|
|||||||
| Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie |
| Wyświetl wyniki ankiety: Walka stulecia? | |||
| Gołota |
|
95 | 38,15% |
| Adamek |
|
145 | 58,23% |
| W ostatniej chwili walkę odwołają |
|
13 | 5,22% |
| Ankieta wielokrotnego wyboru Głosujących: 249. Nie możesz głosować w tej ankiecie | |||
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 02.2003
Offline |
|
|
Sprostujmy: Golota po ucieczce z ringu nie jest juz bokserem. Mozna pasc na dechy, ale nie uciec jak baba na oczach wielomilionowej publiki. Naprawde chlop jak dab, a jaj zero. Ratuje go o 30kg (!) wieksza masa od Gorala, inaczej musialby juz przed walka obmyslac droge ucieczki. Respekt dla Adamka, ze walczy z ciezszymi od siebie o 30kg i licze, ze opuka mu facjate pokazujac jak zwykle ciekawy boks. Ciezka walka dla obu.
Gołota waga: 120 kg wzrost: 193 cm zasięg: 201 cm Adamek waga: 90,5 kg wzrost: 187 cm zasięg: 205 cm ![]()
HENRYK TOMASZ REYMAN (1897-1963) – piłkarz (środkowy napastnik), podpułkownik Wojska Polskiego. Walczył w I wojnie światowej, wojnie polsko-bolszewickiej, w czasie powstań śląskich, uczestnik kampanii wrześniowej, ranny w bitwie nad Bzurą. Dowódca I batalionu 37. pułku piechoty z Kutna. W latach 1910-1933 występował w Wiśle Kraków, w barwach której w latach 1927-33 grając w lidze zdobył 109 goli. 9-krotny reprezentant kraju, w 1924 kapitan reprezentacji na Olimpiadzie w Paryżu.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
Teraz Tomek waży więcej niż 90,5 kg bo to jest prawie limit wagi junior ciężkiej teraz podejrzewam, że z 95 będzie lekko może i więcej.W wywiadach mówili z Gmitrukiem, że cięższy jest o ile sie nie myle nawet.
Jedno jest pewne - bedzie ciekawie |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Bardzo ciekawa walka się zapowiada. Gołoto co zrobił to zrobił. Jak walczył tak walczył. Podobnie jak wielu sądzę, że przez samego siebie nie był nigdy chamiponem. Ale z drugiej strony nazywanie kogoś kto boksował z najlepszymi pięściarzami świata tchórzem to lekka przesada Panowie..
Nie wiem kto wygra ale liczę na dobry boks. Z jednej strony lepiej żeby Adamek wygrał, jest młodszy i ma więcej czasu żeby walczyć o najwyższe cele. Z drugiej jednak czy on się nadaje do najcięższej kategorii? A Gołota? Nawet jak wygra to czy jest REALNA szansa na jego kolejną już walkę o mistrzostwo? Jakoś ciężko mi w to uwierzyć.. |
|
|
|
Voyage! Voyage!
Od: 02.2004
Offline |
|
|
Gołota przyjmie 20 ciosów i nawet nie poczuje.
Aż w końcu porządnie przy.......i i Adamek leży. btw - dlaczego większość osób woli żeby wygrał Adamek? Nie wiem jak jest z osobami na forum bo mi sie nie chce czytać całego tematu ale jak rozmawiam ze znajomymi to większość twierdzi, że Gołota polegnie. Ja tam wole, żeby większy wygrał ![]()
RÓWNIK ZA WISŁĄ!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
Jeżeli Andrew przetrzyma początkowy atak Adamka (który na pewno zastosuje taktyke Lewisa lub Brewstera) i będzie w dobrej kondycji przez całą walke to może byc ciekawie i zdarzy się może hm niespodzianka. W każdym razie przez sentyment do Andrew będe mu kibicował w tej walce..by mu w końcu coś się udało..przynajmniej na koniec tej 'kariery'.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Ja tam wole dla tego że Endrjiu to już emeryt, a Adamek może jeszcze pokazać kilka ciekawych walk - no i za to kozaczenie Gołoty w TV - nie wiem , może Adamek tez kozaczy ale jakoś Endrjiu mi utkwił.
![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
Adamek sie wypowiadał,że jego waga w granicach 97-98 kg i taką będzie chciał do walki podtrzymać. Jak to?Zasięg ma Adamek większy? |
|
|
|
semper fi
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Właśnie że Andrew to emeryt to niech ma od życia trochę radości na starość
![]() A poza tym - prawdziwy Polak i nigdy się z tym nie krył poza tym potrafi jak prawdziwy Polak nie tylko w ringu przyp...lić - vide Włocławek i Sopot ![]()
MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Miałem ****a 11 lat wtedy, tyle godzin oglądałem te chujowe walki, żeby potem oglądnąć to...
http://www.youtube.com/watch?v=iHb-OuNFL5c Ja wiem, że to sport, boks i w ogóle... Ale jak można było tak po prostu zejść z ringu? I to dwa razy! Dlatego jutro kibicuje Adamkowi... Chodź bez entuzjazmu... ![]()
Ddf
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2005
Offline |
|
Jak widać skuteczny. Mamy już dwa obozy - zwolenników wielkiego (niech to każdy interpretuje jak chce ) boksera, który kilkukrotnie otarł się o mistrzostwo świata najcięższej kategorii oraz boksera, który nigdy tego zaszczytu nie dostąpi. Pod względem sportowym to jest lipa, ale przynajmniej chłopakom udało się trochę podgrzać atmosferę.Pojedynek Gołota z czasów walki z Bowem kontra dzisiejszy Adamek - to by miało sens. Dałbym Adamkowi jakieś trzydzieści sekund w pionie. Czterdzieści, gdyby uwiesił się na linach. ![]()
Już za cztery lata,
Już za cztery lata, Może będzie Ekstraklasa!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
Zobaczymy...sport i boks nie takie historie widzial(mam tu na mysli glownie Golote), ze wydawaloby sie sportowiec skonczony osiaga wielki sukces(i nie mowie tutaj o zwyciestwie nad Adamkiem, ale o tytule). Kibicowalem zawsze obu i jestem w patowej sytuacji. Licze na dobry boks i niech wygra lepszy.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
![]() ps. Ja tam jestem z obozu pt. niech wygra lepszy i niech nie będzie cyrku a konkretna napierdalanka - natomiast w sumie rozumiem obydwu bokserów - Adamek jest w cugu ale ogólnie boks przeżywa wielki kryzys a jemu nie chce się bić za 'grosze'.Gołota to emeryt więc każda walka gdzie ma gwarancje konkretnej kasy mu będzie pasowała. Więc pytanie 'why' ma tylko jedną odpowiedź ![]() Moim zdaniem Adamek wygra ale jak tego nie wiem ![]() ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
Gołota trenuje z Lepperem.
http://www.dziennik.pl/zycienaluzie/...Lepperem_.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 23.10.2009 o godz. 10:34.
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2008
Offline |
|
![]()
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
jutro kibicuje Gołocie - za lata 90 !
|
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Ja myślę, że walkę wygra Gołota.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
na ktora godzinie jest przewidywana ta walka?
![]() 1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2005
Offline |
|
|
Aaaaaandreeeeew Come On!!!!!
Z sentymentu za Gołotą. A Adamka lubie ale jego miejsce jest w półcięzkiej raczej. Do cięzkiej poszedł chyba tylko dla kasy... ![]()
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2004
Offline |
|
|
http://www.tvn24.pl/-1,1625352,0,1,o...wiadomosc.html - troche, jak mniejszy brat przy Golocie
. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Prawie 20 kilogramów różnicy po oficjalnym ważeniu. Wygra Andrew
![]()
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
ok. 22:30-23:00 polskiego czasu. ![]()
Wisła Kraków
|
|
|
|
Forumowiczka z jadem. Nietrującym.
Od: 10.2003
Offline |
|
|
Około 23 ma być.
Sportowo z jednej strony Gołota jest większy, silniejszy, masywniejszy i to napewno daje mu to przewagę. Z drugiej stronu Adamek jest sprytniejszy, szybszy, lepszy kondycyjnie raczej. Jeśli Adamek "przeżyje" jakieś 5-6 rund to potem może być już różnie ![]() Kibicowała będę Adamkowi, bo poprostu go lubię Gołoty nigdy nie lubiłam, nawet za najlepszych czasów - niestety jest dla mnie marną osobą. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gołota Gołota Gołota!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2008
Offline |
|
|
Ładneee jaja się dzieja...Szpilka w Areszcie...eh szkoda chłopaka:/ Mam nadzieje ze go wyciagnam do jutra....
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
A szczerze już liczyłem, że Bartnik nauczy młodego pokory... ;]
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2006
Offline |
|
|
A nie wiecie za co go aresztowali ?
EDIT: Spoko już wiem, bójka w Pubie.
Ostatnio edytowane przez fialo : 23.10.2009 o godz. 22:39.
![]()
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly
Listen fucking stars - you're breaking our hearts!! |
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2005
Offline |
|
|
taki mały offtop, czy wie ktoś którego krakowskiego klubu "fanem" jest szpilka?
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Offline |
|
|
Ok - może i ma ;] Mimo wszystko Bartnik to Bartnik, technicznie jest świetny, może szybkość już nie ta ale fajnie by było zobaczyć tą walkę. Młody mógłby się nauczyć sporo.
|
|
|