|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Oczywiście że może, ale jeśli projekt kosztował 4 bańki, to za prawa autorskie ze 2 razy tyle. Poza tym dla wielkiego O. projektowali podwykonawcy, wiec sprawa praw jest jeszcze bardziej zagmatwana.
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Cytat:
![]()
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii? – Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio. Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2004
Offline |
|
|
Wyraźnie napisane jest,że straci a nie straciła. To kolosalna różnica. Bo jak mówi Wilczek straty będą wynosić a nie wynoszą, od 6 do 8 mln złotych. Proponuję czytać to co jest napisane a nie to co chcesz przeczytać.
W ogóle o co chodzi, gdzie problem? Rozpisać przetargu na nazwę stadionu, rozesłać oferty do przedsiębiorstw, banków i zaoferować im,że przez 10 lat stadion będzie się oficjalnie nazywał tak i siak. Np Orlen Stadion i kosztuje to teoretyzując przez 10 lat 40 baniek. Żal to pisać ale tak wszyscy robią na świcie, np Emirates Stadium - Arsenal, Reebok Stadium - Boltonie,itd. Czemuż u nas nie korzysta się z gotowych rozwiązań?Skandalem jest,że wcześniej tego nie zorganizowano,zaplanowano. Nic. Pamiętajcie tylko kto był zarządzą miasta, kto jak głosował, aby zmieść przy najbliższych wyborach.
Ostatnio edytowane przez Marszałek : 30.10.2009 o godz. 13:22.
![]()
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Mysle ze Obtułowicz dostał do zrobienia projekt stadionu po znajomosciach od Majchrowskiego tylko nikt sie nie spodziewał , że takie zadanie go przerosnie i teraz mamy skutki tego i całe to zamieszanie ale to jest własnie cała polityka i układy sił rzadzących.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
No przecież to są jakieś jaja że wschodnia wymaga pogłębienia i nie oddadzą trybuny w grudniu. Bardzo dobry wywiad, dużo nowych informacji.
Martwi ten cytat: "Pierwszy mecz ma się odbyć w połowie lipca. Przy gotowej trybunie zachodniej i południowej i obniżonej murawie. Możemy to zapewnić. Podtrzymuje to też wykonawca." Czyli zagramy przy dwóch trybunach. Brak słów. ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2005
Offline |
|
||
Cytat:
Cytat:
wierny - to chyba jakieś przekłamanie w wywiadzie. Na czerwiec mają być gotowe 4 trybuny (pod warunkiem, że radni zgodzą się na przesunięcie środków na ten cel).. Nie wiem czemu piszą o zachodniej i południowej, skoro wcześniej powstanie wschodnia. Chyba że chodzi o kompletne wykończenie tych trybun także w środku, w co nie chce mi się wierzyć. |
|||
|
|
Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
nie wydaje mi się żeby wschodnia wymagała pogłębienia. zresztą jakby to niby miało fizycznie wygladać? wykopią przy ściance rów na 10 metrów? Coś mi się wydaje że Pani po prostu pomyliły się nazwy (kierunki) trybun, a samo pogłębienie już jest załatwione. A robi się z tego historia jak z dodatkowymi 3 rzędami gdzie plotka mowiła że dopiero będą dokładane przy obniżeniu mórawy, a tak naprawdę już były uwzględnione
![]()
ULTRAS NOWA HUTA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Czy to aby na pewno chodzi o ściankę pod trybuną wschodnia?
Jeśli tak, to to się nadaje do Księgi Rekordów: pierwszy stadion na świecie, gdzie najpierw stawiają trybunę, potem kończą ściankę szczelinową... Na wszystkich Wydziałach Budownictwa będą mówić o Stadionie Miejskim w Krakowie. ![]()
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki To się może skończyć źle [*] |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Cytat:
taaa D tez bylo niby "zakonczone" a ile czasu bylo zamkniete wogole zaczynam stwieradzac ze takie jaja to moga byc tylko w Krakowie z wiecznie klocącymi sie politykami i nieudolnymi architektami ktorzy niewiem jakim cudem maja swoje biura archiektoniczne. Pan Obtulowicz zamiast nowego stadionu jedyne co by mogl zaprojektowac to nowe Toi -Toie pod trybune. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tą sprawę trybuny wschodniej trzeba wyjaśnić, bo brzmi to jak jakiś upiorny żart.
Czyli mamy rozumieć, że nie zostanie oddana na czas, bo została źle zbudowana? Jak oni teraz chcą tam poprawiać ściankę szczelinową? Rozbierać i stawiać na nowo? O czym w ogóle ta kobieta mówi? Albo to po prostu kolejny niemądry pretekst i tłumaczenie dla nieprzewidzianego opóźnienia, albo... wolę nawet nie mysleć... :(((( Teraz czeka nas walka o brakujące 30 mln "ze starego budżetu". A czy radni zapisali już w projekcie nowego budżetu środki na inwestycje w stadion w przyszłym roku? Monitoring itd same się nie sfinansują i nie rozpiszą do przetargów...ktoś o tym pamięta i tego pilnuje, czy znów idziemy na żywioł i będziemy walczyć o brakujące pieniądze, dopiero gdy mleko będzie prawie rozlane? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
To przecież chodzi o trybunę zachodnią i wydaje mi się, że tego pogłębienia już dokonano. A jeśli nie, to że jeszcze można to łatwo zrobić, ale czasu zostało bardzo mało. Przecież widać tam wciąż fragment ziemi do odkopania... Ponury żart, to plotka, którą potwierdza coraz więcej osób, że badania gruntu zostały zrobione w obrębie trybuny wschodniej, a dla zachodniej ich nie robiono, tylko przyjęto wyniki z trybuny wschodniej. A grunt po zachodniej strony okazał się inny i wyszła dupa blada.
Ostatnio edytowane przez rav : 30.10.2009 o godz. 19:11.
|
||
|
|
Member
Od: 11.2006
Offline |
|
Tak. Trybunę, gdzie potrzeba pogłębić ściankę mieliśmy oddać w grudniu, ale z tego powodu termin się przesunie. Jeśli jednak dostaniemy pieniądze, zakończymy prace w czerwcu. Gwarantuję. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
zamiast tych wypowiedzi i odczytywanie z kontekstu rozsądniej byłoby dorwać jakąś ekspertyzę techniczną, o co naprawdę chodzi.
Bo jak na razie ciężko mi sobie wyobrazić pogłębianie głębokiej na 8? 12? czy może 15? metrów pod ziemią , mając na łbem już poukładane jak Lego i powylewane z betonu dwa piętra. Ale może zbyt słabej wyobraźni jestem i nie znam też najnowszych , tanich , szybkich i bezpiecznych metod na takie akcje. Na paru już budowach pracowałem, niekiedy z garażami na 3 piętra w dół, ale dokładania jakichś konstrukcji pod już istniejącą budowę jeszcze nie widziałem. Mam nadzieję, że ktoś coś źle zrozumiał i puścił w media swoje wykrzywione zrozumienie jakiejś sprawy. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Co do powyższego: Robi się tak np. przy "podbijaniu" fundamentów
Że się kopie niżej niż budynek. Żmudne i trudne.![]() KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2007
Offline |
|
|
Jeśl prawdą się okaże, że odległość trybun od murawy to 11 metrów to będzie super sprawa i wielu malkontentów przestanie wreszcie tu narzekać. A czy stadion oddadzą w połowie czerwca czy połowie lipca wielkiej tragedii by nie było. Myślę jednak, że stadion będzie dokończony w terminie, a tą dodatkową kasę zawsze można by było w ratach rozłożyć. Jak się chcę to zawsze się można dogadać tylko potrzebni są do tego ludzie kompetentni ludzie, którym by się chciało porozmawiać o tym z Polimexem, a sądzę, że ci by poszli na taką opcję.
![]()
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
w jaki sposób chca uzykac te 11 metrów ?Czy też odpowiedz dotyczy tylko sektorów za bramkami ?czy sobie ktoś poprostu tak chlapnął
![]()
derr
|
|
|
|
Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
Wedlug mnie odleglosc do murawy wcale nie musi byc rownoznaczna z odlegloscia do linii bocznych...
![]()
Jazda jazda jazda! BIALA GWIAZDA!!
|
|
|
|
Banita
Od: 07.2006
Offline |
|
A to czy stadion zostanie oddany do użytku w czerwcu czy w lipcu ma ogromne znaczenie. Przypominam tylko, że gdybyśmy zdobyli tytuł mistrzowski (założenie czysto teoretyczne, bo do tego droga puki co równie daleka jak i ciężka) to eliminacje do LM zaczęlibyśmy już chwilę przed połową lipca i nie wyobrażam sobie sytuacji w której choć jeden mecz więcej, oprócz trwającego nieszczęsnego sezonu 09/10, gralibyśmy poza R 22... Tak jeszcze odnosząc się do całej tej burzy medialnej i problemów wokół budowy naszego stadionu która rozpętała się w ostatnich dniach to powiem tyle że jest to więcej niż żenada. Sam oczywiście spodziewałem się problemów i dziwię się nawet że budowa jeszcze nie stoi i idzie tak szybko... Ale w końcu Majchrowski czy inni miejscy urzędnicy wielokrotnie publicznie zapewniali i zarzekali się na wszystkie świętości że stadion Wisły będzie gotowy w czerwcu 2010 r. więc poczekajmy... Po tym jak definitywnie straciliśmy szansę na bycie jednym z miast gospodarzy EURO 2012 Majchrowski wyszedł i powiedział że wszystkie prace będą kontynuowane i zostaną ukończone na czas, to samo powtarzali inni. Teraz też z ust kilku urzędników padły takie obietnice. Tyle tylko, że wszyscy pamiętamy jak obiecywali nam też stadion na stulecie klubu... W Krakowie obietnice polityków i wszystkich urzędasów są gówno warte. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
1.Super ze pleksy znikają.
wreszcie mlynem bedzie cala trybuna,a nie jekies podzielone przez te pleksy sektory .Naprawde to ZNACZACO poprawi doping!!! 2 .11 metrow-- no musze przyznac ze jesli to prawda to elegancko.Nastawilem sie na to ze nowe C bedzie dosyc daleko a tu nagle zmiana.Super wiesc ![]() ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
Ale im chyba chodziło o odległość trybun za bramkami... niby jak mogliby zniwelować tą przestrzeń wzdłuż boiska?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Też mi się wydaje, że nie ma się czym napalać. Na razie te "11 metrów" powiedział ktoś kogo nawet z imienia i nazwiska nie podali. Wydaje mi się niestety, że chodzi rzeczywiście o odległość trybun za bramkami. Choć chciałbym się mylić
![]() Najlepiej byłoby gdyby na te pytania mógł raz a dobrze odpowiedzieć ktoś kompetentny - np. kierownik budowy czy jakiś inny majster |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Myślę że owo 11 m to planowana odległość od trybun D i E do boiska. Dokładnie 11,90m
Odległość od A/B oraz C to 17,41m http://www.stadionwisly.info/dane_te...ne/konstrukcja ![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
parę ciekawych informacji o aktualnym stanie robót na trybunie C
http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=8849 dość istotny fragment, choć juzer nie podaje, skąd to wie: Cytat:
![]() ![]() |
|
|
|
bananowy chłopiec
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Jakie bledy w projekcie? hihi
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
![]() 1. Czemu zrobiono dwa rzędy schodków zamiast jednego? Według mnie lepiej by to wyglądało estetycznie (jak na D i E) no i zwiększylaby się liczba krzesełek. 2. Te wysokie schodki (zaznaczone na zielono) - czy one nie są spier....ne? |
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
![]()
derr
|
|
|