą zresztą na tym forum doskonale się kultywuje:
PO TRUPACH DO CELU

Mam to w dupie, trzy punkty są?! SĄ. Ktoś poszczeka, ale karawana pojedzie dalej...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 28.11.2009, 19:41
Proste. Zwłaszcza jak rok temu nas we Wrocławiu krecili

I znajac nasze realia dzis nam sie poszczesciło, za pare kolejek poszczesci sie komus innemu (Zagłębie - Wisła etc). Jak Odra dostała karnego na KSP w 90 minucie to liga była robiona pod Odre?

Spiski jak na Cracovii I jeszcze Rosłoń komentował !!!!!!!!!!!!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 28.11.2009, 19:48
spidey napisał(a):Wyświetl post
A ja wyznaję starą zasadę którą zresztą na tym forum doskonale się kultywuje:
PO TRUPACH DO CELU

Mam to w dupie, trzy punkty są?! SĄ. Ktoś poszczeka, ale karawana pojedzie dalej...
Chciałby się powiedzieć - niech ta karawana jedzie dalej ale i tak prędzej czy później dojedzie do Wrocławia.
I na to liczę
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 28.11.2009, 19:51
Małek powinien być odsunięty do końca sezonu!
To Tylko Ja - gościu idź na swoje forum i tam pierd*l głupoty a nie obrażaj ludzi na forum Wisły broniąć oszusta!!Bo to co robił Małek to to samo jakbym podszedł na ulicy i Cię okradł!
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
emj10
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 28.11.2009, 19:51
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Chciałby się powiedzieć - niech ta karawana jedzie dalej ale i tak prędzej czy później dojedzie do Wrocławia.
I na to liczę
Bez przesady. Jeśli to był płatny druk to naprawdę bym się zdziwił. Małek przeszedł lekką metamorfozę, bo nagle zaczął pomagać Legii.
Odpowiedz cytując
bbbnba
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.11.2009, 19:52
0 22 napisał(a):Wyświetl post
Twarz Dmowskiego z konturami jakich nigdy na oczy nie widział...
No i?
Wydaje mi sie, ze cytat z Dmowskiego jest ponadczasowy,co oznacza, ze bedzie obowiazywal zawsze, niezaleznie od ksztaltu i dlugosci naszych granic. Co innego gdyby oprawa dotyczyla rocznicy jakiegos historycznego wydarzenia, wtedy wlasciwe granice,herby czy daty sa wazne.
Przypuszczam, ze zamiarem osob robiacych oprawe bylo umieszczenie na niej polskich symboli (flaga, godlo, kontury panstwa) i podobizny osoby, ktora slynela z patriotycznej postawy.
Cytat:
wolę przegrać ponownie z potęgą typu Varelenga byleby Lech nie wyszedł z grupy
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 28.11.2009, 19:55
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
I na to liczę
A niech se Małak jedzie do Wrocławia, kit z nim, swoje zrobił. A Legia ma za silne plecy, już szybciej Wisłe posuną za korupcje.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.11.2009, 19:58
Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Małek powinien być odsunięty do końca sezonu!
To Tylko Ja - gościu idź na swoje forum i tam pierd*l głupoty a nie obrażaj ludzi na forum Wisły broniąć oszusta!!Bo to co robił Małek to to samo jakbym podszedł na ulicy i Cię okradł!
Chłopie ale usiadz na spokojnie i przemysl sprawe. Zagłębie - Wisła i gol Marcelo. Pisałeś to samo? Sedziowie sa jacy sa i koniec. Nic na to sie nie poradzi. Jasne, ze dziś nam bardzo pomogli, ba nawet uratowali dupe. Wam nigdy tego nie zrobili? Kpisz czy o droge pytasz? Kazdy w tej lidze wielokrotnie korzystal na pomocy sedziów i kazdy był wielokrotnie przekrecany - dziś Bełchatów, 6 miechów temu my we Wrocławiu.

bbbnba - Chodzi mi o to, ze Dmowski jakby widział dzisiejsze granice to raczej by się załamał. Tak wiec wrzucanie i jego i tych granic i napis 'wielka' dziwnie wyglada..

spidey - podobaja mi sie Twoje posty
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:22
cóż, warszawiaczki zachwyceni , jak uda się coś przekrętem ugrać a jak już ich do czasu do czasu złapią na kancie i nie odpuszczą to latami płaczą , że im mistrza zabrali

(napineczka drobna, ale jak spidey takie bzdury wypisuje, to aż się prosi)

Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:26
Chłopie ale usiadz na spokojnie i przemysl sprawe. Zagłębie - Wisła i gol Marcelo. Pisałeś to samo? Sedziowie sa jacy sa i koniec. Nic na to sie nie poradzi. Jasne, ze dziś nam bardzo pomogli, ba nawet uratowali dupe. Wam nigdy tego nie zrobili? Kpisz czy o droge pytasz? Kazdy w tej lidze wielokrotnie korzystal na pomocy sedziów i kazdy był wielokrotnie przekrecany - dziś Bełchatów, 6 miechów temu my we Wrocławiu.

bbbnba - Chodzi mi o to, ze Dmowski jakby widział dzisiejsze granice to raczej by się załamał. Tak wiec wrzucanie i jego i tych granic i napis 'wielka' dziwnie wyglada..

spidey - podobaja mi sie Twoje posty
Żartujesz sobie?Legia dziwnym trafem za często wygrywa po kontrowersyjnych decyzjach arbitrów!Mało tego - gracze z Łazienkowskiej NIE dostają kartek! Bełchatów miał 17 fauli i 4 żk a Legia 26 fauli ani jednej kartki!
Mówisz o Wrocławiu - owszem , gol Gancarczyka nie powinien był zostać uznany ale :
1) to była JEDYNA zła decyzja arbitra w tym meczu na niekorzyść Legii
2) dziś Małek podjął z 15 s****iałych decyzji!

To nie Legia dostaje kary z kosmosu za urojone przewinienia! My za Kielce dostaliśmy 30 000 i 2 mecze bez wyjadu a Wy za "jeszcze jeden" NIC nie dostaliście!
Mam dalej wymieniać
MY , CHŁOPCY Z REYMONTA , ZNA NAS CAŁA POLSKA , ZA WISŁĘ , ZA NASZ TS , PÓJDZIEMY AŻ PO ŻYCIA KRES!!!
27.08.2011 - Patryk Małecki "wielki Wiślak" pokazuje jaki ma szacunek do WISŁY KRAKÓW..
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 28.11.2009, 20:27
Nie chce mi sie wcinać w tą dyskusje ale jest różnica pomiędzy pojedynczymi błędami a gwizdaniem w jedną stronę, popełniając przy tym ewidentne błędy. Z przytaczanym Zagłębiem najpierw nam uznali bramke ze spalonego a potem odgwizdali spalonego którego nie było, gdy Brożek wychodził 1 na 1.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:33
harthausen napisał(a):Wyświetl post
cóż, warszawiaczki zachwyceni , jak uda się coś przekrętem ugrać a jak już ich do czasu do czasu złapią na kancie i nie odpuszczą to latami płaczą , że im mistrza zabrali

(napineczka drobna, ale jak spidey takie bzdury wypisuje, to aż się prosi)
Jestes wielki, napisałeś 'warszawiaczki'.

Nerwy Wam puszczaja, bo pewny mistrz (dla mnie nadal pewny) ucieka przez nieporadność i zenade Waszych kopaczy. Jeszcze dwa tygodnie temu byscie to zlali, ewentualnie pogadali przez 3 posty. A dzisiaj niektore Wasze posty nie roznia sie niczym od tych Cracovii z ta roznica, ze my odgrywamy role Wisły.

Kibic_1906 napisał(a):Wyświetl post
Żartujesz sobie?Legia dziwnym trafem za często wygrywa po kontrowersyjnych decyzjach arbitrów!Mało tego - gracze z Łazienkowskiej NIE dostają kartek! Bełchatów miał 17 fauli i 4 żk a Legia 26 fauli ani jednej kartki!
Mówisz o Wrocławiu - owszem , gol Gancarczyka nie powinien był zostać uznany ale :
1) to była JEDYNA zła decyzja arbitra w tym meczu na niekorzyść Legii
2) dziś Małek podjął z 15 s****iałych decyzji!

To nie Legia dostaje kary z kosmosu za urojone przewinienia! My za Kielce dostaliśmy 30 000 i 2 mecze bez wyjadu a Wy za "jeszcze jeden" NIC nie dostaliście!
Mam dalej wymieniać
Czesto? Kiedy jeszcze? Nie dosc, ze nie dostajemy kartek to jeszcze nie tracimy goli.... Astiz przeciez nie gral za kartki (zreszta nie chce mi sie szukac, ale na sto tysiecy procent nie jestesmy liderem w tabeli Fair Play, ba wydaje mi sie nawet ze jestesmy za... Wisła). Mam wrazenie, ze nie myslisz co piszesz tylko przelewasz frustracje... Ktory faul dzis byl na kartke?

Co z tego, ze byla jednyna skoro doprowadzila do tego, ze stracilismy szanse na Mistrza (na ktorego TAK WIEM nie zaslugiwalismy). Bramka Francji tez byla jedynym bledem w meczu z Irlandią, bramka Maradony z Anglia pewnie tez. GKS mógl strzelic pare goli, ale swietnie grał Mucha. A przy jednym czy dwóch spalonych akcja leciala dalej (tzn pilkarzyki graly) i udalo sie wybic. Dostalismy faul z dupy (chociaz szczerze mowiac wcale nie jestem tego taki pewien - co innego te spalone), ale gola nie dostalismy. Iwanski dopiero oddal ladny strzal. Nie strzelilismy gola ze spalonego, nie dostalismy karnego z dupy, tylko wolnego z 30 metrow. To jest dla mnie roznica. Nie pisalbym tego wszystkiego, gdyby GKS np nie dostal ewidentnego karnego czy obronca Legii wybil pilke z bramki reka. Wyczuj roznice.

A jak myslisz czemu nie dostalismy ZADNEJ kary? Pokombinuj (moze dlatego, ze u siebie mamy pelna inwigilacje i orwella, a na wyjazdach siedzimy wsrod kibiców gospodarzy albo w ogole nas nie ma?). Odezwij sie jak ogarniesz pare spraw...

EDIT: Dostalismy JEDNA czerwona kartke, Wy zadnej. Dostalismy 22 zólte karki, Wy 21. O CZYM TY MOWISZ?
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.11.2009 o godz. 20:46.
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.11.2009, 20:39
Ludzie, ale spokojnie. Przecież wiadomo, że od dawna Legia nie gra tylko w 11. Wiadomo, ze jak ogląda się to na własne oczy to krew człowieka zalewa, ale z czasem mozna się do tego przyzwyczaić. PZPN, Komisje Ligi, sędziowie moderują jak mogą. Dzisiaj "zwycięstwo" Legii wymoderował znany nam wszystkim Małek. I jego kolesie na linii (GKS 2 razy sam na sam i choragiewka w górę). Urojone faule gwizdał w końcówce wiedzac, że moze wreszcie Iwański trafi. Tydzień temu Radović nie wyrzuconuy z boiska przez Borskiego (następny mecenas z plecami wyrobionymi w pZPN-ie przez swoją mamusie). Zawsze w odwodzie jest kolejny warszawiaczek z gwizdkiem niejaki Szulz, pomykający niedawno w szaliczku Legii na Ł3, a teraz z lubością kartkujący jej przeciwników w lidze tak jak Wiełę w zeszłym roku w Wodzisławiu (2 czerwone kartki).
Przez ostanie lata zdobywaliśmy Mistrza Polski na przekór temu towarzystwu wzajemnej pomocy.
Trzeba niestety mieć zespół wyraźnie lepszy by odskoczyć Legii pchanej w górę przez wspomniane towarzycho. A tu Maciuś i spółka uznali, ze MP już zdobyli i się położyli.
Odpowiedz cytując
Wichar87
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.11.2009, 20:41
Tak troche odbiegając od tematu, ale nie wiedziałem gdzie to napisać Właśnie oglądałem w Mam Talent kolesia, który podbijał piłke i nasuneła mi się myśl, że o takiej technice nasi ligowcy mogą tylko pomażyć z grą nie miało to może wiele wspólnego, ale panowanie nad piłką zrobiło na mnie duże wrażenie
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:44
Jestes wielki, napisałeś 'warszawiaczki'.

Nerwy Wam puszczaja, bo pewny mistrz (dla mnie nadal pewny) ucieka przez nieporadność i zenade Waszych kopaczy. Jeszcze dwa tygodnie temu byscie to zlali, ewentualnie pogadali przez 3 posty. A dzisiaj niektore Wasze posty nie roznia sie niczym od tych Cracovii z ta roznica, ze my odgrywamy role Wisły.
1. ciekawa miara wielkości
2. dla mnie to przyjemność i zaszczyt, gdy o mnie mówią "krakusik", cóż jest w "warszawiaczku" obraźliwego?
3. te nerwy to puszczają bardziej Tobie, przecież napisałem wyraźnie "lekka napinka", czyli przymrużenie oka.

Nerwy tu ludziom puszczają na postawę sędziego, przynajmniej tyle jak zauważyłem, i tak spokojnie reagują bo mnie szlag trafia.
I wyluzuj, to tylko piłka , a nam chodzi o to by była czysta. Nic ponadto. A jak takiego spideya to rajcuje, bo na jego korzyść, cóż, bardziej jego problem

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 28.11.2009, 20:50
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
oczywiście posłucham, bo to Ty jesteś ekspertem on mówienia kto jest bezczelny, a kto nie. Mój ty guru

o rzucie wolnym w meczu z Polonią się wypowiedziałem. Był i to oczywisty. Rywal wjechał Mięcielowi w nogi i w takiej sytuacji nieważne jest to, czy zawodnik miał piłkę, czy już ją kopnął. Obejrzyj powtórki.
Ja Ci mogę napisać np, że w tamtym sedziowie robili wszystko, żebyście zdobyli mistrza (ale tylko mogę powiedzieć, bo tak naprawdę to zdobyliście go załużenie, nasze gwiazdki nie zasługiwały na niego). Tak samo tylko ty możesz sobie mówic, jak to pomagają Legii. Bo jest mnóstwo spotkań, gdzie sędziowie robią mega błędy przeciwko Legii- ale skąd ty to możesz wiedzieć). Mecz Legii ze Śląskiem- obejrzyj gola dla Wrocławian, to ci wszystko wyjaśni. . Mecz Legii bodajże z Piastem lub Bytomiem- Chinyama wychodzi sam na sam, ale sedzia odgwizduje spalonego którego jak domyślasz się, nie było (dodam, że Chinyama nie trafił do bramki, ale nie zmienia to faktu, że sędzia popełnił błąd). Błędy się zdarzają- co ma w tym sezonie powiedzieć Zagłebie Lubin, które już x razy zostało oszukane?

i jeszcze raz napisze. Tak, Małek dziś sędziował bardzo źle. Ale nic nie jest czarno białe, tak jak chcesz to przedstawić (Legia zła, Wisła cacy)
Nie pretenduje do miana bycia "guru" kibiców Legii - zwłaszcza, że w temacie pt. bezczelność i zaprzeczanie oczywistości w żywe oczy i tak nikt nigdy Wam nie dorówna.

Kto tu mówi o jakimś rzucie wolnym z Polonią? Tam przekręty były inne (np: brak czerwonych kartek dla Radovica i Choto - już wtedy zaczęło się dbanie o punkty Legii w Bełchatowie). Sędziowie podarowali nam mistrza w poprzednim sezonie? No to wymień te mecze w których sprzyjali nam tak seryjnie, jak dziś Małek Legii w Bełchatowie. Czekam. Tylko żeby piekło wcześniej nie zamarzło. Jak to jest, że sędziowie na niekorzyść legii mylą się jednostkowo (bo faktycznie czegoś czasem nie zauważą), a gdy mylą się na korzyść Legii, to od razu w 10 sytuacjach z rzędu? Tak, wiem, to przypadek.

Mamy do czynienia z ewidentnym przekrętem. Już bardziej drukować Małek nie mógł, bo by go kibice BEłchatowa nie wypuścili z miasta, a i tacy jak Spidey nie mogliby go bronić rzucając idiotycznymi hasłami.

Nazywanie forowania Legii przez Małka i innych arbitrów zwykłymi błędami jest tak samo żałosne, jak robienie z Dark Queenu sztuki.
Ostatnio edytowane przez Markus : 28.11.2009 o godz. 20:52.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
WhiteStarDvisionTheBest
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.11.2009, 20:50
Wichar87 napisał(a):Wyświetl post
Tak troche odbiegając od tematu, ale nie wiedziałem gdzie to napisać Właśnie oglądałem w Mam Talent kolesia, który podbijał piłke i nasuneła mi się myśl, że o takiej technice nasi ligowcy mogą tylko pomażyć z grą nie miało to może wiele wspólnego, ale panowanie nad piłką zrobiło na mnie duże wrażenie
Jeden wslizg Głowy podczas meczu w tego chłopaczka i już nigy by żadnego tricku nie zrobił a tak na serio to robił koleś dobre rzeczy
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:52
Zdrobnienie jest obrazliwe, udajesz? Piłkarz - piłkarzyk.

Mi nerwy puszczaja? Ja sobie jaja robie z tych, którzy podchodzą jeszcze do tego (pewnie ze wzgledu na wiek) na smierc i zycie (i np z jednej strony wyszydzaja Cracovie za pare spraw, a potem w innym temacie widza spisek Legii, pzpn, kl, malka i nabuchodonozora). Koniec konców pewnie i tak zdobedziecie mistrza, bo my przegramy w Lubinie albo w Gdansku czy gdziekowliek indziej. I trudno
Odpowiedz cytując
Kibic_1906
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:52
Do O 22

A co powiesz na to że Wasi grajkowie CIĄGLE leżą na boisku i wymuszają faule?Przeciez Radovic z tymi rzutami na boisko to juz jest parodia! Mowisz ze macie wiecej kartek...Ale gdybyscie byli sedziowani ta miara , co reszta ligi to nie mielibyscie 22 tylko 44 zolte!Za samo symulowanie by sie zebralo z 15!

P.S. Nie dosc ze Wam sedzia drukuje mecz , nie dosc ze powtarza wolnego tak zeby Macius "trafil w wentyl" to jeszcze nie pokazuje kartek...
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 28.11.2009, 20:56
No, zenada. Ale ja sie nie utozsamiam z pajacami w koszulkach Legii tylko z eLką na tych koszulkach.

Wiedzialem, ze jak Ci znajde dowód, ze mamy jednak wiecej kartek niz Wy to znajdziesz kolejny argument (jak przestudiujemy wszystkie mecze i wyjdzie ze w sumie i w meczach Legii i Wisly mozna było dac wiecej/mniej powiedzmy 3-4 karki to napiszesz, ze to dlatego, ze mamy lepszy terminarz albo cokolwiek innego). Tak mozna do usranej smierci Kazdy w tej lidze symuluje jak ma dobry wynik - miedzy innymi dlatego jest taki poziom. Poza jakimis totalnymi wyjatkami w stylu Sobolewski czy Mucha.

P.S. I zeby byla jasnosc - moze wolny byl z dupy (nie przygladalem sie dokladnie sto razy), ale juz powtorka moim zdaniem byla uzasadniona. Przemysl na spokojnie zapominajac o efekcie i okolicznosciach. Zanim Rybus zdaje sie kopnal pilke to chlop z GKS byl metr, a nie 9 od niej...
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 28.11.2009 o godz. 21:00.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów