The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 08.10.2009, 22:16
AYALA napisał(a):Wyświetl post
ja popijałem wódke(Finlandie) wodą po śledziach takich ze słoika.Super wchodzi-polecam.
.
Pytanie techniczne. Ta woda jest z jakich śledzi?Płaty,koreczki? i pytanie,które od razu się rodzi a co z cebulą, która w tej wodzie zalegać musi.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
AYALA
Senior Member

Od: 07.2006

Stary 08.10.2009, 22:25
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pytanie techniczne. Ta woda jest z jakich śledzi?Płaty,koreczki? i pytanie,które od razu się rodzi a co z cebulą, która w tej wodzie zalegać musi.
to była dokładnie zalewa aromatyczno-korzenna po rolmopsach, takich w słoiku .
Ostatnio edytowane przez AYALA : 08.10.2009 o godz. 22:32.
Odpowiedz cytując
swirson
Senior Member

Od: 07.2005

Stary 08.10.2009, 22:26
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Pewnie ze śledzi marnowanych, a cebulka jak kto lubi na zagrychę. Podobny efekt daje woda z ogórków kiszonych.
PIJACZKI OSIEDLOWE '97 - KTO NIE PIJE TEN SPRZEDAJE
Zrobisz loda, będzie zgoda.
Odpowiedz cytując
piotrek chicago
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 09.10.2009, 00:05
jak dla mnie numer 1 Johny Walker +sprite+cytryna
2 Jagermeister bez zadnej przepitki
1948..2007..2066 RAZ NA 59 LAT RADOSC OGARNIA CRACOVII SWIAT !!!!
Odpowiedz cytując
cuba libre
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 09.10.2009, 07:18
cuba libre - bacardi,ćwiartka limonki,pepsi

sobieski sweet bitter + pepsi

czysta + schweppes lemon

na zdrowie
Odpowiedz cytując
JacaTS
Senior Member

Od: 10.2007

Stary 09.10.2009, 07:39
Warto tez zwrocic uwage na zoladkowa gorzka mietowa ze spritem. W proporcjach 1:4 do tego pol wycisnietej limonki i lyzeczka cukru. Orzezwia genialnie i pobudza podobnie jak zapijanie izotonikiem.

Za Wisle!
Tylko Wisła
Ukochana Wisła
Odpowiedz cytując
mcovalski
miszcz ortografji

Od: 04.2004

Stary 09.10.2009, 08:06
gorzka żołądkowa miętowa bez niczego. Łiskacz z lodem. Wódka z Colą, rum z colą, Czysty rum(biały) na "shoty".
Do tego polecam z czasów studenckich "dzięcioła"
Litr Wódki + 1l piwa +1l redbulla +1l soku czarna porzeczka. Wtedy dowiecie się co to "dzięcioł"

PS. Rzeczywiście zapomniałem dodać, iż chodzi o to, że wlewamy to do garnka a następnie po 2 godzinach, "jak się przegryzie", to rozlewamy chochlą do kubków
Ostatnio edytowane przez mcovalski : 14.10.2009 o godz. 16:11.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 09.10.2009, 08:13
czy to sie z wiadra pije?

ostatnio mięta z colą
wódka czysta, w drinku tylko z energetykiem
rum z colą i kawskiem nie jest zły

co do przepijania: najlepsze piwo(uwaga, dla niewytrawnych pijemy ostrożnie!może wybuchnąć) hitem było dla mnei przepijanie mineralną gazowaną i smakowało.
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.10.2009, 08:29
Ja generalnie nie pijam drinków, nie żebym nie lubił, ale wole sam alkohol.

1) Wódeczka "Wyborowa" czysta (aczkolwiek osobiście jestem gorącym zwolennikiem wypicia od czasu do czasu jakiejś wódki smakowej - szczególnie gustuje w "Wyborowej" o smaku gruszkowym
2) Krupniczek - 40ml do kielonka, wsypać kilka ziaren kawy, podpalić, pić przez słomke - końcowy akcent degustacji o miłym posmaku kawowym
3) whisky + lód - nie uznaje coca-coli
4) wiśnióweczka - koniecznie Cherry Cordial - sama tudzież z sokiem bananowym, proporcje 1:1

Ale i tak niekwestionowanym i niezagrożonym liderem jest stare,dobre, poczciwe piweczko

PS. Co do dziwnych przepitek - kilka lat temu zdarzyło mi się, z powodu braku innych możliwości, wodą z RZEKI Konkretnie Białego Dunajca.
Ostatnio edytowane przez spirit : 09.10.2009 o godz. 08:36.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
droho
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 09.10.2009, 08:50
Drink zwany mordercą - wóda + redbull (lub zamiennik) + szampan (zamiennik, każde szampańskoje da radę). Wlać do dzbana, zamieszać. Można dodać cytryny. Proporcje płynne, w zależności od wielkości dzbana.

Kopie jak Bruce Lee na koksie.
Odpowiedz cytując
tomo
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 09.10.2009, 09:51
Drink ? a co to ku*wa jest ?!

Jeno czysta + popoja: soczek bananowy (bez kawałków owoców w środku!). Zapijam tym aż się uszy trzęsą ! Niebo w gebie
Odpowiedz cytując
Kibic z Grodu Kraka
Senior Member

Od: 03.2006

Stary 09.10.2009, 10:37
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Wódka z Colą czasami lód,po prostu miodzio, pora coś innego wymieszać i spróbować np.soczek

P.s Popijał ktoś z was wódkę wodą? o.O
Brylant Tylko czysta wódka czysta woda i czyste kobiety
Odpowiedz cytując
leyzer87
Socios Wisła Kraków

Od: 06.2007

Stary 09.10.2009, 12:00
Czysta, to najlepsza Wyborowa(wyborna), a jak nie za swoje, albo prezent w rodzinie to Orkisz(65, za 0,7).
Najczęściej popijana czymkolwiek, drinki są niepraktyczne. Wypijając 0,7 w drinkach ma człowiek zapchany bęben, albo zgagę gwarantowaną. A do tego na imprezach są przecież jeszcze rzeczy do szamania.

Z lekko smakowych to też Wyborowe. Gruszka najlepsza, ale niestety ci pacjenci muszą być dobrze zmrożeni inaczej smakują jak jakieś detergenty.

Nie cierpię rumu, tequili i apsyntu, ale jak trza, to i to pęknie.
Gin - tylko Lubuski, te angielskie Gordons'y i inne mi nie smakują. Koniecznie z Tonikiem i dużą ilością wyciśniętej cytryny.
Żubrówka - koniecznie z jabłkowym soczkiem i ewentualnie szczyptą cynamonu.
Wiśniówka, nie rozumiem za bardzo drinków z tego zacnego trunku, ma wystarczająco dobry smak sama w sobie. Świetna do piwka(na takiej zasadzie jak Jaggermeistere'm). Inna sprawa, że fajnie się komponuje z sokiem bananowym, czy ze Sprite'm.
Żołądkowa gorzka tylko z kawałkiem pomarańczy na przegrychę. Sposobu nauczyłem się w Rzeszowie, niestety w Krk zupełnie nieznana opcja.
Żołądkowa miętowa sama, na lodzie.

A i tak na zimę najlepszy jest jabol w kółeczku w plenerze. To dopiero łączy ludzi.
Wszelkie błędy ortograficzne, gramatyczne, fleksyjne i inne są zamierzonymi działaniami autora tego posta i są objęte prawami autorskimi. Kopiowanie, powtarzanie i dyskutowanie o nich surowo zabronione.
Odpowiedz cytując
wolfy
Senior Member

Od: 01.2005

Stary 09.10.2009, 13:25
droho napisał(a):Wyświetl post
Kopie jak Bruce Lee na koksie.
Niżej podpisany to potwierdza - nie łączcie wódki z szampanem.
Już za cztery lata,
Już za cztery lata,
Może będzie Ekstraklasa!
Odpowiedz cytując
Vegetas
Member

Od: 07.2005

Stary 09.10.2009, 14:12
Czysta zmrożona serwowana solo Jedyna dobrze działająca przepita dostępna w kartonie to sok pomidorowy. Generalnie od innych soków człowiek się truje czego objawy są nieraz niezwykle nieprzyjemne i nie estetyczne Lepsze są już zagryzki |ogóreczek , grzybki marynowane, szparaga marynowana, śledzik
Płaszów stary wierny Wisle
Odpowiedz cytując
Basketteur #9
Wisła ponad wszystko

Od: 03.2006

Stary 09.10.2009, 14:36
polecam tę stronkę -> http://www.absolutdrinks.com/
dużo przepisów + instruktażowe filmiki

w lecie orzeźwiające mohito - 7 listków mięty, pól limonki pokrojonej na 4 części, 2 łyżeczki cukru trzcinowego, 50 ml białego rumu, koniecznie kruszony lód, gazowana woda [dokładnie ugnieść miętę i limonkę, dosypać cukru, wlać rum, wsypać lód, zamieszać i dopełnić wodą]

50 ml wódki, sok ananasowy, sok pomarańczowy, sok żurawinowy

fresz mango, kiwi, limetka + 50 ml białego rumu + 1/8 limonki + łyżka kaktucha tymbarka lub soku pomarańczowego

cosmopolitan - 50 ml wódki, sok żurawinowy, sok pomarańczowy, 1/8 cytryny, sok z limonki

50 ml wódki + sprite + sok z zółtego grapefruita + blue curacao + 1/8 cytryny

50 ml wódki/rumu + sok bananowy + sok wiśniowy

Zakupy polecam robić w carrefourze lub almie, gdyż ceny są stosunkowo niskie, zaś wybór szeroki.

Smak jest sprawą gustu, jednak gdyby ktoś się wahał:
gin - seagram's (na pewno nie lubuski)
wódka - sobieski (niewiele droższa od wyborowej, a zdecydowanie lepsza)
gdyby ktoś szukał taniego rumu, to polski galeon jest całkiem w porządku, a kosztuje ok 25 zł za 0,5 l (bacardi 40 zł)
"Basket is my life"

27.07.11

Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 09.10.2009, 14:53
Basketteur #9 napisał(a):Wyświetl post
wódka - sobieski (niewiele droższa od wyborowej, a zdecydowanie lepsza)
Bluźnierca...

PS. A tak btw. pojawiły się plotki, że Bruce Willis chce wykupić udziały w spółce Belvedere będącej producentem "Sobieskiego"
Ostatnio edytowane przez spirit : 09.10.2009 o godz. 14:56.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
marian3a
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 09.10.2009, 15:07
piotrek chicago napisał(a):Wyświetl post
Jagermeister bez zadnej przepitki
Trochę słodkie ale dobre czasami lubię Southern Comfort z sprite lemon
ogólnię vódkie piję tylko 3-4 rodzaje
Luksusowa najlepiej de lux z posłodzoną herbatą i cytrynką
smirnoff z red bull'em
absolut z sokiem
zawsze staram się zakupywać takie połączenia, nie pije smirnoffa z sokiem itd...
Odpowiedz cytując
wiertar
Senior Member

Stary 09.10.2009, 15:21
Wyborowa napewno lepsza od Sobieskiego ( nei wiem gdzie ty kupujesz bo wszsedzie gdzie sie spotykam z alkoholem to sobieski jest tańszy od Wyborowej) ale Wyborową przebija Gorzka Żołądkowa DeLuxe, jak dla mnei najlepsza wodka w tej chwili
Jechałeś gdzieś kiedyś na 90 minut Po klimat trybun na wyjazdach byłeś ilu dobra oprawa i ekipa w dobrym stylu, tygiel emocji choć pełno s****ysynów, chce abyś zdech i choć wynik w plecy, śpiewasz dalej zdarte gardło cię leczy, to niby parę liter, parę piłkarzy wiesz niby w polskiej lidze nic się nie zdarzy wiesz, ale gdy płona race śpiewają trybuny znowu wygramy nie ważne u nas czy u nich, poczucie dumy gdy tamci mówią o nas to dla tych co zarywaja życie na stadionach...
Odpowiedz cytując
Wiselka1906PBZ
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 09.10.2009, 15:45
Absolwent najlepszy - cenowo i w smaku
[I](...)Tu miłość do tego klubu nie ma granicy - Wisła Kraków, Białoprądniccy fanatycy(...)
[IMG]http://i34.tinypic.com/256uv0x.jpg[/IMG][/I]
Odpowiedz cytując
Kamil
Socios Wisła Kraków

Od: 12.2006

Stary 14.10.2009, 09:08
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Wyborowa napewno lepsza od Sobieskiego ( nei wiem gdzie ty kupujesz bo wszsedzie gdzie sie spotykam z alkoholem to sobieski jest tańszy od Wyborowej) ale Wyborową przebija Gorzka Żołądkowa DeLuxe, jak dla mnei najlepsza wodka w tej chwili
i do tego jest duzooo tansza, bo po 17 zl
mnie poza klasycznie zubrowka+soczek, zasmakowal ostatnio rum 80% z colą bądż sokiem, oczywiscie nie drin tylko do przepijania ta cola lub sok
TYLKO WISŁA
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 14.10.2009, 09:18
spirit napisał(a):Wyświetl post
Bluźnierca...

PS. A tak btw. pojawiły się plotki, że Bruce Willis chce wykupić udziały w spółce Belvedere będącej producentem "Sobieskiego"
Wszedł do Rady Nadzorczej z ramienia Belvedere. I coś pisali,że sam chce zainwestować kilka gorszy, w ogóle to coś reklamuje jego osoba w Stanach. Tak czy siak Sobieski strasznie beznadziejna wódka. W sam raz dla Amerykanów

A co sądzicie o Nemiroffie? dla mnie też pycha.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 14.10.2009, 09:28
Finlandia Crunberry(czerwona zadna inna) ze spitem - to co misie lubia najbardziej.

Gin Gordons lub Bombay Blue z tonikiem- tym tez nie pogardze

Alsolut Curant z sokiem z czarnej pozeczki

Wodka Absolut, Finlandia a ostatnio Ruski Standard(rewelacja) z RedBullem

A najbardziej to lubie wodke cytrynowke i wisniowke swojej roboty
,
Odpowiedz cytując
Kamil_mchw
Senior Member

Od: 09.2005

Stary 14.10.2009, 13:52
LoRd napisał(a):Wyświetl post
Dzieki k...a serdeczne. Od poniedzialku sobie wmawiam że nie pije a Ty mi tu w czwartek z takim tematem... Wlasnie sobie z pół godziny temu jescze drążek rozporowy zakupiłem i umieściłem w futrynie drzwi coby dzielnie ćwiczyć. A idz w ch... :/

Gin+tonic+cytrynka ew limonka i z lodem.
Whiskey+cola+cytrynka+lód. Niestety polski rynek chyba nie oferuje za bardzo tańszych Łiskaczów niż te oscylujące w granicach 50zł za 0,5l a szkoda bo w sytuacji kiedy pije się z colą tańsza Whiskey jest dobrym rozwiązaniem ponieważ cola "zabija rocznik".
Czysta+sok pomarańczowy. Klasyczniej to już tylko sama czysta.
Czysta z zamrażalnika i przepijanie sokiem z lodem. SOKIEM NIE NAPOJEM ! - sposób stosowany jak każą pić bo łykanie czystej nie ukrywam walorów smakowych nie przedstawia żadnych.
Naleweczka mojej mamy solo lub z herbatka. Tego nic nie przebija.
Żubróweczka z sokiem jabłkowym.
Jak trzeba coś na szybko zaaplikować przed impreza to turbosoczek. Tarczyn+seta.

Oto w zasadzie moje alkoholowe menu.

Ma ktoś sprawdzony przepis na grzane piwko ? Wiem, że kiedyś w knajpie piłem sobie takie dobre "z nurkiem" tzn kufelek piwka grzanego plus przyprawy i do tego na dno wędrował kieliszek czegoś mocniejszego. Dobre to było. Tylko właśnie nie wiem jak to zrobić żeby nie zbeszcześcić:/

łyche można kupić znacznie taniej... 0,7 czerwonego labela kosztuje w realu 47zł. ja polecam pliską (bułgarska brendy) tania i dobra... z cola oczywiście... troche cytrynki i oczywiście lód podstawa
inne:
żołądkowa ze spritem, wiśniówka z rebullem... takie tanie opcje
Odpowiedz cytując
StelmiOriginal
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 14.10.2009, 14:02
Ktoś pił wódkę Chrobry z biedronki? 0,5 za 19.90zł bardzo dobra, polecam... a z redbullem... daje rade
WISŁA!!!
Odpowiedz cytując
brylant17
Senior Member

Stary 14.10.2009, 15:22
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Ktoś pił wódkę Chrobry z biedronki? 0,5 za 19.90zł bardzo dobra, polecam... a z redbullem... daje rade
Piłem dobra Biedronka codziennie niskie ceny
Piggy oddaj hajs
Odpowiedz cytując
yoda79
Senior Member

Od: 12.2003

Stary 14.10.2009, 20:54
wiertar napisał(a):Wyświetl post
Dobra była ponad rok temu,teraz systematycznie jest coraz gorsza. Z polskich Wyborowa, z innych Finlandia czysta. Z łych najgorsza jest dla mnie RedLabel,już wolę te wynalazki z Lidla czy Biedrony.
Ach jak jak lubię ten stan po paru głębszych
Tylko Wisła!
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 14.10.2009, 21:01
StelmiOriginal napisał(a):Wyświetl post
Kiedyś na "Chrobrym" zrobiłem w sobotę jakas imprezę w domu. Wszystko wyglądało normalnie do czasu jak szwagier (w tych sprawach zawodowiec) we wtorek zadzwonił z pytaniem "co to było, bo jeszcze mnie trzyma?". Od tamtej pory, nie kupuję.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
dymek_nhs
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.10.2009, 21:21
brylant17 napisał(a):Wyświetl post
Piłem dobra Biedronka codziennie niskie ceny
Putinoff z Lidla też dobry
Poza tym Jack Daniels lub Jaś Wędrowniczek z Colą daje rade ale koneserom nie polecam tego połączenia.
Ostatnio edytowane przez dymek_nhs : 14.10.2009 o godz. 21:24.
Odpowiedz cytując
wisl@k_TS
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 14.10.2009, 22:54
To ja polecam Pole Star z Tesco, bodajże 0,5 l za 13 zł

Jeśli chodzi o drinki to preferuje je raczej tylko latem. A moimi faworytami są:
1) czysta z Tigerem (koniecznie Tiger, żadne zamienniki) - miła faza, pycha smak - czego chcieć więcej?
2) Sex on the Beach czyli 25 ml czystej, 30 soku żurawinowego, 60 brzoskwiniowego, 90 ananasowego plus parę kostek lodu i jakiś owoc z parasolką - cudo
3) Cuba Libre, 40 ml rumu jasnego, 150 coli, 1/4 limonki i kostki lodu. Również polecam.
the end
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów