The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jarza
Senior Member

Od: 06.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2009, 10:28
Zola: looknij tutaj http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp
Odpowiedz cytując
PAWEL NEWB
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2009, 10:55
MichałZG napisał(a):Wyświetl post
Witam co uważacie o tej ławce?

http://allegro.pl/item799571646_kelt...partan_ii.html

Godna polecenia, może ktoś posiada i dał by jakąś recenzje czy opłaca się kupić.
Lub co innego polecicie w granicach podobnej ceny jak ten spartan II.
Nie chciał bym kupować kota w worku.

Z góry dzięki.
Polecam ławeczke Hyperion 2. Ćwiczymy na niej 2 lata i nie mamy żadnych zastrzeżeń
Ostatnio edytowane przez PAWEL NEWB : 08.11.2009 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 09.11.2009, 09:24
MichałZG: Bardzo przyjemny sprzęcik, zainteresuj się jeszcze tym:

http://allegro.pl/item806805827_kelt...partan_ii.html
Odpowiedz cytując
Arteka1906
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 12.11.2009, 19:52
http://www.youtube.com/watch?v=jT_3L...eature=related taka motywacja
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 16.11.2009, 10:15
Gdybyście byli zainteresowani to dziś ruszają trzy testy sponsorowane na SFD.

Jest trzech testujących:
Kobieta - Redukcja
Mężczyzna - Masa
Mężczyzna - poprawa motoryki i wytrzymałości - trening pod sztuki walki

Myślę, że warto śledzić: http://www.sfd.pl/Ruszamy_z_Testami_...!-t543566.html
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 17.11.2009, 00:01
Niema się czym zachwycać, ogólnie odżywki słabej firmy mają testować- ale grunt że sponsorowane..
Ostatnio edytowane przez Werewolf : 17.11.2009 o godz. 00:04.
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 17.11.2009, 08:28
Werewolf a skąd taka opinia?

Porównywałeś składy z np Olimpem?
Wg mnie żadnej różnicy nie ma a ceny są konkurencyjne, więc dlaczego słabe?
Bo kolega kolegi tak powiedział?

Pozdrawiam
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 17.11.2009, 12:22
activlab jest niezla firmą
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 17.11.2009, 22:16
Ja wszystko porównuje z firmami Kanadyjskimi (revolution, QSE, Precision) tego typu a nie jakimś syfnym Olimpem czy Activlabem...ewentualnie tylko Treca toleruje bo nie które produkty się udały. Jak już mamy rozmawiać o firmach to o takich które stawiają na jakość, a nie najlepsza kampanie reklamową i masówkę.
Ostatnio edytowane przez Werewolf : 17.11.2009 o godz. 22:25.

Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 18.11.2009, 08:35
Werewolf nie rozumiem.
Sugerujesz, że polskie firmy nie spełniają norm jakości?
Trochę to dziwne, tym bardziej że gdyby nie spełniały to sanepid od kopa by pozamykał zakłady.

Dodatkowo dziwi mnie fakt, że porównujesz w sumie najbardziej popularne i najczęściej kupowane suple do mało znanych marek...
Jak będę mieć trochę czasu to chętnie się zapoznam i porównam składy - się zobaczy co to warte.
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 18.11.2009, 13:32
Widzisz ty jedziesz na fakcie popularne i znane!...Bo co Pudzian je reklamuje to są fajne? Jak by mu dobrze zapłacili to by nawet pampersy reklamował Te firmy które wymieniłem są dla ciebie nie znane bo ich niema w Polsce, ale są wiodącymi producentami. Większość sklepów w Krakowie się o nie bije

Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 18.11.2009, 15:43
Ale jak patrzę po stronach internetowych to jest to totalna masówka, czyli gainery, białka itd. Nie ma niszowych produktów...
Z drugiej strony skoro jeszcze nie ma w Polsce to chyba nie jest to aż taką rewelacją skoro obecnie mamy na rynku 80 (!!!!) marek, a wiodących jakieś 20. Jeśli do tej pory nikt nie miał na to zapotrzebowania, to czemu miałby mieć teraz? No chyba, że to nowości są

I wcale nie jadę po fakcie popularne i znane - tylko sprawdzone i pewne składowo a to jest różnica.
Ostatnio edytowane przez Jarza : 18.11.2009 o godz. 15:46.
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 18.11.2009, 16:44
Według twojego myślenia to wychodziło by na to ze Ferrari nie jest rewelacja bo dopiero od 2 miesięcy jest jedyny salon tej Marki w Polsce... Odżywki firmy Precision, QSE, Revolution pojawiły sie w Polsce w 2006 roku w Poznaniu i jedynym importerem była firma Sports-Nutrition, zrobiły prawdziwa furore wśród środowisk Kulturystycznych itp ze względu na swoja jakość i stosunkowo nie wielka cene jak na zagraniczny produkt. Nawet nie próbuj mi wmawiać ze marki typu Olimp, Activlab, Trec, są lepsze od Produktów Kanadyjski czy też Amerykańskim gdyż u nich forma rozwoju fizycznego ciała jest głęboko zakorzeniona i bardzo mocno wspierana a w Polsce można powiedzieć ze ledwo raczkujemy. Wiadomo że na odżywkach zagranicznych nie urośniesz więcej itd Ale ich biodostępność jest dużo wyższa niż produktów które ty mi tu prezentujesz. Natomias odżywki zagraniczne bija na łeb wszelkiego rodzaju staki kreatynowe Europejskiego pochodzenia, tam różnice są naprawdę bardzo duże. Polecam porównać Kanadyjskiego Revolution Bull Dose samo stężenie witaminy B12 w tym produkcie daje wiele do myślenia.

Odpowiedz cytując
Devan
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 18.11.2009, 20:33
Co myslicie o carbo przed i po silowni oczywiscie oprocz diety... Chodzi mi aby przytyc troche na masie
FORZA WISLA
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 18.11.2009, 21:20
Mam rozumieć ze bierzesz Carbo na masę? Racja przytyjesz ale tylko w formie fatu, to są głownie węglowodany proste wiec nie radze ich spożywać późnym wieczorem ani przed treningiem. Najlepiej spożywaj raz dziennie odrazu po treningu.

Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 19.11.2009, 12:20
Werewolf - składy są dlatego takie a nie inne bo zupełnie inne prawo jest w USA, czy Kanadzie a inne w Polsce. Dlatego receptury są takie a nie inne. I wcale bym nie zwalał tego na karb faktu, że u nas suple są dostępne od około 10-12 lat, ale właśnie na przepisy, które jak sam doskonale pewnie się orientujesz ewoluują w stronę bardziej restrykcyjnych.

Porównywanie Kanady do Ferrari trochę mija się z celem. Co innego nie móc kupić a co innego nie słyszeć opinii o tych suplach wśród innych.
Ferrari też nie każdy jeździł, ale jednak jakieś zdania wyrobione są...

Co do Bull Dose - przyrównałem do Crea Shota tak z głupa.
I powiem Ci, że jest tam napierdzielone niby wszystkiego, ale gdzie proporcje?

W składzie jest tzw. Extreme Pump Complex , który zawiera w sobie: Arginine Alpha Ketoglutarate (AKG), L-Arginine HCL, Arginine Ethyl Ester, L-Citruline Malate, Creatine Phosphate, Creatine Ethyl Ester, TriCreatine Malate, Creatine Monohydrate.

Całości tego matrixu w jednej porcji jest 7000mg - czyli 7g

W Crea Shot (w jednej porcji!!!!) samej kreatyny w 4 formach masz 5g, do tego AKG 2g, Arginina 2g, Jabłczan Cytruliny 1g.

Popatrz na samą zawartośc Glutaminy

Oczywiście Revolution ma sporo innych składników, których w Crea Shocie nie ma, ale odpowiedzmy sobie szczerze na pytanie czy śladowe ilości BCAA, kofeiny i fosforanów coś dają?

no i cena 99 zł a 209 zł (taką znalazłem w necie) - przebicie spore...

No i broń Boże nie umniejszam Twojej działalności - pełen szacun, natomiast chcę po prostu Ci pokazać, że nie zawsze polskie znaczy gorsze

Pozdrawiam!

PS.
jeszcze źródła skąd mam takie info:
http://activlab.pl/produkty/dla-spor...w/88/CREA-SHOT
http://pietras.blink.pl/sstore/bull-dose-p-60.html
Powód: linki
Ostatnio edytowane przez Jarza : 19.11.2009 o godz. 12:23.
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 19.11.2009, 12:59
taa werewolf faktycznie najwyzsza polka te twoje produkty , ciekawe tylko czemu tak malo popularne w srodowisku w przeciwienstwie do optimum, bsn, vpx, gaspari i mozna wymieniac dalej swiatowa czolowke , a moze produkty sa dobre tylko dystrybutor nieudolny frajer ?

sa tez marki kanadyjskie ktore silnie zaistnialy w pl - pvl albo interactive

activlab faktycznie skladowo rewelacji nie ma bo jest krepowany przepisami , ale przynajmniej moge byc pewny ze w bialku 80% - jest wlasnie tyle bialka , bo w produktach zza oceanu sprowadzanych przez mrówki z ominieciem wszelkich instytucji kontrolnych takiej pewnosci byc nie moze
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 19.11.2009, 13:20
o i przecież nutrabolics jest kanadyjski , a przeciez suple takie jak NOZ4, NOZ Full Throtle, Isobolic, Anabolic WIndow, growth factor , fight factor sa dosc dobrze rozpoznawalne
Odpowiedz cytując
Duch
Member

Od: 11.2006

Stary 19.11.2009, 15:42
panowie co polecice do treningu sztuk walki zeby miec wiekszego powera i zeby zgubic brzuch
Tylko Wisła Reszta Sie Nie Liczy
Odpowiedz cytując
Kaszalot
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 19.11.2009, 16:32
antykatabolika zebys miesni sobie nie spalil + spalacza
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 19.11.2009, 18:38
masz tu coś z KANADY

http://mocnysklep.pl/401,fight-factor-315g.html

Odpowiedz cytując
>>OLSZA I<<
Żydzi Jedzą Dzieci

Stary 19.11.2009, 19:25
Panowie nie ma sie co spierac kazdy lansuje produkty ktore jadł sprzedaje lub jest przekonany ze sa najlepsze np skład , firma .

A tu lipa gówno prawda kazdy jest trenerem dla siebie i nie zaleznie czy ktos powie to jest dobre czy to jest złe . Jako trenujacy juz pare lat wiem ze sa odzywki ktore działaja na mnie dobrze a inne troche gorzej lub wogole. Czym to jest spowodowane Tym iż każda ooba terujaca jest w swoim rodzaju indywidualnoscia !! przyrost masy lub osiagi to nie tylko odzywki zawalisz diete odpuścisz troche amsz mniejsze szanse na osiagniecie odpowiednich lub pożądanych efektów . I to czy ja ci powiem ze te sauple sa kot to nie znaczy ze urosniesz .

Moim zdaniem najlepszymi produktami sa Animale .

I polemika na temat co lepsze a co gorsze jest bez sensowna . Ponieważ mnie po Xpandzie srało dalej niz widze jak po roznych białkach itp itd . Co do zachodnich firm moge powiedziec tylko tyle ze napewno sa bardziej przebadane gdyz kazdy wie co jest w polsce:]

I NIE ZAPOMINAJMY O TYM ZE TRENING TO POT ZMECZENIE I KATORGA

a nie odżywki , nowy dres , czy ekstra rekawiczki !!
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 19.11.2009, 21:51
Mocny napisał(a):Wyświetl post
taa werewolf faktycznie najwyzsza polka te twoje produkty , ciekawe tylko czemu tak malo popularne w srodowisku w przeciwienstwie do optimum, bsn, vpx, gaspari i mozna wymieniac dalej swiatowa czolowke , a moze produkty sa dobre tylko dystrybutor nieudolny frajer ?

sa tez marki kanadyjskie ktore silnie zaistnialy w pl - pvl albo interactive

activlab faktycznie skladowo rewelacji nie ma bo jest krepowany przepisami , ale przynajmniej moge byc pewny ze w bialku 80% - jest wlasnie tyle bialka , bo w produktach zza oceanu sprowadzanych przez mrówki z ominieciem wszelkich instytucji kontrolnych takiej pewnosci byc nie moze

No i po co się tak sadzisz wszyscy tu normalnie piszą i wymieniają poglądy tylko ty musiałeś wyjechać z napinką- ogarnij że twarz...

Jarza masz racje cena jest wysoka tego faktu nie da się zaprzeczyć...Co do tych składników sladowych: czy są śladowe można się kłócić-wąchają się od 4000mg do 1000mg. Biorąc odżywke codziennie a nie jak zalecają tylko przed treningiem uzyskujemy pewną ciągłość tych składników co na pewno bedzie dawało jakieś efekty. Znam 8os co brały Crea Shota opinie bardzo podzielone głownie negatywne ze względu na małą odczuwalność a nawet brak jakich kolwiek doznań bo którejś tam dawce z kolei, natomiast Bull Dose osobiście znam 5 os ( w tym ja)- Pompa niesamowita, mrowienie ciała, silne skoki siły i energii ogólnie przez cały dzień chodzisz bardzo nabuzowany- więc coś w tym jest( takie odczucia miały 3 os 2 pozostałe odczuły zmniejszenie efektywności pod koniec cyklu.

Tak jak sami mówicie w Polsce są bardzo rygorystyczne przepisy, więc będzie ciężko żeby kiedy kolwiek dorównać zagranicznym producentom.

Co do Animali- osobiście łykałem Paka i Pumpa czułem się fajne ale za dużo tych tabletek po dwóch tygodniach bardzo odczuwałem wątrobę.

Odpowiedz cytując
>>OLSZA I<<
Żydzi Jedzą Dzieci

Stary 19.11.2009, 23:47
Jedna wazna sprawa watroby sie nie czuje :] jak juz masz bóle watroby to masz marskosc czyli degradacja kompletna wyrasta taki pencherzyk i to jest problem:] jak masz watrobe zciachana to masz żółtaczke :]
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 20.11.2009, 09:17
Werewolf - widzę, że się okopaliśmy i każdy trzyma się swojego

A trzeba też oddać rację, że każdy organizm nieco inaczej przyswaja pewne składniki i dlatego też może to być różnie odbierane przez poszczególne osoby.

BTW.
Czytaliście w ostatnim KiF artykuł o Argininie i jej wpływie na utratę tkanki tłuszczowej?
Odpowiedz cytując
Mocny
Senior Member

Stary 20.11.2009, 13:00
za napinke przepraszam

ale z tym przebadaniem zachodnich rzeczy to sie nie zgodze , polskie firmy patrza sobie na rece , a prawo UE jest bardzo restrykcyjne , firmy z usa idą przez wiele rąk , producenci nawet na dobrą sprawe nie wiedzą ze wogle ich towar idzie do PL , przez to duzo trudniej ustrzec sie przed wyjebkami , stad np byly te afery z niezgodnoscia ilosci bialka w produkcie itp
Odpowiedz cytując
>>OLSZA I<<
Żydzi Jedzą Dzieci

Stary 20.11.2009, 19:11
Moze jestem przewrażliwiony ale jakos mało co ufam polskim producentom. Kazdy ma swoje zdanie i pieniadze :]
Odpowiedz cytując
Werewolf
Senior Member

Stary 21.11.2009, 00:58
No dokładnie, dlatego ja się podpisuje pod kolegą wyżej

Odpowiedz cytując
Jachcik
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 22.11.2009, 18:06
Ortopeda zalecił mi trening siłowy na nogi, aby wzmocnic swoje kolana.
Więc mam takie oto pytanie, czy ktos ma coś godnego, polecenia>
Z góry dzieki.
... To My Młoda Wiiara Domniemani Przestępcy Pierwsi Do Życia A Ostatni Do Śmierci...
Odpowiedz cytując
Jarza
Senior Member

Stary 24.11.2009, 09:30
Jachcik - obadaj ten link: http://www.kulturystyka.pl/atlas/nogi.asp
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów