|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 01.2007
Offline |
|
|
OK, odległość za bramkami Arsenalu do trybun wynosi około 15-16m co można oszacować na podstawie szerokości pasów na boisku więc nie przesadzałbym z tymi wszystkimi narzekaniami, a trzeba wziąć pod uwagę że widok za bramkami jest gorszy niż widok wzdłuż linii boiska
Ostatnio edytowane przez crazykaro : 10.10.2009 o godz. 19:13.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Offline |
|
|
polecam ten filmik ze strony
http://www.11.pl/kask_na_glowe/kask_...ideo_czesc_xci tutaj widac w koncu jak ta odległosc wyglada, bo zdjecia oddalają.3:30 i 4:20 widac mniej wiecej jaki bedzie widok na koncowa linie boiska, i nie jest tak bardzo zle. |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
|
12 października i kamera na A/B nadal nie działa. Pewnie jeszcze nie wróciła z naprawy gwarancyjnej.
![]() |
|
|
|
Member
Od: 07.2008
Offline |
|
|
fuks na tym filmie faktycznie wszytsko wyglada lepiej trybuny wydaja sie bardziej strone niz na zdjeciach i odleglasc nie jest taka wielka oby tak bylo w rzeczywistosci.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Oczywiście mogłoby być nieco bliżej, ale nie zmienia to faktu, że mi się podoba. Nie ma co narzekać
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
|
Temat odleglosci nowej C od boiska to temat rzeka
Jakby ktos by ja porownywall do starej C..to wychodzi ze bedzie duzo lepiej ,trybuna bedzie ostrzejsza,lepsza widocznosc,dach,akustyka i te sprawy..wiec niby bedzie dobrze. ALe jak juz przyjrzymy sie innym projektom stadionow wlasciwie na calym swiecie ,to powiedzicie kto ustala zeby bez biezni odleglosc wynosila 17 metrow wszytko wiec zalezy od tego jak na sprawe popatrzymy.. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
|
MatixNH
Na przedstawionych przez ciebie zdjęciach trybuny są znacznie bliżej boiska niż na naszym. Także twój post wywarł na mnie wrażenie raczej odmienne od zamierzonego.
Ostatnio edytowane przez Arked : 12.10.2009 o godz. 22:52.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2008
Offline |
|
|
Od dłuższego czasu zajmuję się artykułem na wikipedii właśnie o stadionie Wisły (tutaj). Artykuł jest obecnie w fazie głosowania nad przyznaniem mu tytułu Dobrego Artykułu, obecnie jedynym pozostającym wymaganiem aby artykuł mógł taki tytuł dostać, jest podanie przypisów (źródeł informacji) dotyczących pierwszych stadionów Wisły Kraków. (Sekcja Historia, poddział Pierwsze stadionyWisły Kraków).
Dlatego zgłaszam prośbę o pomoc na tym forum, jeżeli ktoś mógłby podać źródła tych informacji (czy to w internecie, czy w jakiejś książce). Byłbym bardzo wdzięczny. Jeszcze raz przypomnę o jakie informacje chodzi: Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2006
Offline |
|
|
Monografia "30-lecie Towarzystwa Sportowego Wisła w Krakowie", zdaje mi się. Co do burzy z 46, możesz podać Czasopismo "Start: Wydanie jubileuszowe T. S. Wisła" z 26 maja 1946 roku.
Ostatnio edytowane przez Gordian : 13.10.2009 o godz. 14:31.
![]() ![]() |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Twój dalszy płacz o ta odległość kolego powyżej swiadczy tylko o tym ze nawet jakby ci dali skorzany fotel i dwie panienki z zapasem piwa to tez by ci było źle... będzie nowy stadion, pamiętaj o tym chyba ze wolałbyś dalej bez dachu nad głową STAĆ. |
|
|
|
Senior Member
Od: 12.2007
Offline |
|
|
Ja tam zawsze stoję.... Dawniej na C, ostatnio na E, a na meczu z Legią to nawet na A stałem na schodach.
![]() Trybuny BĘDĄ daleko. ZBYT DALEKO.Stadion będzie nowy i zadaszony. Tyle w tym temacie. Nie ma o co kruszyć kopii. Raczej nie zbliżą linii bocznej do C, bo musieliby oddalićods A/B, a tego na pewno nie zrobią. |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 02.2005
Offline |
|
|
Wczoraj koło północy lazłem przez Reymonta a tam brama otwarta i betoniarki w 1 i drugą stronę zapieprzają
![]() Szok normalnie. ![]()
94 - Allah Akbar!!
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Online |
|
Kto wie... Może w dalszej perspektywie dołożone zostanie kilka rzędów i problem zniknie dając naszemu obiektowi dodatkową pojemność. Na razie jest to jednak science fiction i trzeba pisać o stanie faktycznym. A wygląda on tak, że będziemy mieli całkiem fajny stadion ale z jedną poważną wadą. Czuję więc niedosyt, który pogłębia się patrząc na stadiony powstające, nie w Londynie, a chociażby w Gdańsku czy Wrocławiu.
Ostatnio edytowane przez Arked : 13.10.2009 o godz. 21:51.
![]()
(...) MY KIBICE POMOŻEMY!!! (...)
|
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2004
Offline |
|
|
i przede wszystkim w Poznaniu gdzie potrafili przybliżyć trybuny mimo zbyt szerokich trybun za bramkami.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2008
Offline |
|
|
wy nawet nie wiecie o czym piszecie... ale nie chce mi sie po raz 100 tego samego tematu poruszać
|
|
|
|
Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
a tak z ciekawości.
dlaczego, pomimo olbrzymiej odległości, trybun od boiska, boisko zostało (zostanie) zwężone? bodajże o 6m. ostatnio wyczytałem to na stronce o naszym stadionie, w danych technicznych, jak było, a jak będzie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
działa wam kamerka na A i B
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2003
Offline |
|
|
Wymogi do otrzymania kategori UEFA Elite - szerokosc boiska 68m
![]()
....Głupota jest niezniszczalna i nieprzenikniona....
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
przestańcie krytykować rzeczy na które i tak nie mamy wpływu. Za duża odległość od boiska, brzydki okrąglak itp itd. Nikt tego nie zmieni. Tak jest w projekcie i tak już będzie.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
No ale trzeba na coś ponarzekać. Nie było okazji pokrzyczeć na Pawełka czy Łobodzińskiego to chociaż tu można wylać swe żale.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Na poczatku zaznaczam, ze o sztuce budownictwa mam dokladnie takie same pojecie jak o fizyce kwantowej wiec odpowiadajac mi na pytanie nie rzucajcie od razu w moim kierunku zarzutow idiotyzmu czy imperytnenctwa.
Otoz na zdrowy chlopski rozum rozwiazaniem zmniejszenia odleglosci trybun od boiska byloby po prostu znaczne obnizenie poziomu murawy, tak, zeby byla ona w glebokiej niecce. Daloby to miejsca na dobudowanie kilku rzedow trybun na dole, nie wplywajac na ogolny widok z jakiegokolwiek miejsca na stadionie(no chyba, ze ze skrajow naroznikow). Wiem, ze teraz to pisanie palcem po wodzie, ale tego akurat nie kapuje ze wzgledu na fakt oczywistych zalet takiego rozwiazania. Zwiekszenie pojemnosci stadionu (jedna stopnica ma powiedzmy metr) czyli dobudowanie 7-8 rzedow daloby juz wymierne efekty kilkuset miejsc jak nie lepiej. ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 11.2002
Offline |
|
|
@JacaTS:
- trybuny za bramkami są stosunkowo blisko boiska, zatem nie ma miejsca na kolejne rzędy niżej; tak znaczące obniżenie murawy o którym piszesz (7-8 metrów) spowodowałoby, że fragmentów boiska nie byłoby widać z trybun za bramkami, - trzeba by wydłużyć dach - praktycznie niemożliwe, a na pewno nieopłacalne, - nie wiem czy tak znaczne obniżenie murawy było możliwe z uwagi na to, na jak podmokłym terenie usytuowany jest nasz stadion, - można by na ten temat pomyśleć 2 lata temu, gdy projektowane były dłuższe trybuny; rozwiązań jak je przybliżyć było przynajmniej trzy, ale już za późno by o tym myśleć. |
|
|
|
Senior Member
Od: 10.2007
Offline |
|
|
Rav, zle mnie zrozumiales. Nie mialem na mysli zrobienie 7-8 metrowej niecki, bo to rzeczywiscie byloby irracjonalne. Nie pamietam dokladnie, ale wkopujac sie w ziemie na trybunie wschodniej dobudowano bodajze 3 rzedy krzeselek. Wymusilo to obnizenie murawy o metr (?). Przyjmujac taki punkt wyjscia kolejne 3 metry na dol dalyby az 9 dodatkowych rzedow trybun i (o ile jedna stopnica ma pi razy drzwi metr dlugosci) odleglosc zmniejszylaby sie do niecalych 10 m.
No nic to. Cieszmy sie z tego co mamy. Pozdrawiam ![]() Tylko Wisła Ukochana Wisła
|
|
|
|
Member
Od: 12.2005
Offline |
|
|
Problem polega na tym, że w okolicach błoni woda gruntowa jest na poziomie od 1m wgłąb, jeszcze zależy gdzie dokładnie, ale nie można za dużo obniżać murawy, bo byłaby poniżej poziomu wód gruntowych, a to chyba nie jest dobry pomysł.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
co z ta kamerka na A i b miala byc juz w poniedzialek naprawiona a jak obrazu nie bylo to nie ma
|
|
|
|
Member
Offline |
|
Wiesz co znaczą w centrum Krakowa 3-4 metry poniżej poziomu terenu? Poziom wód gruntowych w tamtej części Krakowa znajduje się między 2.5 m a 3 m poniżej poziomu terenu... W niektórych miejscach luźne zwierciadło wody jest nawet w okolicach 2 m... Zabezpieczenie takiego wykopu byłoby absurdem... Ścianę szczelinową dopiero jako tako opłaca się robic jak się schodzi przynajmniej 2 poziomy, a najlepiej 3 poziomy poniżej terenu... Zależy od gruntów... I oczywiście tą przestrzeń wykorzystuje się jako użytkową, a nie pozostawia pustą... Na przykład wielopoziomy parking ma sens, ale już 1 poziomowy parking pod budynkiem wielorodzinnym nie bardzo... Jak jest potrzeba, to taki wykop zabezpiecza się na czas budowy ściankami Larsena, ściany szczelinowe są nieekonomiczne, bo i tak musiałyby zejść znacznie poniżej poziomu parkingu... No, ale powiedzmy, że ścianę szczelinową i tak już mamy dookoła boiska, bo jest pod trybunami... Powiedzmy, że na etapie projektu dałoby się te ścianki przerobić tak, żeby również zabezpieczały murawę... Ale wymagałoby to i tak dodatkowo wylania pod murawą bardzo grubej szczelnej płyty o powierzchni około 10000 m2, tylko po to, żeby na boisku nie stała woda... Druga sprawa... Szersze boisko... Jak zwykle ktoś raz na miesiąc (i tak od 2 lat) przyjdzie i rzuci hasło - poszerzmy boisko! to takie proste! No, ale nawet gdyby Elite dopuszczało szerokość boiska ponad 68 metrów to jaki widzicie w tym sens? Taki żeby pochwalić się, że trybuny są blisko linii bocznej? No bo do środka boiska zawsze i tak będzie taka sama odległość :] Jedna linia boczna co prawda wtedy jest bliżej, ale juz przeciwległa dalej :] Komfort oglądania meczu taki sam...
Ostatnio edytowane przez reaf85 : 14.10.2009 o godz. 12:17.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2005
Offline |
|
|
U mnie działa od dwóch czy trzech dni. klikasz na zanczek Quicktime'a, dajesz "otwórz łącze" i działa.
![]()
Życie bym dał za krakowską Wisłę....
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
Święta racja! |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
|
Możesz rozjasnic to z ta kamerka?ja mam windows media player.....o co chodzi Ci z tym Quicktime'em
Moze ktos napisac maila do UM co z ta kamerka |
|
|

|
||||||
![]() |
|
|