|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
aha no to buraka strzelilem bo dopiero dzis z okna zauważyłem
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
...i niestety już teraz zabezpieczyć na to niezbędne pieniądze, w czasie procedowania budżetu na przyszły rok. Tego na razie nie ma i tu tkwi kolejne ogromne niebezpieczeństwo. Ale na szczęście Pan Dariusz Olszowka (dziękuję za kolejną odpowiedź) ma jak widać tego pełną świadomość i determinację do walki o zapewnienie tych środków. Oby szacunki dodatkowych kosztów były gotowe na czas, by można było konkretne sumy zapisać w budżetowych planach. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
ja rozumiem że część sportowa to boisko, trybuny, oświetlenie, monitoring, kołowroty, instalacje teleinformatyczne, studia TV, pomieszczenia komentatorskie, loże szatnie, zaplecze dla kibiców. Chciałbym żeby częścią sportową było także muzeum i sklepy klubowe, biura tak jak to bylo od dawna zakładane nie będą wykończone.
Jak będzie to się dopiero okaże. ![]() ![]() |
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Witam! Czytam to forum od dawna, ale kilka pytań co do stadionu, więc się zarejestrowałem.
Czy będą robione kolumnady przy C (tak jak jest na obrazku niżej), a jeśli tak to kiedy? Które z boisk treningowych i budynków mają powstać (nie piszcie o hali, bo tu wiadomo jaki jest problem) i kiedy? Czy Wisła tj. Pan Cupiał ma zamiar wybudować jakąś bazę treningową z prawdziwego zdarzenia? ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
@berniaczek
1. Kolumnad nie będzie, na szczęście. Początkowo plotkowało się, że muszą być, aby trybuna wschodnia się nie zawaliła A tak między nami wiślakami mówiliśmy sobie, że to taka idealna "sralnia" dla gołębi.2. Boisk za trybuną północną i południową nie będzie, niestety. Przewidziano tam podziemne parkingi, tzn jeden poziom podziemny a drugi naziemny - i ten drugi wyklucza budowę boisk. A tak w ogóle, to nie ma pieniędzy czy inwestora ani na parkingi, ani na boiska ![]() 3. Nie powstaną zwizualizowane na wklejonym przez Ciebie obrazku dwa hotele od strony ul. Reymonta - wycofał się Salwator, który miał zbudować te hotele z pomocą katarskich inwestorów i wyłożyć połowę środków na nową halę. 4. O hotelu od strony Błoń i przylegających do nich trzech miniboiskach również cisza. To wszystko jest w gestii Tele-Foniki, która - z tego co się mówi - odłożyła te plany na lepsze czasy.
Tylko w hokeja nie można grać ;-) Tego na lodzie.
Ostatnio edytowane przez rav : 19.11.2009 o godz. 22:18.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak zastanawia mnie pojawiająca się na forum magiczna liczba 6 tys. hali wielofunkcyjnej. We większości notek prasowych i newsów podawano że hala będzie miała pojemność 4,5 tys w tym 1,7 tys stałych miejsc, oraz 2,8 na trybunach składanych. Czy ktoś ma konkretne informacje ile wynosiła by widownia na meczach siatkówki, koszykówki oraz koncertach?
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2003
Offline |
|
|
jestem przeciwny Deynie przy naszym stadionie
Co do hali: to wnioskuje się o pieniądze bez konkretnego projektu? Z konkretną liczbą miejsc, wielkością, itd.? Żeby potem radni znowu za jakis czas krzyczeli, że przeznaczono już pieniądze, a teraz okazuje się, e trzeba dopłacać? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
jesli, juz to mozna by pomyslec o takim deptaku z pomnikami najlepszych zawodnikow cos jakby 'aleja zasluzonych'. |
|
|
|
Banita
Od: 07.2005
Offline |
|
|
haha aleja zasłużonych tak ? My nawet nie będziemy mieli jak 3/4 europy boiska treningowego obok stadionu czy nawet parkingu a Wy tu o pomnikach....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Z całym szacunkiem ale wygląda to jak sklejone kawałki pod.......one z chodnika sprzed bloku.
http://lwypolnocy.pl/Portals/0/Reyman.jpg Powinna być konkretna oczojebna rzeźba. Jak Wiśle / miastu będzie żal pieniędzy można dojść jakoś do porozumienia z kibicami, którzy poprzez zbiórki na meczach, cegiełki, gadzety itp uzbierają i dołożą do tego co już wyłoży miasto czy tam klub. Zasłużył na to. ![]()
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki" "Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze" "Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center" cdn.. |
|
|
|
Member
Od: 07.2003
Offline |
|
taak, ciezko zdobyc kase na murawe czy wejscie na trybuny, a mamy myslec o pomniku wszystko po kolei!! no chyba ze pomnik.... Obtułowicza ![]() ![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Pomnika nie ma, ale jest świątynia. W rogu, taka okrągła. Gdy oddadzą do użytku trybunę zachodnią będzie służyła tylko jako miejsce kultu, bo nikt z niej nie będzie korzystał - wszystkie wystarczające pomieszczenia będą pod trybuną zachodnia. A ona sobie będzie gniła... (nieużywana, nieogrzewana...)
Jak przeczytałem info o pomniku Deyny, to też pierwsze skojarzenie, że u nas mamy pomnik Reymana, a drugie - że nie było by źle go zmienić. I powinien zostać odsłonięty wraz z otwarciem muzeum... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Prędzej świnie zaczną latać. Budową bazy treningowej jesteśmy mamieni przynajmniej od 2005 roku. Nawet prezes Wilczek wspominał coś, że mieli zacząć ją budować w 2010, ale już wiadomo, że tak się nie stanie z prostego powodu - brak kasy
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Dobra akcja brawo za inicjatywe
mysle ze to nasz obowiazk wesprzec i sie podlaczyc wyslanie maila dla nas to 5 sekund a ONI niech tam wiedza ze my im patrzymy na rece oraz ze MY chcemy tej hali http://nasza-klasa.pl/profile/1426777/gallery/86 Pozdrowienia dla Pana Darka |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mam nadzieję, że uda się przeforsować projekt budowy hali przy Reymonta. Kraków i Wisła na to zasługują. Choćby dlatego, że od kilku sezonów koszykarki regularnie sławią za darmo Kraków w Polsce i Europie. A jak hala obecnie wygląda to każdy wie. Pomijając już fakt, że jest warunkowo dopuszczana do meczy, to coraz więcej wstydzić się jej trzeba szczególnie przed zagranicznymi drużynami. Kraków zasługuje na tę halę, a jej nie wybudowanie przy możliwości poboru środków unijnych byłoby idiotyzmem mówiąc wprost.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Popatrzcie na kamerkę
http://kamery.2012.org.pl/images/kra...jpg?random=0.0 to są jakieś szkła czy co to się pojawiło? |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
to są ramy okienne w zewnętrznej elewacji
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A to nie jest przypadkiem drugie piętro?
Edit: Racja, to nie drugie piętro tylko przestrzeń między trybunami.
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 21.11.2009 o godz. 23:44.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...nia/2009-11-23
fotka 29, co to są za niebieskie elementy?, coś od dachu może? ![]()
I
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
tak. Są to elementy wsporcze pod konstrukcję dachu
![]() jak wynika z opisów pod zdjęciami pojutrze rozpoczyna się operacja pt. "dach" |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
ile ja na to czekałem . Aż miło popatrzeć.![]() |
|
|
|
Armia Białej Gwiazdy
Offline |
|
|
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Ostatnie fotki piękne
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
http://www.stadionwisly.info/zdjecia...ia/2009-11-23#
30 zdjęcie. Do czego ma służyć to połączenie trybun(to takie na górze
Ostatnio edytowane przez qowalski : 23.11.2009 o godz. 22:23.
![]() ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Może chodzi o spójność? W każdym razie w tym połączeniu są drzwi i tam jest przejście między D a narożnikiem
![]() Mnie najbardziej wku***ają te szczeliny między drugim piętrem narożnika a trybuną za bramką ;/ a tam od zewnętrznej strony stadionu będzie prześwit? no bo skoro ma być cyrkulacja powietrza to chyba będzie prześwit ;/ EDIT: Chociaż w sumie nie wiem czy tam będą drzwi, sami zobaczcie: ![]() ![]() jakieś połączenie niby jest ale czy będzie przejście?
Ostatnio edytowane przez royalmichael : 23.11.2009 o godz. 22:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2007
Offline |
|
|
Cytat:
![]() |
|