The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Denethor
Senior Member

Od: 08.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 18.10.2009, 21:25
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Takim aktywnie działającym managerem (właścicielem) jest Wojciechowski z Polonii Warszawa.... tez myślał że wie i zaczął zmieniać. Efektów nie widać... nie licząc cudu Przyrowskiego przy karnym w meczu z Odrą
A Ruch i Polonia Bytom kiedyś osłabną.
OK. Skoro tak, to faktycznie nie róbmy nic. Będziemy liczyć na to, że rywale do MP sami się w jakiś sposób wyeliminują zostawiając nam trofeum !
Masz rację. Nie zmieniajmy nic !
Jakoś to będzie.
p.s.
Co do Polonii i Ruchu, obyśmy się nie obudzili z ręką w nocniku...
Nie bądźmy tacy pewni siebie. Przed dzisiejszym meczem, Panowie Skorża i Czerwiec też twierdzili, że interesują ich tylko trzy punkty. Goście byli żądni zmazania plamy z ostatnich niepowodzeń z konfrontacji z lokomotywą. Jak się skończyło, to już wiemy...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.10.2009, 21:32
Denethor napisał(a):Wyświetl post
OK. Skoro tak, to faktycznie nie róbmy nic. Będziemy liczyć na to, że rywale do MP sami się w jakiś sposób wyeliminują zostawiając nam trofeum !
Jakoś to będzie.
p.s.
Nie bądźmy tacy pewni siebie. Przed dzisiejszym meczem, Panowie Skorża i Czerwiec też twierdzili, że interesują ich tylko trzy punkty. Goście byli żądni zmazania plamy z ostatnich niepowodzeń z konfrontacji z lokomotywą. Jak się skończyło, to już wiemy...
Bo tak jest... wygrywa ten ligę co mniej razy skusi

Coś chciałbyś zmienić ale nie wiesz co i jak to zmienić! Cupiał też nie wie jak Ty czy Ja i dlatego mądrze zostawił to co jest (czyli walka o MP) niż zacząć eksperymentować na żywym organizmie jak Wojciechowski na Polonii i walczyć o środek tabeli. (Owszem jakby była kasa w klubie to wiem jak poprawić naszą grę, każdy wie... )

Lepsze jest wrogiem dobrego. Ale lepiej mieć to dobre niż chaos jak w Polonii. Tak trudno zrozumieć?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Od: 11.2002

Stary 18.10.2009, 21:32
Toteż poczekajmy aż się to coś wydarzy anie płaczmy na zapas. Jeśli odpadniemy z zespołem klasy Levadi ponownie to będę pierwszy za zwolnieniem trenera. Piłkarzy też. Ale na razie to musimy do tych pucharów awansować, nie mówiąc o zdobyciu MP

I w drodze po MP mieliśmy 2 potkniecie. To mnie interesuje... a nie jakieś puchary za rok.
No jasne, poczekajmy, aż nas druga Levadia wywali z pucharów...
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 18.10.2009, 21:33
Jakoś to będzie.
p.s.
OK zmieńmy coś... co proponujesz Denethor Wyrzucić trenera, bez formy Brożka, nędznego Jirsaka, beznadziejnego Łobodzińskiego, pyskatego Małeckiego Kupić za ile i kogo Zatrudnić jakiego trenera I za ile Jest jak jest - oczywiście, że może byc lepiej, przedstaw wobec tego propozycje zmian i przewidywany na to budżet. Podaj też recepte na wyzwolenie większej ambicji w piłkarzach....
OLE SUPER WISEŁKA, OLE SUPER WISEŁKA...
MARTINA - I BELIEVE YOU!!
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:34
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Ani to mecz na szczycie ani ligowy klasyk. Co to za klasyk z drużyną bez sukcesów istniejącą kilka lat? Mieli udaną jedną runde poprzedniego sezonu.

Gdzie widzieliście ten brak ambicji? W moim odczuciu to był brak umiejętności...
Ad 1) Po Twojej wypowiedzi można by sadzić, że jesteś młodym kibicem.
Otóż, czuję się w obowiązku przypomnieć Ci zatem, że spotkania Wisły z Lechem, czy było to w latach 80-tych czy 90-tych zawsze elektryzowały środowisko piłkarskie i kibicowskie.
Ad 2) Kolejorz istnieje od kilku lat ?!
Lech, od kiedy pamiętam zawsze miał apetyt na najwyższe laury. A to, że im nie wychodziło, to już inna sprawa. My do LM też się nie możemy dopchać, mimo, że bardzo chcemy. Też mamy apetyt...
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:36
morgenes napisał(a):Wyświetl post
No jasne, poczekajmy, aż nas druga Levadia wywali z pucharów...
Miałeś kolego podać receptę jak bez kasy na transfery coś zmienić i dobrze pograć w pucharach. Słucham! Pewnie wielu "managerów" słucha

Może jakiś pomysł podsuniesz Cupiałowi, Wilczkowi itd Bo ponarzekać to i ja mogę.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 18.10.2009, 21:42
Ad 1) Po Twojej wypowiedzi można by sadzić, że jesteś młodym kibicem.
Otóż, czuję się w obowiązku przypomnieć Ci zatem, że spotkania Wisły z Lechem, czy było to w latach 80-tych czy 90-tych zawsze elektryzowały środowisko piłkarskie i kibicowskie.
Ad 2) Kolejorz istnieje od kilku lat ?!
Lech, od kiedy pamiętam zawsze miał apetyt na najwyższe laury. A to, że im nie wychodziło, to już inna sprawa. My do LM też się nie możemy dopchać, mimo, że bardzo chcemy. Też mamy apetyt...
Ad 1) Tak jestem młodym kibicem Może i elektryzowały, tyle że teraz Lech to już nie ten Lech z lat 80-90-tych tylko jakiś dziwny twór powstały pare lat temu w wyniku fuzji (nazwijcie to jak chcecie) z Amiką, co zresztą przy okazji afery korupcyjnej przyznał ktoś z zarządu tego klubu.
Ad 2) To co wyżej.
Hehe apetyt na najwyższe laury to może mieć nawet Dolcan Ząbki, tylko co z tego skoro na apetytach sie kończy.

Mnie te mecze z Amiką nie elektryzują i nigdy nie będą elektryzować tak jak derby czy klasyki z Legią.

Koniec offtopa z mojej strony, pozdrawiam
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:42
Bo tak jest... wygrywa ten ligę co mniej razy skusi

Coś chciałbyś zmienić ale nie wiesz co i jak to zmienić! Cupiał też nie wie jak Ty czy Ja i dlatego mądrze zostawił to co jest (czyli walka o MP) niż zacząć eksperymentować na żywym organizmie jak Wojciechowski na Polonii i walczyć o środek tabeli. (Owszem jakby była kasa w klubie to wiem jak poprawić naszą grę, każdy wie... )

Lepsze jest wrogiem dobrego. Ale lepiej mieć to dobre niż chaos jak w Polonii. Tak trudno zrozumieć?
Przyjacielu. Ani ja tego nie wiem ani Ty. Dlatego Pan Cupiał wypłaca gigantyczne wynagrodzenie ludziom, którym się wydaje, że doskonale znają temat i są w stanie rozwiązać problem, gdy taki się pojawi. Prawda jest taka, że kolesie g***no wiedzą ale swoje stołki w dalszym ciągu piastują !
To o takich "fachowcach" mowa !
To najwyższa pora, żeby znaleźć na ich miejsce takich ludzi, którzy po pierwsze naprawdę znają się na piłce i zarządzaniu a po drugie leży im na sercu dobro naszego klubu ! (casus Pan Praski - facet z kosmosu, bez znajomości tematu, bez kwalifikacji itp. itd. Ta osóbka wpadła mi jako pierwsza do głowy. Ale znalazło by się ich sporo).
Odpowiedz cytując
willow
a.k.a. morgenes

Stary 18.10.2009, 21:45
Miałeś kolego podać receptę jak bez kasy na transfery coś zmienić i dobrze pograć w pucharach. Słucham! Pewnie wielu "managerów" słucha

Może jakiś pomysł podsuniesz Cupiałowi, Wilczkowi itd Bo ponarzekać to i ja mogę.
A co ja jestem, aptekarz, żeby receptę podawać? Nie wiem, jak to zmienić, nie mam pojęcia. Ale też i za to mi nie płacą. Natomiast po to jest to forum, żeby pisać, co komu na sercu leży i dyskutować o tym. Skoro Skorża zarabia ciężką kasę, podobnie z resztą jak nasi piłkarze, to niech wykonują swój zawód jak należy. Gdybym ja się opierdzielał w pracy, to bym wyleciał na zbity pysk.

Jedną rzecz sobie Kolego zapamiętaj: Nie ma ludzi nie zastąpionych.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:49
morgenes napisał(a):Wyświetl post
A co ja jestem, aptekarz, żeby receptę podawać? Nie wiem, jak to zmienić, nie mam pojęcia. Ale też i za to mi nie płacą. Natomiast po to jest to forum, żeby pisać, co komu na sercu leży i dyskutować o tym. Skoro Skorża zarabia ciężką kasę, podobnie z resztą jak nasi piłkarze, to niech wykonują swój zawód jak należy. Gdybym ja się opierdzielał w pracy, to bym wyleciał na zbity pysk.

Jedną rzecz sobie Kolego zapamiętaj: Nie ma ludzi nie zastąpionych.
A ja jakiś psycholog żeby twojego płaczu i jęków słuchać?

Jak się ma kasę to możesz wszystko i "wszystkich" zastąpić, a jak jej nie masz to musisz się cieszyć z tego co masz (Ty Kolego sobie to zapamiętaj)

To tak a propo darmowych porad
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 18.10.2009, 21:50
Powiedzmy sobie szczerze, gdyby Mał chciał się utrzymać na nogach to by się utrzymał i spokojnie oddałby strzał na bramkę. Smutne to ale w sprytny sposób troche chciał ułatwić sobie zadanie i strzelić z karnego. Dwie setki w meczu spierd..ił, zresztą nie tylko w tym, w każdym meczu marnuje setki, zresztą nie on jeden. Brakuje kogoś ala Franek, oj brakuje...
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:51
Kamson napisał(a):Wyświetl post
Ad 1) Tak jestem młodym kibicem Może i elektryzowały, tyle że teraz Lech to już nie ten Lech z lat 80-90-tych tylko jakiś dziwny twór powstały pare lat temu w wyniku fuzji (nazwijcie to jak chcecie) z Amiką, co zresztą przy okazji afery korupcyjnej przyznał ktoś z zarządu tego klubu.
Ad 2) To co wyżej.
Hehe apetyt na najwyższe laury to może mieć nawet Dolcan Ząbki, tylko co z tego skoro na apetytach sie kończy.
Kamson - szanuję Cię, za to, że miałeś odwagę się przyznać, że jesteś młodym kibicem. Powinieneś jednak uszanować starą gwardię, taką chociażby jak ja i przestać pisać głupoty. To, że Lech przeszedł jakąś tam metamorfozę/fuzję to ich sprawa. Dla mnie osobiście jest to ta sama drużyna z Poznania. My też, chcąc nie chcąc mieliśmy kiedyś "niezbyt chlubnego patrona". Nie muszę Ci chyba wspominać o kogo chodzi. I też nie mieliśmy wpływu na to (Innowiercy za każdym razem starają się nam to wypominać...)
p.s.
A to, że ich delikatnie mówiąc nie lubię, to inna sprawa
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:55
Przyjacielu. Ani ja tego nie wiem ani Ty. Dlatego Pan Cupiał wypłaca gigantyczne wynagrodzenie ludziom, którym się wydaje, że doskonale znają temat i są w stanie rozwiązać problem, gdy taki się pojawi. Prawda jest taka, że kolesie g***no wiedzą ale swoje stołki w dalszym ciągu piastują !
To o takich "fachowcach" mowa !
To najwyższa pora, żeby znaleźć na ich miejsce takich ludzi, którzy po pierwsze naprawdę znają się na piłce i zarządzaniu a po drugie leży im na sercu dobro naszego klubu ! (casus Pan Praski - facet z kosmosu, bez znajomości tematu, bez kwalifikacji itp. itd. Ta osóbka wpadła mi jako pierwsza do głowy. Ale znalazło by się ich sporo).
Pan Cupiał na razie wybrał drogę zaufania trenerowi, który bez wielkich środków i wzmocnień zdobył dwa Mistrzostwa Polski i jest na najlepszej drodze do kolejnego. Zmienił mu też zakres obowiązków i czeka na rezultaty, poskramiając chwilowo swój porywczy (a la Wojciechowski) charakter... Nigdy nie wiesz jakiego pracownika zatrudnisz, choćby miał najlepsze referencje, choćby pracował kiedyś na przysłowiowym Zachodzie, miewał gdzieś jakieś sukcesy a nawet nazywał się Benhaker...
Odpowiedz cytując
Czesław
Senior Member

Stary 18.10.2009, 21:56
Ad 1)
.
O ****a, środowisko piłkarskie i kibicowskie? Nie znam zasad stosowania emotikonek ale bym wstawił tutaj taaaakie wielkieeee oczy

Ja wiem, że Lech to to zgoda naszej "przyjaciółki" zza Błoń ale nie popadajmy w paranoję że np. w 1991 mecz w Kolejorzem elektryzował kogokolwiek oprócz nas i poznaniaków. Ja rozumiem, że Ci Którzy Dzisiaj Decydują Na R22 potrzebują mitów ale zachowajmy trochę umiaru

PS: pamiętam, ze Lech grał wtedy o majstra permanentnie, ale jakichś napięć nie zanotowałem... młody byłem ?
Powód: orto
Ostatnio edytowane przez Czesław : 18.10.2009 o godz. 22:05.
"Nikt nie wymaga od Was samych zwycięstw.
Czasem i przegrać przychodzi.
Ale każdy ma prawo żądać od Was ambitnej i nieustępliwej walki.
Nie dopuśćcie do tego, aby ludzie uznali Was za niegodnych...podania ręki"
- Henryk Reyman
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Od: 08.2007

Stary 18.10.2009, 21:58
Zagraliśmy naprawdę dobre spotkanie, widać było ambicję w naszych poczynaniach, nieustępliwość... fakt faktem w drugiej połowie mniej, ale tego, że walczyli nie można im odmówić. Tak walczący zespół chcę oglądać, to, że zdarza się porażka trudno. Gdyby grali "na stojąco" można by było ich zjechać po całości, tzw. "nie zostawić suchej nitki". Ponieważ było inaczej darujcie sobie mądre głowy cotygodniowych wywodów. Mamy taką ligę jak mamy, co niektórzy by chcieli drugą hiszpańską lub angielską oglądać, zejdźcie na ziemie. Prowadzimy w tabeli, gramy dość dobrze, a wy ciągle wylewacie swoje żale.
Jedno, co mnie bardzo martwi: skuteczność.
Odpowiedz cytując
fanfan
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 18.10.2009, 21:58
Niektórzy z Was za bardzo jadą po naszych piłkarzach i trenerze, owszem przegraliśmy ale po walce nie tak jak nasza reprezentacja. Mogliśmy również wygrać jakbyśmy mieli lepszą skuteczność. Ale nie jest źle na 10 meczów tylko 1 remis i 1 porażka dzięki sędziemu. Coś mi się wydaje że Skorża może mieć kłopoty ;/ za to co mówił w przerwie ale ten sędzia sam sobie zasłużył . odnośnie piłkarzy to przez całą kadencję Skorży w Wiśle nasza drużyna cały czas regularnie w każdym okienku się osłabiała i ilościowo i jakościowo wystarczy porównać takich piłkarzy jak Uche, Kosowski, Frankowski , Żurawski , Szymkowiak do Diaza, Małeckiego ( skutecznego że aż głowa mała) Jirsaka, Ćwielonga.
Ja jednak liczę w tym okienku na transfery, przecież po coś zatrudnialiśmy tych skautów. Odejść powinni : Cantoro, Łobo, Jop - oni już nic grać nie będą, Brożek Paweł- jemu to już się należy , Diaz - jeśli będą oferty to sprzedać bez zastanowienia , on w meczach z trudnymi rywalami gdy rywal gra pressingiem po prostu się nie sprawdza i popełnia mnóstwo błędów a jak Sobol i Guła dojdą do zdrowia to czeka go ława a wtedy cena spadnie . Więc załużmy że za Brożka i Diaza dostaniemy jakieś 4 mln euro , z czego przynajmniej 70 % powinniśmy przeznaczyć na transfery. Skauci powinni nam naszukać młodych , utalentowach piłarzy za w miarę nie duże pieniądze i powinniśmy pozyskać - napastnika nawet dwóch ( typowych strzelców), klasowego skrzydłowego, dobrego defensywnego pomocnika oraz jakichś obrońców - środkowego i lewego ( przynajmniej jeden w zimowym okienku a drugi w letnim) . To na Mistrza powinno wystarczyć. W lecie jeszcze wzmocnić zespół 3 zawodnikami i dobrze zespół przygotować i mozna spróbować coś zdziałać . Mniejmy nadzieję że Wisła przynajmniej utrzyma w tej rundzie przewagę nad Legią i Lechem a na wiosnę powinno być lepiej . Pożyjemy zobaczymy.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 18.10.2009, 22:09
Aimable napisał(a):Wyświetl post
Pan Cupiał na razie wybrał drogę zaufania trenerowi, który bez wielkich środków i wzmocnień zdobył dwa Mistrzostwa Polski i jest na najlepszej drodze do kolejnego. Zmienił mu też zakres obowiązków i czeka na rezultaty, poskramiając chwilowo swój porywczy (a la Wojciechowski) charakter... Nigdy nie wiesz jakiego pracownika zatrudnisz, choćby miał najlepsze referencje, choćby pracował kiedyś na przysłowiowym Zachodzie, miewał gdzieś jakieś sukcesy a nawet Benhaker...
Bardzo roztropnie to ująłeś. Takie wypowiedzi miło się czyta. Weź jednakże pod uwagę to, ile Pan B.C. wpakował kasy w ten nazwijmy to biznes, ale nade wszystko, ile lat już czeka na te europejskie sukcesy.
Zgodzę się z Tobą w kwestii zatrudnienia tego lub owego. Nigdy nie ma się gwarancji, czy rekomendowany lub też po prostu obserwowany przez nas pracownik spełni nasze oczekiwania. Moim jednakże zdaniem, nasi kopacze zbyt szybko zrozumieli, iż ludzie dozorujący poczynania zupełnie nie znają się na piłce i zarządzaniu klubem albo po prostu mają to wszystko głęboko w dupie. Jak im tylko coś nie pasuje, momentalnie podejmują decyzję o spuszczeniu trenera (Petrescu) lub podejmują inną decyzję, w myśl której, będą się zachowywać, jak grupka rozkapryszonych, niesfornych i przedszkolaków: :jak na mnie nakrzyczysz, to się obrażę i nie będę chciał grac"...
Na miłość Boską, przecież, to są profesjonaliści !!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 18.10.2009, 22:13
Kilka słów mojej prawdy o grze Wisły.

Brawa dla trenera za zaangażowanie i czerwoną kartkę. Po ostatniej zawierusze politycznej w kraju, stara sędziowska reżyserka ligi wraca i Wisła musi przywrócić zabójczą skuteczność aby znowu jej postawić tamę. Co do minusów, to Łobodziński był synonimem poddania się Wisły w przegrywanym meczu. Wisła nie potrafi podnieść się po stracie gola i taka zmiana była swoistym białym ręcznikiem rzuconym na ring ( boisko ) i dziwię się, że nadal trener tego nie rozumie. Szkoda też, że skazani byliśmy na beznadziejną grę Brożka i Kirma i jeśli już powinien ktoś zejść, to nie Cwielong a raczej Brożek. Może niewiadoma z Leszczakiem bardziej by pomogła odczarować niemoc strzelecką naszych napastników i dać sygnał do odrobienia straty i zwycięstwa. Tragiczny jest brak ławki rezerwowej oraz jakiejkolwiek konkurencji a zwłaszcza w ofensywie. Tutaj trener nie ma właściwie, żadnych możliwości oddziaływania na słabo grających piłkarzy i jest skazany na ich fluktuację formy czy chęci do gry.

Nie wolno się jednak poddawać. Trudno coś teraz zmienić personalnie, ale warto chyba dołożyć po 2 godziny dziennie, na treningi strzeleckie dla wszystkich a zwłaszcza piłkarzy ofensywnych i to na stałe a nie doraźnie. To jest od dawna największy problem Wisły, nie tylko Skorży. Wyraźnie także, Jirsak nie jest w stanie zastąpić Sobola. Środek pola był najsłabszy ze wszystkich formacji. Nie zdawał egzaminu w defensywie ani w ofensywie. Żenująca zaś postawa Kirma na skrzydle, praktycznie to skrzydło zlikwidowała. Z Kirmem warto porozmawiać, dlaczego przestał angażować się w grę w Wiśle ? Podobnie z Brożkiem, który w całości jest "out of service". Brawa dla Pawełka, którego ambicja pod wpływem krytyki, wyprowadziła na prostą i to bez nacisku konkurencji. Szkoda, że inni nie poszli w jego ślady po Levadii. Aż się prosi, żeby Alvareza sprawdzić na prawym skrzydle, gdyby Singlar wrócił do gry. Wtedy Ćwielong byłby alternatywą dla dołujacego obecnie Kirma. Jedyna nadzieja, że Garguła czy Boguś powrócą w formie i odmienią grę środka wraz z Sobolem na tyle, że środek będzie skuteczny tak w defensywie, jak i wreszcie w ofensywie. Niestety w ataku nie mamy napastnika, no ale może wędrujący skauci Wisły, wykombinują kogoś w zimie za darmo albo taki Leszczak wszystkich zadziwi, jeśli dostanie szansę i ją wykorzysta.

Walczyć Wisła, walczyć. Grać i trenować, bo jest o co, jak sami zobowiązaliście się po Levadii.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.10.2009 o godz. 11:38.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Denethor
Senior Member

Stary 18.10.2009, 22:17
Czesław napisał(a):Wyświetl post
O ****a, środowisko piłkarskie i kibicowskie? Nie znam zasad stosowania emotikonek ale bym wstawił tutaj taaaakie wielkieeee oczy

Ja wiem, że Lech to to zgoda naszej "przyjaciółki" zza Błoń ale nie popadajmy w paranoję że np. w 1991 mecz w Kolejorzem elektryzował kogokolwiek oprócz nas i poznaniaków. Ja rozumiem, że Ci Którzy Dzisiaj Decydują Na R22 potrzebują mitów ale zachowajmy trochę umiaru

PS: pamiętam, ze Lech grał wtedy o majstra permanentnie, ale jakichś napięć nie zanotowałem... młody byłem ?
Ja wyraziłem swoje zdanie, Ty swoje. Zanim zaczniesz ciąć nie lada jajcarza i speca od emotikonek, to popytaj może starszych kumpli, co wg nich oznaczały mecze z "Kolejorzem".
W sprawie Twojej wrzuty dotyczącej osób z obecnego decyzyjnego składu na R22 nie będę się wypowiadał.
Szkoda po prostu słów. Nie wiem czy się śmiać z tego tekstu, czy też płakać...
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Stary 18.10.2009, 22:36
Oglądał ktoś szybką piłke ?Co tam Szostek(?) powiedział o tym karnym ?
Odpowiedz cytując
daniello1987
Senior Member

Od: 05.2006

Stary 18.10.2009, 22:41
Nie da sie juz patrzec na tego Diaza.co on wypawia w srodku pola to woła o pomste do nieba. mase strat, do tego brutal jakich mało. Boze spraw aby jak najszybciej zdrowi byli Guła i Sobol bo ja juz na Juniora nie moge patrzec.
Odpowiedz cytując
wislak68
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 18.10.2009, 22:44
Meczyk jak na polskie warunki nawet całkiem ale polecam komentarz na jego temat zamieszczony w temacie ekstraklsa przez flamengistę (ten o amatorskim filmie porno) . Wydaje mi się że bardzo dobrze oddaje sedno sprawy.

Z piłkarzy Wisly mnie osobiście podobał się Alvarez i Jirsak. Ten drugi może trochę słabszy od Sobola w defensywie ale rzucił parę takich piłek których Sobol zagrać nie potrafi.
Ostatnio edytowane przez wislak68 : 18.10.2009 o godz. 22:48.
Odpowiedz cytując
Jot
Banita

Stary 18.10.2009, 22:51
FajQ napisał(a):Wyświetl post
Oglądał ktoś szybką piłke ?Co tam Szostek(?) powiedział o tym karnym ?
Z tego, co dobrze śledziłem to nawet o nim nie wspomnieli. Jeśli było inaczej to niech mnie ktoś poprawi.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 18.10.2009, 22:56
daniello 1987

Nieszczęście Diaza polega na tym, że nie unika gry jak inni. Wychodzi do każdej piłki a wszyscy najczęściej podają do niego, bo jako jeden z nielicznych, zawsze wystawia się na wolną pozycję. Zauważcie wyrzut z autu, nikt nie ruszy dupy poza Diazem czy Alvarezem, żeby się urwać i dostać piłkę a nie czekać na nią w bezruchu, najczęściej za plecami przeciwnika. Jestem pewny, że najwięcej kontaktów z piłką oraz kilometrów, zalicza zawsze Diaz, który pod koniec meczów, jest już zwyczajnie wykończony i popełnia błędy. Mógłby przecież nie walczyć o każdą, źle mu podaną piłkę i ją odpuścić, żeby nie grać na pograniczu faulu, ale czy o to chodzi ? Porównajcie dzisiaj jego zaangażowanie i zaangażowanie innych kadrowiczów, którzy nie musieli się aklimatyzować po powrocie do Krakowa. Nie mówię, że jest to piłkarz idealny, ale zaangażowania mu odmówić nie można. Gdyby wszyscy się tak w grę angażowali, to Diaz miałby więcej spokoju na dokładniejszą i być może rozważniejszą grę.
Ostatnio edytowane przez kot : 18.10.2009 o godz. 23:02.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 18.10.2009, 23:05
kot napisał(a):Wyświetl post
daniello 1987

Nieszczęście Diaza polega na tym, ze nie unika gry jak inni. Wychodzi do każdej piłki a wszyscy najczęściej podają do niego, bo jako jeden z nielicznych, zawsze wystawia się na wolną pozycję. Zauważcie wyrzut z autu, nikt nie ruszy dupy poza Diazem czy Alvarezem, żeby się urwać i dostać piłkę a nie czekać na nią w bezruchu, najczęściej za plecami przeciwnika. Jestem pewny, że najwięcej kontaktów z piłką zalicza zawsze Diaz, który pod koniec meczów, jest już zwyczajnie wykończony i popełnia błędy. Porównajcie dzisiaj jego zaangażowanie i zaangażowanie innych kadrowiczów, którzy nie musieli się aklimatyzować po powrocie do Krakowa. Nie mówię, że jest to piłkarz idealny, ale zaangażowania mu odmówić nie można. Gdyby wszyscy się tak w grę angażowali, to Diaz miałby więcej spokoju na dokładniejszą grę.

Przyznam ze zgodze sie z Kotem co do opini do gry Juniora

Na poczatku bylem sceptyczny do niego ale na dzis to jakby inny zawodnik.Najbardziej widac to ze czesto sie pokazuje partnerom nie bojac sie przy tym walki o pilke,a wiec i o kontuzje.Nie chowa sie ,ne czeka jeszcze tylko jakby czasem mniej faulowal ,to bylo by naprawde dobrze.

Natomiast jest taki element gry ktory nie wiem czy trener Skorza wie ze istnieje.STRZALY Z DYSTANSU ,ZZA POLA KARNEGO czy u nas ktos tk wogole kopie ...naprawde czasem wystrczy wziasc podjechac i pierd***** ta pilke na bramke a noz bramkarz sie pogubi,a u nas caly czas od tego jakby zawodnicy uciekaja.

Szlag mnie tez trafia jak widze te wymianke pillek a "la Messi , a to bokiem,pietką itd ,....tak to moga sobie robic jak jest 5 ;0 nie w polu karnym w waznym meczu,super ze umieją i wogle ale tu chodzi o to zeby gola strzelic a nie dostac punkty za styl jak w figurowej jezdzie.

Niby pilka nozna to prosta gra a u nas podstawowe elementy kuleją.

Najslabsi dzis na boisku to dwa Brozki i Kirm.O ile Piotr cos tak jeszcze gral,to Pawel i Andraz zagrali tragicznie,wogole niewiem czy Kirm z chce jeszce grac u nas ,bo dzis praktycznie dzis to jakbysmy nie mieli lewgo skrzydla.Niewiem co sie z nim stalo.Trzeba z nim pogadc co i jak ,bo to co dzis gral to naprawde ponizej jakiegolowiek poziomu,... i to ma byc ten gosc ktory wyroznia sie w reprezentacji Slowenii ..,czy tam mu sie chce a u nas juz niezabardzo....troche mi sie to niepodoba.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 18.10.2009 o godz. 23:15.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Arturo Qr2nów
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 18.10.2009, 23:12
Pierwsze gorące emocje już zeszły. Więc można poniekąd podsumować zarówno mecz z Lechem oraz, to co się działo przez te 10 kolejek.

Pierwsza połowa tego spotkania wyglądała przyzwoicie jak na naszą ligę. A to dlatego iż Wisła grała swoje i napotkała jako takiego rywala i jako taki opór stąd też tak to wyglądało. Po prostu obie drużyny musiały zaprezentować jakiś poziom by nie dać się klepnąć wysoko już w pierwszej połowie. W pierwszej odsłonie mieliśmy też swoje sytuacje, ale jak zwykle dała się we znaki juniorska skuteczność oraz umiejętność wykańczania akcji w ogóle. Lech też miał 2 niezłe okazje, ale to nie nasz problem. Tutaj uważam, że jest miejsce na dygresje do europejskich pucharów - na prawdę w takich meczach nie będziemy mieć po 5 "setek" więc w lidze choć jedną na trzy wypada wykorzystać. To co robił Brożek dziś, a i ze Śląskiem, to był dramat. Wiele osób mówiło, że w takiej formie jak dziś (dziś - że po pierwszych kolejkach Ekstraklasy) rozjechalibyśmy Levadię... No może fartownie by coś wpadło.

Jeśli mówić o drugiej połowie, to ciężko tu coś powiedzieć, co by nie było uznane za zbytnie jechanie po piłkarzach... Co to właściwie było? Bronienie wyniku? Zlekceważenie rywala? Może zmęczenie fizyczne? Przestańmy z gadkami w stylu 1906% poparcia dla Skorży, a zastąpmy je "1906% poparcia dla Skorży aż do wyczerpującego raportu po przygotowaniach zimowych oraz wynikach w pucharach latem".

Dotąd jakoś to było. Ruch na początku ograny 2:0, ale w drugiej połowie graliśmy jak z ołowiem na jajach. Reszta meczów to były spięte lub spięte z przemobilizowania leszcze albo słaby Śląsk i fart z Arką oraz Lechią. Jedyny nasz dobry mecz to ten ze słabiutkim Zagłębiem. We Wronkach radziły sobie Polonia Warszawa oraz GKS Bełchatów... Chociaż nie ma co histeryzować bo...

...Mistrza pewnie zdobędziemy, przewaga jest duża, a i leszczy klepać będziemy. Lecha mamy za sobą. Została Legia, z która możemy spokojnie zremisować, resztę pewnie jakoś wymęczymy. Pytanie: co dalej...?
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2009, 23:16
Ja takze zgadzam sie z kotem, Wojtasem i wszystkimi, ktorzy mysla podobnie.
Diaz moze i ma swoje wady i popelnia bledy, ale jest chyba ostatnim zawodnikiem, o ktorym bym powiedzial, ze unika gry i kontaktow z przeciwnikiem. Jeszcze gdy grywali razem z Sobolem, stanowili dla rywali taka pare niezlych "upierdliwcow", co najczesciej skutkowalo opanowaniem srodka pola. A to, ze brakuje im typowych cech rasowego rozgrywajacego, to juz inna sprawa.
Jrsak za to potrafi wiecej w ofensywie, ale gdy tak mu sie przypatruje i widze jego brak zdecydowania oraz determinacjii, to mysle sobie, ze on nie powinien rozpoczynac meczow bez helmu na glowie i ochraniaczy na lokcie, bo moze wtedy nie byloby w nim takich pokladow bojazliwosci.
Ostatnio edytowane przez Eustachy : 18.10.2009 o godz. 23:20.
Odpowiedz cytując
Aimable
Senior Member

Stary 18.10.2009, 23:18
Bardzo roztropnie to ująłeś. Takie wypowiedzi miło się czyta. Weź jednakże pod uwagę to, ile Pan B.C. wpakował kasy w ten nazwijmy to biznes, ale nade wszystko, ile lat już czeka na te europejskie sukcesy.
Zgodzę się z Tobą w kwestii zatrudnienia tego lub owego. Nigdy nie ma się gwarancji, czy rekomendowany lub też po prostu obserwowany przez nas pracownik spełni nasze oczekiwania. Moim jednakże zdaniem, nasi kopacze zbyt szybko zrozumieli, iż ludzie dozorujący poczynania zupełnie nie znają się na piłce i zarządzaniu klubem albo po prostu mają to wszystko głęboko w dupie. Jak im tylko coś nie pasuje, momentalnie podejmują decyzję o spuszczeniu trenera (Petrescu) lub podejmują inną decyzję, w myśl której, będą się zachowywać, jak grupka rozkapryszonych, niesfornych i przedszkolaków: :jak na mnie nakrzyczysz, to się obrażę i nie będę chciał grac"...
Na miłość Boską, przecież, to są profesjonaliści !!
Niestety piłkarze, szczególnie czołowych klubów, wiedzą jaką maja władzę i że w przypadku konfliktu z trenerem zawsze można go zwolnić poprzez brak wyników. Prędzej czy później ale można - nikt nie wywali bowiem do Młodej Ekstraklasy całej drużyny zamiast trenera. Nie można im też dać po pupach jak przedszkolakom (choć tych też teraz cieleśnie karać nie wolno) ani pozbawić poborów, bo to z kolei gwarantują im kontrakty. Nie ma też rady na kopaczy, którzy chcą odejść - Pogorzelczykom i innym z Amici wydawało się, ze znaleźli prostą receptę na zatrzymanie zawodników i zbudowanie potęgi futbolowej w Poznaniu, poprzez zwykłe ogłoszenie, że nikt z wyjątkiem 1 gracza w lecie nie odejdzie... W rezultacie nie tylko pozbawili się swojego "majstra" ale spier... cały początek kolejnego sezonu.
Taka jest charakterystyka pracy z ludźmi - to jak postępują, nie zależy tylko od tego ile kasy dostają za wykonywanie swoich obowiązków ale od wielu skomplikowanych czynników... Nie ma łatwych recept typu zjebka lub marchewka... Motywacja do działania każdego czlowieka (w tym piłkarza) i to jak należy na nią wpływać, zależy od tysiąca drobnych rzeczy. W sporcie w porównaniu z biznesem sprawy komplikują się dodatkowo w związku z ogromnymi emocjami jakie towarzyszą tej działalności oraz faktu, że wszystko wystawione jest poprzez media na widok publiczny... To naprawdę nie są łatwe sytuacje dla dwudziesto- kilku letnich ludzi, nawet jeśli zarabiają miliony.
Jak dla mnie Skorża na razie nieźle wywiązuje się z roli trenera-taktyka-psychologa-tatusia-mamusi-negocjatora z Cupiałem i RN-itp. Jak na drużynę najbardziej nasyconą sukcesami, najbardziej wystawioną na krytykę i zachwyty mediów, w której najtrudniej jest utrzymać wysoki poziom adrenaliny na zwykłe i niezwykłe mecze ligowe, zachowanie Wiślaków jest, w porównaniu z taką Legią czy Lechem, i tak bardzo profesjonalne. Oczywiście, że zawsze można i trzeba wymagać więcej ale trudno ocenić kogo należało by zatrudnić do, jak piszesz: "nadzorowania ich poczynań" aby osiągnąć lepsze rezultaty.
Sądzę natomiast, że jeśli Cupiał faktycznie zaczął myśleć rozsądniej to powinien jeszcze raz postawić swoją kasę na porządne uzupełnienie lub nawet wzmocnienie składu. Konkurencja musi być większa, nawet jeśli weźmiemy pod uwagę, że w tej chwili pech chciał, że część podstawowych filarów drużyny jest kontuzjowana. W rezultacie na dzień dzisiejszy oprócz Ćwielonga praktycznie nikt nie ma równorzędnego zmiennika. Mozna nawet powiedzieć w kontekście formy Łobo, że nikt nie ma zmiennika.

Kocie, Wojtas, Eustachy - tak Diaz pokazuje się do gry i jest ambitny i walczący, wg mnie nie wolno jednak przemilczać jego brutalnych i pod tym względem bez wyobraźni fauli. Sobol gra twardo i nieustęepliwie, jednak jego interwencje zwykle nie zagrażają zdrowiu przeciwników. W przypadku Juniora tak jest - niestety.

Co do braku strzałów z dystansu - pełna zgoda!! Dzisiaj raz przyłożył Jirsak i od razu było groźnie.
Powód: Junior
Ostatnio edytowane przez Aimable : 18.10.2009 o godz. 23:27.
Odpowiedz cytując
1q2
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2005

Stary 18.10.2009, 23:28
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Ja takze zgadzam sie z kotem, Wojtasem i wszystkimi, ktorzy mysla podobnie.
Diaz moze i ma swoje wady i popelnia bledy, ale jest chyba osttnim zawodnikiem, o ktorym bym powiedzial, ze unika gry i kontaktow z przeciwnikiem. Jeszcze gdy grywali razem z Sobolem, stanowili dla rywali taka pare niezlych "upierdliwcow", co najczesciej skutkowalo opanowaniem srodka pola. A to, ze brakuje im typowych cech rasowego rozgrywajacego, to juz inna sprawa.
Gdy natomiast przypatruje sie Jrsakowi i jego brakowi zdecydowania oraz determinacjii, to mysle sobie, ze on nie powinien rozpoczynac meczow bez helmie na glowie i ochraniaczy na lokcie, bo moze wtedy nie byloby w nim takich pokladow bojazliwosci.
Chciałbym się nie zgodzić ale nie mogęMnie Diaz draznił, szczególnie za kupę niecelnych podań i drażni nadal ,jednak nie przez przypadek gra on na środku.Diaz to jest zadzior, choć na początku na takiego nie wyglądał - Wszędzie wepcha ,nogę,łapę,głowę - nie odpuszcza - a żeby przejąć inicjatywę w środku, to rzecz niezbędna - być może on by nawet lepiej konstruował akcje, gdyby partnerzy byli bardziej aktywni.Co ważniejsze - gdy fauluje a fauluje, to zazwyczaj odbywa się to bez konsekwencji kartkowych.

Jirsak jak gra od początku, w każdym meczu jest w stanie zagrać kilka bardzo dobrych, otwierających piłek - tyle że jest tez tak jak pisze Eustachy.Bojaźń Jirsaka w męskiej walce jest wręcz porażająca - to samo niestety można przypisać Kirmowi.Łobo to defensywny inwalida , Paweł Brożek tez ostatnio nie grzeszy agresją.
Dlatego też po stracie gola była taka kicha - 4 z 6 zawodników , którzy byli najbardziej odpowiedzialni za konstruowanie akcji , grało bez żadnej agresji i efekt niestety był taki jak wszyscy widzieli.
94 - Allah Akbar!!
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 18.10.2009, 23:38
Aimable.

Przecież napisałem, że gdyby Junior nie był tak bardzo eksploatowany przez kolegów i inni grali z takim zębem jak on, to może byłby bardziej rozważny w swojej grze, gdyż nie musiałby się dwoić i troić na boisku. A to znaczy, że widzę jego grę na pograniczu faulu. Ale ona wynika często z walki o piłki trudne lub wręcz niemożliwe, które inni odpuszczają. Dlatego także i jego najczęsciej faulują i to brutalnie, właśnie za tą jego nieustępliwość. Facet jest po prostu "elektryczny" na boisku a nie zdziwiony co on na nim robi, tak jak kilku jego kolegów z drużyny. Na pewno Skorża powinien go uczulić na te faule i wślizgi oraz rozwagę w rozgrywaniu. Junior gra podobnie do Nikoli, tylko że Skorża zrobił z niego pomocnika a nie lewego obrońcę i dlatego jego gra wygląda podobnie do Sobola, choć i Nikola też grał na pograniczu faulu, jak każdy walczak zresztą. Junior to taki "murzyn" od czarnej roboty i już nie parafrazując tego zwrotu, nawet fani Kolejorza go dzisiaj "wyróżnili" gromkim , małpim pokrzykiwaniem, co nie powinno przejść im płazem.
Ostatnio edytowane przez kot : 19.10.2009 o godz. 00:02.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów