The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Al_29
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 11.11.2009, 21:50
^
mogłbys pokazac foto z ta taktyka, bo jakos nie łape. ; d

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.11.2009, 21:56
--------NŚ-------
-------OPŚ------
-PL----PŚ----PP-
--------DP--------
-OL-OŚ--OŚ-OP-
--------BR--------

chyba tak to wygląda

Polecam też podobne, ale bardziej ofensywne. Defensywny pomocnik przesunięty na ofensywnego i role defensywną przejmuje PŚ.
--------NŚ-------
---OPŚ---OPŚ---
-PL----PŚ----PP-
-------------------
-OL-OŚ--OŚ-OP-
--------BR--------
Ostatnio edytowane przez Kamson : 11.11.2009 o godz. 21:59.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 11.11.2009, 22:14
wtf? Czemu nie moge wydawać poleceń z ławki :/

E:

Nie robie w tym czasie żadnych zmian...Kurde ta opcja jest mi potrzebna i sie s.......iła :/
Ostatnio edytowane przez Tylko_Wisła! : 11.11.2009 o godz. 22:38.
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 11.11.2009, 22:17
Nie można ich wydawać jak taktyka jest w toku zmieniania. Ewentualnie twój manager ma chrypke
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
LAB
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 12.11.2009, 17:39
Ktos gra moze jako hardcore? Tzn 5,6 liga angielska,hiszpanska etc
Potrzebne mi jakies porady,jaka taktyka sie sprawdza,jak grac,bo narazie rowno po dupie dostaje
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 12.11.2009, 21:07
Tylko_Wisła! napisał(a):Wyświetl post
wtf? Czemu nie moge wydawać poleceń z ławki :/

E:

Nie robie w tym czasie żadnych zmian...Kurde ta opcja jest mi potrzebna i sie s.......iła :/

Ja też tak mam ale to dlatego że zmieniłem sobie ustalanie taktyki na stary wygląd to znaczy na te suwaki ;-)
i wtedy nie można dawać poleceń z ławki jedynie krycie indywidualne lub zmianę zawodnika ;-P
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 13.11.2009, 19:24
Cześć! Nowy FM bardzo mi przypadł do gustu, trzeba pzyznać że prezentuje się znakomicie. Ale mam problem, gdyż przy zapisywaniu gra prosi mnie o to żebym włożył płytę... Proszę o pomoc, jest jakiś sposób na uniknięcie tego?
PS. Gra się zapisuje prawidłowo, jednak muszę wyjść z gry żeby móc grać...
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 13.11.2009, 19:38
Zaczynam 4 sezon w FM10. Nareszcie doczekałem sie normalnej, realnej gry! W poprzednich czesciach niewiedziec czemu polskie kluby pozbywały sie najlepszych graczy, nikogo nie kupowału wartosciowego, po kilku sezonach w klubach mozna bylo obaczyc ze na 20 graczy Polakami jest... 20. To było zenujace! Teraz jakies transfery z zagranicy, czlowiek czuje sie jakby gral z kims innym w ta gre a nie z jakims durnowatym systemem Do polskich klubow chca przychodzic reprezentancji krajow afrykanskich ) nareszcie gra realna. I moze w obcenym stanie rzeczy (czyli teraz w 2009 roku) do takiego Bełchatowa nie przyszedlby reprezentant Egiptu to w 2012 wlasnie Bełchatow w swoim skladzie jakiegos ziomka z Egiptu ma - i jak na teraz to to jest dziwne ale tak naprawde skoro w grze minely juz 3 lata i mysle ze w FM Polska juz jest niezłym krajem (19 miejsce w rankingu wspolczynnikow, Wisła 3 razy pod rzad wszedlem do LM, kluby maja coraz wieksze budzety) to to jest realne ze do Belchatowa zawital niezły gracz! Bardzo mnie to cieszy bo budzi we mnie nadzieje ze gra jest bardziej realna niz jej poprzedniczki, wreszcie bez jakiegos dodawania sobie w edytorach kasy zarobilem spore pieniadze w Wisle i moge pozwolic sobie na wyplate 1 mln zł na miesiac pilkarzowi! Nie chce myslec ile za 10 lat bede mogl placic graczom Appiah przyszedl do Wisły, z checia przychodza jacys ciekawi gracze z Afryki, mam nadzieje ze jak bede mogl placic ze 2 mln pensji to zaczna jacys ciekawsi gracze przychodzic z zachodu. Nareszcie zajebista gra w ktorej cos mozna realnie osiagnac polskim klubem a nie oszukiwac zeby przyszedl jakis kaszalot do Wisły
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 13.11.2009, 19:52
Gram sobie tak Preston kiedy odszedłem z Den Bosch. Jak bawię się 10 lat w managery tak jeszcze czegoś takiego nie miałem !

http://img222.imageshack.us/img222/2154/midle.png

Bankrut - 100 mln długu.

Pocałunkiem śmierci było kupno ode mnie obrońce za 4 mln euro
Odpowiedz cytując
Tylko_Wisła!
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 13.11.2009, 19:58
Bartuk1906 napisał(a):Wyświetl post
Ja też tak mam ale to dlatego że zmieniłem sobie ustalanie taktyki na stary wygląd to znaczy na te suwaki ;-)
i wtedy nie można dawać poleceń z ławki jedynie krycie indywidualne lub zmianę zawodnika ;-P
Faktycznie dzięki za pomoc
WISŁA TO MY !
Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.11.2009, 20:07
Mario a ja jeszcze nie mialem czegos takiego: Belchatow przejał jakis biznesmen z Francji ) Mieli budzet w tamtym sezonie kilka mln zł a teraz patrze 102 mln Zajebiscie, w koncu ta gra zyje a nie jak jakis trup ze tylko ja Wisle ciagne do przodu a reszta ligi to cioty ktore wstyd przynosza Polsce i ktore sie nie rozwijaja! Aaaa jeszcze cos, stadiony buduja na potege, w Podbeskidziu, w Widzewie itd Super
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 13.11.2009, 20:20
Tylko_Wisła!
Nie ma za co ;-)

Jaroo1
mógłbyś podać Taktykę jaką grasz ..
i jakieś fotki ciekawe wrzuć ... (Skład, Jakieś transfery, Repre czy coś wartego wzmianki bo z chęcią pooglądam) ... ;-P
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
kamilll1906
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 13.11.2009, 20:46
ja niestety zaczne grać w 10 dopiero od nastepnego tygodnia jak dobrze pojdzie ;] (względy techniczne), mógłby ktos sie podzielić uwagami co do startu sezonu jakies nowosci o ktore trzeba sie zatroszczyc czy raczej spokojnie jak w poprzednich wersjach ;> jakich dobrych grajków mozna juz sprowadzic w 1 okienku transferowym, oraz czy wyłapał kto na piracie, jakieś nieprzyjemne bugi

z gory dzieki

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 13.11.2009, 21:09
Bartuk taktyka gram ktora sam sobie ulozylem, nic madrego. Nigdy mi sie nie chcialo jakos tych taktyk "przkopywac, obmyslac". Standardowo 4-4-2 na slabszych rywali logwych jakos tam bardziej ofensywnie sie ustawiam, skrzydlowym dalem zadania ofensywne, pomocnikom zeby czesto strzelali z dystansu itp
Bez zadnych fajerwerkow, lige frajersko wygrywam mala przewaga pkt Na LM gram bardziej defensywnie ustawiony, na razie na 3 proby w fazie grupowej raz bylem 4 i 2 razy 3. W LE odpadlem od razu z Galatasaray i Ajaxem Jak widac cienko Nie bede wiec podawal taktyki bo sie w tym ekspertem nie czuje

Skład:
http://i38.tinypic.com/213nexs.jpg

Fajny talencik:
http://i35.tinypic.com/29ff0oy.jpg
porownywany do Tomasa Rosickiego Fajnie jakby gosciu w Wisle zostal z 10 lat ale pewnie zaraz sodowka uderzy i ucieknie

Marcelo opchnałem za 60 mln zlotych bo juz mi fochy strzelał

Ogolnie bez jakihs mega fajerwerkow ale gra sie milo, mozna fajnych pilkarzy zanelzc zarowno mlodych talentow jak i starsze gwiazdy ktore do Wisły przejda. Mistrzostwa wywalczane jak mowie ledwo ledwo, w LM bez sukcesow. Jakbys konkretnie chcial jakis zrzut ekranu to napisz

PS A i najwazniejsze. W realu był bug a w grze naprawil. Cracovia spadla do 1 ligi uhehehe
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 13.11.2009, 21:44
LAB napisał(a):Wyświetl post
Ktos gra moze jako hardcore? Tzn 5,6 liga angielska,hiszpanska etc
Potrzebne mi jakies porady,jaka taktyka sie sprawdza,jak grac,bo narazie rowno po dupie dostaje
No ja gram 5 liga ang. Właściwie to 4 bo awansowałem do CCL2
..
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.11.2009, 00:00
po 17 meczach 11 goli w lidze z roznych i 5 z rzutow karnych, pelno bramek po strzalach z dystansu - cos jest nie tak!
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.11.2009, 00:05
Jak u Was wygląda sprawa z posiadaniem piłki? Też rywal dominuje?

Przyznam, że odkąd gram w managery (CM 2000/2001) taka sytuacja pojawia się po raz pierwszy. Piłkarze nie realizują poleceń w defensywie. Katastrofalnie wygląda krycie indywidualne, również źle standardowe strefowe. Próbowałem na wszelkie sposoby grając 4-4-2- nic. Super że zastąpili suwaki, ale poskąpili z kolei innych opcji do użytku. Np drużynowego grania przy przeciwniku.

Odpowiedz cytując
Bufon144
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 14.11.2009, 10:24
gram z opcją 10 lig wybranych przez siebie zaczynmałęm den bosch, pozniej dostałęm oferte z watford zeby sie utrzymac w 1 lidze angielskiej. Udało sie po czym dostałem oferte z Levante i prowadze juz drugi sezon powoli ide do góry
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 14.11.2009, 11:16
Mam pytanie jak sie zrzuca ekran bo nie mam za bardzo pojęcia a chciałem pokazać np.skład
Odpowiedz cytując
*Michael*
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 14.11.2009, 11:18
robisz screena klawiszem PRINT SCREEN SYSTEM RQ. w skrócie to bedzie: PrtScSysRq
a potem wklejasz do painta i zapisujesz
Zawsze Wierni i Oddani - WISŁY KRAKÓW chuligani !!
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 14.11.2009, 11:38
Coś mi nie idzie ;/ kurde za tępy jestem jak na takie rzeczy:/;(
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 14.11.2009, 11:41
pelek napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie jak sie zrzuca ekran bo nie mam za bardzo pojęcia a chciałem pokazać np.skład
można tak jak kolega wyżej napisał albo ..
po prostu klikasz Alt + F9 (domyślny zrzut ekranu w FM) i wchodzisz w
xxxxxxx\Moje dokumenty\Sports Interactive\Football Manager 2010\screenshots

tam znajdują się screeny ... ;-P
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:13
pirat.z.karaibow napisał(a):Wyświetl post
Jak u Was wygląda sprawa z posiadaniem piłki? Też rywal dominuje?
Coś kosztem czegoś. Jeśli chcesz by twoja drużyna dłużej utrzymywała się przy piłce zaznacz opcje krótszych podań oraz ustaw tempo gry na wolne. Twój zespół będzie starał się tworzyć powoli składne akcje. Atak pozycyjny.
Odpowiedz cytując
pirat.z.karaibow
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 14.11.2009, 12:20
Mario Nh napisał(a):Wyświetl post
Coś kosztem czegoś. Jeśli chcesz by twoja drużyna dłużej utrzymywała się przy piłce zaznacz opcje krótszych podań oraz ustaw tempo gry na wolne. Twój zespół będzie starał się tworzyć powoli składne akcje. Atak pozycyjny.
Tak właśnie mam ustawione, od zawsze tak gram

Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 14.11.2009, 12:21
To chyba też zależy jakimi zawodnikami się dysponuje. Ja chciałem wdrożyć atak pozycyjny w Aberdeen to mnie zaczęli wszyscy lać niesamowicie. Odkąd wróciłem do gry z kontry i ataków skrzydłami nagle od dwóch miesięcy ( w grze ) jestem niepokonany i toczę równe boje z takimi firmami jak Rangers czy Celtic.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
Jaroo1
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:21
Przyszedł do Wisełki Aruna Kone Co prawda glownie dlatego ze w Sevilli siedział na lawie ale jakby nie patrzec w nowym FMie da sie sciagnac gwiazdy do Polski!!
Odpowiedz cytując
pelek
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:26
http://wislakrakow.com/forum/attachm...1&d=1258197864
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:35
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
To chyba też zależy jakimi zawodnikami się dysponuje. Ja chciałem wdrożyć atak pozycyjny w Aberdeen to mnie zaczęli wszyscy lać niesamowicie. Odkąd wróciłem do gry z kontry i ataków skrzydłami nagle od dwóch miesięcy ( w grze ) jestem niepokonany i toczę równe boje z takimi firmami jak Rangers czy Celtic.
Tak, na pewno. Ja miałem z kolei odwrotnie. Gra z kontry, skrzydłami, długą piłką zakończyła się u mnie blamanżem w drugiej lidze holenderskiej. Teraz, w drugiej lidze angielskiej postawiłem na długie utrzymywanie się przy piłce i wysoką ustawioną linie obrony. Z meczu na mecz lepiej.

Właśnie kontraktuje sobie Kirma.

Potrzebny mi bardzo wysoki napastnik, dobrze grający głową, umiejący się dobrze trzymać na nogach i zastawiać piłkę ciałem. Najlepiej młody, do 24l , który za rok-dwa stanowiłby wzmocnienie dla mojego zespołu. Maks 2 mln euro.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 14.11.2009, 12:40
Ja kupiłem, no, wziąłem z wolnego transferu Smolarka - gość wymiata, już przez kibiców uznawany jest za strzał w 10, mimo, że na początku nie byli zwolennikami tego transferu. Kupiłem też Islandzkiego bramkarza, dwie klasy lepszy od Pawełka, oraz jeszcze do ataku Josepha Akpale z Clubu Brugge. W pierwszym meczu strzelił bramkę na wagę zwycięstwa z Legią, poźniej jednak słabiutko...czym może być to spowodowane?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Bartuk1906
Senior Member

Stary 14.11.2009, 12:47
Tym że nie zna języka i nie morze się dogadać z kolegami oraz nowym otoczeniem i taktyką ...
myślę że po pół roku wszystko będzie już w porządku i zacznie grać ... ;-)
Semper Fidelis!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów