The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia?
Gołota 95 38,15%
Adamek 145 58,23%
W ostatniej chwili walkę odwołają 13 5,22%
Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
3rider
Senior Member

Od: 02.2003

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 21.10.2009, 23:09
Sprostujmy: Golota po ucieczce z ringu nie jest juz bokserem. Mozna pasc na dechy, ale nie uciec jak baba na oczach wielomilionowej publiki. Naprawde chlop jak dab, a jaj zero. Ratuje go o 30kg (!) wieksza masa od Gorala, inaczej musialby juz przed walka obmyslac droge ucieczki. Respekt dla Adamka, ze walczy z ciezszymi od siebie o 30kg i licze, ze opuka mu facjate pokazujac jak zwykle ciekawy boks. Ciezka walka dla obu.

Gołota
waga: 120 kg
wzrost: 193 cm
zasięg: 201 cm

Adamek
waga: 90,5 kg
wzrost: 187 cm
zasięg: 205 cm
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
Odpowiedz cytując
Kolumbus
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 21.10.2009, 23:16
Teraz Tomek waży więcej niż 90,5 kg bo to jest prawie limit wagi junior ciężkiej teraz podejrzewam, że z 95 będzie lekko może i więcej.W wywiadach mówili z Gmitrukiem, że cięższy jest o ile sie nie myle nawet.

Jedno jest pewne - bedzie ciekawie
piekna zaba w podpisie

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 22.10.2009, 08:46
Bardzo ciekawa walka się zapowiada. Gołoto co zrobił to zrobił. Jak walczył tak walczył. Podobnie jak wielu sądzę, że przez samego siebie nie był nigdy chamiponem. Ale z drugiej strony nazywanie kogoś kto boksował z najlepszymi pięściarzami świata tchórzem to lekka przesada Panowie..

Nie wiem kto wygra ale liczę na dobry boks. Z jednej strony lepiej żeby Adamek wygrał, jest młodszy i ma więcej czasu żeby walczyć o najwyższe cele. Z drugiej jednak czy on się nadaje do najcięższej kategorii? A Gołota? Nawet jak wygra to czy jest REALNA szansa na jego kolejną już walkę o mistrzostwo? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć..
Odpowiedz cytując
Above
Voyage! Voyage!

Od: 02.2004

Stary 22.10.2009, 21:41
Gołota przyjmie 20 ciosów i nawet nie poczuje.
Aż w końcu porządnie przy.......i i Adamek leży.

btw - dlaczego większość osób woli żeby wygrał Adamek?
Nie wiem jak jest z osobami na forum bo mi sie nie chce czytać całego tematu ale jak rozmawiam ze znajomymi to większość twierdzi, że Gołota polegnie. Ja tam wole, żeby większy wygrał
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
Odpowiedz cytując
Cetnik
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 22.10.2009, 21:54
Jeżeli Andrew przetrzyma początkowy atak Adamka (który na pewno zastosuje taktyke Lewisa lub Brewstera) i będzie w dobrej kondycji przez całą walke to może byc ciekawie i zdarzy się może hm niespodzianka. W każdym razie przez sentyment do Andrew będe mu kibicował w tej walce..by mu w końcu coś się udało..przynajmniej na koniec tej 'kariery'.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 22.10.2009, 21:59
Above napisał(a):Wyświetl post
btw - dlaczego większość osób woli żeby wygrał Adamek?
Ja tam wole dla tego że Endrjiu to już emeryt, a Adamek może jeszcze pokazać kilka ciekawych walk - no i za to kozaczenie Gołoty w TV - nie wiem , może Adamek tez kozaczy ale jakoś Endrjiu mi utkwił.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
WiślakNH
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 22.10.2009, 22:35
3rider napisał(a):Wyświetl post

Gołota
waga: 120 kg
wzrost: 193 cm
zasięg: 201 cm

Adamek
waga: 90,5 kg
wzrost: 187 cm
zasięg: 205 cm

Adamek sie wypowiadał,że jego waga w granicach 97-98 kg i taką będzie chciał do walki podtrzymać.
Jak to?Zasięg ma Adamek większy?
Miasto Kraków - pozdrowienia dla Dobrych Chłopaków !!

Odpowiedz cytując
Kocur
semper fi

Od: 09.2003

Stary 22.10.2009, 23:01
Właśnie że Andrew to emeryt to niech ma od życia trochę radości na starość

A poza tym - prawdziwy Polak i nigdy się z tym nie krył poza tym potrafi jak prawdziwy Polak nie tylko w ringu przyp...lić - vide Włocławek i Sopot
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
Odpowiedz cytując
Konrad.
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2003

Stary 22.10.2009, 23:53
Miałem ****a 11 lat wtedy, tyle godzin oglądałem te chujowe walki, żeby potem oglądnąć to...

http://www.youtube.com/watch?v=iHb-OuNFL5c

Ja wiem, że to sport, boks i w ogóle... Ale jak można było tak po prostu zejść z ringu?

I to dwa razy!

Dlatego jutro kibicuje Adamkowi... Chodź bez entuzjazmu...
Ddf
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 23.10.2009, 00:30
1q2 napisał(a):Wyświetl post
no i za to kozaczenie Gołoty w TV - nie wiem , może Adamek tez kozaczy ale jakoś Endrjiu mi utkwił.
Nie bądź dzieckiem. Toż to standardowy "rant", jak przed każdą większą walką, mający wzbudzić zainteresowanie mediów i kibiców.
Jak widać skuteczny. Mamy już dwa obozy - zwolenników wielkiego (niech to każdy interpretuje jak chce) boksera, który kilkukrotnie otarł się o mistrzostwo świata najcięższej kategorii oraz boksera, który nigdy tego zaszczytu nie dostąpi. Pod względem sportowym to jest lipa, ale przynajmniej chłopakom udało się trochę podgrzać atmosferę.

Pojedynek Gołota z czasów walki z Bowem kontra dzisiejszy Adamek - to by miało sens. Dałbym Adamkowi jakieś trzydzieści sekund w pionie. Czterdzieści, gdyby uwiesił się na linach.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.10.2009, 00:59
Zobaczymy...sport i boks nie takie historie widzial(mam tu na mysli glownie Golote), ze wydawaloby sie sportowiec skonczony osiaga wielki sukces(i nie mowie tutaj o zwyciestwie nad Adamkiem, ale o tytule). Kibicowalem zawsze obu i jestem w patowej sytuacji. Licze na dobry boks i niech wygra lepszy.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2009, 01:12
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Nie bądź dzieckiem. Toż to standardowy "rant", jak przed każdą większą walką, mający wzbudzić zainteresowanie mediów i kibiców..
Ok - tylko mam nadzieje że Gołota potwierdzi swoje słowa w ringu - nie że ma wygrać ale dać radę

ps.
Ja tam jestem z obozu pt. niech wygra lepszy i niech nie będzie cyrku a konkretna napierdalanka - natomiast w sumie rozumiem obydwu bokserów - Adamek jest w cugu ale ogólnie boks przeżywa wielki kryzys a jemu nie chce się bić za 'grosze'.Gołota to emeryt więc każda walka gdzie ma gwarancje konkretnej kasy mu będzie pasowała.
Więc pytanie 'why' ma tylko jedną odpowiedź
Moim zdaniem Adamek wygra ale jak tego nie wiem
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 23.10.2009, 10:11
Gołota trenuje z Lepperem.
http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/...Lepperem_.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.10.2009 o godz. 10:34.
Odpowiedz cytując
mitmichael
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2008

Stary 23.10.2009, 10:57
Cetnik napisał(a):Wyświetl post
Jeżeli Andrew przetrzyma początkowy atak Adamka (który na pewno zastosuje taktyke Lewisa lub Brewstera) i będzie w dobrej kondycji przez całą walke to może byc ciekawie i zdarzy się może hm niespodzianka. W każdym razie przez sentyment do Andrew będe mu kibicował w tej walce..by mu w końcu coś się udało..przynajmniej na koniec tej 'kariery'.
Obys tylko sie nie zdziwił jak Gołota ucieknie z ringu, znowu Adamek jest moim faworytem odkad sie dowiedziałem, ze bedzie ta walka. Z szacunkiem dla Gołoty ale jakos nie wierze w jego zwyciestwo po ostatnich niespodziankach. Walka Stulecia Polskiego Boksu - mozna tak powiedziec. Zeby tylko zapowiedzi wszystko potwierdziły.
Odpowiedz cytując
TSWojtas
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2009, 14:59
jutro kibicuje Gołocie - za lata 90 !

aleksander buksa - prostytutka bez Honoru
Odpowiedz cytując
Misterio
Junior Member

Od: 05.2008

Stary 23.10.2009, 17:19
Ja myślę, że walkę wygra Gołota.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 23.10.2009, 17:26
na ktora godzinie jest przewidywana ta walka?
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
Mako
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 23.10.2009, 17:58
Aaaaaandreeeeew Come On!!!!!

Z sentymentu za Gołotą.

A Adamka lubie ale jego miejsce jest w półcięzkiej raczej. Do cięzkiej poszedł chyba tylko dla kasy...
Odpowiedz cytując
For_FuN_
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 23.10.2009, 18:03
http://www.tvn24.pl/-1,1625352,0,1,o...wiadomosc.html - troche, jak mniejszy brat przy Golocie .
Odpowiedz cytując
wierny
Senior Member

Stary 23.10.2009, 18:04
Prawie 20 kilogramów różnicy po oficjalnym ważeniu. Wygra Andrew
Odpowiedz cytując
Coglin
Senior Member

Stary 23.10.2009, 18:06
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post

ok. 22:30-23:00 polskiego czasu.
Wisła Kraków
Odpowiedz cytując
Żmijka
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.

Od: 10.2003

Stary 23.10.2009, 18:08
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
Około 23 ma być.

Sportowo z jednej strony Gołota jest większy, silniejszy, masywniejszy i to napewno daje mu to przewagę.
Z drugiej stronu Adamek jest sprytniejszy, szybszy, lepszy kondycyjnie raczej. Jeśli Adamek "przeżyje" jakieś 5-6 rund to potem może być już różnie

Kibicowała będę Adamkowi, bo poprostu go lubię Gołoty nigdy nie lubiłam, nawet za najlepszych czasów - niestety jest dla mnie marną osobą.
Odpowiedz cytując
Jery
Senior Member

Stary 23.10.2009, 19:05
Gołota Gołota Gołota! Niestety coś przeczuwam, że wygra na punkty Adamek, a Gołota będzie miał dobrą okazję do zakończenia kariery... Takie walki to jest biznes, obaj zarobią, a Adamkowi otworzy się droga do kariery w wadze ciężkiej. Niemniej jednak uważam, że Gołota to jeden z lepszych pięściarzy w historii, co by o nim nie mówić, a Adamek... No cóż takich jak on jeszcze będzie wielu.
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Od: 08.2008

Stary 23.10.2009, 21:37
Ładneee jaja się dzieja...Szpilka w Areszcie...eh szkoda chłopaka:/ Mam nadzieje ze go wyciagnam do jutra....
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 23.10.2009, 21:54
A szczerze już liczyłem, że Bartnik nauczy młodego pokory... ;]
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Stary 23.10.2009, 21:56
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
A szczerze już liczyłem, że Bartnik nauczy młodego pokory... ;]
Powiem Ci że się mylisz... ja mysle że za 2-3 lata będzie o Szpilce bardzo głosno bo widac...ze chlopak ma talent do boksowania...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 23.10.2009, 22:25
A nie wiecie za co go aresztowali ?

EDIT: Spoko już wiem, bójka w Pubie.
Ostatnio edytowane przez fialo : 23.10.2009 o godz. 22:39.
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Zarko42
Senior Member

Od: 11.2005

Stary 23.10.2009, 22:54
taki mały offtop, czy wie ktoś którego krakowskiego klubu "fanem" jest szpilka?
Odpowiedz cytując
walkeroo
Senior Member

Stary 23.10.2009, 22:57
Zarko42 napisał(a):Wyświetl post
taki mały offtop, czy wie ktoś którego krakowskiego klubu "fanem" jest szpilka?
Oczywiscie ze to nasz człowiek...
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 24.10.2009, 11:39
walkeroo napisał(a):Wyświetl post
Powiem Ci że się mylisz... ja mysle że za 2-3 lata będzie o Szpilce bardzo głosno bo widac...ze chlopak ma talent do boksowania...
Ok - może i ma ;] Mimo wszystko Bartnik to Bartnik, technicznie jest świetny, może szybkość już nie ta ale fajnie by było zobaczyć tą walkę. Młody mógłby się nauczyć sporo.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów