The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 31.10.2009, 19:30
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Zwiększa się przewaga Wisły nad Ruchem...
Przewaga Wisły nad Ruchem nie ma akurat najmniejszego znaczenia. To taka sama "rewelacja" jak Polonia Bytom, jeszcze kilka kolejek i wrócą na swoje miejsce w środku tabeli.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 31.10.2009, 19:33
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Przewaga Wisły nad Ruchem nie ma akurat najmniejszego znaczenia. To taka sama "rewelacja" jak Polonia Bytom, jeszcze kilka kolejek i wrócą na swoje miejsce w środku tabeli.
Tak samo myśleliśmy jak Bełchatów i Lubin , które miały poznać miejsce w szyku grały o mistrza. Jak się skończyło wiemy wszyscy, oprócz kibiców sukcesu 2007.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
trial
Socios Wisła Kraków

Od: 05.2007

Stary 31.10.2009, 19:34
Niech każdy interpreuje jak chce. Moim zdaniem to żenujące, zachowanie niegodne cywilizowanych ludzi.
Odpowiedz cytując
kibic sukcesu 2007
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 31.10.2009, 19:37
gigant napisał(a):Wyświetl post
Tak samo myśleliśmy jak Bełchatów i Lubin , które miały poznać miejsce w szyku grały o mistrza. Jak się skończyło wiemy wszyscy, oprócz kibiców sukcesu 2007.
Kolego, przeglądnij sobie ilość punktów na końcu sezonu, jaką mieli mistrzowie Polski w ostatnich latach i porównaj z ilością punktów (i porażek) Zagłębia, a dopiero potem zabieraj głos. Mistrzostwo Zagłębia wynikało tylko i wyłącznie ze słabości innych drużyn (głównie nas), a nie z tego że byli tacy zajebiści. W tym sezonie na taki wyczyn nie ma szans, to była jednorazowa anomalia.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 31.10.2009, 19:38
Mamy 7 punktow przewagi nad Legia , sytuacja analogiczna jak 2 lata temu ,mozemy im za tydzien wybic Mistrza z glowy wygrywajac i zwiekszajac przewage do 10 punktow.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.10.2009, 19:41
Ruch jaki jest każdy widzi. Dla nikogo chyba wynik nie jest zaskoczeniem.Teraz jest ten moment schodzenia na właściwe miejsca Bytomia i Chorzowa. Prędzej czy później musiało to nastąpić. Jedyne co zwróciło moją uwagę to jak Legia gra z klepki. Przed polem karnym często na jeden kontakt grają. Nie wychodzi im to zazwyczaj ale przynajmniej coś z klepy grają, w przeciwnieństwie do nas,bo my nic takiego nie próbujemy nawet. I tak samo jak my nic nie gramy a jesteśmy liderem,tak uważam,że Legia od czasu do czasu coś kopiąc za jakiś czas będzie vice liderem. Wszytko zostanie po staremu jednym słowem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 31.10.2009, 19:43
element,

tu nie chodzi o to czy zasłużył czy nie. Kowalski może być skończonym .... (wpisać określenie), co nie znaczy że w chwili śmierci Kowalskiego mamy się zachowywać jak dzicz.

Tu po prostu chodzi o zwykłą, ludzką przyzwoitość której niektórym zabrakło.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 31.10.2009, 19:45
killzone napisał(a):Wyświetl post
Jacy sie tu wszyscy nagle delikatni stali...
Chodzi o zasady,odpowiedzialność za to co się mówi lub wykrzyuje, chyba,że się nie rozumie co saię krzyczy tylko powtarza się bezrozumnie. I sprawa wrażliwości nie ma to nic do rzeczy.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 31.10.2009, 19:53
kibic sukcesu 2007 napisał(a):Wyświetl post
Kolego, przeglądnij sobie ilość punktów na końcu sezonu, jaką mieli mistrzowie Polski w ostatnich latach i porównaj z ilością punktów (i porażek) Zagłębia, a dopiero potem zabieraj głos.
Jak uznasz, że już mogę zabrać głos, daj mi znać na priva.

Szkoda mi czasu odpisywać na teksty wszystkich tłuków i napinaczy, ale pamietajmy że zagraliśmy jeden dobry mecz w tej rundzie który przegraliśmy i większość pytówy szczęsliwie wygranej. W każdej rundzie mamy 3 ważne mecze: z żydami, Legią i Amicą. Jeden już w dupę, przed nami kolejne mecze prawdy. Po ewentualnych zwycięstwach będziemy rownie blisko jak daleko.
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
sandomingo
Senior Member

Od: 03.2005

Stary 31.10.2009, 19:57
Tak jak napisał Marszałek, wszystko w lidze wraca powoli do normy.
Ruch i Bytom wracają na z góry upatrzone pozycje.
Amica z Bełchatowem do czołówki. Tzn. oczywiście Amica na majstra jak zawsze.
A Legia na wicemajstra.

Pokrzywdzonym przez los drugi z rzędu spadek zagląda w oczy.
Ostatnio edytowane przez sandomingo : 31.10.2009 o godz. 20:00.
Jarosław Królewski....Nie jestem fanem.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 31.10.2009, 19:59
Franek strzelil dla Jagi na 1-0 w meczu z Polonia W.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 31.10.2009, 20:00
W Legii wreszcie obudził się Marcin Mięciel. Bo Legia wbrew pozorom nie grała wcześniej tragicznie. Tragicznie grali napastnicy, którzy w meczu potrafili zmarnować 4-5 setek.

Jak zaczął strzelać Mięciel, to i młodsi napastnicy też się odblokują, bo nie będzie na nich ciążyła wyłączna presja o wynik.

Cóż, może nas to martwić w kontekście następnego meczu i nieobecności Głowackiego. Ale liga będzie jeszcze ciekawa.

PS. Przypomnę, że w przypadku wygranej Jagi będzie nowy lider... po odwróceniu tabeli
Odpowiedz cytując
ToTylkoJa
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 31.10.2009, 20:01
flamengista napisał(a):Wyświetl post
.

Mi pozostaje ocenić tyle, że skoro tego nie rozumiesz, to nie zrozumiesz już nigdy. Nie moja wina, że twoi rodzice najwyraźniej nie zadbali odpowiednio w kwestii twojego wychowania. Przykro mi, na mnie nie możesz liczyć w tym względzie.

Nie chodzi tu o chwalenie kogokolwiek. Po prostu czasem lepiej siedzieć cicho. A zmarłym okazuje się szacunek, tak już jest w naszej kulturze. Ale ty tego nie wiesz, bo skąd niby masz wiedzieć?

Takie rzeczy wynosi się z domu rodzinnego.

Przepraszam wszystkich za moralizatorski ton, ale poziom kibicowania na polskich stadionach dostosowuje się do poziomu sportowego. W sumie - czemu się dziwić.
'Nie moja wina, że twoi rodzice najwyraźniej nie zadbali odpowiednio w kwestii twojego wychowania'- takie żenujące teksty mógłbys sobie darować. Nawet nie będę tego komentował, bo nie ma czego.

Moja babcia cieszyła się, gdy Hitler umarł- jest dobrze wychowana czy nie? Zapewne nie, bo dla Ciebie nie liczy sie to, co ten zwyrodnialec zrobił, liczy się to, że na zmarłych źle się nie mówi. To czysta hipokryzja.

poza tym gdzie te straszne bluzgi na Wejcherta?
poza tym nie temat na to
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 31.10.2009, 20:08
jak Jaga utrzyma wynik, to wychodzi ze strefy spadkowej . Co by nie gadać, 20 punktów (te z dziś dopisałem ) zdobyli, gdyby nie ta zabrana dycha, to w czołówce by byli.

Inna sprawa, czy wtedy też by mieli taki cug na granie.
Ruch - be, nie mogli się bardziej sprężyć?

Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Stary 31.10.2009, 20:16
Jeśli Groclin dziś przegra, za tydzień prawdopodobnie z Kasperczakiem w roli trenera zagrają z wiecznie jebanymi przez życie i historię, więc raczej wygrają. To może być największy pozytyw nastepnej kolejki, prócz naszej ewentualnej wygranej z Legią.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 31.10.2009, 20:28
Ja mam nadzieję, że Groclin Warszawa dziś przegra.

Pozostanie tylko zatrudnienie Kasperczaka. Potem już z górki. Świetnie przepracowana zima, błyskotliwe transfery (wciśnijmy Łobodzińskiego w promocyjnej cenie - niech będzie "marne" 2 mln złotych, może dojdzie "haschbomber" Smolarek z kosmicznym kontraktem).

A potem powtórka z rozrywki - Górnik bis, totalna kicha i spadek piłkarskiego potworka z krajowej "elyty". Klubu, który kupił miejsce w lidze, klubu mającego szalonego właściciela, zmieniającego trenerów jak rękawiczki oraz pseudopiłkarzy, przychodzących na bani na trening.

Może jeszcze uda się zaoszczędzić pieniądze Warszawian na stadion dla tego "nie wiadomo-czego".
Odpowiedz cytując
el Nuero
Senior Member

Od: 02.2009

Stary 31.10.2009, 20:45
flamengista - i oto twoje słowo "ciałem się stało". Jaga skromnie bo skromnie, ale wygrała po golu Franka i nareszcie jest poza strefa spadkową. Myślę, że kibiców w Białymstoku bardzo cieszy taki obrót sprawy, mnie zresztą też. A co do tabeli - marzenie. My na górze, brzydka sąsiadka na dole (może wreszcie spadnie, bo ile razy można się utrzymywać dzięki donosom i biedzie innych - ŁKS).

Co do Legii - rozstrzelał im się Mięciel. Dwa gole Koronie, dwa gole Ruchowi, ekhm... Może głównym zadaniem Marcelo będzie mieć go szczególnie na oku, bo na Jopa to ja specjalnie nie liczę (sorry Mariusz). Tak czy siak, poświąteczna kolejka szykuje się bardzo ciekawie. Jeśli nam uda się zatrzymać Legię, a "idący na miszcza" zaliczą plombę w Bytomiu, będzie elegancko. Tylko pytanie - wie ktoś jak wygląda sytuacja kadrowa (zarówno nasza, jak legionistów) jeśli chodzi o powracających do gry po kontuzjach?
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 31.10.2009, 20:51
element napisał(a):Wyświetl post
I ****.
Ani po kartce dla tych którzy powinni dostać ani żadnej kontuzji w obozie Legii.

Jedynie Szałachowskiemu coś się stało, ale czy coś poważniejszego się okaże, poza tym to za mało.
Rzeźniczak powinien za taktyczny faul.
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 31.10.2009, 23:02
Dzisiaj na Legii podobno tego ich gniazdowego - "Starucha" siłą ze stadionu ochrona wyprowadziła, połowa kibiców w geście protestu wyszła ze stadionu, coś końca tego konfliktu nie widać.. Ale z drugiej strony trudno się dziwić - intonowanie "Jeszcze jeden" podczas minuty ciszy dla Wejcherta było tyleż błyskotliwe, co chamskie i nie na miejscu - i władze Legii miały prawo się wpienić i usunąć gniazdowego, który zaintonował ta przyśpiewkę...
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.10.2009, 23:05
Kwestia czasu bylo kiedy Ruch zagra z kims w miare solidnym celem weryfkacji miejsca w tabeli.

Wiadomym bylo ze majac sredni sklad dlugo w czołowce nie pociagna.

Legia Amika ,i PGE ....sa za nami i trzeba bedzie sie ogladac za plecy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Romy S.
Senior Member

Stary 31.10.2009, 23:15
killzone napisał(a):Wyświetl post
Jacy sie tu wszyscy nagle delikatni stali...
No cóż, miano kulturalnej stolicy Polski do czegoś zobowiązuje.
...nieczytelny...
Odpowiedz cytując
Kordel
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 31.10.2009, 23:19
fialo napisał(a):Wyświetl post
Dzisiaj na Legii podobno tego ich gniazdowego - "Starucha" siłą ze stadionu ochrona wyprowadziła, połowa kibiców w geście protestu wyszła ze stadionu, coś końca tego konfliktu nie widać.. Ale z drugiej strony trudno się dziwić - intonowanie "Jeszcze jeden" podczas minuty ciszy dla Wejcherta było tyleż błyskotliwe, co chamskie i nie na miejscu - i władze Legii miały prawo się wpienić i usunąć gniazdowego, który zaintonował ta przyśpiewkę...
To był wyraz totalnego bezmózgowia czy nawet kompletna KOMPROMITACJA grupy kibiców utozsamiającej sie ultrasami Legii.Konflikt konfliktem ale są tego jakieś granice!Chamstwo trzeba chamstwem tępić!
BRAWO ochrona ! Jeszcze troche a konflikt bedzie miedzy kibicami...po tej akcji.Ale nie ma co sie przejmowac,chłop ze wsi wyjdzie,wieś z chłopa nigdy!
Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi.K.Błaszczykowski
Odpowiedz cytując
JEDREK76
konserwa

Od: 06.2004

Stary 31.10.2009, 23:53
Wymyślanie w tej chwili Legionistom, po tekstach jakie wczoraj leciały w Kielcach czy też wcześniej podczas meczów z Arką zalatuje trochę jednak hipokryzją, więc dajcie sobie na wstrzymanie z tymi wioskami itp. bo wygląda to trochę tak jakby przyganiał kocioł garnkowi.
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 01.11.2009, 01:01
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post

Moja babcia cieszyła się, gdy Hitler umarł- jest dobrze wychowana czy nie?
Sorry że się wtrącam do dyskusji, ale odwoływanie się do Hitlera w tym przypadku to lekkie przegięcie... semantyczne...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.11.2009, 02:42
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Wymyślanie w tej chwili Legionistom, po tekstach jakie wczoraj leciały w Kielcach czy też wcześniej podczas meczów z Arką zalatuje trochę jednak hipokryzją, więc dajcie sobie na wstrzymanie z tymi wioskami itp. bo wygląda to trochę tak jakby przyganiał kocioł garnkowi.
Nic dodać-nic ująć.
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 01.11.2009, 09:11
Trudno bylo przypuszczac ze zagramy cokolwiek, w meczu, w ktorym wypadlo nam 3 KLUCZOWYCH pilkarzy a w miejsce ich grali Nowacki i Scherfchen, ktorzy w kazdym meczu co graja to nas oslabiaja. Straka to 50% wartosci naszej druzyny. Kiedy go nie ma zawsze tak gramy. W zeszlym sezonie 3/4 sezonu byl kontuzjowany i ledwo sie utrzymalismy. Teraz nie bylo go w meczu z Wami, Belchatowem ii Legia i bylo 0 pkt. Gdy zszedl w 20 minucie w meczu z Arka to przez 70 minut byla obrona Czestochowy w naszym wykonaniu. Do tego brak Niedzielana i Nykiela i dla druzyny bez wartosciowych zmiennikow mecz z Legia skonczyc sieinaczej ie mogl.

Nie znaczy to wcale, ze z nimi bysmy wygrali, ale na pewno gra wygladalaby inaczej. Zreszta niesprawiedliwie troche skazywac druzyne na notoryczne kleski tylko dlatego, ze przegrala na L3 z Legia. Mozliwe, ze jestesmy za slabi na "3"ale do wiosny mozna spokjnie wyszarpac ok 10 pkt a to na pewno da miejsce w czolowej "3" po jesienii.
Odpowiedz cytując
SkMk
Senior Member

Od: 10.2005

Stary 01.11.2009, 09:20
Przeczytałem parę ostatnich stron i oczom nie wierzę ! Niektórych od nas chyba trochę poniosło z tym wymyślaniem Legionistom... "chamstwo, kulturalna stolica Polski, bezmózgowie" Załóżcie sobie temat o naszych przyśpiewkach w Kielcach, jak już zjedziecie kibiców Wisły to bierzcie się za krytykowanie Warszawiaków. Boże co za banda hipokrytów....
W życiu ważne są tylko chwile...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 01.11.2009, 09:29
POważny dzień więc ZUPEŁNIE POWAŻNIE podaje receptę na utrzymanie sie Pasiastych wg kibiców.Otóz w celu utrzymania się Cracovii nalezy:

o powiecie na przemianowanie przyśpiewki "...kto nie skacze ten za wisła..." na analogiczne ...

"...KTO NA 15 I 16 KOLEJKĘ NIE W SOSNOWCU TEN ZA wislą..."

I juz wiemy jaki mają plan
Ps. Brakuje tylko i aż jednej rzeczy: kibiców na stadionie ,którzy to zaśpiewają.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 01.11.2009, 10:25
SkMk napisał(a):Wyświetl post
Przeczytałem parę ostatnich stron i oczom nie wierzę ! Niektórych od nas chyba trochę poniosło z tym wymyślaniem Legionistom... "chamstwo, kulturalna stolica Polski, bezmózgowie" Załóżcie sobie temat o naszych przyśpiewkach w Kielcach, jak już zjedziecie kibiców Wisły to bierzcie się za krytykowanie Warszawiaków. Boże co za banda hipokrytów....
Może waszych, bo na pewno nie moich.

Zrozum jedną rzecz. Nie ma czegoś takiego jak "My". Obyś się o tym boleśnie nie przekonał. Ja taką lekcję życia już dostałem, co prawda w innej subkulturze. I wiem tyle - po za najbliższą paczką znajomych nie ma czegoś takiego, jak "my".

A już na pewno nie poczuwam się do współodpowiedzialności za bandę półgłówków, którzy nie wiedzą jak się zachować.

A wracając do meritum: Pasy w 12 meczach zgromadziły 8 punktów. W następnej kolejce grają w Warszawie z Groclinem, który będzie miał pewnie nowego trenera. W tym meczu najlepszy byłby remis, ale obawiam się że Groclin łatwo zgarnie 3 punkty. Potem derby - w obecnej formie Starozakonni mają minimalne szanse na korzystny rezultat (remis). Realnie najbliższe punkty mogą być pod koniec listopada, gdy grają z Piastem Gliwice.

Jaga ma równie trudny terminarz: Ruch i Polonia Bytom na wyjeździe, dopiero na koniec listopada Lechia u siebie. Groclin po meczu z Pasami ma "derby" z Legią, potem podejmuje Polonię. Odra podejmuje najpierw podbudowane Zagłębie, potem wyjazd do Wrocławia, wreszcie z nami u siebie.

Obstawiam, że pod koniec listopada Pasy nadal będą na miejscu spadkowym, razem z Odrą. Zagłębie, Jaga i Groclin nieznacznie nad kreską.

Rok temu po 12 kolejkach Pasy miały 7 punktów, ale miały za sobą mecze z nami, Legią, solidnymi wtedy Śląskiem, Bełchatowem i Groclinem. Teraz poza efektownym zrywem po przyjściu Lenczyka (Legia, Amika) jest w zasadzie co najmniej równie źle. Obecna seria to 3 porażki z rzędu, wielce prawdopodobne że przedłuży się do 5. Naprawdę, ciężko się po czymś takim podźwignąć...

Reasumując: analizując statystyki, dochodzę do wniosku że jest gorzej niż myślałem. Pasy są faktycznie na najlepszej drodze do spadku, choć wydawało się że przyjście Lenczyka poprawi sytuację. Poprawiło, ale na 3 mecze. Teraz jest równia pochyła i nawet Lenczykowi może być trudno ich z tego wydźwignąć.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Stary 01.11.2009, 10:33
Czyli bawiac sie we wrozke to do spadku mamy 4 druzyny: Cracovie,Piasta, Odre i Zaglebie L.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów