The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wicked
Senior Member

Od: 11.2002

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 30.10.2009, 13:00
Oczywiście że może, ale jeśli projekt kosztował 4 bańki, to za prawa autorskie ze 2 razy tyle. Poza tym dla wielkiego O. projektowali podwykonawcy, wiec sprawa praw jest jeszcze bardziej zagmatwana.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 30.10.2009, 13:07
Cytat:
Jeśli nie zapłacimy za zrobienie ścianki, to nie wybudujemy trybuny, gdyż wykonawca może odstąpić od realizacji. Jeśli będziemy się zastanawiać, to roboty się przedłużą. Harmonogram jest napięty i nie mamy już wolnego czasu................Trybunę, gdzie potrzeba pogłębić ściankę mieliśmy oddać w grudniu, ale z tego powodu termin się przesunie
czy ja dobrze rozumiem ze ta ścianka na wschodniej jeszcze nie jest pogłębiona i dopiero to zaczną robić jak będzie kasa?
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 30.10.2009, 13:14
farben napisał(a):Wyświetl post

I jeszcze wywiad z Wilczkiem. Na grze w Sosnowcu Wisła straciła już 8 mln zł!
Wyraźnie napisane jest,że straci a nie straciła. To kolosalna różnica. Bo jak mówi Wilczek straty będą wynosić a nie wynoszą, od 6 do 8 mln złotych. Proponuję czytać to co jest napisane a nie to co chcesz przeczytać.

W ogóle o co chodzi, gdzie problem? Rozpisać przetargu na nazwę stadionu, rozesłać oferty do przedsiębiorstw, banków i zaoferować im,że przez 10 lat stadion będzie się oficjalnie nazywał tak i siak. Np Orlen Stadion i kosztuje to teoretyzując przez 10 lat 40 baniek. Żal to pisać ale tak wszyscy robią na świcie, np Emirates Stadium - Arsenal, Reebok Stadium - Boltonie,itd. Czemuż u nas nie korzysta się z gotowych rozwiązań?Skandalem jest,że wcześniej tego nie zorganizowano,zaplanowano. Nic. Pamiętajcie tylko kto był zarządzą miasta, kto jak głosował, aby zmieść przy najbliższych wyborach.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.10.2009 o godz. 13:22.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
zbymak
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.10.2009, 13:15
Mysle ze Obtułowicz dostał do zrobienia projekt stadionu po znajomosciach od Majchrowskiego tylko nikt sie nie spodziewał , że takie zadanie go przerosnie i teraz mamy skutki tego i całe to zamieszanie ale to jest własnie cała polityka i układy sił rzadzących.
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 30.10.2009, 13:19
No przecież to są jakieś jaja że wschodnia wymaga pogłębienia i nie oddadzą trybuny w grudniu. Bardzo dobry wywiad, dużo nowych informacji.
Martwi ten cytat:
"Pierwszy mecz ma się odbyć w połowie lipca. Przy gotowej trybunie zachodniej i południowej i obniżonej murawie. Możemy to zapewnić. Podtrzymuje to też wykonawca."

Czyli zagramy przy dwóch trybunach. Brak słów.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 30.10.2009, 13:33
zbymak napisał(a):Wyświetl post
Mysle ze Obtułowicz dostał do zrobienia projekt stadionu po znajomosciach od Majchrowskiego tylko nikt sie nie spodziewał , że takie zadanie go przerosnie i teraz mamy skutki tego i całe to zamieszanie ale to jest własnie cała polityka i układy sił rzadzących.
Z tego wywiadu wynika trochę co innego:
Cytat:
Pan Wojciech Obtułowicz projektuje stadion od 1999 roku. Najpierw robił to dla Wisły Kraków. W 2004 roku gmina pozyskała stadion, wraz z projektem i prawami autorskimi.
I dalej:
Cytat:
Ale UEFA istnieje dłużej niż od 1999 roku. Czy nie trzeba było wcześniej się z wymogami UEFA zapoznać?
To pytanie do Wisły Kraków. Widać klub też miał swoje ograniczenia. Wykorzystali więc część istniejącej kubatury, czym zmniejszyli koszty. A projektant do tego się dostosował. Nie stworzył idealnego dzieła, ale umożliwił budowę. Proszę sobie przypomnieć Wisłę sprzed 1999 roku. Wtedy cieszyliśmy się,że ruszymy do przodu.
Czyli Miasto przejmując inwestycję, przejęło też projektanta, który wcześniej robił to na zlecenie Wisły.

wierny - to chyba jakieś przekłamanie w wywiadzie.
Na czerwiec mają być gotowe 4 trybuny (pod warunkiem, że radni zgodzą się na przesunięcie środków na ten cel)..
Nie wiem czemu piszą o zachodniej i południowej, skoro wcześniej powstanie wschodnia.
Chyba że chodzi o kompletne wykończenie tych trybun także w środku, w co nie chce mi się wierzyć.
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 30.10.2009, 14:32
wierny napisał(a):Wyświetl post
No przecież to są jakieś jaja że wschodnia wymaga pogłębienia i nie oddadzą trybuny w grudniu. Bardzo dobry wywiad, dużo nowych informacji.
Martwi ten cytat:
"Pierwszy mecz ma się odbyć w połowie lipca. Przy gotowej trybunie zachodniej i południowej i obniżonej murawie. Możemy to zapewnić. Podtrzymuje to też wykonawca."

Wierny masz racje - baba wyglada na taka ktora wie co mowi i dobiera slowa ostroznie. Straszna kaszana - zachodnia musi byc oddana bo tam beda szatnie, poludniowa jest w pelni oddana. Na D nie ma jak wejsc a C bedzie rozbabrana. Normalnie koszmar!
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 30.10.2009, 16:25
nie wydaje mi się żeby wschodnia wymagała pogłębienia. zresztą jakby to niby miało fizycznie wygladać? wykopią przy ściance rów na 10 metrów? Coś mi się wydaje że Pani po prostu pomyliły się nazwy (kierunki) trybun, a samo pogłębienie już jest załatwione. A robi się z tego historia jak z dodatkowymi 3 rzędami gdzie plotka mowiła że dopiero będą dokładane przy obniżeniu mórawy, a tak naprawdę już były uwzględnione
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 30.10.2009, 16:28
Czy to aby na pewno chodzi o ściankę pod trybuną wschodnia?
Jeśli tak, to to się nadaje do Księgi Rekordów: pierwszy stadion na świecie, gdzie najpierw stawiają trybunę, potem kończą ściankę szczelinową...
Na wszystkich Wydziałach Budownictwa będą mówić o Stadionie Miejskim w Krakowie.
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 30.10.2009, 16:44
wierny napisał(a):Wyświetl post
Martwi ten cytat:

Cytat:
Czyli jednak to, czy Wisła zagra w lecie, zależy od radnych?
Tak. Trybunę, gdzie potrzeba pogłębić ściankę mieliśmy oddać w grudniu, ale z tego powodu termin się przesunie. Jeśli jednak dostaniemy pieniądze, zakończymy prace w czerwcu. Gwarantuję.

taaa D tez bylo niby "zakonczone" a ile czasu bylo zamkniete?

wogole zaczynam stwieradzac ze takie jaja to moga byc tylko w Krakowie z wiecznie klocącymi sie politykami i nieudolnymi architektami ktorzy niewiem jakim cudem maja swoje biura archiektoniczne.

Pan Obtulowicz zamiast nowego stadionu jedyne co by mogl zaprojektowac to nowe Toi -Toie pod trybune.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 30.10.2009, 18:08
Tą sprawę trybuny wschodniej trzeba wyjaśnić, bo brzmi to jak jakiś upiorny żart.

Czyli mamy rozumieć, że nie zostanie oddana na czas, bo została źle zbudowana? Jak oni teraz chcą tam poprawiać ściankę szczelinową? Rozbierać i stawiać na nowo? O czym w ogóle ta kobieta mówi?

Albo to po prostu kolejny niemądry pretekst i tłumaczenie dla nieprzewidzianego opóźnienia, albo... wolę nawet nie mysleć... :((((

Teraz czeka nas walka o brakujące 30 mln "ze starego budżetu". A czy radni zapisali już w projekcie nowego budżetu środki na inwestycje w stadion w przyszłym roku? Monitoring itd same się nie sfinansują i nie rozpiszą do przetargów...ktoś o tym pamięta i tego pilnuje, czy znów idziemy na żywioł i będziemy walczyć o brakujące pieniądze, dopiero gdy mleko będzie prawie rozlane?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rav
Socios Wisła Kraków

Stary 30.10.2009, 19:07
Arapaho napisał(a):Wyświetl post
czy ja dobrze rozumiem ze ta ścianka na wschodniej jeszcze nie jest pogłębiona i dopiero to zaczną robić jak będzie kasa?
Markus napisał(a):Wyświetl post
Tą sprawę trybuny wschodniej trzeba wyjaśnić, bo brzmi to jak jakiś upiorny żart.

Czyli mamy rozumieć, że nie zostanie oddana na czas, bo została źle zbudowana? Jak oni teraz chcą tam poprawiać ściankę szczelinową? Rozbierać i stawiać na nowo? O czym w ogóle ta kobieta mówi?
Zacytujcie fragment tego wywiadu, bo nie wiem z czego wywnioskowaliście, że chodzi o ściankę szczelinową trybuny wschodniej.

To przecież chodzi o trybunę zachodnią i wydaje mi się, że tego pogłębienia już dokonano. A jeśli nie, to że jeszcze można to łatwo zrobić, ale czasu zostało bardzo mało.
Przecież widać tam wciąż fragment ziemi do odkopania...

Ponury żart, to plotka, którą potwierdza coraz więcej osób, że badania gruntu zostały zrobione w obrębie trybuny wschodniej, a dla zachodniej ich nie robiono, tylko przyjęto wyniki z trybuny wschodniej. A grunt po zachodniej strony okazał się inny i wyszła dupa blada.
Ostatnio edytowane przez rav : 30.10.2009 o godz. 19:11.
Odpowiedz cytując
cantoro11
Member

Od: 11.2006

Stary 30.10.2009, 19:19
rav napisał(a):Wyświetl post
Zacytujcie fragment tego wywiadu, bo nie wiem z czego wywnioskowaliście, że chodzi o ściankę szczelinową trybuny wschodniej.
Czyli jednak to, czy Wisła zagra w lecie, zależy od radnych?
Tak. Trybunę, gdzie potrzeba pogłębić ściankę mieliśmy oddać w grudniu, ale z tego powodu termin się przesunie. Jeśli jednak dostaniemy pieniądze, zakończymy prace w czerwcu. Gwarantuję.
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 30.10.2009, 19:31
zamiast tych wypowiedzi i odczytywanie z kontekstu rozsądniej byłoby dorwać jakąś ekspertyzę techniczną, o co naprawdę chodzi.
Bo jak na razie ciężko mi sobie wyobrazić pogłębianie głębokiej na 8? 12? czy może 15? metrów pod ziemią , mając na łbem już poukładane jak Lego i powylewane z betonu dwa piętra.
Ale może zbyt słabej wyobraźni jestem i nie znam też najnowszych , tanich , szybkich i bezpiecznych metod na takie akcje.

Na paru już budowach pracowałem, niekiedy z garażami na 3 piętra w dół, ale dokładania jakichś konstrukcji pod już istniejącą budowę jeszcze nie widziałem.
Mam nadzieję, że ktoś coś źle zrozumiał i puścił w media swoje wykrzywione zrozumienie jakiejś sprawy.

Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 30.10.2009, 23:50
Co do powyższego: Robi się tak np. przy "podbijaniu" fundamentów Że się kopie niżej niż budynek. Żmudne i trudne.
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 31.10.2009, 01:39
harthausen napisał(a):Wyświetl post
zamiast tych wypowiedzi i odczytywanie z kontekstu rozsądniej byłoby dorwać jakąś ekspertyzę techniczną, o co naprawdę chodzi.
Bo jak na razie ciężko mi sobie wyobrazić pogłębianie głębokiej na 8? 12? czy może 15? metrów pod ziemią , mając na łbem już poukładane jak Lego i powylewane z betonu dwa piętra.
Ale może zbyt słabej wyobraźni jestem i nie znam też najnowszych , tanich , szybkich i bezpiecznych metod na takie akcje.

Na paru już budowach pracowałem, niekiedy z garażami na 3 piętra w dół, ale dokładania jakichś konstrukcji pod już istniejącą budowę jeszcze nie widziałem.
Mam nadzieję, że ktoś coś źle zrozumiał i puścił w media swoje wykrzywione zrozumienie jakiejś sprawy.
Ja bym się wcale nie zdziwił jeśli teraz by pogłębiali fundament pod trybuną. Odkąd kilka lat temu widziałem jak stawiali hale sportową zaczynając budowę od dachu to już mnie nic nie dziwi.

Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 31.10.2009, 13:43
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
do Markus: plan dzialania jest nastepujacy: (...)
2. po informacji ile jeszcze dokladnie brakuje do zakonczenia calosci stadionu, wystapie do prezydenta o zabezpieczenie srodkow na przyszly rok 2010. procedura uchwalania budzetu jest taka, ze prezydent do 15 listopada przedstawia radzie projekt budzetu ze swoimi propozycjami, pozniej rada w dwoch czytaniach do konca roku uchwala budzet, w miedzy czasie po pierwszym czytaniu i poprawkach radnych, prezydent moze przyjac czesc poprawek radnych w autopoprawce, pozostale sa glosowane na radzie. (...) )
Ten plan wygląda dobrze, ale czy nie "rozłoży" go, jeśli np: nie będzie informacji, ile dokładnie jeszcze brakuje do zakończenia? Co się stanie, jak Majchrowski takiej informacji nie przedstawi, lub przedstawi ją źle oszacowaną?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 31.10.2009, 15:15
Jeśl prawdą się okaże, że odległość trybun od murawy to 11 metrów to będzie super sprawa i wielu malkontentów przestanie wreszcie tu narzekać. A czy stadion oddadzą w połowie czerwca czy połowie lipca wielkiej tragedii by nie było. Myślę jednak, że stadion będzie dokończony w terminie, a tą dodatkową kasę zawsze można by było w ratach rozłożyć. Jak się chcę to zawsze się można dogadać tylko potrzebni są do tego ludzie kompetentni ludzie, którym by się chciało porozmawiać o tym z Polimexem, a sądzę, że ci by poszli na taką opcję.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 31.10.2009, 15:32
w jaki sposób chca uzykac te 11 metrów ?Czy też odpowiedz dotyczy tylko sektorów za bramkami ?czy sobie ktoś poprostu tak chlapnął
derr
Odpowiedz cytując
Hanex
Member

Od: 12.2004

Stary 31.10.2009, 19:59
Wedlug mnie odleglosc do murawy wcale nie musi byc rownoznaczna z odlegloscia do linii bocznych...
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 31.10.2009, 21:47
PhantomRanger napisał(a):Wyświetl post
Jeśl prawdą się okaże, że odległość trybun od murawy to 11 metrów to będzie super sprawa i wielu malkontentów przestanie wreszcie tu narzekać. A czy stadion oddadzą w połowie czerwca czy połowie lipca wielkiej tragedii by nie było.
Jeśli odległość trybun od linii bocznych boiska to będzie 11 metrów to będzie OK, może nie będzie wrażeń rodem z Anfield Road, ale jak do tego dojdą strome trybuny to powinno być nie aż tak źle.

A to czy stadion zostanie oddany do użytku w czerwcu czy w lipcu ma ogromne znaczenie. Przypominam tylko, że gdybyśmy zdobyli tytuł mistrzowski (założenie czysto teoretyczne, bo do tego droga puki co równie daleka jak i ciężka) to eliminacje do LM zaczęlibyśmy już chwilę przed połową lipca i nie wyobrażam sobie sytuacji w której choć jeden mecz więcej, oprócz trwającego nieszczęsnego sezonu 09/10, gralibyśmy poza R 22...

Tak jeszcze odnosząc się do całej tej burzy medialnej i problemów wokół budowy naszego stadionu która rozpętała się w ostatnich dniach to powiem tyle że jest to więcej niż żenada. Sam oczywiście spodziewałem się problemów i dziwię się nawet że budowa jeszcze nie stoi i idzie tak szybko... Ale w końcu Majchrowski czy inni miejscy urzędnicy wielokrotnie publicznie zapewniali i zarzekali się na wszystkie świętości że stadion Wisły będzie gotowy w czerwcu 2010 r. więc poczekajmy... Po tym jak definitywnie straciliśmy szansę na bycie jednym z miast gospodarzy EURO 2012 Majchrowski wyszedł i powiedział że wszystkie prace będą kontynuowane i zostaną ukończone na czas, to samo powtarzali inni. Teraz też z ust kilku urzędników padły takie obietnice.

Tyle tylko, że wszyscy pamiętamy jak obiecywali nam też stadion na stulecie klubu... W Krakowie obietnice polityków i wszystkich urzędasów są gówno warte.
Odpowiedz cytując
4fan_player
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 31.10.2009, 22:13
Wiadomo kiedy ruszy montaż dachu na C?
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 31.10.2009, 23:27
1.Super ze pleksy znikają.

wreszcie mlynem bedzie cala trybuna,a nie jekies podzielone przez te pleksy sektory .Naprawde to ZNACZACO poprawi doping!!!

2 .11 metrow-- no musze przyznac ze jesli to prawda to elegancko.Nastawilem sie na to ze nowe C bedzie dosyc daleko a tu nagle zmiana.Super wiesc
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.11.2009, 00:00
Ale im chyba chodziło o odległość trybun za bramkami... niby jak mogliby zniwelować tą przestrzeń wzdłuż boiska?
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 01.11.2009, 00:32
Też mi się wydaje, że nie ma się czym napalać. Na razie te "11 metrów" powiedział ktoś kogo nawet z imienia i nazwiska nie podali. Wydaje mi się niestety, że chodzi rzeczywiście o odległość trybun za bramkami. Choć chciałbym się mylić

Najlepiej byłoby gdyby na te pytania mógł raz a dobrze odpowiedzieć ktoś kompetentny - np. kierownik budowy czy jakiś inny majster
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 01.11.2009, 00:45
Myślę że owo 11 m to planowana odległość od trybun D i E do boiska. Dokładnie 11,90m

Odległość od A/B oraz C to 17,41m

http://www.stadionwisly.info/dane_te...ne/konstrukcja
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 01.11.2009, 08:41
parę ciekawych informacji o aktualnym stanie robót na trybunie C
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=8849

dość istotny fragment, choć juzer nie podaje, skąd to wie:

Cytat:
Jeszcze małe info - ścianka szczelinowa zarówno pod A/B jak i C jest już na docelowej głębokości. Żadnego jej pogłębiania nie będzie. Piszę to ze względu na te pojawiające się w artykułach itp brednie, że fundamenty pod C trzeba pogłębiać (ciekawe jak ). A oddanie C przesunie się prawdopodobnie za błąd w projekcie i przezbrajanie płyty fundamentowej C co spowodowało jakieś 3-4tyg opóźnienia względem oryginalnego harmonogramu. Zamiast w grudniu oddadzą ją prawdopodobnie w styczniu, chociaż akurat w przypadku tej trybuny ma to znacznie takie jak zeszłoroczny śnieg. Ważne aby A/B wraz z obniżeniem murawy + IT całego stadionu zostało oddane na czas.
miejmy nadzieję, że to prawda

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 01.11.2009, 10:42
Jakie bledy w projekcie? hihi
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 01.11.2009, 11:59

1. Czemu zrobiono dwa rzędy schodków zamiast jednego? Według mnie lepiej by to wyglądało estetycznie (jak na D i E) no i zwiększylaby się liczba krzesełek.

2. Te wysokie schodki (zaznaczone na zielono) - czy one nie są spier....ne?
Odpowiedz cytując
derr
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 01.11.2009, 13:24
QBAS napisał(a):Wyświetl post
Też mi się wydaje, że nie ma się czym napalać. Na razie te "11 metrów" powiedział ktoś kogo nawet z imienia i nazwiska nie podali. Wydaje mi się niestety, że chodzi rzeczywiście o odległość trybun za bramkami. Choć chciałbym się mylić

Najlepiej byłoby gdyby na te pytania mógł raz a dobrze odpowiedzieć ktoś kompetentny - np. kierownik budowy czy jakiś inny majster
Hey to ja majster odległośc bedzie 11 metrów z lewej a z prawej bedzie 25 pozdro postaramy sie mniej pic zeby ukonczyc ta budowe przed terminem
derr
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów