|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Uważam że jakbyśmy tak ściągneli micańskiego i traore i mogli grać atakiem Micanski traore boguski a za nimi garguła jirsak sobolewski
to by był taki power w ofensywie że szok. Ja ostatnio jestem całkowicie przeciwko dawania szans tym mendom bo to jest masakra brożek, diaz, mały i łobo do sprzedania skasować ich za ile się da i kupić chłopaków którym się chce i którzy wolą w wolnym czasie czytać książki a nie chodzić po franticach czy innych |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Nikt nie gra na tym samym poziomie przez całą karierę. Każdy ma wzloty i upadki. Brożek i Diaz są jak na nasz zespół klasowymi zawodnikami. Mały jest młody i można mu wybaczyć wahania formy, a to że ma cięty język to dobrze, bo widać że ma charakter. Łobo jest po prostu słaby. Mi w składzie brakuje pewnego młodego obrońcy Ruchu i Kazimierczaka. Następcy dla Głowy i Sobola trzeba szukać już teraz i najlepszym wyjściem byliby Polacy. ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
Co uważasz za głupotę wytłumacz mi? Jakie obrażanie o co ci chodzi Łobodziński chce mu się ? bo ja niewidziałem, Mały od podpisania kontraktu włóczy się ciągle nocami po klubach, szkołe popierniczył i co ? Chcesz żeby twój klub reprezentowali ludzi którzy wydzierają się na wszystkich? Jakim prawem ? Myślisz że to nie niszczy atmosfery w szatni jak Mały zatruwa takiego Kirma czy Jirsaka? U Małego to nie jest cięty język tylko CHAMSTWO!
A co do Pawła i Juniora to nadal uważam że trzeba ich sprzedać bo może się u nas marnują, może już nie mogą z siebie więcej wykrzesać bo się wypalili i najważniejsze bo teraz jest jedyna szansa żeby jeszcze na nich zarobić. |
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Brożek się wypalił, a Diaz to jest idealny zawodnik na ławkę, bardzo uniwersalny ale nie ma dla niego takiej pozycji zeby wymiatał, jest niezły na lewej pomocy, na stoperze, nie najgorszy w srodku pomocy od biedy na lewej obronie, ale nie do pierwszego składu. Mały to jest melodia przyszłosci, ale ktos musi go ogarnac przydałaby się młoda ekstraklasa na pare kolejek. A Łobo jak Łobo każdy wie, moze by go spróbowac na srodku pomocy jako taki ofensywny pomocnik? Ma niezły przeglad i prostopadłą piłkę i będzie miał większe mozliwosci a nie tylko jeden zwod i uj
Pozdrawiam. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
inna sprawa że na razie to nie wyciskamy nawet 70% jeżeli chodzi o jakość gry z tego co mamy |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
http://pl.wikipedia.org/wiki/Andy_van_der_Meyde
Ciekawe jakie warunki finansowe musiałaby zaproponować Wisła by ściągnąć z wolnego transferu, bądź co bądź zapomnianego w ostatnim czasie bardzo dobrego piłkarza, a już na realia polskiej Ekstraklasy wręcz piłkarza wybitnego. Pomijając jego alkoholowe wybryki w Evertonie... P.S. Nieprawdaż, że odkurzyłem postać Andy'ego van der Meyde? Swoją drogą trochę kariera nie potoczyła się po jego myśli. ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Stop alkoholikom i innym hazardzistom.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
Menda to jest obraźliwe stwierdzenie. Łobo, jak już napisałem, jest słaby i nie może być mowy w jego przypadku o "chceniu". Małego warto by naprostować, jak już zostało wyżej napisane, zsyłając go chociaż na 1 mecz do młodej ekstraklasy. nie chce wchodzić w głębszą dyskusję ![]()
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::.. ... i nie zmienia sie nic!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
2 ciekawych napastników z ligi portugalskiej zaproponuję.
Carlao . Uniao Leiria- 23 lata, 1.90 cm. Silny środkowy napastnik. Cena ok 700k euro, gdyby działać już teraz. mecze/ gole = 22/17 (12 w drugiej lidze pt.) bestia. Dość szybki i sprawny jak na wzrost. Potrafi się znaleźć w grze kombinacyjnej. Edgar. Vasco da Gama/ Nacional Funchal. 22 lata, 1.90 cm.. Cena ? do 500k euro. mecze/gole = 7/7 4 z karnych. Egzekutor pod bramką. Ceny od czapy. Biorąc pod uwagę po jakich chodzą z Portugalii to nei zdziwię się, gdyby zmienili klub za jakieś grosze lub za darmo. Portugalscy słabeusze lub średniaki oddają często bardzo dobrych graczy za czapkę gruszek.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.11.2009 o godz. 13:26.
![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
polecasz ich bo co
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Akurat liga portugalska leci na Orange Sport, więc mam nadzieję, że stąd kolega *tofik* ich "wytrzasnął"
![]() ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Portugalską się interesuję porządnie od kilku lat więc znam ją lepiej niż polską prawdę mówiąc.
Oglądam sporo spotkań, mam znajomych w Portugalii Polaków jak i Portugalczyków, z którymi też lubię skonsultować swoje opinie. ![]()
.
. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
|
ogólnie liga portugalska to bardzo dobre miejsce na poszukiwania duży przesiew nppilkarzy z Brazylii ceny bardzo przystępne
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak, a propo. Wspominany przeze mnie tutaj Ownuachi APOEL/Ionikos 2 liga grecka przeszedł za ok 200k euro do 1 ligowej greckiej Kavali i w 10 meczach strzelił 4 bramki i zanotował jedną asystę. Jest ich najlepszym strzelcem.
Psie pieniądze. I kto mi teraz napisze, że jesteśmy skazani na obiboków w stylu Brożków, Łobo itp ? Gdzie są Edek i Csaplar, za co biorą pieniądze ? Byle kibic ze średnią znajomością piłki i 2 dekoderami odwaliłby lepszą fuchę ![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Junior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
No wlasnie Onwuachiego oglądałem sam w APOELu i nic tylko było brać. Jestesmy lepszymi skautami widocznie hahah. xD
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
A tak pół żartem pół serio- może się polecisz panu Maćkowi? ;> Będzie więcej pożytku ^^ ![]() Krakowska Wiślaczka!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Gdybym był bogaty.../ Gdybym był kimś mającym coś do powiedzenia w sprawie polityki transferowej to na listę transferową trafiłoby kilku zawodników, a mianowicie:
-Ilie Cebanu (to jeden z ambitniejszych zawodników Wisły, ależeby się rozwijać musi grać) -Mariusz Jop (zawodnik gra delikatnie mówiąc źle,miejmy nadzieje,że ktoś go zatrudni już w zimie) -Kondrad Gołoś (piłkarz niesłychanie pechowy, ale moim zdaniem dobry, możeznajdzie się jakiś chętny na jego wykupienie) -Mauro Cantoro (piłkarz co by nie mówić wiekowy,a na jego pozycji mamy już Sobola, zawodnikowi temu skończy się kontrakt z upływem bierzącego roku) -Wojciech Łobodziński (piłkarz co najwyżej ligowy, trzeba zrobić wszystko aby odzyskać pieniądze zainwestowane w jego karte) -Piotr Ćwielong (to samo co Łobo)] Z wypożyczenia wraca bodajże Mateusz Kowalski, więc będzie jako 3 stoper, do zdrowia wróci Boguski, więc będzie jako prawoskrzydłowy, zdrowy Garguła zwiększy konkurencje w środku pola, podobnie Sobol, powrót do zdrowia Głowy wzmocni środek obrony. W przypadku pozbycia się Jopa można zatrudnić Clebera (w przypadku dobre formy tego zawodnika). W przypadku wyciągnięcia troche grosza za Łobo, Gołosia, Cebanu, Ćwielonga powinniśmy kupić Micanskiego lub Traore z Zagłebia Lublin (Może udałoby się to za 500 000 Euro, a licze że tyle wyciągniemy od kogoś naiwnego za Łobo, Gołosia i Cebanu,może ktoś rzuci coś za Jopa) Ćwielonga oddać do Ruchu w zamian za prawo pierwokupu Sobiecha. Na wiosne skład wyglądałby tak: Pawełek(Kurto)-Alvarez,(Kowalski) Głowacki,(Cleber), Marcelo, Brożek,(Singlar), Boguski,(Burliga) Sobolewski,(Diaz) Garguła,(Jirsak) Kirm,(Janik) Traore,(Leszczak) Brożek,(Małecki). Wiosna powinna być ostatnią szansą dla Diaza, Kirma, Singlara(bądź Alvareza). Po sezonie zatrudnić Kaźmierczaka, Golańskiego, może udałoby się kupić braci Gancarczyków, Sobiecha i jakiegoś bramkarza najlepiej Polaka. Może jeszcze Glika
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 24.11.2009 o godz. 21:31.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
jeleń
![]()
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
Tasio1906 bramkarz już czeka na ofertę Marcelo Moretto był na testach spisywał się świetnie. Glik nigdy wżyciu nie przyjdzie do Wisły on klei się do Lecha kiedy jest jakaś okazja i co do Marcelo powiedział
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Hola hola ... Dołączając do tak zacnego grona jakim jest to Forum liczyłem ,że wzajemne relacje poszczególnych uczestników będą oparte o fundament akceptacji i zrozumienia odmienności światopoglądowej w obszarze wyborów życiowych... Czuję się dotknięty tym atakiem....
PS. A tak a propos Jelenia (tego wielkiego Jelenia ;-) ) to przypomina mi się ciekawy komentarz chyba z onetu jak pod artykułem dotyczącym procedury przyznawania obywatelstwa Ludwikowi Obraniakowi jakiś rozgarnięty jegomości wypalił coś w stylu - " ... i jeszcze Jeleniowi obywatelstwo dać , regularnie szczela pszecierz we Francji..."
Ostatnio edytowane przez Bronex : 24.11.2009 o godz. 21:43.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Czy chodzi ci o "naszego'' Jelenia co we Francji zarabia 2 mln euro
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
Za Łobo, Gołosia, Cebanu, Ćwielonga to klub może wyciągnie 100-200 tys. złotych. Ten pierwszy raczej nie odejdzie z klubu, gdzie kasuje 300 tys. euro rocznie, bo nikt mu nie da połowy tego.
Zagłębie nie puści Traore, gdyż walczy o utrzymanie, a na pewno nie za 500 tys. euro tylko minimum 700-800 tys. euro. P.S. Cantoro odchodzi z Wisły tej zimy (koniec kontraktu) |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Wg mnie za Cebanu możemy wziąć ze 100 000 PLN, Gołosia i Ćwielonga można oddać do Ruchu Chorzów w zamian za transfer Sobiecha w letnim okienku transferowym. Na Łobo może znajdzie się jakiś chętny, jeśli nie to trudno się mówi, Wojtek zawsze coś tam dorzuci do gry... Najgorzej z Jopem,bo jego ogrywają amatorzy bez żadnych problemów. Wiem,że Mauro się kończy kontrakt. Należy się przyjżeć Cleberowi (orientuje się ktos jak wygląda jego sytuacja w Tereku) jeśli to prawda co mówicie o Gliku (rasistowskie odzywki do Marcelo) to macie racje nie powinniśmy go brać, w takim razie jeśli zatrudnilibyśmy Clebera to można przedłużuć wypożyczenie Kowalskiego. Co do Traore to wg mnie 500 000 Euro powinno wystarczyć ale jeśli nie sprzedamy Łobo to możemy marzyctylko o takiej kasie na transfery w zimie
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ten Senegalczyyk z Łęcznej Nokoluma zbiera bardzo dobre noty w 1 lidze.Może warto sie nim zainteresowac ? jeśli oczywiście są jakieś pieniądze na transfery.Traore z Lubina już raczej poza naszym zasięgiem.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Kosowskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... przydało by się nim zainteresować... on ma Wisłę w sercu. To by było dla niego najlepsze rozwiązanie przed euro 2012... u nas miałby pierwszy skład, a w jakiej jest formie chyba nie musze nikomu mówić...
![]()
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Saganowski rozwiązuje kontrakt z Southampton. Spełnia wszystkie nasze wymagania: dobry i za darmo
A, że schodzimy z kontraktu Cantoro, to i dobra kasa dla niego będzie. Takiej okazji nie można zmarnować!![]()
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
PS.Jestem pewien ze nie bedziemy w stanie spelnic jego wymagan finansowych. ![]() POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten, Ten boski Krakowski nasz TS I w każdej chwili czy dobrej czy złej, Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!! |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|