The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 17.10.2009, 23:17
flamengista napisał(a):Wyświetl post

Już nawet nie o poziom ligi chodzi, a o zwykłe emocje. Po poprzednim sezonie, gdzie jednak sporo się działo mamy sezon po prostu nudny. Niby fajnie, że Wisła ma sporą przewagę. Ale jak tak dalej pójdzie, to zapewnimy sobie MP na 8 kolejek przed końcem sezonu. I oczywiście zagramy piknikowo do końca, co przełoży się na kolejną wpadkę w europejskich pucharach.

Ja majac dzis wiecej czasu zdecydowalem ze obejrze wsztystkie mecze na Orange

teraz zaluje decyzji...

naprawde lepiej do kina isc,albo z psem niz ogladac to w calosci.jak jakas stacja zmontuje skroty to to jeszce jakosc wyglada ,natomiast jak przyjdzie ogladnac cale 90 minu to ciezko wysiedziec..

bez skaldu i ladu ,techniki praktycznie nie ma ,taktyki tez nie widac,a oni podobno trenuja z soba dzien w dzien ....

Niby mamay ta przewage ale aki piszesz tak "bezemocjonalnie" ten sezon przebiega.

Co z tego ze nawet jesli bysmy zdobyli to MP ,to znowu zleje nas kolejna Levadia,bo kto w Polsce podneisie poprzeczke wyzej niz Mistrz Estonii..

z jednej strony ciesze sie ze mamy przewage itdz drugiej naprawde to smutne ze poziom tej ligi tak polecial na łeb na szyje,a na razie wygrywamy i nie tracimy bramek bo jeden z drugim nie potrafia strzelic na bramke z 3 metrow ...Levadia by strzleila...
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 17.10.2009 o godz. 23:19.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Od: 04.2003

Stary 17.10.2009, 23:55
Arked

Właściwie flamengista już Ci odpisał. Taka organizacja rozgrywek była sprzeczna z przepisami FIFA oraz UEFA i dlatego tak ZSRR, jak i Polska w kolejnym roku powróciły do prawidłowej formuły rozgrywek. W tej sprawie FIFA/UEFA już dawno temu zabrała głos i dlatego szybko przywrócono rozgrywki w zgodzie z przepisami FIFA/UEFA. Wystarczy się tylko na to dawne ich stanowisko powołać. Regulamin PZPN polskich rozgrywek w 1951 roku na który się powołujesz, był sprzeczny z zasadami FIFA/UEFA i nie ma tu znaczenia, czy uczestnicy tego regulaminu zgadzali się na niego, czy nie ( wtedy w Polsce wyboru nie było ani możliwości protestu ). Tak jak napisał flamengista, albo FIFA/UEFA przywraca mistrzostwo Wiśle a Ruch zostaje z PP, albo unieważnia te rozgrywki w całości, bo w statystykach, każdy podaje swoje sukcesy z tamtego roku inaczej. Wynikła z tego wyłącznie totalna abstrakcja, z której Wisła statystycznie nie ma NIC, oprócz kuriozalnego w świecie wpisu o "zdobywcy ligi". W jednym meczu, którychkolwiek rozgrywek, nikt nie może zdobyć Mistrza kraju i Pucharu kraju jednocześnie. Wisła i tak nie ma nic do stracenia, upominajac się o to mistrzostwo i nie porównuj tutaj sprawy z 1993 roku, bo to ewidentnie inna sprawa. Tu nie chodzi o oszustwa paru klubów piłkarskich, ale o złamanie zasad FIFA/UEFA w całości przez PZPN. Wisła już dawno powinna uwzględniać w statystykach i sukcesach klubowych, 13 tytułów mistrzowskich, zdobytych zgodnie z zasadami i przepisami FIFA i UEFA, tym bardziej jeśli Ruch uwzględnia tytuł z tamtego roku, zdobyty niezgodnie z tymi przepisami. To nie jest kwestia zielonego stolika czy moralności, lecz prawnej abstrakcji rozgrywek z tamtego roku. Pozostałe rozgrywki w całym okresie komunistycznym można uznawać, mimo totalitaryzmu komuny, gdyż przynajmniej odbywały się one zgodnie z fundamentalnymi przepisami FIFA i UEFA. Mistrzostwo kraju zawsze zdobywał i zdobywa nadal, zwycięzca najwyższej ligi danego kraju a nie jakiegokolwiek pucharu czy superpucharu.

Ps. Krissu - mógłbyś rozwinąć swoją myśl z FortArtem ? Robienie faszysty z Reymana nie było artystycznym odniesieniem się do historii ale pasiastą prowokacją. Co to ma wspólnego z dyskutowanym tutaj problemem ? Jak Niebieski chwali się tutaj, między innymi tytułem z 1951, to otrzymuje rzetelną odpowiedź w tej sprawie, która nie jest raczej prowokacją historyczną.
Ostatnio edytowane przez kot : 18.10.2009 o godz. 01:01.
Nie ma rzeczy niemożliwych.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Od: 01.2006

Stary 18.10.2009, 00:32
Widzę, że FortArt włamał się na konta niektórych użytkowników....
kot napisał(a):Wyświetl post
Ps. Krissu - mógłbyś rozwinąć swoją myśl z FortArtem ? Robienie faszysty z Reymana nie było artystycznym odniesieniem się do historii ale pasiastą prowokacją. Co to ma wspólnego z dyskutowanym tutaj problemem ? Jak Niebieski chwali się tutaj, między innymi tytułem z 1951, to otrzymuje rzetelną odpowiedź w tej sprawie, która nie jest raczej prowokacją historyczną.
Mógłbym..
Dyskusja na temat "niedobrzy komuniści zabrali nam mistrzostwo pomimo, że wygraliśmy ligę i przyznali na nieuczciwych zasadach Ruchowi. Trzeba to zgłosić! Niech zrobią porządek!" przypomina mi retorykę Naczelnego Błazna Zawsze Dziewicy Krakowii.
Ostatnio edytowane przez Krissu : 18.10.2009 o godz. 02:59.
Pro Fide, Rege, Lege et WISŁA.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2009, 01:25
Jak wam jeszcze starczy czasu, to spróbowalibyście Lwów odzyskać.
Taka drobna sugestia.
Ostatnio edytowane przez wolfy : 18.10.2009 o godz. 15:02.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.10.2009, 09:24
ludzie dajcie sobie spokój...

zasady przed sezonem były znane, fakt że bzdurne...ale zawsze takie same dla wszystkich.

pozostawmy to tak jak jest.

Ruch - 14
Wisła -12

mam nadzieję że za 2 lata będzie po równo )
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 18.10.2009, 09:40
Ja mam jednak nieco mieszane uczucia co do porazek Legii i Lecha. Wiadomo ze dobrze dla naszej pozcji w tabeli bo kazda wpadka, jak wczoraj Legii (choc czy to naprawde wpadka? Po prostu graja slabo), przybliza nas do kolejnego mistrzostwa to brak presji sportowej, na 100%, niewazne co by pilkarze i trenerze mowili o mobilizacji, odbije sie na obrazie gry i zaangazowaniu. A ten brak presji odbije sie znow w pucharach gdzie nie bedzie zadnych usprawiedliwien ani "musimy wyciagnac wnioski z tej porazki", bo bedzie juz po wszystkim.
Dla dobra Wisly, a takze calej ligi lepiej by bylo by nasza sila wynikala z ciagle wzrastajacego poziomu sportowego druzyny i rywali a nie z ich slabosci, bo to daje zludne wyobrazenie o naszej sile.

Obawiam sie ze jesli dzis wygramy we Wronkach to moze sie zaczac olewanie w nastepnych meczach. Na nasza korzysc przemawia moim zdaniem bardzo dobre ulozenie druzyny przez Skorze, mamy chyba idealna mieszanke graczy w podstawowej jedenastce pod wzgledem wieku. Druzyna nie jest za stara zeby zjadala ja rutyna i nie za mloda by nie mial kto gry poukladac. Paru starszych wyjadaczy z duzym doswiadczeniem jak Sobol czy Glowa, paru srednio doswiadczonych a jeszcze nie tak starych, jak Brozki czy Boguski, oraz mlode glodne wilki jak Mały i Pepe.
DysoN
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 18.10.2009, 09:50
Dlaczego nikt nie poinformował amikowych parobków, że bojkot frekwencji dotyczył tylko reprezentacji na Śląskim a nie swojego klubu?
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Proud
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2007

Stary 18.10.2009, 09:53
takie coś znalazłem na jednej ze stron Lecha

Cytat:
Piotr Reiss wydał swoją autobiografię

W czwartek odbyła się oficjalna premiera książki Piotra Reissa "Spowiedź piłkarza cz.1". Napastnik Warty Poznań najpierw spotkał się z dziennikarzami, a potem z kibicami, gdzie podpisywał swoją autobiografię. "Rejsik" opowiada o swojej karierze, w której głównie związany był z Lechem Poznań.

Piotr Reiss z zamiarem wydania książki nosił się od dawna. Początkowo brakowało mu jednak czasu i dopiero nieprzyjemne okoliczności sprawiły, że mógł poświęcić się pisaniu. W lutym został zatrzymany przez policję i otrzymał zarzuty o charakterze korupcyjnym, przez co został zawieszony w prawach zawodnika przez zarząd Lecha Poznań. O tej sytuacji również znajdują się opowieści, ale z powodu tajności śledztwa, tylko niektóre informacje mogły zostać ujawnione. To właśnie ten rozdział pisało mu się najtrudniej. Więcej szczegółów znajdzie się w drugiej części, którą "Rejsik" zamierza wydać po zakończeniu ewentualnego procesu i jego kariery. - We Wrocławiu spędziłem ponad 20 godzin i ciężko wracało się do tych chwil. Z wiadomych względów nie mogę odnieść się do otrzymanych zarzutów. Wiąże mnie tajemnica śledztwa, dlatego o wszystkich szczegółach poinformuje w drugiej części mojej autobiografii - mówi Piotr Reiss.

Co skłoniło byłego zawodnika Kolejorza do napisania autobiografii? - Spędziłem w Lechu sporo czasu i jestem winny kibicom opowiedzieć o ostatnich kilkunastu latach. Chciałem napisać coś o sobie, aby dzieci zapamiętały mnie jako Piotra Reissa, który był wieloletnim piłkarzem Lecha i strzelił ponad sto goli, a nie jako postać zaprezentowaną w mediach, czyli Piotra R. z zasłoniętymi oczami i wyprowadzanego przez policję w kajdankach - tłumaczy. Komunikacja z kibicami była głównym powodem wydania książki. Po ostatnich wydarzeniach ten kontakt był nieco utrudniony. - W książce pojawia się wiele informacji, których wcześniej kibicom nie przekazywałem. Chciałbym odciągnąć młodzież od komputerów i pokazać, że futbol to piękna pasja, mimo wielu przeszkód, które można spotkać. Mam nadzieję, że ta książka zmobilizuje młodzież do marzeń o zostaniu zawodowym piłkarzem - dodaje Reiss.

Pisanie książki to dla 37-letniego zawodnika nowość. Jak przyznaje nie czytał zbyt wielu książek o gwiazdach piłki nożnej. Zaciekawiła go jedynie autobiografia Mirosława Okońskiego. - Przeczytałem jedynie biografię Mirosława Okońskiego, bo to był mój idol z boiska. Na nikim się nie wzorowałem i chciałem, żeby ta książka była "ode mnie" - kontynuuje. Początkowo Reiss nagrywał zawartość książki, potem przelewał to na papier z czego wyszło aż 700 kartek A4 notatek. Z tego trzeba było wybrać najciekawsze fragmenty i dać do korekty. Duży wkład przy wydaniu książki miał Jan Rędzioch, znany poznański dziennikarz i historyk sportu. Trzystu stronicowa biografia ukazała się nakładem 5000 sztuk, ale wkrótce powinien on zostać zwiększony z powodu dużego zainteresowania. Koszt autobiografii Reissa to 29,90zł (cena sugerowana).

- Nie chcę, żeby to było traktowanie komercyjnie. Chcę przede wszystkim trafić do kibiców - mówi "Reksio", który podjął decyzję, że część z zysków przeznaczy na cele charytatywne. - Początkowo chciałem przekazać na aukcję medal, który niedawno otrzymałem z rąk wiceprezesa Lecha, Arkadiusza Kasprzaka, jednak po prośbie zarządu trafi on do muzeum Lecha, które ma niedługo powstać na nowym stadionie - zakończył obecny piłkarz Warty Poznań.

W czwartek Piotr Reiss rozpoczął promocję książki. Najpierw spotkał się z dziennikarzami na konferencji prasowej, a potem w jednej z księgarni podpisywał autobiografię. Kibice zjawili się w sporej liczbie i prosili o autografy. Nie zabrakło czasu na luźne rozmowy. W najbliższym czasie Reissa będzie można spotkać w większych miastach Wielkopolski.
ciekawe czy wątki korupcyjne też będą.
Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 18.10.2009, 10:15
Ogladacie Cafe Futbol? Alez ten Greń jest dwulicowy.
Odpowiedz cytując
Ar222
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 18.10.2009, 11:15
wolfy napisał(a):Wyświetl post
Jak wam jeszcze starczy czasu, to spróbowalibyście Lwów odzyskać.
Taka drobna sugestia.
A śmiej się, Legii z Wilnem prawie się udało

Trupa z szafy chyba faktycznie nie ma co wyciągać. I tak nic z tym nie zdziałamy, a tylko się ośmieszymy.

A co do naszej ligi, to pewnie i tak Legia z Lechem zaskoczą w zimie na tyle by wejść na podium, natomiast Odra znajdzie się jedno miejsce ponad strefą spadkową. Constans - na Środkowym wschodzie bez zmian
Tylko jeden klub kocham aż po grób!
harthausen
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 18.10.2009, 11:17
cały ten występ pana Grenia to nic innego jak rozpoczęcie kampanii wyborczej na nowego prezesa PZPN, w której to roli widzi oczywiście siebie.
W najważniejszej sprawie (kto finansował taką kampanię Lacie) walił frazesy, byle nie odpowiedzieć.
Jeszcze niejeden cwaniula się pokaże na fali odnowy, duża nagroda dla siebie i swoich na mecie czeka by w tej walce jakiekolwiek zasady były przestrzegane.

Kibicom zostaje tylko bojkot PZPN i ich sponsorów, tylko to może dać jakiś efekt. Na pozostałe rzeczy nie mamy wpływu.

Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 18.10.2009, 11:44
Proud napisał(a):Wyświetl post
takie coś znalazłem na jednej ze stron Lecha

ciekawe czy wątki korupcyjne też będą.
nie będą ponieważ postępowanie prokuratorskie jest w toku.Wyda drugą część gdzie będzie opisany wątek korupcji.
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 18.10.2009, 13:36
Krissu

Krissu napisał(a):
Mógłbym..
Dyskusja na temat "niedobrzy komuniści zabrali nam mistrzostwo pomimo, że wygraliśmy ligę i przyznali na nieuczciwych zasadach Ruchowi. Trzeba to zgłosić! Niech zrobią porządek!" przypomina mi retorykę Naczelnego Błazna Zawsze Dziewicy Krakow
No i co z tego wynika, że coś Ci się ubzdurało w głowie ? Punkt widzenia nie jest równoznaczny z punktem odniesienia. Taka retoryka jest pasiasta i to jest Twój punkt odniesienia. Tak, jak nawet Ruch czy komuniści nie są moim punktem odniesienia, przypisywanym mi przez Ciebie w konwencji tej samej retoryki. Moim punktem odniesienia jest dawno temu wydany przez FIFA werdykt w sprawie tamtych sprzecznych regulacji. Można udawać, że go nie było, ale i można go ujawnić, powołując się na niego. Zależy to od naszej woli a nie tylko mentalności ?
Ostatnio edytowane przez kot : 18.10.2009 o godz. 15:10.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.10.2009, 13:48
Wlasnie zaczyna się mecz Zagłebie-Jaga. Komentator stwierdzil, ze ladny stadion sie robi w Lubinie.Moze ja cos przeoczylem albo sie nie znam, ale jak bylem na Superpucharze to stadion si erobil.A tera zwidze e 3 msce mijaja i stadion dalej sie robi, Ile mozna wykanczac jedna trybune?
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 18.10.2009, 14:09
niewiem, ale patrząc na nasze D to bardzo dlugo...
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 18.10.2009, 15:05
Ar222 napisał(a):Wyświetl post
A śmiej się, Legii z Wilnem prawie się udało
Ale oni nie robili tego:
a) na trzeźwo
b) przez internet.

Poza tym Litwa nie ma żadnych sensownych sił zbrojnych, żeby ich zakasować wystarczy zwykła organizacja paramilitarna w stylu "Kibice Legii on Tour"
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 18.10.2009, 15:07
Krissu
No i co z tego wynika, że coś Ci się ubzdurało w głowie ? Punkt widzenia nie jest równoznaczny z punktem odniesienia. Taka retoryka także jest pasiasta i to jest Twój punkt odniesienia.Tak samo Ruch czy komuniści nie są moim punktem odniesienia. Jest nim dawno temu wydany przez FIFA werdykt w sprawie tych regulacji. Można udawać, że go nie było, ale i można go ujawnić. Zależy co kto chce ?
Ech...

Mówisz, że sposób wyłonienia mistrza był niezgody z FIFA i UEFA.

ZSRR też należało do FIFA, czy to znaczy, że mają unieważnić wszystkie mistrzostwa? To może idźmy jeszcze dalej - skoro unieważniamy mistrzostwo z 1951 roku, to może unieważnijmy te z lat 1921 - 1926? Przecież wtedy też nie grano systemem ligowym. A taki istniał, bo grano nim w Anglii już pod koniec XIX wieku. Zastanawia mnie czy nie unieważnić też rozgrywek w sezonie 2001/02. Przecież te grupy całe to na bank nie jest zgodne z wytycznymi FIFA.

To może jeszcze unieważnimy wszystkie dotychczasowe mistrzostwa niektórych krajów Ameryki Południowej? Przecież np. taka Argentyna czy inna Kolumbia mają co roku dwóch mistrzów. Otwarcia i zamknięcia. Myślisz, że to jest zgodne z regulacjami FIFA?

Swoją drogą, pokaż mi ten werdykt FIFA, bo sam nie mogę znaleźć. Nawet jeśli tak jest, to jest jeden zasadniczy problem: prawo nie działa wstecz.

A UEFA w 1951 roku jeszcze nie istniała.

Wszystkie kluby wiedziały, kto zostanie mistrzem w roku 1951. To, że zasady zostały narzucone siłą, nie ma żadnego znaczenia.
Odpowiedz cytując
killzone
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 18.10.2009, 15:31
Jedyna piosenka która mi przychodzi przez mysl po wczorajszym "widowisku" w Gliwicach to...

Nigdy nie spadnie hej Legia nigdy nie spadnie

Jedyne co bylo godne uwagi to kiełba, ktora byla o wiele wiecej warta niz ta zgraja rozkaprszyonych panien biegajacych w białych koszulkach... tak mnie naszlo ze oni mieliby problem na paraolimpiadzie wyjsc z grupy

PS: Jestem ciekaw czym dzisiaj w nocy rzucali po oknach w Warszawie

PS2: Szkoda ze nie przejebali :(
Ostatnio edytowane przez killzone : 18.10.2009 o godz. 15:39.
Odpowiedz cytując
DysoN
Senior Member

Od: 07.2004

Stary 18.10.2009, 15:42
Skonczyl sie przed chwila, calkiem przyzwoity choc bezbramkowy mecz ZL z Jaga.
Chcialbym tu zwrocic uwage na mlodego bramkarza Jagiellonii: Grzegorza Sandomierskiego. Moze warto by sie nim zainteresowac. Dobre interwencje, swietny refleks, nie puscil nic od prau meczow. Pawelek ostatnio naprawde dobrze broni ale dyby myslec o nastepcy to Grzegorz to chyba potencjalny cel transferowy.
DysoN
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 18.10.2009, 15:51
Krissu

Nie sprowadzaj dyskusji do absurdu. Tylko wtedy była reakcja FIFA, gdy ktokolwiek będąc jej członkiem, ustalone zasady łamał, na różnych jej etapach rozwoju od 1904 roku. Po reakcji FIFA w 1952 roku, Polska przywróciła poprzednie zasady rozgrywek i wybacz, ale ja nie posiadam w tej chwili, tego stanowiska FIFA. Ważne jest, jakie warunki FIFA ustaliła z Polską a nie z Argentyną. Miętta, pamiętający te czasy z autopsji, pytając PZPN na początku lat 90-tych w tej sprawie, nie był chyba mentalnym FotArtem, któremu możesz ubliżać, jak i całej ówczesnej Wiśle ? To, że w komunie umówili się wtedy wszyscy, włącznie z Wiślakami, nie znaczy, że zrobili to demokratycznie i musimy to akceptować. Dlatego tak nieważna umowa ma znaczenie, nie tylko z powodu złamania zasad FIFA. Napisałem, że jeśli prawnicy sprawę uznają za nieaktualną i bez szans, to nie ma sensu jej uruchamiać. Ale niech to wyjaśnią oni a nie kibice, zwłaszcza Ci, którym Pasy przesłaniają świat. Dyskusji by nie było, gdyby nie pewien Niebieski, który tutaj używając " gównianych" epitetów pod adresem Wisły, szczycił się miedzy innymi tytułami z 1951 roku. Harthausen dobrze zauważył, że sprawa ta obrazuje, kto tak naprawdę, był benificjentem układów w PZPN.
Ostatnio edytowane przez kot : 18.10.2009 o godz. 15:57.
Odpowiedz cytując
Vinci
Socios Wisła Kraków

Od: 03.2005

Stary 18.10.2009, 18:08
Cytat:
Chcialbym tu zwrocic uwage na mlodego bramkarza Jagiellonii: Grzegorza Sandomierskiego. Moze warto by sie nim zainteresowac. Dobre interwencje, swietny refleks, nie puscil nic od prau meczow.
Jeszcze zbyt wcześnie na takie przymiarki. Ile tych meczu zagrał w lidze? Gikiewicz też był wcześniej chwalony, a później przyszła zniżka formy i ławka...
"Kradzione szczęścia nie daje..."
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 18.10.2009, 19:47
Miętta, pamiętający te czasy z autopsji, pytając PZPN na początku lat 90-tych w tej sprawie, nie był chyba mentalnym FotArtem
Na początku lat 90tych bardziej niż piłka interesowały mnie klocki lego a Miętta kojarzył mi się z cukierkami od babci. Nie pamiętam tego zwyczajnie. Będę wdzięczny jak przybliżysz mi o co dokładnie pytał Miętta PZPN.
To, że w komunie umówili się wtedy wszyscy, włącznie z Wiślakami, nie znaczy, że zrobili to demokratycznie i musimy to akceptować.
Czy to oznacza, że niepotrzebnie spłacaliśmy dług gierkowski? Sytuacja analogiczna.
Dyskusji by nie było, gdyby nie pewien Niebieski, który tutaj używając " gównianych" epitetów pod adresem Wisły...
No to nie było ładne z jego strony.
....szczycił się miedzy innymi tytułami z 1951 roku.
My na jego miejscu nie szczycilibyśmy się?
Jak ktoś w tym temacie napisał... Punkt widzenia zależy od punktu siedzenia.
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2009, 19:50
Vinci napisał(a):Wyświetl post
Jeszcze zbyt wcześnie na takie przymiarki. Ile tych meczu zagrał w lidze? Gikiewicz też był wcześniej chwalony, a później przyszła zniżka formy i ławka...
i tak na bank by go wycenili dla nas na bańke
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 18.10.2009, 19:53
Ja jeszcze odnośnie "meczu na szczycie". O grze Wisły już pisałem w stosownym wątku. Ale jak słyszę, że "mecz mógł się podobać", to aż prosi się o komentarz.

Mecz mógł się podobać, ale trochę na zasadzie amatorskiego porno - fajnie, że u aktorów jest ten żywiołowy entuzjazm, ale ich umiejętności, podobnie jak kamerzysty i montażysty cały ten "produkt" dyskwalifikują.

Ten mecz to było właśnie takie amatorskie porno. Odważna gra do przodu, ale totalny chaos. Mnóstwo miejsca na boisku, formacje źle poustawiane. Pełno akcji, w których głównym elementem był przechwyt (a więc strata przeciwnika) i jedno, góra dwa celne podania.

Strasznie raziły braki techniczne - większość zawodników nie umie przyjąć piłki, tak by od razu móc z nią pobiec. Już nie mówiąc o przyjęciu piłki w biegu. Strzały z dystansu - tylko jeden Jirsak potrafił ładnie strzelić z woleja. Peszko, Małecki, Ćwielong - nadzieje polskiej piłki koszmarnie pudłowały, na Zachodzie za taki kiks Sławek zszedłby natychmiast z boiska i następne parę meczy oglądałby z trybun (no, może z ławki).

Chwalony przez media Lewandowski grał zwyczajnie za miękko - on co chwila się pokłada. W europejskich pucharach sędzia po prostu nie będzie zwracał na niego uwagi. Niech więc dziękuje za każdego łokcia i kuksańca, którego dostał lub dostanie od Marcelo, Głowy, a także nieocenionego Szalę, Astiza, Choto etc. Bo jeśli myśli o zagranicznej karierze, to musi nauczyć się z tym żyć. A czasem umieć oddać, do tego tak by tego nie widział sędzia. Zamiast się pokładać, niech się nauczy mocniej stać na nogach, to strzelać będzie więcej goli. Może warto by zacząć ćwiczyć na siłowni?

Paweł Brożek to cień zawodnika z zeszłego roku, sprzed kontuzji. Zupełnie bez błysku, bez agresji, często bojaźliwie. 2-3 dobre zagrania na mecz to za mało. A mówimy o etatowym reprezentancie Polski.

Słowem - dno i metr mułu.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
szczebrzeszcz
Senior Member

Od: 05.2003

Stary 18.10.2009, 20:04
zgadzam się, mecz z entuzjazmem ale bez fajerwerków

MASA błędów z obydwu stron -> to jest przyczyna tak wielu akcji

co do przyszłych kolejek

w 11. Polonia B. - Ruch
12. Ruch - Legia
13. Wisła - Legia

najważniejsze to uspokoić sytuację po pierwszej ligowej porażce w sezonie, i zagrać bez niepotrzebnych nerwów (a ich nam piłkarze Wisły ostatnio zapewniają dużo)
Odpowiedz cytując
kot
Senior Member

Stary 18.10.2009, 20:20
Krissu

Jak czegoś nie wiesz, to przynajmniej nie ubliżaj innym Wiślakom w stylu FortArta. Nic prostrzego jak zapytać Mięttę, choćby emailem, jak dokładnie sformuołwał swoje pytanie do PZPN. Nie jestem archiwum posiadającym na zawołanie dokumenty do okazania, Ciebie satysfakcjonujące. Myślę też, że Gierek akurat nie ma z tą sprawą nic wspólnego. A Niebieski może się szczycić tutaj, jeśli tylko przy okazji nie będzie ubliżał Wiśle, tak sobie ja przynajmniej myślę. No bo że Wiślak Wiślakowi od Pasa przyłoży, to jeszcze mieści się w konwencji rodzinnej dyskusji Nieprawdaż ?
Ostatnio edytowane przez kot : 18.10.2009 o godz. 20:28.
Odpowiedz cytując
Krissu
Militaris

Stary 18.10.2009, 20:29
Odrobine dystansu.. nie było moim zamiarem nikomu ubliżać.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 18.10.2009, 20:37
Żal było patrzeć zarówno na wyczyny sędziego jak i na grę obydwu drużyn.Taktyka,technika,w tym elemencie nie wiedzą o co chodzi. Dno,metr mułu i Levadia.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 18.10.2009, 20:50
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Żal było patrzeć zarówno na wyczyny sędziego jak i na grę obydwu drużyn.Taktyka,technika,w tym elemencie nie wiedzą o co chodzi. Dno,metr mułu i Levadia.
To Ty masochista jesteś

Masz C+ to trzeba było trochę innych lig pooglądać a nie zamęczać swoją prawdą na forum. Bo masz rację ale co z tego? Co tydzień to powtarzasz i od twojego biadolenia nasza Ekstraklasa stanie się Primera Division?

Wiesz jak wygląda nasza liga więc oceniaj wyczyny naszych rodzimych kopaczy na tle innych meczy i drużyn z naszej ligi.

A w ogóle jakiś jeden mecz w tym sezonie był dobry wg Ciebie? Czy też wszystko to muł?
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 18.10.2009, 21:37
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
To Ty masochista jesteś

Masz C+ to trzeba było trochę innych lig pooglądać a nie zamęczać swoją prawdą na forum. Bo masz rację ale co z tego? Co tydzień to powtarzasz i od twojego biadolenia nasza Ekstraklasa stanie się Primera Division?

Wiesz jak wygląda nasza liga więc oceniaj wyczyny naszych rodzimych kopaczy na tle innych meczy i drużyn z naszej ligi.

A w ogóle jakiś jeden mecz w tym sezonie był dobry wg Ciebie? Czy też wszystko to muł?
Dzisiaj na tvp sport szedł mecz Anglia-Polska z 1973 roku z Wembley. Uwierzycie ze 30 lat temu pilkarze Polscy byli szybsi i potrafili kopac pilke tak ze kacje mialy po 5-6 podań? 35 lat.mineło a polscy pilkarze sie uwstecznili :O
Naprawde nie trzeba Primera Divison czy Premier League ogladac zeby to zauwazyc....
Mecz z Lechem niezly jak na polska lige, ale ewidentnie Marszalek ma racje.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów