The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 16.10.2009, 17:51
Ja się sie dziwię wypowiedziom Małego bo byłem na jego oficjalnej stronie i przeczytałem kilka newsow. Widocznie taki jest nie kazdy musi byc profesorem. Najpierw powie potem pomysli.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 16.10.2009, 18:10
MichauSzczu napisał(a):Wyświetl post
Ja się sie dziwię wypowiedziom Małego bo byłem na jego oficjalnej stronie i przeczytałem kilka newsow. Widocznie taki jest nie kazdy musi byc profesorem. Najpierw powie potem pomysli.
A jaka to strona?
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Od: 11.2002

Stary 16.10.2009, 19:14
Ja sie Maleckiemu nie dziwie, coprawda ogladalem tylko druga polowe ale to co robila pomoc to bylo jakies nieporozumienie. Byl tam srodkowy poocnik ktory 2/3 podan mial niecelnych. Druga linia nie potrafila rozegrac 3-4 podan zeby rozciagnac przeciwnika. Trudno sie z Malym nie zgodzic, rownierz z tym, ze na lawce siedzieli lepsi pilkarze niz byli na boisku.
W pilce sie trzeba umiec odezwac i zmotywowac kolegow. Jak sie ktos obraza i nie potrafi uniesc krytyki to niech idzie robic cos innego.
Odpowiedz cytując
gdsmk
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 16.10.2009, 23:10
poczytałem trochę o tym, co pisaliście na temat Mączyńskiego, i znalazłem taki artykuł :http://lodz.naszemiasto.pl/sport/440...-1-1,id,t.html
a najważniejszy jest fragment:
Cytat:
Ataki ŁKS były groźniejsze niż Górnika. Mogła się również podobać organizacja gry łodzian, w czym duża zasługa Mączyńskiego, najlepszego zawodnika na boisku. Łódzkiej drużynie wyrósł lider z prawdziwego zdarzenia. To już trzeci z rzędu bardzo dobry występ Mączyńskiego, imponującego przeglądem gry, wyczuciem tempa i znakomitym podaniem.
Oby tak dalej.
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 17.10.2009, 08:44
Cantoro okradziony. Dwa auta przepadły

Cytat:
Pech Mauro Cantoro. Tym razem nie sportowy. Piłkarzowi Wisły skradziono dwa samochody - informuje Fakt.

Złodzieje zabrali auta w nocy. Spod domu wiślaka odjechało terenowe BMW X5 i Mini Cooper. Oba cacka były warte łącznie 150 tys.

Co gorsza, samochody nie były ubezpieczone od kradzieży. Cantoro zamierzał sprzedać be-em-kę, więc nie wykupił dodatkowego ubezpieczenia.
by wp.pl

pewnie kibice z kałuży podpi...
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
MichauSzczu
Banita

Od: 08.2009

Stary 17.10.2009, 10:38
Kamson napisał(a):Wyświetl post
A jaka to strona?
Była podana pare stron wcześniej w tym temacie, juz nie pam iętam mozesz poszukac
Odpowiedz cytując
majkipolska
Junior Member

Od: 02.2006

Stary 17.10.2009, 10:43. ?? ktoś wie??
cichutko o Gołosiu, ciekawe czy bedziemy mieli z niego kiedys pozytek
Kibicka napisał(a):Wyświetl post
podbijam
XI Nie obiecuj.
Odpowiedz cytując
szczepanwislak
Senior Member

Od: 09.2009

Stary 17.10.2009, 13:04
no konrad narazie poza kadra 1 zespołu , czy wróci ? raczej już nie.. a szkoda bo obiecjący z niego piłkarz byl tylko z deka nie doceniany
Odpowiedz cytując
HEDu
Senior Member

Stary 18.10.2009, 09:00
znowu dobry mecz Mączynskiego i jego ocena z meczu z G. Łęczna.

"Krzysztof Mączyński – Jak on strasznie dużo widzi… I co cieszy, zaczyna kierować grą zespołu. Dyryguje drugą linią, sam potrafi uderzyć na bramkę. Bardziej niż poprawnie."

Odpowiedz cytując
QBAS
Senior Member

Stary 18.10.2009, 10:42
Wszystko fajnie. Tylko trzeba pamiętać, że jak wróci do Wisły to będzie musiał konkurować o miejsce w bodaj najlepszej II linii w Polsce.
Odpowiedz cytując
Oldpara
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 18.10.2009, 12:45
Wróci Garguła i Boguski, sprzeda się Diaza i Jirsaka, z wypożyczenia wróci Mączyński i dalej będziemy mieli najlepszą pomoc, mocną ławkę, przewietrzony skład i zastrzyk gotówki na koncie.
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
Odpowiedz cytując
szprotson
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2005

Stary 18.10.2009, 12:51
sprzedamy Jirsaka? cieżko opchnąc 700 tys euro które mało grają.

Zreszta, ja i tak daje mu duzy kredyt zaufania
cały nasz chuligański trud tobie ukochana ojczyzno

Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 18.10.2009, 13:09
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Wróci Garguła i Boguski, sprzeda się Diaza i Jirsaka,
Tja, bo Sobol robi się coraz młodszy.
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 18.10.2009, 13:23
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Wróci Garguła i Boguski, sprzeda się Diaza i Jirsaka, .
Tak?
To Bednarz już pracuje gdzies jako dyrektor sportowy i ma trochę kasy do wydania?
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując
yogul
Senior Member

Od: 05.2009

Stary 18.10.2009, 18:34
Mariusz szacunek za Twój dzisiejszy występ !
Oby nic poważnego, wiadomo coś już
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 18.10.2009, 18:43
Wyglądało na stłuczone biodro, czyli pewnie na następny mecz będzie gotów.
Odpowiedz cytując
Watts
Senior Member

Od: 04.2005

Stary 18.10.2009, 19:40
Cytat:
Patryk Małecki:

- W pierwszej sytuacji chciałem strzelić ze szpica. Widziałem, że Bosacki robi wślizg. W drugiej sytuacji, gdy piłkę wystawił mi Paweł, chciałem strzelić po krótkim. Bramkarz dzisiaj dobrze bronił, mój strzał wyciągnął na róg. Wybronił dla Lecha mecz. Ale my możemy mieć pretensje tylko do siebie, bo przegraliśmy na własne życzenie.
I co teraz krzykacze? To jest ten krnąbrny, pyskaty Małecki, który świata poza sobą nie widzi i zwala wszystko na każdego poza swoją osobą? Czytajcie dalej tych grubych alkoholików z weszło i promujących klub z Wronek pismaków z wp, to daleko zajedziecie.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 18.10.2009, 19:56
Może go ktoś przytemperował ? Jak już zauważyłem po meczu ze Śląskiem - Małecki zachowuje się bardziej spokojnie na boisku.
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 19.10.2009, 10:32
Watts napisał(a):Wyświetl post
I co teraz krzykacze? To jest ten krnąbrny, pyskaty Małecki, który świata poza sobą nie widzi i zwala wszystko na każdego poza swoją osobą? Czytajcie dalej tych grubych alkoholików z weszło i promujących klub z Wronek pismaków z wp, to daleko zajedziecie.
czy to nie Małecki ostatnio opowiadał, że w młodzieżówce połowa się nie nadaje itp itd? a sam nie strzelił karnego przy 0:0 (nie dowiemy się jakby skończył sie mecz gdyby trafił... może 1:7, a może 1:0)
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 19.10.2009, 13:59
Incognito2192 napisał(a):Wyświetl post
Może go ktoś przytemperował ? Jak już zauważyłem po meczu ze Śląskiem - Małecki zachowuje się bardziej spokojnie na boisku.
Raczej nie w meczy ze slaskiem okolo 60 min razem z Tomasem rozgrywal rzut rozny i normalnie dyskutuja a nagle ten jakby podnosi glos , ale dobrze Tomek mu odkrzyknal. Zakladam ze to bylo cos takiego :

-Dalej Ku... graj!!!
- Spokojnie Kur... przecież mamy poczekać na innych.
Odpowiedz cytując
tylko_na_kilka_dni
Senior Member

Stary 19.10.2009, 14:18
BRTS39 napisał(a):Wyświetl post
Raczej nie w meczy ze slaskiem okolo 60 min razem z Tomasem rozgrywal rzut rozny i normalnie dyskutuja a nagle ten jakby podnosi glos , ale dobrze Tomek mu odkrzyknal. Zakladam ze to bylo cos takiego :

-Dalej Ku... graj!!!
- Spokojnie Kur... przecież mamy poczekać na innych.

czy bylo widac to zajscie w przekazie telewizyjnym? Bo ze stadionu tego nie zauwazylem, a tak to sciagne mecz i zobacze
Odpowiedz cytując
Luk_Biala_Gwiazda
Senior Member

Od: 08.2005

Stary 19.10.2009, 14:25
bylo widac dokladnie, tylko slychac nie bylo ich rozmowy.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2009, 15:27
Jak dla mnie to to było jakieś ustalenie, nie żadna kłótnia.
Odpowiedz cytując
qchar90
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 19.10.2009, 17:24
dobry tekst o Pawle Brożku, wiele prawdy o Pawle. Gdyby inna mentalność, to dziś by grał w dobrym zachodnim klubie europejskim. Nie chciało sie za młodu ciężko pracować, to teraz widoczne są braki. W tym wieku już wiele sie nie nauczy. Talent to nie wszystko, liczy się ciężka praca.

Odpowiedz cytując
Maciuś
bananowy chłopiec

Od: 07.2006

Stary 19.10.2009, 17:29
Po przyjeciu pilki mozna poznac czy ktos umie grac czy nie.
Odpowiedz cytując
Karherop
Socios Wisła Kraków

Od: 02.2006

Stary 19.10.2009, 18:42
Dziwię się trenerowi Skorży że mając tylu zdolnych młodziaków w mlodej ekstraklasie , a zarazem takie małe pole manewru jeśli chodzi o doświadczonych graczy , woli wpuścić z ławki Łobodzińskiego lub pozostawić sobie zmiany na czarną godzine . W ataku praktycznie nie mamy aktualnie żadnej alternatywy , a widząc tragiczną skuteczność Brożka Ćwielonga czy Kirma , śmiało wpuściłbym Papieża , Janika ,Jelenia czy Leszczaka . Nic tak nie będzie dla nich testem wartości , jak sprawdzian w pierwszej drużynie u boku dojrzałych graczy . A czym on ryzykuje ? Niczym , nie trafi w bramke z 5 metrów ? To u nas standard . W obronie takie manewry byłby by obarczone rzeczywiście jakimś ryzykiem , ale w ataku lub na skrzydłach ... ? To tylko świadczy o ogromnej zachowawczości naszego trenera i braku skłonności do ryzyka ( chociaz jakie to ryzyko ) , co jest tym bardziej dziwne , bo i jemu w bardzo młodym wieku dano szanse prowadzić najlepszą drużyne w Polsce . Gdyby jego przełożeni w Amice , Groclinie czy Wiśle szli tym tropem myślenia , to byłby do 50 roku życia najwyżej asystentem asystenta .
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 19.10.2009, 18:50
Karherop napisał(a):Wyświetl post
Dziwię się trenerowi Skorży że mając tylu zdolnych młodziaków w mlodej ekstraklasie , a zarazem takie małe pole manewru jeśli chodzi o doświadczonych graczy , woli wpuścić z ławki Łobodzińskiego lub pozostawić sobie zmiany na czarną godzine . W ataku praktycznie nie mamy aktualnie żadnej alternatywy , a widząc tragiczną skuteczność Brożka Ćwielonga czy Kirma , śmiało wpuściłbym Papieża , Janika ,Jelenia czy Leszczaka . Nic tak nie będzie dla nich testem wartości , jak sprawdzian w pierwszej drużynie u boku dojrzałych graczy . A czym on ryzykuje ? Niczym , nie trafi w bramke z 5 metrów ? To u nas standard . W obronie takie manewry byłby by obarczone rzeczywiście jakimś ryzykiem , ale w ataku lub na skrzydłach ... ? To tylko świadczy o ogromnej zachowawczości naszego trenera i braku skłonności do ryzyka ( chociaz jakie to ryzyko ) , co jest tym bardziej dziwne , bo i jemu w bardzo młodym wieku dano szanse prowadzić najlepszą drużyne w Polsce . Gdyby jego przełożeni w Amice , Groclinie czy Wiśle szli tym tropem myślenia , to byłby do 50 roku życia najwyżej asystentem asystenta .
Z drugiej strony, może Ci młodzi zawodnicy są po prostu za słabi. Są młodzi którzy się wyróżniają w meczach i na treningach, więc dostają szanse, tj Ćwielong, czy Małecki. Skorża widzi tych zawodników na codzień i wie o nich więcej niż my wszyscy. Jeżeli ktoś jest faktycznie dobry to dostaje szanse i to jest oczywiste. Tak samo było w przypadku trenerskiej kariery naszego trenera. On nie dostał szansy dlatego, bo tak wypadało. Tylko dlatego, że był dobry. Jakoś nie widzę innych trenerów w wieku Skorży, którzy by mieli choć w połowie takie sukcesy...
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
As
Socios Wisła Kraków

Stary 19.10.2009, 19:09
Karherop
ja nie zabardzo widze na jakiej podstawie Skorza mialby dac mlodym szanse. Przeciez to bedzie jak zamienienie siekierki na kijek. Po co zmieniac Brozka ktory jest co prawda bez formy ale ma doswiadczenie na chlopaka ktory poza talentem nic soba nie prezentuje? Leszczak wcale od Brozka nie bedzie lepszy. Przykladowo gdyby Leszczu zapieprzal na treningach a po nich zostawal udoskonalac strzaly, drybling itd to Skorza mialby pretekst zeby zagrac Leszczakiem kosztem Pawla. Skorza nie bedzie chwial hierarchia w druzynie bo sie boi o morale. Mlodzi niestety nie daja 'alibi'' w postaci ambitnej postawy na treningach.
Wyobraz sobie frustracje starych jesli mlodzi zaczeliby dostawac szanse za darmo.
Wiekszosc z nas majac takie mozliwosci jak nasi juniorzy cisneliby 8 gdzin dziennie w klubie zeby sie pokazac ze nam zalezy. Juniorom w naszym klubie wystarcza status rezerwowych ktorzy sa rezerwowymi rezerwowych. Zero ambicji.
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Stary 19.10.2009, 19:21
Maciuś napisał(a):Wyświetl post
Po przyjeciu pilki mozna poznac czy ktos umie grac czy nie.
To Boguski powinien grać w IV lidze. Nie można zawodnika oceniać po jednym atrybucie, zwłaszcza w naszej beznadziejnie słabej lidze.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów