The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
losiu2001
Senior Member

Od: 09.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 24.10.2009, 17:58
ktos mi powie co chodzi?
90+2'"Dziękujemy za bilety" zawołali kibice Piasta. Wiślacy ich nie słyszeli, śpiewają sobie, jak przez całą drugą połowę.
Odpowiedz cytując
raztaman
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 24.10.2009, 17:58
no to wpuszczanie zawodnika na kilka sekund to jest jakas zenada... jakby chociaz na 5-10min

a cantoro to niech juz sie lepiej nie pojawia na boisku bo nie moge na niego patrzec.... gosc juz biegac nie potrafi.... truchtanie i koleczka w miejscu....
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 24.10.2009, 17:59
Patałachy. Szkoda klawiatury.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Po raz kolejny zamiast dobrego widowiska widziałem popis nieskuteczności, zamiast kończyć mecz z zapasem 5 bramek to do końca drżałem o wynik... patrzeć na to to była udręka...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Cały sezon będziemy grali tym samym składem. Nawet z amatorami we Wtorek młodzi nie wejdą.
Znużony grą w Wiśle Brożek będzie grał w 1 składzie z Małeckim.
Burliga tym razem wejdzie na 10 minut, przy dobrych wiatrach, czyli jak będziemy wygrywać 3-0, bo przy 2-0 będzie nerwówka.
Odpowiedz cytując
legol
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.10.2009, 18:00
Ja wam powiem czemu Kirm gra kiche... Jakby po każdej akcji ktoś darł na was ryja i machał łapami też odechciałoby wam się grać... Dlatego boi się wziąc piłe na skrzydle i pobiec z nią... Zauwazcie ze jak Kirm albo Cwielong ma pilke to juz tam podbiega Maly i macha lapami... alez mnie zaczyna w****iac ten chlop...
Odpowiedz cytując
Żuczek
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 24.10.2009, 18:00
Jak dla mnie w następnym meczu w pierwszym składzie obok Pawła Brożka powinien wejść Ćwielong. Małecki ostatnio marnuje tyle sytuacji, że aż mi się słabo przed ekranem robi.
Odpowiedz cytując
AS82
Banita

Od: 07.2005

Stary 24.10.2009, 18:01
Takich patałachów ,szczegolnie w 1 polowie ,powinnismy golic 5-0 . Diaz niech juz siadzie na lawce bo na 3 zagrania ma 2 straty. Malecki .......il koncertowo setki ,ile jeszcze? Brozek w 2 polowie pilki nie dotknal. Jirsak i Lobodzinski (czemu zszedl?) najlepsi. Marcelo uratowal nas przed wstydem.
Odpowiedz cytując
Tobi1906
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 24.10.2009, 18:02
losiu2001 napisał(a):Wyświetl post
ktos mi powie co chodzi?
90+2'"Dziękujemy za bilety" zawołali kibice Piasta. Wiślacy ich nie słyszeli, śpiewają sobie, jak przez całą drugą połowę.
Poprostu mieli zalatwione wejscie.

Piasta na meczu jakieś 40 osób.
Odpowiedz cytując
tofik
Senior Member

Od: 02.2004

Małecki przynajmniej biega. Dzisiaj zmarnował 2 setki, ale w nastepnym meczu może strzelić 2. Takie wahania formy się zdarzają szczególnie młodym zawodnikom.
Brożek nie robi absolutnie nic.
Ostatnio edytowane przez tofik : 24.10.2009 o godz. 18:04.
..
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Jazon napisał(a):Wyświetl post
Są 3 punkty, ale to nie tak miało wyglądać. Mogliśmy strzelić spokojnie 3-4 bramki nie musząc drżeć do końca o wynik.
Napastnik potrzebny na wczoraj, juz w pierwszej polowie moglo byc po meczu.
Malecki niech sie wezmie za robote a nie strzelac fochy nawet po swoim zlym zagraniu do innych.

Brozek z calym szacunkiem i za ta bramke ale to jest cien samego siebie w drugiej polowie chyba tylko raz byl przy pilce co wiele mowi. Albo jest kompletnie bez formy?-oby albo olewka totalna.
,
Odpowiedz cytując
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

cieszmy się z tego wyniku, bo remis śmierdział długo.
Żeby jeszcze Adamek wygrał dziś w tym bokserskim teatrze dziś (choć pewnie wynik i tak dawno ustalony), to sobota jeszcze nienajgorzej się skończy.

Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 24.10.2009, 18:03
Kiedy nadejdzie koniec tej żenady?! Znów wymęczone zwycięstwo po beznadziejnym meczu! Po stracie bramki zero ambicji, zero zaangażowania i fartowna bramka po rożnym. Bawimy sie w jakieś chore długie rozgrywanie piłki z którego NIC nie wynika bo piłka i tak w końcu wraca do obrony lub ją tracimy. ZERO postępów po Levadii. Gramy beznadziejnie. Nasza skuteczność to dramat. Małecki miał z 4 setki, Brożek wykorzystał 1 z 3... Środek pola bez Sobola to jest totalna beznadzieja. To co gra Diaz w tym sezonie to jest nieporozumienie. Jirsak żadnych udanych piłek, w defensywie nie było go w ogóle. Kiedy skończy się ta żenada?!

3 punkty oczywiście cieszą ale musze w końcu ponarzekać, bo tego sie nie da oglądać...
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 24.10.2009, 18:04
Problem z napastnikami to my już mamy od momentu, kiedy Reymonta opuścił Franek z Zurawskim. Pieniądze rozplynely sie, a my mamy jednego napastnika (Brożka), który teraz jest podirytowany brakeim transferu.
Małeckiemu to kubeł zimnej wody się przyda. Szanuje go jako zawodnika i przywiazanie do barw, ale niech nie drze tego ryja, jakby Messim był. Partaczy już 4-5 setkę w 2 ostatnich spotkaniach.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 24.10.2009, 18:04
AS82 napisał(a):Wyświetl post
Takich patałachów ,szczegolnie w 1 polowie ,powinnismy golic 5-0 . Diaz niech juz siadzie na lawce bo na 3 zagrania ma 2 straty.
Jeden z lepszych zawodnikow na boisku nie wiem o czym Ty mowisz? jak by nie poradnosc Maleckiego mial by asyste i to jaka.
Przynajmniej biegac mu sie chce i walczyc.

Kirm nie wiem co jest grane ale chyba ze dwa mecze na lawce by mu pomoglo.
,
Odpowiedz cytując
7 kotów
P.N.R.I.

Stary 24.10.2009, 18:08
Lobodzinski to dywersant. Jestem w stanie zrozumiec wiele decyzji personalnych Skorzy, ale utrzyywanie w druzynie tego... tego WOJCIECHA to zakrawa na jakis ponury zart.
Boia chi molla !
Odpowiedz cytując
sito
Member

Od: 04.2009

Stary 24.10.2009, 18:09
Kto więcej machał łapami i darł ryja na kolegów? Brożek czy Mały
Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.10.2009, 18:10
Dokładnie gra Diaza denerwuje ogromna ilość strat !!! Poza tą przewrotką do małego to zupełnie nic dobrego niepokazał

A Brożek chyba czeka na nowy stadion bo bez napięcia meczowego niechce mu się grać

Fajnie że 3 pkt ale Wisła nadal gra brzydki szarpany footbal a Skorża tego niepotrafi odmienić
Ostatnio edytowane przez TymonPRO : 24.10.2009 o godz. 18:13.
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
tomasz_19
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 24.10.2009, 18:11
nie rozumiem waszych postów... Łobo (choć go nie lubie) był dziś obok Jirsaka najlepszym piłkarzem na boisku...
"Ludzie są tacy głupi, że to działa. Niesamowite!" - M.M.
J***Ć pis!!!
Odpowiedz cytując
masterlag
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 24.10.2009, 18:11
I po meczu. Mecz nudny. Ja rozumiem, że mecz z Piastem to nie to samo co z Lechem, ale jednak.
O ile gra nam w miarę idzie, tak wykorzystywanie sytuacji dalej jest bardzo słabe, dramatyczne.
Dalej, Łobo poza wrzutkami się nie nadaje. Bo o ile dziś nawet nawet grał, to nie zachwycał. Na tle takiego rywala to cała nasza drużyna powinna błyszczeć.
Dalej, Mamy dużo więcej kasy niż Ruch czy Polonia Bytom. A co? Mamy kilka pktów więcej niż oni! Na miejscu pana Bogusia wstrzymałabym im wypłaty na jakiś ta czas, żeby się wzięli do roboty! I Skorża powinien na młodych postawić: Burligę, Leszczaka, Rado... Dlaczego by nie? Oni śmiem twierdzić będą ambitniej grać, walczyć niż te naszego pierwszoskładowe gwiazdki... :|

Pozostaje tylko radość z tego, że jednak mamy 3 pkt
E: *sito*- myślę, że można obstawić remis ...
Ostatnio edytowane przez masterlag : 24.10.2009 o godz. 18:14.
Krakowska Wiślaczka!
Odpowiedz cytując
Ikki
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 24.10.2009, 18:12
Bardzo dobre spotkanie Jirsaka tylko co z tego skoro nasi "napastnicy" nie potrafią strzelać To co oni wyprawiają to jakieś kpiny. Brożkowi jakby się nie chciało, Małecki oczekuje cudownych, perfekcyjnych zagrań, a sam przy prostych ma problemy

Mecz spokojnie zagrany, z pewnością i z myślą... gdyby oni coś wykorzystali, a tak znów nerwówka do ostatnich minut. Mimo wszystko gramy fajną piłkę za to plus do Skorży. On za napastników strzelał nie będzie, a na rezerwie też zbytnio ich nie ma... ale jest np. Leszczak. I tu chyba największy minus dla Skorży. Jak była okazja wpuścić około 80-85 minuty Leszczaka/Burligę za Brożka, lub Rado za Kirma to zmienia +90. Dla zabrania czasu ok, lecz dla zgrywania młodych- bezsensu.

Coraz bardziej irytuje Diaz w środku... przy odbiorze jakoś daje radę, lecz nie ma pomysłu co później z tą piłką zrobić i ciągłe jej przetrzymywanie.
Odpowiedz cytując
Hives4
Banita

Od: 06.2008

Stary 24.10.2009, 18:12
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Lobodzinski to dywersant. Jestem w stanie zrozumiec wiele decyzji personalnych Skorzy, ale utrzyywanie w druzynie tego... tego WOJCIECHA to zakrawa na jakis ponury zart.
Twój komentarz to żart i to beznadziejny. Łobo był jednym z lepszych Wiślaków na boisku. Ale raz uprzedzony do zawodnika będziesz truł przy każdej okazji...
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 24.10.2009, 18:13
brak słów.

Dzięki Marcelo za 3 pkt.
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 24.10.2009, 18:13
Paweł Brożek z taka mentalnoscia nie da sobie rady w zadnym klubie europejskim.
Za darcie ryja i machanie rekami...po 1 czy 2 kolejce usiadl by sobie na lawce.

Ja czekam na powrot Boguskiego i Garguly!
Moze oni wreszcie cos rozruszaja ta gre.

Odpowiedz cytując
TymonPRO
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 24.10.2009, 18:16
Kogoś bedzie trzeba pożegnać bo miejsca dla Mauro Jirsaka Sobola i Garguły niema a mamy jeszcze Gołosia
Ce..... Nas Pojęcie, Którego Wy Nie Znacie <<<<<<<<* WIERNOŚĆ *>>>>>>>> <<< Dzisiaj wrogu Wczoraj Bracie>>>
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 24.10.2009, 18:18
7 kotów napisał(a):Wyświetl post
Mamy dramatyczną ławkę rezerwowych. Modlę się, aby wrócili Garguła i Boguski, ale ich forma po takiej absencji to ogromna niewiadoma. Jak można było dopuścić do takiej sytuacji?

Młodych można i powinno się wpuszczać, ale jak się prowadzi 2 bramkami, przynajmniej na razie. Niech mają szansę się ogrywać. Teraz to powinniśmy mieć wartościowych zmienników na ławie, bo popisów Łobo czy Kirma nie da się oglądać.

A Mały i Brożek P.? Przydałby im się występ w młodej ekstraklasie, ale kogo za nich wystawić?
Odpowiedz cytując
christof20
Senior Member

Od: 10.2003

Stary 24.10.2009, 18:20
Strasznie wymęczone to zwycięstwo. Znowu mieliśmy porażającą skuteczność, w czym przodował dzisiaj Małecki (4 strzały, 0 celnych).
"Pałka się przegła" - F.Kiepski
Odpowiedz cytując
thechris
Senior Member

Od: 08.2003

Stary 24.10.2009, 18:22
Ależ oglądanie tego tzw. futbolu było męczące.

W skali 1-10:

Cebanu - 1 (bramkarz to jego nominalna pozycja?)
Pi. Brożek - 5
Marcelo - 6
Głowacki - 2 (spokojnie mógłby dostać ze 3 żółte w drugiej połowie)
Alvarez - 2
Kirm - 1
Diaz - 2 (byłoby "1" ale Kirm zagrał jeszcze słabiej co nie było łatwe)
Jirsak - 2 (jw.)
Łobo - 7
Małecki - 2
Brożek - 1 (co z tego, że strzelił bramkę jeśli w tej sytuacji zrobił praktycznie wszystko, żeby jej nie zdobyć... natomiast bramkarz postarał się jak mógł, żeby jednak gola puścić...)
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 24.10.2009, 18:23
Ufff, troche nerwow bylo. Przyznam szczerze ze po wyrownaniu i tym co Wislacy grali w nastepnych paru minutach zaczalem dopuszczac mysl ze tego nie wygramy :(

Ogolnie nie podobala mi sie gra calego zespolu. Ewidentnie nie byli zmotywowani odpowiednio i brakowalo zaangazowania. Poki Piast niie zobaczyl ze nie ma sie czego bac jeszcze to jakos wygladalo ale pozniej jak sie otrzasneli to juz mecz sie nieco wyrownal.

Dla mnie w Wisle na miare oczekiwan zagral tylko Marcelo. Cala reszta mniej lub bardziej ponizej.
Brozek to chyba z szatni po przerwie nie wyszedl. JEdno podanie do Malego widzialem i nic wiecej...
Kirm slabo, Diaz chaotycznie i duzo fauli jak zwykle, Maly nieskutecznie i sie drze znowu.
Lobodzinski zagral najlepiej od dawna ale to i tak tylko srednia ligowa, nic ponad to. Co do Jirsaka mam maieszane odczucia, bo zagral pare ciekawych pilek ale jak na rozgrywajcego uciekal od gry za czesto.

3 punkty dobre ale cala reszta niezadawalajaca.
DysoN
Odpowiedz cytując
Natkan
Senior Member

Od: 02.2008

Stary 24.10.2009, 18:24
Jirsak na plus tak jak Łobo i nasza obrona. Na minus dla mnie zdecydowanie Diaz i poźna zmiana Brożka bo go nie widziałem w 2 połowie oprócz zmiany. Powinien już kolo 75-80 zejść. Irytowały mnie także wykopy Cebanu. Raz zagrał źle to nie wyciągnął wniosków tylko znowu nonszalancja i znowu niebezpiecznie. Małecki aktywnie i walczyl pamiętam raz jak stracił piłkę i gonił za gościem pod okolicę pola karnego i odzyskał ją nie to co niektórzy co stracą i zrezygnowani patrzą na kontre. Wisła chciała na luzaka wygrać mecz bo po 1-0 powinni minimum na 2 albo 3-0 strzelić i jest spokój a ono wolą liczyć że może tamci nie strzelą i znowu nerwowka.
Second Place is for Losers
Jazda Jazda Jazda Biała Gwiazda
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów