|
|||||||
| Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 07.2006
Offline |
|
|
kilka razy piłem wściekłe psy.Fajnie sie pije ale w pewnym momencie nagle mocno kopnie.
|
|
|
|
Wiślacki Miechów
Od: 07.2004
Offline |
|
|
Raczyliście się może Śliwuchą? Połowka kosztuje ok. 25zl, taka buteleczka z zalakowanym korkiem..
|
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2004
Offline |
|
|
1)
50 ml Tequilli silver+50 ml soku kaktusowego+3 kostki lodu (zmieszac w shakerze)+ male kwadraciki z limonki wrzucone po nalaniu drina do szkalnki+jak ktos lubi to mozna brzegi szklanki obtoczyc cukrem lub sola.Zalezy co komu podchodzi bardziej. Drink raczej wakacyjny.Zreszta jak wiekszosc drinkow owocowych. 2) Jak ktoś lubi sok kaktusowy to moze sie tez napic: 50 ml wodki zoładkowej gorzkiej+100 ml soku z kaktusa.Koniecznie zmieszac w shakerze z 2-3 kostkami lodu. 3) Z USA przytargałem takze Jaeger bomb: Do pustej szklanki wkladamy kieliszek(50ml) jaegermestera, nastepnie zalewamy tak stojacy kieliszek w szklance zimnym redbullem. Wali jak cholera 4) Przypomniał mi sie tez dosyc dobry w smaku drink jaki mozna spokojnie wypic z kobietą: 50 ml wiśniówki+sok ananasowy+3 kostki lodu.Pije sie przez rurkę Wymienilem tutaj drinki dosyc latwe i "dostepne" w przyrządzeniu.Oczywsice najlepsze sa wszelkiej maści Martini's, i te dopiero kopią. Ale ich przyrzadzenie wymaga paru skladnikow co sprawia , ze sa dosyc drogie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 17.10.2009 o godz. 14:54.
![]()
http://www.youtube.com/watch?v=vbTMz...layer_embedded Zaczyna się od piknika....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Jak temat o piciu, to mam pytanie
![]() Z czym najlepiej wchodzi Żoładkowa ruda? Chodzi o to, zeby rano na wycieczce wstać i zebym sie nie czuł 'wczorjaszy'? Jaki sok, energy drink albo coś sie łączy z Żołądkową Gorzką? Wolalbym Chrobre wziac, ale klasa juz zakupiła inne... ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Banita
Od: 08.2009
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Nie, Wrocław
![]() Podbijam pytanie ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2009
Offline |
|
|
rano rosół wszamaj.
żołądkową gorzką to trzeba było kupić miętową, delikatnie schłodzona bez żadnej przepity wchodzi i na drugi dzień nie jest tak źle. co do drinków: 30ml czystej vódeczki + 50ml tiger'a + 20ml soku malinowego (taki do rozpuszczania w wodzie) Polecam 0,5 l na dwie osoby i gwarantuję przyjemne wrażenia. ![]() ![]()
Olkusz 100% Wisła Strażnicy Srebrnego Miasta!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
A skąd ja rano wezme rosół?
![]() Mowisz ze miętowa lepsza? Wstyd przyznać ale nie piłem ani de Luxe ani miodowej, ani miętowej itd... ![]() Jakies propozycje? ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
oj widze ze kolega n doswiadczony w bojach
![]() wiec moge ci powiedzie ze cokolwiek byś pil i czymkolwiek byś przepijal to i tak rano bedziesz sie czuł nei najlepiej(trening czyni mistrza) oczywiscie jak wypijesz słuszną ilośc alko...ogolnie gorzkiej to raczej sie nieprzepija. przynajmniej ja tak robie a jak drinki to polecam sok ananasowy do tego( koleżankom bedzie smakowaća tak wogóle to polecam troche poczytac dobry artykuł![]() http://www.alkopoligamia.com/pij_z_glowa.html Powód: alkopoligamia.com
Ostatnio edytowane przez wiertar : 17.10.2009 o godz. 16:47.
![]()
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2005
Offline |
|
|
żeby wyszło tanio i skutecznie (tanio o ile będzie więcej osób,bo produkty w zakupie do najtańszych nie należą) proponuję "moskiewskie ognie".butelka spirytusu,butelka szampana,zlać do jednego naczynia,zamieszać,wypić.sponiewiera napewno.......NA ZDROWIE!!!
![]()
dziękuję za uwagę
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
![]() Gin Lubuski lepszy. ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Najlepsza jest zmrozona czysta ,osobiscie preferuje Sobieskiego i Debowa z polskich oraz Grey Goose , Absolut i Skyy z importowanych.Przepijac piwkiem lub sokiem z zurawiny.Na rano na dzien dobry bania lub schlodzony browarek poprawiony chinska zupka pikantno-kwasna.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2004
Offline |
|
poza tym zupka chinska na kaca to jest poezja. tak jak herbatka z duza iloscia cukru i cytrynki. ![]()
LUBELSZCZYZNA
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
do kielicha 2/3 wyborowej, zalac do konca spritem, na kielonek polowe cytryny od góry przytrzymac i jebut w stól. potem kilka takich shotów i jest dobrze
jak ktos nie wyobraza sobie kielona plus cytryny to dodam rysunek z pajta ![]() /nie lubie niedzieli po dobrej sobocie ![]() WISŁA KRAKÓW !
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2007
Offline |
|
|
ja zawsze popijam wodą gazowaną. wody można dużo wypić, i Cię nie mdli. Do tego jak jest gazowana to zabija smak ![]() po każdym kielonie piję literate wody, a przed snem z 0,5 l(o ile jestem w stanie o tym pamiętać) ...rano nie mam kaca w ogóle. dodam tylko że ten sposób picia zaczerpnąłem od pewnej pani Profesor z AGHu która to na chemii nam takie mądre rzeczy wpajała. a jeśli chodzi o żołądkową...to najlepsza jest miętowa nie trzeba przepijać![]()
Ostatnio edytowane przez Proud : 18.10.2009 o godz. 10:24.
|
|
|
|
Miodek
Od: 06.2004
Offline |
|
|
Najlepszy drink to jest przywiezione z Kuby Daiquiri jakiego w knajpach nie znają
Lodem pokruszonym wypełnić praktycznie całą szklankę. I dolewać : SOK (nie żaden syrop czy coś) z cytryny lub limonki - lekko posłodzony + rumy biały + Sprite. Proporcje wg upodobań. Niebo w gębie. A z dziwactw przeróżnych, to polecam coś, co wprawdzie profanuje mój ulubiony trunek, ale w smaku jest wyśmienite. Whiskey z kwasem chlebowym. BEZ CYTRYNY, bo się zepsuje. Bardzo lubię. A gdy grzechem wydaje mi się profanowanie łiskacza to po prostu Jack Daniels albo Wędrowniczek (każdy byle nie czerwony) z lodem. Z colą lub bez ![]() |
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Ps To jest poważny temat o piciu alkoholu, nie o pojeniu się wodą. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jak to mówią:
W wodzie to się ryby pier.dolą. 2litry spirolu 2x1,5 litra hopa wiśniowego, pusta butelka 5 l po wodzie mineralnej. Zmieszać, wstrząsnąć i pić. Do smaku dolać cytrynki w płynie.
Ostatnio edytowane przez swirson : 18.10.2009 o godz. 14:51.
![]()
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda. |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
Robil ktos z Was Ice'owke ?
polowka spirytusu pol litra mineralnej ok 200g (paczka i troche) cukierkow ice fresh (rozpuszczone w mineralnej) Zrobilem, przy pierwszym probowaniu siekiera, jest szansa ze przezre sie w lodowce przed 2 dni ? |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Jakieś proste drinki na sylwestra ktoś poleci?
Będzie zoladkowa de luxe, cos z tym fantem sa się zrobić? ![]() ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Banita
Offline |
|
|
Najlepiej wylać do zlewu
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
mic przeżre się ale nie w lodówce, lodówka z racji chłodu zatrzymuje pewne procesy - to tak jak z ogórkami małosolnymi - jak je zostawisz w temperaturze pokojowej to się zrobią kiszone a jak wstawisz do lodówki to będą nadal małosolne
![]() i najlepsza jest Gorzka Żołądkowa - i miętowa i "ruda" jak to ktoś nazwał - zapijać nie trzeba, kaca nie ma mód cud i orzeszki ![]() ![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Wilu, nie wyleje
![]() Co polecacie z tego zrobic? ![]()
WISŁA!!!
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 12.2006
Offline |
|
![]() tak chociaz z tydzien niech odlezy ![]()
TYLKO WISŁA
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
w Angli wynaleziono alkohol nie powodujący kaca.
http://www.tvn24.pl/-1,1635524,0,1,n...wiadomosc.html |
|
|
|
Tylko Wisła
Od: 11.2002
Offline |
|
|
|
Junior Member
Od: 05.2009
Offline |
|
|
z moich ostatnich przygód z gorzką - zarówno "rudą" (pięknie to ktoś nazwał), mietową czy de lux (polecam!!!) - zapamiętałem zdanie z etykiety. brzmi tak:
"(...) W opinii Polaków to gorzałka o wyjątkowych własciwościach - poprawia samopoczucie, rozgrzewa, odpręża i jest dobra na trwawienie. (...) " coś chcieć więcej polecam powtarzać to jak mantrę przed każdym kieliszkiem. wchodzi jak złoto ![]() powinienem sie podpisać - AMBASADOR GORZKIEJ |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Gorzka wchodzi ale z banią a nie w drinach
![]() |
|
|
|
Junior Member
Offline |
|
|
sprzedam Wam drina, który wg mnie rządzi
gorzka żołądkowa + sprite + plaster świeżego ogórka (ze skórką) polecam! ogórek niesamowicie odświeża smak tego drina, mówię Wam spróbujecie i nie pożałujecie! |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2008
Offline |
|
|
zapomniałeś dodać: "Gorzka rządzi, Gorzka radzi, Gorzka nigdy nas nie zdradzi !"
heh ... Gorzka na nasza przyjaźń bywa ostatnio, co? StelmiOriginal: a co do drinków z Gorzkiej to proszę (choć nie wiem jak to smakuje bo mi drinki przez gardło nie przechodzą ;-) ) Mint Surfer SKŁADNIKI: 50 ml Wódka Żołądkowa Gorzka z Miętą; 20 ml likieru melonowego Monin; 20 ml sok ze świeżej cytryny; 50 ml soku jabłkowego; Sprite jako uzupełnienie. Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do szklanki z kruszonym lodem. Uzupełniamy Spritem. DEKORACJA: cząstki cytryny, czerwona wisienka koktajlowa. CHARAKTERYSTYKA: drink na każdą okazję. Sweet Drem ![]() SKŁADNIKI: 20 ml Wódka Żołądkowa Gorzka tradycyjna; 10 ml świeżego soku z cytryny; 40 ml soku ananasowego; plastry świeżego ogórka; Sprite jako uzupełnienie. Do wysokiej szklanki wrzucamy kilka kostek lodu, przekładając plastrami ogórka. Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do szklanki. Uzupełniamy Spritem. DEKORACJA: twist z ogórka. CHARAKTERYSTYKA: ogórkowa wariacja na temat drinka. Red Mint ![]() SKŁADNIKI: 50 ml Wódka Żołądkowa Gorzka z Miętą; ˝ świeżej limonki (6 cząstek); 5 listków świeżej mięty pieprzowej; 120 ml soku żurawinowego. Rozgnieć w wysokiej szklance listki mięty i cząstki limonki. Dodajemy kruszony lód. Wszystkie składniki mieszamy w shakerze i przelewamy do szklanki. DEKORACJA: listki mięty. CHARAKTERYSTYKA: orzeźwiające połączenie miętowej wódki z żurawiną Koktajl Fraise de Luxe ![]() SKŁADNIKI: 30 ml Czysta de Luxe Żołądkowa Gorzka; 20 ml syropu truskawkowego Monin; 20 ml soku z cytryny; 30 ml soku wiśniowego lub grapefruitowego. Wszystkie składniki mieszamy w szklanicy barmańskiej i przelewamy do kieliszka koktajlowego. DEKORACJA: kawałki truskawki, twist z cytryny. CHARAKTERYSTYKA: koktajl na każdą okazję. Powód: a bo mi tu coś zdjecia rozszerzyły stronę ...
Ostatnio edytowane przez Kobieta_Wislak : 28.12.2009 o godz. 14:47.
![]()
"... Bo to miłość, pasja, To mój sposób na życie,
Mam trójkolorowy świat i innego nie chcę widzieć nigdzie..." |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|