The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 12:38
Jednak co by nie mówić, to my przegraliśmy w Legią i Lechem o włos po zaciętej walce (nie mylić z wysokim poziomem ) i nikt by się nie zdziwił, gdyby wynik obu tych meczów był odwrotny. Natomiast Ruch w meczach z wielka trójką nie istniał.

Będe się trzymał tego co pisałem jakiś czas temu: tylko 3 zespoły próbują grać w Polsce pressingiem - Wisła, Legia i Lech. Reszta to bardziej lub mniej fantazyjna gra bezkontaktowa, która zostaje brutalnie zweryfikowana jesli przeciwnik naciska.

Problemem polskiej piłki są właśnie średniacy - są tak do dupy, że Polonia Bytom w której trener zabronił stosować wślizgów "bo na boisku trzeba grać w piłkę, a nie walczyć" może być wysoko w tabeli.

A potem piłkarze Wisły, Legii, Lecha przyzwyczajeni do łatwych zwycięstw dostają w tyłek w Europie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.11.2009, 13:00
Ja tam ciągle i tak optuje za Milą. Przed kontuzją dobrze grał, pozniej kontuzja i dopiero wraca do formy i grania przez 90 minut, a zawsze ładnie poasystuje czy cos ustrzeli. No ale ludzie maja ciagle jakies "ale". Moze jego wygląd wam nie pasi ? Bo gra jest ok, napewno lepszy niz Kirm, Jirsak, Cantoro, Diaz, Garguła w tej formie (wczesniej tez nie za duzo mu ustępował). A ludzie i tak ironicznie ze Mila dobry.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 13:09
A na jakiej pozycji go widzisz u nas?
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 22.11.2009, 13:17
HEDu napisał(a):Wyświetl post
Ja tam ciągle i tak optuje za Milą. Przed kontuzją dobrze grał, pozniej kontuzja i dopiero wraca do formy i grania przez 90 minut, a zawsze ładnie poasystuje czy cos ustrzeli. No ale ludzie maja ciagle jakies "ale". Moze jego wygląd wam nie pasi ? Bo gra jest ok, napewno lepszy niz Kirm, Jirsak, Cantoro, Diaz, Garguła w tej formie (wczesniej tez nie za duzo mu ustępował). A ludzie i tak ironicznie ze Mila dobry.
Jeszcze jest lepszy od Brożków, Maleckiego, Boguskiego Alvareza, Głowackiego, że o Pawelku nie wspomnę. Jest zajebisty, bierzmy go! Na bramkę, będzie jak znalazł...

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 22.11.2009, 14:29
harthausen napisał(a):
a kiedy z nami grają? Daj Boże by się im do tego czasu passa urwała
Sam miałem o to zapytać bo znalazłem, na pewnej stronce, że to będzie jeszcze w tym roku
royalmichael napisał(a):
luty-marzec
Popatrz tutaj http://www.bukmacherzy.com/ekstraklasa/terminarz/

Czyżby coś było na rzeczy, aczkolwiek nie wydaje mi się, żeby grać jeszcze po świętach, dla przykładu na ekstraklasa.org gramy 27 ale lutego
Odpowiedz cytując
nicolas
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 22.11.2009, 16:12
oczywiście, że w meczu korona zagłębie były błędy obrony.
Chodzi mi tylko o styl, o to, że jak chcą to potrafią.
A w meczach z ligowymi gigantami takie zespoły nie potrzebnie robią w gacie zamiast grać tak jak najlepiej potrafią.
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 22.11.2009, 16:44
Co Wy się tak Milą zachwycacie ?
We wszystkich klubach po Groclinie był totalną pomyłką ( na boisku i po za) , w WKS gra na przemian świetnie i totalną padakę , a tu co chwile się ktoś gorączkuje jaki to Mila debeściak .
Na Reymonta jest do niczego nie potrzebny , w tej klasie mamy już...Łobo .
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 16:54
GemHZR napisał(a):Wyświetl post
Powiedz mi, kto, kiedy i gdzie przez te kilkanaście godzin od meczu miał się zająć tą sprawą? Magazyn ligowy jest dziś i jutro, więc się opanuj.
Mija już 3 dzień od tego meczu. We wczorajszej Lidze+ Smokowski ani się zająknął nad przypadkami Choto i Radovica, potwierdzając dokładnie wszystko, co na ten temat mówiłem.

jeśli ktoś miał jeszcze jakiekolwiek złudzenia odnośnie rzekomej bezstronności, uczciwości i czystych intencji Smokowskiego, oraz w ogole C+, teraz już nie może mieć żadnych.

Boguski przed rokiem i Radović dziś zostali potraktowani według całkowicie różnych, niesprawiedliwych miar i kategorii.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2009, 18:15
Markus napisał(a):Wyświetl post
Mija już 3 dzień od tego meczu. We wczorajszej Lidze+ Smokowski ani się zająknął nad przypadkami Choto i Radovica, potwierdzając dokładnie wszystko, co na ten temat mówiłem.

jeśli ktoś miał jeszcze jakiekolwiek złudzenia odnośnie rzekomej bezstronności, uczciwości i czystych intencji Smokowskiego, oraz w ogole C+, teraz już nie może mieć żadnych.

Boguski przed rokiem i Radović dziś zostali potraktowani według całkowicie różnych, niesprawiedliwych miar i kategorii.
Niestety masz rację - Choto powinie pauzować przynajmniej 2 mecze....
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 22.11.2009, 19:12
Zajmijcie się swoim bagienkiem lepiej...
P.S. Ale fakt faktem że Choto się mocno nie popisał.
Ostatnio edytowane przez spidey : 22.11.2009 o godz. 19:32.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 22.11.2009, 19:22
Zobaczycie ze jeszcze Amica zdobedzie majstra
Odpowiedz cytując
Blondas
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 22.11.2009, 19:34
Albo GKS Bełchatów
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2009, 19:40
spidey napisał(a):Wyświetl post
Zajmijcie się swoim bagienkiem lepiej...
P.S. Ale fakt faktem że Choto się mocno nie popisał.
swoim się zajmujemy, nawet bez zezwolenia z boku.

A bagnem na linii PZPN - media - ukochany klub stolicy już nie wolno ? Boisz się, że jak się szum zrobi to przestaną pomagać

Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 22.11.2009, 19:55
harthausen napisał(a):Wyświetl post

A bagnem na linii PZPN - media - ukochany klub stolicy już nie wolno ? Boisz się, że jak się szum zrobi to przestaną pomagać
Nieee tam, po prostu myślę że macie teraz na głowie ważniejsze rzeczy niż jakieś pierdoły z zawieszaniem biednego Dixiego
Właśnie w Liga+ Ekstra stwierdzili że Rado powinien wylecieć, a z Choto decyzja mogła by:ć obydwu piłkarzy po żółtej lub nic nie dawać.
P.S. Mój post numer 1000 gratulacje można przesyłać na priv
Ostatnio edytowane przez spidey : 22.11.2009 o godz. 20:44.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 22.11.2009, 22:32
harthausen napisał(a):Wyświetl post

No, nie ! I stracimy mistrza :(

Chłopie, serio wierzysz, ze aktualnie stanowimy konkurencje w walce o mistrza? Gramy teraz w Bełchatowie - pewna porażka, potem Lubin.

Jednego nie rozumiem. Co to za problem sie przyznac z tym Boguskim, ze wtedy chamsko zagral? Za bardzo sie utozsamiacie ze swoimi pilkarzami. Proste, ze Radovic i Choto to chamy i powinny poleciec czerwone kartki. I jeszcze kwestia formalna. Jak Rado dostal zolta kartke to Ekstraklasa S.A. nie moze nic zrobic. Oni moga ingerowac tylko wtedy, gdy sedzia nie zauwazy danej styuacji. Jak zauwazy i ukaze (a tak tu sie stalo) to nie moga zmienic decyzji.

P.S. Ukochany klub stolicy to teraz w grodzisku gra
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 22.11.2009 o godz. 22:35.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 22.11.2009, 22:40
0 22 napisał(a):Wyświetl post
No, nie ! I stracimy mistrza :(

Chłopie, serio wierzysz, ze aktualnie stanowimy konkurencje w walce o mistrza? Gramy teraz w Bełchatowie - pewna porażka, potem Lubin.

Jednego nie rozumiem. Co to za problem sie przyznac z tym Boguskim, ze wtedy chamsko zagral? Za bardzo sie utozsamiacie ze swoimi pilkarzami. Proste, ze Radovic i Choto to chamy i powinny poleciec czerwone kartki. I jeszcze kwestia formalna. Jak Rado dostal zolta kartke to Ekstraklasa S.A. nie moze nic zrobic. Oni moga ingerowac tylko wtedy, gdy sedzia nie zauwazy danej styuacji. Jak zauwazy i ukaze (a tak tu sie stalo) to nie moga zmienic decyzji.

P.S. Ukochany klub stolicy to teraz w grodzisku gra
Czyli Choto powinien pauzować 2 mecze jak Boguski? Żółtka nie dostał jak Radović...

A gdzie "menda" Wieszczycki co miał zwalczać chamstwo na boisku? Gdzie ten ćwok co to znalazł "chama boiskowego" w Boguskim? A teraz na oczy zasłabł przy wypadku Choto?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 22.11.2009, 22:54
Już zostawcie tego Chota, obaj tam powinni dostać po kartce. Polonista nawet nie blokował piłki tylko wpasował się między Choto a piłkę. Radovic powinien dostać czerwo, i niech sobie go zawieszają i do końca sezonu. Na pocieszenie dla Was mam info, że Astiz za żółte nie zagra w Bełchatowie.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.11.2009, 00:58
Jednego nie rozumiem. Co to za problem sie przyznac z tym Boguskim, ze wtedy chamsko zagral?
Chodzi o to, że Boguskiego potraktowano wówczas wyjątkowo, a w przypadku Legii nikt takiego cyrku nie robi, mimo wielu ku temu możliwości. Gdyby naprawdę chłoptasie z C+ chcieli zwalczać chamstwo boiskowe, to jak myślisz - ile meczy w sezonie pauzowałby Wojtuś Szala? Licząc od akcji z Boguskim - miałby "Łokietek" z czego się tłumaczyć na kolejnych "Komisjach ligi", czy nie?
Akcja z Boguskim to była wiocha w wykonaniu rozżalonych kibiców Legii. Gdyby to był początek jakiejś poważniejszej akcji, gdyby za tym poszły jakieś inne działania - nikt od nas nie miałby pretensji.

Canal + się wówczas ośmieszył i wielu kibiców będzie im to jeszcze długo pamiętać.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 23.11.2009, 01:56
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chodzi o to, że Boguskiego potraktowano wówczas wyjątkowo, a w przypadku Legii nikt takiego cyrku nie robi, mimo wielu ku temu możliwości. Gdyby naprawdę chłoptasie z C+ chcieli zwalczać chamstwo boiskowe, to jak myślisz - ile meczy w sezonie pauzowałby Wojtuś Szala? Licząc od akcji z Boguskim - miałby "Łokietek" z czego się tłumaczyć na kolejnych "Komisjach ligi", czy nie?
Akcja z Boguskim to była wiocha w wykonaniu rozżalonych kibiców Legii. Gdyby to był początek jakiejś poważniejszej akcji, gdyby za tym poszły jakieś inne działania - nikt od nas nie miałby pretensji.

Canal + się wówczas ośmieszył i wielu kibiców będzie im to jeszcze długo pamiętać.
A komisja dodala swoje gdy decyzje podjela w trybie naglym w CZWARTEK kilka dni przed meczem, to ze Skorza cwiczyl taka a nie inna taktyke juz 4/5dni przygotowujac sie do meczu mieli w dupie...
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.11.2009, 02:42
Bo komisja ligi wie jaka taktyke przygotowuje Skorza i na jej podstawie podejmuej decyzje I jakim trybie nagłym, jak oni zawsze zbieraja sie w czwartek?

Ludzie! Gdyby istniał taki spisek przeciwko Wam (myslalem, ze to raczej ta druga strona Błoń..) to Skorża by wyleciał za gadki na meczu z Lechem tak, ze siedziałby na trybunach w meczu z Legią. A jednak nie siedział

Tak, Choto powinien wyleciec. Ja nie mam problemu z przyznawaniem, ze ktos cos zrobił. Okres zachwytów i utozsamiania sie z kopaczynami mi minał gdzies po drodze pare lat temu.

P.S. I darujcie motywy, ze w c+ są kibice Legii (ciagle tu jakies narzekania, a to ze Wegrzyn krytykuje Wisłe, a to Brzeczek słodzi Cracovii... spisek. jakim cudem w takim razie w takim spisku zdobywacie tyle mistrzostw w ostatnich latach?). Stec i Szadkowski to tez kibice Legii? Bo jak czytam ich teksty to mam wrazenie, ze kibicuje kompletnie czemu innemu. Daj spokój z takimi komentarzami - zwłaszcza, ze sadzac po tym, ze jestes chyba modem (?) to zapewne wiesz kim sa kibice, a kim sa sympatycy tego czy owego...

Aaaaa i na koncu chciałem pozdrowić Niebieskiego, któremu kiedys tam nie odpisałem, bo nie chciało mi się kopać. No i masz chłopie Górnika w ekstraklasie za rok....
Ostatnio edytowane przez 0 22 : 23.11.2009 o godz. 02:50.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 23.11.2009, 09:07
P.S. I darujcie motywy, ze w c+ są kibice Legii
Nie wiem dokładnie, jak jest obecnie ale jeszcze parę lat temu mecze Wisły komentował obrońca Legii Marcin Rosłoń, wywiady na murawie z piłkarzami przeprowadzał brat kapitana Legii Filip Surma, a w studiu kolejkę podsumowywał Paweł Zarzeczny, społecznie działający w Legii Warszawa.

Z tego co się teraz orientuję (mecze w C+ oglądam sporadycznie) nastąpiła faktycznie rewolucja - mecze Wisły komentuje teraz z Rosłoniem były kapitan Pasów Węgrzyn. Słowem - pluralizm w mediach to dla Canal+ świętość.

BTW: ich prawo, bo to prywatna stacja - ale sam widzisz, że mamy swoje powody by tak pisać.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 23.11.2009, 12:04
Brat byłego kapitana Legii, wychowanka Wisły i zawodnika Lechii Gdańsk. Inne mecze komentują np Mielcarski i Szymkowiak. Tekstu o rewolucji na prawdę nie rozumiem, ten skład jest już od paru lat.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Aaarrgh
Senior Member

Stary 23.11.2009, 13:08
Jak czytam te Wasze rozkminki, to stwierdzam, że generalnie wszyscy kibice w Polsce - niezależnie od przynależności klubowej - są tacy sami. Kibice Polonii często wszędzie widzą zmowę dziennikarzy przychylnych Legii, Wiślacy tak samo, kibice Cracovii wietrzą spisek dziennikarzy kibicujących Wiśle a kibice Legii wszedzie widzą spisek ITI. Założę się, że można to rozciągnąć na kibiców innych klubów. Reasumując - skoro wszystkim jest źle, to znaczy że jednak nie jest najgorzej.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 23.11.2009, 13:19
Troche dziwi mnie zwolnienie Motyki przecież Korona to beniaminek i co oni myśleli że będą walczyli o mistrza ?Szkoda też że były Wiślak stracił robote http://www.sport.pl/pilka/1,65050,72...ez_Motyki.html

A wypowiedź Bakero że nasza liga to dolne rejony primera division to czysta kurtuazja.Bardziej przyznam racje temu Niemcowi z Jagi że Polska ekstraklasa to 3 liga Niemiecka.
http://www.sport.pl/pilka/1,65050,72..._Division.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.11.2009 o godz. 13:30.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 23.11.2009, 17:51
http://www.sport.pl/sport/1,65025,72...ny_Kielce.html I już wszystko wiadomo.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 23.11.2009, 19:05
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Nie wiem dokładnie, jak jest obecnie ale jeszcze parę lat temu mecze Wisły komentował obrońca Legii Marcin Rosłoń, wywiady na murawie z piłkarzami przeprowadzał brat kapitana Legii Filip Surma, a w studiu kolejkę podsumowywał Paweł Zarzeczny, społecznie działający w Legii Warszawa.

Z tego co się teraz orientuję (mecze w C+ oglądam sporadycznie) nastąpiła faktycznie rewolucja - mecze Wisły komentuje teraz z Rosłoniem były kapitan Pasów Węgrzyn. Słowem - pluralizm w mediach to dla Canal+ świętość.

BTW: ich prawo, bo to prywatna stacja - ale sam widzisz, że mamy swoje powody by tak pisać.

Zarzeczny dziala w Legii?

to jakias pewna wiesc ,plotka? bo on to raczej w kazdym klubie ma kolegow...

co do pamiętnej sytuacji z Boguskim ,ktora czesto jest tu przywolywana ,to Canal+ moglby w ten sposob wykluczac wielu pilkarzy ,doszukujac sie kazdego zagrania,..bo wiadomo ze maja do tego taki sprzet.Technika napewno wysokiej klasy.

Mnie naprzyklad ciekawilo czy będą zajmowac sie chamskim i brutalnym uderzeniem Radovica w meczu Legia-Ruch bodaj,ktory zresztą bezczelnie jeszce udawal ze nic nie zrobil.chamstwo do kwadratu

zajeli sie tą sprawą?czy pod dywanik zostala wciągnięta
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 23.11.2009, 20:49
Nic nie mogą zrobić bo Radovic został ukarany, nie można zmieniać decyzji sedziego
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
0 22
Senior Member

Stary 23.11.2009, 21:04
Aaarrgh napisał(a):Wyświetl post
Jak czytam te Wasze rozkminki, to stwierdzam, że generalnie wszyscy kibice w Polsce - niezależnie od przynależności klubowej - są tacy sami. Kibice Polonii często wszędzie widzą zmowę dziennikarzy przychylnych Legii, Wiślacy tak samo, kibice Cracovii wietrzą spisek dziennikarzy kibicujących Wiśle a kibice Legii wszedzie widzą spisek ITI. Założę się, że można to rozciągnąć na kibiców innych klubów. Reasumując - skoro wszystkim jest źle, to znaczy że jednak nie jest najgorzej.

Głos rozsądku.
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 24.11.2009, 16:16
Zagraniczny szrot. Nic więcej.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 24.11.2009, 16:37
Najwyraźniej moi szanowni przedmówcy mają problem z rozumieniem słowa pisanego. Więc przypomnę: napisałem, że to było parę lat temu. Parę lat temu to nie teraz.

A wtedy właśnie utarło się mówić, że Canal+ sprzyja Legii. Jak jest teraz - nie mam pojęcia bo na oglądanie ligi kopanej nie mam czasu. Jak już dorwę się do Canal+, to oglądam Premiership albo hiszpańską.

PS. Co do Japończyka - w Górniku był już napastnik z Japonii, nawet szkolony w specjalnej szkółce w Brazylii. Miał prywatnego sponsora, który opłacał mu pensję i zapewniał służbowe auto. Zniknął równie szybko, jak się pojawił.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów