The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2009, 21:05
No tak, mój błąd. Właśnie przed chwilą oglądałem powtórkę ligi+extra i pokazywali pary i transmisje c+ następnej kolejki. Pomyślałem: jak Wisła-Legia jest w piątek to co będą dawać, Ruch-Jagiellonia, albo Polonia Bytom-Lech? Ale wymyśli inaczej

Jednak nie ma co mieć do nich pretensji, moim zdaniem to C+ zagrał im na nosie dając hit w piątek specjalnie, żeby nie mogli transmitować. Oczywiście mogli się dopasować (choćby na TVP3 transmitować), ale widać piątkowa ramówka jest szczególnie sztywna.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.11.2009, 22:10
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
flamengista życzyłbym Ci takiego właściciela jak ITI, tylko szkoda mi innych kibiców Wisły
Kto w 2004 roku mógł wiedzieć, co będzie się później działo? Dla Ciebie może sukces sportowy jest na pierwszym miejscu, ale dla innych liczy się cos więcej. Jak byłem małolatem mającym 15 lat, to patrzyłem tylko na wyniki i tabele ligowe. Teraz inaczej to wszystko postrzegam i mogę Ci tu przysiądz, że gdyby odejście ITI z Legii zależało od tego, że klub ma spaść, to bym na to poszedł.
Jakoś Legia przez tyle lat nie zbankrutowała (Lechia, Śląsk, czy inne kluby również). Takie pieprzenie, że klub się rozpadnie. Z takim stadionem jaki będzie miała teraz Legia, to właściciel znalazłby się szybko(poza tym stadion był planowany dla Legii jeszcze przed wejściem ITI) Jeden apel SKLW i stadion zapełnił się na 13 tys w meczu ze Śląskiem a wielu ludzi odeszło z kwitkiem. Jeden apel SKLW i spokojnie przy rozsądnych cenach na meczu będzie 20-25 czy nawet 30 tys ludzi. A to spory zastrzyk gotówki.
Nie było by tyle kasy na pensje, ale kasa z reklam, z canal+, ze sprzedaży zawodników by wpływała. I da się w ten sposób prowadzić klub, co widać w innych miastach.
Troche chrzanisz kolego, że inwestor znalazłby się od razu. Kto chętnie wziąłby klub z zadłużeniem wobec ITI? Poza tym nie wiem czy przypominasz sobie, ze w poprzednich latach nie bylo jako
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 01.11.2009, 22:15
flamengista życzyłbym Ci takiego właściciela jak ITI, tylko szkoda mi innych kibiców Wisły
Kto w 2004 roku mógł wiedzieć, co będzie się później działo? Dla Ciebie może sukces sportowy jest na pierwszym miejscu, ale dla innych liczy się cos więcej. Jak byłem małolatem mającym 15 lat, to patrzyłem tylko na wyniki i tabele ligowe. Teraz inaczej to wszystko postrzegam i mogę Ci tu przysiądz, że gdyby odejście ITI z Legii zależało od tego, że klub ma spaść, to bym na to poszedł.
Jakoś Legia przez tyle lat nie zbankrutowała (Lechia, Śląsk, czy inne kluby również). Takie pieprzenie, że klub się rozpadnie. Z takim stadionem jaki będzie miała teraz Legia, to właściciel znalazłby się szybko(poza tym stadion był planowany dla Legii jeszcze przed wejściem ITI) Jeden apel SKLW i stadion zapełnił się na 13 tys w meczu ze Śląskiem a wielu ludzi odeszło z kwitkiem. Jeden apel SKLW i spokojnie przy rozsądnych cenach na meczu będzie 20-25 czy nawet 30 tys ludzi. A to spory zastrzyk gotówki.
Nie było by tyle kasy na pensje, ale kasa z reklam, z canal+, ze sprzedaży zawodników by wpływała. I da się w ten sposób prowadzić klub, co widać w innych miastach.
Troche chrzanisz kolego, że inwestor znalazłby się od razu. Kto chętnie wziąłby klub z zadłużeniem wobec ITI? Poza tym nie wiem czy przypominasz sobie, ze w poprzednich latach nie bylo jakos wielu chetnych na przejecie Legii.
Najgorsze co jest w tym wszystkim jest to, ze WY( zbuntowani kibice) nie macie kompletnie zadnego pomyslu co dalej. Macie alternatywe dla ITI? Macie alternatywe dla wlasnego ruchu kibicowskiego? Wydaje mi sie czasami, ze chcielibyscie powrotu czegos co nie moze juz wrocic.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 01.11.2009, 23:07
to nawet lepiej, że tego spotkania nie ma w telewziji publicznej. po dosyć prawdopodobnje porażce, u postronnego widza mógłby wytworzyć się nieprzyjemny stereotyp, że Wisłę leje każda drużyna prezentująca poziom trochę wyższy niż srednia ligowa, np Amika, Legia, Levadia itp, a tak to wiedzą o tym tylko zainteresowani
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Od: 05.2005

Stary 01.11.2009, 23:13
Wklejam mój komentarz do sytuacji na Legii tutaj bo jak widzę dyskusja na ten wstydliwy temat tu przebiega żywiej:
Wy się dziwicie? Przecież tam stoją w większości typowe 15-letnie bezjajeczne półmózgi! Jakby Staruch krzyknął, że wszyscy zdejmują gacie to by zdjęli, bo mają go za BOGA, ale żeby zainterweniować (gdy wkracza ochroba lub policja) to oczywiście nie ma komu, filmiki se ****a nagrywają. A tak w ogóle po tym co powiedział, "zarzucił" ktoś miał się rzucić mu na pomoc?
Na wyjazdach nie lepiej! Zwyczajne zwierzęta, tudzież bydło:/ We Wrocławiu rok temu się naoglądałem. Odwozili nas Ikarusami na dworzec, banda debili miała uciechę z wyzywania całego miasta, staruszków, młodych mam z dzieckiem, par, DZIECI, kogokolwiek. Łeb wystawiony przez szybę i wielki pan (oczywiście jak policja się zbliżyła w clu uspokojenia palantów to jeden z drugim w kucki, strach w oczach i mokro w nachach), aż mnie nęciło jak wyglądali i ochoczo lżyli niewinnych ludzi, żeby zamknąć okno i odciąć ten durny czerep. Wstyd mi, iż tacy ludzie kibicują Legii

Staruch tym co wczoraj zrobił dla mnie się skończył, przeginał już wiele razy, ale to to jest jakiś szczyt, którego mialem nadzieję nigdy nie osiągnie. Istnieją pewne zachowania, którymi wyróżniają się "homo sapiens sapiens" od zwierząt. Wczoraj ten tłuk pokazał, że takich ludzkich odruchów nie posiada.
Ostatnio edytowane przez Marcin(L) : 01.11.2009 o godz. 23:19.
Legia 2010/11 TAK! O takiej marzyłem!
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 01.11.2009, 23:27
Niech Ci koledzy z Wisły, Lecha i skądkolwiek napiszą jak u nich wyglądają wyjazdy.
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Stary 01.11.2009, 23:44
A czy ja napisałem choć w jednym zdaniu, że gdzieś tam jest lepiej? Nie obchodzi mnie to! Mnie obchodzi Legia Warszawa i jej kibice, niech każdy dba o własne podwórko!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.11.2009, 23:53
Marcin(L) napisał(a):Wyświetl post
Wklejam mój komentarz do sytuacji na Legii tutaj bo jak widzę dyskusja na ten wstydliwy temat tu przebiega żywiej:
Wy się dziwicie? Przecież tam stoją w większości typowe 15-letnie bezjajeczne półmózgi! Jakby Staruch krzyknął, że wszyscy zdejmują gacie to by zdjęli, bo mają go za BOGA, ale żeby zainterweniować (gdy wkracza ochroba lub policja) to oczywiście nie ma komu, filmiki se ****a nagrywają. A tak w ogóle po tym co powiedział, "zarzucił" ktoś miał się rzucić mu na pomoc?
Już to wcześniej wklejałem, szybko się tam u Was starzeją....http://www.legia.net/index.php?typ=galeria&id=887.

Jak to są 15-latkowie, to strach pomysleć jak wyglądają starsi.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 01.11.2009, 23:58
Po prostu tacy są kibice, nie tylko u nas tylko na całym świecie. Jak zabiorą człowiekowi rozrywkę jak mecz piłkarski to ludzie napewno czymś innym sobie zapełnią wolny czas(np pub w Anglii). Wtedy przyjdą tam, bo zobaczą, że można zarobić, bo popularne i znów zabronią czegoś i znów będzie trzeba iść gdzieś indziej i tak to idzie
Odpowiedz cytując
skttrbrain
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 02.11.2009, 00:03
weszlo.pl

Cytat:
Na stadionach znowu zapanowało ZBYDLĘCENIE

1 listopada 2009 - 13:36

Teraz wiemy to już na pewno - kibice Legii nigdy nie wygrają wojny z działaczami. Ludzie, którzy tym protestem zarządzają, są po prostu zbyt prości, by na dłużej porwać za sobą wszystkich fanów. I nawet jeśli mają słuszne postulaty, nawet jeśli często po ich stronie jest racja, to sposób prowadzenia walki jest bydlęcy. Tak, mamy do czynienia z jednym wielkim ZBYDLĘCENIEM. Ktoś, kto skanduje hasło "jeszcze jeden, jeszcze jeden", jako odpowiedź na śmierć Jana Wejcherta jest podczłowiekiem i stanięcie w jednym szeregu z kimś takim jest dla normalnych osób po prostu uwłaczające.

W sobotni wieczór wielu normalnych kibiców Legii stanęło przed dylematem - opowiedzieć się po stronie kogoś, kto intonuje zacytowane przez nas hasło, czy też po tej drugiej. Chyba jeszcze nigdy ci najradykalniejsi fani warszawskiego klubu nie strzelili sobie tak spektakularnego samobója. Teraz nawet zdecydowana reakcja klubu, polegająca na dożywotnim usunięciu wszystkich tych osób ze stadionu, spotka się z aprobatą. Trudno będzie polemizować z tym, że dla bydląt nie powinno być miejsca na stadionie. Mogą się powoływać na rzecznika praw obywatelskich, na jakieś tam zapisy w ustawach, ale nigdy nie wygrają ze zdrowym rozsądkiem u normalnych osób.

Człowiek zarządzający dopingiem został siłą usunięty z gniazda. I teraz można naprawdę zaśpiewać - jeszcze jeden, jeszcze jeden. Jeśli ktoś nie ma szacunku dla zmarłych, jeśli naigrywa się ze śmierci i wprost życzy zejścia z tego swiata innej osobie, to znaczy, że nie powinien przebywać w otoczeniu ludzi (właściwsze byłyby badania psychiatryczne i izolacja), a już na pewno nie powinien ludźmi sterować. Przykro nam, panowie, wasz protest umarł. Klub systematycznie będzie was eliminował ze stadionu i już nikt nie stanie w waszej obronie, nikt nie odda wam łamów. Próba bagatelizowania tego, co stało się w sobotę, byłaby niegodziwa. Zaraz znowu zaczniecie rozpalać znicze pod pomnikami powstańców, przygotowywać patriotyczne hasła. Generalnie - zaczniecie tymi powstańcami wycierać sobie gęby.

Ale zbydlęcenie to w ogóle problem, które w ostatnich dniach powrócił na polskie stadiony. Już przecież było spokojnie, przez tak długi czas, aż tu nagle informacje z Zabrza o zamieszkach, gdzie w ruch idą noże, informacje z Kielc. Kibice Wisły triumfalnie śpiewający o zabitym przez jednego z nich człowieku. To się wszystko w głowie nie mieści. Jak można fetować zabójstwo, do którego doszło na ulicach Kielc? Jak słowa typu "Rachu ciachu, Małpa w piachu" mogą przejść normalnej osobie przez gardło?

Zawsze trzymaliśmy stronę kibiców, ale jeszcze chwila, a pomyślimy, że naprawdę na Euro 2012 zamiast stadionów, trzeba zbudować klatki. Dla bydląt.
..i chyba się z tym co napisano wyżej zgadzam. A Legia pewnie stanie się pierwszym klubem krawaciarzy w Polsce, i to przez własnych kibiców.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 02.11.2009, 00:06
Zdejmuja im gniazdowego a tamci stoja i sie patrzą(juz pomijam za co ,bo wg mnie przegiał i to ostro)?

Chyba mnie oczy myla albo nie jestm w temacie bo to pierwsze foty jakie zobaczylem z tamtego zajscia.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Marcin(L)
Senior Member

Stary 02.11.2009, 00:12
Na meczu nie byłem bo sobie odpóściłem chodzenie przy pbecnym klimacie.
Racja, racja są starsi ale cóż z tego? Spójrz na te mordy? Poszli pokrzyczeć ITI S**** przed Staruchem, żeby się polansować, bo tak wypada teraz w Warszawie (obowiązkowa fota na gronie i na naszej klasie) a nawet piwka w parku taki nie wypije bo przecież nie wolno. Grzeczne misie jak widzą szwadron niebieskich to już adrenalina, a ty chciałeś żeby ruszyli? Chyba żarty.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 02.11.2009, 00:31
Ruszyliby i co? Druga akcja widelec by była, tylko, że dokładnie wszystko mieliby sfilmowane i nie tylko byłyby zakazy, a normalne wyroki. Staruchowi już nic nie grozi najwyżej klubowy zakaz od którego nie można się nigdzie odwołać, a reszta miałaby przechlapane. Napewno walterozy chciałyby, żeby ruszyli, wzmożone siły psiarskie już stały pod stadionem i czekały tylko. A z resztą tacy "ruszający" już dawno nie kupują biletów na mecze w Warszawie, a na wyjazdy od gospodarzy dostają.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 02.11.2009, 00:36
Marcin( L)

Mimo, że masz inny pogląd od GemHZR czy od Starucha a może i od Waltera, to nie powód aby jeden czy drugi, albo ty sam, za te poglądy stosował wobec oponentów siłę i w ten sposób egzekwował szacunek do siebie lub ograniczał im wolność do swojego zdania czy tym bardziej wolność osobistą, poprzez pobicie i bezprawne odtransportowanie na kolaborującą z Tobą policje. Czy chesz żyć w takim kraju ? Zauważ, że wszyscy z Was chcą dobra dla Legii, tylko każdy inaczej. Czy chcesz, aby zamiast za okazaniem biletu, wpuścić Cię na miejski stadion Legii w minutę, to wpuszczano Cię po 15 minutowym przesłuchaniu i osobistej upokarzajacej rewizji, bo tak odbiło z bogactwa i władzy, właścicielowi Legii. To jest wolna Polska a nie okupowana Palestyna czy inny kraj w stanie wyjątkowym lub wojennym. Nawet w Angli nie ma tak bezprawnego rygoru. Mnie metody Waltera nie odpowiadają i nie chce aby w moim klubie zostały wprowadzone a na Wasz stadion nie pojadę, jeśli miałbym być tak upokarzany przy wpuszczeniu na ten stadion. Nie popieram chuligaństwa na stadionach ale już przeciw ultrasom i dopingowi nie mam nic przeciwko, jeśli zajmują się wyłącznie dopingiem i oprawami a nie chuliganką. Nawet transparenty nie trzeba już zgłaszać w PZPN czy klubie a co dopiero, żeby ograniczać doping stadionowy. Walter wprowadza u Was dyktaturę i ogranicza wolność wbrew prawu i dlatego potępiam jego metody. W walce z oponentami, przekroczył granice zdrowego rozsądku prywatnym aparatem represji wobec wszystkich kibiców a nie tylko tych oponentów jego osoby w tym klubie. Na całym swiecie, kibice mają prawo do własnego zdania w sprawie klubu i właściciele nie nasyłają na nich swoich prywatnych siepaczy i urządzeń służących represjom wobec nich. Są kluby wielkie, gdzie istnieją konflikty na lini kibice i właściciele, ale wszyscy starają się wsłuchiwać w racje przeciwników i dążyć do kompromisu a nie eksterminacji jednych przez drugich. U Was doszło do abstrakcji i winię za to bardziej Waltera a nie kibiców, bo to on pierwszy powiedział i robi to wbrew prawu, że bedzie dążył do usunięcia wszystkich kibiców w opozycji do niego a nie odwrotnie. Jak Solorzowi odwali sodówa władzy i kasy jeszcze bardziej niż Walterowi, to też się z tym nie zgodzę. Nie możecie stać się chorym precedensen w tym kraju, który miałby zaskutkować na inne kluby, pod przykryciem walki z chuligaństwem stadionowym. Staruch wczoraj nie był chuliganem, lecz niekulturalnym człowiekiem lub nawet niekulturalnym bydlakiem a chuliganem był Walter, bo nawet jeśli to niekulturalne czy nawet bardziej skandaliczne zachowanie Starucha jego dotyczyło, to prawo polskie zezwala mu najwyżej na proces cywilny za obrazę godności osobistej ale nie zezwala mu na siłowe wymierzanie swojej sprawiedliwości, przedłużoną ręką swoich prywatnych siepaczy. To bezprawie Waltera, jeśli nie zakończy polski aparat sprawiedliwości, najwyżej uczyni z Waszego klubu przykład bez precedensu w naszym i nie tylko kraju i tyle. Neguje Starucha, który sam się wyautował swoim zachowaniem, ale neguje też metody Waltera. Wara od reszty kibiców i klubów polskich. Chcecie być jedynymi na świecie "Walterowcami", to Wasza sprawa.
Ostatnio edytowane przez kot : 02.11.2009 o godz. 01:32.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.11.2009, 01:19
skttrbrain napisał(a):Wyświetl post
weszlo.pl

..i chyba się z tym co napisano wyżej zgadzam. A Legia pewnie stanie się pierwszym klubem krawaciarzy w Polsce, i to przez własnych kibiców.

Racja wypada się zgodzić z tym artykułem. Weszło trafia w sedno. Co do samej Legii to przegięli bagietę. Starucha nie znam, nie mnie oceniać jego zachowanie, aczkolwiek szacunek do ludzi to powinna być podstawa. Możemy się nie lubić (w sensie Wiślak - Legionista), ale powinniśmy się szanować. Nie chodzi tu tylko o Legie, ale o ogół ludzi. Staruch jak widać ludzi nie szanuje i prędzej czy później musiało się to tak skończyć jak się skończyło. Od początku cały ten protest na Legii wydawał się bzdurny, bo uderzał głównie w piłkarzy a nie w zarząd, teraz już kompletnie stracił jedyne argumenty jakie miał. Ktoś tu dobrze napisał na Łazienkowskiej będzie pierwszy w Polsce stadionowy Wersal za niedługo. Legia dogoni Ligę angielską, może jakiś zakaz wstawania z krzesełek wprowadzą...

Swoją drogą Walter ma nieziemską cierpliwość, że dalej w Legie inwestuje. Na każdym kroku się mu ubliża, a teraz życzy śmierci.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 02.11.2009 o godz. 01:34.

Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.11.2009, 03:58
Najlepsze są wszystkie pismaki dla których dziś nie liczy się już wolność słowa, a uważają i nawet pochwalają siłowy sposób rozwiązania konfliktu słownego i światopoglądowego.

Dla takiego michała pola i redakcji weszło akceptowalną jest sytuacja gdzie za wyrażenie swojego nawet najgorszego zdania o osobie dostanie się w.......... Redakcjo weszlo w pzpn zacieraja rece i masuja kostki na najblizsze spotkanie z wami.
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 02.11.2009, 08:41
Chwila: jaka wolność słowa?

Przyjdzie do ciebie paru kumpli, popije i zacznie lżyć twoja rodzinę - nie wyprosisz ich z imprezy?
Przyjdzie do twojego klubu parę dresów, którzy zaczną zaczepiać gości - nie zrobisz tego samego?

A czym się różni stadion i mecz prywatnego klubu od tych dwóch przykładów? Nie ma nigdzie napisane w przepisach, że właściciel ITI ma obowiązek realizacji prawa wolności słowa wszystkim, którzy weszli na stadion.

Staruch z ekipą mogą sobie takie rzeczy skandować pod kolumną Zygmunta, jeśli wcześniej dostaną zgodę na pikietę. To jest wolność słowa i wolność zgromadzeń. Ale nie na prywatnej imprezie. Stadion Legia - prywatny podmiot - wynajmuje od miasta. Jak Staruch chce sobie pokrzyczeć na stadionie, niech też wynajmie ten obiekt - pewnie taka możliwość istnieje. Kilkadziesiąt tysięcy złotych do kasy miasta i mają parę godzin, by sobie wywrzeszczeć wszystkie żale wobec ITI.

GemHZR,

oczywiście, że ramówka piątkowa nie do ruszenia. Genialny serial "Na Dobre i na Złe" - odcinek 1495. A potem niezapomniany redaktor Kurzajewski w swoim popisowym programie "Kocham Cię Polsko" (największa wiocha, jaką w życiu widziałem - przy tym Familiada ma klasę).

Przecież oczywiste jest, że z takimi hitami ramówki w TVP mecz Wisły z Legią nie ma szans... Powiem więcej, nie miałby szans mecz Realu z Barceloną, gdyby jakimś cudem TVP miało do niego prawa.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 02.11.2009 o godz. 08:46.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.11.2009, 09:50
sorry, że to napisze, ale póki kibice Wisły, Lecha czy innego polskiego klubu sami nie doświadczą tego na samej skórze, to nigdy nie zrozumieją tego, jak wielka nienawiść rosnie w ludziach w stosunku do właściciela.

Jak swego czasu czytałem tu wypowiedzi niektórych fanów Wisły, że Cupiał powinien odejść, bo z nim Wisła nie przeskoczy już pewnego poziomu, to tylko się zaśmiałem. To już widzę, co by było, gdyby Cupiał robił to co Walter, kibice Wisły też nie dali by sobie w kaszę dmuchać.
Jak czytam wypowiedzi niektórych fanów Lecha, że Rutkowski to gówno warty właściciel, bo Lech nie zdobywa mistrzostw to również usmiecham się. Oba kluby mają problemy czysto sportowe (Legia też je ma, co osiąga za Waltera?). Tyle, że u nas dochodzi jeszcze ingerencja w ruch kibicowski.

Kibice Wisły i Lecha tego nie zrozumieją, bo u siebie mają jak w raju, więc takiemu flamengiście łatwo się pisze, prywatny podmiot może wszystko.

Panie Jotka, teraz ze stadionem inwestor znalazłby się i to szybko. Cacek, fan Legii przejął Widzew, bo Legia była już zajęta (czytałem wywiad z nim). Walter, fan Wisły, przejął Legię, bo Wisła była zajęta.
A poza tym nawet bez inwestora można przeżyć, co pokazywało już wiele klubów w Polsce. Reklamy, wpływy z canal+, sprzedaż zawodników, wpływy z biletów- myslisz, że klub by upadł? Spójrz na Wisłę, czy Cupiał dokłada do klubu dużą kasę? Wisła tak naprawdę jest samowystarczalna. Poza tym poczekamy na otwarcie nowego stadionu, kilka spotkań i obiekt bedzie pusty. I wtedy Walter zobaczy, że przeszarżował. Teraz nie może uzbierać 4 tys, a co dopiero na 30 tysięczniku. Pamiętasz jeden apel SKLW, aby przyjść na mecz ze Śląskiem? Stawił się komplet, 13 tys kibiców. Widac, kto ma poparcie a kto nie. ITI jakoś apeluje i gówno z tego wychodzi. ITI obiecywało miastu, że trybuny będą zapełnione, bo stadion jest budowany dla mieszkańców Warszawy. Sporo kasy Walterowi minie obok nosa- bilety, kiełbaski czy inne gadzety-fani nie będą tego kupować (już tego nie robią). Jeśli to jest sukces Waltera, to mu gratuluje. Jeszcze Mariusz zateskni za prawdziwimi kibicami, tylko trzeba trochę poczekać.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.11.2009 o godz. 09:56.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.11.2009, 10:17
Drwi z blizn, kto nigdy nie doświadczył ran...
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 02.11.2009, 10:37
co do sytuacji w Legii.
Zgadzam się w zasadzie w 100% z kotem.

W tym momencie walkę z ITI przegraliście, my możemy robić z siebie debili w Kielcach, bo za tydzień i tak wszyscy o tym zapomną. Wy nie możecie, szczgeólnie u siebie na stadionie i powinniście o tym wiedzieć.

Wiadomo,że akcja Waltera była bezprawna, flamengisto to że ktoś ma pieniądze nie znaczy, że może przejąć dobro wspólne i ustalać tam swoje zasady. NIemniej Staruch pogrzebał wasza walkę.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 02.11.2009, 10:39
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Przyjdzie do ciebie paru kumpli, popije i zacznie lżyć twoja rodzinę - nie wyprosisz ich z imprezy?
Przyjdzie do twojego klubu parę dresów, którzy zaczną zaczepiać gości - nie zrobisz tego samego?

A czym się różni stadion i mecz prywatnego klubu od tych dwóch przykładów? Nie ma nigdzie napisane w przepisach, że właściciel ITI ma obowiązek realizacji prawa wolności słowa wszystkim, którzy weszli na stadion.

Masz rację. "Nic do dodania ponad to co napisane" Od dawna nie podoba mi się, takie a nie inne działanie ITI (zresztą mam z nimi na pieńku poniekąd osobiście bo pracowała tam moja żona i miała jazdy od których włos się jeży), ale widząc to co robi druga strona i ich "troskę" o Legię, to nabieram zrozumienia dla trzebienia trzody.
Co prawda do kolegi TojToJa to nie dotrze - już dał poznać swój potencjał intelektualny. W końcu wynosili jego idola, który nota bene, gdyby miał nieco więcej niż naparstek rozumu, po prostu honorowo by wyszedł, a nie zrobił z siebie orangutana

http://www.legia.com.pl/pl/photo.php...t2989.jpg&br=1

A tak koledzy Spidey i TojtoJ mają zagwostkę jak teraz z niego zrobić herosa. Ciekawe czy da się?
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 02.11.2009, 10:53
Wisła tak naprawdę jest samowystarczalna. Poza tym poczekamy na otwarcie nowego stadionu, kilka spotkań i obiekt bedzie pusty. I wtedy Walter zobaczy, że przeszarżował. Teraz nie może uzbierać 4 tys, a co dopiero na 30 tysięczniku. Pamiętasz jeden apel SKLW, aby przyjść na mecz ze Śląskiem? Stawił się komplet, 13 tys kibiców. Widac, kto ma poparcie a kto nie. ITI jakoś apeluje i gówno z tego wychodzi. ITI obiecywało miastu, że trybuny będą zapełnione, bo stadion jest budowany dla mieszkańców Warszawy. Sporo kasy Walterowi minie obok nosa- bilety, kiełbaski czy inne gadzety-fani nie będą tego kupować (już tego nie robią). Jeśli to jest sukces Waltera, to mu gratuluje. Jeszcze Mariusz zateskni za prawdziwimi kibicami, tylko trzeba trochę poczekać.
Abstrahując od tego co się wydarzyło.

Wg mnie ktoś Wam bajkę sprzedał,że jakby nie ITI to inny właściciel by się znalazł. Tak naprawdę nikt tego nie wie, a powołując się na ten argument sami sobie strzelacie w stopę. Bo jest to argument życzeniowy. Kto by wydał na samym wstępie tyle kasy co ITI na pokrycie długów? Poza tym ITI wchodząc w Legię założyło sobie ileś czasu na dostosowanie tego klubu do własnych oczekiwań, oczekiwań sportowych,zaplecza. Walter to gość spokojny, rozsądny. Nie wchodziłby w klub wiedząc,że na tym straci. W perspektywie 10 lat Legia będzie miała komplety na stadionie. Dobrze wiem co piszę. Wyższy poziom sportowy plus lepsi piłkarze przyciągną na trybuny np. przyjezdną część Warszawy, która po pracy chce zobaczyć trochę piłki przyjdzie na stadion. Myślisz,że nie znajdzie się takich choćby 25 tysięcy osób co mecz? Na mecze z Nami, Amicą, Sląskiem, Górnikiem stadion będzie pełen. Ci ludzie nie będą kupowali kiełbasek z grilla ale pizze lub inne badziewne sushi. Spójrz na strukturę społeczną Warszawy. Gdy będzie ładny stadion i będzie komfort oglądania, to spokojnie karierowicze z Otwocka czy innych Olsztynów, którzy pracują i mieszkają w Warszawie,kupią karnet, bo to będzie w dobrym smaku iść na Legię. Na takich ludzi liczy Walter i spółka. ZS całym szacunkiem ale Wy nie jesteście brani pod uwagę. Więc to,że odgrażacie się,że nie przyjdziecie na mecz....kogo to wzrusza? Oni hodują sobie odbiorców,klientów. Dzięki telewizji wyrobią w masowym odbiorcy z poza Warszawy przeświadczenie elitarności, jaką ma posiadacz karnetu na Legię. Wszystko tam jest przemyślane, w przeciwieństwie do tych,którzy prowadzą strajk. ITI interesuje zysk w dłuższej perspektywie, bardzo długiej. I swój cel osiągnął. Czy tego chcecie czy nie.

Poza tym gdzie jest pewność,że nowy właściciel nie wprowadziłby swoich reguł na stadionie? Tak jak napisał Flamengista, stadion wynajmuje ITI i to on dyktuje co można a co nie. Jak ktoś sobie chce pokrzyczeć,to niech sobie wynajmie stadion. W czym problem? Może wtedy sobie krzyczeć jeszcze jeden,jeszcze siedem itd. Cokolwiek i wyprowadzać te osoby,które mu nie odpowiadają. Albo nie krzyczą,lub krzyczą za głośno, lub za cicho.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 02.11.2009 o godz. 10:57.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.11.2009, 10:55
Zygmunt.Król S nie jest żadnym moim idolem. Widzę, że dopisujesz sobie pasujące teorie.
Honorowo by wyszedł? A dlaczego miał wyjść? Na tym ma polegać aktualna sytuacja, że źle staniesz, podejdzie do ciebie ochroniarz i powie, żebyś wyszedł? Źle się spojrzysz, masz wyjść? To może nie oddychaj, bo to powietrze Waltera, w końcu jesteś na jego obiekcie.

Mam pytanie, masz łączony szal Legii z Pogonią? Jeśli tak, to będziesz miał problemy z wejściem na stadion na Ł3 (przed meczem z Ruchem zatrzymywali ludzi, którzy mieli taki szal ). To smao pytanie kieruje do flamangisty-masz łączony szal Wisły z jakąś zgodą? I co byś zrobił, gdyby nie chcieli Cię wpuścić na stadion z powodu takiego szala?
a poza tym widzę, że stoisz w 'rozkroku' (jak to kiedyś Nelly powiedziała do Tuska). Tak najwygodniej prawda? Może podzielisz się jakims sensownym planem działania, bo widzę, że umywasz ręcę (ta strona zła, tamta jeszcze gorsza)

Marszałek- piszesz sensownie. Ale na serio wierzysz w to, że Walter doprowadzi do stanu, kiedy to Legia będzie mocnym klubem, która np awansuje do LM czy fazy pucharowej LE? Ja nie wierzę w to. ITI ma problemy finansowe, ma kłopot z eNką, więc skąd wezmą kasę na nowe gwiazdy? Stadion póki co będzie 'pusty' (10 tys to max średnia wg mnie, jaka może być). A stadion też trzeba utrzymać, płacić za wynajem. Co jakiś czas trzeba wymienić murawę, dbać o boiska treningowe itp. Dlaczego Działacze Lecha i Wisły tak bardzo zabiegają, by szybko wrócić na swoje obiekty? Bo jest z tego kasa (bilety to pokaźny % budżetu klubu). ITI już sobie wyliczyło, ile to w pierwszym sezonie chcą zarobić na blietach (i wyszło tego sporo, nie pamiętam dokładnie ile). Ja sądzę, że się mocno zdziwią. Oni mają kłopot ze znalezieniem sponsora na koszulkę, a co dopiero ze znalezieniem nowych klientów.
I jeszcze raz powtórzę, że bez inwestora da się przezyć. Owszem, jest ciężko, ale przy dobrym zarządzaniu klubem jest to możliwe.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 02.11.2009 o godz. 11:04.
Odpowiedz cytując
Zygmunt.Król
Member

Od: 04.2008

Stary 02.11.2009, 10:58
A dlaczego miał wyjść?
No cóż, TojToJ umysł młody to i trochę płochy.

Odpowiadam: Żeby nie wyjść na idiotę. A wyszedł.

spidey napisał(a):Wyświetl post
Posiadającym jednak swój własny mózg.

Jak mi przykro, ktoś strasznie Cię okłamał... To na pewno skutek oglądania wrażej telewizji. Spidey! od dzisiaj tylko Polsat!
Ostatnio edytowane przez Zygmunt.Król : 02.11.2009 o godz. 11:03.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 02.11.2009, 11:07
Na pewno ITI jedna rzecz się udała znakomicie.
Kibice Legii już nigdy nie będą tym czym byli kiedyś. Podział wśród kibiców (L) jest zbyt mocny i moim zdaniem nie odwracalny.
Teraz walka nie toczy się o serca milionów, ale o zachowanie resztek tamtego co było. Dla każdego powinno być miejsce.
Ultrasi rozumieją że stadionu nie zapełnią sami. Wiedzą że na stadion będą przychodzić kibice "z doskoku". Normalny trend, tak jest wszędzie na świecie.
Niestety "Zygmusie" i mu podobni mają to do siebie że lubią zawłaszczać. Chcą by stadion był tylko dla nich i nie wyczerpane były pokłady popcornu. Nigdy nie mają dość. To mnie boli najbardziej.
Ostatnio edytowane przez spidey : 02.11.2009 o godz. 11:30.
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Stary 02.11.2009, 11:17
Zygmunt.Krol nie odp na pozostałe moje pytania, może już umysł zbyt stary i nie domaga? A swoją 'inteligencję' pokazujesz poprzez przekształcanie nicka. Tylko na tyle cię stać? Jeśli tak to brawo.
Może dla ciebie wyszedł na idiotę, dla mnie nie. Ja na jego miejscu nie dałbym się traktować jak zwierzę, widocznie ty swoją godność masz głeboko w czterech literach.
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 02.11.2009, 12:30
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Staruch z ekipą mogą sobie takie rzeczy skandować pod kolumną Zygmunta, jeśli wcześniej dostaną zgodę na pikietę. To jest wolność słowa i wolność zgromadzeń. Ale nie na prywatnej imprezie. Stadion Legia - prywatny podmiot - wynajmuje od miasta. Jak Staruch chce sobie pokrzyczeć na stadionie, niech też wynajmie ten obiekt - pewnie taka możliwość istnieje. Kilkadziesiąt tysięcy złotych do kasy miasta i mają parę godzin, by sobie wywrzeszczeć wszystkie żale wobec ITI.
Jak jesteś s****ysynem to możesz się domyślać że ktoś cię bedzie wyzywał, może nawet na twojej imprezie.
Jak nie będziesz się umiał zachować jako gospodarz to licz sie z tym że ktoś ci npowie kilka ciepłych słów.

Dla mnie ważne jest że gość coś tam sobie KRZYCZAŁ a został spacyfikowany SIŁĄ!

Widzisz tu różnicę? SŁOWO przeciko SILE RĄK?
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 02.11.2009, 12:31
Ostatni mój wpis w temacie Legii: walkę przesraliście bo to już pewne. Tak naprawde dobić Was--fanów Legii moze jeszcze jedna rzecz. Nie będą was wpuszczać kluby w Polsce do siebie jak do tej pory bywało z pominięciem KP Legia. Co do Waltera, inwestorów itd. Ani Ty ani Ja nie wiemy czy inwestor bedzie czy tez nie. Natomiast znając Waltera i jego ambicję oraz wytrwałość--nie zrezygnuje z tego choćby nie wiem co. Przykre ale prawdziwe.Jesteście panowie w niezłej dupie na dzień dzisiejszy. Obyśmy się w podobnej nie znaleźli.A możemy jezeli dalej będą "piosenki" w stylu "rachu ciachu.." i takei podejście co niektórych wobec kibicowskiej braci.
Powód: literki...
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 02.11.2009 o godz. 13:22.
Odpowiedz cytując
studio2
Banita

Od: 03.2009

Stary 02.11.2009, 12:42
Czytam ostatnie 3 strony i oczom nie wierze co tutaj sie wypisuje:/ Walter, koles ktory zrujnowal kibicowski ruch ktory byl wzorem dla calej ligi dostaje "brawa"

kibice Legii, ktorzy sa szykanowani na kazdym kroku, sporo osob ma zakazy za NIC, co chwile wyzywani od dilerow, bandytow, nagle gdy KONKRETNIE dolozyli Walterowi to stali sie bestiami i wg Was powinni byc ukarani i dobrze ze ich ochrona spalowala, zal czytac nie ktore posty.

A juz wymaganie szacunku dla zmarlego po Waszych spiewach w Kielcach to nie warto komentowac.

Zdecydowanie popieram dzialania kibicow Legii, jak Kuba Bogu tak Bog Kubie

A co do kolejki, Trytko chyba najlepszym pilkarzem tej kolejki, niesamowicie objechal obroncow Odry, ktora mam nadzieje wkoncu spadnie a jest ku temu dobra okazja. Legia ma jedna trybune a pilkarze gosci jak zawsze posrani wychodza na murawe, nastepna kolejka zapowiada sie wyjatkowo ciekawie
Ostatnio edytowane przez studio2 : 02.11.2009 o godz. 12:48.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 02.11.2009, 13:09
studio2 napisał(a):Wyświetl post
Czytam ostatnie 3 strony i oczom nie wierze co tutaj sie wypisuje:/ Walter, koles ktory zrujnowal kibicowski ruch ktory byl wzorem dla calej ligi dostaje "brawa"
Na Legii ruch kibicowski zrujnował się sam. Co sezon to strzał we własne kolano. Niestety nienajlepiej to świadczy o ich zdolnościach umysłowych.

Fajnie, że przynajmniej ultrasi Wisły sa mądrzejsi i we własne gniazdo nie srają. Po akcjach sprzed 10 lat (Misiek i jego rzuty nożem do Baggio) czegoś się nauczyliśmy. A półgłówki z Legii?

Cytat:
Zdecydowanie popieram dzialania kibicow Legii, jak Kuba Bogu tak Bog Kubie
A ja zdecydowanie popieram artykuł na www.weszlo.pl - chyba pierwszy raz z nimi się w100% zgadzam. Ludzi którzy teraz starają się "kierować" ruchem kibicowkim na Łazienkowskiej inaczej niż bydłem nazwać nie można.

Mam dobry stosunek do ruchu ultras, długo byłem jego częścią i traktuje go jako XX wieczne, nieco pospolite i płaskie, ale jednak przedłużenie średniowiecznego estosu rycerskiego: odwaga, honor, przywiązanie do jedynej wybranej i walka do ostaniej kropli krwi o jej cześć i takie tam.

Natomiast to co reprezentują sobą debile z legijnej wierchuszki to zaślepienie, tępota, zbydlęcenie, brak jakichkolwiek norm moralnych, brak szacunku do czegokolwiek. "Roz.......imy wszystko, a jak im sie nie podoba i bedą z tym walczyć to ro.......imy jeszcze więcej, łącznie z samą Legią, i wszystko zdeptamy bo jest nas dużo jesteśmy silni i Legia to ku.rwa MY a nie jakieś piłkarzyki, działacze czy inne leszcze"

Trzymam kciuki za ITI żeby wyrwał te chwasty z korzeniami
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów