The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
PvD
Armia Białej Gwiazdy

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 12.11.2009, 18:04
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
No właśnie ale Ochalik nie jest już pracownikiem Wisły i może mówić ile dusza zapragnie

PvD napisał .

Tak a klubowi najbardziej zależy żeby zepsuć dobre stosunki z kibicami po wtedy klub bardzo zyskuje

Poczekajmy i nie frujmy łatwych wyroków.
rozróżnijmy klub od ludzi nim zarządzającymi bo w nim są tacy i tacy. Czasami się zastanawiam na czym tak naprawdę decydentom zalezy.
Cytat:
Decydując się na grę w Wiśle i podpisując z nią kontrakt piłkarz powinien automatycznie przyjąć świadomość panujących przy R22 zwyczajów. A jednym z kanonów który powinien przyświecać każdemu wiślakowi jest poszanowanie trójkolorowych barw. Szanować powinien je każdy z nas ( i umieć się z nimi obchodzić) bez względu na to czy w danym momencie owładnął nami strach, panika, euforia, złość czy cokolwiek innego.
Są bowiem pewne granice, których nigdy się nie przekracza.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 12.11.2009, 18:28
No właśnie ale Ochalik nie jest już pracownikiem Wisły i może mówić ile dusza zapragnie
Chyba kpisz.
Pokaż mi jednego pracownika Wisły, który nie ma w umowie zastrzeżenia co do nie ujawniania informacji związanych ze swoją pracą. Taki "non-disclosure agreement" to coś normalnego, nie pozwala zwolnionemu pracownikowi drzeć łacha z byłego pracodawcy.

Co do Twojej wiary, że w naszym klubie nie zwalniało się i nie zwalnia ludzi w charakterze kozłów ofiarnych - wybacz, ale chyba musiałeś przespać ostatnie kilka lat.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 12.11.2009, 18:29
Nie wiem jak jest w przypadku zwolnienia dyscyplinarnego, ale nawet w przypadku rozwiązania umowy o pracę może być zapis, że nie wolno ujawniać szczegółów swojej pracy w ciągu jakiegoś okresu czasu. Często takie zapisy obowiązują w przypadku umów o pracę w dużych korporacjach.

Więc zobaczymy, jak to z Ochalikiem będzie. Moim zdaniem kluczowe jest to, czy nasz ex-rzecznik pójdzie w tej sprawie do sądu pracy + ew. wyrok sądu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 12.11.2009, 18:47
Ale wytłumaczcie mi, dlaczego Ci ludzie byli niewygodni I ko, co zyskiwał na ich zwolnieniu
Taki klub jak Wisła nie może funkcjonować bez rzecznika i bez marketingu, więc na ich miejsce przyjdą nowi. Jaki zysk
Akurat co chodzi o marketing to moze wyjsc na dobre. Mi sie poprostu wydaje ze to jest najzwyklejsza walka o stanowiska, tak jak w karzedej firmie szuka sie cos na kogo zeby cos komu lub sobie zalatwic. Zwykly wyscik szczorow, a ze na tym moze klub ucierpiec to dla takich osob nie istotne byle byc wyzej i na koncie sie zgadzalo.
,
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 12.11.2009, 19:18
Gin napisał(a):Wyświetl post
Z bardzo wiarygodnego żródła wiem , że treść oswiadczenia przed publikacją była konsultowana z przezesem Wilczkiem oraz RN , nawet jeden z członków RN nanosił na owy dokument poprawki.
Jedynym który nie był poinformowany o tresci oswiadczenia był Cupiał , zrobiła sie afera i trzeba było kogoś zwolnić , wiec zwolniono rzecznika i szefa marketinu . Wiem że zwolnione osoby podadzą Wisłę do Sadu Pracy .
Dziekuję za uwagę i zycze RN powodzenia w dalszym zarzadzaniu klubem , ciekaw jestem kogo nastepnego zwolnicie aby chronic swoje tyłki .

No to zapowiada sie sprawa w sadzie...

My i tak za malo wiemy i nie widzmy zza kulis tego spektaklu ale nawet najmniej ogarniety widz wycignie wniosek ze typowa walka o stołki i szukanie kozlow ofiarnych....

zycie..
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
spartan
Senior Member

Stary 12.11.2009, 21:08
Daruję sobie spiskowe teorie. Mam tylko pytanie czy zwolniony został Grzegorz F. ?
Jakkolwiek dobrze życzę Ochalikowi i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jego pracy jako rzecznika (równie dobrze wspominam Jarka Krzoskę) to zwolnieniu Flaka nawet bym przyklasnął. Chyba wszyscy chcemy aby w klubie pracowali najlepsi fachowcy (wiem, że to nierealne) ale dorobek Grzegorza nie powala. I to zarówno w Wiśle jak i w Statoilu. Chyba, że mówimy o aspektach poza boiskowych i nie merytorycznych - ale to zupełnie inna dyskusja. Na temat działu marketingu powiedziano tutaj już wiele złego. Gdyby to miało spowodować zmiany na lepsze byłbym zadowolony. Ale pewnie nie spowoduje. I nie chodzi mi o tzw. komunikację zewnętrzną internet, filmiki, wywiady itp a o prawdziwe działania marketingowe promujące klub zwłaszcza w perspektywie nowego stadionu.

SpoXsteR

Ale zwolniono Falka czy nie? Ja nie wiem. Zadałem tylko pytanie.
Ostatnio edytowane przez spartan : 12.11.2009 o godz. 22:37.
ANTY-RABBIN-FRONT
Odpowiedz cytując
SpoXsteR
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 12.11.2009, 21:40
Grześka nie szkoda, bo to co mieliśmy trudno nazwać marketingiem. Adriana szkoda bo znał się na rzeczy i jeśli rzeczywiście kolesiostwo wzięło górę to dziwi mnie że w tak dużej firmie jak Wisła przechodzi to bez echa. ot tak można zwalić winę na kogoś, bez jakichkolwiek dowodów..,,to ten Panie Cupiał, to właśnie on'', i pozamiatane, dziwne.. a jeśli rzeczywiście doszło do samowolki to pomimo mojej sympatii do Adriana bardzo dobry ruch RN..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.11.2009 o godz. 21:43.
Odpowiedz cytując
siara
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2009, 21:44
spartan napisał(a):Wyświetl post
Daruję sobie spiskowe teorie. Mam tylko pytanie czy zwolniony został Grzegorz F. ?
Jakkolwiek dobrze życzę Ochalikowi i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jego pracy jako rzecznika (równie dobrze wspominam Jarka Krzoskę) to zwolnieniu Flaka (nota bene kiedy on zmienił nazwisko?) nawet bym przyklasnął. Chyba wszyscy chcemy aby w klubie pracowali najlepsi fachowcy (wiem, że to nierealne) ale dorobek Grzegorza nie powala. I to zarówno w Wiśle jak i w Statoilu. Chyba, że mówimy o aspektach poza boiskowych i nie merytorycznych - ale to zupełnie inna dyskusja. Na temat działu marketingu powiedziano tutaj już wiele złego. Gdyby to miało spowodować zmiany na lepsze byłbym zadowolony. Ale pewnie nie spowoduje. I nie chodzi mi o tzw. komunikację zewnętrzną internet, filmiki, wywiady itp a o prawdziwe działania marketingowe i promujące klub zwłaszcza w perspektywie nowego stadionu.

Wiesz...znam historię pracy Grześka z innej perspektywy i czuję do Niego sympatie...
Czasami mógł naprawdę niewiele...
Ale to dyskusja przy piwku a nie na forum....
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.11.2009, 21:47
Spartan- lepiej się nie wypowiadaj w tematach o których masz blade pojęcie. Jakbyś szukał szczegółów, pisz na priv.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 12.11.2009, 22:20
mam pytanie wie ktoś czym obecnie zajmuje sie były trener Wisły Kazimierz Moskal prawda że gra w V lidze
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 12.11.2009, 22:23
Trenuje juniorów młodszych we Wiśle.

Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 12.11.2009, 22:25
Grywa z koszulką "Kuchnia u babci Maliny" jako oldboj Wisły
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.11.2009, 22:26
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Chyba kpisz.
Pokaż mi jednego pracownika Wisły, który nie ma w umowie zastrzeżenia co do nie ujawniania informacji związanych ze swoją pracą. Taki "non-disclosure agreement" to coś normalnego, nie pozwala zwolnionemu pracownikowi drzeć łacha z byłego pracodawcy.

Co do Twojej wiary, że w naszym klubie nie zwalniało się i nie zwalnia ludzi w charakterze kozłów ofiarnych - wybacz, ale chyba musiałeś przespać ostatnie kilka lat.
Co innego jest "non-disclosure agreement" który dotyczy funkcjonowania firmy a co innego sprawa bezprawnego wyrzucenia z pracy. Jeśli Ochalika wyrzucili za coś czego nie zrobił albo inaczej za coś co kazano mu zrobić to gościu ma prawo dochodzić swego w sądzie i żadna tajemnica go nie obowiązuje.

I jeszcze jedno jeśli będziecie tu przedstawiać tylko wam z najpewniejszych źródeł znaną jedyna prawdę a potem okaże się to stekiem bzdur to nie patrząc na to że prawo nie działa wstecz zaaplikuję solidnego długookresowego bana.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2009, 22:36
Co innego jest "non-disclosure agreement" który dotyczy funkcjonowania firmy a co innego sprawa bezprawnego wyrzucenia z pracy. Jeśli Ochalika wyrzucili za coś czego nie zrobił albo inaczej za coś co kazano mu zrobić to gościu ma prawo dochodzić swego w sądzie i żadna tajemnica go nie obowiązuje.
W sądzie - tak. W mediach - nie. Tak więc nawet jeśli planuje złożyć pozew, to i tak będzie siedział cicho poza salą sądową.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 12.11.2009, 22:39
Ale przeciez nie będzie to proces za zmkniętymi drzwiami więc jakie to ma znaczenie ?
Odpowiedz cytując
salek
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 12.11.2009, 22:56
Kominek- czasem nie warto dawać przeciwnej stronie postępowania za dużo czasu na przygotowanie kontrargumentów...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Stary 12.11.2009, 22:57
Ale przeciez nie będzie to proces za zmkniętymi drzwiami więc jakie to ma znaczenie ?
Takie, że do jego rozpoczęcia nie poznamy wersji zwolnionych. A do tego czasu 99% mniej zorientowanych zapomni o co w ogóle chodziło. Zaś sam prawomocny wyrok w naszym kraju jest perspektywą tak odległą, że nie wiadomo czy do jego ogłoszenia nie będziemy mieli jeszcze kilku trzęsień ziemi w klubie.

Też nie sądzę, żeby był to proces za zamkniętymi drzwiami, ale nie wiem czy można to wykluczyć.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Silvestro
Senior Member

Od: 02.2003

Stary 12.11.2009, 23:15
A jeżeli zostanie zawarta ugoda i otrzymają satysfakcjonujące odszkodowanie , to się o niczym nie dowiemy.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 15.11.2009, 21:51
Radzio odpadł z TZG :( ale daleko zaszedł
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
kieu
Member

Od: 07.2009

Stary 15.11.2009, 21:56
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Radzio odpadł z TZG :( ale daleko zaszedł
Ale jakie przemówienie walnął.
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.11.2009, 21:56
Fajną walnął przemowę Najlepiej jak nie podziękował tej blondynie partnerce, i dopiero tłum skandował jej imię
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 15.11.2009, 22:01
Nie bój się, on jej jeszcze zdąży podziękować. Dopiero 22:00.

Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 15.11.2009, 22:04
On już dawno ją 'ukuł' pewnie
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 15.11.2009, 23:22
Ciekawe czy z tą blondyneczką będzie coś więcej, coś tam czytałem na pudlu, że jego mama akceptuje ją
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 16.11.2009, 00:04
Z pilkarzy na " salonach" to chyba Radek tylko zaistnial ,wszytscy gadali ze to tylko i wylacznie poprzez plastikowo-sylikonową zonę , ale Radek ma doskonałą "samoprezentacje" i pewnosc siebie.

Zawsze go szanowalem bo mowil prawde i nie sciemnial ze kocha Wisle by podlizac sie kibicom.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Stary 16.11.2009, 00:09
Gąsowski zrobił dziecko Głogowskiej w pierwszej edycji, to Radzio nie zrobi tej blondyneczce?

Odpowiedz cytując
adamd303
Member

Od: 01.2008

Stary 16.11.2009, 03:24
Hej Kominek. Z dużym niesmakiem przeczytałem twój wpis w którym grozisz jednemu z kolegów "zaaplikowaniem solidnego długoterminowego bana". Tymbardziej że informacja podana przez Gina wydaje sie bardzo prawdopodobna. Jako moderator mógłbyś raczej kierować dyskusją na rzeczowe argumenty a nie popisywać sie władzą dającą możliwości blokad kont. Zanim będziesz osądzał innych i odbierał im prawo do nieskrępowanego wyrażania swoich poglądów pomyśl o napisaniu czegoś naprawdę ciekawego, o spotkaniu i rozmowie z którymś ze zwolnionych ludzi, itp.
Postaram się może w sposób dość prowokacyjny pokazać nielogiczność twoich wypowiedzi dot. zwolnionych pracowników klubu. Mój komentarz do zwolnienia Ochalika jest następujący: Uważałem Adriana zawsze za osobę zaangażowaną w swoją pracę, grzeczną, dobrze wychowaną, kilka razy miałem okazję z nim prywatnie porozmawiać i wrażenia były jak najbardziej pozytywne. Myślę, że firmując list otwarty miał dobre intencje i kierował sie interesem klubu i dochował wszelkiej staranności. Przyczyną gniewu Cupiała mogła być taka swoista "antyrządowość" listu. Rządu, który jednak przyznał pieniądze na stadion, bodajże kwota 60 mln jest planowana na ten rok. Ponadto różne spólki z udziałem skarbu państwa są głównymi odbiorcami produktów Telefoniki i taka ostentacyjna "antyrządowość" jakiegoś dostawcy może być wbrew długoterminowemu interesowi i Wisły i Telefoniki. Tymbardziej że nie jest przesądzone, czy zakaz reklamy i sponsoringu obejmie legalne firmy bookmacherskie. Tyle odnośnie Adriana Ochalika.
Moje wątpliwości dot Grzegorza Falka chciałbym zawrzeć w 5 punktach:
1. Bardzo zła wspólpraca Falka z mediami w zakresie informacji o działaniach marketingowych klubu. Mimo że interesuję sie działalnością klubu, sporo pisze na forum i w komentarzach, z osobą p Falka zetnkąłem sie jeden raz przy okazji wywiadu jakiego udzielił naszemu portalowi tuż po podpisaniu umowy bodajże z Salwatorem.
2. Jestem osobą związaną zawodowo z rynkiem telefoniii komórkowej od począdku pojawienia się usług na kartę, tzw. prepaid. Całkiem niedawno dowiedziałem się kompletnie przez przypadek, że istnieje specjalna pula zestawów startowych orange, gdzie część "wygadanej kaski" wpływa do kasy klubu. Naprawde byłem zaskoczony, że takiej informacji nie dostrzegłem nigdzie poza stroną wisla.krakow.pl. Tutaj dział marketingu kompletnie zaniedbał zwykłego informowania kibiców o produkcie z którego sprzedaży dochód zasila kasę klubu.
3. Uważam, że karnety klubowe powinny być również kartami rabatowymi przy zakupie wielu produktów i usług. Tą metodą można również mniejsze firmy wciągać do wspołpracy w zakresie drobnego sponsoringu metodą nie wprost. Nie dostrzegłem żadnego takiego mechanizmu w działalności marketingowej klubu.
4. Moje wnioski z wywiadu z Grzegorzem Falkiem były takie, że jest to osoba zrezygnowana, nie posiadająca entuzjazmu, kreatywności i pomysłowości. Nie wyobrażam sobie by można pełnić taką funkcje bez tych cech. Pan dyrektor narzekał na mały stadion, twierdząc że przy wiekszym stadionie działalność marketingowa może ruszyć pełną parą.
5. Pewnego dnia, ponad rok temu, przeczytałem że klub podpisał umowę z "profesjonalną agencją reklamową". Pamiętam szczegółowe przedstawienie pań pracujących w tejże agencji z anglojęzycznym wyszczególnieniem funkcji jakie te panie zajmują. Z przykrością stwierdzam, że nie dostrzegłem żadnego przełomu w identyfikacji zewnętrznej klubu. Nie dostrzegłem niczego, co w realny sposób zwiększyłoby frekwencję na trybunach.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 16.11.2009, 17:57
Górnik rezygnuje z Gory.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...i,1397581,2119
Odpowiedz cytując
Pawko
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 16.11.2009, 18:11
kto wie co z Chiacu się dzieje?
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 16.11.2009, 18:26
Pawko napisał(a):Wyświetl post
kto wie co z Chiacu się dzieje?
gra
w FC Timisoara
i coś strzela
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów