|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem sektor gościu powinien zostać tam gdzie jest, ponieważ po przeniesieniu zmniejszy się pojemność stadionu, gdyż będzie trzeba zrobić 2 sektory buforowe, a tak jest 1.
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...nia/2009-11-23 wyżej był podany link do tych fotek. (29 zdjęcie)
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Zgaduję że to konstukcja dachu tak ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
WILU jakaś impreza dzisiaj?
Strona wcześniej jest napisane że to elementy dachu i że jutro (w sumie już dzisiaj) albo w środę zaczną działać![]()
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Sorry,zgadłeś wróciłem nie dawno i szumi
Dzięki i sorry ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ehh czyli będą te prześwity na zewnątrz w narożnikach
![]() nie dojechali z narożnikiem do trybuny za bramką to miałem chociaż nadzieje że tam dalej będzie ściana czy cokolwiek ale porażka ;/ |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
royalmichael,zostawiają tą przerwę bo jak się tłumaczą - dbają o cyrkulację powietrza jak i o to by murawa oddychała...
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
To kiedy jest decydujace glosowanie w sprawie hali ?
Wislacki protest w Urzedzie Miasta |
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Taaa i znowu pismaki rozkręcą aferę że nie wiadomo jakie rzeczy tam robiliśmy,proponuję kręcić jakiś film z boku żeby mieć potem alibi.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Panowie zadam głupie pytanie, ale muszę
Patrząc na kamerkę zastanawiam się którędy w chwili obecnej wjeżdżają dźwigi do środka? Chyba zostaje tylko kwestia przeniesienia żurawiem?![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
wjezdzaja wjazdem, a czym innym ? Albo tym na D albo na E, oba obok C.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Pewnie już było o tym pisane, ale nie chce mi się przeglądać 197 podstron, dlatego pytam się dlaczego ktoś zgodził się na taki projekt, że trybuna zachodnia i wschodnia będą miały dach wyżej niż te za bramkami, według mnie ktoś powinien za to beknąć i jeszcze jedno trybuny za bramkami są jednostopniowe, a te główne są dwustopniowe, a to też jest jakaś tragedia, bo będzie to kijowo wyglądać. Nie miałbym tu pretensji do projektanta tylko do tej osoby, która się na taką paranoję zgodziła. Zaraz pewnie usłyszę, że jak nie było stadionu z prawdziwego zdarzenia to były narzekania, a teraz kiedy budują też są narzekania na przykład z mojej strony, ale według mnie jeżeli ktoś daje tak ogromne pieniądze to powinno być to zrobione bardzo dobrze, a nie przeciętnie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Zatem nagle wedle oceny Majchra jak rozumiem nie potrzeba żadnych dodatkowych środków na nasz stadion?
Czyli kołowrotki, monitoring, drogi dojścia, a być moze także instalacja nowej murawy (nigdzie jednoznacznie nie pisze że obejmuje ja budowa 2 ostatnich trybun) same się zbudują i sfinansuja? Przeciez na to trzeba zapewnić dodatkowe pieniądze w budżecie! ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a no dlatego, bo trybuny boczne powstały zanim Polsce przyznano Euro, a wtedy miał być realizowany projekt na 25tys widzów i nie były wtedy przewidziane trybuny 2 piętrowe.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jeśli ten stadion zostanie planowo ukończony, a głęboko wierzę że tak się stanie, to będziemy mieli naprawdę super obiekt. Można się czepiać że na zewnątrz wizualnie znacznie odbiega od tego budowanego chociażby w Poznaniu ale dla mnie, takiego tam zwykłego kibica Wisły liczy się najbardziej to co zastane wewnątrz. A w środku będzie panował niesamowity klimat niczym ten z angielskiej Premiership. Oczywiście z naszym, znacznie lepszym dopingiem. Nisko położony dach korzystnie wpłynie na akustykę stadionu. Tylko się cieszyć, nawet uwzględniając że za te pieniądze mogło powstać coś lepszego to po prostu nie wypada narzekać, pamiętając przy tym o tym co było kiedyś. Fajnie też byłoby usiąść w zamieszczonym na stadionie Wiślackim pubie, czy móc jeszcze przed meczem obejrzeć klubowe trofea. Aż człowieka zazdrość ujmowała jak oglądał na zdjęciach zaplecze stadionu chociażby Tottenhamu. Obyśmy się tylko doczekali.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
mozecie mi powiedziec http://galeria.wislakrakow.com/?GaleriaId=398&p=2#top
na 3 zdjeciu od konca widac ze ta nowa Trybuna jest znacznie wyzsza! to jak bedzie wygladal Dach ? on sie bedzie laczyl czy jeden bok bedzie wyzej a drugi nizej ?;/ |
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Tak ciezko przegladnac wizualizacje stadionu, rendery i projekty? To nie jest trudne i nie boli, a w sieci tego pelno. Wystarczy uzyc...
![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wie ktoś co to za pudła się na murawie pojawiły?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Żołnierze na poligon przyjeżdzają
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Jasne,tragedia jak cholera.Taka sama jak np.na nowym stadionie Porto-el Dragao.Tam co prawda dach jest na tej samej wysokości,ale wygląda to trochę dziwacznie jak nad niższymi trybunami za bramkami dach sterczy jak łuk triumfalny.Też się miałeś chłopie do czego przyczepić.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Ciekaw jestem czy jutro już coś drgnie przy dachu
Wiecie może jakiego rodzaju dźwigów powinniśmy się spodziewać? Pewnie coś podobnego do tych, które pracują na Legii?!![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Na prawdę coraz fajniej to wszystko wygląda. Jeszcze trzeba trochę poczekać jak AiB pójdą w górę i "zamkną" el stadio.
Tak patrzę na te zdjęcia i jak stadion będzie zabudowany to przez sporą część dnia będzie na nie cień padał. Murawę oczywiście trzeba zakupić dobrej jakości (bo już raz próbowano na tym oszczędzać). Ale bardzo ważna jest również sprawa jej codziennej pielęgnacji. Mam nadzieję, że klub nie będzie oszczędzał na JEDNEJ pensji i zatrudni człowieka, który zajmie się tym całkowicie. Za dobrą pensję, ale zarazem głową niech ręczy jeśli znowu po kilku miesiącach zrobiłoby się z murawy kretowisko... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z dachem ruszyli (na kamerce widać)
.![]() ![]()
|
|
|
|
P.N.R.I.
Offline |
|
|
Moga tez mu powierzyc funcke dachu !
![]()
Boia chi molla !
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
A "piłkorzy" wysłać na budowę, niech z cegłami zapieprzają.
![]() ![]()
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
No wreszcie to zaczyna przypominac stadion i moim zdaniem to będzie wygladac zdecydowanie lepiej niz na wizualizacjach, tak od środka jak i od zewnątrz. Na tym etapie wyglada zdecydowanie lepiej niż np. Stadion Legii. Pozdrawiam
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Jest zaczeli montowac dach!!!!
|
|