The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.11.2009, 13:13
Ciekawe, kto demolowal kolejne europejskie miasta...wlacznie ze swoim ? A to tylko poczatek gory lodowej w zachowaniach tych osob, ktorych juz niedlugo nie bedzie na polsich stadionach. Po takich ekscesach wlasciciel ma pelne prawo do rzadow twardej reki...zreszta, jak widac samo panstwo tez juz zmienilo podejscie(cale szczescie).

I jeszcze jedno..jesli ktos cieszy sie ze smierci drugiego czlowieka, a innemu zyczy podobnego losu...to kogos takiego nie mozemy chyba nazywac czlowiekiem, prawda?
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 02.11.2009 o godz. 13:16.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.11.2009, 13:19
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Na Legii ruch kibicowski zrujnował się sam. Co sezon to strzał we własne kolano. Niestety nienajlepiej to świadczy o ich zdolnościach umysłowych.

Fajnie, że przynajmniej ultrasi Wisły sa mądrzejsi i we własne gniazdo nie srają. Po akcjach sprzed 10 lat (Misiek i jego rzuty nożem do Baggio) czegoś się nauczyliśmy. A półgłówki z Legii?

A ja zdecydowanie popieram artykuł na www.weszlo.pl - chyba pierwszy raz z nimi się w100% zgadzam. Ludzi którzy teraz starają się "kierować" ruchem kibicowkim na Łazienkowskiej inaczej niż bydłem nazwać nie można.

Mam dobry stosunek do ruchu ultras, długo byłem jego częścią i traktuje go jako XX wieczne, nieco pospolite i płaskie, ale jednak przedłużenie średniowiecznego estosu rycerskiego: odwaga, honor, przywiązanie do jedynej wybranej i walka do ostaniej kropli krwi o jej cześć i takie tam.

Natomiast to co reprezentują sobą debile z legijnej wierchuszki to zaślepienie, tępota, zbydlęcenie, brak jakichkolwiek norm moralnych, brak szacunku do czegokolwiek. "Roz.......imy wszystko, a jak im sie nie podoba i bedą z tym walczyć to ro.......imy jeszcze więcej, łącznie z samą Legią, i wszystko zdeptamy bo jest nas dużo jesteśmy silni i Legia to ku.rwa MY a nie jakieś piłkarzyki, działacze czy inne leszcze"

a teraz przeczytaj jeszcze raz swój post i odpisz mi, czy Twoje słowa również idelanie nie pasują do tego, co zaprezentowała Wisła w meczu z Koroną. Czy Cupiał ma tych co pojechali na ten wyjazd też wyrwać z korzeniami? Więc najpierw dwa razy się zastanów, zanim obrazisz innych od 'półgłówków'
ITI wyzywa ludzi z Zylety od dilerów i bandytów- ludzie z Żylety wypominają Walterowi, że jego córka ćpa. Dlaczego Walter może a kibice nie? Wyjaśnisz mi to? ITI nie chciało uszanować śmierci kibica minutą ciszy, czemu kibice mieli to zrobić? Wyjaśnij mi proszę, dlaczego Walter może robić pewne rzeczy, a gdy to samo robi kibic, to jest bandytą i ma zostać wykorzeniony. Są równi i równiejsi wg Ciebie? Tak to odczytuję.

For_Fun ze śmierci niektórych ludzi się cieszyłem, podac Ci przykłady? I założę się, że Ty również nie żałowałeś tych ludzi. Oprócz Wilna jakie jeszcze miasta demolowała Legia? Oświecisz mnie, bom ciekaw.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.11.2009 o godz. 13:26.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 02.11.2009, 13:22
For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
I jeszcze jedno..jesli ktos cieszy sie ze smierci drugiego czlowieka, a innemu zyczy podobnego losu...to kogos takiego nie mozemy chyba nazywac czlowiekiem, prawda?
To kto pojechal do Kielc w tej kolejce?
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.11.2009, 13:40
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
a teraz przeczytaj jeszcze raz swój post i odpisz mi, czy Twoje słowa również idelanie nie pasują do tego, co zaprezentowała Wisła w meczu z Koroną. Czy Cupiał ma tych co pojechali na ten wyjazd też wyrwać z korzeniami?
Zachowanie naszych kibiców w Kielcach uważam za podobnie żenujące.

Wojna wojną, tego nie zmienimy - kibice będą się tłukli, będą rywalizowali i nie postrzegam tego za całkowicie złe. Natomiast szacunek zmarłym się należy. Wyśmiewanie się z kieleckiej ofiary to zachowanie dobre dla jakiś mongoslkich hord barbarzyńców co szczają na groby i jedzą dzieci, a nie dla honorowych i wiernych wojowników jakimi chce określać się większość ekip ultrasów.

Nie chce tu porównywać kto lepszy czy gorszy, bo nie o to chodzi, mam jednak wrażenie, że wiślaccy ultras uczą się na błędach, ewoluują, i nie srają we własne gniazdo. Błędy się zdarzają każdemu, problem w tym, by dalej w nie nie brnąć. Myślę, że jakby jakiś matoł na Wiśle chciał wyrywać własne krzesełka, to by w mordę dostał od naszych silnorękich, a na Legii cała zgnilizna idzie od "góry"

Przypuszczam, że nie raz jeszcze usłyszymy o ekscesach tej czy innej grupy ultras które w efekcie obrócą się przeciwko ich klubowi. Ale żadna grupa tak metodycznie, z taką determinacją, tępym uporem i zacietrzewieniem nie niszczy własnego klubu jak ta garstka męt które zostały ze starej "Żylety".
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 02.11.2009, 13:44
studio2 napisał(a):Wyświetl post
To kto pojechal do Kielc w tej kolejce?
Trzeba przyznac że kibice Legii, jakie by te klubowe władze nie były, odstawili konkretną żenadę... I możecie mnie za to zjechac, ale niestety kibice Wisły też zachowali się fatalnie z tymi śpiewami o Małpie. I mówię to jako kibic Wisły, bo nie możemy tuszowac tej sprawy, czy wypierac się. I nie dziwię się że osoby pokoju p.Waltera próbują takich troglodytów wyplenic ze stadionów. Bo jeśli on daje kasę na klub a ktoś w takiej chwili jak śmierc jego bliskiego współpracownika lży zmarłego a jemu samemu życzy śmierci no to sorry... Ciężko stanąc po stronie "kibiców".
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.11.2009, 13:48
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Zachowanie naszych kibiców w Kielcach uważam za podobnie żenujące.

Wojna wojną, tego nie zmienimy - kibice będą się tłukli, będą rywalizowali i nie postrzegam tego za całkowicie złe. Natomiast szacunek zmarłym się należy. Wyśmiewanie się z kieleckiej ofiary to zachowanie dobre dla jakiś mongoslkich hord barbarzyńców co szczają na groby i jedzą dzieci, a nie dla honorowych i wiernych wojowników jakimi chce określać się większość ekip ultrasów.

Nie chce tu porównywać kto lepszy czy gorszy, bo nie o to chodzi, mam jednak wrażenie, że wiślaccy ultras uczą się na błędach, ewoluują, i nie srają we własne gniazdo. Błędy się zdarzają każdemu, problem w tym, by dalej w nie nie brnąć. Myślę, że jakby jakiś matoł na Wiśle chciał wyrywać własne krzesełka, to by w mordę dostał od naszych silnorękich, a na Legii cała zgnilizna idzie od "góry"

Przypuszczam, że nie raz jeszcze usłyszymy o ekscesach tej czy innej grupy ultras które w efekcie obrócą się przeciwko ich klubowi. Ale żadna grupa tak metodycznie, z taką determinacją, tępym uporem i zacietrzewieniem nie niszczy własnego klubu jak ta garstka męt które zostały ze starej "Żylety".
ale nie rozumiesz jednego. U Was wasz właściciel nic nie zrobi w sprawie tych kibiców, co byli w Kielcach. Ale wyobraź sobie, że zażąda nagrań monitoringu i zacznie dawać im zakazy. I wtedy co? Zalożę się, że i u Was wystąpiłby wtedy konflikt między ruchem kibicowskim a właścicielem. Ale właśnie wy macie normalnego inwestora, który kocha klub. U Nas sam Walter powiedział kiedyś, że jest fanem Wisły Kraków. Kiedyś gdy Legia grała w Krakowie z Wisłą, to Walter był zachwycony atmosferą na stadionie (były race, były obraźliwe przyśpiewki na Legię itp). To jak to jest, race na Wiśle wg Waltera są super, a na Legii daje za nie zakazy? I powiedz mi, nie wku***ł byś się na Cupiała, gdy to on tak robił? U Was wygląda to inaczej, bo Cupiał to ugodowy gość. Facet potrafił się dogadać z SKWK w sprawie zniżek na bilety na 'D' itp.

no i widzisz, nie odpisałeś mi na zasadnicze pytanie z poprzedniego postu- dlaczego Walter może robić pewne rzeczy i jest super, a gdy kibice robią to samo to sa bandytami.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.11.2009 o godz. 13:51.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 02.11.2009, 13:54
Stalin, Hitler, to nie ludzie(podobnie, jak ci ktorzy wykrzykiwali te hasla w sobote)...

A wyjazdy do Wiednia, to byly pielgrzymki ? Nie chce mi sie sprawdzac waszych gier pucharowych, ale co roku byla jakas dziwna historia na wyjezdzie.

O Kielcach...jesli jakis idiota krzyczal jakies durnoty, to trzeba nalozyc na takiego zakaz stadionoway i ewentualnie pojsc ze sprawa takze do sadu...trudno zebym trzymal z takimi. zreszta juz wczesniej o tym pisalem.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 02.11.2009, 14:31
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
.....
Sęk w tym, że w przypadku kibiców Wisły i Cupiała obie strony chciały się dogadać. Nawet Misiek po swojej akcji na tyle zmądrzał, że drugi raz tego nie zrobi. Dalej ma silną pozycje wśród kibiców, dalej - z tego co wiem - ostro walczy na wielu frontach, ale przeciwko klubowi bezpośrednio nie działa bo PO CO?. U nas tez są zakazy stadionowe, i zapewne tak jak na Legii - średnio przestrzegane. Ale u nas osoby z zakazami które na stadion wejdą, cieszą się, że mogą dopingować drużyne i bawić się z resztą kibiców, a zakaz traktują jako wypadek przy pracy. A na Legii goście z zakazami robią następne rozróby, podburzają resztę stadionu, jątrzą, atakują....
U nas kibice dorośli do fanatycznego kibicowania na stadionie, a wojnę przenieśli na inne rejony, na Legii kibole nie dorośli do niczego. Umysłowo zostali w latach 90 zeszłego wieku, a mentalnie w mrokach średnowiecza.

Cały widz polega na tym, że u nas SKWK - mimo, że to środowisko dosyć radykalne, trzyma kibiców Wisły w jakich takich ryzach, i prędzej urwie gówniarzowi ręke a nie da rzucić następnego noża na murawę, a w Legii kibicowscy "decydenci" wręcz zachęcają to kolejnych i kolejnych akcji przeciwko swojemu klubowi. Kibice na Wiśle jak zobaczą delikwenta wyrywającego krzesełko to go szybko spacyfikują, a kibole na Legii tłuką tych co się ociągają z wyrywaniem krzesełek, jak "Zaśpiewajło" zarządza zadymę "Anty ITI!"

Nic szczególnego nie mam do kibiców Legii, ale wasza "góra" starająca się zarządzać tym całym ruchem to tacy tragiczni debile i troglodyci, że się waszemu zarządowi klubu nie dziwie.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 02.11.2009, 14:39
Oldpara wiesz za co niektorzy dostali zakaz stadionowy? Za stanie nie na swoim miejscu, przypomnij sobie za co 741osob mieli/maja zakaz stadionowy. Kibicom Legii nigdy nie bede sie dziwil po tym co Walter zrobil z ich miloscia.

Element nie podejmuje z Toba polemiki bo piszesz o jednym, wspominasz o drugim, zupelnie z niczym nie zwiazanym.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Stary 02.11.2009, 15:08
Oldpara wiesz za co niektorzy dostali zakaz stadionowy? Za stanie nie na swoim miejscu, przypomnij sobie za co 741osob mieli/maja zakaz stadionowy.
Tak... a Al Capone siedział, bo nie płacił podatków....

Gdyby ta "niewinna" część kibiców z zakazami odcięła się w odpowiednim momencie od dowodzącego nimi bydła, to wszystko pewnie byłoby inaczej. Nie da się babrać w gównie, i sie nie ubrudzić. Niestety.

Jak podążasz dobrowonlnie za zdziczałą bandą hunów i się przyglądasz jak gwałcą i mordują, klaskając co jakiś czas, to się nie zdziw, że jak w końcu ktoś tą bandę hunów dopadnie, to twoja głowa też się potoczy.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.11.2009, 15:15
Cytat:
Gdyby ta "niewinna" część kibiców z zakazami odcięła się w odpowiednim momencie od dowodzącego nimi bydła, to wszystko pewnie byłoby inaczej. Nie da się babrać w gównie, i sie nie ubrudzić. Niestety.
Ale co uważasz za odcięcie? Nie jeździć na wyjazdy nie chodzić na mecze? Założyć swoją grupę i dalej dopingować i robić oprawy? A nie sorka to jest zabronione na Legii. To ok usiąść i wcinać kiełbachę?

Stanowisko SKLW, jeśli kogoś to interesuje : )
Cytat:
"Wobec wydarzeń jakie miały miejsce podczas meczu Legia-Ruch oświadczamy, że:
Okrzyki wzniesione przez jednego z kibiców w żadnym razie nie powinny mieć miejsca i nie znajdujemy dla nich jakiegokolwiek usprawiedliwienia.

Stanowiły one przekroczenie podstawowych norm etycznych, obowiązujących w polskim społeczeństwie i stały w sprzeczności z wartościami bliskimi członkom naszej organizacji. Mamy nadzieję, iż więcej tego typu sytuacja nie powtórzy się.

Dziękujemy kibicom Legii za zachowanie spokoju podczas meczu, ponieważ siły i środki zastosowane przez agencje ochroniarskie były nieadekwatne do zaistniałej sytuacji i stworzyły zagrożenie dla wielu widzów przebywających na stadionie.

Stowarzyszenie Kibiców Legii Warszawa"
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Stary 02.11.2009, 15:15
Anglia jest coraz blizej
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 02.11.2009, 15:22
Ja tam wole takich kibiców, niż takie ****y jak siedzą w Anglii, ani dopingu ani nic. Jedyne to pogwiżdzą na swoich jak im sie gra nie podoba, a tak to siedza na dupach, żadnego dopingu. A do takiej sytuacji chcą doprowadzić na Legii.
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.11.2009, 15:39
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Ja tam wole takich kibiców, niż takie ****y jak siedzą w Anglii, ani dopingu ani nic. Jedyne to pogwiżdzą na swoich jak im sie gra nie podoba, a tak to siedza na dupach, żadnego dopingu. A do takiej sytuacji chcą doprowadzić na Legii.
Ile masz lat?
Odpowiedz cytując
SZYMEK_TSW
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 02.11.2009, 15:39
Ogarnijcie się Ci wszyscy krytykujący kibiców Legii i zastanówcie się nad tym co pisał ToTylkoJa co by było gdyby u nas zaczęły się dziać przeróżne kosmiczne rzeczy jak w Warszawie ?

andalemono, tak zgadzam się ze to "jeszcze jeden" było przegięciem, ale władze Legii wielokrotnie ostro przeginały dając za przykład akcje przed derbami Warszawy i zgarnianie Bogu ducha winnych ludzi
Ostatnio edytowane przez SZYMEK_TSW : 02.11.2009 o godz. 15:57.

Śląsk Wisełka Lechia Gdańsk & Unia Tarnów
Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.11.2009, 15:45
SZYMEK_TSW napisał(a):Wyświetl post
Ogarnijcie się Ci wszyscy krytykujący kibiców Legii i zastanówcie się nad tym co pisał ToTylkoJa co by było gdyby u nas zaczęły się dziać przeróżne kosmiczne rzeczy jak w Warszawie ?
Mimo wszystko wierze, że można by było organizować akcje z jajem bez robienia wsi i życzeń śmierci.
SKLW potępiło sobotnie zachowanie. No ludzie... Naprawde nie ma już innych metod?
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.11.2009, 15:47
dobra koniec
Oldpara pisz moze o rzeczach o ktorych masz pojęcie, a nie tych dziejacych sie 300km od ciebie.

tak więc, kto wygra Legia czy Wisła?
Ostatnio edytowane przez pan_premier : 02.11.2009 o godz. 15:53.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.11.2009, 16:02
Oldpara i For_Fun odpisałem na priv
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.11.2009 o godz. 16:05.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.11.2009, 16:02
pan_premier napisał(a):Wyświetl post
dobra koniec
Oldpara pisz moze o rzeczach o ktorych masz pojęcie, a nie tych dziejacych sie 300km od ciebie.

tak więc, kto wygra Legia czy Wisła?
Debilne pytanie...

...wiadomo że LEGIA
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 02.11.2009, 16:15
Co do meczu, to mam takie wrażenie, że oba zespoły nie pokazały w tym sezonie wszystkiego co potrafią i mają trochę rezerwy. Legia zwykle jak wygrywa u siebie to przeciwnicy grają znacznie słabiej niż przeciętna ich forma, a Wisła wygrywa zasłużenie, ale ma momenty słabe. Jeśli obie drużyny się nie pogubią to może być ładny mecz. Jak dla mnie mimo różnicy w tabeli to w grze różnica jest najmniejsza od paru lat, myślę, że zadecyduje skuteczność. To jest bolączką i Legii i Wisły, która drużyna ją przełamie ta wygra, nawet jeśli po meczu będzie oceniona jako gorsza. Małecki, Chinyama w akcji i możemy spodziewać się ładnej strzelaniny w kierunku trybun w Sosnowcu, ale jeśli będą mieli swój dzień mogą ustrzelić hattricka. Moim zdaniem remis
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 02.11.2009, 16:23
spidey napisał(a):Wyświetl post
Debilne pytanie...

...wiadomo że LEGIA
Czyżbyś dostał te informacje od trójki sędziowskiej?
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.11.2009, 17:01
Podaja ze Radolski polecial z Dysko-Polo

Ekstraklasa: trener zwolniony

http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html

Pisze ze sciagaja kogos z zagranicy...

w sumie nie dziwie sie ,bo kto z polskich trenejro pakowal by sie w bagienko i panem Wojciechowskim?to musi byc ktos "nie w temacie" zeby nie wiedzial co sie dzieje/dzialo wczesniej w tym klubie
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 03.11.2009, 15:17
Niemiec Werner Lorant były trener m.in. TSV1860 Monachium a ostatnio Dunajskiej Stredy negocjuje z Wojciechowskim prace w Poloni Warszawa.W Monachium Lorant pracował 9 lat, jednak nie sądze że Wojciechowski tak długo da mu popracowac.
http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32286,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 03.11.2009 o godz. 15:56.
Odpowiedz cytując
PeO
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 03.11.2009, 18:15
Taki ciekawy artkulik: http://www.sport.pl/pilka/1,70987,72...ni_kibice.html
Odpowiedz cytując
droho
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2009, 09:33
Mazan jak zwykle bajki pisze. "Nawet wówczas na stadionie przy Kałuży zjawiało się po kilka tysięcy widzów. Trzeba było iść i tyle. Klub traktowało się jak coś wiecznego, obecność na stadionie była sprawą bezdyskusyjną." Co za .......enie, na ich wieczny klub w 3 lidze przed Comarchem przychodziło ich po kilkaset, w porywach trochę powyżej tysiąca.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 04.11.2009, 10:44
Anglia jest coraz blizej

Ja tam wlole Anglie( znaczy sie rodzaj kibicowania) i sukcesy w Europie takie jak maja Angielskie kluby. Niz gonienie po stadionie z raca i napierdalanie sie jak z Korona jak bylo w ostatnim meczu.

To jest nie uniknione, czasy lat 90 ubieglego wieku a nawet poczatek tego stulecia sie juz nigdy nie wroca gdy sie szlo na mecz nie ogladac zawodnikow tylko napierda..ac przeciwnikow z sektora gosci w trakcie meczu jak i po.

Jak chcemy dogonic Europe pilkarsko musimy zmienic i zachowanie na stadionach, bo spokuj na trybunach to wiecej ludzi kupi bilet i przyjdzie mecz ogladnac, wiecej ludzi na stadionach to wiecej kasy od sponsorow za reklamy i kolo sie zamyka.

Ale jak wolisz taki stan rzeczy jaki jest to potem nie placz ze nas kelnerzy ogrywaja jak chca.
,
Odpowiedz cytując
Slayer666
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 04.11.2009, 10:51
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Jak chcemy dogonic Europe pilkarsko musimy zmienic i zachowanie na stadionach, bo spokuj na trybunach to wiecej ludzi kupi bilet i przyjdzie mecz ogladnac, wiecej ludzi na stadionach to wiecej kasy od sponsorow za reklamy i kolo sie zamyka.
Tylko kasa z tych biletów i od sponsorów przełoży się tylko i wyłącznie na wyższe zarobki piłkarzy i wywindowanie i tak już absurdalnych cen transferowych. Żeby nas nie ogrywali "kelnerzy", trzeba zmienić system szkoleniowy w Polsce a i mentalność piłkarzy- za takie pieniądze mają zapieprzać na trzech treningach dziennie, a nie na czterech w tygodniu... A na to się nie zanosi.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 04.11.2009, 10:54
saklak serio uważasz, że będziemy mieć takie sukcesy sportowe jak kluby angielskie (lub nawet połowę, ćwiartkę) gdy na polskich trybunach będzie 'wzór angielski'?

''Jak chcemy dogonic Europe pilkarsko musimy zmienic i zachowanie na stadionach, bo spokuj na trybunach to wiecej ludzi kupi bilet i przyjdzie mecz ogladnac, wiecej ludzi na stadionach to wiecej kasy od sponsorow za reklamy i kolo sie zamyka.''- Grecja, Turcja, Chorwacja- jakoś tam nie ma wzoru angielskiego a trybuny są pełne. Spójrz nawet na potęgi kibicowskie w Rosji. Te kluby które mają fanatycznych kibiców trzymają się dobrze. A i sukcesy sportowe również mają. Więc sorry, ale w zupełności nie zgadzam się z Twoim poglądem. Już nawet nie wspominam o takim kraju jak Włochy czy Francja(gdzie też sa coraz częściej protesty).
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 04.11.2009, 11:00
aa tam .......isz głupoty popatrz choćby kluby Greckie ,Serbskie, Włoskie,Rosyjskie trochę mniej Francuskie tam dalej latają racami ,kartonikami ,zdarza się też że napierdalają się z przeciwnikiem(pomijając to że się nie napierdalaliśmy z koroną) a grają o niebo lepiej niż my
Odpowiedz cytując
element
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 04.11.2009, 11:14
River Plate
http://www.youtube.com/watch?v=TunYx...eature=related

Boca Juniors
http://www.youtube.com/watch?v=1ScGH...eature=related

itd

kluby które występują w Copa Libertadores, odpowiedniku Ligi Mistrzów i które z powodzeniem mogą powalczyć z czołówką Angielską, Hiszpańską czy Włoską.

teraz coś z europy, chociażby;

PAO
http://www.youtube.com/watch?v=u0rMe2Vyb9E

Fenerbahce
http://www.youtube.com/watch?v=8AInR7EZ-zo

Olympiakos
http://www.youtube.com/watch?v=JCawV45MZc4

Borussia Dortmund
http://www.youtube.com/watch?v=95bIxeiqOr8

CZB
http://www.youtube.com/watch?v=JSDjLBA7Rbw

Z Hiszpanii, Francji, Rosji czy Włoch też by się coś znalazło, a ich kuby również z powodzeniem walczą o najwyzsze cele, tak więc teoria z dupy.
Ostatnio edytowane przez element : 11.11.2009 o godz. 22:52.
"Chuligani Wisły rzucili serpentyny..."
"Kibole Wisły odpalili race. Właśnie dlatego w Polsce nie będzie wielkiej piłki"
"Będziemy zamykać stadiony, żeby ludzie mogli przychodzić na mecze"
"Posunięcia kibiców Wisły przypomniały mi o zamachach na World Trade Center"
cdn..
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów