|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
^
mogłbys pokazac foto z ta taktyka, bo jakos nie łape. ; d ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
--------NŚ-------
-------OPŚ------ -PL----PŚ----PP- --------DP-------- -OL-OŚ--OŚ-OP- --------BR-------- chyba tak to wygląda Polecam też podobne, ale bardziej ofensywne. Defensywny pomocnik przesunięty na ofensywnego i role defensywną przejmuje PŚ. --------NŚ------- ---OPŚ---OPŚ--- -PL----PŚ----PP- ------------------- -OL-OŚ--OŚ-OP- --------BR--------
Ostatnio edytowane przez Kamson : 11.11.2009 o godz. 21:59.
![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
E: Nie robie w tym czasie żadnych zmian...Kurde ta opcja jest mi potrzebna i sie s.......iła :/
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 11.11.2009 o godz. 22:38.
![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
Nie można ich wydawać jak taktyka jest w toku zmieniania. Ewentualnie twój manager ma chrypke
![]() ![]()
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Ktos gra moze jako hardcore? Tzn 5,6 liga angielska,hiszpanska etc
Potrzebne mi jakies porady,jaka taktyka sie sprawdza,jak grac,bo narazie rowno po dupie dostaje ![]()
http://www.lolowisko.republika.pl/ !!!!!!!!!!!!!!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2009
Offline |
|
Ja też tak mam ale to dlatego że zmieniłem sobie ustalanie taktyki na stary wygląd to znaczy na te suwaki ;-) i wtedy nie można dawać poleceń z ławki jedynie krycie indywidualne lub zmianę zawodnika ;-P ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
Cześć! Nowy FM bardzo mi przypadł do gustu, trzeba pzyznać że prezentuje się znakomicie. Ale mam problem, gdyż przy zapisywaniu gra prosi mnie o to żebym włożył płytę... Proszę o pomoc, jest jakiś sposób na uniknięcie tego?
PS. Gra się zapisuje prawidłowo, jednak muszę wyjść z gry żeby móc grać... |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
Zaczynam 4 sezon w FM10. Nareszcie doczekałem sie normalnej, realnej gry! W poprzednich czesciach niewiedziec czemu polskie kluby pozbywały sie najlepszych graczy, nikogo nie kupowału wartosciowego, po kilku sezonach w klubach mozna bylo obaczyc ze na 20 graczy Polakami jest... 20. To było zenujace! Teraz jakies transfery z zagranicy, czlowiek czuje sie jakby gral z kims innym w ta gre a nie z jakims durnowatym systemem
Do polskich klubow chca przychodzic reprezentancji krajow afrykanskich ) nareszcie gra realna. I moze w obcenym stanie rzeczy (czyli teraz w 2009 roku) do takiego Bełchatowa nie przyszedlby reprezentant Egiptu to w 2012 wlasnie Bełchatow w swoim skladzie jakiegos ziomka z Egiptu ma - i jak na teraz to to jest dziwne ale tak naprawde skoro w grze minely juz 3 lata i mysle ze w FM Polska juz jest niezłym krajem (19 miejsce w rankingu wspolczynnikow, Wisła 3 razy pod rzad wszedlem do LM, kluby maja coraz wieksze budzety) to to jest realne ze do Belchatowa zawital niezły gracz! Bardzo mnie to cieszy bo budzi we mnie nadzieje ze gra jest bardziej realna niz jej poprzedniczki, wreszcie bez jakiegos dodawania sobie w edytorach kasy zarobilem spore pieniadze w Wisle i moge pozwolic sobie na wyplate 1 mln zł na miesiac pilkarzowi! Nie chce myslec ile za 10 lat bede mogl placic graczom Appiah przyszedl do Wisły, z checia przychodza jacys ciekawi gracze z Afryki, mam nadzieje ze jak bede mogl placic ze 2 mln pensji to zaczna jacys ciekawsi gracze przychodzic z zachodu. Nareszcie zajebista gra w ktorej cos mozna realnie osiagnac polskim klubem a nie oszukiwac zeby przyszedl jakis kaszalot do Wisły ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Gram sobie tak Preston kiedy odszedłem z Den Bosch. Jak bawię się 10 lat w managery tak jeszcze czegoś takiego nie miałem
!http://img222.imageshack.us/img222/2154/midle.png Bankrut - 100 mln długu. Pocałunkiem śmierci było kupno ode mnie obrońce za 4 mln euro ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2008
Offline |
|
![]() ![]() WISŁA TO MY !
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Mario a ja jeszcze nie mialem czegos takiego: Belchatow przejał jakis biznesmen z Francji
) Mieli budzet w tamtym sezonie kilka mln zł a teraz patrze 102 mln Super |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tylko_Wisła!
Nie ma za co ;-) Jaroo1 mógłbyś podać Taktykę jaką grasz .. i jakieś fotki ciekawe wrzuć ... (Skład, Jakieś transfery, Repre czy coś wartego wzmianki bo z chęcią pooglądam) ... ;-P![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
ja niestety zaczne grać w 10 dopiero od nastepnego tygodnia jak dobrze pojdzie ;] (względy techniczne), mógłby ktos sie podzielić uwagami co do startu sezonu jakies nowosci o ktore trzeba sie zatroszczyc czy raczej spokojnie jak w poprzednich wersjach ;> jakich dobrych grajków mozna juz sprowadzic w 1 okienku transferowym, oraz czy wyłapał kto na piracie, jakieś nieprzyjemne bugi
z gory dzieki |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Bartuk taktyka gram ktora sam sobie ulozylem, nic madrego. Nigdy mi sie nie chcialo jakos tych taktyk "przkopywac, obmyslac". Standardowo 4-4-2 na slabszych rywali logwych jakos tam bardziej ofensywnie sie ustawiam, skrzydlowym dalem zadania ofensywne, pomocnikom zeby czesto strzelali z dystansu itp
Bez zadnych fajerwerkow, lige frajersko wygrywam mala przewaga pkt Jak widac cienko Nie bede wiec podawal taktyki bo sie w tym ekspertem nie czuje Skład: http://i38.tinypic.com/213nexs.jpg Fajny talencik: http://i35.tinypic.com/29ff0oy.jpg porownywany do Tomasa Rosickiego Fajnie jakby gosciu w Wisle zostal z 10 lat ale pewnie zaraz sodowka uderzy i ucieknie ![]() Marcelo opchnałem za 60 mln zlotych bo juz mi fochy strzelał Ogolnie bez jakihs mega fajerwerkow ale gra sie milo, mozna fajnych pilkarzy zanelzc zarowno mlodych talentow jak i starsze gwiazdy ktore do Wisły przejda. Mistrzostwa wywalczane jak mowie ledwo ledwo, w LM bez sukcesow. Jakbys konkretnie chcial jakis zrzut ekranu to napisz PS A i najwazniejsze. W realu był bug a w grze naprawil. Cracovia spadla do 1 ligi |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
![]() ![]()
.
. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
po 17 meczach 11 goli w lidze z roznych i 5 z rzutow karnych, pelno bramek po strzalach z dystansu - cos jest nie tak!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
Jak u Was wygląda sprawa z posiadaniem piłki? Też rywal dominuje?
Przyznam, że odkąd gram w managery (CM 2000/2001) taka sytuacja pojawia się po raz pierwszy. Piłkarze nie realizują poleceń w defensywie. Katastrofalnie wygląda krycie indywidualne, również źle standardowe strefowe. Próbowałem na wszelkie sposoby grając 4-4-2- nic. Super że zastąpili suwaki, ale poskąpili z kolei innych opcji do użytku. Np drużynowego grania przy przeciwniku. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
gram z opcją 10 lig wybranych przez siebie
zaczynmałęm den bosch, pozniej dostałęm oferte z watford zeby sie utrzymac w 1 lidze angielskiej. Udało sie po czym dostałem oferte z Levante i prowadze juz drugi sezon powoli ide do góry |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
Mam pytanie jak sie zrzuca ekran
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2009
Offline |
|
|
robisz screena klawiszem PRINT SCREEN SYSTEM RQ. w skrócie to bedzie: PrtScSysRq
a potem wklejasz do painta i zapisujesz ![]()
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś mi nie idzie ;/ kurde za tępy jestem jak na takie rzeczy:/;(
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
po prostu klikasz Alt + F9 (domyślny zrzut ekranu w FM) i wchodzisz w xxxxxxx\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\screenshots tam znajdują się screeny ... ;-P ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Coś kosztem czegoś. Jeśli chcesz by twoja drużyna dłużej utrzymywała się przy piłce zaznacz opcje krótszych podań oraz ustaw tempo gry na wolne. Twój zespół będzie starał się tworzyć powoli składne akcje. Atak pozycyjny.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2008
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Lokalny Patriota
Od: 05.2005
Offline |
|
|
To chyba też zależy jakimi zawodnikami się dysponuje. Ja chciałem wdrożyć atak pozycyjny w Aberdeen to mnie zaczęli wszyscy lać niesamowicie. Odkąd wróciłem do gry z kontry i ataków skrzydłami nagle od dwóch miesięcy ( w grze ) jestem niepokonany i toczę równe boje z takimi firmami jak Rangers czy Celtic.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Przyszedł do Wisełki Aruna Kone
Co prawda glownie dlatego ze w Sevilli siedział na lawie ale jakby nie patrzec w nowym FMie da sie sciagnac gwiazdy do Polski!! |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Właśnie kontraktuje sobie Kirma. Potrzebny mi bardzo wysoki napastnik, dobrze grający głową, umiejący się dobrze trzymać na nogach i zastawiać piłkę ciałem. Najlepiej młody, do 24l , który za rok-dwa stanowiłby wzmocnienie dla mojego zespołu. Maks 2 mln euro. |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2007
Offline |
|
|
Ja kupiłem, no, wziąłem z wolnego transferu Smolarka - gość wymiata, już przez kibiców uznawany jest za strzał w 10, mimo, że na początku nie byli zwolennikami tego transferu. Kupiłem też Islandzkiego bramkarza, dwie klasy lepszy od Pawełka, oraz jeszcze do ataku Josepha Akpale z Clubu Brugge. W pierwszym meczu strzelił bramkę na wagę zwycięstwa z Legią, poźniej jednak słabiutko...czym może być to spowodowane?
![]()
Косово је СРБИЈА!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tym że nie zna języka i nie morze się dogadać z kolegami oraz nowym otoczeniem i taktyką ...
myślę że po pół roku wszystko będzie już w porządku i zacznie grać ... ;-) ![]()
Semper Fidelis!
|
|
|