The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Zamknięty temat

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 07.11.2009, 20:33
Lemoniadowy Joe napisał(a):Wyświetl post
to jakie sa zarobki np. w takich Czechach trochę wyżej notowanych niż My i takich potyczek jak u nas legendarna Parma i Schalke rozegranych z sukcesem trochę więcej
Trochę wyższe niz u nas, nawet moze bardziej troche
max TS
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 07.11.2009, 20:56
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Trochę wyższe niz u nas, nawet moze bardziej troche
o.. a skad Ty masz takie informacje? To po co Jirsak do nas przyszedł?
!!Ekstraklasa w miastach, a nie w wioskach!!
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 07.11.2009, 21:06
max TS napisał(a):Wyświetl post
o.. a skad Ty masz takie informacje? To po co Jirsak do nas przyszedł?
Moze dlatego ze nie miał lepszych ofert? Skad wiesz ze chciały go dobre Czeskie kluby?
Twoim tokiem rozumowania: Alvarez przyszedł do nas bo tutaj dostanie kase lepszą niz we Włoskiej lidze? Nie, poszedł tam gdzie go chcieli.
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 07.11.2009, 21:47
MichauSzczu - kolega pytał się skąd masz informacje że w Czechach płacą więcej a nawet o wiele więcej.Ja przyłączam się do pytania, ale o konkrety proszę.I nie wymigasz się ligą włoską
94 - Allah Akbar!!
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 07.11.2009, 21:59
ObiektywnyFan napisał(a):Wyświetl post
Podejrzewam, że problem nasz bierze się w głównej mierze z braku pomysłu na dalsze trwanie Cupiała w tym biznesie. Pamiętam jak dziś po spotkaniach z Levadią – mówiono o potrzebie wypracowania nowego modelu funkcjonowania klubu - a skończyło się na zwolnieniu Bednarza a w jego zatrudniono Scoutów z tym, że jak wiemy nie od dziś pieniędzy na transfery zawodników prezentujących odpowiedni poziom nie mamy. Powiedzmy sobie szczerze wielkie słowa wtedy padały, przedstawiano różne pomysły no i co z tego wynikło ano figa z makiem – jesteśmy w tym samym miejscu co po odpadnięciu z Estończykami. Jak widać na załączonym obrazku żadne wnioski i konsekwencje nie zostały wyciągnięte a kozłem ofiarnym zrobiono Jacka Bednarza – przy czym żaden zawodnik, którego on chciał sprowadzić do klubu do nas ostatecznie nie trafił vide Braz, prawy obrońca też z Brazylii na C, Słowak z Rużemboroku etc…
Pytanie zasadnicze kto odpowie przed nami za chybione transfery m.in. Jopa, Kirma etc, których gra delikatnie mówiąc nie wnosi nic do jakości zespołu!!!
Zamiast w zimie robić wzmocnienia będzie rewolucja personalna w zarządzie i sztabie szkoleniowych to akurat pasuje ostatnimi czasy do stylu Cupiała. Nie można Panie Bogusławie odwlekać decyzji, które powinny zapaść już kilka miesięcy temu jak zwolnienie Skorży.
Jest wiele prawdy w tym co piszesz, aczkolwiek ja uważam, że dotykasz lekko problemu, a nie wgłębiasz się w niego. Zresztą jak większość forumowiczów.
Dla mnie bowiem nie jest zasadniczym pytaniem, kto odpowie za chybione transfery, czy lepszy byłby ten piłkarz, czy tamten, czy zwolnić Skorżę teraz, czy w zimie czy w ogóle...

Cupiał musi sobie odpowiedź na inne pytanie. Wziąć sobie szklaneczkę whisky do ręki, usiąść w wygodnym fotelu, puścić Bacha i odpowiedzieć sobie na pytanie: co ja chcę osiągnąć z tą drużyną, jakie są moje prawdziwie plany i ambicje.

Bo jeśli serio myśli o LM, to niestety, nie z tym trenerem, nie z tym budżetem. Zaś jeśli LM to tylko mrzonki i mydlenie nam kibicom oczu - ok, jestem w stanie to zrozumieć, ale niech powie to wprost, niech nie stawia przed drużyną chorych celów. Niech powie wszystkim prawdę: Nie mam kasy, nie chce mi się już inwestować, jest jak jest, pan Skorża zostaje, kupicie jak sobie zarobicie, naszym celem jest mistrzostwo Polski i koniec.

Co do Skorży, to chciałbym powtórzyć po raz "enty" na tym forum: Nie jest moją intencją i chyba nie jest intencją innych logicznie myślących kibiców zwolnienie teraz Skorży. nie mamy dla niego następcy, jest w Polsce trenerem najlepszym. Moją intencją jest jedynie stwierdzenie faktu, że to, że jest najlepszym polskim trenerem nie znaczy, że jest dobrym trenerem w ogóle. Bo niestety nie jest. Ma kiepski warsztat, jest fatalnym motywatorem, popełnia rażące wpadki taktyczne i nie uczy się na błędach. Jako trener ma szansę po raz kolejny zdobyć MP, ale nic więcej.

i tu łączą się oba wątki mojej wypowiedzi. jeśli Cupiał nie ma tak naprawdę ambicji powalczyć w Europie, albo ambicje ma ale nie ma kasy, to Skorże zostawi, bo kogo zatrudni? Natomiast jeśli poważnie myśli o pokazaniu się na arenie międzynarodowej i stać go na większy wydatek, powinien Skorżę wywalić już w zimie i pozyskać uznanego, dobrego zagranicznego trenera oraz dokonać 3-4 mocnych transferów. Wątpię, czy:

1. faktycznie mu się chce
2. Stać go na to.

Dlatego przestańmy się załamywać porażkami w Europie skoro sam właściciel klubu ma najprawdopodobniej to gdzieś.
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 07.11.2009, 22:38
No muszę Ci przyznać rację , Skorża jest na nasze warunki najlepszym trenerem(no może poza Smudą ) , co zwolnimy go i kto lepszy przyjdzie ? no własnie.. słaby warsztat , motywacja, ale mozna to poprawić , to ponoć wielki fan piłki mógłby o niej godzinami mówić, a więc nich jeżdzi po stażch i się szkoli . Narazie broniły go wyniki , do wczoraj, ale w myśl powiedzenia, trener jest taki dobry jak jego ostatni mecz..
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 07.11.2009, 22:48
Wszyscy narzekaja ze nie ma kogo za Skorze bo to najlepszy polski trener. Zauwazcie ze nie ma dobrych polskich zawodnikow wiec sciagamy dobrych obcokrajowcow typu Marcelo czy Kirm. Jak sie chce to i dobrego zagranicznego trenera sie znajdzie.
Ktos kto sie wychowal na komunistycznym archiwalnym systemie szkolenia i mial za mentora Janasa pewnego poziomu juz nie przeskoczy.
Skoki jakosciowe to nowy stadion, baza treningowa, system scoutingu, zagraniczny trener z wizja nieskazona polskim badziewiem.
Skorza to dobry trener zeby utrzymywac staly wysoki poziom w kraju. Tyle ze my chcemy isc dalej a obecny szkoleniowiec tego nie gwarantuje.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2009, 22:56
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Wszyscy narzekaja ze nie ma kogo za Skorze bo to najlepszy polski trener. Zauwazcie ze nie ma dobrych polskich zawodnikow wiec sciagamy dobrych obcokrajowcow typu Marcelo czy Kirm. Jak sie chce to i dobrego zagranicznego trenera sie znajdzie.
Ktos kto sie wychowal na komunistycznym archiwalnym systemie szkolenia i mial za mentora Janasa pewnego poziomu juz nie przeskoczy.
Skoki jakosciowe to nowy stadion, baza treningowa, system scoutingu, zagraniczny trener z wizja nieskazona polskim badziewiem.
Skorza to dobry trener zeby utrzymywac staly wysoki poziom w kraju. Tyle ze my chcemy isc dalej a obecny szkoleniowiec tego nie gwarantuje.
Tyle, że na to trzeba kasy. Jak Cupiał jej nie ma, niech zweryfikuje swoje plany i powie to wprost. Nikt się na niego nie obrazi bo dla Wisły zrobił więcej, niż ktokolwiek inny w polskim futbolu zrobił w ogóle. Ja proszę tylko o jasne postawienie sprawy, czy proszę o zbyt wiele? Jak Cupiał zakomunikuje, że interesuje go środek tabeli, też to przyjmę na klatę. Chodziłem na Wisłę jak grała w II lidze, mogę chodzić dalej. Ale niech przestanie majaczyć i walnie kawę na ławę.. z tym trenejro nie osiągniemy w Europie nic a III tytuł to i tak będzie wielki sukces
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.11.2009, 22:58
tak , prawda, no ale kto ? wniosek z tego taki , że musi byc zagraniczny trener bo inaczej nie damy rady w Europie, na Polskę spokojnie Maciej wystarczy ale na Europe z jego systemem szkoleniowym, skautingowym juz nie koniecznie, ktoś z zza granicy!! może powrót Dana ?
'' Nikt nie wymaga od was samych zwycięstw. Czasami i przegrać przychodzi. Ale każdy ma prawo żądać od was ambitnej i nieustępliwej walki. Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali was za niegodnych podania ręki. ''

Henryk Reyman
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.11.2009, 23:13
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
No muszę Ci przyznać rację , Skorża jest na nasze warunki najlepszym trenerem(no może poza Smudą ) , co zwolnimy go i kto lepszy przyjdzie ? no własnie.. słaby warsztat , motywacja, ale mozna to poprawić , to ponoć wielki fan piłki mógłby o niej godzinami mówić, a więc nich jeżdzi po stażch i się szkoli . Narazie broniły go wyniki , do wczoraj, ale w myśl powiedzenia, trener jest taki dobry jak jego ostatni mecz..
Wydaje mnie się ,że J.Urban jest lepszy. I to całkiem abstrahując od wczorajszego "metrzu". Myślę że po prostu potrafi ułożyć taktykę, zmotywować grajków... i tak dalej...
Byłem "w tedy" przeciwny , ale teraz mogę powiedzieć , że mimo MP wolałbym u nas Urbana (nie mieszając do tego "meczu na SZCZYcie" ). K...rwa , cały czas ŻAL.pl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Wstyd był wczoraj .
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2009, 23:17
element napisał(a):Wyświetl post
morgenes
Co Ty masz z tym Cupiałem?
Chłop od 10 lat wywiadu nie udzielił.
To bodajże jedyna osoba związana ze sportem która jest jak tak przyczajona że gdy kamery go uchwycą podczas meczu to pół Polski się zjezdza żeby to zobaczyć.
Nigdy nie majaczył ani mówił co ma być a co nie.
To co mu w głowie siedzi nie wiedzą najblizsi współpracownicy.
A cel jest zawsze ten sam i nie trzeba oczekiwać jakichś komunikatów = MP i jak się uda pograć w pucharach to fajnie.
Będzie chciał pewniaka z pucharami to wyłoży hajs.
Tyle że jest to ryzyko bo jak nie wypali to straty, straty i jeszcze raz straty.
A z tym co mamy udaje nam się zdobyć MP, więc po co wykładać dodatkowe koszty.
A tłumaczyć się nikomu nie będzie - raczysz żartować. Cupiał to nie Rutkowski który bełkocze o majstrach od 500 lat.
Drogi elemencie, z Cupiałem to ja akurat nic nie mam. Proponowałbym Tobie prześledzić te kilka wywiadów, które jednak udzielił (m.in. zaraz po zwolnieniu Kasperczaka) gdzie wyraźnie pisze, że Liga Mistrzów jest jego marzeniem. Tylko wiesz, jak głoszą słowa piosenki: Marzenia, te wielki i te malutkie....
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 07.11.2009, 23:26
bebeto- rozumiem, ze jest Ci 'zal.pl', ale z tym Urbanem nie przesadzaj.
willow
a.k.a. morgenes

Stary 07.11.2009, 23:37
element napisał(a):Wyświetl post
O tych wywiadach to ja wiem, ale tam wypowiadał się poniekąd jako kibic Wisły, że ją kocha i kibicował jej gdy nie był jeszcze jej właścicielem.
I że nawet jeśli odejdzie to sprzeda ją komuś komu będzie zależeć a nie szują.
I jak mnie pamięć nie myli była mowa o jakimś zapisie z którego wynika że żaden przysłowiowy Arab nie będzie miał możliwości zmiany nazwy z Wisła Kraków na
"Shadi Abi Baddi Kraków".
W zamian tego wpakowałby taki 100 mln euro ale Cupial do kurestwa nie zamierza dopuścić i za to mu dziękuje.
Lub jak piszesz o jakichś marzeniach i dziwnym by było żeby w nich nie znalazł się wątek LM.
To nie są jakieś konkrety, tylko luzna gadka.
ja również mu dziękuję za to, że do tej pory nie sprzedał Wisły jakiemuś producentowi szlafroków czy macy.... zresztą nigdy nie ukrywałem swej sympatii do Cupiała za to, co zrobił dla Wisły. Mnie chodzi o to, że jego marzenia/plany muszą być w jakiś sposób oparte na rzeczywistości. Nie wymagam od niego inwestycji, bo wiem, że z kasą u niego krucho. Ale niechże w takim razie zweryfikuje swoje cele odnośnie klubu. Skorża może zostać jeśli naszym celem będzie awans do eliminacji pucharów. Nie do fazy grupowej. Z tym trenerem tam się nie znajdziemy.
bebeto
Senior Member

Od: 01.2009

Stary 07.11.2009, 23:40
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
bebeto- rozumiem, ze jest Ci 'zal.pl', ale z tym Urbanem nie przesadzaj.
Po prostu uważam że jest na pewno lepszy od MS.!!! (Maciej Skorża)
szczepanwislak
Senior Member

Stary 07.11.2009, 23:48
No wczoraj to można powiedzieć udowodnił , lecz 2 lata w bezpośredniej rywalizacji jest gorszy, na razie odstaje na 4 punkty , ale to nie jest argument aby to stwierdzić,liczy się ostatni mecz i to jak wypadniemy na koniec sezonu , wtedy się dopiero okaże kto jest lepszy z tej 2, oby był to Maciej

Henryk Reyman
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 07.11.2009, 23:51
bebeto napisał(a):Wyświetl post
Po prostu uważam że jest na pewno lepszy od MS.!!! (Maciej Skorża)
Pewnie dlatego Skorża jest 1 a Urban ciągle za nim...
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2009, 00:48
wolfy napisał(a):Wyświetl post
. Tu nie chodzi nawet o gościa z nazwiskiem - jakiś młody trener z drugiej Bundesligi, albo trzeciej ligi holenderskiej wystarczy. Ktoś, kto ma papiery poważnej futbolowej federacji, ma KNOW HOW i ambicję, aby się wybić.
Naprawdę sądzisz że trener z trzeciej ligi holenderskiej będzie lepszy od MS

Ja rozumiem że można być wkurzonym po ostatnim meczu ale jeśli nawet moderator zaczyna wypisywać takie farmazony to jest to chyba oznaka histerii.
szczepanwislak
Senior Member

Stary 08.11.2009, 00:51
holenderska szkoła trenerska mogłaby być nawet dobrym rozwiązaniem

Henryk Reyman
rozarian
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 08.11.2009, 00:53
Zawsze zdumiewało mnie to wiernopoddańcze przywiązanie do Skorży.Wygrywa te mistrzostwa w nędznej polskiej lidze,ale stylu żadnego drużyna nie ma.Już nie zdumiewa mnie,ale najzwyczajniej śmieszy zdanie,że lepszego trenera nie znajdziemy za taką kasę.Już kiedyś dawałem przykład Portugalczyka Jose Couceiro,trenera Litwy,przedtem biednego Kowna(wyeliminował z nim Gl.Rangers w kw.do LM).Ten były trener Porto,to naprawdę niezły fachowiec,a Litwinów było stać na niego.
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 08.11.2009, 01:05
szczepanwislak napisał(a):Wyświetl post
holenderska szkoła trenerska mogłaby być nawet dobrym rozwiązaniem
Benhałer? W sumie jak Feyenord zbankrutuje to kto wie .
Jimi222
Junior Member

Od: 05.2009

Stary 08.11.2009, 03:39
W mojej opini trener Skorza powinien zachowac posade.
Nie skreslalbym go jeszcze. Dajmy mu czas do konca
sezonu i zobaczymy jak zespol sie bedzie prezentowal.
Moze cos sie w koncu ruszy w tym klubie! Moze w koncu
w zimie sprzedamy kogo mamy sprzedac, kupimy kogo mamy
kupic i pozwolimy sie druzynie zgrac przez runde wiosenna!
A nie znowu sprzedawanie zawodnikow przed eliminacjami
do europejskich pucharow i na szybko kupowanie kogos
na zastepstwo! Skonczmy z tym wreszcie! Uczmy sie na
bledach! Wtedy nowy stadion (33 500 na trybunach)
w chodzimy do LM w pierwszym meczu fazy grupowej
po pieknym meczu pokonujemy FC Barcelone 1:0... itd.!
Ahhh jak pieknie zyc marzeniami!
Aha i na koniec prosba do trenera Skorzy! (kto wie moze
przeglada czasami forum kibicow) Dajmy szanse mlodym
zawodnikom! (chcial bym w koncu zobaczyc Leszczaka)
WCIAZ WIERZE W TRENERA SKORZE!!!
1906% poparcia!
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 08.11.2009, 06:18
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Forowaniem jest liczba spotkan jakie ten zawodnik rozegral w Wisle w stosunku do tego co w nich zagral.
Bzdura. Zgodnie z Twoja (błędną - patrz słownik języka polskiego) definicją forowania uprzywilejowani są Pawełek, Cebanu, Jop, Piotr Brożek, Diaz, Cantoro, Jirsak, Kirm, Ćwielong i Łobodziński. Każdy z nich albo ostatnio jest w słabej formie, albo ogółem ma więcej występów kiepskich niż dobrych. Oni grają, bo Skorża ich uwielbia? Nie. Po prostu innych piłkarzy nie mamy. Stąd na boisko muszą wychodzić zawodnicy, których optymalna pozycja to ława.
Malecki mogl dojsc do formy o wiele wczesniej i dzis byc lepszym grajkiem, gdyby tylko Skorza na niego postawil zaraz po powrocie z Sosnowca, zamiast upierac sie przy bezproduktywnym Lobo.
Gdyby tak się stało to Mały byłby naprawdę forowany. Po pierwsze w Sosnowcu nic nie grał. Był zwykłym ligowym przeciętniakiem.
Zdajesz sobie sprawę, że Małecki wyszedł w podstawowym składzie w pierwszej kolejce ligowej poprzedniego sezonu? Stracił miejsce w wyjściowej jedenastce i w następnych dwóch kolejkach wchodził na 25-30 minut. To mało szans jak dla chłopaka, który wtedy wyróżniał się tylko zadziornością? Małecki nie grał, bo był słaby i Skorża miał prawo stawiać na innych.

Obecnie podobnie jest z Ćwielongiem. On też dostawał szanse w pierwszym składzie i ciągle zawodzi. Czasami błyszczy, ale tylko jako zmiennik.
No i wreszcie dla mnie najbardziej zdumiewajace jest to, ze Skorza przez caly ten czas potrafil rozgladac sie za bramkarzem, napastnikiem, lewym obronca itd. a o prawoskrzydlowym nawet nie wspomnial i zamiast tego uskutcznial jakies slodkie pierdzenie o tym, jak to swietnie Wojtek prezentuje sie na treningach i w gierkach wewnetrzych.
"Po czynach ich poznacie ich". Gdy tylko któryś z rezerwowych złapie fajną formę Łobo wypada ze składu. Jeśli idzie o chwalenie postawy zawodnika na treningach to nie przyszło Ci do głowy, że może chodzić o dodanie pewności siebie słabym psychicznie piłkarzom? Taki Jirsak też ponoć błyszczy w gierkach, tylko w meczach za cholerę tego nie widać i Czech wiecznie chowa się za rywalami.
Ostatnio edytowane przez jova : 08.11.2009 o godz. 06:28.
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 08.11.2009, 09:38
jova napisał(a):Wyświetl post
Bzdura. Zgodnie z Twoja (błędną - patrz słownik języka polskiego) definicją forowania uprzywilejowani są Pawełek, Cebanu, Jop, Piotr Brożek, Diaz, Cantoro, Jirsak, Kirm, Ćwielong i Łobodziński. Każdy z nich albo ostatnio jest w słabej formie, albo ogółem ma więcej występów kiepskich niż dobrych. Oni grają, bo Skorża ich uwielbia? Nie. Po prostu innych piłkarzy nie mamy. Stąd na boisko muszą wychodzić zawodnicy, których optymalna pozycja to ława.
W Lechu też nie mieli innych, a gdy Wilk nie mógł zagrać z nami to musiał wyjść z konieczności debiutant Możdżeń . I niesamowite, że okazało się że nie jest gorszy? U nas też pełno młodych
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 08.11.2009, 09:40
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
W Lechu też nie mieli innych, a gdy Wilk nie mógł zagrać z nami to musiał wyjść z konieczności debiutant Możdżeń . I niesamowite, że okazało się że nie jest gorszy? U nas też pełno młodych
Był, jest gorszy. Wtedy z nami, w Gdańsku i wczoraj z Bytomiem (W najlepszym razie nie odstawał znacząco) Ale zgadzam się że Skorża jakby 1 piłkarza od czasu do czasu z ME wrzucił na więcej niż 3 minuty nic by się nie stało.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
willow
a.k.a. morgenes

Stary 08.11.2009, 09:51
A najbardziej denerwuje mnie to, że nawet jak wynik jest w miarę pewny, to nie wpuszcza młodych. A jeśli już, to w 90 minucie.
kotyrek
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 08.11.2009, 09:57
Kiedyś grałem w "juniorach" i tam trener uczył nas podstawowych reguł:
-wyjdź koledze do podania
-grajcie bliżej siebie
-nie wykopuj bez sensu
-nie kiwaj
-jeden góra dwa kontakty
Te kilka bardzo podstawowych zasad wystarcza na naszą ekstraklasę - i nie trzeba mieć do tego wirtuozów (patrz Polonia B; Ruch)
Patrze na grę naszej Wisły i niestety nie widzę żadnego z w/w elementów. I mam pretensje do naszego trenera teoretyka że nie potrafi wprowadzić do zespołu żadnej z tych zasad.
Niestety nasza gra opiera się na indywidualnych umiejętnościach a to nie wróży dobrze na przyszłość.
Maciek chyba już obecnego poziomu nie przeskoczy.
raztaman
Socios Wisła Kraków

Stary 08.11.2009, 10:00
1906% poparcia dla Skorzy...

na pohybel obludnikom ktorzy po jakims potknieciu odrazu napierdzielaja...

narzekaliscie na Cupiala jak czesto zmienial trenerow, szydzicie z Wojciechowskiego... a sami nie potraficie zachowac zimnej krwii, banda taktykow wychowana na championshipie.... nie ma druzyny ktora wygrywa wszystkie mecze w lidze!

zachowajcie dla siebie te swoje smuty i oceniajcie trenera minimum po sezonie, a najlepiej jak sie skonczy kontrakt... dopoki bedzie miec miejsce trenerska ruletka nigdy nie uda sie zbudowac super klubu....

jak krytykujecie nie nawolujcie do zmiany trenera bo to jest szczeniackie...
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 08.11.2009, 10:02
Wisła gra słabo to prawda ,ale w zeszlym roku tez nei grajac dobrze jesienia ,wyprzedzilismy rzutem na tasme rozpedzonego Lecha. Oczywiscie boli znow porazka z najwiekszym rywalem ,ale nie jest to chyba powod by zwalniac Skorze ! Kiedys zwolniono Petrescu po 3 remisach z rzedu co okazalo sie paranoja ,wiec skoro dalismy szanse Skorzy po Levadii ,dajmy mu szanse do konca sezonu .
andys
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 08.11.2009, 10:43
Mam poważne pytanie do wszystkich zwolenników zwolnienia Skorży-kogo proponujecie w zamian?Podawajcie wasze propozycje , tylko w dostępnych dla nas granicach finansowych i z krótkim uzasadnieniem , dlaczego akurat ten a nie inny.
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 08.11.2009, 11:04
Takich trenerow jest na swiecie pewnie z 300. A od nazwisk i wymagan to jest zarzad a nie kibice.
Plakac ze nie znajdziemy lepszego trenera to moga kibice Interu albo Manchesteru United. Kazdy trener druzyn topowych z ligi lepszej niz nasza bije Skorze na glowe.

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Zamknięty temat

Zasady wysyłania postów