The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
gooro33
Senior Member

Od: 07.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 26.10.2009, 08:58
Mysle ze warto w wysylanych do radnych mailach pytac tez o hale Wisly.

Mnie np ciekawi czy radni przepuszcza przez palce dotacje unijna jaka klub na ta hale ma dostac.
Bardzo ciekawy temat w perspektywie tego jak duzo radnych torpeduje nasz stadion zaslaniajac sie tym ze sa inne obiekty sportowe ktorych nie ma w miescie..
Ja wysylam maile i pytam o ta hale bo chce wiedziec jak to radni sobie planuja rozwiazac.
Bo prawda jest taka ze jezeli teraz o to nie zawalczymy to mozemy nie wybudowac tej hali przez nastepnych kilka dobrych lat...
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=15415&sub=komisja_sklad&query=id%3D805
http://www.bip.krakow.pl/?dok_id=154...query=id%3D806
Panowie:
[email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected], [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected], [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]; [email protected]
Panie:
[email protected], [email protected], [email protected], [email protected]; [email protected], [email protected], [email protected], [email protected], [email protected]

Jerzy Fedorowicz

Cytat:
Witam i dziękuję za list. Chcę zapewnic Pana, że zachowam zdrowy rozsądek
przy podejmowaniu decyzji o dalszym dofinansowaniu budowy stadionu Wisły i
mam nadzieję, że termin jego oddania będzie zachowany. Cieszę się, że
takich zaangażowanych kibiców ma Wisła.
Łączę wyrazy szaunku.

Jerzy Maciej Fedorowicz
Przewodniczacy Komisji Kultury, Promocji i Ochrony zabytków RMK
Bogusław Kośmider

Cytat:
Witam

Czasu mało więc do rzeczy:

Audyt jest niezbędny i nie trwa miesiącami.To sprawdzenie przez speców
projektu i samej inwestycji, zweryfikowanie kosztów i przedstawienie
wniosków. Bez tego za parę miesięcy będziemy mieli kolejne wnioski o
kolejne pieniądze i studnię bez dna.
A pieniędzy w kolejnych latach będzie o wiele mniej w budżecie , więc może
nie starczyć . I co wtedy ? Zatrzymujemy wszystkie inne inwestycje ?
A w sprawie Hali : Są dwie hale - Ta Wisły i Miejska Hala
Sportowo-Widowiskowa. Na obydwie nas nie stać . Będzie więc tak ,że
zaczniemy dwie i będziemy latami kończyć .I znowu będą naciski , znowu
problemy .Ale cóż, polityka....

POzdrawiam
Jerzy Wozniakiewicz

Cytat:
Witam uprzejmie,

Proszę się nie obawiać - nikt chyba nie byłby tak nierozsądny, by
dalej opóźniać przebudowę stadionu Wisły. A te pieniądze oczywiście
trzeba dać, ale chętnie poznam wszystkie tajemnice zawarcie w audycie
i ukrywane przed radnymi przez Prezydenta. To jednak nie może
oczywiście opóźniać jego budowy. Ciekawy artykuł na temat tego audytu
jest dziś w GK:
http://krakow.naszemiasto.pl/wydarze...mnic,id,t.html

Przykro mi, ale nie jestem w stanie tak z marszu odpowiedzieć na Pana
pytanie odnośnie hali Wisły. Popieram zaangażowanie Miasta w ten
projekt, ale nie ukrywam, że nie znam szczegółów, ponieważ nie jestem
członkiem Komisji Sportu, która zajmowała się ta sprawą.
Poproszę podczas posiedzenia Klubu radnych, by koledzy przedstawili na
tym forum stan sprawy i wtedy będę mógł się wypowiadać.

Pozdrawiam,
Jerzy Woźniakiewicz
Ostatnio edytowane przez gooro33 : 26.10.2009 o godz. 11:25.
POLSKIE KORZENIE - POLSKI KLUB
...Z tysięcy klubów, ja wybrałem ten,

Ten boski Krakowski nasz TS
I w każdej chwili czy dobrej czy złej,
Będę kochał Wisełkę, na pewno to wiem!!!

Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 26.10.2009, 10:37
Pan Jerzy Woźniakiewicz... Brawo dla tego Pana!
Takich trzeźwych i, pozytywnych i konstruktywnych głosów trzeba w tej (i nie tylko) dyskusji). Przyznał się, że nie zna się na piłce, ale jego głos jest jednym z najbardziej rozsądnych.
W przeciwieństwie do pana Kośmidera, którego argumenty o kilku tysiącach zainteresowanych kibiców i rzekomo fatalnych występach Wisły w Europie kompromitują jego stanowisko w sprawie. Zapamiętamy, niech pan będzie pewny.

PS. Przepraszam jeśli była o tym mowa, ale nie rozumiem jednego. Wzrost kosztów budowy spowodowany jest m.in. potrzebą przeprojektowania czy zmiany rozmieszczenie podpór trybuny (trybun?). Przecież to powinno być już uwzględnione w projekcie czyli tym samym w kosztach "przetargowych". dlaczego takie ważne szczegóły konstrukcyjne wychodzą dopiero, gdy jedna trybuna stoi, druga "wychodzi" z ziemi?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 26.10.2009, 10:56
Szczerze mówiąc jestem pozytywnie zaskoczony, że Radni odpisują na pojedyncze emaile. Czego zbliżające się wybory nie robią z ludzi
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.10.2009, 11:09
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
Panowie, w budzecie miasta jest 600 mln rocznie na edukacje, 400 na gospodarke komunalna, 200 na kulture, wiec nawet 500 mln rozlozone w czasie od 2003 do 2010 na stadion nie jest tak duzo. Gdansk planuje na stadion baltic arena wydac 1 mld a ma dochody roczne niecale 2 mld, wroclaw ma ponad 2 mld a stadion tez ma byc drozszy. naprawde nas stac na stadion. leny kravitz wzial za wianki 2 mln za jeden koncert. miasto wydaje na tor kajakarstwa gorskiego na kolnej 80 mln (ilu jest kibicow kajakarstwa gorskiego a ilu pilki noznej?), jest cale mnostwo rzeczy, gdzie pieniadze sa wyrzucane w bloto. warto zobaczyc caly budzet i ocenic. brakuje na szpitale ale wiecej daje sie na zoo... paranoja!

do gooro33: sesje sa otwarte i mozna przyjsc, posluchac i zabrac glos. ja chetnie oddam swoj czas i glos dla Ciebie! zapraszam wszystkich. na sesjach byli zawsze kibice cracovii, gdy dotyczylo to ich spraw, stadionu, hali, udzialow w spolce. wywieszali flagi, gwizdali. kibicow Wisły nigdy nie bylo. moze czas to zmienic. radni kibice cracovii (ras, okonski, itp.) chetnie zapraszali, zeby wywolac presje (sami mi to powiedzieli). jestem kibicem Wisły i jestem z tego dumny, ale my cieszymy sie z tego co mamy, a cracovia sie organizuje przeciw nam, moze to wynika z kompleksu zawsze nad...

A w pana byłej partii nie ma żadnych ludzi sympatyzujących z Cracovią?Osobiście nie wierzę w pana czyste intencje.Odezwał się pan dopiero wtedy gdy wybuchła burza związana ze stadionem.Wybory tuż tuż więc chce się pan przypodobać kibicom Wisły grając na ich uczuciach np. cytując słowa Henryka Reymana.Przypominam Pan też zrobił wielkie NIC dla Wisły.Wypomina tu pan innym radnym z poprzednich kadencji.Raś walczył o swój klub -Cracovię , a pan co ZERO!!!Więc nie licz na to ,że pisząc na tym forum i podlizując się innym kibicom dostaniesz mój głos.

Woźniakiewicz -jedyny sensowny głos w tej sprawie.
Powód: błąd
Ostatnio edytowane przez fran23 : 26.10.2009 o godz. 11:15.
Odpowiedz cytując
it
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 26.10.2009, 11:16
fran23 napisał(a):Wyświetl post
A w pana partii nie ma żadnych ludzi sympatyzujących z Cracovią?Osobiście nie wierzę w pana czyste intencje.Odezwał się pan dopiero wtedy gdy wybuchła burza związana ze stadionem.Wybory tuż tuż więc chce się pan przypodobać kibicom Wisły grając na ich uczuciach np. cytując słowa Henryka Reymana.Przypominam Pan też zrobił wielkie NIC dla Wisły.Wypomina tu pan innym radnym z poprzednich kadencji.Raś walczył o swój klub -Cracovię , a pan co ZERO!!!Więc nie licz na to ,że pisząc na tym forum i podlizując się innym kibicom dostaniesz mój głos.
Zobacz sobie na post 5238 i linki się tam znajdujące.
Radny Olszówka nie jest bohaterem z mojej bajki, ale pisanie, że nic nie robił dla Wisły, to zwykłe kłamstwo.
Akurat on jest jednym z nielicznych, którym na interesie Wisły bardzo zależy.
Odpowiedz cytując
fran23
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 26.10.2009, 11:28
it napisał(a):Wyświetl post
Zobacz sobie na post 5238 i linki się tam znajdujące.
Radny Olszówka nie jest bohaterem z mojej bajki, ale pisanie, że nic nie robił dla Wisły, to zwykłe kłamstwo.
Akurat on jest jednym z nielicznych, którym na interesie Wisły bardzo zależy.
Dobrze,przepraszam może się trochę zagalopowałem z tych emocji ,może nie zrobił nic ale napewno niewiele.I dobrze ,że jego prośba nie została rozpatrzona pozytywnie o rozgrywanie meczów w czasie modernizacji aż do ukończenia, bo by nawet trybuny zachodniej nie zaczęli robić!Jednak dalej podtrzymuję ,że dla mnie ten Pan to tylko zwykły karierowicz.
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 26.10.2009, 11:36
Przypominam, że nie jest to temat polityczny i że swoich sympatii/antypatii politycznych tu nie prezentujemy.

Temat jest o budowie stadionu i tylko, w takim kontekście proszę pisać posty. Jeśli macie coś do radnego, co dotyczy budowy stadionu bardzo proszę, wszystko ponad to będzie odpowiednio nagradzane
Ostatnio edytowane przez KOMINEK : 26.10.2009 o godz. 11:38.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.10.2009, 11:43
Legia:

Wisła:

Uważacie że jest aż tak źle?
Odpowiedz cytując
sito
Member

Od: 04.2009

Stary 26.10.2009, 11:47
odbieracie wizje z kamerki na okrąglaku bo ja nie mogę, co mam zrobić żeby był obraz
Odpowiedz cytując
Kuba
Senior Member

Stary 26.10.2009, 12:12
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Przypominam, że nie jest to temat polityczny i że swoich sympatii/antypatii politycznych tu nie prezentujemy.

Temat jest o budowie stadionu i tylko, w takim kontekście proszę pisać posty. Jeśli macie coś do radnego, co dotyczy budowy stadionu bardzo proszę, wszystko ponad to będzie odpowiednio nagradzane

Zwłaszcza jeśli zaczniemy punktować konkretne partie zaczną się spory polityczne a nie dotyczące stadionu.
A tutaj chodzi o puntowanie kazdego ktos jest przeciwko nam z różnych parti.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 26.10.2009, 12:25
Zobaczcie co miasto Warszawa robi dla klubu Legia Warszawa - http://www.legia.com.pl/pl/25355,Now...reningowe.html

Cytat:
"Nie wszyscy wiedzą, że w zakresie prac wykonawcy znajduje się również przebudowa boisk treningowych" - czytamy w "Naszej Legii". "W pierwszej kolejności w miejscu boiska zachodniego, na którym trenuje pierwszy zespół, zostanie wybudowana płyta ze sztuczną nawierzchnią nowej generacji. (...) Przebudowa drugiego boiska, zajmowanego do tej pory przez grupy młodzieżowe, nastąpi w dalszej części budowy. Wcześniej znajdzie się na nim zaplecze budowy, wykorzystywane głównie w czasie prac nad dotychczasową trybuną krytą. Dopiero kiedy zaplecze będzie można zlikwidować, w jego miejscu powstanie boisko z naturalną i - co ważne - podgrzewaną murawą. Obie płyty zyskają sztuczne oświetlenie.
A oto zdjęcie z już wykonanego jednego boiska bocznego ze sztuczną murawą:

Na tym boisku już tej zimy pilkarze Legii będą mogli trenować niezależnie od warunków atmosferycznych, bowiem boisko wykonano z najnowocześniejszej, wręcz rewolucyjnej sztucznej murawy, imitującej idealnie naturalną murawę, uzbrojonej w system podgrzewania i odpływu wody oraz zamontowano oświetlenie masztowe.

Czy nie uważacie, że Rada Miasta Krakowa powinna podobnie jak Rada Miasta Warszawy, która wykonuje dla Legii Warszawa kolejne, tym razem już naturalne boisko boczne przy stadionie na Łazienkowskiej 3 ( podobnie uzbrojone ), wybudować Wiśle przynajmniej takie same boiska boczne ? Przecież stadion Legii nie będzie uczestnikiem Euro 2012 a jednak Radni Warszawy dbają o niego należycie, jak widać.

Teren koło R22 został rozgrzebany budową a boisk pomocniczych z prawdziwego zdarzenia, nie ma w ogóle, chyba nawet w planach. Fakt zabrania przez Miasto starych masztów oświetleniowych, świadczy, że nasi Radni i Prezydent z gospodarnoscią i sensem przeprowadzania inwestycji przy R22 nie mają nic wspólnego. Powinni się wstydzić i uczyć od swoich kolegów z Warszawy. Teraz będą musieli kupować o wiele już droższe maszty na nowo. Bo przecież Stadion przy R22 powinien mieć boiska boczne, na tych samych zasadach finansowania i ich funkcjonalności, co i Warszawa, Poznań, Wrocław, Gdańsk i inne miasta w Polsce. W końcu od ponad 10 lat, Wisła Kraków przynosi Krakowowi wiecej sukcesów sportowych niż Legia Warszawie czy wszystkie inne kluby swoim miastom, a więc nasi Radni powinni Wisłę wyposażyć jeszcze lepiej niż Radni Warszawy Legię, nie mówiąc tu o innych w/w miastach..

Możecie mówić co chcecie, ale wstyd mi za naszych Radnych. Kuriozum w skali światowej jest fakt, że Radni nawet nie przewidzieli murawy na boisku głównym stadionu i jeszcze się dziwią, że jest potrzebne i trzeba na nie przeznaczyć środki. Nie wspomnę o monitoringu, nagłosnieniu, telebimach i najprawdopodobniej nawet oświetleniu stadionu oraz Bóg wie czego jeszcze, co powinno być a czego nie ma, aby wydane prawie 400 mil zł, nie wyrzucić w błoto w skutek abstrakcji inwestycyjnych przy naszym stadionie. To wszystko nie mieści się w głowie normalnego człowieka, jak nasza inwestycja jest przeprowadzana. To się nadaje do najsmutniejszej z komedii, opartej na faktach autentycznych. Chyba nawet w komunie, aż tak bardzo nie odlatywano od rzeczywistości. To jest kpina nie tylko z mandatu, jaki im powierzyliśmy. To jest kpina z rozumu.

Musimy sami na tym forum, przeprowadzić audyt na wszystkie brakujące dotąd elementy stadionu i jego infrastruktury ( drogi, parkingi itd. ) aby nasi Radni nie zbudowali nam złotej wieży bez przysłowiowych toalet, wody, światła czy ogrzewania. Musimy ten audyt dopracować, najlepiej jak potrafimy i przedstawić go na najbliższej sesji Rady Miasta, zanim Radni przegłosują budżet pseudo oszczędny, racząc nas tak niedokończoną " złotą wieżą". Nauczmy ich europejskiego działania aby traktowali mieszkańców Krakowa jak europejczyków, lub choć jak Warszawiaków, Poznaniaków, Wrocławian czy Gdańszczan, a nie jak plemiona słowiańskie z Puszczy Małopolskiej.

Nie wolno także pozwolić Radnym i Prezydentowi, na zmarnowanie środków unijnych na HALĘ SPORTOWĄ TS ( które są większe od brakujących na ten projekt środków). W końcu w starej, zdewastowanej hali, także grają mistrzowie Polski i rywalizują w pucharach europejskich. Nie mam nic przeciwko hali dla Cracovii czy hali w Czyżynach, ale nie kosztem hali Wisły
Ostatnio edytowane przez kot : 27.10.2009 o godz. 01:04.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 26.10.2009, 12:45
Józef Pilch

Cytat:
...Jeśli chodzi o hale sportową na Wiśle to w/g informacji jakie uzyskaliśmy od Prezydenta to te pieniadze mają być przesunięte na budowę Hali Widowiskowo-Sportowej w Czyżynach.
Radny Miasta Krakowa
J.Pilch
Rozumiem ze w takim razie o hali mozemy zapomniec....Przepada dofinansowanie z unii ale co tam, przeciez to tylko kilkanascie milionow heh

Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 26.10.2009, 12:48
Adrian_Suvalkai napisał(a):Wyświetl post
Legia:

Uważacie że jest aż tak źle?
Troszkę tutaj jest przekłamania perspektywy. Trybuna Zachodnia (dzisiejsza kryta) będzie bliżej linii bocznej co widać patrząc na dół zdjęcia i wybudowaną już trybunę z której robiono to zdjęcie. Będzie się zaczynała tak gdzieś w początku ławek rezerwowych od strony murawy.
Sorry za offtop, pozdrawiam
Ostatnio edytowane przez spidey : 26.10.2009 o godz. 12:52.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 26.10.2009, 12:54
Tak to wiem nowa kryta będzie zdecydowanie bliżej, tylko chodzi mi o widok z narożników, wygląda jakby zbyt dużo nie odbiegały od siebie.
Odpowiedz cytując
spidey
Banita

Od: 09.2005

Stary 26.10.2009, 12:57
Bo zapewne tak jest.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 26.10.2009, 13:03
gooro33 napisał(a):Wyświetl post
Józef Pilch

Rozumiem ze w takim razie o hali mozemy zapomniec....Przepada dofinansowanie z unii ale co tam, przeciez to tylko kilkanascie milionow heh
To nie jest kilkanaście milionów. To jest odebranie nam a w konsekwencji zaprzepaszczenie i zmarnowanie ponad 30 milionów zł ( 8 mil euro dotacji unijnej na TS Wisła), podczas gdy brakuje tylko 25 milionów zł aby halę wybudować. Jak myślisz, czy w tym roku rozpoczną Czyżyny za 200 milionów zł, aby dotacja nam zabrana, nie przepadła ? W życiu chińczyka nie, bo nawet projektu Czyżyn jeszcze nawet nie ma. To są kłamstwa i wyborcze obiecanki. Nie mam nic przeciwko Czyżynom, ale za nim one powstaną za tak dużą kasę, to za te 10 % tej kwoty, Wisła za rok już miałaby nowoczesną halę na 5 tys miejsc, tak jak Cracovia ma mieć w okolicach 2012 roku halę na 2, 6 tys miejsc, na co Radni wydali już wstępną zgodę w projekcie " Stadion MKS Cracovia" i zabezpieczyli go finansowo aż do 2012 roku, całkowicie z środków miejskich, bez unijnych dotacji. Nie mam nic przeciwko hali Cracovii czy w Czyżynach, ale nie kosztem hali Wisły.

EDIT

Też otrzymałem odpowiedź Radnego Pilcha i nie tylko w tej sprawie i staram się im odpowiedzieć, oraz szerzej dyskutować jeśli zechcą , przedstawiając swoje argumenty. Radni informują mnie także, potwierdzając fakt nie posiadania informacji o kompleksowych i ostatecznych kosztach inwestycji, choć teraz o tą infermocję zabiegają, że bez tych informacji, trudno jest zabezpieczyć tą inwestycję kompleksowo i raz na zawsze. To jest przerażające, jak wygląda koordynacja i w ogóle praca naszych władz miejskich.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.10.2009 o godz. 15:16.
Odpowiedz cytując
gooro33
Senior Member

Stary 26.10.2009, 13:12
kot napisał(a):Wyświetl post
To nie jest kilkanaście milionów. To jest odebranie nam a w konsekwencji zaprzepaszczenie i zmarnowanie ponad 30 milionów zł ( 8 mil euro dotacji unijnej na TS Wisła), podczas gdy brakuje tylko 25 milionów zł aby halę wybudować. Jak myślisz, czy w tym roku rozpoczną Czyżyny za 200 milionów zł, aby dotacja nam zabrana, nie przepadła ? W życiu chińczyka nie, bo nawet projektu Czyżyn jeszcze nawet nie ma. To są kłamstwa i wyborcze obiecanki. Nie mam nic przeciwko Czyżynom, ale za nim one powstaną za tak dużą kasę, to za te 10 % tej kwoty, Wisła za rok już miałaby nowoczesną halę na 5 tys miejsc, tak jak Cracovia ma mieć w okolicach 2012 roku halę na 2, 6 tys miejsc, na co Radni wydali już wstępną zgodę w projekcie " Stadion MKS Cracovia" i zabezpieczyli go finansowo aż do 2012 roku, całkowicie z środków miejskich, bez unijnych dotacji.
To byla tylko ironia z mojej strony.
Zachcecam wszystkich do pisania maili i pytania o hale.Nie moze byc tak ze radni odpuszczaja dofinansowanie na 30mln na hale a potem gdy podobna kwote trzeba przyznac na stadion to robi sie z tego takie halo!
Wczesniej ktos napisam ze hala na Cracovii ma kosztowac 80mln zlotych, a ta hala bedzie 2razy mniejsza od naszej, juz pomijam sam fakt tego ze pasy nie maja zadnej druzyny w ekstraklasie ktora na tej hali mogla by grac

Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 26.10.2009, 14:51
Panie Darku trzeba jednak zaznaczyć że na 30 mln się się nie skończy i lepiej już teraz mówić o kwocie przynajmniej 2 krotnie większej ( niekórzy piszą o 80 mln) ponieważ jakby Rada przyznała 30 mln a za 2-3 miesiące wyjdzie sprawa kolejnych funduszy to będzie powtorka z rozrywki.
Zmiana projektu fundamentów, dachu trybuny wschodniej, obniżenie murawy, podgrzewanie płyty, boksy dla drużyn gosci i gospodarzy, przyłącza do trybun, wykończenie trybuny północnej z bramkami wejściowymi, drogi dojścia,uporządkowanie terenu, system nagłasniający,internetowy, telebim - o tylu rzeczach wiadomo że nie zostały uwzglednione w przetargach

Merytoryczność listu pasiastego jest tradycyjna, nawet szkoda komentować Chcieliby 100% poparcia swoich inicjatyw w Radzie a głos w obronie Wisły jest dla nich obrazą , ehhh....
i jeszcze milicyjna przeszłość.. oni się z tego nigdy nie wyleczą
Ostatnio edytowane przez Romy S. : 26.10.2009 o godz. 22:17.
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 26.10.2009, 15:41
Tak na marginesie naszych problemow z finansowaniem to wyglada na to ze w Poznaniu niedawno oddana trybuna grozi zawaleniem: http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=9533.
Jak widac nie tylko u nas sa problemy i nasi radni powinni o tym pamietac!

Ps. Mam nadzieje ze nie sa to tak powazne problemy jak tam opisuja bo zycze Lechitom ladnego, funkcjonalnego i bezpiecznego stadionu.
Odpowiedz cytując
kristos
Senior Member

Stary 26.10.2009, 15:46
Island napisał(a):Wyświetl post
Tak na marginesie naszych problemow z finansowaniem to wyglada na to ze w Poznaniu niedawno oddana trybuna grozi zawaleniem: http://www.skyscrapercity.com/showpo...postcount=9533.
Jak widac nie tylko u nas sa problemy i nasi radni powinni o tym pamietac!

Ps. Mam nadzieje ze nie sa to tak powazne problemy jak tam opisuja bo zycze Lechitom ladnego, funkcjonalnego i bezpiecznego stadionu.
Ale o czym konkretnie radni powinni pamiętać ,bo jakos nie wiem o co ci chodzi ?
"Ścieżka sprawiedliwości wiedzie przez nieprawości
samolubnych i tyranię złych ludzi"......
Odpowiedz cytując
Island
Member

Stary 26.10.2009, 16:05
kristos napisał(a):Wyświetl post
Ale o czym konkretnie radni powinni pamiętać ,bo jakos nie wiem o co ci chodzi ?
A o tym ze ciezko jest przeprowadzic tak duza inwestycje bezblednie. Godzac sie na wydatki rzedu 300 mln trzeba pamietac ze dodatkowe srodki moga byc potrzebne. I wcale nie jest to koniecznie domena "Krakowskich" przetargow.
Odpowiedz cytując
Sami
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 26.10.2009, 16:09
Panowie, podbijam pytanie - kiedy ujrzymy pierwsze elementy konstrukcji dachu? Musimy czekać na zmianę projektu przez O.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 26.10.2009, 16:15
Island

Może rzeczywiście w Poznaniu coś sknocili, bo firma która budowała IV trybunę w 2004 roku, już nie istnieje. Ale czy coś zepsuto poważnie czty też nie, może tutaj także chodzić o wyeliminowanie tej jedynej trybuny, nie pasującej do reszty trybun. Mając takie ekspertyzy tej trybuny o jej rzekomych lub prawdziwych wadach konstrukcyjnych, śmiało można ją pod hasłem wzmocnienia, przebudować jednocześnie na kształt i wysokość trybun pozostałych. Wtedy stadion będzie stanowił jednolitą bryłę i niepewne ekspertyzy z tutnelu aerodynamicznego, przeprowadzane na AGH w Krakowie, co do wytrzymałości membrany dachowej i stelarza dachu, na wiatr wiejący od strony właśnie tej najniższej trybuny IV, nie będą już nikogo martwić. Może takie są plany, przed ostatecznym zadaszeniem stadionu ?

To tyle, bo nie na temat.
Ostatnio edytowane przez kot : 26.10.2009 o godz. 16:18.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 26.10.2009, 16:52
Przede wszystkim, nie szalejmy z tymi audytami.

Też jestem za rozliczeniem błedów, Majchrowskiego, Obtułowicza itd, ale po pierwsze, pamiętajmy, że domaganie się teraz audytu może prowadzić do zawieszenia lub potężnego opóźnienia w oddaniu stadionu do użytku.

A po drugie - zwróćcie uwagę, że poniekąd w analogicznej sytuacji są Poznań, Warszawa itd., gdzie też w trakcie budowy stadionów pojawiła się konieczność dołożenia dodatkowych środków. I nikt tam z tego powodu nie zarządza żadnych panicznych audytów, nie wstrzymuje uruchomienia potrzebnych pieniędzy etc. Wiedzą, że nie mogą sobie na to pozwolić, bo zawala terminy i jeszcze napędzą koszta. Będą rozliczać budowy dopiero po ich oddaniu. Dlaczego u nas ma być inaczej? Dlaczego tam się da, a u nas jak zwykle nie? Warto postawić sobie te pytania. U nas po prostu za tymi audytami kryje się stricte polityczna gra.

Dlatego jestem przeciwnikiem blokowania jakichkolwiek niezbędnych środkow do czasu ukończenia budowy i uzależniania uruchomienia ich od czegokolwiek. Potem - jak najbardziej, niech wszystko weryfikują, walczą o zwroty, pociągają się do odpowiedzialności, rozliczają itd. Teraz jeśli zaczną w tym grzebać, to mogą utknąć na miesiące lub lata w audytach, audytach do audytów, interpelacjach, wnioskach, kruczkach proceduralnych, paragrafach itd.

Jednocześnie już teraz apelują do SKWK o zorganizowanie stosownej manifestacji kibiców w dniu głosowania tej sprawy w Radzie Miejskiej.

Po raz kolejny apeluję też do SKWK o zwrócenie się do "przyjaciół Wisły" typu Dańca, Sikorowskiego, o wsparcie w tej sytuacji.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 26.10.2009, 17:39
darek olszówka napisał(a):Wyświetl post
najblizsze posiedzenie komisji sportu RMK bedzie poswiecone sprawie stadionu i hali Wisły. mam nadzieje ze radni beda za pozytywna opinia. zapraszam rowniez wszystkich zainteresowanych. komisja jest planowana 3 listopada ale moze bedzie zwolana wczesniej w trybie nadzwyczajnym! podam dokladny termin i miejsce.
dobrze byłoby, zeby zarówno na to posiedzenie komisji, jak i na glosowanie sprawy w Radzie udali się dosć licznie przedstawiciele kibiców Wisły Kraków, ale może nie na zasadzie pospolitego ruszenia, bo nie chodzi o to, aby tam śpiewać "Jak długo na Wawelu..." ani tym bardziej "LTSK..." ale zaprezentować
- swoją obecność,
- żywotne zainteresowanie pomyślnym rozwiązaniem sprawy,
- poparcie dla radnych chcących mądrze sprawę budowy stadionu doprowadzić do końca,
- krytykę uprawiania polityki w roku przedwyborczym kosztem terminowego zakonczenia prac.

Czy w związku z tym pan radny Olszówka mógłby zasugerować kibicom Wisły jakieś spotkanie celem wybrania jakiejś delegacji, a uniknięcia jednocześnie niepotrzebnego wprowadzania zamieszania i burd na sesję? A może znaleźć jakieś inne rozwiązanie?

Troche słabo mi się robi jak uświadomię sobie, że pojawienie się na sesji zbyt krewkich kibiców mogloby raczej zaszkodzić tej sprawie niż pomóc.

Dodatkowa manifestacja kibiców, też mogłaby się przydac. Faktem jest, że dobrze byłoby przeprowadzić ją legalnie. Ktoś musiałby zająć się uzyskaniem zezwolenia. Nie wiem czy nie jest na to za późno.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2009, 18:50
http://dt.bip.krakow.pl/oswiadczenia/5375.pdf czy ja dobrze rozumiem że zona pana Kośmidra która jest członkiem zarządu w jakiejs tam firmie bierze kaske za organizacje jakis uroczystości ?
Ostatnio edytowane przez Gin : 26.10.2009 o godz. 19:15.
Odpowiedz cytując
Gin
Socios Wisła Kraków

Stary 26.10.2009, 19:18
Nie no ja rozumiem wszystko ale to juz jest naduzycie lepiej by była dla niego aby ktos inny te imprezy organizował przeciez to nieetyczne zachowanie .
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 26.10.2009, 19:19
E tam nieetyczne, ważne że kasa leci... $$$$$$$$
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
Wrona
Senior Member

Stary 26.10.2009, 19:27
@ Darek Olszówka:
Czy ma/miał Pan dostęp do tego "utajnionego" raportu dot. dostosowania stadionu do wymogów UEFA?

I jeszcze takie pytanie ogólne:
Czy ktoś z Zarządu Wisła Kraków SSA wybiera się na posiedzenie RM?
Nie spaceruj tędy
Nie wyciągaj ręki
To się może skończyć źle

[*]
Odpowiedz cytując
dostuffca
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 26.10.2009, 20:57
offtop

Gin napisał(a):Wyświetl post
http://dt.bip.krakow.pl/oswiadczenia/5375.pdf czy ja dobrze rozumiem że zona pana Kośmidra która jest członkiem zarządu w jakiejs tam firmie bierze kaske za organizacje jakis uroczystości ?
Czyli jak ktoś jest radnym, to jego żona nie może prowadzić działalności, którą prowadzi od 13 lat? Firma organizuje targi wszelakie - w tym te, których częścią jest w/w nagroda. Z tego co widzę, to konkurs im. J. Długosza, o którym mowa w dokumencie, nie jest imprezą organizowaną przez miasto - Prezydent Krk jest jej patronem. Nie popadajmy w paranoję.
Ostatnio edytowane przez dostuffca : 26.10.2009 o godz. 21:00.

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów