The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Grisza1
Moderator

Od: 05.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.11.2009, 11:36
Jirsak jak dostaje szanse nie zawodzi. Kazdemu moze sie przytrafic slabszy mecz. Gdyby dostawal tyle szans co Łobo to gralby jak z nut. A Jirsak zawiodl tyle razy, ile razy Lobodzinski zagral dobrze. ot, taka mala roznica.
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 21.11.2009, 11:51
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak jak dostaje szanse nie zawodzi. Kazdemu moze sie przytrafic slabszy mecz. Gdyby dostawal tyle szans co Łobo to gralby jak z nut. A Jirsak zawiodl tyle razy, ile razy Lobodzinski zagral dobrze. ot, taka mala roznica.
tyle, że Jirsak tak na prawde nigdy nie był traktowany jako zawodnik pierwszego składu - teraz gra, bo Sobolewski jest kontuzjowany, ale jak przyszedł mecz z Legią, trener go posadził, bo pewnie jeszcze Jirsak próbował by podawać do przodu

mi jest chłopaka po prostu żal, wg mnie nadal nikt nie wie na co go do końca stać, nie ufa mu trener, koledzy też nie do końca, no i wszyscy łącznie z nim mają pewnie wrażenie, że co by nie grał obecnie, to jak sie wyleczy Sobol/Garguła, to z urzędu dostaną miejsce w składzie jego kosztem (w przypadku powrotu Sobola, Diaz zastąpiłby Jirsaka)
Acima
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 21.11.2009, 12:15
AYALA napisał(a):Wyświetl post
jakby Jirsak przyszedł za darmo to jeszcze pół biedy ale nie za 700 tyś Euro.Po części ten tranafer obciąża konto Skorży i Bednarza
A co to jest 700 tys. euro? Taki przeciętniak jak Dudka odszedł za 2,5 mln euro, a ty za za 1/4 tej kwoty chcesz miec zawodnika dużo lepszego?
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 21.11.2009, 12:18
Grisza1 napisał(a):Wyświetl post
Jirsak nie zawodzi?

Non stop i to niemal w każdym meczu, w którym dostaje tą szansę, ze wspomnę tylko na Lewadię i Lecha. W żadnym meczu, w ktorym grał, nie pokazał nic istotnego i nigdy niczym nie olśnił, może poza 2-3 bramkami po strzałach z dystansu przez całe 3 lata. Nie kreuje gry, nie rozgrywa dynamicznie, nie jest mocnym punktem zespołu. Od Marcelo, czy nawet Sobolewskiego dzieli go przepaść.

funkykoval napisał(a):Wyświetl post
Hiddinka pewnie pozbawią roli selekcjonera w Rosji, to może jego do Wisły ?
ANi Neeskens ani Littbarski mimo tego, że byli świetnymi piłkarzami, ale jako trenerzy przez klik lat kariery nie zrobili. Dla mnie podobny pozimo co Lothar Mattheus - też świetny piłkarz, ale kariery trenerskiej Beckenbauera nie zrobił.
Sprowadzać faceta z zagranicy tylko, że ma świetne nazwisko (i jest z zagranicy) to głupota i rzucanie kasy w błoto. Od razu odpowiem, że Petrescu przed Wisłą miał doświadczenie z pracy w dobrych klubach rumuńskich, a Neesekns od zakończenia kariery jako trener wielkiej kariery nie zrobił. Sorry za OT.
Markowy trener z zagranicy to nie żadne wyrzucenie pieniędzy w błoto, tylko jedyne lekarstwo na walkę z zaściankową mentalnością polskich kopaczy, uzdrowienie krajowego systemu szkolenia, wprowadzenie nowoczesnych rozwiązań, spojrzenie na piłkę w profesjonalny sposób, bez patologii polskiego futbolowego grajdołka. Ci ludzie wiedzą, jak postępuje sie w zdrowym, profesjonalnym świecie, w przeciwieństwie do przytlaczajacej większości naszych polskich "fachowcow".

Hiddink w Wiśle to byłby kosmos. Niestety, jest to nierealne.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.11.2009 o godz. 12:28.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 21.11.2009, 12:34
A to, że w każdym meczu posyła przynajmniej dwie, trzy piłki prostopadłe takie, że wystarczy w bramkę trafić napastnikom, to jest zawodzenie? Gdyby nie indolencja strzelecka Brożka i Małego Jirsak przez te 4 czy 5 meczów miał już więcej asyst niż Iwański przez cały sezon.
Косово је СРБИЈА!!
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 21.11.2009, 13:27
Wszyscy ci,którzy są tak emocjonalnie przywiązani do Skorży niech napiszą na czym opierają swoją wiarę,że odbiega on warsztatem szkoleniowym od nędznego poziomu polskiej piłki.Ciągle widzę teksty jakich to mamy słabych piłkarzy,i że świetny Skorża nie może zrealizować swojej wizji zespołu z powodu ich słabości,a tak naprawdę to on idzie w równym szeregu z tymi piłkarzami.Nie jest lepszy,ani gorszy.
QBAS
Senior Member

Stary 21.11.2009, 13:38
Ja po raz kolejny napiszę, że w obecnej sytuacji jestem ZA Skorżą.

Widzę jego wady, które niewątpliwie posiada. Staram się jednak, żeby "plusy przysłoniły mi minusy" jego pracy A największym minusem jego zwolnienia jest pytanie "co dalej". Wiem, że są lepsi od niego trenerzy. Ale raczej nie w Polsce. A jeśli zza granicy to są oni drodzy i wątpię, aby p.Cupiał chciał taką kasą im płacić. Bo poza pensją zagranicznego trenera z renomą, trzeba by udostępnić mu dodatkowe środki finansowe na sprowadzenie kilku graczy "pod niego".

Wydaje mi się, że właśnie taki warunek postawiłby fachowiec z zagranicznym paszportem. Jestem też zdania, że nie ma sensu zatrudnianie trenera tylko dla tego, że nie jest Polakiem. Jak już ściągać z zagranicy to lepszego niż można dostać na polskim podwórku.
kibicwisły1906
Senior Member

Od: 11.2009

Stary 21.11.2009, 13:46
Markus napisał(a):Wyświetl post
Jirsak nie zawodzi?

Non stop i to niemal w każdym meczu, w którym dostaje tą szansę, ze wspomnę tylko na Lewadię i Lecha. W żadnym meczu, w ktorym grał, nie pokazał nic istotnego i nigdy niczym nie olśnił, może poza 2-3 bramkami po strzałach z dystansu przez całe 3 lata. Nie kreuje gry, nie rozgrywa dynamicznie, nie jest mocnym punktem zespołu. Od Marcelo, czy nawet Sobolewskiego dzieli go przepaść.

Markowy trener z zagranicy to nie żadne wyrzucenie pieniędzy w błoto, tylko jedyne lekarstwo na walkę z zaściankową mentalnością polskich kopaczy, uzdrowienie krajowego systemu szkolenia, wprowadzenie nowoczesnych rozwiązań, spojrzenie na piłkę w profesjonalny sposób, bez patologii polskiego futbolowego grajdołka. Ci ludzie wiedzą, jak postępuje sie w zdrowym, profesjonalnym świecie, w przeciwieństwie do przytlaczajacej większości naszych polskich "fachowcow".

Co w naszej sytuacji dała by zmiana trenera nawet na bardzo dobrego z zagranicy - otóż nic i w tym tkwi problem, że z tak słabych zawodników nie da się zrobić 100% profesjonalistów - Brożka nie da się nauczyć techniki, Małeckiego myślenia etc.. Do tego poza trenerem potrzeba bazy sportowej, której my nie mamy i mieć nie będziemy w najbliższym czasie. Nawet Hiddink nie jest w stanie poradzić sobie z tak trudnym przypadkiem jak Łobodziński...
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.11.2009, 14:09
rafalek napisał(a):Wyświetl post
A to, że w każdym meczu posyła przynajmniej dwie, trzy piłki prostopadłe takie, że wystarczy w bramkę trafić napastnikom, to jest zawodzenie? Gdyby nie indolencja strzelecka Brożka i Małego Jirsak przez te 4 czy 5 meczów miał już więcej asyst niż Iwański przez cały sezon.
Problem w tym, że on nie robi nic poza tymi trzema fajnymi podaniami. Równie dobrze moglibyśmy grać w dziesiątkę z Jirsakiem wchodzącym na boisko trzy razy by dać te swoje dogrania. W środku pola potrzebni są zawodnicy, którzy potrafią radzić sobie z presją i lubią być pod grą, a Jirsak odpowiedzialności unika. To nie jest lider zespołu, którym prawdziwy rozgrywający powinien być.
rozarian napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy ci,którzy są tak emocjonalnie przywiązani do Skorży niech napiszą na czym opierają swoją wiarę,że odbiega on warsztatem szkoleniowym od nędznego poziomu polskiej piłki.Ciągle widzę teksty jakich to mamy słabych piłkarzy,i że świetny Skorża nie może zrealizować swojej wizji zespołu z powodu ich słabości,a tak naprawdę to on idzie w równym szeregu z tymi piłkarzami.Nie jest lepszy,ani gorszy.
Oczekujesz, że twoi oponenci będą bronić tez, których nie stawiają?
Jakoś nie zauważyłem ludzi twierdzących, ze Skorża jest tak dobry, że aż wznosi się ponad poziom polskiej piłki.
sevenheaven
Senior Member

Od: 12.2008

Stary 21.11.2009, 15:28
Cytat:
Problem w tym, że on nie robi nic poza tymi trzema fajnymi podaniami. Równie dobrze moglibyśmy grać w dziesiątkę z Jirsakiem wchodzącym na boisko trzy razy by dać te swoje dogrania. W środku pola potrzebni są zawodnicy, którzy potrafią radzić sobie z presją i lubią być pod grą, a Jirsak odpowiedzialności unika. To nie jest lider zespołu, którym prawdziwy rozgrywający powinien być.
straszne głupoty piep*** !!
Jirsak może być nawet nie widoczny cały mecz, ale w ciągu tego meczu puści 3-4 piłeczki, gdzie wystarczy tylko dołożyć noge i on to robi !! a to że mamy takich partaczy w napadzie to już nie jego wina .. poza tym wykonuje najlepiej stałe fragmenty gry z całej drużyny ( dopóki Garguła nie wróci )
obok Jirsaka może grać Sobol, i to on jest płucami, sercem tej drużyny ! on ma być liderem, a nie cichy Jirsak

niej esteśmy Barceloną !!
ktoś podał dobry przykład Dudki .. 700 tys na Jirsaka dużo ? to śmieszna kwota, skoro sam Dudka kosztował 4 razy więcej !
za tego Nakaloume Górnik łęczna chce 400 tyś euro ..

zejdźcie niektórzy na ziemie
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 21.11.2009 o godz. 15:30.
Tasio1906
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 21.11.2009, 15:32
Ja dalej popieram Skorże, ale drużynie przydałby się wstrząs (czyt. posadzenie kilku gwiazdorów na ławie, w kilku meczach).
Czy wygrywasz Czy nie ja i tak Kocham Cię w sercu moim WISŁA i na dobre i na złe!!!!!
Ajax napisał(a):Wyświetl post
Nam potrzeba równowagi pomiędzy różnymi typami gracze, muszą być tacy od zapieprzania, tacy od grania, kilku młodych kilku doświadczonych. kilku z Polski kilku z zagranicy.

maciek777
Banita

Od: 08.2007

Stary 21.11.2009, 16:09
Zaczynajac od Brożka.Mam nadzieje,ze ktorys trener w koncu mu powie,ze jak sie kolejny raz wywroci w polu karnym bez walki i zacznie narzekac,zamiast leciec i odbierac pilke to go wy.... w kosmos... To juz męczące,facet nie powalczy,nogi nie przystawi tylko zawsze to samo od lat-ręce w gore i narzekanie,ze mu piłke wzieli.
Gwiazdeczka od 7miu boleści...
pysio
Banita

Stary 21.11.2009, 16:16
Tasio1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja dalej popieram Skorże, ale drużynie przydałby się wstrząs (czyt. posadzenie kilku gwiazdorów na ławie, w kilku meczach).
Skorża ma niby posadzić na ławkę Brożka i Małeckiego? no proszę ja Ciebie. Ten trener nie ma w ogóle odwagi na nic, a co dopiero do posiedzenia Brożka na ławie, nawet na konferencji powiedział, że Brożek jest nietykalny obojętnie w jakiej jest formie...

Skorża się non stop kompromituje już od dobrych dwóch lat...
Crusi
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 21.11.2009, 16:18
jova napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przypomne czasy jak ludzie jechali po Szymku, ktory aktualnie jest uwazany za przyklad rozgrywajacego, ze sie platal po boisku, ze nie walczyl, ze sie wywracal, itp. Moze i prawda, ale Szymek potrafil wlasnie dograc 2-3 pily takie ze wystarczylo tylko wpakowac do bramki, a ze mielismy wtedy napastnikow z prawdziwego zdarzenia ktorzy potrafili takie dogrania z zimna krwia wykorzystac to i Szymek mial pelno asyst. Z Jirsakiem jest podobnie, moze nie jest jakos strasznie widoczny na boisku, ale dziwnym trafem zawsze jak wchodzi to zaczynam cos klepac w srodku, a i sam Tomas potrafi rzucic jak juz ktos napisal, ze 2-3 pilki na mecz takie na dolozenie nogi, tylko chlopak ma pecha ze nie mamy juz ani Franka ani Zurawia. No i wszyscy od niego wymagaja ze bedzie co akcje robil takie podanie, co dwie akcje ladowal bomby pod poprzeczke i jeszcze przy tym odbieral kazda pilke i przerywal wiekszosc akcji... Ludzie troszke zluzujcie, bo tacy pilkarze nie kosztuja 700tys. a 30mln...
"WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER"
THE WHITE STAR DIVISION
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.11.2009, 16:22
pysio napisał(a):Wyświetl post
Skorża ma niby posadzić na ławkę Brożka i Małeckiego? no proszę ja Ciebie. Ten trener nie ma w ogóle odwagi na nic, a co dopiero do posiedzenia Brożka na ławie, nawet na konferencji powiedział, że Brożek jest nietykalny obojętnie w jakiej jest formie...

Skorża się non stop kompromituje już od dobrych dwóch lat...
Może Brożek jest dlatego nietykalny, bo jest najlepszym piłkarzem ligi od 3 lat. Także w tym sezonie, popatrz na liczbe asyst i goli. Ja tam widziałem jedną kompromitacje z Legią.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
funkykoval
Socios Wisła Kraków

Stary 21.11.2009, 16:28

Sorry Markus, jeżeli dla Ciebie markowymi trenerami mają być Littbarski i Neeskens to przepraszam, nie ma o czym mówić. A ja co do tych gości stwierdziłem, że jest to wyrzucanie kasy w błoto - jeszcze mówiłem o Mattheusie .
Markowy trener to niekoniecznie gość z głośnym nazwiskiem piłkarskim...... to ktoś z wizją i minimalnym doświadczeniem - Hidddink - z mojej strony to ironia ;-)
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 21.11.2009, 16:30
element napisał(a):Wyświetl post
Raczysz żartować.

Traroroe czy jak mu tam jest najlepszy.
Pewnie po dzisiejszym dniu Micanski, a Maleckiego i reszte wy.......ic na zbity pysk!
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 21.11.2009, 17:23
Crusi napisał(a):Wyświetl post
Ja tylko przypomne czasy jak ludzie jechali po Szymku, ktory aktualnie jest uwazany za przyklad rozgrywajacego, ze sie platal po boisku, ze nie walczyl, ze sie wywracal, itp. Moze i prawda, ale Szymek potrafil wlasnie dograc 2-3 pily takie ze wystarczylo tylko wpakowac do bramki, a ze mielismy wtedy napastnikow z prawdziwego zdarzenia ktorzy potrafili takie dogrania z zimna krwia wykorzystac to i Szymek mial pelno asyst. Z Jirsakiem jest podobnie, moze nie jest jakos strasznie widoczny na boisku, ale dziwnym trafem zawsze jak wchodzi to zaczynam cos klepac w srodku, a i sam Tomas potrafi rzucic jak juz ktos napisal, ze 2-3 pilki na mecz takie na dolozenie nogi, tylko chlopak ma pecha ze nie mamy juz ani Franka ani Zurawia. No i wszyscy od niego wymagaja ze bedzie co akcje robil takie podanie, co dwie akcje ladowal bomby pod poprzeczke i jeszcze przy tym odbieral kazda pilke i przerywal wiekszosc akcji... Ludzie troszke zluzujcie, bo tacy pilkarze nie kosztuja 700tys. a 30mln...
Szymkowiak i Jirsak to nie są podobni zawodnicy. Szymek był słaby fizycznie i miękki, ale lubił być pod grą i czuł się pewnie mając piłkę przy nodze. To nie był człowiek widmo, który pojawiał się na boisku trzy razy w ciągu meczu. W rezultacie Szymkowiak kreował nasze akcje, a Jirsak tylko bierze w nich udział. Te 2-3 setki, które Tomas potrafi dać kolegom w ciągu meczu nie są warte tyle samo co gra Szymkowiaka, bo z Mirkiem na boisku potrafiliśmy przeprowadzić znacznie więcej ciekawych akcji.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 21.11.2009, 17:49
Posadzić gwiazdy na ławce? I kim chcecie grać? Burligą i Janikiem? Z całym szacunkiem ale ja wolę te zmanierowane gwiazdy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Luk4s
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 21.11.2009, 18:28
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
Posadzić gwiazdy na ławce? I kim chcecie grać? Burligą i Janikiem? Z całym szacunkiem ale ja wolę te zmanierowane gwiazdy.
jak by była większa konkurencja w zespole to by nasze gwiazdki zeszły troche na ziemie i bedac na boisku dawały z siebie wszystko, a tak to jeden z drugim maja wszystko w d**** bo i tak w nastepnym meczu zagraja bo niby kto bedzie grał?...ME?śmieszne. A trener sie z nimi nie powinien patyczkować tylko twarda reka raz, drugi posadzic na ławe kolesi ... troche zimnej wody na łeb i może zmądrzeją. Skorża jest za miękki dla nich o oni się czują bezkarni bo przecież są "gwiazdami polskiej piłki"... (a dobrze widać ile polski zawodnik znaczy na zachodzie... może z pominięciem Jelenia i Kuby, którym się udało... )
A w klubie powinien być rygor i dyscyplina a nie opier******* sie i kasowanie kosmicznych jak dla zwykłego człowieka pieniędzy...
Ale to przecież polska mentalność jest i nie zmieni tego nic...
Illargui
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 21.11.2009, 18:36
Luk4s napisał(a):Wyświetl post
jak by była większa konkurencja w zespole to by nasze gwiazdki zeszły troche na ziemie i bedac na boisku dawały z siebie wszystko, a tak to jeden z drugim maja wszystko w d**** bo i tak w nastepnym meczu zagraja bo niby kto bedzie grał?...ME?śmieszne. A trener sie z nimi nie powinien patyczkować tylko twarda reka raz, drugi posadzic na ławe kolesi ... troche zimnej wody na łeb i może zmądrzeją. Skorża jest za miękki dla nich o oni się czują bezkarni bo przecież są "gwiazdami polskiej piłki"... (a dobrze widać ile polski zawodnik znaczy na zachodzie... może z pominięciem Jelenia i Kuby, którym się udało... )
A w klubie powinien być rygor i dyscyplina a nie opier******* sie i kasowanie kosmicznych jak dla zwykłego człowieka pieniędzy...
Ale to przecież polska mentalność jest i nie zmieni tego nic...
Dlaczego "polska" mentalność Chyba raczej mentalnosć polskiego piłkarza, a to różnica zasadnicza. Jeśli myślisz, że polski pracownik się głównie opier*****, a na całym świecie ludzie z uśmiechem na ustach mkną do pracy, to żyjesz w dziwnej rzeczywistości i w obu generalnych ocenach się mylisz.
Ostatnio edytowane przez Illargui : 21.11.2009 o godz. 18:38.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.11.2009, 20:35
Jirsak nie zawodzi?

Markusie, żeby się wykazać, trzeba dostawać szansę gry. W tych meczach, w których grał Jirsak, grał nieźle. Na pewno lepiej niż Łobodziński, Diaz, Cantoro. Śmiem twierdzić, że również lepiej niż Kirm. Uważam, że w sytuacji, gdy kontuzjowany jest Sobol, Jirsak jest najlepszym naszym pomocnikiem.

Jeśli chodzi o zagranicznego trenera, to niestety, ale nie wiem, czy ten manewr by się udał. Po pierwsze, każdy szanujący się zagraniczny trener wymaga, aby piłkarze, których ma do dyspozycji, byli na określonym poziomie, wysokim poziomie technicznym. W ekstraklasie, u 20 - 25 letniego zawodnika, nie ma sensu ani czasu pracować nad podstawowymi elementami technicznymi, bo to powinno być wyuczone w trampkarzach - juniorach. Większość naszych piłkarzy ma problem z celnym podaniem na odległość większą niż 10 metrów czy przyjęciem piłki tak, aby nie odskoczyła czy balansem ciała, nie mówiąc o dryblingach jedne na jeden. Żaden szanujący się trener zachodni nie będzie miał czasu ani ochoty na przerabianie z piłkarzami elementów piłkarskiego abecadła.
Po drugie obawiam się, że po zaaplikowaniu naszym piłkarzom obciążeń treningowych, które na zachodzie uchodzą za normalne, nasi albo zaczęli by strajkować i zwalaniać trenera, albo po prostu rozsypały by im się stawy i mięśnie.
Po trzecie, nie sądzę, aby szanujący się zagraniczny trener z nazwiskiem miał siłę i ochotę na ciągłe przepychanki z naszą radą nadzorczą o to, czy zapłacić za zawodnika 100 tys euro, czy 80. A znając realia naszego klubu, byłoby to na porządki dziennym.

Reasumując, jako znany już na tym forum przeciwnik Skorży, muszę powiedzieć szczerze, że na chwilę obecną nie mam pomysłu, kim Go zastąpić. I nie mam pomysłu, jak cokolwiek w naszej piłce naprawić, oprócz znanych i powtarzanych przez wszystkich sloganów, że należy zacząć od boisk i pracy z młodzieżą.

Myślę, że daliśmy ciała zwalniając Petrescu. Bo sądzę, że w takich jak on jest nasza nadzieja - w trenerach znających realia zachodniego futbolu, ale jeszcze bez większego nazwiska, trenerach, którzy mogą owe nazwisko w naszym klubie sobie wyrobić, trenerach ambitnych, którzy będą potrafili przymknąć oczy na realia, w jakich przyjdzie im pracować.

Będę wyjątkowo uważnie przyglądał się Bakero, bo kto wie, czy Polonia nie zrobiła najlepszego transferu w tym roku.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.11.2009, 20:48
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Markusie, żeby się wykazać, trzeba dostawać szansę gry. W tych meczach, w których grał Jirsak, grał nieźle. Na pewno lepiej niż Łobodziński, Diaz, Cantoro.
Cantoro z Wisły chcą się pozbyć po 8 latach od przyjścia. Łobo i Jirsak irytują kibiców swą marnością od samego początku.Dlatego nie wsadzaj ich do jednego worka
willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.11.2009, 20:51
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Cantoro z Wisły chcą się pozbyć po 8 latach od przyjścia. Łobo i Jirsak irytują kibiców swą marnością od samego początku.Dlatego nie wsadzaj ich do jednego worka
Nie interesują mnie aspekty historyczne naszych piłkarzy oraz ich zasługi, interesuje mnie forma, jaką prezentują obecnie. To raz. Dwa, pisz proszę za siebie, a nie za wszystkich kibiców, bo gdyby zrobić ankietę, jaki procent fanów Wisły jest faktycznie zirytowanych "marnością" Jirsaka, to obawiam się, że mógłbyś się zdziwić.
Lemoniadowy Joe
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2002

Stary 21.11.2009, 20:53

mylisz sie co do Cantoro, ponieważ Cantoro tez miał okres gdy np. Kasperczak chciał sie Go pozbyć
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 22.11.2009 o godz. 09:15.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 21.11.2009, 21:47
morgenes napisał(a):Wyświetl post
Nie interesują mnie aspekty historyczne naszych piłkarzy oraz ich zasługi, interesuje mnie forma, jaką prezentują obecnie. To raz. Dwa, pisz proszę za siebie, a nie za wszystkich kibiców, bo gdyby zrobić ankietę, jaki procent fanów Wisły jest faktycznie zirytowanych "marnością" Jirsaka, to obawiam się, że mógłbyś się zdziwić.
Nie napisałem "wszyscy". W każdym razie wielu.

Co do Cantoro, jak nie raz dostanie szansę to pokazuje, że gra lepiej niż np. Diaz. A to, że go wielu nie lubi i krytykuje wynika z tego, że nie macha pod trybuną i nie klaszcze. Ale powiedzmy sobie szczerze, że gdyby nie był dobrym piłkarzem to nie utrzymałby się w Wiśle u tylu trenerów.
_ukoL
Lokalny Patriota

Stary 21.11.2009, 22:09
Luk4s, jakby była większa konkurencja ale trzeba się pogodzić, że we Wiśle nie ma większej konkurencji. Może byłaby gdyby sprawni byli Boguski z Gargułą ale konkurencji nie ma. Skoro jednak mamy taką sytuację to nie lubię czytać głupot o tym, żeby na ławce posadzić Brożka, Małeckiego, etc. bo może i to są zmanierowane "gwiazdki" ( nie mnie osądzać ) ale dają możliwie najlepszą jakość na jaką OBECNIE STAĆ Wisłę Kraków.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

willow
a.k.a. morgenes

Stary 21.11.2009, 22:18
Nie napisałem "wszyscy". W każdym razie wielu.

Co do Cantoro, jak nie raz dostanie szansę to pokazuje, że gra lepiej niż np. Diaz. A to, że go wielu nie lubi i krytykuje wynika z tego, że nie macha pod trybuną i nie klaszcze. Ale powiedzmy sobie szczerze, że gdyby nie był dobrym piłkarzem to nie utrzymałby się w Wiśle u tylu trenerów.
Wedle mojej oceny, obecnie prezentuje się na równi z Diazem, czyli przeciętnie, ale każdy ma w końcu prawo do własnej oceny. Nie to było sensem mojej wypowiedzi, chodziło mi o to, że jak nie ma Sobola, najlepszym naszym pomocnikiem jest Jirsak i nie pojmuję jego krytyki, a zwłaszcza krytyki na tle naszych pozostałych piłkarzy środka pola.
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 22.11.2009, 09:33
Dziś dla Skorży szekspirowskie to be or not to be.Oczywiście,to "być"dotyczy zasadności jego dalszego pobytu w Wiśle.Ja nie mam żadnych wątpliwości,ale wielu się jeszcze łudzi.Na razie,do przerwy(jesień)jest 0:3,albo -3L.
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 22.11.2009, 10:30
bylibyscie trenerami to byscie rowniez tak jak skorza nie polegali na Jirsaku. Skorza odpowiada za wynik wiec nie moze wrzucic na srodek pola chimerycznego, chowajacego sie, unikajacego gry Jirsaka, co z tego ze mu wyjda 2-3 pilki, i to nie takie na 100% sytuacje, bo on takich nie daje jak nie bedzie stanowic zapory w srodku pola a przeciwnik bedzie wchodzil jak w maslo. . i nie porownujcie go z Szynkiem, Szymek zapieprzal na boisku, nie unikal gry, i dawal tez 2-3 pilki na mecz ale dawal takie pilki ze napastnik wychodzil sam na sam.
Ostatnio edytowane przez kubanczyk : 22.11.2009 o godz. 10:32.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów