The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Eleusis
Senior Member

Od: 05.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 09.11.2009, 19:49
Podoba mi się młody Kwapisz z Piasta. Widać że bramkarze wyszkoleni w KSZO prezentują na prawdę niezły poziom, a ten Kwapisz wydaje się mieć spory talent.
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.11.2009, 20:43
the_blues napisał(a):Wyświetl post
a daj spokój z tym Glikiem, runde miał dobrą i juz go brać? tak samo było z kasprzikiem, taki buffon z niego a w lechu już grzeje ławke

sobiech potrzebuje 10 sytuacji zeby strzelić gola, oprócz wczorajszego meczu z Jagiellonią. Ale w sumie wpasował by się w nasz zespół bo Małecki potrzebuje chyba z 12
Jak trenerzy tak podchodzą do sprawy to się nie dziwie, że w polsce talentami nazywani sa 25 letni piłkarze.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.11.2009, 21:31
Kupując kogos z polskiej ligi trzeba brać naturalnie pod uwagę ewentualne wpływy z jego wytransferowania na zachód.
A jak wiadomo, Polacy nie cieszą się za dobrą opinią i wiele klubów boi się wydac większej kwoty na nich.
Wszystko to pokłosie wielu zawodników którzy byli niewypałami i zrobili innym świetną markę za granicą.

Dlatego ja osobiście jak miałbym do wyboru Sobiecha, albo Traore, to wybrałbym tego drugiego. Łatwiej jest wypromować obcokrajowca niż Polaka na obecną chwilę.
..
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.11.2009, 23:09
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Sobiech nie trafi do Wisły to będzie nasza olbrzymia porażka. Ten chłopak ma wszystko. Szybkość, siłę, przegląd pola, potrafi się zastawiać co najważniejsze strzelać bramki. Takiego napastnika szukamy.

Wyciągnięcie jego z Ruchu Chorzów traktuje jako nasz obowiązek w zimowym okienku transferowym.

Osobiście dla mnie to jest najlepsza "9" w polskiej lidze zaraz po Lewandowskim.
Sobiech. Niech go biorą wszyscy ale nie my jeśli myślimy poważnie o budowie silnego zespołu. Technika jakaś niesamowita u tego jegomościa występuje?a może szybkość? jedno natomiast jest pewne, ma mentalność polskiego piłkarza. Więc niech kopie się gdziekolwiek ale nie u nas. Póki co to facet nic nie umie, niech pogra tak dwa sezony to pogadamy. Tak więc też bym optował za Traore jeśli już z tej ligi kogoś szukamy.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 09.11.2009 o godz. 23:12.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.11.2009, 12:03
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Gdybym był bogaty... to zrobiłbymwszystko aby go zakontraktować...
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 11.11.2009, 12:21
Co do Glika to ja nie wiem czy on nam potrzebny kowalski obok niego się ogrywa i ja nie widzę wielkiej różnicy więc jak młody nasz wróci za darmo to po co nam drugi taki jakby cleber został u nas w sztabie szkoleniowym to mógłby nam zrobić kilku stoperów. Jak dla mnie to najważniejsze na tą chwilę jest się zwiazać z Cleberem na dłużej podpisać z nim roczny kontrakt wysłać na szkolenia trenerskie do Angli i mamy wielkiego profesjonaliste w klubie. I myślę że o takich ruchach powinniśmy myśleć. A co do Traore to jestem na tak
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 11.11.2009, 12:21
O tak, boki obrony Golański- Alvarez(jeśli udało by się go zakontraktować) to byłoby coś!
Odpowiedz cytując
Manager89
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 11.11.2009, 12:32
Eleusis napisał(a):Wyświetl post
O tak, boki obrony Golański- Alvarez(jeśli udało by się go zakontraktować) to byłoby coś!
ktoś z klubu powinien w styczniu wybrać sie do Bukaresztu i porozmawiać z Pawłem o zmianie klubu przez niego. Powinien doniego pojechać Skorża, Wilczek i jakiś dobry prawnik...
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 11.11.2009, 12:45
Również jestem za transferem Pawła do naszego klubu... to byłby strzał w 10, a na dodatek chłopak jest w formie.

Jestem ciekaw czy taki zawodnik, reprezentant swojego kraju byłby w zasięgu Wisły...
http://www.transfermarkt.de/de/spiel...la/profil.html
Ostatnio edytowane przez tomasz_19 : 11.11.2009 o godz. 13:08.
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
bravelukas
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 11.11.2009, 12:51
Prawde mowiac, ostatnio w polskiej lidze mniej jest transferow miedzy klubam jak kiedys.
Ogladajac Sarvasa z Polonii i Traore z Zaglebia mysle ze mogliby sie sprawdzic w Wisle. Nie sa to jacys swietni zawodnicy ale warto sprobowac.
Odpowiedz cytując
Dzimi
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 11.11.2009, 15:42
Manager89 napisał(a):Wyświetl post
http://sport.onet.pl/74327.8,1248708...wiadomosc.html
Gdybym był bogaty... to zrobiłbymwszystko aby go zakontraktować...
Golański to powinien być priorytet dla działaczy Wisły jeżeli chodzi o wzmocnienie linii obrony. Świetny piłkarz jak na nasze warunki, w dodatku za darmo !

Pytanie tylko co na taką propozycję sam Golański? Czy Wisła będzie dla niego atrakcyjna pod względem sportowym Nie mniej nie podjęcie z nim rozmów będzie grzechem porównywalnym do puszczenia za darmo lidera i motoru ofensywnego zespołu - Kamila Kosowskiego.
Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 11.11.2009, 15:50
bravelukas napisał(a):Wyświetl post
Prawde mowiac, ostatnio w polskiej lidze mniej jest transferow miedzy klubam jak kiedys.
Ogladajac Sarvasa z Polonii i Traore z Zaglebia mysle ze mogliby sie sprawdzic w Wisle. Nie sa to jacys swietni zawodnicy ale warto sprobowac.
Sarvas jest bardzo dobry technicznie, tylko że bardzo nierówny. Zresztą w Polonii gra, nie ma się co dziwić. Powiem Wam, że mam takie przeczucie że ten Morretto zostanie. Tym bardziej że nie ma J. Kazimierskiego, a przy okazji jest na wolnym co jest dużym plusem.
Ostatnio edytowane przez Eleusis : 11.11.2009 o godz. 15:53.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 11.11.2009, 15:52
Golonka niezły, ale ciągle się sypie. No i mamy na jego pozycję Alvareza.
..
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 11.11.2009, 19:04
Koszakow, Polonia Nowy Tomyśl, II liga kuj.-pom.-wlkp, 15 kolejka i 22 gole, o 11 wiecej niz 2 w kolejnosci. Ciekawy zawodnik.

Edit. Facet ma 36 lat, falszywy alarm
Ostatnio edytowane przez JacaTS : 11.11.2009 o godz. 19:11.
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 11.11.2009, 19:35
JacaTS napisał(a):Wyświetl post
Koszakow, Polonia Nowy Tomyśl, II liga kuj.-pom.-wlkp, 15 kolejka i 22 gole, o 11 wiecej niz 2 w kolejnosci. Ciekawy zawodnik.

Dimitrij Koszakow ;] niegdyś próbował sił w Amice i w Groclinie ( dla najmłodszych kibiców - są to nazwy Lecha Pozań i Polonii Warszawa sprzed 10 lat. Co ciekawe w tym czasie w lidze grał też prawdziwy Lech Poznań - ale spadł, oraz prawdziwa Polonia Warszawa, która zdobyła mistrzostwo)
Odpowiedz cytując
Kluvi
Senior Member

Stary 11.11.2009, 19:43
http://sport.wp.pl/kat,109318,title,...wiadomosc.html

sory za off-a, ale nie wiedziałem do końca gdzie to wrzucić

ciekawa wersja Mijajlovica może ją zakontraktujemy hehe

Odpowiedz cytując
Eleusis
Senior Member

Stary 11.11.2009, 20:32
tofik napisał(a):Wyświetl post
Golonka niezły, ale ciągle się sypie. No i mamy na jego pozycję Alvareza.
W sumie fakt, tylko że On może grać i na prawej i na lewej obronie, w środku z ostateczności też podobnie jak w pomocy. Ogółem uniwersalny plejer.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 11.11.2009, 21:54
Ja już pamiętam jak Golański z konieczności grał na lewej obronie...
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 11.11.2009, 22:31

lol 10 lecia na miarę 10 lat Telefoniki w Wiśle
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Smyrgu
Blood Brothers

Od: 11.2002

Stary 11.11.2009, 23:01
u mnie druzyne prowadzilby Paul Ince...obecnie prowadzi 3 ligowa druzyne w Anglii, trener bez sukcesow...i o to mi chodzi
BRUCE SPRINGSTEEN & THE E-STREET BAND

"This music is forever for me. It's the stage thing, that rush moment that you live for. It never lasts, but that's what you live for."
--Bruce Springsteen
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Stary 11.11.2009, 23:49
emjot napisał(a):Wyświetl post
lol 10 lecia na miarę 10 lat Telefoniki w Wiśle
Z czego glupio piejesz? Mam Ci przypomniec skad jest Kuba czy Nowak?
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 12.11.2009, 10:14
Z czego glupio piejesz? Mam Ci przypomniec skad jest Kuba czy Nowak?
Emjot ma rację ;D nie pamiętasz tego całego Koszakowa to nie mędrkuj teraz. Nawet jak młody był to się nie nadawał
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Stary 12.11.2009, 10:31
Nie, nie pamietam. Powiem wiecej, w zyciu goscia nie widzialem i nie mam o nim zielonego pojecia. Ale statystyka stoi za facetem murem, 22 gole w 15 kolejce robia wrazenie. Poza tym zdystansuj sie troche do tego tematu, bo w swojej tworczosci niewiele bardziej sie rozni od smisznych zdjec i filmikow.

Pozdrawiam
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 12.11.2009, 20:09
Nie, nie pamietam. Powiem wiecej, w zyciu goscia nie widzialem i nie mam o nim zielonego pojecia. Ale statystyka stoi za facetem murem, 22 gole w 15 kolejce robia wrazenie. Poza tym zdystansuj sie troche do tego tematu, bo w swojej tworczosci niewiele bardziej sie rozni od smisznych zdjec i filmikow.

Pozdrawiam
Mam Ci przypomnieć, że Dudu był królem strzelców ligi indyjskiej z 21 bramkami na koncie? Statystykę miał niezłą, ale u nas się nie sprawdził.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 12.11.2009, 21:37
No ale Dudu jak grał to grał bardzo dobrze, byłem bardzo zdziwiony ze sie go pozbyli. Może to taki typ zawodnika meczowego. Na treningach słabiutko, a w meczy przynajmniej przywoicie
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 12.11.2009, 21:51
Smyrgu napisał(a):Wyświetl post
u mnie druzyne prowadzilby Paul Ince...obecnie prowadzi 3 ligowa druzyne w Anglii, trener bez sukcesow...i o to mi chodzi
bo na takich z [prawdziwymi] sukcesami nas nie stać?

Co do Dudu to faktycznie, szkoda, że się go pozbyli... Ale cóż... Był Beto w końcu :|
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 13.11.2009, 17:21
Wracając na ziemię po temacie Golańskiego, wydaje mi się, że powinniśmy się zainteresować tym gościem:

Cytat:
Pomocnik GKS-u Bełchatów Tomasz Wróbel po zakończeniu rundy jesiennej być może wyjedzie z Polski. Z końcem roku piłkarzowi wygasa kontrakt z klubem. Dotychczas obu stronom nie udało się dojść do porozumienia.

Zawodnik nie może jednak narzekać na brak ofert. Pozyskaniem piłkarza zainteresowany jest między innymi Śląsk Wrocław. Wróbel ma również oferty z niemieckiej 2. Bundesligi i francuskiej Ligue 1.

- Oprócz GKS-u prowadzimy rozmowy z dwoma klubami z polskiej ekstraklasy. Są też propozycje z zagranicy: z II ligi niemieckiej i z francuskiej ekstraklasy - mówi na łamach Gazety Wyborczej menedżer piłkarza Bartłomiej Bolek.
I wtedy Łobo mógłby sobie spokojnie usiąść na ławie, a my mielibyśmy naprawdę porządnego skrzydłowego.
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Stary 13.11.2009, 17:29
Wrobel to poziom ligowy, z takimi zawodnikami nigdy nie wydostaniemy sie z przecietnosci.
Odpowiedz cytując
kubryc
Member

Od: 03.2008

Stary 13.11.2009, 17:32
Na ławę? I za siedzenie na ławie brałby ok. 300 000 euro? W takim wypadku wypadałoby sprzedać darmozjada
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 13.11.2009, 17:59
Bełchatów idzie na sprzedaż.Może ceny za tych zawodników nie będą tak wysokie teraz ? Ja bym sie zainteresował Coslym i Cetnarskim.Gol też by sie przydał bo Sobol ma już swoje lata
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów