The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 22.11.2009, 10:42
myślicie że pan SKORŻA czyta ten wątek?
a może ktos wie o tym na 100%
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 22.11.2009, 10:47
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
bylibyscie trenerami to byscie rowniez tak jak skorza nie polegali na Jirsaku. Skorza odpowiada za wynik wiec nie moze wrzucic na srodek pola chimerycznego, chowajacego sie, unikajacego gry Jirsaka, co z tego ze mu wyjda 2-3 pilki, i to nie takie na 100% sytuacje, bo on takich nie daje jak nie bedzie stanowic zapory w srodku pola a przeciwnik bedzie wchodzil jak w maslo. . i nie porownujcie go z Szynkiem, Szymek zapieprzal na boisku, nie unikal gry, i dawal tez 2-3 pilki na mecz ale dawal takie pilki ze napastnik wychodzil sam na sam.
Jirsak jest na chwilę obecną jedynym ofensywnym pomocnikiem w naszej drużynie, więc odpowiedz łaskawie na pytanie, kim chcesz go zastąpić w środku pola? No chyba, że chcesz grać dwoma defensywnymi, ale ja uważam, że ta taktyka dla nas to jakieś totalne nieporozumienie...
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.11.2009, 11:04
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Jirsak jest na chwilę obecną jedynym ofensywnym pomocnikiem w naszej drużynie, więc odpowiedz łaskawie na pytanie, kim chcesz go zastąpić w środku pola? No chyba, że chcesz grać dwoma defensywnymi, ale ja uważam, że ta taktyka dla nas to jakieś totalne nieporozumienie...
Dokładnie, a chyba nie trzeba nikomu przypominać jak dawno temu wygraliśmy spotkanie z silnym przeciwnikiem grając z dwoma defensywnymi pomocnikami. Dla mnie Jirsak przy jego niewątpliwych minusach i tak powinien grać w środku pola Cantoro czy Diaz w tym momencie tam występujący to nieporozumienie (oszałamiająco liczbę asyst zaliczyli w swojej karierze)... Swoją drogą jak tak przeciętnego by nie powiedzieć słabego zawodnika jak Mauro potrafi się trzymać w klubie przez 8 lat, a ile z tego czasu on rzeczywiście był w formie... Pokazaliśmy z Legią co oznacza gra Diazem i Cantoro i jeszcze jedno defensywny pomocnik to zawodnik potrafiący odebrać piłkę, nie notujący strat a obaj wyżej wymienieni popełniają ich całe mnóstwo narażając nas na groźne kontry, co w Europie kończy się utratą bramek...

Skorża by się utrzymać musi do końca roku wszystko wygrywać - dla mnie przy obecnym stanie personalnym, przygotowania fizycznego to niemożliwe...
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 11:50
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
mylisz sie co do Cantoro, ponieważ Cantoro tez miał okres gdy np. Kasperczak chciał sie Go pozbyć
Tak a potem Cantoro gral jeden z najlepszych sezonów w naszych BARWACH !!
Wiec to smieszny argument.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

HEDu
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.11.2009, 12:01
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
bylibyscie trenerami to byscie rowniez tak jak skorza nie polegali na Jirsaku. Skorza odpowiada za wynik wiec nie moze wrzucic na srodek pola chimerycznego, chowajacego sie, unikajacego gry Jirsaka, co z tego ze mu wyjda 2-3 pilki, i to nie takie na 100% sytuacje, bo on takich nie daje jak nie bedzie stanowic zapory w srodku pola a przeciwnik bedzie wchodzil jak w maslo. . i nie porownujcie go z Szynkiem, Szymek zapieprzal na boisku, nie unikal gry, i dawal tez 2-3 pilki na mecz ale dawal takie pilki ze napastnik wychodzil sam na sam.
ale my nie gramy taką taktyką żeby napastnik wychodził sam na sam, nie kontratakujemy, tylko ciągle gramy pod obroncami, bardziej wpychając sie w pole karne. jak niby nasi napastnicy maja wychodzic sam na sam jak tam miejsca na to nie ma ? taki Ruch czy Jaga grają ciągle wysoko obroną, nisko napastnikami (w srodku pola prawie) i tam nawet defensywni pomocnicy umieją wystawic taką piłke że taki Niedzielan w meczu idzie z 3-4 razy sam na sam, bo taki styl gry mają, a nie uważasz chyba ze oni maja lepszych pomocnikow niż my... no moze Bruno.

Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 22.11.2009, 12:42
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Tak a potem Cantoro gral jeden z najlepszych sezonów w naszych BARWACH !!
Wiec to smieszny argument.
cały jeden, ze dwa średnie na 8 lat , prawdziwa legenda Wisły

argument żaden bo to inni piłkarze inny czas tylko skoro Jirsak jest totalnie beznadziejny i nie pasuje trenerowi to po co Go trzyma w odróżnieniu od Cantoro nie będzie robił problemów z odejściem czy tez wypożyczeniem szybciej tak odzyskamy czesc kasy dając mu pograć w innym klubie (Czechy?) niż trzymając go w Wiśle

a Jirsak potrafi grac dobrze w piłke nie jest na poziomie Pawła Brożka w normalnej formie ale na pewno nie odstaje od reszty a w pewnych elementach jet lepszy
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 22.11.2009 o godz. 12:45.
martin_6
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 12:52
węgorz2 napisał(a):Wyświetl post
myślicie że pan SKORŻA czyta ten wątek?
a może ktos wie o tym na 100%
Na pewno! Czyta i zlicza wypowiedzi za i przeciw konkretnym zawodnikom i na tej podstawie układa skład
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 22.11.2009, 12:55

argument żaden bo to inni piłkarze inny czas tylko skoro Jirsak jest totalnie beznadziejny i nie pasuje trenerowi to po co Go trzyma w odróżnieniu od Cantoro nie będzie robił problemów z odejściem czy tez wypożyczeniem szybciej tak odzyskamy czesc kasy dając mu pograć w innym klubie (Czechy?) niż trzymając go w Wiśle

a Jirsak potrafi grac dobrze w piłke nie jest na poziomie Pawła Brożka w normalnej formie ale na pewno nie odstaje od reszty a w pewnych elementach jet lepszy
Przypomnę Ci, że jakby Mauro chciano się pozbyć to już dawno by go nie było (http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35804,3103523.html)

Kto by mu oferował nowy kontrakt 3 lata temu jakby nikt go nie potrzebował?
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2009, 13:08
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Przypomnę Ci, że jakby Mauro chciano się pozbyć to już dawno by go nie było (http://miasta.gazeta.pl/krakow/1,35804,3103523.html)
Kto by mu oferował nowy kontrakt 3 lata temu jakby nikt go nie potrzebował?
oceniam całość dokonań a nie jeden sezon , czy okres gry gdy akurat kończy sie zawodnikowi kontrakt,

Baszczyński tez miał rożne okresy akurat jak teraz miał koniec kontraktu i był czas podpisywania nowego w Wiśle lub gdzie indziej prezentował sie znakomicie co nie znaczy że cały czas tak grał a u Cantoro wahania formy miał jeszcze większe a co mnie w Mauro denerwuje to jest to że on gra jakby łaskę komuś robił moim zdaniem ma/miał umiejętności i potencjał żeby grac znacznie lepiej
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 22.11.2009, 13:16

Ja do Jirsaka sie nie odnosze moim zdaniem jest dobrym graczem i teraz ma czas na to zeby sie w Wisle przebic jezeli nie zrobi tego w najblizszych meczach to potem Skorza juz na niego nie postawi szczegolnie jak wroci do zdrowia Gargula z Sobolem.

Odniose sie do tego co piszesz , najlatwiej jest kytykowac gracza jak mu nie idzie.
Prawda jest taka ze Mauro rozegral duzo wiecej sezonow na wysokim poziomie w naszym Klubie niz te ktore podales, problem pojawil sie gdy za Petrescu przestalo mu sie chciec...
Teraz kazdy wynosi pod niebiosa Sobola ja pamietam jak duzo osob po nim jechalo gdzy zajmowalismy 8 miejsce w lidze a jemu kompletnie nie ukladal sie gra.
Wiec apeluje o wiekszy szacunek dla osob ktore dla naszego klubu zostawily duzo serca i zdrowia. Bo niewatpliwie Mauro przez wiele sezonow takim pilkarzem byl.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2009, 13:31
oceniam całość dokonań a nie jeden sezon , czy okres gry gdy akurat kończy sie zawodnikowi kontrakt,

Baszczyński tez miał rożne okresy akurat jak teraz miał koniec kontraktu i był czas podpisywania nowego w Wiśle lub gdzie indziej prezentował sie znakomicie co nie znaczy że cały czas tak grał a u Cantoro wahania formy miał jeszcze większe a co mnie w Mauro denerwuje to jest to że on gra jakby łaskę komuś robił moim zdaniem ma/miał umiejętności i potencjał żeby grac znacznie lepiej
To twoim tokiem rozumowania Jirsak w sezonie 2011/2012 zacznie dobrze grać, bo kończył mu się będzie kontrakt.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Stary 22.11.2009, 13:51
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
To twoim tokiem rozumowania Jirsak w sezonie 2011/2012 zacznie dobrze grać, bo kończył mu się będzie kontrakt.
jak będziemy taką "kombinacyjną " i taktycznie poukładana piłkę grali jak teraz to nawet w 2020 Jirsak sie nie sprawdzi ale jak będziemy grac tak jak w pucharach rok temu czy w paru meczach w lidze to Jirsak jest całkiem dobry

Jirsak na pewno na dzień dzisiejszy jest/zawsze bedzie za slaby aby samemu zmienić oblicze naszej gry ale w dobrze pookładanej "maszynce" może być dobrym pożytecznym elementem który w każdym meczu dogra kilkanaście dobrych piłek tzw. otwierających drogę do bramki ale na pewno nie weźmie piły nie bedzie mijał rywali jak Uche czy Kosowski kiedyś .

PS co do Mauro miał bardzo dobre momenty , sporo dobrych ale ostatnie lata to jednak sporo słabsza gra jeżeli spadek formy to rozumiem , jeżeli odstawianie pańszczyzny bo kasa pewna to... nie wszystko da sie Petrescu wytłumaczyć
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 22.11.2009 o godz. 13:54.
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 22.11.2009, 16:23
Specjalnie dla tych, którzy mówią, że Jirsak nie wystawia napastnikom piłek "na setkę" będę do końca sezonu liczył ile takowych wystawi i jaki procent tego zakończy się bramką
..
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.11.2009, 17:51
HEDu napisał(a):Wyświetl post
ale my nie gramy taką taktyką żeby napastnik wychodził sam na sam, nie kontratakujemy, tylko ciągle gramy pod obroncami, bardziej wpychając sie w pole karne. jak niby nasi napastnicy maja wychodzic sam na sam jak tam miejsca na to nie ma ? taki Ruch czy Jaga grają ciągle wysoko obroną, nisko napastnikami (w srodku pola prawie) i tam nawet defensywni pomocnicy umieją wystawic taką piłke że taki Niedzielan w meczu idzie z 3-4 razy sam na sam, bo taki styl gry mają, a nie uważasz chyba ze oni maja lepszych pomocnikow niż my... no moze Bruno.
cofnij sie doc zasow gdy gral szymek. wisla grala wtedy tez pod obroncami te wpychajac sie w pole karne. zobacz sobie asysty Szymka i powiedz ze nie da sie.

pozatym Szymek walczyl, mimo ze sie przewracal, plakal to walczyl, odbieral pilki.
co do pilki kombinacyjnej to zgodze sie. ze wtedy by Jirsak moze pasowal. ale Skorza nie stosuje gry kombinacyjnej.

patrze an gre z Cracovia i widze 4 lige. Skorza nie ma posluchu wsrod zawodnikow, swiadczy o tym kompletny brak zaangazowania zawodnikow. a jesli nie ma posluchu nalezy go zwolnic(w grudniu), bowiecej juz z Wisla nie osiagnie jesli pilkarze maja go gdzies.

przyklad: wola do zawodnikow chodzcie czy podejdzcie. a zawodnicy maja to w dupie.

to Skorza karze wybijac pilki Jopowi i Marcelo na skrzydla, to skorza nie nauczyl tych zawodnikow pressingu, a to sie da wytrenowac znacznie krocej niz w 2,5 roku.

doslownie zero, dno. gorzej byc nie moze. zrobmy to anwet jak ebdziemy miec pare pktow (3-4)nad Legia, bo w czerwcu ebdzie zle.
prober
Senior Member

Stary 22.11.2009, 19:01
Jeżeli po zdobyciu złota w ubiegłym sezonie było 1906, po meczach z Levadią jakieś 50, po porażkach z Lechem i z Legią jeszcze mniej, to ile jest teraz jest procent poparcia dla Skorży po takim meczu jak ten u siebie z Cracovią

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 22.11.2009, 19:10
Koniec Skorży stał się faktem - osobiście nie sądziłem, że stanie się to tak szybko - inna rzecz że nie ma kim grać, umiejętności naszych kopaczy aż nie wypada komentować...
barteqTS
Member

Od: 02.2006

Stary 22.11.2009, 19:11
Mniej niż zero...
fanTS1906
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 22.11.2009, 19:16
Niestety i ja wielki obronca Skorzy musze stwierdzic ze to jego koniec, przegral wszystko co wazne w tym roku a to co sie stalo dzisiaj to hanba! Trener na pewno dobry, sympatyczny ale tego juz za duzo i za bledy trzeba placic
PiterSTS
Junior Member

Od: 07.2008

Stary 22.11.2009, 19:17
Dziękujemy za dwa Tytuły Mistrzowskie. Pomijam fakt, że na początku sezonu przegrywamy z amatorami z Estonii. Przegrywamy z lechem, przegrywamy z legią, to przynajmniej drużyny z tak zwanej czołówki ligi. Ale przegrywamy nawet z z żydami... Takiej drużynie to nie przystoi.
wislak1986
Member

Od: 09.2005

Stary 22.11.2009, 19:27
Ponoć trener Miodrag Jesić jest wolny. Trzeba brać !!! Gość z Levskiego ciekawą drużynę zrobił + inne sukcesy.
"I can accept failure, but I can't accept not trying"- M.J.
Marcinnno
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 22.11.2009, 19:29
Ludzie Skorża nie ma jaj , aby podać się do dymisji na konferencji.
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 22.11.2009, 19:31
To agonia zespołu prowadzonego przez Skorżę, szkoda że po raz kolejny napluli nam w twarz. Jeszcze 3 kolejki. Zakończyć rundę z jak najmniejszymi stratami do prowadzacych i pożegnać Skorżę. Mam nadzieję, że Boguś już tym razem nie wytrzyma.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 19:34
Tej piłkarskiej jesieni 4 strzały prosto w serce.Tylko masochiści mogą dalej popierać Skorżę.Ani kondycji,ani taktyki,ani autorytetu trenerskiego.Powiem więcej...właścicielowi zabrakło tzw.timingu.Poprzednio parę razy za wcześnie zwalniał trenerów,a teraz o pół roku za późno.
kadziolek1906
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 22.11.2009, 19:35
Cytat:
To agonia zespołu prowadzonego przez Skorżę, szkoda że po raz kolejny napluli nam w twarz. Jeszcze 3 kolejki. Zakończyć rundę z jak najmniejszymi stratami do prowadzacych i pożegnać Skorżę. Mam nadzieję, że Boguś już tym razem nie wytrzyma.
Z pustego to i Salomon nie naleje ....

Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 22.11.2009, 19:35
Przegrywamy wszystko co ważne. Zarówno na krajowym podwórku jak i w Europie. Począwszy od Tallina po Londyn. W dupie mam takie tłumaczenie że w kraju nie ma lepszego kandydata na to stanowisko. W dupie mam wygrane nad Piastem i Polonią Bytomską. Co to za piłkarze którzy dreptają po boisku bez ambicji? Co to za trener który nie ma jaj. . .

SKORŻA R.I.P.

Z podziękowaniem za dwa tytuły Mistrza Polski.
prober
Senior Member

Stary 22.11.2009, 19:39
Tylko prowadzenie w tabeli i historia (dwa mistrzostwa Polski, awans z dwumeczu z Beitarem) trzymają Skorżę na stołku.
Poza tym są klęski: Levadia, Legia, Cracovia. Plus z Lechem przykra porażka.

Jeśli chodzi o obsadę ławki trenerskiej proponuję pójść w stronę wytyczoną przez Polonię Warszawa.

minigaleria forumowych wynalazków językowych (zbieram kolejne!): Balon, Balonik, Dzida, Dziwnie spokojny, I tyle w tym temacie, Kicha, Miałem przeczucie, Na pałę, Napinka, Nie mam pytań, Oddychać rękawami, Padaka, Pan Basałaj, Pan Cupiał, Parch, Piach, Przypał, Siara, Szrot, Wspomnicie moje słowa
Mixu
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.11.2009, 19:42
Ogólnie to jestem przerażony głupotą co poniektórych użytkowników tego forum. Drużyna przegrywa najważniejsze mecze w sezonie, gra gorszą piłkę niż drużyny z samego dołu tabeli, jest padaka gołym okiem widziana a oni dalej wierzą w swojego kochanego Maciusia Skorże, i że to wina gwiazdeczek.

Ogolnie to je*nijcie sie mocno w głowy. Na szczęście złotousty Macius nie jest tak dobrym retorykiem jak Adolf Hitler, zdołał oczarować tylko część......
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 22.11.2009, 19:50
kadziolek1906 napisał(a):Wyświetl post
Z pustego to i Salomon nie naleje ....

Skorża nie jest Salomonem...
Piłkarzy mamy takich, że potrafią grać... tylko dobrego trenera nam trzeba który krzyknie i bedzie miał autorytet!! Dobry trener z zachodu to raz... dwa to to żeby dokupić kilku sensownych zawodników a w pierwszej kolejności z klubu sprzedać Diaza!! ktory od początku rundy kopie się po czole!!

Panu Maciejowi Skorży dziekujemy za 2 mistrzostwa ale to tyle... bo za jego kadencji Wisła gra bardzo zachowawczo... nie maja stylu w ktorym grywali dawniej... graja 2 defensywnymi pomocnikami choć są Mistrzami Polski... to wszystko nie jest sposób na sukcesy!! No i chyba brak priorytetu u zawodników!!
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Nehiar
Senior Member

Od: 01.2008

Stary 22.11.2009, 19:53
Mimo, że poparcia dla Skorża u mnie też nie ma żadnego, boję się jednej rzeczy - Cupiał wywali Skorżę, ten pójdzie do Lecha i oni wygrają ligę ...
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 22.11.2009, 19:54
"Czy Wisła powinna przedłużyć kontrakt z Maciejem Skorżą? Zdecydowanie tak - 61,81% "

A ja pytalem kiedy ktos z was widzial ostatnio dobrze grajaca Wisle (nie liczac meczu z Lubinem, ktory etdy dostawal od kazdego min 4 w plecy)...

Nie podoba mi sie koncepcja Skorzy, nie podoba mi sie ta Wisla, stylu brak, rozegrania brak. No i dzisiaj zabraklo NAWET AMBICJI. Skorza stracil kontrole nad zespolem? Nie, to bylo towarzystwo wzajemnej adoracji. Sielankowo, cieplutko. Macius, Mariuszek, Wojtus... etc.

Aporpos 'pewnego Rumuna' -w Unirei dostal wolna reke. Mikro klubik z Urziceni gra obecnie w LM jak rowny z rownym z Sevillami i Stuttgartami. My przegralismy z Cracovia i Levadia (wyklucza to zatem przypadkowosc kleski w sierpniu). Legia i Lech bija nas w czasach Skorzy REGULARNIE.
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów