The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 03.11.2009, 09:26
Ja bym tam chciał Onyszke. Nie przesadzajcie on nie jest przecież żadnym boiskowym bandytą, gdyby tak było to by nie rozegrał prawie 500 meczów w karierze. To gość, który mówi co myśli, a poza tym jest niezłym bramkarzem. Roczny kontrakt chyba nie byłby złym pomysłem.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
emjot
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 03.11.2009, 10:26
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A jak Szczęsny przychodził to pewnie płakałeś i wierzgałeś nogami że za stary. Bramkarze starzeją się najpóźniej a w dodatku bramkarz powinien być choć nieco walnięty.
nie sądzę żeby Pysio wiedział że Szczęsny był bramkarzem Wisły
Jurowicz-Talik-Lechowicz-Szumilas-Kaczor-J.Krupa-Brzycki-Legutko-J.Wapiennik-W. Stopa-Michel-Sawicki-S.Wójcik-Świder-Snopkowski-Adamek
Odpowiedz cytując
Zienczuk8
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.11.2009, 10:10
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Rengifo juz niedlugo bedzie do wziecia... swietny napastnik jak na nasze warunki.
Groundhopper
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 05.11.2009, 11:30
I? Skoro Lecha nie stac zeby mu placic z 400-500 tys. euro to nas tym bardziej.
Odpowiedz cytując
Mario Nh
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.11.2009, 11:54
Anderson Ceuto jest na wylocie. Chłopak pod skrzydłami Smudy szybko się rozwijał, teraz Zieliński nie widzi dla niego miejsca w zespole. Według mnie Peruwiańczyk ma jednak spory potencjał
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 05.11.2009, 12:02
Legia nie zdecydowała się na zakup 19-toletniego słowackiego bramkarza z ManCity. Dowhań wypowiadał się o nim pozytywnie i chciał go mieć w Legii. Może, skoro sami nie potrafimy ściągnąć nikogo utalentowanego, to podkradniemy takowego, przebadanego już przez inny klub, którego trener bramkarzy zna się na rzeczy?

Jego transfer uzależniają od ewentualnego odejścia w zimowym okienku Jana Muchy. Z resztą sami przeczytajcie

http://www.ligapolska.pl/index.php?d...artykul=156465
Prawą ręką ci pogrożę, zdrajco, a nie lewą

http://inicjatywa14.net/
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.11.2009, 12:03
Niech mi ktoś wytłumaczy ,dlaczego my mamy zbierać jakieś ochłapy po Lechu ,czy Legii ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.11.2009, 12:08
Bo jak widać przez lata my nie potrafimy trafić nawet takiego "ochłapu"...
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 05.11.2009, 12:09
Rengifo, czyli gościa, który nie chce grać już w polskiej lidze, a w swojej reprze strzela gole np. Argentynie nazywasz ochłapem? Myślisz, że gdyby to zależało od Lecha, to by się go pozbywali? Po prostu ich na niego nie stać.

A co do tego bramkarza, to przeczytaj artykuł ( tym razem ze zrozumieniem) i wtedy prawdopodobnie nie nazwiesz go ochłapem.

Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 05.11.2009, 12:19
WILU TS napisał(a):Wyświetl post
Bo jak widać przez lata my nie potrafimy trafić nawet takiego "ochłapu"...
To dlaczego ci wspaniali ,nie zdobyli dla Lecha mistrza Polski ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
pan Dudi
Senior Member

Stary 05.11.2009, 12:38
Co za gość Może dlatego, że wynik w piłce nożnej zależy od czegoś więcej niż dyspozycja i umiejętności 1 zawodnika?

Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 05.11.2009, 17:50
kristos napisał(a):Wyświetl post
Niech mi ktoś wytłumaczy ,dlaczego my mamy zbierać jakieś ochłapy po Lechu ,czy Legii ?
O ile mnie pamięć nie myli Mucha jest ochłapem po Wiśle, gdzie testów nie przeszedł(?).
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.11.2009, 15:44
Jeśli Sobiech nie trafi do Wisły to będzie nasza olbrzymia porażka. Ten chłopak ma wszystko. Szybkość, siłę, przegląd pola, potrafi się zastawiać co najważniejsze strzelać bramki. Takiego napastnika szukamy.

Wyciągnięcie jego z Ruchu Chorzów traktuje jako nasz obowiązek w zimowym okienku transferowym.

Osobiście dla mnie to jest najlepsza "9" w polskiej lidze zaraz po Lewandowskim.
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.11.2009 o godz. 16:06.
Odpowiedz cytując
airborne4009
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 08.11.2009, 15:54
Ma koles talent do grania,to trzeba przyznac i mam nadzieje ze nikt sie nie z.....e w akcji i sciagnie go do Wiselki.
Semper Fidelis

,, Spadochroniarze nie umierają, tylko idą do piekła aby się przegrupować''
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 08.11.2009, 16:39
westersyl napisał(a):Wyświetl post
Jeśli Sobiech nie trafi do Wisły to będzie nasza olbrzymia porażka. Ten chłopak ma wszystko. Szybkość, siłę, przegląd pola, potrafi się zastawiać co najważniejsze strzelać bramki. Takiego napastnika szukamy.

Wyciągnięcie jego z Ruchu Chorzów traktuje jako nasz obowiązek w zimowym okienku transferowym.

Osobiście dla mnie to jest najlepsza "9" w polskiej lidze zaraz po Lewandowskim.
spokojnie. Byl taki jeden, Jarka sie nazywal. Strzelil 10 bramek w jednym sezonie i pol forum widzialo go w trykocie Wisły. Z tego co wiem, obecnie gosc kopie sie po glowie w pierwszej lidze. Sobiecha trzeba obserwowac, ale zeby byl naszym glownym celem transferowym to przesada. W kadrze U-21 tez niczym sie nie wyrozna.
Ostatnio edytowane przez tylko_na_kilka_dni : 08.11.2009 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
westersyl
Guest

Stary 08.11.2009, 21:22
tylko_na_kilka_dni napisał(a):Wyświetl post
spokojnie. Byl taki jeden, Jarka sie nazywal. Strzelil 10 bramek w jednym sezonie i pol forum widzialo go w trykocie Wisły. Z tego co wiem, obecnie gosc kopie sie po glowie w pierwszej lidze. Sobiecha trzeba obserwowac, ale zeby byl naszym glownym celem transferowym to przesada. W kadrze U-21 tez niczym sie nie wyrozna.
Sorry ale Jarka przy Sobiechu jest nikim. Patrząc na warunki fizyczne to my takich zawodników w Polsce mamy naprawdę nie wielu. Jarka to zwykły "połamaniec" który kilka razy wsadził nogę tam gdzie trzeba.
Sobiech ma tak naprawdę wszystko od siły po technikę i szybkość.
Poza tym widać że to normalny ułożony chłopak, jeśłi chodzi o Jarke to pod tym względem nie wszystko jest OK.
Sobiech to rocznik 1990 już teraz ma przebłyski moim zdaniem kwestia czasu kiedy on wystrzeli. Trzeba go brać jak najszybciej pod swoje skrzydła.
Jestem pewien że z wiekiem on nabierze jeszcze więcej "krzepy" a szybkości już nie straci.

Dzisiajsza brama na 2:0 to majstersztyk, inny ładowałby z pierwszej piłki a Sobiech spokojnie wyczekał i walnął "pod ladę"
Ostatnio edytowane przez westersyl : 08.11.2009 o godz. 21:26.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 08.11.2009, 21:28
Dziki z Lubina chyba jest w naszym zasięgu. Wygląda na solidnego i sprytnego napastnika.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 08.11.2009, 23:09
Pytanie za jaką cenę te Sobiechy i inne. Nie jest tak, że mamy kasę na zmarnowanie. A u nas możei sobie psychicznie nie poradzić.
Mudżyn z Zagłębia mógłby być, taki to nie będzie myślał gdzie gra i ile trzeba biegać. Tylko piłka - bramka - siatka.
..
Odpowiedz cytując
the_blues
Member

Od: 04.2007

Stary 08.11.2009, 23:13
wg mnie piłkarzem którym Wisła powinna się zainteresować jest Janusz Gol z PGE GKS Bełchatów. Chłopak ma pojęcie o grze, dużo widzi na boisku, dysponuje mocnym uderzeniem z dystansu. Byłby z niego porzytek.

BTW wie ktoś co sie dzieje z K. Gołosiem?
Blue is the colour, football is the game...

Stamford Bridge
Fulham Road
London SW6 1HS
Wielka Brytania
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 08.11.2009, 23:59
gigant napisał(a):Wyświetl post
Dziki z Lubina chyba jest w naszym zasięgu. Wygląda na solidnego i sprytnego napastnika.
Mówisz o Traore? jeśli tak, to wyczuwam tutaj rasizm O Marcelo tez powiesz per Dziki? Sorry, ale wkurza mnie takie coś :].
By nie było OT, to dodam, że Sobiechowi trzeba się przyglądnąć jeszcze, ale myślę, że on akurat zmierza ku górze . Dobrze by go było widzieć w Wiśle. A jeśli nie on (na pewno Ruch sobie dużo zażyczy, chyba, że ma jakąś klauzulę?) to Traore z Lubina jak najbardziej. Lepiej postawić na któregoś z nich, niż na kolejnych niewiadomych Brazylijczyków (jak np. Beto) czy innych "wynalazków".
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
cfa
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 09.11.2009, 14:37
the_blues napisał(a):Wyświetl post
wg mnie piłkarzem którym Wisła powinna się zainteresować jest Janusz Gol z PGE GKS Bełchatów. Chłopak ma pojęcie o grze, dużo widzi na boisku, dysponuje mocnym uderzeniem z dystansu. Byłby z niego porzytek.

BTW wie ktoś co sie dzieje z K. Gołosiem?
Myślę, że byłby idealną alternatywą dla Sobola, ewentualnie jak już wcześniej pisałem można by sie zainteresować Kaźmierczakiem.
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 09.11.2009, 14:41
dla mnie Gol to dramat jakiś jest. Ale oglądałem z 4 mecze z jego udziałem, więc nie wiem jak tam w reszcie grał.
Odpowiedz cytując
the_blues
Member

Stary 09.11.2009, 18:38
Proud napisał(a):Wyświetl post
dla mnie Gol to dramat jakiś jest. Ale oglądałem z 4 mecze z jego udziałem, więc nie wiem jak tam w reszcie grał.
nie uważam że dramat. może mial gorsze mecze ale dla mnie prezentuje się bardzo dobrze. utkwiło mi w pamięci jego uderzenie z około 20m z tamtego sezonu gdy o mało nie złamał poprzeczki, a raczej spojenia słupka z poprzeczką

Stamford Bridge
Fulham Road
London SW6 1HS
Wielka Brytania
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 09.11.2009, 18:48
Kiełba z Kielc
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.11.2009, 19:16
Sadlok, Glik, Sobiech, i dwoch dobrych skrzydlowych.
Odpowiedz cytując
the_blues
Member

Stary 09.11.2009, 19:20
a daj spokój z tym Glikiem, runde miał dobrą i juz go brać? tak samo było z kasprzikiem, taki buffon z niego a w lechu już grzeje ławke

sobiech potrzebuje 10 sytuacji zeby strzelić gola, oprócz wczorajszego meczu z Jagiellonią. Ale w sumie wpasował by się w nasz zespół bo Małecki potrzebuje chyba z 12

Stamford Bridge
Fulham Road
London SW6 1HS
Wielka Brytania
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 09.11.2009, 19:23
the_blues napisał(a):Wyświetl post
a daj spokój z tym Glikiem, runde miał dobrą i juz go brać? tak samo było z kasprzikiem, taki buffon z niego a w lechu już grzeje ławke

sobiech potrzebuje 10 sytuacji zeby strzelić gola, oprócz wczorajszego meczu z Jagiellonią. Ale w sumie wpasował by się w nasz zespół bo Małecki potrzebuje chyba z 12
To ****a, se Ronaldo sprowadz. Abstrahujac od faktu ich umiejetnosci w tym monecie to potencjal w tych mlodych jeszcze pilkarzach jest bardzo duzy. Kupic i wypozyczyc do ich obecnych klubow a po pol roku sprowadzic spowrotem.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 09.11.2009, 19:29
Nie wiem czy wiecie, ale zakup przez Wisłe jakiegoś porządnego zawodnika ekstraklasy jest niemal niemożliwe. Czemu? Polskie kluby żądają zaporowych cen, wolą sprzedać za grosze do klubu zagranicznego niż do Polskiego. Dowodem na moje słowa jest np. zakup przez Amike słabiutkiego Chrapka za którego dali bodajże 300 tyś euro, czy sprawa z Gargułą na lini Wisła - Bełchatów. I macie nadzieje że Ruch ot tak puści Sobiecha? Pewnie zażądają z 1 mln euro, a wszyscy wiemy że żaden Polski klub tyle nie wyłoży
Odpowiedz cytując
the_blues
Member

Stary 09.11.2009, 19:38
dokładnie
tak jak górnik zabrze chciał od lecha za banasia chyba 500tys euro

Stamford Bridge
Fulham Road
London SW6 1HS
Wielka Brytania
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 09.11.2009, 19:39
A czemu mają wzmacniać klub z którym póki co walczą łeb w łeb o mistrzostwo?
Albo czemu sprzedawać do słabszych Lecha i Legii?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów