|
Senior Member
Od: 05.2006
Offline |
|
|
Trening na masę powinien być progresywny czyli zwiększając ciężar zmniejszasz ilość powtórzeń, przerwy miedzy seriami to około 2-3 min ale jeżeli jestes w stanie juz po minucie ładować bez problemu kolejna serie to niema żadnej przeszkody, najlepiej słuchać co podpowiada ci organizm a nie trzymać się sztywnych zasad.
Przy treningu na masę nie stosuje się więcej niż 12 powtórzeń w serii, natomias ilość serii powinna wynosić od 4-3 w zależności czy jest to duża czy mała partia mięśniowa(4 duża, 3 mała). Obciążenie dobierasz tak abyś mógł poprawnie technicznie wykonać wszystkie serie bez zadnego chwiania tłowiem i szarpania. Każda partie miesniową trenuj maksymalnie raz w tygodniu! ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Ok, dzięki
Czyli będzie w porządku jak poprawie to np do takiego stanu? Poniedziałek – klatka, triceps, brzuch Środa – plecy, biceps, przedramię, brzuch Piątek – barki, nogi, brzuch Klatka: -wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce płaskiej 4x8 -wyciskanie sztangielek w leżeniu na ławce skośnej 4x8 -rozpiętki na ławce płaskiej 4x8 Triceps: -wyciskanie francuskie w siadzie 3x8 -prostowanie ramienia w opadzie tułowia 3x8 -pompki odwrotne tyłem 3x8 Plecy: -podciąganie się na drążku podchwytem 4xmax -ściąganie drążka szerokim nachwytem 4x8 -podciąganie sztangielki w opadzie tułowia 4x8 -prostowniki grzbietu 4x8 Biceps: -uginanie ramion z supinacją nadgarstka 3x8 -uginanie ramion uchwytem młotkowym 3x8 -uginanie ramion z oparciem o udo 3x8 Przedramię: -uginanie nadgarstka nachwytem 3x12 -uginanie nadgarstka podchwytem 3x12 Barki: -unoszenie sztangielek bokiem w górę 3x8 -unoszenie sztangielek w opadzie tułowia 3x8 -wyciskanie sztangielek siedząc 3x8 Uda: -prostowanie nóg w siadzie 3x8 -przysiady ze sztangą 3x8 -przysiady wykroczne po 10 na nogę Łydki: -wspięcia na palce 3x12 -wspięcia odwrotne 3x12 Brzuch: -ABS II poziom 2 Czy zwiększyć też ilość powtórzeń w serii? Bo w sumie jak to zrobię, to wyjdzie mi ten mój stary program ![]() ![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Tak jak napisałem wcześniej trening ma być progresywny czyli zmniejszając ilość powtórzeń zwiększasz obciążenie np:
-wyciskanie sztangi w leżeniu na ławce płaskiej 12,10,8,8 -Uginanie ramion chwyt młotkowy 12,10,8 -Uginanie ramion na modlitewniku 10,8,8 itp.. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Aha. Ok, dzięki.
![]()
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
__________________________________________________ Lubisz dobrą fantastykę? Jeśli tak, to zapraszam na moją stronę: https://www.patreon.com/ArturPlatek |
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2005
Offline |
|
|
czy od kreatyny rośnie brzuch
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
nie. nabywasz beztłuszczowej masy mięśniowej
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
no ale głównie na brzuchu
pozatym czytałem na jakims forum że od kreatyny się nie rośnie tylko ma się większego powera na siłce i szybciej się org regeneruje |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
to zle czytales
a koledze doradz ze do brania kreatyny trzeba dorzucic cwiczenia i diete |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
ja bym nawet dodał, że do wrzucania czegokolwiek trzeba mieć dietę - inaczej nie ma sensu
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
jeszcze jedno pytanie... zapisałem się na siłkę ale nie mogę chodzić regularnie... studia, praca... nie zawsze będę miał czas... ćwiczyć zawsze ogólnorozwojówkę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2004
Offline |
|
Shotgun to bardzo silny stack dla zaawansowanych . Na początku poćwicz na sucho, po paru miesiącach zwykłe mono wystarczy |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
To powiedz kumplowi ze kreatyna nie jest pakowana w aluminiowe puszki z napisem TYSKIE i nie kupuje jej się w sklepie monopolowym Wtedy objawy ciąży powinny sie zmniejszyc![]() Nie wymyślono jeszcze suplementów które działały by na konkretne miejsce... Kreatyna jest głownie na masę, poprzez uwodnienie komórek daje sygnał anaboliczny, ale nie zmienia to faktu ze siła również bardzo mocno po tym idzie i wydolność ponieważ kreatyna zwiększa poziom ATP w organizmie. ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Jaki polecacie trening na siłę?Robiłem 5x5 i jestem w miarę zadowolony ale przydałaby się jakaś odmiana.Co polecacie?
Albo oceńcie i jak coś wprowadźcie zmiany na ten Split: I. Klatka piersiowa: Wyciskanie sztangi płasko 6-6-4-4-4-2 Wyciskanie sztangi na skosie 6-4-4-2 Biceps: Uginanie ramion sztangielką na modlitewniku 6-6-4-4 Uginanie ramion ze sztanga stojąc 6-6-4-4 II. Nogi: Przysiady za sztanga na barkach 6-4-4-4-2 Prostowanie nóg w siadzie/Uginanie nóg w leżeniu 6-4-4-2 Barki: Unoszenie ramion w przód ze sztangielkami 6-4-4-2 Podciąganie sztangi wzdłuż tułowia 6-6-4 III. Plecy: Martwy ciąg 6-6-4-4-4-2 Podciąganie na drążku w wąskim uchwycie 6-4-4-2 Tricepsy: Wyciskanie francuskie sztangi w siadzie 6-4-2-2 Pompki na poręczach 6-6-4-4 Zastanawiałem się czy czasem nie rozbić dużych partii mięśni na 3 ćwiczenia.Czy ten trening się nadaje w ogóle?
Ostatnio edytowane przez TSW Fanatyk : 23.10.2009 o godz. 19:05.
![]()
I
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2003
Offline |
|
|
Panowie, kwas linolowy - CLA.
Jakieś opinie ? |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
trenuje Kick boxing, bez siłowni, jedynie w domu cwiczenia z hantlami, i to co moge czyli pompki brzuchy podciaganie, czy warto brać jakąś odżywkę? czy jakieś inne suplementy typu kreatyna
pomóżcie odrazu mowie ze mam problemy z przybraniem na mase. . . przy 178cm waże 61 białko Ostrowia WPC 80 byłoby dobre
Ostatnio edytowane przez kamilll1906 : 26.10.2009 o godz. 21:51.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
a moze ktos mi polecić dobrego gainera w przystepnej cenie
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
antykatabolik(np. tauryna)+glukoza po treningu mile widziana MASS XXL z Treca bardzo mi podchodzil Powód: gainer
Ostatnio edytowane przez Kaszalot : 27.10.2009 o godz. 21:33.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
:10 znaków
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Zamierzam zakupić sobie jakieś białeczko,z tym że jakąś niedużą pakę (tak żeby na jakiś miesiąc starczyło).
Co polecacie? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Skąd ktoś może wiedzieć ile ty białka na miesiąc potrzebujesz nie znając twojej diety...
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Piszecie że dieta jest ważna ... pasuje mi przytyć z 10kg ;p mam 175cm i waże 60kg .. ;/ obecnie kupiłem małą siłownie i chcę moje plany zrealizować czyli mieć ok 70K w dwa - trzy miesiące, jest to realne ?
zakupiłem już Mutant Mass i chciałbym zapytać co jeszcze potrzebuje. Moim problemem jest praca na nocnej zmanie... i właśnie brak diety... to jest mój największy problem gdyż nie wiem co powinienem jeść na śniadanie obiad i kolację. raczej nie powinienem narazie ćwiczyć gdyż pasuje zrobić masę więc narazie ograniaczam się do ruchu w pracy hehehe |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
Ja tez pracuje na noce i powiem szczerze juz nigdy wiecej.
To jest najgorsza zmiana ktora mozna miec w pracy. Wracajac do tematu upewnij sie ze nie jesz przed spaniem gdy wrocisz z pracy (to jest najgorsze co mozesz zrobic.) Ja pracuje od 21:00 do 05:30. Wstaje okolo 14:00 i wtedy jem sniadanko. Obiad jem okolo 20:00 tuz przed praca, i pozniej maly lunch o 02:00. ![]()
BIEZANOW & CHICAGO
WIERNE WISLE [SIZE=3][COLOR=#000080][URL |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
pracuje od 17 przeważnie do 4 rano ... wstaje o 14 i ide spać o 6-7 ....
i zawsze tzn dotychczas jadłem przed pracą w pracy o 21 i o 1 w nocy i kolacja przed pójściem spać ... a jedzenie przed snem czemu nie jest niczym dobrym ? o zmianie czasu pracy nie mam co myśleć bo bym musiał zmienić firme ;/ i odżywke pije po śniadaniu i o 1 w nocy czy może lepiej było by mi ją brac po pracy zamiast kolacji ? a należy dodać że jestem w trudnym okresie bo własnie rzucam palenie i głodny jestem co godzine hehe
Ostatnio edytowane przez marian3a : 30.10.2009 o godz. 08:09.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
![]() Co do diety : ryż z mlekiem,płatki z mlekiem,jajka,nabiał (do tego obiad i coś pomiędzy) Edit Nie spożywam 3 posiłków tylko tak jak mówisz z tym,że nie 4-5 tylko 5-6.Węgle przed treningiem i po,na ogół 1 lub 2 śniadanie.Białko głównie na śniadanie i kolacje. Czemu pisanie o ryżu z mlekiem to kpina?Ktoś woli węgle spożywać w postaci makaronu ktoś woli tak jak ja w postaci ryżu.
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 30.10.2009 o godz. 12:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Panowie!!
Dieta to podstawa! Pisanie o ryżu z mlekiem to kpina! Tak naprawdę w zależności od celu powinniście określić sobie jakie macie zapotrzebowanie na kalorie i pod to układać konkretną 4-5 cio posiłkową rozpiskę! Jeść należy regularnie, tak aby dostarczać organizmowi niezbędnych składników energetycznych! Co Ci po tym jak wpierdzielisz na raz 2000 kcal? Obrośniesz tłuszczem szybciej niż Ci się wydaje, pomimo tego, że masz takie właśnie zapotrzebowanie. Wszystko trzeba robić z głową - podobnie z budowaniem masy. Nie da się urosnąć 10 kg w dwa miesiące. No chyba, że chcesz być sobowtórem ludzika Michellin i mieć bebech jak bęben. Podstawa to regularność i dobrze zbilansowana dieta. A suple to tylko i wyłącznie jej uzupełnienie + ewentualnie support do treningu! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Panowie szybka pilka! jakie cwiczenia (w warunkach domowych) na boczki ? obroslemtluszczykiem w tym miejscu i chce si epozbyc
![]()
"Mnie na razie czekać będzie siedzenie na ławce. Ale oczywiście nie będę chciał długo na niej siedzieć, zamierzam powalczyć o miejsce na boisku." - Tomáš Jirsák (1906 % szacunku)
"Gwiazdkom" bez ambicji - STOP ! ![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Brzuszki proste; skośne, uginania tułowia, scyzoryki itd, itp.
Wszystko co angażuje te partie.. Pomyśl nad bieganiem też, bo mocno wspomaga spalanie fatu |
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2007
Offline |
|
|
do usunięcia
Ostatnio edytowane przez Zola : 03.03.2010 o godz. 12:13.
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
10 strzałów deki, 200 Mietków na zalanie i winstrol na podcięcie
)![]() |
|