The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2009, 12:55
Uważam że jakbyśmy tak ściągneli micańskiego i traore i mogli grać atakiem Micanski traore boguski a za nimi garguła jirsak sobolewski
to by był taki power w ofensywie że szok. Ja ostatnio jestem całkowicie przeciwko dawania szans tym mendom bo to jest masakra brożek, diaz, mały i łobo do sprzedania skasować ich za ile się da i kupić chłopaków którym się chce i którzy wolą w wolnym czasie czytać książki a nie chodzić po franticach czy innych
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.11.2009, 13:07
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Uważam że jakbyśmy tak ściągneli micańskiego i traore i mogli grać atakiem Micanski traore boguski a za nimi garguła jirsak sobolewski
to by był taki power w ofensywie że szok. Ja ostatnio jestem całkowicie przeciwko dawania szans tym mendom bo to jest masakra brożek, diaz, mały i łobo do sprzedania skasować ich za ile się da i kupić chłopaków którym się chce i którzy wolą w wolnym czasie czytać książki a nie chodzić po franticach czy innych
Rzadko na tym forum można wyczytać takie głupoty. A za obrażanie zawodników, którzy mają Wisłę w sercu powinny polecieć bany.

Nikt nie gra na tym samym poziomie przez całą karierę. Każdy ma wzloty i upadki. Brożek i Diaz są jak na nasz zespół klasowymi zawodnikami. Mały jest młody i można mu wybaczyć wahania formy, a to że ma cięty język to dobrze, bo widać że ma charakter. Łobo jest po prostu słaby.

Mi w składzie brakuje pewnego młodego obrońcy Ruchu i Kazimierczaka. Następcy dla Głowy i Sobola trzeba szukać już teraz i najlepszym wyjściem byliby Polacy.
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.11.2009, 13:25
Co uważasz za głupotę wytłumacz mi? Jakie obrażanie o co ci chodzi Łobodziński chce mu się ? bo ja niewidziałem, Mały od podpisania kontraktu włóczy się ciągle nocami po klubach, szkołe popierniczył i co ? Chcesz żeby twój klub reprezentowali ludzi którzy wydzierają się na wszystkich? Jakim prawem ? Myślisz że to nie niszczy atmosfery w szatni jak Mały zatruwa takiego Kirma czy Jirsaka? U Małego to nie jest cięty język tylko CHAMSTWO!

A co do Pawła i Juniora to nadal uważam że trzeba ich sprzedać bo może się u nas marnują, może już nie mogą z siebie więcej wykrzesać bo się wypalili i najważniejsze bo teraz jest jedyna szansa żeby jeszcze na nich zarobić.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 21.11.2009, 13:45
Brożek się wypalił, a Diaz to jest idealny zawodnik na ławkę, bardzo uniwersalny ale nie ma dla niego takiej pozycji zeby wymiatał, jest niezły na lewej pomocy, na stoperze, nie najgorszy w srodku pomocy od biedy na lewej obronie, ale nie do pierwszego składu. Mały to jest melodia przyszłosci, ale ktos musi go ogarnac przydałaby się młoda ekstraklasa na pare kolejek. A Łobo jak Łobo każdy wie, moze by go spróbowac na srodku pomocy jako taki ofensywny pomocnik? Ma niezły przeglad i prostopadłą piłkę i będzie miał większe mozliwosci a nie tylko jeden zwod i uj Pozdrawiam.
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.11.2009, 14:08
tofik napisał(a):Wyświetl post
U nas się da, owszem. Ale po zastąpieniu Polaków obcokrajowcami.
Przecież Rumuni technicznie nas miażdżą. A z pokolenia na pokolenie produkujemy piłkarzy co raz słabszych, dlatego nie liczę na żadne sukcesy piłkarskie. Oprócz własnej ligi oczywiście.
jasne ze obcokrajowcami Czechy Portugalia , Slowacja moze BiH, Słowenia nie ma opcji aby z tych lig nie było możliwości co rundę wyciągną 2-3 dobrych graczy przy 2-3 konkretnych skautach , z Polaków to tylko jak trafi sie wyjątkowa okazja albo wychowankowie do uzupełnienia składu ewentualnie pilkarze z 2, 3 ligi którzy bedą grac za grosze i będzie ich można spokojnie wywalić jak sie nie sprawdzą

inna sprawa że na razie to nie wyciskamy nawet 70% jeżeli chodzi o jakość gry z tego co mamy
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 21.11.2009, 14:09
http://pl.wikipedia.org/wiki/Andy_van_der_Meyde

Ciekawe jakie warunki finansowe musiałaby zaproponować Wisła by ściągnąć z wolnego transferu, bądź co bądź zapomnianego w ostatnim czasie bardzo dobrego piłkarza, a już na realia polskiej Ekstraklasy wręcz piłkarza wybitnego. Pomijając jego alkoholowe wybryki w Evertonie...

P.S. Nieprawdaż, że odkurzyłem postać Andy'ego van der Meyde? Swoją drogą trochę kariera nie potoczyła się po jego myśli.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 21.11.2009, 14:21
Stop alkoholikom i innym hazardzistom.
Odpowiedz cytując
Joaquin
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 21.11.2009, 14:30
pawelwislak napisał(a):Wyświetl post
Co uważasz za głupotę wytłumacz mi? Jakie obrażanie o co ci chodzi Łobodziński chce mu się ? bo ja niewidziałem, Mały od podpisania kontraktu włóczy się ciągle nocami po klubach, szkołe popierniczył i co ? Chcesz żeby twój klub reprezentowali ludzi którzy wydzierają się na wszystkich? Jakim prawem ? Myślisz że to nie niszczy atmosfery w szatni jak Mały zatruwa takiego Kirma czy Jirsaka? U Małego to nie jest cięty język tylko CHAMSTWO!

A co do Pawła i Juniora to nadal uważam że trzeba ich sprzedać bo może się u nas marnują, może już nie mogą z siebie więcej wykrzesać bo się wypalili i najważniejsze bo teraz jest jedyna szansa żeby jeszcze na nich zarobić.
To uważam za głupote: Uważam że jakbyśmy tak ściągneli micańskiego i traore i mogli grać atakiem Micanski traore boguski a za nimi garguła jirsak sobolewski".

Menda to jest obraźliwe stwierdzenie.

Łobo, jak już napisałem, jest słaby i nie może być mowy w jego przypadku o "chceniu". Małego warto by naprostować, jak już zostało wyżej napisane, zsyłając go chociaż na 1 mecz do młodej ekstraklasy.

nie chce wchodzić w głębszą dyskusję
Jest jeden klub dla którego warto żyć...
..:::WISŁA:::..
... i nie zmienia sie nic!!
Odpowiedz cytując
Raphael
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 21.11.2009, 14:37
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
wszystko fajnie tylko zauważ że Oni maja kasę bo zarabiają w pucharach albo sprzedają swoich piłkarzy za grube miliony , nikt nie broni Wiśle grac co rok w pucharach i promować graczy sprzedawać za 3 banki kupować za milion , dzis nikogo nie wypromujemy (Brożków, Małeckiego, Marcelo) bo nie ma nas w europie

albo inaczej dzis za Brozka dostaniemy np 2 ml euro grając jako tako w LE juz np. 1 mln wiecej
Ja się tylko odniosłem do Twojego stwierdzenia o "niewiele bogatszej od naszej ekstraklasy" lidze rumuńskiej, która w rzeczywistości jest dużo bogatsza. Przyczyny takiego stanu rzeczy to już temat na inną dyskusję.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 24.11.2009, 13:21
2 ciekawych napastników z ligi portugalskiej zaproponuję.

Carlao . Uniao Leiria- 23 lata, 1.90 cm. Silny środkowy napastnik. Cena ok 700k euro, gdyby działać już teraz. mecze/ gole = 22/17 (12 w drugiej lidze pt.) bestia. Dość szybki i sprawny jak na wzrost. Potrafi się znaleźć w grze kombinacyjnej.

Edgar. Vasco da Gama/ Nacional Funchal. 22 lata, 1.90 cm.. Cena ? do 500k euro. mecze/gole = 7/7 4 z karnych. Egzekutor pod bramką.

Ceny od czapy. Biorąc pod uwagę po jakich chodzą z Portugalii to nei zdziwię się, gdyby zmienili klub za jakieś grosze lub za darmo. Portugalscy słabeusze lub średniaki oddają często bardzo dobrych graczy za czapkę gruszek.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.11.2009 o godz. 13:26.
..
Odpowiedz cytując
Marcin_fan
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 24.11.2009, 13:55
polecasz ich bo co widziałeś w akcji czy na yt sory że tak sie wymądrzam jak co poniektórzy na tym forum ale ciekawi mnie skąd ich wytrzasnąłeś....
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.11.2009, 14:25
Akurat liga portugalska leci na Orange Sport, więc mam nadzieję, że stąd kolega *tofik* ich "wytrzasnął"
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.11.2009, 14:44
Portugalską się interesuję porządnie od kilku lat więc znam ją lepiej niż polską prawdę mówiąc.
Oglądam sporo spotkań, mam znajomych w Portugalii Polaków jak i Portugalczyków, z którymi też lubię skonsultować swoje opinie.
..
Odpowiedz cytując
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 24.11.2009, 14:50
ogólnie liga portugalska to bardzo dobre miejsce na poszukiwania duży przesiew nppilkarzy z Brazylii ceny bardzo przystępne
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Stary 24.11.2009, 15:02
Tak, a propo. Wspominany przeze mnie tutaj Ownuachi APOEL/Ionikos 2 liga grecka przeszedł za ok 200k euro do 1 ligowej greckiej Kavali i w 10 meczach strzelił 4 bramki i zanotował jedną asystę. Jest ich najlepszym strzelcem.
Psie pieniądze. I kto mi teraz napisze, że jesteśmy skazani na obiboków w stylu Brożków, Łobo itp ?
Gdzie są Edek i Csaplar, za co biorą pieniądze ? Byle kibic ze średnią znajomością piłki i 2 dekoderami odwaliłby lepszą fuchę
..
Odpowiedz cytując
MichalD13
Junior Member

Od: 01.2007

Stary 24.11.2009, 15:15
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
ogólnie liga portugalska to bardzo dobre miejsce na poszukiwania duży przesiew nppilkarzy z Brazylii ceny bardzo przystępne
Da się znaleźć przyzwoitego grajka. Brakuje mi takiego Jaśka Paulisty, który wchodził w końcówce i siał popłoch ;/
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.11.2009, 15:23
No wlasnie Onwuachiego oglądałem sam w APOELu i nic tylko było brać. Jestesmy lepszymi skautami widocznie hahah. xD

Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.11.2009, 15:42
tofik napisał(a):Wyświetl post
Portugalską się interesuję porządnie od kilku lat więc znam ją lepiej niż polską prawdę mówiąc.
Oglądam sporo spotkań, mam znajomych w Portugalii Polaków jak i Portugalczyków, z którymi też lubię skonsultować swoje opinie.
To fajnie, że nie jest to kolejne info z transfermarkt.de x)
A tak pół żartem pół serio- może się polecisz panu Maćkowi? ;> Będzie więcej pożytku ^^
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.11.2009, 19:25
Gdybym był bogaty.../ Gdybym był kimś mającym coś do powiedzenia w sprawie polityki transferowej to na listę transferową trafiłoby kilku zawodników, a mianowicie:
-Ilie Cebanu (to jeden z ambitniejszych zawodników Wisły, ależeby się rozwijać musi grać)
-Mariusz Jop (zawodnik gra delikatnie mówiąc źle,miejmy nadzieje,że ktoś go zatrudni już w zimie)
-Kondrad Gołoś (piłkarz niesłychanie pechowy, ale moim zdaniem dobry, możeznajdzie się jakiś chętny na jego wykupienie)
-Mauro Cantoro (piłkarz co by nie mówić wiekowy,a na jego pozycji mamy już Sobola, zawodnikowi temu skończy się kontrakt z upływem bierzącego roku)
-Wojciech Łobodziński (piłkarz co najwyżej ligowy, trzeba zrobić wszystko aby odzyskać pieniądze zainwestowane w jego karte)
-Piotr Ćwielong (to samo co Łobo)]

Z wypożyczenia wraca bodajże Mateusz Kowalski, więc będzie jako 3 stoper, do zdrowia wróci Boguski, więc będzie jako prawoskrzydłowy, zdrowy Garguła zwiększy konkurencje w środku pola, podobnie Sobol, powrót do zdrowia Głowy wzmocni środek obrony. W przypadku pozbycia się Jopa można zatrudnić Clebera (w przypadku dobre formy tego zawodnika). W przypadku wyciągnięcia troche grosza za Łobo, Gołosia, Cebanu, Ćwielonga powinniśmy kupić Micanskiego lub Traore z Zagłebia Lublin (Może udałoby się to za 500 000 Euro, a licze że tyle wyciągniemy od kogoś naiwnego za Łobo, Gołosia i Cebanu,może ktoś rzuci coś za Jopa) Ćwielonga oddać do Ruchu w zamian za prawo pierwokupu Sobiecha.
Na wiosne skład wyglądałby tak: Pawełek(Kurto)-Alvarez,(Kowalski) Głowacki,(Cleber), Marcelo, Brożek,(Singlar), Boguski,(Burliga) Sobolewski,(Diaz) Garguła,(Jirsak) Kirm,(Janik) Traore,(Leszczak) Brożek,(Małecki). Wiosna powinna być ostatnią szansą dla Diaza, Kirma, Singlara(bądź Alvareza). Po sezonie zatrudnić Kaźmierczaka, Golańskiego, może udałoby się kupić braci Gancarczyków, Sobiecha i jakiegoś bramkarza najlepiej Polaka. Może jeszcze Glika
Ostatnio edytowane przez Tasio1906 : 24.11.2009 o godz. 21:31.
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
kitu91
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 24.11.2009, 20:47
jeleń
ale to już było i nie wróci więcej tyle meczy sie przeżyło a za WISŁĄ ciągle bije moje serce
Odpowiedz cytując
dreams
Junior Member

Od: 11.2009

Stary 24.11.2009, 21:30
Tasio1906 bramkarz już czeka na ofertę Marcelo Moretto był na testach spisywał się świetnie. Glik nigdy wżyciu nie przyjdzie do Wisły on klei się do Lecha kiedy jest jakaś okazja i co do Marcelo powiedział "wypie... czarnuchu!" lepiej Sadloka kupić. Łobo musi zostać.. jak to powiedział Skorża "Na treningu jest najlepszy w meczu jest problem z psychiką i wiarą siebie" ..sprzedać trzeba Diaza ale tylko wtedy gdy znajdziemy kogoś za Sobola który przymierza się do zakończenia kariery.
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 24.11.2009, 21:35
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Stop alkoholikom i innym hazardzistom.
Hola hola ... Dołączając do tak zacnego grona jakim jest to Forum liczyłem ,że wzajemne relacje poszczególnych uczestników będą oparte o fundament akceptacji i zrozumienia odmienności światopoglądowej w obszarze wyborów życiowych... Czuję się dotknięty tym atakiem....

PS. A tak a propos Jelenia (tego wielkiego Jelenia ;-) ) to przypomina mi się ciekawy komentarz chyba z onetu jak pod artykułem dotyczącym procedury przyznawania obywatelstwa Ludwikowi Obraniakowi jakiś rozgarnięty jegomości wypalił coś w stylu - " ... i jeszcze Jeleniowi obywatelstwo dać , regularnie szczela pszecierz we Francji..."
Ostatnio edytowane przez Bronex : 24.11.2009 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.11.2009, 21:35
Czy chodzi ci o "naszego'' Jelenia co we Francji zarabia 2 mln euro
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 24.11.2009, 21:40
ciacho napisał(a):Wyświetl post
Czy chodzi ci o "naszego'' Jelenia co we Francji zarabia 2 mln euro
Nie to chodzi o Jelenia który ogrywa się w ME.
Odpowiedz cytując
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 24.11.2009, 21:48
Za Łobo, Gołosia, Cebanu, Ćwielonga to klub może wyciągnie 100-200 tys. złotych. Ten pierwszy raczej nie odejdzie z klubu, gdzie kasuje 300 tys. euro rocznie, bo nikt mu nie da połowy tego.
Zagłębie nie puści Traore, gdyż walczy o utrzymanie, a na pewno nie za 500 tys. euro tylko minimum 700-800 tys. euro.
P.S. Cantoro odchodzi z Wisły tej zimy (koniec kontraktu)
Odpowiedz cytując
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.11.2009, 22:13
Wg mnie za Cebanu możemy wziąć ze 100 000 PLN, Gołosia i Ćwielonga można oddać do Ruchu Chorzów w zamian za transfer Sobiecha w letnim okienku transferowym. Na Łobo może znajdzie się jakiś chętny, jeśli nie to trudno się mówi, Wojtek zawsze coś tam dorzuci do gry... Najgorzej z Jopem,bo jego ogrywają amatorzy bez żadnych problemów. Wiem,że Mauro się kończy kontrakt. Należy się przyjżeć Cleberowi (orientuje się ktos jak wygląda jego sytuacja w Tereku) jeśli to prawda co mówicie o Gliku (rasistowskie odzywki do Marcelo) to macie racje nie powinniśmy go brać, w takim razie jeśli zatrudnilibyśmy Clebera to można przedłużuć wypożyczenie Kowalskiego. Co do Traore to wg mnie 500 000 Euro powinno wystarczyć ale jeśli nie sprzedamy Łobo to możemy marzyctylko o takiej kasie na transfery w zimie
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 24.11.2009, 23:44
ten Senegalczyyk z Łęcznej Nokoluma zbiera bardzo dobre noty w 1 lidze.Może warto sie nim zainteresowac ? jeśli oczywiście są jakieś pieniądze na transfery.Traore z Lubina już raczej poza naszym zasięgiem.
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Stary 25.11.2009, 10:34
Kosowskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... przydało by się nim zainteresować... on ma Wisłę w sercu. To by było dla niego najlepsze rozwiązanie przed euro 2012... u nas miałby pierwszy skład, a w jakiej jest formie chyba nie musze nikomu mówić...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
ypeeh
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 25.11.2009, 11:47
Saganowski rozwiązuje kontrakt z Southampton. Spełnia wszystkie nasze wymagania: dobry i za darmo A, że schodzimy z kontraktu Cantoro, to i dobra kasa dla niego będzie. Takiej okazji nie można zmarnować!
Wisła Kraków & MUFC RULEZ.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 25.11.2009, 11:51
tomasz_19 napisał(a):Wyświetl post
Kosowskiemu kończy się kontrakt w czerwcu przyszłego roku... przydało by się nim zainteresować... on ma Wisłę w sercu. To by było dla niego najlepsze rozwiązanie przed euro 2012... u nas miałby pierwszy skład, a w jakiej jest formie chyba nie musze nikomu mówić...
Ma Wisle w sercu... no w sumie skoro placilismy mu tyle co starczylo ''na frytki'' to musial miec Biala Gwiazde w sercu ze tu gral....

PS.Jestem pewien ze nie bedziemy w stanie spelnic jego wymagan finansowych.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów