The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.11.2009, 12:57
Flamengista - w pelni podzielam twoj poglad z ostatniego postu. Nie wiem, dlaczego niektorzy probuja identyfikowac bandytow czy innych idiotow, z kibicami ktorzy ani mysla wyspiewywac takich hasel? Trzeba takich tepic i dobrze, ze prawo i same kluby sa coraz bardziej stanowcze.

Odra nie spadnie, to jest poprostu niemozliwe.
Odpowiedz cytując
Kurt
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.11.2009, 14:29
Cytat:
BRAWO ochrona !
Weź sobie rozbieg i uderz się z baranka o ścianę... Cokolwiek by nie robili i nie śpiewali nie jest to powód do pałowania i pacyfikacji przez ochronę w ten sposób... Możesz kogoś potępiać, może coś Ci się nie podobać... ale takie teksty zostaw dla siebie bo kompromitujesz tym kibiców Wisły Kraków. Może kiedyś dostaniesz od kogoś pałą, ochrona Cię zagazuje lub gdzieś nie wpuści... to zrozumiesz, ach no tak Tobie to nie grozi, więc idź sprawdzić czy masz dobrze ustawioną antenę w cyfrze + i nie wypowiadaj się w temacie o którym nie masz pojęcia...
Ostatnio edytowane przez Kurt : 01.11.2009 o godz. 14:34.

Fanatykiem już nie będziesz jak na halę nie przybędziesz!
Tylko Wisła!

Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.11.2009, 15:24
Panowie, spokojnie, nie wiadomo jak tam było do końca. Jeśli ochrona od razu wparowała i siłą zaczęła ściągać Starucha z gniazda, to jest ostre przegięcie, i tego nie powinni się dopuszczać. Ale jeśli najpierw prosili Go o zejście, a On nie chciał dorowolnie zejść, to nie rozumiem czemu ten płacz o Niego. Mógł zejść jak człowiek z jajami, a nie zachowywać się jak dziecko odbierane od zabawki i robić sceny. Ale tak jak mówię, są to dwie możliwości...nie wiem jak było, dlatego nie będę jednoznacznie tego oceniał. Zainicjowanie piosenki przez gniazdowego było poniżej pasa...ale zachowanie ochrony jeszcze gorsze.

fakt że robi się nieciekawie, bo to już nie tylko sprawa kibiców Legii, ale wszystkich, w całej Polsce.
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 01.11.2009, 16:00
Kordel napisał(a):Wyświetl post
BRAWO ochrona !
Cytat:
Incydent z początku meczu nie był jedyną brutalna interwencją ochrony, która po meczu zaatakowała jednego z pracowników służby medycznej przebywającego na tym meczu. Następstwem tej sytuacji była szarpanina pomiędzy pracownikami ochrony, a załogą karetki broniącej swojego kolegę. Wszystko przerwało przybycie policji.
http://www.legialive.pl/galeria/826/wszystkie

masz swoją świetną ochronę bucu

For_FuN_ napisał(a):Wyświetl post
Flamengista - w pelni podzielam twoj poglad z ostatniego postu. Nie wiem, dlaczego niektorzy probuja identyfikowac bandytow czy innych idiotow, z kibicami ktorzy ani mysla wyspiewywac takich hasel? Trzeba takich tepic i dobrze, ze prawo i same kluby sa coraz bardziej stanowcze.
mam takie pytanie na ilu meczach byłeś w tym sezonie ?
Ostatnio edytowane przez South : 01.11.2009 o godz. 16:09.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 01.11.2009, 17:17
Polska to demokratyczny kraj, przynajmniej w papierach. Na Legii jest konflikt między kibicami a właścicielami. Konflikt jest dość mocno zakorzeniony po obu stronach. Może nie jest jeszcze "świętą wojną" ale ma charakter trwały ( trwa już kilka lat ). Miał różne etapy. Od Wilna po wczorajszy mecz. W między czasie strony stosowały różne chwyty. Kibice śpiewają o ITI, używają tortów,plakatów z podobiznami właścicieli klubu i ich pracowników lub bojkotują mecze brakiem dopingu czy obecności na stadionie. ITI nasyła na nich policję i ochronę, daje im zakazy stadionowe, kieruje w/g swojego uznania sprawy do sądu i prokuratury oraz szkaluje kibiców poprzez swój koncern medialny, nazywajac ich kibolami czyli wszystkim co najgorsze tj. narkomanami, handlarzami narkotyków,antysemitami i rasistami oraz bandytami w jednym, którzy nie powinni żyć na tym świecie a jeśli już to w więzieniach. W jednej z takich akcji policja bezprawnie spacyfikowała i pobiła ok. 700 kibiców na ulicach Warszawy, w tym kobiet i dzieci a nie " smyków" jak to medialnie objawiono opinii społecznej ( akcja "widelec" ). ITI uważa, że kupując klub, kupiło sobie prawa, takie same jak przy kupnie domu czy swojej firmy, gdzie kibice nie mogą się w ich sprawy czy styl życia wtrącać. Kibice uważają, że ten sam klub jest także ich klubem, choć nie stać ich na jego kupno i także uważają, że mają prawo do swoich spraw czy zachowań podczas meczów, bez wtrącania się właścicieli i powołują się tutaj na prawa UEFA oraz tradycję sięgającą początków ich klubu, jako na specyficzny charakter własności klubu.

Wczoraj zmarł jeden z właścicieli klubu a kibice tego nie uszanowali. W normalnych warunkach, jest to wbrew dobremu wychowaniu ale nic więcej. Lecz warunki nie są normalne, gdyż trwa konflikt i to ostry w dotyczczasowych faktach. To nie zmarł Prezydent kraju, którego pogrzeb ma charakter państwowy i podlega specjalnym rygorom prawnym. To zmarła prywatna osoba, taka sama jak wszyscy inni, tylko troszkę od nich bogatsza za życia w pieniądze. Kwestią kultury a nie prawa jest uszanowanie tego faktu przez kibiców Legii. Stadion Legii i mecz piłkarski to nie prywatny dom czy budynek firmy ( zwłaszcza, że jest własnością miasta a nie ITI ) i na nim nie obowiązują te same zasady czy prawa co w domu prywatnym, nawet jeśli jest żałobnym. Dlatego nasłanie ochroniarzy na kibiców za ich brak poszanowania danej osoby i jej pamięci na imprezie masowej, jaką jest mecz a nie pogrzeb tej osoby, jest przestępstwem i zamachem na demokratyczne prawa tego kraju. Za swoje określone poglądy a nie tylko niekulturalne zachowanie, pobito na oczach wszystkich kibica a innych kibiców zagazowano. Jeśli prokurator nie ukarze winnych za te nadużycie swojej siły i pozycji społecznej bogatych właścicieli klubu oraz samego klubu tzn. że Polska nie jest jeszcze demokratycznym krajem, za jaki się uważa i jest raczej krajem albo totalitarnym albo dyktatorskim. Czym innym jest naganny brak kultury ze strony kibiców a czym innym zapędy dyktatorskie włascicieli klubu, uzewnętrzniane użyciem siły fizycznej swojej straży przybocznej wobec kibiców mających inne zdanie i poglady od właściciela ( czytaj dyktatora ). Szacunek i kultura jest rzeczą względną i nie wolno ich egzekwować siłą, nawet od swoich przeciwników, inaczej grozi totalna destrukcja wszystkiego. Gdyby wszyscy Ci żywi i zmarli ludzie i ich rodziny czy zwolennicy, którzy przez koncern ITI, publicznie w TVN zostali jeszcze bardziej chamsko obrażeni tak za życia jak i po śmierci, postąpili tak jak ochrona Legii Warszawa czyli ITI, to z budynków koncernu ITI nie powinien już dziś stać ani jeden kamień na kamieniu a jego pracownicy, byliby pobici i zagazowani na śmierć za szerzenie swoich pogladów czy propagandy, do których mają prawo w demokratycznym kraju. Ale jak widzimy, prawo i demokracja chroni interes ITI ( dyktatorów ) do swoich poglądów a nie chroni tych praw dla kibiców ( obywateli tego kraju ).

Tak jak napisałem, jest to głęboki konflikt w Legii i trzeba się spodziewać jego eskalacji, nie tylko w sferze łamania dobrych obyczajów kibicowskich lub nadużyć siły ze strony bogatszego własciciela ale także w sferze sportowej klubu, gdzie przyszła gra Legii w pucharach europejskich, będzie narażona na wieloletnie kary banicji przez UEFA. Właściwie, szkoda aby Legia zajmowała miejsce pucharowe w naszej lidze aż do czasu zakończenia sporu wewnątrzklubowego, gdyż przenoszenie tej walki klubu z kibicami na arenę miedzynarodową, przyniesie naszej piłce tylko wstyd, który widzieliśmy juz w tym roku, gdy klub wygłupiał się w sprawie kibiców a potem odpadł z tych rozgrywek jak zawsze. Kibice Legii nie mieli racji tylko w Wilnie ale własciciele Legii nie mają jej od tamtego czasu. Bez porozumienia i zrozumienia się nawzajem, nic dobrego po Legii nie można się spodziewać.
Ostatnio edytowane przez kot : 01.11.2009 o godz. 22:20.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.11.2009, 17:29
LEGIONOSCI prosili zarząd o minutę ciszy dla ostatnio zmarlego ich kibica ich przyjaciela ktory jak pisza na swym forum zrobil dla nich wiele wiecej niz ten pan z ITI. Zarzad to olał , i się nie zgodził,jak zmarl koleś zarządu ,współwłaściciel czy może ...zlodziej, o jego ciemnych interesach mówiono tu i tam, to jest wielkie halo i wymaga sie od kibiców powagi !
Nie twierdze że nie przegięli ,ja osobiscie bym sie tak nie zachowal ale musimy wczuc sie w realia kibiców LEGII.dla nic ITI to całe zło niszczące ich klub.
Jednak największym cieniem poloży sie teraz na LEGII fakt że pozwolono wyprowadzic ochronie gniazdowego z młynu ,to jest nie do pomyslenia,obciach ,skandal a moze nawet koniec ruchu kibicowskiego na ten czas na LEGII
Odpowiedz cytując
Bronex
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 01.11.2009, 17:40
To są standardy twórców TUSK VISION NETWORK. Jeżeli ktoś próbuje się nie zgadzać z ogólnie przyjętą linią i mało tego mówi o tym głośno to musi się liczyć że banda rzezimieszków w żółtych kubraczkach będzie go kopać ,bić i wbijać mu pazury w oczy ,a żadna śmierdząca psia pała reprezentująca państwo i prawo nie zareaguje. Mi to przypomina tą sytuację ze sądu jak był proces cywilny Wałęsa-Braun. Po sprawie jakiś przydupas Wałęsiarza podszedł do jednego z dziennikarzy zwyczajnie mu zajebał a pały które tam stały nawet podjęły interwencji. Mało tego jak jakieś kobiety zaczęły gonić tych brudasów mówiąc ,że na sali sądowej został uderzony człowiek to burki spierdalały tak szybko ,że aż się przykro robiło oglądając ich reakcję. Tak samo wczoraj. Wejchert umarł. OK. Minuta ciszy jak najbardziej. Tylko nie wiem czy niestosowne zachowanie "jeszcze jeden, jeszcze jeden" powinno być przyczynkiem do tego ,żeby nasyłać bandę jakichś ochraniaczy ,żeby kogoś pobili. I mało tego wszystko się dzieje w miejscu publicznym gdzie teoretycznie jest policja. Przecież gdybym ja był takim dowódcą oddziałów prewencji i bym zobaczył jak tego delikwenta ściągają z płotu to bym wydał z miejsca rozkaz ,żeby interweniować i te żółte kubraki spacyfikować. A co ten koleś takiego zrobił ,żeby ktoś w loży VIP szczuł go swoimi kundlami. Skandal , skandal jeszcze raz skandal....!!! Tyle mogę powiedzieć. Weszło.com pisze o zbydlęceniu. Reakcja siepaczy ITI była tak samo skandaliczna jak wykrzykiwanie "jeszcze jeden , jeszcze jeden". Tylko te sytuacje są gatunkowo różne. Czym inny jest jawny brak dobrych manier i kultury , a czym innym jest linczowanie kogoś na płocie z pełnym poczuciem ,że jest się ma kasę i pół rządowych w kieszeni to można bić plebs po mordzie...
Ostatnio edytowane przez Bronex : 01.11.2009 o godz. 17:46.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 01.11.2009, 18:23
Śmiać mi się chcę jak czytam opinie na tym forum.

Po pierwsze, nie było żadnej minuty ciszy - tylko czarne opaski na trykotach piłkarzy. W ten sposób piłkarze pokazali szacunek dla swojego pracodawcy. A minuty ciszy nie było na wyraźne żądanie rodziny Wejcherta:
http://michalpol.blox.pl/2009/11/Han...nkowskiej.html

Po drugie - opinie typu "Legia to nasz klub", (L) to kibice, nie TVN to fajne frazesy. A ja pamiętam, jak kilka lat temu zawodnicy nie mieli płacone od paru miesięcy, szykowali sie do strajku a klub z kilkudziesięcioma milionami długu był na krawędzi bankructwa. Wtedy kibice siedzieli cicho i modlili się o cud. Cud przyszedł, a raczej wjechał niczym rycerz na białym koniu - w postaci właścicieli ITI. Spłacili długi i zaczęli budować silną drużynę. Dzięki temu właśnie Legia będzie za chwilę grała na pięknym, nowym stadionie. Miasto Warszawa nie budowałoby nowego stadionu dla bankruta.

Po trzecie - odnoszę wrażenie, że "prawdziwi kibice Legii" - mam tu na myśli tych, którzy nienawidzą ITI i nie widzą możliwości znalezienia kompromisu - doprowadzą ostatecznie klub do upadku. Bo futbol to nadal biznes deficytowy. I jeśli ITI pozbędzie się kłopotliwej inwestycji, to Legia zbankrutuje w ciągu roku-dwóch. Podobnie jak Wisła bez Cupiała.

W sumie nie mój cyrk, nie moje małpy - ale będąc właścicielem ITI wykazałbym się mniejszą spolegliwością i miłosierdziem. Szczególnie po wczorajszych incydentach. Oczywiście, to tylko moje zdanie - Legionistom pozostaje liczyć na rozsądek i cierpliwość Waltera.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 01.11.2009, 18:37
flamengista napisał(a):Wyświetl post
Po drugie - opinie typu "Legia to nasz klub", (L) to kibice, nie TVN to fajne frazesy. A ja pamiętam, jak kilka lat temu zawodnicy nie mieli płacone od paru miesięcy, szykowali sie do strajku a klub z kilkudziesięcioma milionami długu był na krawędzi bankructwa. Wtedy kibice siedzieli cicho i modlili się o cud. Cud przyszedł, a raczej wjechał niczym rycerz na białym koniu - w postaci właścicieli ITI. Spłacili długi i zaczęli budować silną drużynę. Dzięki temu właśnie Legia będzie za chwilę grała na pięknym, nowym stadionie. Miasto Warszawa nie budowałoby nowego stadionu dla bankruta.
Rycerz na białym koniu... ale trojańskim.
Super, brawo, spłacili dług i teraz można im sie dać frajerzyć na wszelkie sposoby. A co tam, niech wrzucą ultrasów i fanatyków do jednego worka z chuliganami i wlepią im absurdalne zakazy stadionowe. Niech sprzątną 700 osób (w tym kobiety i dzieci) z centrum miasta, spałują, zagazują, postraszą, wlepią zakazy. Niech wyzywają kibiców od bandytów, narkomanów, dilerów.

Mają takie prawo bo... spłacili długi.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.11.2009, 18:38
flamengista życzyłbym Ci takiego właściciela jak ITI, tylko szkoda mi innych kibiców Wisły
Kto w 2004 roku mógł wiedzieć, co będzie się później działo? Dla Ciebie może sukces sportowy jest na pierwszym miejscu, ale dla innych liczy się cos więcej. Jak byłem małolatem mającym 15 lat, to patrzyłem tylko na wyniki i tabele ligowe. Teraz inaczej to wszystko postrzegam i mogę Ci tu przysiądz, że gdyby odejście ITI z Legii zależało od tego, że klub ma spaść, to bym na to poszedł.
Jakoś Legia przez tyle lat nie zbankrutowała (Lechia, Śląsk, czy inne kluby również). Takie pieprzenie, że klub się rozpadnie. Z takim stadionem jaki będzie miała teraz Legia, to właściciel znalazłby się szybko(poza tym stadion był planowany dla Legii jeszcze przed wejściem ITI) Jeden apel SKLW i stadion zapełnił się na 13 tys w meczu ze Śląskiem a wielu ludzi odeszło z kwitkiem. Jeden apel SKLW i spokojnie przy rozsądnych cenach na meczu będzie 20-25 czy nawet 30 tys ludzi. A to spory zastrzyk gotówki.
Nie było by tyle kasy na pensje, ale kasa z reklam, z canal+, ze sprzedaży zawodników by wpływała. I da się w ten sposób prowadzić klub, co widać w innych miastach.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 01.11.2009 o godz. 18:41.
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.11.2009, 18:39
Wystarczy wspomniec jeszcze wczesniejsza akcje tych "inteligentow", gdzie na plakatach rozwieszonych w miescie pomowili dzialaczy Legii o pedofilie... co to ma wspolnego z pilka nozna

edit. Do pana nizej...trudno, zeby bylo inaczej, skoro sprawa zajmuje sie juz policja i prokuratura...nie mowiac o karach jakie groza.
Ostatnio edytowane przez For_FuN_ : 01.11.2009 o godz. 18:44.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 01.11.2009, 18:40
SKLW całkowicie odcięło się od tej akcji.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 01.11.2009, 18:47
For_Fun Ty oczywiście wiesz, że to SKLW. Co z piłka nozna miała akcja widelec? Ktoś Ci pluje w twarz, a Ty będziesz udawał, że pada deszcz? Jak to łatwo oceniać z boku. Pamiętasz akcje z miskiem na meczu z Parmą? Fajnie Ci było, jak pisali, że kibice Wisły to bandyci? Przez jednego gnojka przypieła się etykieta na wiele lat. Fajnie jak słyszysz, że jesteście nożownikami? Lepiej brzmi kibice Wisły to nożownicy niż grupa debili to nożownicy. Czy SKWK nie odcina sie od tego? Więc nie oceniaj czegoś zbyt pochopnie.i najlepsze, wiesz jaki zarzut przedstawiają S? Taki, że nie zajmował swojego miejsca na stadionie. Jakoś tyle czasu im to nie przeszkadzało, a tu nagle co? Postaw w tej sytuacji waszego gniazdowego G.
Ostatnio edytowane przez ToTylkoJa : 01.11.2009 o godz. 18:50.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 01.11.2009, 18:48
W sumie szkoda Wejcherta, bo był przeciwny zakupu Legii. Może gdyby pogorszyła się im sytuacja finansowa wymógłby w końcu sprzedaż, a tak Walter dalej będzie trzymał swoją zabaweczkę.

Co do meczu to już od jakichś 2 lat chodzę incydentalnie, miałem zacząć znowu jak zrobią nową Żyletę i nie będziemy się kisić z piknikami, ale nie wiem czy jest sens, chyba na stałe zostanę kibicem w kapciach Po usunięciu S pewnie będą kolejne zakazy (a przy okazji: usunięto go za zajęcie złego miejsca ;/ ) dla tych osób, które jakoś tam zareagowały. Wiadomo, że nie tak jakby to było u Was kiedy chodzi cała ekipa, ale widać pewnie na monitoringu komu się to nie podobało i napewno "swojego" miejsca wtedy nie zajmował, czy czymś rzucił.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 01.11.2009, 18:57
To te forum jest teraz o Legii Nie wiedzialem ; /
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.11.2009, 19:07
Kamson,

oni są właścicielami klubu. Oznacza to, że klub jest ich prywatną własnością.

Oznacza to, że jeśli Pan Walter ma takie widzimisię, może zakazać Kamsonowi wstępu na mecze Legii (w zasadzie: może zakazać kasjerom, by mu bilet sprzedawali). Dlaczego? On nie musi się tłumaczyć. Może powiedzieć, że nick mu się nie podoba. Albo może nawet i tak głupiego wytłumaczenia nie podać.

Co więcej, jeśli Pan Walter zechce, może zastąpić Jana Muchę Tomaszem Jacyków, Marcina Mięciela Michałem Pierogiem, a Iniakiego Astiza Nataszą Urbańską. I zamiast biało-czarnych strojów Legia może zacząć grać ubrana na różowo, z tęczą na koszulkach.

Nam się to może nie podobać, ale ma do tego prawo. Ma prawo wyprosić Starucha z meczu, jeśli mu się Staruch nie podoba. A po wczorajszym meczu nie podoba mu się z pewnością (BTW: z tego co wyczytałem w komentarzach na legia.net Staruch został wyproszony ze stadionu za to, że: 1) starszy kibic zwrócił mu uwagę, że się ośmiesza 2) Staruch kazał mu wy...alać 3) ochrona grzecznie poprosiła go o opuszczenie obiektu 4) dopiero gdy odmówił, został wyrzucony).

Niektórzy, zupełnie jak dzieci naiwnie zakładają że Walter wyrzuci kilkadziesiąt milionów, po to żeby było jak dawniej. A Walter może nie chcieć, by na trybunach rządził Staruch i jego koledzy. Niestety, to jego prawo. I tak jest bardzo delikatny w jego egzekwowaniu.

Dla niego Legia to biznes, za którą zapłacił konkretne pieniądze. Jak Staruch i spółka chcą dalej rządzić, jest prosta sprawa: zebrać kapitał i zaproponować ITI odkupienie udziałów.

Można by się oburzać, twierdzić że Legia to coś więcej niż tylko własność ITI. To dziedzictwo narodowe, no przynajmniej warszawskie. Problem w tym, że Walter Legii nie likwiduje. On chce jej sukcesów. Problem w tym, że Walter nie chce pewnej grupy radykalnych kibiców, która pozostałych próbuje zastraszyć.

Po wczorajszej akcji widać, jak nisko stoją akcje Starucha i spółki. Lider rebelii został zgarnięty z gniazda przez kilkudziesięciu ochroniarzy - reszta jego "armii" bała się go bronić. Żenujące hasło zostało podchwycone, ale nie przez wszystkich. Niektórzy gwizdali. Akcja opuszczenia stadionu w proteście przeciwko wyrzuceniu Starucha też się nie udała.

Jeśli Walterowi starczy determinacji, czego mu z całego serca życzę - za 4-5 lat, na nowym stadionie nikt nie będzie pamiętał o konflikcie i klubie wzajemnej adoracji, złożonym ze Starucha i jego kliki.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 01.11.2009, 19:16
I jeśli starczy mu zdrowia ; )
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 01.11.2009, 19:16
Kamson,

Oznacza to, że jeśli Pan Walter ma takie widzimisię, może zakazać Kamsonowi wstępu na mecze Legii (w zasadzie: może zakazać kasjerom, by mu bilet sprzedawali). Dlaczego? On nie musi się tłumaczyć. Może powiedzieć, że nick mu się nie podoba. Albo może nawet i tak głupiego wytłumaczenia nie podać.
I właśnie o to widzimisię Legionistom chodzi
Postaw sie w ich sytuacji. Np. idziesz na mecz, zajadasz na nim kiełbaske, ale właściciel Twojego klubu nie lubi jak ktoś wpierdziela kiełbaskę na jego stadionie i wlepia ci 2-letni zakaz stadionowy.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 01.11.2009, 19:34
Kamson,

Co więcej, jeśli Pan Walter zechce, może zastąpić Jana Muchę Tomaszem Jacyków, Marcina Mięciela Michałem Pierogiem, a Iniakiego Astiza Nataszą Urbańską. I zamiast biało-czarnych strojów Legia może zacząć grać ubrana na różowo, z tęczą na koszulkach.

Nam się to może nie podobać, ale ma do tego prawo. Ma prawo wyprosić Starucha z meczu, jeśli mu się Staruch nie podoba. A po wczorajszym meczu nie podoba mu się z pewnością (BTW: z tego co wyczytałem w komentarzach na legia.net Staruch został wyproszony ze stadionu za to, że: 1) starszy kibic zwrócił mu uwagę, że się ośmiesza 2) Staruch kazał mu wy...alać 3) ochrona grzecznie poprosiła go o opuszczenie obiektu 4) dopiero gdy odmówił, został wyrzucony).

Niektórzy, zupełnie jak dzieci naiwnie zakładają że Walter wyrzuci kilkadziesiąt milionów, po to żeby było jak dawniej. A Walter może nie chcieć, by na trybunach rządził Staruch i jego koledzy. Niestety, to jego prawo. I tak jest bardzo delikatny w jego egzekwowaniu.

Dla niego Legia to biznes, za którą zapłacił konkretne pieniądze. Jak Staruch i spółka chcą dalej rządzić, jest prosta sprawa: zebrać kapitał i zaproponować ITI odkupienie udziałów.

Można by się oburzać, twierdzić że Legia to coś więcej niż tylko własność ITI. To dziedzictwo narodowe, no przynajmniej warszawskie. Problem w tym, że Walter Legii nie likwiduje. On chce jej sukcesów. Problem w tym, że Walter nie chce pewnej grupy radykalnych kibiców, która pozostałych próbuje zastraszyć.

Po wczorajszej akcji widać, jak nisko stoją akcje Starucha i spółki. Lider rebelii został zgarnięty z gniazda przez kilkudziesięciu ochroniarzy - reszta jego "armii" bała się go bronić. Żenujące hasło zostało podchwycone, ale nie przez wszystkich. Niektórzy gwizdali. Akcja opuszczenia stadionu w proteście przeciwko wyrzuceniu Starucha też się nie udała.

Jeśli Walterowi starczy determinacji, czego mu z całego serca życzę - za 4-5 lat, na nowym stadionie nikt nie będzie pamiętał o konflikcie i klubie wzajemnej adoracji, złożonym ze Starucha i jego kliki.

W tej calej dyskusji o zlym Walterze zapomniano powiedziec ze caly protest zacza sie po tym jak Walter postanowil upozadkowac Legie. A co za tym idzie co niektorzy stracili calkiem spora kase i tak naprawde o to idze a nie o kierowanie klubem czy zakaz stadionowy dla kilku kubicow, wiec grupa ktora stracila najwiecej sieje zamet w celu ugrania sobie jak najwiecej.

Miedzy innymi po to byla akcja Wilno zeby pokazac Walterowi ze zle robi i ze jest na ich lasce bo Legia to oni, a ze chlop ma kase i zapal do uzdrowienia klubu to protestujacy maja pecha.
A wynik tej konfrontacju jest juz ustalony i to na kozysc Waltera, a ostatnia akcja pokazala ze caly protest jest kierowany przez kilku nie myslacych debili bo ta akcja sami siebie pograzyli.
,
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.11.2009, 19:34
Kamson napisał(a):Wyświetl post
I właśnie o to widzimisię Legionistom chodzi
Postaw sie w ich sytuacji. Np. idziesz na mecz, zajadasz na nim kiełbaske, ale właściciel Twojego klubu nie lubi jak ktoś wpierdziela kiełbaskę na jego stadionie i wlepia ci 2-letni zakaz stadionowy.
Jeśli wcześniej wyraźnie mówi, że mu się kiełbaski na stadionie nie podobają - to racja jest po jego stronie.

PS. Saklak oczywiście ma rację. Tu nie o kibiców Legii chodzi, a o interesy (pieniądze) wąskiej grupy osób. A że w narodzie chęć do zadymy powszechnie znana, więc protest się ciągnie. Walter też popełnił sporo błędów, przede wszystkim pokazując słabość i próbując negocjować z karkami.

Trzeba było od razu tak, jak wczoraj. Herszt bandy wyciągnięty przez grupkę ochroniarzy z gniazda, upokorzony. To był silny cios.
Ostatnio edytowane przez flamengista : 01.11.2009 o godz. 19:38.
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 01.11.2009, 19:37
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
To te forum jest teraz o Legii Nie wiedzialem ; /
to zobacz temat tego forum,może byc dzisiaj o LEGII jutro o LECHU a pojutrze....
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 01.11.2009, 20:02
Oglądając zdjęcia trybuny Legii w momencie zawijania Starucha, muszę przyznać że wszystko mają większe. Nawet Ci szesnastolatkowie na trybunie, niezdolni do odbicia Starucha wygladają na 25 -30 lat .

http://www.legia.net/index.php?typ=galeria&id=887
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
jaro1985r
Senior Member

Od: 05.2007

Stary 01.11.2009, 20:11
na TVP ma byc transmitowany mecz Lech-Ruch hahahahah ale sobie jaja robią ! Dalej zapatrzeni w wielkiego kolejorza hahaha http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.org/0,94698.html
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 01.11.2009, 20:20
jaro1985r napisał(a):Wyświetl post
na TVP ma byc transmitowany mecz Lech-Ruch hahahahah ale sobie jaja robią ! Dalej zapatrzeni w wielkiego kolejorza hahaha http://ekstraklasa.org/ekstraklasa.org/0,94698.html
Hahaha, teraz to zdrowo doj**ali Śmiać się, czy płakać ? Boże, jakie szczęście że to C+ pokazuje ligę, a nie te pisowskie łajzy z Woronicza..
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 01.11.2009, 20:24
Cieszmy się, że tow. Walter nie wpadł na pomysł usunięcia naszego trenera (http://www.legia.net/foto/10legia_ruch/ruch32.jpg).
W końcu to jego stadion, jego firma. Może robić co chce...
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 01.11.2009, 20:47
fialo napisał(a):Wyświetl post
Hahaha, teraz to zdrowo doj**ali Śmiać się, czy płakać ? Boże, jakie szczęście że to C+ pokazuje ligę, a nie te pisowskie łajzy z Woronicza..
Liczyłem że pokażą Wisła - Legia , bądz Ruch - Wisła , ale nie spotkanie 4/5 drużyny w lidze z 2 . Śmiech na sali .
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 01.11.2009, 20:50
robią wszystko aby nie pokazać meczu domowego Wisły. Za to mieliśmy już ze 3 transmisje z Poznania i ze 2 z Warszawy. W tym sezonie to mi to rybka (Sosnowiec) ale w tamtym żałowałem, zwłaszcza w kontekście atmosfery na Ł3.
Odpowiedz cytując
maro olTSkul
Senior Member

Od: 06.2009

Stary 01.11.2009, 20:55
Above, blisko było. Ten z tyłu w okularach wyglada jakby tylko czekał na sygnał
"flamenglista" może do policji pójdziesz do pracy ? nadałbyś się , bardzo gorliwy jesteś ...
TYLKO WISŁA TS
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Stary 01.11.2009, 20:56
Ale Wisła-Legia jest w piątek, ramówka pozwala im puścić mecz tylko o 18 w sobotę
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 01.11.2009, 20:59
O 17 w niedziele, GemHZR
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów