|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Armia Białej Gwiazdy
Od: 11.2002
Offline |
|
|
rozróżnijmy klub od ludzi nim zarządzającymi bo w nim są tacy i tacy. Czasami się zastanawiam na czym tak naprawdę decydentom zalezy.
![]() Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Pokaż mi jednego pracownika Wisły, który nie ma w umowie zastrzeżenia co do nie ujawniania informacji związanych ze swoją pracą. Taki "non-disclosure agreement" to coś normalnego, nie pozwala zwolnionemu pracownikowi drzeć łacha z byłego pracodawcy. Co do Twojej wiary, że w naszym klubie nie zwalniało się i nie zwalnia ludzi w charakterze kozłów ofiarnych - wybacz, ale chyba musiałeś przespać ostatnie kilka lat. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
Więc zobaczymy, jak to z Ochalikiem będzie. Moim zdaniem kluczowe jest to, czy nasz ex-rzecznik pójdzie w tej sprawie do sądu pracy + ew. wyrok sądu. ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Akurat co chodzi o marketing to moze wyjsc na dobre. Mi sie poprostu wydaje ze to jest najzwyklejsza walka o stanowiska, tak jak w karzedej firmie szuka sie cos na kogo zeby cos komu lub sobie zalatwic. Zwykly wyscik szczorow, a ze na tym moze klub ucierpiec to dla takich osob nie istotne byle byc wyzej i na koncie sie zgadzalo.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
No to zapowiada sie sprawa w sadzie... My i tak za malo wiemy i nie widzmy zza kulis tego spektaklu ale nawet najmniej ogarniety widz wycignie wniosek ze typowa walka o stołki i szukanie kozlow ofiarnych.... zycie.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Daruję sobie spiskowe teorie. Mam tylko pytanie czy zwolniony został Grzegorz F. ?
Jakkolwiek dobrze życzę Ochalikowi i nie mam absolutnie żadnych zastrzeżeń co do jego pracy jako rzecznika (równie dobrze wspominam Jarka Krzoskę) to zwolnieniu Flaka nawet bym przyklasnął. Chyba wszyscy chcemy aby w klubie pracowali najlepsi fachowcy (wiem, że to nierealne) ale dorobek Grzegorza nie powala. I to zarówno w Wiśle jak i w Statoilu. Chyba, że mówimy o aspektach poza boiskowych i nie merytorycznych - ale to zupełnie inna dyskusja. Na temat działu marketingu powiedziano tutaj już wiele złego. Gdyby to miało spowodować zmiany na lepsze byłbym zadowolony. Ale pewnie nie spowoduje. I nie chodzi mi o tzw. komunikację zewnętrzną internet, filmiki, wywiady itp a o prawdziwe działania marketingowe promujące klub zwłaszcza w perspektywie nowego stadionu. SpoXsteR Ale zwolniono Falka czy nie? Ja nie wiem. Zadałem tylko pytanie.
Ostatnio edytowane przez spartan : 12.11.2009 o godz. 22:37.
![]()
ANTY-RABBIN-FRONT
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
Grześka nie szkoda, bo to co mieliśmy trudno nazwać marketingiem. Adriana szkoda bo znał się na rzeczy i jeśli rzeczywiście kolesiostwo wzięło górę to dziwi mnie że w tak dużej firmie jak Wisła przechodzi to bez echa. ot tak można zwalić winę na kogoś, bez jakichkolwiek dowodów..,,to ten Panie Cupiał, to właśnie on'', i pozamiatane, dziwne.. a jeśli rzeczywiście doszło do samowolki to pomimo mojej sympatii do Adriana bardzo dobry ruch RN..
Ostatnio edytowane przez SpoXsteR : 12.11.2009 o godz. 21:43.
![]() ![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
Wiesz...znam historię pracy Grześka z innej perspektywy i czuję do Niego sympatie... Czasami mógł naprawdę niewiele... Ale to dyskusja przy piwku a nie na forum.... |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Spartan- lepiej się nie wypowiadaj w tematach o których masz blade pojęcie. Jakbyś szukał szczegółów, pisz na priv.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
mam pytanie wie ktoś czym obecnie zajmuje sie były trener Wisły Kazimierz Moskal prawda że gra w V lidze
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Trenuje juniorów młodszych we Wiśle.
![]() |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Grywa z koszulką "Kuchnia u babci Maliny" jako oldboj Wisły
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
I jeszcze jedno jeśli będziecie tu przedstawiać tylko wam z najpewniejszych źródeł znaną jedyna prawdę a potem okaże się to stekiem bzdur to nie patrząc na to że prawo nie działa wstecz zaaplikuję solidnego długookresowego bana. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
Ale przeciez nie będzie to proces za zmkniętymi drzwiami więc jakie to ma znaczenie ?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Kominek- czasem nie warto dawać przeciwnej stronie postępowania za dużo czasu na przygotowanie kontrargumentów...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Też nie sądzę, żeby był to proces za zamkniętymi drzwiami, ale nie wiem czy można to wykluczyć. ![]()
Już za cztery lata,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
A jeżeli zostanie zawarta ugoda i otrzymają satysfakcjonujące odszkodowanie , to się o niczym nie dowiemy.
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Radzio odpadł z TZG :( ale daleko zaszedł
![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Member
Od: 07.2009
Offline |
|
![]()
Si Deus nobiscum, quis contra nos?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Fajną walnął przemowę
Najlepiej jak nie podziękował tej blondynie partnerce, i dopiero tłum skandował jej imię ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie bój się, on jej jeszcze zdąży podziękować. Dopiero 22:00.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
On już dawno ją 'ukuł' pewnie
![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ciekawe czy z tą blondyneczką będzie coś więcej, coś tam czytałem na pudlu, że jego mama akceptuje ją
![]() ![]()
Piggy oddaj hajs
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Z pilkarzy na " salonach" to chyba Radek tylko zaistnial ,wszytscy gadali ze to tylko i wylacznie poprzez plastikowo-sylikonową zonę , ale Radek ma doskonałą "samoprezentacje" i pewnosc siebie.
Zawsze go szanowalem bo mowil prawde i nie sciemnial ze kocha Wisle by podlizac sie kibicom. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gąsowski zrobił dziecko Głogowskiej w pierwszej edycji, to Radzio nie zrobi tej blondyneczce?
![]() |
|
|
|
Member
Od: 01.2008
Offline |
|
|
Hej Kominek. Z dużym niesmakiem przeczytałem twój wpis w którym grozisz jednemu z kolegów "zaaplikowaniem solidnego długoterminowego bana". Tymbardziej że informacja podana przez Gina wydaje sie bardzo prawdopodobna. Jako moderator mógłbyś raczej kierować dyskusją na rzeczowe argumenty a nie popisywać sie władzą dającą możliwości blokad kont. Zanim będziesz osądzał innych i odbierał im prawo do nieskrępowanego wyrażania swoich poglądów pomyśl o napisaniu czegoś naprawdę ciekawego, o spotkaniu i rozmowie z którymś ze zwolnionych ludzi, itp.
Postaram się może w sposób dość prowokacyjny pokazać nielogiczność twoich wypowiedzi dot. zwolnionych pracowników klubu. Mój komentarz do zwolnienia Ochalika jest następujący: Uważałem Adriana zawsze za osobę zaangażowaną w swoją pracę, grzeczną, dobrze wychowaną, kilka razy miałem okazję z nim prywatnie porozmawiać i wrażenia były jak najbardziej pozytywne. Myślę, że firmując list otwarty miał dobre intencje i kierował sie interesem klubu i dochował wszelkiej staranności. Przyczyną gniewu Cupiała mogła być taka swoista "antyrządowość" listu. Rządu, który jednak przyznał pieniądze na stadion, bodajże kwota 60 mln jest planowana na ten rok. Ponadto różne spólki z udziałem skarbu państwa są głównymi odbiorcami produktów Telefoniki i taka ostentacyjna "antyrządowość" jakiegoś dostawcy może być wbrew długoterminowemu interesowi i Wisły i Telefoniki. Tymbardziej że nie jest przesądzone, czy zakaz reklamy i sponsoringu obejmie legalne firmy bookmacherskie. Tyle odnośnie Adriana Ochalika. Moje wątpliwości dot Grzegorza Falka chciałbym zawrzeć w 5 punktach: 1. Bardzo zła wspólpraca Falka z mediami w zakresie informacji o działaniach marketingowych klubu. Mimo że interesuję sie działalnością klubu, sporo pisze na forum i w komentarzach, z osobą p Falka zetnkąłem sie jeden raz przy okazji wywiadu jakiego udzielił naszemu portalowi tuż po podpisaniu umowy bodajże z Salwatorem. 2. Jestem osobą związaną zawodowo z rynkiem telefoniii komórkowej od począdku pojawienia się usług na kartę, tzw. prepaid. Całkiem niedawno dowiedziałem się kompletnie przez przypadek, że istnieje specjalna pula zestawów startowych orange, gdzie część "wygadanej kaski" wpływa do kasy klubu. Naprawde byłem zaskoczony, że takiej informacji nie dostrzegłem nigdzie poza stroną wisla.krakow.pl. Tutaj dział marketingu kompletnie zaniedbał zwykłego informowania kibiców o produkcie z którego sprzedaży dochód zasila kasę klubu. 3. Uważam, że karnety klubowe powinny być również kartami rabatowymi przy zakupie wielu produktów i usług. Tą metodą można również mniejsze firmy wciągać do wspołpracy w zakresie drobnego sponsoringu metodą nie wprost. Nie dostrzegłem żadnego takiego mechanizmu w działalności marketingowej klubu. 4. Moje wnioski z wywiadu z Grzegorzem Falkiem były takie, że jest to osoba zrezygnowana, nie posiadająca entuzjazmu, kreatywności i pomysłowości. Nie wyobrażam sobie by można pełnić taką funkcje bez tych cech. Pan dyrektor narzekał na mały stadion, twierdząc że przy wiekszym stadionie działalność marketingowa może ruszyć pełną parą. 5. Pewnego dnia, ponad rok temu, przeczytałem że klub podpisał umowę z "profesjonalną agencją reklamową". Pamiętam szczegółowe przedstawienie pań pracujących w tejże agencji z anglojęzycznym wyszczególnieniem funkcji jakie te panie zajmują. Z przykrością stwierdzam, że nie dostrzegłem żadnego przełomu w identyfikacji zewnętrznej klubu. Nie dostrzegłem niczego, co w realny sposób zwiększyłoby frekwencję na trybunach. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Górnik rezygnuje z Gory.
http://sport.interia.pl/pilka-nozna/...i,1397581,2119 |
|
|