![]() |
Gin z tonikiem, czyli nadchodzą szybkie driny.
Na szybkości to jest tak. Gin 0,7l + tonic 1l + zwykłe kubki 0,2l pojemności (plastikowe), lać do wysokości drugiego wytłoczenia i jedna marna cytryna. Jeden kumpel i faza na parkingu jak marzenie. Dajcie inne propozyzcje, bo za chwilę zima i po zredukowaniu ilości browara, trzeba się jakoś ratowac.
|
Zmrożona czysta (ja preferuję Finlandię lub Absoluta) z sokiem z czarnej porzeczki. I lód jak jest pod ręką. Dla mnie bomba, nie znoszę wódki z colą, Redbullem, ostatecznie może być z sokiem pomarańczowym.
|
Pier... nie pije!!!!
|
Ja wóde wale tylko z redbulem tudzież tańszymi zamiennikami;) I to nie chodzi o jakiś lans itp, jeno o to że nie czuć gorzały, której smaku nie trawie - bądź jak wale banie(a tak jest zazwyczaj) - obowiązkowo 50;) + styknie łyk ,bądź 2 i wódczany smak zabity.
Ale jeśli chodzi o driny to seta wódy + puszka rb. ps ogólnie jednak gustuje w mniejszych procentach;). |
Niezmiennie od wieków najlepszy (dla mnie) drink to "TATANKA" czyli Żubrówka z sokiem jabłkowym i lodem , sugerowane proporcje to 1\3 !
|
A jak to wychodzi następnego dnia?
Dla mnie tylko czysta + przepita. Stop ekstrawagancjom! |
Jak z wiśniówką coś mieszać to tylko sprita. proporcje standard 1/3 Wiśni 2/3 sprita + cytrynka i z lodem jeszcze. miodzio
|
ja tam preferuje beczke z kubusiem w proporcji 3:2 :-)
|
zubroweczka ponad wszystko!! a jak niema to bania i przepita:) a co do red bulli i innych tego typu specyfikow nie preferuje bo mozna odleciec doslownie:D
|
Finlandia Cranberry + Sprite, ewentualnie Danzka Cranberry. Proporcje pół na pół.
|
KRUPNIK bez przepity :))
|
To nie lepiej zabawic sie w nowa zabawe studencka? Zawiazac oczy postawic przed pacjentem 3 szklanki. W jednej bedzie Woda, w drugiej czysta w 3 spirytus. Zabawa polega na wypiciu jedenej, a popiciu druga szklanka.
|
gin lubuski + sprite
wódkę najczęściej z sokiem ,chociaż w kryzysowych sytuacjach zdarzało się popijać wodą czy też męczyć samą.Z energetykami chyba trochę mocniej kopie ,gdzieś nawet czytałem że nie powinno się ich łączyć Cytat:
|
To ja z czystym sercem moge polecic browar z piecdziesiatka zoladkowej gorzkiej (pomaranczowa etykietka). Zawsze na studenckich przedbiegach raczylem sie tym trunkiem i nigdy mnie nie zawiodl.
W smaku rewelacja i klepie tez porzadnie. Dwie takie mikstury i od razu na parkiet. |
Cytat:
|
Cytat:
|
jak wiśnióweczka to tylko z sokiem jabłkowym - jest rewelacyjna. Ze spritem to zawsze piłem martini - dobra sprawa w plenerze, nad jeziorem czy coś bo nie jest to za wysoko oprocentowane to jest szansa się nie utopić w pi.du :)
Z bardziej hardkorowych sposobów picia w plenerze, szczególnie zimą to po butelce żołądkowej gorzkiej w garść i na ławeczkę, jest cieplutko nawet przy -15 :D |
Litrowa pepsi twist upić część, wlać do niej buteleczkę rumu (0,2l).... pychotka
lub 40ml wódki grejpfrutowej 40ml likieru pomarańczowego 40ml soku żurawinowego |
Wódka z Colą :D czasami lód,po prostu miodzio, pora coś innego wymieszać i spróbować :D np.soczek :P
P.s Popijał ktoś z was wódkę wodą? o.O |
W zimie na rozgrzewkę (szczególnie przed meczem) rum + cola. Tylko.
|
Cytat:
Sie zachciało burżujstwa :lol: |
Cola , soczki , słodziutkie ,pychotka ... jeszcze kolorowa słomka i rózowa parasolka do kompletu:lol:
|
Dzieki k...a serdeczne. Od poniedzialku sobie wmawiam że nie pije a Ty mi tu w czwartek z takim tematem... Wlasnie sobie z pół godziny temu jescze drążek rozporowy zakupiłem i umieściłem w futrynie drzwi coby dzielnie ćwiczyć. A idz w ch... :/
Gin+tonic+cytrynka ew limonka i z lodem. Whiskey+cola+cytrynka+lód. Niestety polski rynek chyba nie oferuje za bardzo tańszych Łiskaczów niż te oscylujące w granicach 50zł za 0,5l a szkoda bo w sytuacji kiedy pije się z colą tańsza Whiskey jest dobrym rozwiązaniem ponieważ cola "zabija rocznik". Czysta+sok pomarańczowy. Klasyczniej to już tylko sama czysta. Czysta z zamrażalnika i przepijanie sokiem z lodem. SOKIEM NIE NAPOJEM ! - sposób stosowany jak każą pić bo łykanie czystej nie ukrywam walorów smakowych nie przedstawia żadnych. Naleweczka mojej mamy solo lub z herbatka. Tego nic nie przebija. Żubróweczka z sokiem jabłkowym. Jak trzeba coś na szybko zaaplikować przed impreza to turbosoczek. Tarczyn+seta. Oto w zasadzie moje alkoholowe menu. Ma ktoś sprawdzony przepis na grzane piwko ? Wiem, że kiedyś w knajpie piłem sobie takie dobre "z nurkiem" tzn kufelek piwka grzanego plus przyprawy i do tego na dno wędrował kieliszek czegoś mocniejszego. Dobre to było. Tylko właśnie nie wiem jak to zrobić żeby nie zbeszcześcić:/ |
Cytat:
Podstawa to bardzo dobrze zmrożona wódka. A i wtedy przepić wodą można. A te drinki na wódce, no nie wiem,jakoś mnie to nie przekonuje. Ile razy przepije sokiem np pomarańczowym to zawsze mi się nim odbija. Nie wiem czemu,a jak organizm tak reaguje to znaczy że struć się można. Więc nie popijam. Gin jest dobry jeszcze z miętą, liściem. Na upalne lato jest ok,dla kobiet. |
Cytat:
|
Cytat:
Chyba że Rum 80 volt z tym sie zgodzę 0,2 rumu i upić zl półlitrowej pepsi. |
Cytat:
Jak Wiśnia to tylko ze spritem, albo bez niczego. |
czysta panowie CZYSTA!!!:) a własciwie to ruda (gorzka żoładkowa).
A jak drinki to tylko Gin + Tonic albo 100ml Rudej + plus sok Ananasowy, mistrzostwo swiata jak dlamnie:). Ale jak narazie to postanowienie mam( po Wrocławiu) że zero wódzi, tylko piwko i to w małych ilościach do końca pażdziernika:) A Tak wogóle to ALKOPOLIGAMIA 4LIFE!!! |
ja popijałem wódke(Finlandie) wodą po śledziach takich ze słoika.Super wchodzi-polecam.
Bardzo lubie też gorzką żołądkową z miętą ale tak 2 setki maksymalnie. |
Wódka z nestea, koniecznie cytrynowa. Proporcje 1/3.
Wysokie walory smakowe, butelka poręczna, żadne służby mundurowe się jeszcze do mnie nie przyczepiły. |
| Wszystkie daty podane są w GMT +1. Aktualna godzina to 12:04. |
Zasilane przez vBulletin v. 3.8.7. Copyright © 2000 - 2026, Jelsoft Enterprises Ltd.
© 1998 - 2023 forumwisly.pl