|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Moderator
Od: 05.2005
Offline |
|
|
Jirsak jak dostaje szanse nie zawodzi. Kazdemu moze sie przytrafic slabszy mecz. Gdyby dostawal tyle szans co Łobo to gralby jak z nut. A Jirsak zawiodl tyle razy, ile razy Lobodzinski zagral dobrze. ot, taka mala roznica.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
mi jest chłopaka po prostu żal, wg mnie nadal nikt nie wie na co go do końca stać, nie ufa mu trener, koledzy też nie do końca, no i wszyscy łącznie z nim mają pewnie wrażenie, że co by nie grał obecnie, to jak sie wyleczy Sobol/Garguła, to z urzędu dostaną miejsce w składzie jego kosztem (w przypadku powrotu Sobola, Diaz zastąpiłby Jirsaka) |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Non stop i to niemal w każdym meczu, w którym dostaje tą szansę, ze wspomnę tylko na Lewadię i Lecha. W żadnym meczu, w ktorym grał, nie pokazał nic istotnego i nigdy niczym nie olśnił, może poza 2-3 bramkami po strzałach z dystansu przez całe 3 lata. Nie kreuje gry, nie rozgrywa dynamicznie, nie jest mocnym punktem zespołu. Od Marcelo, czy nawet Sobolewskiego dzieli go przepaść.
Hiddink w Wiśle to byłby kosmos. Niestety, jest to nierealne.
Ostatnio edytowane przez Markus : 21.11.2009 o godz. 12:28.
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
A to, że w każdym meczu posyła przynajmniej dwie, trzy piłki prostopadłe takie, że wystarczy w bramkę trafić napastnikom, to jest zawodzenie? Gdyby nie indolencja strzelecka Brożka i Małego Jirsak przez te 4 czy 5 meczów miał już więcej asyst niż Iwański przez cały sezon.
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Wszyscy ci,którzy są tak emocjonalnie przywiązani do Skorży niech napiszą na czym opierają swoją wiarę,że odbiega on warsztatem szkoleniowym od nędznego poziomu polskiej piłki.Ciągle widzę teksty jakich to mamy słabych piłkarzy,i że świetny Skorża nie może zrealizować swojej wizji zespołu z powodu ich słabości,a tak naprawdę to on idzie w równym szeregu z tymi piłkarzami.Nie jest lepszy,ani gorszy.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ja po raz kolejny napiszę, że w obecnej sytuacji jestem ZA Skorżą.
Widzę jego wady, które niewątpliwie posiada. Staram się jednak, żeby "plusy przysłoniły mi minusy" jego pracy A największym minusem jego zwolnienia jest pytanie "co dalej". Wiem, że są lepsi od niego trenerzy. Ale raczej nie w Polsce. A jeśli zza granicy to są oni drodzy i wątpię, aby p.Cupiał chciał taką kasą im płacić. Bo poza pensją zagranicznego trenera z renomą, trzeba by udostępnić mu dodatkowe środki finansowe na sprowadzenie kilku graczy "pod niego". Wydaje mi się, że właśnie taki warunek postawiłby fachowiec z zagranicznym paszportem. Jestem też zdania, że nie ma sensu zatrudnianie trenera tylko dla tego, że nie jest Polakiem. Jak już ściągać z zagranicy to lepszego niż można dostać na polskim podwórku. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2009
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jakoś nie zauważyłem ludzi twierdzących, ze Skorża jest tak dobry, że aż wznosi się ponad poziom polskiej piłki. |
||
|
|
Senior Member
Od: 12.2008
Offline |
|
|
Cytat:
Jirsak może być nawet nie widoczny cały mecz, ale w ciągu tego meczu puści 3-4 piłeczki, gdzie wystarczy tylko dołożyć noge i on to robi !! a to że mamy takich partaczy w napadzie to już nie jego wina .. poza tym wykonuje najlepiej stałe fragmenty gry z całej drużyny ( dopóki Garguła nie wróci ) obok Jirsaka może grać Sobol, i to on jest płucami, sercem tej drużyny ! on ma być liderem, a nie cichy Jirsak niej esteśmy Barceloną !! ktoś podał dobry przykład Dudki .. 700 tys na Jirsaka dużo ? to śmieszna kwota, skoro sam Dudka kosztował 4 razy więcej ! za tego Nakaloume Górnik łęczna chce 400 tyś euro .. zejdźcie niektórzy na ziemie
Ostatnio edytowane przez sevenheaven : 21.11.2009 o godz. 15:30.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Ja dalej popieram Skorże, ale drużynie przydałby się wstrząs (czyt. posadzenie kilku gwiazdorów na ławie, w kilku meczach).
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Zaczynajac od Brożka.Mam nadzieje,ze ktorys trener w koncu mu powie,ze jak sie kolejny raz wywroci w polu karnym bez walki i zacznie narzekac,zamiast leciec i odbierac pilke to go wy.... w kosmos... To juz męczące,facet nie powalczy,nogi nie przystawi tylko zawsze to samo od lat-ręce w gore i narzekanie,ze mu piłke wzieli.
Gwiazdeczka od 7miu boleści... |
|
|
|
Banita
Offline |
|
Skorża się non stop kompromituje już od dobrych dwóch lat... |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
![]() "WHAT DON'T KILL US, WILL MAKE US STRONGER" THE WHITE STAR DIVISION
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
||
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Markowy trener to niekoniecznie gość z głośnym nazwiskiem piłkarskim...... to ktoś z wizją i minimalnym doświadczeniem - Hidddink - z mojej strony to ironia ;-) ![]()
JAZDA, JAZDA, JAZDA BIAŁA GWIAZDA !!!!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Pewnie po dzisiejszym dniu Micanski, a Maleckiego i reszte wy.......ic na zbity pysk!
![]() Bogusław Cupiał napisał(a):
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Posadzić gwiazdy na ławce? I kim chcecie grać? Burligą i Janikiem?
Z całym szacunkiem ale ja wolę te zmanierowane gwiazdy. ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
A w klubie powinien być rygor i dyscyplina a nie opier******* sie i kasowanie kosmicznych jak dla zwykłego człowieka pieniędzy... Ale to przecież polska mentalność jest i nie zmieni tego nic... |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
Ostatnio edytowane przez Illargui : 21.11.2009 o godz. 18:38.
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
Jeśli chodzi o zagranicznego trenera, to niestety, ale nie wiem, czy ten manewr by się udał. Po pierwsze, każdy szanujący się zagraniczny trener wymaga, aby piłkarze, których ma do dyspozycji, byli na określonym poziomie, wysokim poziomie technicznym. W ekstraklasie, u 20 - 25 letniego zawodnika, nie ma sensu ani czasu pracować nad podstawowymi elementami technicznymi, bo to powinno być wyuczone w trampkarzach - juniorach. Większość naszych piłkarzy ma problem z celnym podaniem na odległość większą niż 10 metrów czy przyjęciem piłki tak, aby nie odskoczyła czy balansem ciała, nie mówiąc o dryblingach jedne na jeden. Żaden szanujący się trener zachodni nie będzie miał czasu ani ochoty na przerabianie z piłkarzami elementów piłkarskiego abecadła. Po drugie obawiam się, że po zaaplikowaniu naszym piłkarzom obciążeń treningowych, które na zachodzie uchodzą za normalne, nasi albo zaczęli by strajkować i zwalaniać trenera, albo po prostu rozsypały by im się stawy i mięśnie. Po trzecie, nie sądzę, aby szanujący się zagraniczny trener z nazwiskiem miał siłę i ochotę na ciągłe przepychanki z naszą radą nadzorczą o to, czy zapłacić za zawodnika 100 tys euro, czy 80. A znając realia naszego klubu, byłoby to na porządki dziennym. Reasumując, jako znany już na tym forum przeciwnik Skorży, muszę powiedzieć szczerze, że na chwilę obecną nie mam pomysłu, kim Go zastąpić. I nie mam pomysłu, jak cokolwiek w naszej piłce naprawić, oprócz znanych i powtarzanych przez wszystkich sloganów, że należy zacząć od boisk i pracy z młodzieżą. Myślę, że daliśmy ciała zwalniając Petrescu. Bo sądzę, że w takich jak on jest nasza nadzieja - w trenerach znających realia zachodniego futbolu, ale jeszcze bez większego nazwiska, trenerach, którzy mogą owe nazwisko w naszym klubie sobie wyrobić, trenerach ambitnych, którzy będą potrafili przymknąć oczy na realia, w jakich przyjdzie im pracować. Będę wyjątkowo uważnie przyglądał się Bakero, bo kto wie, czy Polonia nie zrobiła najlepszego transferu w tym roku. |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Cantoro z Wisły chcą się pozbyć po 8 latach od przyjścia. Łobo i Jirsak irytują kibiców swą marnością od samego początku.Dlatego nie wsadzaj ich do jednego worka
|
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
Nie interesują mnie aspekty historyczne naszych piłkarzy oraz ich zasługi, interesuje mnie forma, jaką prezentują obecnie. To raz. Dwa, pisz proszę za siebie, a nie za wszystkich kibiców, bo gdyby zrobić ankietę, jaki procent fanów Wisły jest faktycznie zirytowanych "marnością" Jirsaka, to obawiam się, że mógłbyś się zdziwić.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2002
Offline |
|
mylisz sie co do Cantoro, ponieważ Cantoro tez miał okres gdy np. Kasperczak chciał sie Go pozbyć
Ostatnio edytowane przez Lemoniadowy Joe : 22.11.2009 o godz. 09:15.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
Nie napisałem "wszyscy". W każdym razie wielu.Co do Cantoro, jak nie raz dostanie szansę to pokazuje, że gra lepiej niż np. Diaz. A to, że go wielu nie lubi i krytykuje wynika z tego, że nie macha pod trybuną i nie klaszcze. Ale powiedzmy sobie szczerze, że gdyby nie był dobrym piłkarzem to nie utrzymałby się w Wiśle u tylu trenerów. |
|
|
|
Lokalny Patriota
Offline |
|
|
Luk4s, jakby była większa konkurencja ale trzeba się pogodzić, że we Wiśle nie ma większej konkurencji. Może byłaby gdyby sprawni byli Boguski z Gargułą ale konkurencji nie ma. Skoro jednak mamy taką sytuację to nie lubię czytać głupot o tym, żeby na ławce posadzić Brożka, Małeckiego, etc. bo może i to są zmanierowane "gwiazdki" ( nie mnie osądzać ) ale dają możliwie najlepszą jakość na jaką OBECNIE STAĆ Wisłę Kraków.
![]() |
|
|
|
a.k.a. morgenes
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Dziś dla Skorży szekspirowskie to be or not to be.Oczywiście,to "być"dotyczy zasadności jego dalszego pobytu w Wiśle.Ja nie mam żadnych wątpliwości,ale wielu się jeszcze łudzi.Na razie,do przerwy(jesień)jest 0:3,albo -3L.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
bylibyscie trenerami to byscie rowniez tak jak skorza nie polegali na Jirsaku. Skorza odpowiada za wynik wiec nie moze wrzucic na srodek pola chimerycznego, chowajacego sie, unikajacego gry Jirsaka, co z tego ze mu wyjda 2-3 pilki, i to nie takie na 100% sytuacje, bo on takich nie daje jak nie bedzie stanowic zapory w srodku pola a przeciwnik bedzie wchodzil jak w maslo. . i nie porownujcie go z Szynkiem, Szymek zapieprzal na boisku, nie unikal gry, i dawal tez 2-3 pilki na mecz ale dawal takie pilki ze napastnik wychodzil sam na sam.
Ostatnio edytowane przez kubanczyk : 22.11.2009 o godz. 10:32.
|
|
|

|
||||||
![]() |
|
|