The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 23.11.2009, 20:00
No mówię, że biega jakby miał przyczepę. Albo dwie.
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 23.11.2009, 20:01
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
No mówię, że biega jakby miał przyczepę. Albo dwie.
chłopaki w podstawówce szybciej biegają
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Stary 23.11.2009, 20:30
Cytat:
1.Musimy skupić się na tym aby drużyna jako zespół walczyła o te same cele.

2.Jeżeli jakaś zawodniczka będzie skupiać się na celach indywidualnych wtedy będą problemy.

3.Musimy starać się stawiać na pierwszym miejscu kolektyw i "ducha" drużyny i jasno sprecyzować role każdej zawodniczki w zespole.
Jose Hernandez - trener koszykarek Wisly

--------------

nie wiem jak innym ale mi to pasuje odnieść do piłkarzy

1. Chyba nie wszyscy mają te same cele
2. Niektórzy zbyt bardzo skupiają się na sobie
3. Nie ma kolektywu i ducha druzyny

czyli --> problemy
Ostatnio edytowane przez PvD : 23.11.2009 o godz. 20:39.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
iiYama
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 24.11.2009, 10:30
Słowa dwa odnośnie Pawła Brożka

1) Opaska kapitańska - ktoś już gdzieś wspomniał ( Iwan w wywiadzie ? ) że mu się nie należy. I podzielam to zdanie. Może i jest przedstawiany jako lider drużyny, ale ja nie widzę aby tę rolę spełniał właściwie. Wiele pretensji, słaba jakość gry, mentalnie słabiutko - zamiast zagryźć zęby i biegać spuszcza głowę lub macha łapami. Generalnie wybór jest ciężki kto miałby go zastąpić wobec absencji Głowy i Sobola, ale ja bym wskazał Marcelo. Facet może i jest tu świeży, ale ma mentalność zwycięzcy, charakter, umiejętności.

2) Jego ogólna dyspozycja i jakość gry. Zgadzam się że po odniesionej rok temu kontuzji bardzo daleko mu do najwyższej formy. W kwesti mentalnej zamieszanie wokół jego niedoszłego transferu ( Fulham ) napewno mu nie pomogło. Ale chciałem zwrócić uwagę na pewien fakt z okresu naszego dwumeczu z Barcą. Wtedy bodajże po 1-0 przy R22 w którymś z wywiadów powiedział mniej więcej że obserwował grę bez piłki Etoo czy kogoś innego kogo podpatrywał i że zrozumiał że pewnego pułapu już nigdy nie osiągnie i pewnych umiejętności ( np. gry bez piłki ) już się nigdy nie nauczy. Utkwiło mi to w pamięci. Teraz patrząc na jego grę widzę zniechęconego faceta, któremu nie wychodzi, ale też który nie daje z siebie 100%. Paweł niestety nie tyle może osiadł na laurach co zdaje mi się nie ma motywacji do pracy nad sobą.
Ave
Wisła
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.11.2009, 10:58
Brożek to leń i paskudny charakter. Strasznie żałuję, że nie odszedł, jak był w cenie. Teraz pewnie nikt go nie kupi. No chyba, że wzorem ojca chrzestnego złożymy mu oferte, której nie będzie mógł odmówić. Czyli transfer gdziekolwiek za ok 1 milion euro lub transfer do ME do końca kontraktu.
..
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2009, 11:34
Cytat:
"Zauważyłem, że polscy piłkarze są punktualni, ale tak na styk. Jak trening jest o 12:00, to zjawiają się o 11:59. I od razu po treningu wracają do domu. Ja tak nie mogę i nie chcę. W Brazylii normalnie trenuje się dwa razy dziennie. Tutaj przeważnie raz na dzień. Dlatego zorganizowałem sobie indywidualne zajęcia. Jak trening jest po południu, to rano jestem w klubie. Idę do siłowni, biegam. Nikt nie każe mi tego robić, ale ja chcę. Rozmawiałem o tym z trenerem Skorżą. Informuję go o wszystkim, co robię. Mam jego przyzwolenie" - zakończył Brazylijczyk.
By MARCELO ciekawe kiedy naszym gwiazdeczkom się zechce,chyba nigdy...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.11.2009, 11:47
Nie tak dawno pisali, że jest szansa, aby wrócił do nas Cleber. Wtedy na środku byłaby rywalizacja jak się patrzy. Czy ktoś z Was ma jakiejś aktualne info na ten temat?
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 24.11.2009, 13:06
Cleber by się przydał i przyspieszony powrót pana Kowalskiego z wypożyczenia. A w jego miejsce upchać Jopa, może tam się sprawdzi
What's new?

Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.11.2009, 13:07
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._ukochana.html

Zmienic nazwe klubu, stadionu, nazwisko prezesa i wyslac tym idiotom w krotkich spodenkach.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.11.2009, 18:49
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
By MARCELO ciekawe kiedy naszym gwiazdeczkom się zechce,chyba nigdy...
Jestem ciekaw jakie kłębią mu się myśli w głowie kiedy patrzy na profesionalizm swoich kolegów z drużyny. Przypuszczam, że ma chwile w których żaluje tego gdzie trafił. Chociaż dobrze, że się nie bunduje jak Kalu Uche.
Odpowiedz cytując
gress
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 24.11.2009, 20:26
Prawda jest taka, że tylko przed Marcelo widnieje jakaś przyszłość za granicą. Pewnie nie będzie to najwyższa półka, a jakiś solidny klub europejski. Reszty naszych zawodników nie widzę za granicą. I tu jest idealny przykład dla młodych: trzeba zapierdalać jak Marcelo (tak na najlepiej można ująć), a nie zajmować się imprezami itd (jak wiadomo kto..)

"Bo nasza ARMIA to potęga"
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 24.11.2009, 20:31
gress napisał(a):Wyświetl post
Prawda jest taka, że tylko przed Marcelo widnieje jakaś przyszłość za granicą. Pewnie nie będzie to najwyższa półka, a jakiś solidny klub europejski. Reszty naszych zawodników nie widzę za granicą. I tu jest idealny przykład dla młodych: trzeba zapierdalać jak Marcelo (tak na najlepiej można ująć), a nie zajmować się imprezami itd (jak wiadomo kto..)
Uważam że Marcelo dał by sobie radę w klubie z wyższej półki np. Inter,myślę że by się śmiało wkomponował w defensywę tego klubu.

7 kotów napisał(a):Wyświetl post
http://www.zczuba.pl/zczuba/1,90957,..._ukochana.html

Zmienic nazwe klubu, stadionu, nazwisko prezesa i wyslac tym idiotom w krotkich spodenkach.
Też może mieliście przed oczami migawki z meczu derbowego czytając ten artykuł
Ostatnio edytowane przez bebeto : 24.11.2009 o godz. 20:39.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 24.11.2009, 23:48
tofik napisał(a):Wyświetl post
Brożek to leń i paskudny charakter. Strasznie żałuję, że nie odszedł, jak był w cenie. Teraz pewnie nikt go nie kupi. No chyba, że wzorem ojca chrzestnego złożymy mu oferte, której nie będzie mógł odmówić. Czyli transfer gdziekolwiek za ok 1 milion euro lub transfer do ME do końca kontraktu.

Tez zaluje ze nie odszedl.

Zarobilibsmy kase ,on sam przestal by sie juz u nas "kisić" i stroic fochy

mam go juz serdecznie dosyc

Zamiast niego wziaac jakiegos roslego napastnika gdzies po 2 ligach Niemiec czy Francjii ,tam jest takich pełno

chodzi o to zeby potrafil to czego nasze gwiazdy nie umieją,czyli przyjac pilke ,obrocic sie i trafic w ten duzy prostokąt.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.11.2009, 23:49
teraz za Brozia to milion Euro to będzie chyba wszystko jak ktoś da
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.11.2009, 11:50
Idiotyzm sprzedawac Pawla Brozka w dolku formy.
Nie znam sie na gieldzie ale akcji sie nie sprzedaje gdy polecialy w dol, tylko gdy szybuja w gore ?

Za kazda cene sie mozna i nalezy pozbyc innych pilkarzy,ale nie dwukrotnego krola strzelcow.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.11.2009, 12:11
Problem w tym, czy znowu poszybują.
Z drugiej strony czy milion euro to tak mało? Po 2 sezonach życia nikt nie chciał go kupić. Trenerzy z zachodu przestali brać naszych graczy na powaznie.
..
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 25.11.2009, 12:17
tofik napisał(a):Wyświetl post
Z drugiej strony czy milion euro to tak mało?
A to ktos daje milion euro ?
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 25.11.2009, 12:20
Jak nie chciał, jak chciał...tyle tylko, że za mniejszą kasę niż oczekiwali włodarze...
Zamieszania z Fulham nie pamiętasz?
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 25.11.2009, 12:22
Fulham dawało chyba więcej niż milion. I dziwi mnie, że nie został sprzedany. No, ale chytry 2 razy traci.
..
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.11.2009, 12:42
Jak to Cię dziwi? Przecież o LM wtedy "walczyliśmy"! Zdajesz sobie sprawę, co by się stało, gdyby wtedy go sprzedano? 99% użytkowników tego forum i 120% polskich dziennikarzy zjadłoby Bednarza i Cupiała za taki ruch. Ludzie, już sobie wyobrażam co by się działo
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.11.2009, 13:22
Mi sie wydaje, że słaba forma Brożka spowodowana jest niewyleczoną kontuzją. Ma jakąś blokade, boi sie powalczyć ciałem, niewiele mu wychodzi. Ciągle gra na środkach przeciwbólowych. Na dłuższą mete tak sie nie da. Taki Brożek i tak nam sie nie przydaje więc niech już teraz zacznie sie leczyć i będzie gotowy na przyszłą runde w 100%.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 25.11.2009, 13:29
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Mi sie wydaje, że słaba forma Brożka spowodowana jest niewyleczoną kontuzją. Ma jakąś blokade, boi sie powalczyć ciałem, niewiele mu wychodzi. Ciągle gra na środkach przeciwbólowych. Na dłuższą mete tak sie nie da. Taki Brożek i tak nam sie nie przydaje więc niech już teraz zacznie sie leczyć i będzie gotowy na przyszłą runde w 100%.
A co to kogo obchodzi ?
Dla niektórych najważniejsze jest ,że słabo gra.
Kto by się tam przejmował,ze ma tam jakąś kontuzję,czy gra na środkach przeciwbólowych...
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.11.2009, 13:42
ale nie róbmy z niego bohatera, że tak sie poświęca i gra na morfinie
kasa ważniejsza niż zdrowie?
bo wątpię, żeby Brożek, jesli rzeczywiście ma niewyleczoną kontuzje, wychodził na boisko z poczucia obowiązku albo z miłości do Wisły
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 25.11.2009, 14:44
Kazdy pilkarz moze miec slabszy okres, a Brozkowi z racji jego osiagniec i umiejetnosci nalezaloby troche odpuscic...mamy 2 innych napastnikow, ktorzy teraz powinni sie wykazac strzelajac gole, jak na zawolanie(pobozne zyczenia), a mam tu na mysli Maleckiego i Cwielonga.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 25.11.2009, 14:47
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Kazdy pilkarz moze miec slabszy okres, a Brozkowi z racji jego osiagniec i umiejetnosci nalezaloby troche odpuscic...mamy 2 innych napastnikow, ktorzy teraz powinni sie wykazac strzelajac gole, jak na zawolanie(pobozne zyczenia), a mam tu na mysli Maleckiego i Cwielonga.

to dajmy Mu szanse i czas. A nie 20 min co mecz. Niech wie, że nie zostanie odstawiony po zmarnowaniu kilku setek.
Odpowiedz cytując
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 25.11.2009, 17:08
Zgadzam się z artykułem na głównej ... Brożek powinien usiąść na ławkę i doleczyć kontuzje, bo w tym momencie bez sensu jest go wystawiać skoro i tak nic z tego nie wynika. Małecki-Ćwielong, Leszczak-Małecki, Boguski-Małecki, czy jeszcze inne kombinacje. Ważne żeby Brożek odpoczął .... Ew. inną jeszcze kombinacją jest Małecki-Brożek, ale Piotr - może to trochę szalone ale może i warto zaryzykować, dać Diaza na lewą obronę, Cantoro do środka i spróbować ....Chociaż znając życie i tak Skorża zostanie przy żelaznym składzie. Szczerze to chciałbym, żeby wreszcie lekarze dali czerwone światło, żeby Brożek wreszcie się doleczył.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 25.11.2009, 18:02
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czemu piszą o Jirsaku jako o czołowym graczu Wisły?
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member

Stary 25.11.2009, 18:11
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html
Czemu piszą o Jirsaku jako o czołowym graczu Wisły?
Wydaje mi się że tak piszą bo wszyscy widzą ilu mamy wartościowych graczy (patrz Marcelo,tudzież Jirsak,i długo,długo nic...).
Odpowiedz cytując
Peroslaw88
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 25.11.2009, 18:39
A gdzie Jop - nasz czołowy gracz
Wisła jest najważniejsza!
Odpowiedz cytując
bebeto
Senior Member