|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia? | |||
| Gołota |
|
95 | 38,15% |
| Adamek |
|
145 | 58,23% |
| W ostatniej chwili walkę odwołają |
|
13 | 5,22% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Czekamy na wielkie walki Tomasza Adamka! New Polish Power!!! Jackowo Proud!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
A ja tam sadze ze kariera Andzeja wcale nie taka zakonczona.
Teraz zbierze sie dookola niego pelno cwaniaczkow i innych typow i widzac jego niemoc i słabosc będa rzucac mu wyzwanie. Jak bedzie kasa,gruba kasa to kto wie moze i Golota wejdzie na ring. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Member
Offline |
|
|
Z pewnoscia Endrju jeszcze wyjdzie na ring aby zarobic kilka setek tysiecy pln lub usd. I z cala pewnoscia mu sie to nalezy!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2006
Offline |
|
|
Podejrzewałem, że "Endriu" nie ma szans. Szkoda mi tylko stylu tej porażki. Nie jestem wielkim fanem boksu i samego Gołoty, ale jakiś tam sentyment z dawnych (dobrych) czasów został. A tu niestety w starym stylu trzask trzask i Andrzej leży
![]() ![]()
What's new?
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
W sumie kto by nie chciał za tyle kasy po ryju dostać
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2008
Offline |
|
|
Trochę mnie dziwi wiara ludzi w to że Gołota potrafi jeszcze boksować. Przecież bokserem przestał być kilka lat temu , jeśli wogóle nim był.
Z wagi ciężkiej pozostała mu już tylko masa. Nie udało mu się raz , drugi i piąty i człowiek choć trochę myślący powinien wiedzieć że " czas ze sceny zejść". A tu wieczna chcica na kasę , dmuchanie balonu i kolejna jatka . Za rok jak się znowu ktoś z kasą zgłosi to Gołota stanie w ringu z Agnieszką Rylik , Guzowską , albo... Jolą Rutowicz. |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
W pierwszej rundzie Andrew miał gardę niczym Muhamed Ali.
|
|
|
|
Banita
Od: 11.2002
Offline |
|
|
a ja do końca trzymałem kciuki za Gołotę i liczyłem na jego metamorfozę w następnych rundach niczym Sylwester Stalone w Rokich
liczyłem, że Gołota zaraz zacznie boksować i pokaże Adamkowi gdzie jego miejsce, czyli w wadze... klasie... niższej |
|
|
|
Banita
Od: 02.2003
Offline |
|
Obydwóch bokserów lubię, lecz do Gołoty mam większy sentyment, stoczył kilka dobrych walk i zrobił dużo dla polskiego boksu. Fakt faktem, że po 96 roku zaliczył więcej wpadek i było mi wstyd, ale mimo wszystko jakaś sympatia zawsze w kibicach zostawała i pomimo walk retransmitowanych w tele-expresie dalej mu kibicowałem. Przyczyna porażki jest bardzo prosta, Andrzej jest już emerytem, a nei bokserem, co było widać wczoraj. Już we wcześniejszych walkach widać było, że jest coraz wolniejszy i porusza się w ringu jak wielki kloc, a po złamaniu ręki już w ogóle muchy nie może złapać. Na dzień dzisiejszy nie można równać Adamka i Gołoty. Teraz trzeba kibicowac tylko temu pierwszemu. EDIT: PIERWSZEMU oczywiscie :] Powód: Adamkowi
Ostatnio edytowane przez lucekj : 25.10.2009 o godz. 20:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
A ja mam pytanie czy wyobraza sobie ktos walke Adamka z Kliczko? Bo ja nie bardzo to nie jest jego waga.
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
wie ktoś coś o tej butelce co ją ktoś rzucił w 5 rundzie przed samym końcem walki
![]()
"Na Reymonta wychowani naszej wiary nie sprzedamy to jest oczywiste, bo codziennie mamy wybór i stawiamy na Wisłe"
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2006
Offline |
|
|
przykro było patrzeć jak Andrew upadał na deski ,coż to już nei te lata Andrzej ...
![]()
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Butelka brązowa, bezzwrotna z piwa Żubr. Inne źródła mówią o zielonej z Lecha, ale jeszcze sprawdzę.
![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
|
|
|
Junior Member
Od: 09.2009
Offline |
|
|
ciekawe jestem jak by ta walka wygladala gdyby Andrew byl mlodszy o10 lat
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
Arkas - już to pisałem, nie walił w nos a jarał dzointy , znaczy się to mu znaleziono w moczu więc najpewniej jarał nie przed walką a wcześniej.A pisze o tym po raz drugi bo gdyby Tyson był na prochach to by to usprawiedliwiało Gołotę ale nie był więc tego argumentu nie powinno się podnosić.
Ostatnio edytowane przez 1q2 : 25.10.2009 o godz. 23:34.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
prosiłbym o autora i tytuł piosenki przy której wychodził "Master" lub ten wytatuowany (Janicki?) - 1sza walka .. jakiś polski rap.
Ciężko będzie Adamkowi, przynajmniej na początku. No ale zobaczymy jak to będzie jak trafi na jakiegoś sprawnego boksera, bo masowo mu brakuje do tej kategorii na pewno. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
Ogólnie szkoda Andrzeja, liczyłem ze pokaże więcej, ale już niestety nei te lata. Swoje osiągnął, czas na innych. Mam nadzieję ze już na ring nie wyjdzie, bo jego ciosy idą w takim tempie, że zanim jeden doleciał do Adamka, to ten mu zdążył przyłożyc i jeszcze odskoczyc.
Ostatnio edytowane przez Arkas : 25.10.2009 o godz. 23:21.
![]()
Nie wstydź się patriotyzmu.
WP. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2005
Offline |
|
Gołota sygnalizował w narożniku, że Tyson jest jakoś dziwnie pobudzony. Andrew na walkę z Adamkiem był fatalnie przygotowany. Otłuszczony i nieruchawy przy takiej sprężynie jak Adamek musiał polec prędzej czy później. Spodziewałem się, że walka "ma trwać" dłużej ze względu na dzięgi z reklam, ale o ustawianiu mowy być nie może, chopoki prały się zdrowo. Dupy dał trener Colona, który po walce powiedział, że przecież Gołota był świetnie przygotowany. Powinien tak rozpisać trening żeby Gołota schudł, popracował nad szybkością, tymczasem Andrew poruszał się w ringu jak pijany wujek na weselu. Każdy jego cios był sygnalizowany i Adamek w porę robił unik. Gołota w zasadzie w ogóle nie klinczował, przecież przy tej różnicy mas gdyby się zwyczajnie uwalił na Górala, ten przy takich szarpaninach, odpychaniach traciłby wiele sił. Adamek obrósł w piórka po tym zwycięstwie. Sporo zyskał, pokonanie Gołoty, boksera coś tam jeszcze znaczącego w tym światku nie przejdzie bez echa. Jednak nie wróżę mu wspaniałej kariery w tej wadze. Facet nie ma mocnego ciosu. Zauważcie ile razy trafiał czysto Gołotę. Każdy z liczących się bokserów wagi ciężkiej zdążyłby w pierwszej rundzie dwa razy zabić tak przygotowanego Gołotę. Jeśli teraz Adamek miałby walczyć w ringu, z którymś z gigantów ze wschodu (Kliczko, Wałujew) to po prostu przy pierwszym strzale nakryłby się butami, z gęby miał spaghetti, a z nosa pędzel. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Kto by zwrotnymi rzucał? ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Piknik
Od: 03.2004
Offline |
|
A teraz wrażenie było takie, jakby ktoś upuścił pudding zrobiony do niedzielnego obiadku. Takie "plask" zamiast "bum". ![]()
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
|
|
|
|
Member
Od: 01.2003
Offline |
|
|
[QUOTE=Kowal!;808080]prosiłbym o autora i tytuł piosenki przy której wychodził "Master" lub ten wytatuowany (Janicki?) - 1sza walka .. jakiś polski rap.
Master wychodził przy piosence Kultu "Knajpa morderców" z płyty "Tata Kazika". Co do gali, to wybrałem się do Łodzi, celem obejrzenia sobie tej nowej hali i przyjrzenia się z bliska tzw. "walce stulecia" Wszystkie te walki przed Adamkiem, to raczej żenada. Na hali nic ciekawego się nie działo, kiepska organizacja, można było przez te 5 godzin oczekiwania znieść jajo z nudów. Sama hala OK, ale zaplecze na tej imprezie nie było zbyt ciekawe. Jedno stoisko, w którym mozna było jakąś szamkę nabyć i gigantyczne kolejki do niego. Podobnie nie za ciekawie przedstawiała się kwestia parkowania przed halą, ale tego akurat można się było spodziewać. Na hali sporo wrzutów i prowokacji ze strony ŁKS-u. Co chwilę niosło się po hali "klubem Łodzi jest Ełkaes" oraz prowokacyjne "jebać RTS". Wyraźnie chłopcy czekali aż się wychyli ktoś z Widzewa, ale nic takiego nie nastąpiło. Rozczarowała mnie też sama Łódź. Obeszliśmy wszystkiie (kilkadziesiąt) knajpy na Piotrkowskiej, w celu znalezienia TV z Orange Sport i obejrzenia meczu Wisły z Piastem, ale zupełnie bezskutecznie. Raptem w kilku mieli Cyfrę +, ale o Orange Sport można było zapomnieć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2003
Offline |
|
|
[QUOTE=TSW_forever;808162]
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Gdzie mogę obejrzeć całą walkę?Wcześniej jeszcze była na YT a teraz zablokowali najlepsze nagrania
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 06.2007
Offline |
|
|
Ipla może?
|
|
|
|
Junior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Szkoda ,że tak perfidnie było widac,że Andrew zrobił to dla 300tys dol !!!!!!!!!!!!!! Smutny koniec kariery !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Holyfield jest o 6 lat starszy od Gołoty i wciąż sobie całkim dobrze radzi.Jak równy z równym walczył z Wałujewem .Niech sie wiec Andrju weźmie za porządny trening to może jeszcze coś osiągnie.
Ostatnio edytowane przez AYALA : 26.10.2009 o godz. 21:15.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
Holyfield przegrał wygraną walkę z resztą z Wałujewem.
Według mnie Adamek ma duże szansę w wadze ciężkiej,nie będę sie rozpędzał pisząc,że zdobędzie pas mistrzowski,bo na to jeszcze za wcześnie,ale w obecnej chwili problemy miałby chyba tylko braćmi Kliczko. Nawiązałem do kogoś powyżej i napisałem,że "z resztą wygrał z Wałujewem" Powód: zdecyduj się czy z resztą czy z Wałujewem ? zresztą po co ...
Ostatnio edytowane przez WiślakNH : 27.10.2009 o godz. 12:34.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
|
Nie z jedną sprawną ręką. Ta walka pod względem sportowym to była pomyłka.
![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Holyfield to całkiem inny typ boksera. Wybiegany, nie siłowy.
Wałujew za parę lat będzie jak Gołota. |
|
|