The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia?
Gołota 95 38,15%
Adamek 145 58,23%
W ostatniej chwili walkę odwołają 13 5,22%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
DarekW
Member

Od: 09.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2009, 18:29
Czekamy na wielkie walki Tomasza Adamka! New Polish Power!!! Jackowo Proud!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 25.10.2009, 18:42
A ja tam sadze ze kariera Andzeja wcale nie taka zakonczona.

Teraz zbierze sie dookola niego pelno cwaniaczkow i innych typow i widzac jego niemoc i słabosc będa rzucac mu wyzwanie.

Jak bedzie kasa,gruba kasa to kto wie moze i Golota wejdzie na ring.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
DarekW
Member

Stary 25.10.2009, 19:06
Z pewnoscia Endrju jeszcze wyjdzie na ring aby zarobic kilka setek tysiecy pln lub usd. I z cala pewnoscia mu sie to nalezy!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2009, 19:29
Podejrzewałem, że "Endriu" nie ma szans. Szkoda mi tylko stylu tej porażki. Nie jestem wielkim fanem boksu i samego Gołoty, ale jakiś tam sentyment z dawnych (dobrych) czasów został. A tu niestety w starym stylu trzask trzask i Andrzej leży
What's new?

Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.10.2009, 19:34
W sumie kto by nie chciał za tyle kasy po ryju dostać
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.10.2009, 20:06
Trochę mnie dziwi wiara ludzi w to że Gołota potrafi jeszcze boksować. Przecież bokserem przestał być kilka lat temu , jeśli wogóle nim był.
Z wagi ciężkiej pozostała mu już tylko masa. Nie udało mu się raz , drugi i piąty i człowiek choć trochę myślący powinien wiedzieć że " czas ze sceny zejść". A tu wieczna chcica na kasę , dmuchanie balonu i kolejna jatka . Za rok jak się znowu ktoś z kasą zgłosi to Gołota stanie w ringu z Agnieszką Rylik , Guzowską , albo... Jolą Rutowicz. I przegra.
Odpowiedz cytując
Misterio
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 25.10.2009, 20:06
W pierwszej rundzie Andrew miał gardę niczym Muhamed Ali.
Odpowiedz cytując
pysio
Banita

Od: 11.2002

Stary 25.10.2009, 20:07
a ja do końca trzymałem kciuki za Gołotę i liczyłem na jego metamorfozę w następnych rundach niczym Sylwester Stalone w Rokich

liczyłem, że Gołota zaraz zacznie boksować i pokaże Adamkowi gdzie jego miejsce, czyli w wadze... klasie... niższej
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 25.10.2009, 20:08
JEDREK76 napisał(a):Wyświetl post
Widzę, że próbujesz na siłę zaklinać rzeczywistość i uciekać przed prawdą, która jaka jest każdy z nas miał szansę obejrzeć wczoraj.
nic próbują zaklinać rzeczywistości, Gołota nie jest moim idolem i nigdy nim nie był, podobnie Adamek.

Obydwóch bokserów lubię, lecz do Gołoty mam większy sentyment, stoczył kilka dobrych walk i zrobił dużo dla polskiego boksu.

Fakt faktem, że po 96 roku zaliczył więcej wpadek i było mi wstyd, ale mimo wszystko jakaś sympatia zawsze w kibicach zostawała i pomimo walk retransmitowanych w tele-expresie dalej mu kibicowałem.

Przyczyna porażki jest bardzo prosta, Andrzej jest już emerytem, a nei bokserem, co było widać wczoraj. Już we wcześniejszych walkach widać było, że jest coraz wolniejszy i porusza się w ringu jak wielki kloc, a po złamaniu ręki już w ogóle muchy nie może złapać.

Na dzień dzisiejszy nie można równać Adamka i Gołoty. Teraz trzeba kibicowac tylko temu pierwszemu.

EDIT:
PIERWSZEMU oczywiscie :]
Powód: Adamkowi
Ostatnio edytowane przez lucekj : 25.10.2009 o godz. 20:17.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.10.2009, 20:17
lucekj napisał(a):Wyświetl post
Na dzień dzisiejszy nie ma można równać Adamka i Gołoty. Teraz trzeba kibicowac tylko temu drugiemu.
W czym mamy kibicować Gołocie?
Odpowiedz cytując
Wiślak-1990
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 25.10.2009, 20:19
A ja mam pytanie czy wyobraza sobie ktos walke Adamka z Kliczko? Bo ja nie bardzo to nie jest jego waga.
Odpowiedz cytując
piter19
Senior Member

Stary 25.10.2009, 20:19
wie ktoś coś o tej butelce co ją ktoś rzucił w 5 rundzie przed samym końcem walki
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
Odpowiedz cytując
South
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 25.10.2009, 21:31
przykro było patrzeć jak Andrew upadał na deski ,coż to już nei te lata Andrzej ...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 25.10.2009, 21:36
piter19 napisał(a):Wyświetl post
wie ktoś coś o tej butelce co ją ktoś rzucił w 5 rundzie przed samym końcem walki
Butelka brązowa, bezzwrotna z piwa Żubr. Inne źródła mówią o zielonej z Lecha, ale jeszcze sprawdzę.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
W.O.J.Z.I.N
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 25.10.2009, 21:42
ciekawe jestem jak by ta walka wygladala gdyby Andrew byl mlodszy o10 lat
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 25.10.2009, 21:47
Wiślak-1990 napisał(a):Wyświetl post
A ja mam pytanie czy wyobraza sobie ktos walke Adamka z Kliczko? Bo ja nie bardzo to nie jest jego waga.
Teraz to raczej ciężko to sobie wyobrazić...ale za kilka kilogramów przerobionych na mięśnie...być może.Zresztą nie czarujmy się - Adamek ma małe szanse by zostać mistrzem w jakiejś liczącej się organizacji.Natomiast pewnie ma szanse na jakiś na prawdę gruby pieniądz więc wd mnie dobrze zrobił - zaryzykował to że będzie przegrywał ale chyba gorzej dla jego kariery było by się kisić w niższej kategorii wagowej.

Arkas - już to pisałem, nie walił w nos a jarał dzointy, znaczy się to mu znaleziono w moczu więc najpewniej jarał nie przed walką a wcześniej.A pisze o tym po raz drugi bo gdyby Tyson był na prochach to by to usprawiedliwiało Gołotę ale nie był więc tego argumentu nie powinno się podnosić.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.10.2009 o godz. 23:34.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 25.10.2009, 22:15
prosiłbym o autora i tytuł piosenki przy której wychodził "Master" lub ten wytatuowany (Janicki?) - 1sza walka .. jakiś polski rap.

Ciężko będzie Adamkowi, przynajmniej na początku. No ale zobaczymy jak to będzie jak trafi na jakiegoś sprawnego boksera, bo masowo mu brakuje do tej kategorii na pewno.
Odpowiedz cytując
Arkas
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 25.10.2009, 23:15
ToTylkoJa napisał(a):Wyświetl post
Rozumiem przegrać z Tysonem po walce, ale uciekać z ringu? Tego mu nigdy nie wybaczę
Gdzieś czytał bodajże, że okazało się że Tyson był na jakiś prochach czy cóś i pewnie Gołota wyczuł sprawę i popier*olił sprawę.

Ogólnie szkoda Andrzeja, liczyłem ze pokaże więcej, ale już niestety nei te lata. Swoje osiągnął, czas na innych.
Mam nadzieję ze już na ring nie wyjdzie, bo jego ciosy idą w takim tempie, że zanim jeden doleciał do Adamka, to ten mu zdążył przyłożyc i jeszcze odskoczyc.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 25.10.2009 o godz. 23:21.
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP.
Odpowiedz cytując
SiASiN
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 26.10.2009, 01:13
Arkas napisał(a):Wyświetl post
Gdzieś czytał bodajże, że okazało się że Tyson był na jakiś prochach czy cóś i pewnie Gołota wyczuł sprawę i popier*olił sprawę.
Walkę z Tysonem uznano za nieodbytą, ponieważ w organizmie Tysona stwierdzono potem jakieś nielegalne środki.
Gołota sygnalizował w narożniku, że Tyson jest jakoś dziwnie pobudzony.

Andrew na walkę z Adamkiem był fatalnie przygotowany. Otłuszczony i nieruchawy przy takiej sprężynie jak Adamek musiał polec prędzej czy później.
Spodziewałem się, że walka "ma trwać" dłużej ze względu na dzięgi z reklam, ale o ustawianiu mowy być nie może, chopoki prały się zdrowo.

Dupy dał trener Colona, który po walce powiedział, że przecież Gołota był świetnie przygotowany. Powinien tak rozpisać trening żeby Gołota schudł, popracował nad szybkością, tymczasem Andrew poruszał się w ringu jak pijany wujek na weselu.
Każdy jego cios był sygnalizowany i Adamek w porę robił unik. Gołota w zasadzie w ogóle nie klinczował, przecież przy tej różnicy mas gdyby się zwyczajnie uwalił na Górala, ten przy takich szarpaninach, odpychaniach traciłby wiele sił.

Adamek obrósł w piórka po tym zwycięstwie. Sporo zyskał, pokonanie Gołoty, boksera coś tam jeszcze znaczącego w tym światku nie przejdzie bez echa. Jednak nie wróżę mu wspaniałej kariery w tej wadze. Facet nie ma mocnego ciosu. Zauważcie ile razy trafiał czysto Gołotę. Każdy z liczących się bokserów wagi ciężkiej zdążyłby w pierwszej rundzie dwa razy zabić tak przygotowanego Gołotę.

Jeśli teraz Adamek miałby walczyć w ringu, z którymś z gigantów ze wschodu (Kliczko, Wałujew) to po prostu przy pierwszym strzale nakryłby się butami, z gęby miał spaghetti, a z nosa pędzel.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2009, 04:12
gigant napisał(a):Wyświetl post
Butelka brązowa, bezzwrotna z piwa Żubr. Inne źródła mówią o zielonej z Lecha, ale jeszcze sprawdzę.
To by się zgadzało.
Kto by zwrotnymi rzucał?
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 26.10.2009, 08:26
South napisał(a):Wyświetl post
przykro było patrzeć jak Andrew upadał na deski ,coż to już nei te lata Andrzej ...
To prawda. Za starych dobrych lat padał na deski w dużo lepszym stylu. Wpadał na liny, prawie wypadając z ringu, jak leciał d.pą na ziemię to był prawdziwy huk. Potrafił także zaliczyć 3 knockdowny w jednej rundzie, czym może się pochwalić naprawdę niewielu pięściarzy.

A teraz wrażenie było takie, jakby ktoś upuścił pudding zrobiony do niedzielnego obiadku. Takie "plask" zamiast "bum".
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
TSW_forever
Member

Od: 01.2003

Stary 26.10.2009, 08:36
[QUOTE=Kowal!;808080]prosiłbym o autora i tytuł piosenki przy której wychodził "Master" lub ten wytatuowany (Janicki?) - 1sza walka .. jakiś polski rap.

Master wychodził przy piosence Kultu "Knajpa morderców" z płyty "Tata Kazika".
Co do gali, to wybrałem się do Łodzi, celem obejrzenia sobie tej nowej hali i przyjrzenia się z bliska tzw. "walce stulecia" Wszystkie te walki przed Adamkiem, to raczej żenada. Na hali nic ciekawego się nie działo, kiepska organizacja, można było przez te 5 godzin oczekiwania znieść jajo z nudów. Sama hala OK, ale zaplecze na tej imprezie nie było zbyt ciekawe. Jedno stoisko, w którym mozna było jakąś szamkę nabyć i gigantyczne kolejki do niego. Podobnie nie za ciekawie przedstawiała się kwestia parkowania przed halą, ale tego akurat można się było spodziewać.
Na hali sporo wrzutów i prowokacji ze strony ŁKS-u. Co chwilę niosło się po hali "klubem Łodzi jest Ełkaes" oraz prowokacyjne "jebać RTS". Wyraźnie chłopcy czekali aż się wychyli ktoś z Widzewa, ale nic takiego nie nastąpiło.
Rozczarowała mnie też sama Łódź. Obeszliśmy wszystkiie (kilkadziesiąt) knajpy na Piotrkowskiej, w celu znalezienia TV z Orange Sport i obejrzenia meczu Wisły z Piastem, ale zupełnie bezskutecznie. Raptem w kilku mieli Cyfrę +, ale o Orange Sport można było zapomnieć.
Odpowiedz cytując
Kowal!
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 26.10.2009, 12:25
[QUOTE=TSW_forever;808162]
Kowal! napisał(a):Wyświetl post
prosiłbym o autora i tytuł piosenki przy której wychodził "Master" lub ten wytatuowany (Janicki?) - 1sza walka .. jakiś polski rap.

Master wychodził przy piosence Kultu "Knajpa morderców" z płyty "Tata Kazika".
chodzi mi jednak o utwór przy którym wychodził Janicki
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.10.2009, 16:05
Gdzie mogę obejrzeć całą walkę?Wcześniej jeszcze była na YT a teraz zablokowali najlepsze nagrania
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
R33
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 26.10.2009, 20:19
Ipla może?
Odpowiedz cytując
WIŚLAK1981
Junior Member

Od: 11.2008

Stary 26.10.2009, 20:45
Szkoda ,że tak perfidnie było widac,że Andrew zrobił to dla 300tys dol !!!!!!!!!!!!!! Smutny koniec kariery !!!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 26.10.2009, 21:11
Holyfield jest o 6 lat starszy od Gołoty i wciąż sobie całkim dobrze radzi.Jak równy z równym walczył z Wałujewem .Niech sie wiec Andrju weźmie za porządny trening to może jeszcze coś osiągnie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.10.2009 o godz. 21:15.
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 26.10.2009, 21:32
Holyfield przegrał wygraną walkę z resztą z Wałujewem.
Według mnie Adamek ma duże szansę w wadze ciężkiej,nie będę sie rozpędzał pisząc,że zdobędzie pas mistrzowski,bo na to jeszcze za wcześnie,ale w obecnej chwili problemy miałby chyba tylko braćmi Kliczko.

Nawiązałem do kogoś powyżej i napisałem,że "z resztą wygrał z Wałujewem"
Powód: zdecyduj się czy z resztą czy z Wałujewem ? zresztą po co ...
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 27.10.2009 o godz. 12:34.
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 26.10.2009, 22:31
AYALA napisał(a):Wyświetl post
Holyfield jest o 6 lat starszy od Gołoty i wciąż sobie całkim dobrze radzi.Jak równy z równym walczył z Wałujewem .Niech sie wiec Andrju weźmie za porządny trening to może jeszcze coś osiągnie.
Nie z jedną sprawną ręką. Ta walka pod względem sportowym to była pomyłka.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 26.10.2009, 22:36
Holyfield to całkiem inny typ boksera. Wybiegany, nie siłowy.

Wałujew za parę lat będzie jak Gołota.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów