The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park Sportowy (moderowane) Odpowiednie miejsce do wymiany poglądów na tematy sportowe, nie tylko piłkarskie, nie dotyczące jednak bezpośrednio "Białej Gwiazdy". O sytuacji w reprezentacji, innych polskich klubach czy ligach na świecie oraz o innych dyscyplinach sportu piszcie

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2009, 17:44
Co za kpina ,nie moze tak byc ze gazety piszą sobie co chcą.

Bo jak mozna napisac ze ' Działacze z Wielkopolski rozmawiali już z trenerem, on sam temu nie zaprzecza."
skoro za chwile jest komunikat ze strony Amiki "Zarząd klubu pragnie poinformować, że nie były prowadzone żadne rozmowy w tej sprawie. "

Kpina ,zenada ,niedlugo trzeb bedzie prostowac kazdy news z kazdego portalu lacznie z pudelkiem.Zreszta my ta sytuacje "dobrze" znamy.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2009, 21:59
Wisła też zaprzeczała ze nie chce zatrudnic Liczki a okazało sie że Wernerek jednak dostał posade.Wiec byłbym ostraożny z tym dementowaniem
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 09.10.2009, 12:31
http://sport.onet.pl/74331,1248675,2...wiadomosc.html Ciekawe czy Fulham tez bedzie zaprzeczać...Jak widać przerwa na Repre staje sie fajnym seozonem ogórkowym i coraz lepsze kwiatki wychodzą z mediów.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 09.10.2009, 13:17
Najprostsza metoda na tego typu informacje. Oglądać regularnie Premier League i porównać co tam a co tu nad Wisłą, wtedy mamy jasność,ze zwyczajnie zmyślone są to historię.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
GemHZR
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 09.10.2009, 13:37
Może i obserwują, tak jak pewnie dziesiątki innych. I na obserwacji się skończy.
Daj se spokój lepiej, weź po jednym nalej...
Odpowiedz cytując
Eustachy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.10.2009, 13:40
Az na kilometr pachnie tu standardowa procedura menadzerska, stosowana w przypadkach kiedy dany kopacz ubiega sie o podwyzke. Sobolewskim tez akurat zainteresowal sie Manchester City, gdy ten byl w trakcie negocjowania nowego kontraktu z Wisla Przykladow mozna mnozyc. Borysiuk podobnie jak do niedawna Malecki, ma z pewnoscia jedna z najnizszych plac w zespole i menago tak tego nie zostawi, jako ze jest to pilkarz, ktory na Euro2012 poprowadzi Polske do triumfu ostatecznego (tak przynajmniej zapewniaja w PS)
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.10.2009, 14:39
Eustachy napisał(a):Wyświetl post
Az na kilometr pachnie tu standardowa procedura menadzerska, stosowana w przypadkach kiedy dany kopacz ubiega sie o podwyzke. Sobolewskim tez akurat zainteresowal sie Manchester City, gdy ten byl w trakcie negocjowania nowego kontraktu z Wisla Przykladow mozna mnozyc. Borysiuk podobnie jak do niedawna Malecki, ma z pewnoscia jedna z najnizszych plac w zespole i menago tak tego nie zostawi, jako ze jest to pilkarz, ktory na Euro2012 poprowadzi Polske do triumfu ostatecznego (tak przynajmniej zapewniaja w PS)
No chyba największy kretyn nie wierzył w to ze Man City chciał Sobola. Pewnie sobie pomyśleli, nie udało nam się ściągnąć Kaki, a to weźmiemy sobie starego Sobola, który przez całą kariere nie wybił się poza polską lige .
Bogusław Cupiał napisał(a):
Kochałem Wisłę, kiedy byłem jej kibicem i kocham dzisiaj, bo to jest mój klub..
Odpowiedz cytując
flamengista
Piknik

Od: 03.2004

Stary 09.10.2009, 16:11
Borysiuka mogą wyjąć, korzystając z prawa Webstera - za grosze. Zaoferować mu mogą także groszowy, ale i tak spory jak dla Borysiuka kontrakt - dajmy na to, 150 tys. € rocznie.

Dla nich wydatek niewielki, a może chłopak się rozwinie. Jak nie, to upchną go na wypożyczenie do III ligi, a po roku rozwiążą kontrakt.

Mam tylko nadzieję, że Borysiuk głupi nie jest i z takiej propozycji nie skorzysta. Bo u Urbana ma spore szanse na regularną grę i rozwój. Chłopak ma niesamowity potencjał, i mimo że w tym sezonie gra piach moim zdaniem może być świetnym defensywnym pomocnikiem. Tyle że sporo pracy przed nim.
Uma vez Flamengo, sempre Flamengo
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 09.10.2009, 16:29
szkoda tylko że rozłożył nam Boguskiego przez co musi pauzowac od 2 tygodni do 10 miesięcy (?)
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 09.10.2009, 16:36
Jak to mozliwe zeby profesjonalny klub nie potrafil zatrudnic kompetentnego lekarza?

Jesli Urban out to chyba trzeba bylo szybko znalesc kogos kto zajal by sie juz nawet tylko Boguskim i Gargula-zawodnikami absolutnie kluczowymi dla zespolu.

ja niewiem czy ktos tam mysli czy to jakeis zarty?ilez mozna obesrwowac piekne fotki kiedy graja w siatkonoge i truchtają a pod nimi opis"Czuja sie coraz lepiej"
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 09.10.2009, 16:50
Mam pytanie.Czy znasz się choć troszkę na medycynie/anatomii/rehabilitacji?
Nie? To się nie udzielaj.
Uwierz mi, Garguła i Boguski są w bardzo dobrych rękach.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 09.10.2009, 17:41
wiem że to był tylko sparing Ruchu ale wynik jest jak dla mnie odzwierciedleniem beznadziejności naszej ligi.
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6893.html
Odpowiedz cytując
Robek
Senior Member

Od: 08.2004

Stary 09.10.2009, 18:58
Pablo84 napisał(a):Wyświetl post
Mam pytanie.Czy znasz się choć troszkę na medycynie/anatomii/rehabilitacji?
Nie? To się nie udzielaj.
Uwierz mi, Garguła i Boguski są w bardzo dobrych rękach.

A Ty zapewne jesteś wybitnym znawca od tego typu urazów
i najlepszym znawcą kompetencji lekarskich
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 09.10.2009, 22:15
AYALA napisał(a):Wyświetl post
wiem że to był tylko sparing Ruchu ale wynik jest jak dla mnie odzwierciedleniem beznadziejności naszej ligi.
http://www.90minut.pl/sparing/0/sparing6893.html

Do Ruchu mam szacunek za osiagniecia ,ale na dzis dzien ich miejsce w tabeli napewno jest na wyrost bo poziom jaki prezentuja jest zwyczjnie przecietny.Jak sobie przypomne ich gre w pierwszym spotkaniu w Sosnowcu to caly czas sie zastanawiam co oni robia tak wysoko ..O poziomie ligi nawet nie pisze bo wlasciwie nie ma o czym pisac......
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
felipe
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 09.10.2009, 22:36
Niby sparing, ale Ruch grał mocnym składem...

I pomyślec, że Wisła pogardziła kiedys perspektywą gry z Duklą uważając, że bardziej rozwojowa bedzie potyczka z juniorami Liverpoolu. I tamto wydarzenie, i dzisiejszy wynik Chorzowian okazuje tylko totalną zaściankowość tej ligi. Na różnych płaszczyznach...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 09.10.2009, 23:06
felipe napisał(a):Wyświetl post
Niby sparing, ale Ruch grał mocnym składem...

I pomyślec, że Wisła pogardziła kiedys perspektywą gry z Duklą uważając, że bardziej rozwojowa bedzie potyczka z juniorami Liverpoolu. I tamto wydarzenie, i dzisiejszy wynik Chorzowian okazuje tylko totalną zaściankowość tej ligi. Na różnych płaszczyznach...
Panowie, to, że nasza liga jest chujowa, wiemy od lat. Ale nie wysnuwajmy kolejnych wniosków na podstawie wyników z meczów sparingowych. Tak samo możemy powiedzieć, że Wisła złoiła Seville i Reggine w Chicago Trophy i dlatego nasza liga jest lepsza. Przecież nie wiecie, czy Ruch nie testował nowego ustawienia, a może po prostu odpuścił, a może rzeczywiście Dukla jest dużo mocniejsza. Krytykujmy naszą lige, ale nie powołujmy się na wyniki meczów towarzyskich.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 06:21
FredzIo napisał(a):Wyświetl post
Panowie, to, że nasza liga jest chujowa, wiemy od lat. Ale nie wysnuwajmy kolejnych wniosków na podstawie wyników z meczów sparingowych. Tak samo możemy powiedzieć, że Wisła złoiła Seville i Reggine w Chicago Trophy i dlatego nasza liga jest lepsza. Przecież nie wiecie, czy Ruch nie testował nowego ustawienia, a może po prostu odpuścił, a może rzeczywiście Dukla jest dużo mocniejsza. Krytykujmy naszą lige, ale nie powołujmy się na wyniki meczów towarzyskich.
Ok.To wysnujmy wnioski na podstawie meczów w europejskich pucharach. Po chwili zastanowienia musze przyznać , że w świetle roważonych faktów nasza liga jest CHUJOWA i nasze zespoły są słabe. W końcu nie oszukujmy się---to my ściagamy piłkarzy z Czech i Słowacji , a nie oni od nas. Dziękuję za uwage.
PS. Z Reggina zremisowaliśmy, a Sevilla byla tak naprawde na poczatku obozów treningowych. Ogładałem na stadionie i widziałem jak Sevilla odbiegała od nas fizycznie.
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 10.10.2009 o godz. 06:23.
Odpowiedz cytując
Stanlej13
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 10.10.2009, 08:18
Pan Jotka napisał(a):Wyświetl post
W końcu nie oszukujmy się---to my ściagamy piłkarzy z Czech i Słowacji , a nie oni od nas.
Czyli wychodzi na to, że Premiership jest najsłabsza, bo ściągają piłkarzy z całej Europy? To, że Czesi czy Słowacy grają w Polsce oznacza tylko tyle, że płacimy więcej niż w tych krajach.
dagmara99 napisał(a):Wyświetl post
Legia według mnie nie zachowywała się zbyt dobrze brutalnie sfaulowała zawodnika Wisły kopiąc go w brzuch
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 08:48
Stanlej13 napisał(a):Wyświetl post
Czyli wychodzi na to, że Premiership jest najsłabsza, bo ściągają piłkarzy z całej Europy? To, że Czesi czy Słowacy grają w Polsce oznacza tylko tyle, że płacimy więcej niż w tych krajach.
Słabe wnioski kolego!

Anglicy nie wyjeżdzaja, bo bez tego:
1) są u siebie i dobrze się z tym czują
2)zarabiają gigantyczne pieniądze
3graja w najlepszej lidze Świata

Ściągaja obcokrajowców bo:
1) sami nie są w stanie "wyprodukować' najlepszych pilkarzy w takiej liczbie aby zadowolić ok 30 klubów jakie walczą na wysokim poziomie( kadry zeposłow to ok.50ciu pilkarzy!!!)
2) nic tak nie podnosi umiejętności jak walka z najlepszymi co 3 dni.

Wyniki ich reprezentacji mówia same za siebie. Wyniki klubów tym bardziej. Jesteśmy w czarnej i głebokiej..dziurze.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.10.2009, 08:54
Słabe wnioski kolego!

Anglicy nie wyjeżdzaja, bo bez tego:
1) są u siebie i dobrze się z tym czują
2)zarabiają gigantyczne pieniądze
3graja w najlepszej lidze Świata

Ściągaja obcokrajowców bo:
1) sami nie są w stanie "wyprodukować' najlepszych pilkarzy w takiej liczbie aby zadowolić ok 30 klubów jakie walczą na wysokim poziomie( kadry zeposłow to ok.50ciu pilkarzy!!!)
2) nic tak nie podnosi umiejętności jak walka z najlepszymi co 3 dni.

Wyniki ich reprezentacji mówia same za siebie. Wyniki klubów tym bardziej. Jesteśmy w czarnej i głebokiej..dziurze.
Jakie to są wyniki ich reprezentacji?

Teraz dobrze zagrali w eliminacji MŚ ale co z ostatnimi imprezami? Byli na ME?
Ich młodzi piłkarze mają problem żeby zaistnieć w klubach - nie chodzi już o nieszczęsny Arsenal co to kibice w Londynie od święta oglądają anglika na boisku (Walcot) ale o pozostałe kluby. Tylko w Aston Villi i Tottenhamie anglików jest jeszcze sporo w kadrach.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Stary 10.10.2009, 09:41
już chyba lepiej zaprezentował sie Lubin bo.... przegrał tylko 3-1 z Energie Cottbus a nie jak Ruch popłynął 0-4 z Bańską Bystrzycą.Leją nas już właściwie wszyscy w Europie.http://ekstraklasa.wp.pl/kat,32298,t...wiadomosc.html
Ostatnio edytowane przez AYALA : 10.10.2009 o godz. 09:44.
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Stary 10.10.2009, 09:45
Tak Ogryzku. Nie maja wyników. Nie byli na ME? Za to my byliśmy Pojadą na MŚ? Pojada. A my nie. Rozni nas od Anglików to, ze jak już jada na turniej to są w strefie medalowej albo najgorzej w ćwierćfinale.Skup sie nad tym co mamy teraz. Poza tym trener Capello jak chce miec 25 kadrowiczów to ma. A my mamy cała mase pilkarzy polskich w kadrach polskich zespołow i nie potrafimy znaleśc 11 stu ktorzy beda w stanie orzegrać piłkę na jeden kontakt więcej niz 5-6 podań. Więc skończmy ten jałowy temat, jaki rozpoczął sie od tego , że polski ligowiec dostał baty 4-0 w sparingu z zespołem słowackim.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 10.10.2009, 10:09
Tak Ogryzku. Nie maja wyników. Nie byli na ME? Za to my byliśmy Pojadą na MŚ? Pojada. A my nie. Rozni nas od Anglików to, ze jak już jada na turniej to są w strefie medalowej albo najgorzej w ćwierćfinale.Skup sie nad tym co mamy teraz. Poza tym trener Capello jak chce miec 25 kadrowiczów to ma. A my mamy cała mase pilkarzy polskich w kadrach polskich zespołow i nie potrafimy znaleśc 11 stu ktorzy beda w stanie orzegrać piłkę na jeden kontakt więcej niz 5-6 podań. Więc skończmy ten jałowy temat, jaki rozpoczął sie od tego , że polski ligowiec dostał baty 4-0 w sparingu z zespołem słowackim.
Jakiej medalowej! To nie Brazylia, Niemcy czy Włosi!

Gdzie te medale Anglików?

To że My jesteśmy jałowi to fakt ale jedno nie wyklucza drugiego. Faktycznie kończmy
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
FredzIo
Senior Member

Stary 10.10.2009, 10:28
Kolego, jedyny medal to dostali w 1966 kiedy zdobyli mistrzostwo świata. Dwadzieścia lat temu mieli 4 miejsce. W Mistrzostwach Europy to jeśli awansują, poza faze grupową nie wychodzą. Nie podlega dyskusji, że Anglia jest lepsza od Polski, ale nie zapominajmy, że do czołowych reprezentacji na świecie to sporo im brakuje. Nawet do czołowych europejskich.
Odpowiedz cytując
grzechu1991
Socios Wisła Kraków

Od: 09.2008

Stary 10.10.2009, 10:47
A ja myślę, że z tym trenerem Anglia medal jednak zdobędzie. Capello zrobił ze zbioru gwiazdek prawdziwy zespoł. A grają tam naprawdę znakomici piłkarze choćby Lampard, Rooney, Gerrard, czy Terry. A żeby nie było offtopu, Ruch mógł olać ten sprawdzian jak już ktoś napisał wyżej testować nowe ustawienie itp.
Odpowiedz cytując
tommiyacht
Senior Member

Od: 09.2004

Stary 10.10.2009, 12:30
a Bystrzyca grała na pelnym gazie o wejscie do grupy LE...
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.10.2009, 14:38
Z ta Dukla to gramy chyba po raz 6 w sotatnich 2 latach. Gdy bronilismy sie przed spadkiem to lalismy ich w sparingach. Przed sezonem ogralo nas Podbeskidzie, Lubin itd itp

Te mecze sparingowe nie maja zadnego znaczenia
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 10.10.2009, 16:12
Niebieski1920 napisał(a):Wyświetl post
Z ta Dukla to gramy chyba po raz 6 w sotatnich 2 latach. Gdy bronilismy sie przed spadkiem to lalismy ich w sparingach. Przed sezonem ogralo nas Podbeskidzie, Lubin itd itp

Te mecze sparingowe nie maja zadnego znaczenia
Ruch niech ustabilizuje formę i niech zacznie jakoś konkretnie grać,bo wiem,że pozycja jest w lidze dobra, ale na Boga, mamy do czynienia z Ruchem Chorzów. Więc niech wskoczą na wyższy poziom gry,coś skrzydłami pograć?bo coś czuje,że jak reszta ligi rozpracuje grę Niebieskiech,to znów będzie środek tabeli. A dodajmy,że nie jest to skomplikowana taktyka, gdzie w głównej mierze pierwszoplanową rolę odgrywa Niedzielan i Sobiech.
Tak więc miejmy nadzieje,że Ruch coś nowego próbował w tym sparingu,bo wynik tragiczny,a czymś fajnym nas zaskoczy w następnych kolejkach.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 10.10.2009, 17:36
Ogladam Orange Sport i czasem na Ruch trafie ,ale bez mocnej kawy to ciezko jest nie usnac.

Jak juz koledzy wyzej napisali ,jak Ruch dotrzyma na zimy na tym miejscu co jest to juz bedzie sukces.

Wg mnie jak zwykle na koniec zosztanie nam jedyna walka z Legia,moze uraze tym kibicow innych klubow ,ale nalezy popatrzec co dany klub soba reprezentuje ,i jedynie Legia biorac caloksztal moze byc konkurentem do Mistrza ,nikogo innego nie widze.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Niebieski1920
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 10.10.2009, 19:03
Szczerze? Kazdy mecz ligowy jest nudny. Waszych popisow tez sie nie da ogladac, jesli sie nie jest waszym kibicem. Liga jest slaba po prostu.

Zagralismy w tym sezonie dwa dobre mecze, z Piastem i Cracovia. Reszta byla slaba. Najslabiej bylo z wamii.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park Sportowy (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów