The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 25.10.2009, 19:23
Dziękujemy Lechio! Dziękujemy! Brat bratu pomoże (a może.. siostra siostrze xD).
BIAŁO- ZIELONI!

Teraz Peszko coś pieprzył w C+S, że "niech Lechia nie płacze, że pkt z Lechem, bo to my jesteśmy stratni"-> coś w ten deseń. Nie dość, że wcale fenomenalnym gracze nie jest, to jeszcze będzie cwaniakował... Nie lubię takich, oj nie lubię.. :/
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
buczo1985
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 25.10.2009, 19:24
Dzięki Lechijko za ten remis Liczyłem na zwycięstwo, ale nie zawsze się udaję...
What's new?

Odpowiedz cytując
andalemono
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 25.10.2009, 19:25
Peszko: "Lechia niech nie płacze, że 1 punkt z Lechem to jest za mało, bo co my mamy powiedzieć".

A KIM WY JESTEŚCIE? Sprzedaliście klubik swój ... nananana.
Szacunku troche dla przeciwnika, Majstry.
Ostatnio edytowane przez andalemono : 25.10.2009 o godz. 19:28.
Odpowiedz cytując
JAR0
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.10.2009, 19:28
Też nie trawie gościa. Tym bardziej szkoda tego meczu z Amica tydzień temu. Ale już wszystko wróciło do normy.
Odpowiedz cytując
igortsw
Senior Member

Od: 12.2006

Tak jak co rok podkreślamy, mistrzostwo zdobywa się nie w meczach z czołówką, lecz z średniakami i "czerwonymi latarniami"; tak było rok temu gdy Lech nie potrafił ugrać 3pkt z drużynami skazanymi na porażkę...

Dobrze, że chociaż może nie z wielką łatwością i z dozą szczęści, to jednak inkasujemy komplet punktów z tą resztą.
Ostatnio edytowane przez igortsw : 25.10.2009 o godz. 19:31.
<<Każdy z nas ma własny patent by nie stac się JUDASZEM>>
Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Ktoś oglądał mecz? Co to za pierd.. lenie na wyborczej że "sędzia zabrał Lechowi gola i obrońcę"
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
damian755
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 25.10.2009, 19:30
lech już dawno zdechł, według mnie będą chcieli nam podebrać Skorże tak jak to zrobili z Dolhom
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 25.10.2009, 19:31
Brawo Lechia!

Świetny wynik, dla Nas
Te punkty mogą się liczyć na koniec.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 25.10.2009, 19:34
Kocur napisał(a):Wyświetl post
Ktoś oglądał mecz? Co to za pierd.. lenie na wyborczej że "sędzia zabrał Lechowi gola i obrońcę"
Dokładnie - .......enie.
Gol słusznie nie uznany, bo był faul.
Djurdjević wyrzucony za 2 faule w przeciągu minuty.
Pierwszy to zdecydowany atak na przeciwnika, drugi to już chamstwo - wślizg w nogi od tyłu.
Brawo Lechia!
Chociaż Krzysztof Bąk w końcówce wyprawiał takie rzeczy, że obawiałem się, czy ten remis się utrzyma.
+ 10 pkt przewagi nad Kuchenkorzem.
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 25.10.2009, 19:35
MCX napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie - .......enie.
Gol słusznie nie uznany, bo był faul..
Jak dla mnie faulu nie było...
Ddf
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 25.10.2009, 19:38
MCX napisał(a):Wyświetl post
Dokładnie - .......enie.
Gol słusznie nie uznany, bo był faul.
Obiektywnie patrząc to faulu nie widziałem.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 25.10.2009, 19:41
Momentu faulu nie ma na powtórkach. Dopiero widać końcowy moment upadku, ale bez przesady, musiałby w niego ostro wpaść, żeby taki efekt był. Czerwona dla Djurdjevicia zasłużenie.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 25.10.2009, 19:43
Niech nie płaczą już. Jak to się mówi trafiła kosa na kamień. Tydzień temu my nie mieliśmy karnego tym razem oni bramki. I dobrze!
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 25.10.2009, 19:44
Oj no... suma szczęścia wychodzi na zero. My w zeszłym tygodniu przy 0:0 też mieliśmy karnego, którego sędzia nie podyktował i nie wiadomo, jakby się potoczyły losy. Mogli już dzisiaj mieć 16 pkt w plecy, a tak mają ledwie 10.
Odpowiedz cytując
jasnyGwint
Senior Member

Od: 01.2006

Stary 25.10.2009, 19:45
osobiscie wolałbym tydzień temu karnego a dzisiaj bramke , no ale dobre i to.
Odpowiedz cytując
_ukoL
Lokalny Patriota

Od: 05.2005

Stary 25.10.2009, 19:46
W Polsce właśnie tytuł mistrzowski zdobywa się niekoniecznie zwyciężając mecze szlagierowe tylko wygrywając z teoretycznie słabszymi rywalami. Wisła przegrała z Lechem lecz zdobywa punkty z rywalami pokroju Piasta, a "idący na majstra" Lech oprócz mobilizacji na mecz z Wisłą gubi punkty gdzie się da i jak widać żadnych wniosków nie wyciągają co mnie osobiście bardzo cieszy.
Liga niezwykłych dżentelmenów: Retro Liga

Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 25.10.2009, 19:46
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Obiektywnie patrząc to faulu nie widziałem.
Może trochę mnie poniosło, fakt. Jednak tak to zinterpretował sędzia.
Siedzi we mnie strasznie ten mecz z przed tygodnia, więc mam teraz takie poczucie sprawiedliwości.
Nie było karnego dla nas we Wronkach, to nie ma gola dla Poznaniaków w Gdańsku.

Ps. jakby miał ktoś jakiś link do tej nie uznanej bramki to chętnie jeszcze raz, na spokojnie bym to zobaczył.
Odpowiedz cytując
Paweł
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 25.10.2009, 19:51
Masz

http://ekstraklasa.tv/ekstraklasa/10...owi_gola_.html
Odpowiedz cytując
darotsok73
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 25.10.2009, 19:52
W temacie"faul był czy nie był" , uważam że sędzia nie miał racji , ale nas to nie obchodzi.
Kłania się niepodyktowany karny za faul na Małeckim i .. historia zatoczyła koło . Oliwa sprawiedliwa...
Na wronieckim forum straszne oburzenie . U Pasiaków też..

Zgody punktowały. W sumie udana kolejka.
Odpowiedz cytując
Syn Kangura z 1984
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 25.10.2009, 20:03
Moim zdaniem kwestia interpretacji, Peszko minimalnie zahaczył zawodnika Lechii, ten troche teatralnie upadł, gdyby chciał to by na nogach sie utrzymał, no ale podobnie jak inni płakał nie bede. Kto jak kto ale Lech w tym sezonie akurat do sędziów nie powinien mieć pretensji
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 25.10.2009, 20:06
damian755 napisał(a):Wyświetl post
lech już dawno zdechł, według mnie będą chcieli nam podebrać Skorże tak jak to zrobili z Dolhom
Dobre nie wpadł bym na tą pisownię
Wojtek_Lok napisał(a):Wyświetl post
W Polsce właśnie tytuł mistrzowski zdobywa się niekoniecznie zwyciężając mecze szlagierowe tylko wygrywając z teoretycznie słabszymi rywalami. Wisła przegrała z Lechem lecz zdobywa punkty z rywalami pokroju Piasta, a "idący na majstra" Lech oprócz mobilizacji na mecz z Wisłą gubi punkty gdzie się da i jak widać żadnych wniosków nie wyciągają co mnie osobiście bardzo cieszy.
Proszę może masz rację ale tak strasznie to chu.jowe że nie możemy tych szlagierów jakoś przekonującą wygrać. Tak żeby dobitnie udowodnić płaczkom wielkopolskim i tym ze stolicy, że jesteśmy Mistrzem Polski. Mnie osobiście denerwuję "brak wyników" w meczach z Legią i Lechem w ostatnich 2 sezonach.

PS. Jak ten Buzała nie trafił w światło bramki wie tylko on ( i może Małecki, który w podobny sposób patroli)
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 25.10.2009 o godz. 20:08.
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Stary 25.10.2009, 20:08
Faul niemal identyczny jak w przypadku Małego w zeszłym tygodniu. Obrońca był przed Peszką, mógł spokojnie wybić piłkę. Peszko go delikatnie popchnął, ale to wystarczyło by facet zaliczył glebę a Amikowiec mógł wepchnąć piłkę do siatki.

Moim zdaniem słuszna decyzja sędziego.

Amika niemal od razu spartoliła to, co zyskała tydzień temu. Z 3 punktów które odrobiła do nas dziś straciła znowu 2. Oni nawet nie chcą dać sobie szansy, by walczyć o MP.

Natomiast Legia ciągle się liczy.

PS. U Pasów źle, bardzo źle. Jak się przegrywa z Odrą...
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 25.10.2009, 20:11
Obejrzałem to kilka razy. Moim zdaniem podstawy do odgwizdania faulu były.

Widać, że Peszko położył rękę (lekko pchnął) obrońcę Lechii, a ten to wykorzystał.

Kwestia interpretacji, jak już ktoś wyżej wspomniał, ale ewidentny błąd i wypaczenie wyniku to na pewno nie było.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 25.10.2009, 20:15
Jak będziemy gwizdać takie faule, to potem się nie dziwmy, że nam Europa ucieka. Footbol to męska gra - przynajmniej powinna być.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Stary 25.10.2009, 20:20
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Jak będziemy gwizdać takie faule, to potem się nie dziwmy, że nam Europa ucieka. Footbol to męska gra - przynajmniej powinna być.
Pełna słuszność. Oglądałem tuż przed meczem Lechii szlagier w Premiership - Liverpool z Man U, momentami było naprawdę ostro, jednak sędzia nie gwizdał byle czego. A kartki dawał zasłużone. Swoją drogą były 2 czerwone.

Jednak nie ma co porównywać naszej Ekstraklasy do Premiership. Dwa różne światy. Odgwizdanie tego faulu w naszej lidze mnie nie zdziwiło, w Anglii czegoś takiego sobie nie wyobrażam.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 25.10.2009, 20:21
w przyrodzie równowaga musi być zachowana :]

dlatego Amika traci dzisiaj dwa punkty, na rzecz zyskanych tydzień temu (Małecki-karny)

co sie odwlecze... no to czekamy na pierwsze wywiady kiedy znowu będą pitolić, że za wcześnie ich skreślono :]
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 25.10.2009, 20:25
to było wiadome ze kuchenki dzisiaj stracą pkt.mają szczęscie ze zdobyli chociaz 1. tak samo bedzie z Legia w przyszłym tygodniu. zmoczy. Lech i Legia po jednym dobrym meczu w nastepnym traci pkt. ale jakos sie tym nie martwie. LIDER
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 25.10.2009, 20:44
[QUOTE=mcovalski;807957]

damian755 napisał(a):

Dobre nie wpadł bym na tą pisownię

QUOTE]

Wpadłbym pisze się razem, skoro innych pouczasz;p
Odpowiedz cytując
Grisza1
Moderator

Stary 25.10.2009, 21:04
<<"Nie jestem zadowolony z tego remisu, ale przyjmuję go z szacunkiem – mówił po meczu z Lechią, trener Lecha, Jacek Zieliński." Panie Zielinski z szacunkiem to pan remisy mogl przyjmowac bedac trenerem Lecznej lub Odry a od czerwca 2009 roku jest pan trenerem LECHA POZNAN i jesli pan jeszcze o tym nie wie to czas sie dowiedziec.Tu nie ma ciulania puktow tu zawsze gra sie o mistrza>> - komentarz z nieoficjalnej Amiki. Haha Pan jest trenerem LECHA POZNAN ... tu się zawsze gra o mistrza hahaha nie no dowcip sezonu
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Stary 25.10.2009, 21:06
jak dla mnie bramka Lecha prawidłowa, w L+Extra tylko Stempniewski mowil, ze sędzia był bardzo pewny swojej decyzji dlatego moglby sie przychylic do jego interpretacji. Prawda tez taka, ze z zadnej kamery nie widac tej sytuacji na tyle dobrze, zeby moc to ocenic. Sędzia rzeczywiscie mial to jak na tacy... sam nie wiem, specjalnie mnie to nie martwi
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów