The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
KaRaSTSW
Senior Member

Od: 09.2007

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2009, 21:59
To zdjęcie pokazuje jak piękny bedzie Nasz stadion

Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.10.2009, 22:01
Tylko dlaczego nie dało się dociągnąć narożników do trybun ;/
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 05.10.2009, 22:16
Z prostego powodu, bo z tamtych miejsc nie byłoby widoku na murawę (zasłaniołoby zadaszenie istniejących już trybun).
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.10.2009, 22:22
Ale mi chodzi o to miejsce:

Tutaj spokojnie mogłyby być krzesełka a tak będzie dziura
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.10.2009, 22:29
crazykaro napisał(a):Wyświetl post
A ja wolę wejść na nowy, całkowicie skończony stadion na puchary

Mam tylko nadzieję że że ceny biletów nie pójdą w góre. W końcu będzie trzeba zapełnić 33 tys siedzeń

A ja wole isc na pierwszy mecz nowego sezonu

Głód i tęskonta bycia na R22 juz jest duza,a tu jescze przyjdzie poczekac kawałek czasu..

Jakos to przebolec-mówie codziennie sobie,a potem juz na nowym estadio to juz bedzie jeden wielki kocioł ajjjj
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pbciderek
Member

Od: 03.2005

Stary 05.10.2009, 22:40
Wiadomo kiedy będą likwidowane bandy/pleksi z D i E?
pbciderek
Odpowiedz cytując
michu-k
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 22:50
pbciderek napisał(a):Wyświetl post
Wiadomo kiedy będą likwidowane bandy/pleksi z D i E?
Nigdy
Odpowiedz cytując
pbciderek
Member

Od: 03.2005

Stary 05.10.2009, 23:05
michu-kozlowek napisał(a):Wyświetl post
Nigdy

hmmm Kiedyś było pisane, że mają być zrobione jakieś barierki ok. 1m...
pbciderek
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2009, 14:23
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie byłoby super gdyby, chociaż ostatni mecz sezonu można by było zagrać na Reymonta a potem na rynek marsz
Nie chcę filozofować, ale moim zdaniem, przy odrobinie wysiłku i organizacyjnego sprytu, Wisła spokojnie mogłaby grać na Reymonta nawet od kwietnia (po położeniu nowej murawy). I to bez zburzenia aktualnego harmonogramu prac, ani dużych dodatkowych kosztów. Nie jest dobrą decyzją dla klubu, kibiców i drużyny fakt, że nikt się o to nie postarał/postara.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.10.2009, 14:43
MAtko boska, człwoieku! Nie rozumiesz, że się nie da!! Nie będzie szatni, nie będzie pomieszczeń dla sędziów, nie będzie TRYBUNY GŁÓWNEJ, nie będzie oświetlenia, Murawa ma być przez jakiś czas po położeniu nie ruszana aby się ukorzeniła i przyjęła! Wszystko będzie skończone jak cały stadon będzie gotowy i nie da rady grać wcześniej. I skończcie już pierdzielić w kółko o tym samym bo nic to nie zmieni. Decyzje już są podjęte i na pewno takim pierdzieleniem nie wplyniesz na ich zmiane. Wracamy na przyszly sezon i koniec.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
dj_ibutti
Senior Member

Od: 02.2004

Stary 06.10.2009, 14:50
Mocne słowa jak na 14 latka....
KLUB FUTBOLU AMERYKAŃSKIEGO: KRAKÓW TIGERS
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 06.10.2009, 15:12
Inna sprawa jest też taka że montaż dachu chyba nie może obejść się bez wjeżdżania sprzętu na murawę.Ale nie jestem pewien..
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 06.10.2009, 15:43
rafalek napisał(a):Wyświetl post
MAtko boska, człwoieku! Nie rozumiesz, że się nie da!! Nie będzie szatni, nie będzie pomieszczeń dla sędziów, nie będzie TRYBUNY GŁÓWNEJ, nie będzie oświetlenia, Murawa ma być przez jakiś czas po położeniu nie ruszana aby się ukorzeniła i przyjęła! Wszystko będzie skończone jak cały stadon będzie gotowy i nie da rady grać wcześniej. I skończcie już pierdzielić w kółko o tym samym bo nic to nie zmieni. Decyzje już są podjęte i na pewno takim pierdzieleniem nie wplyniesz na ich zmiane. Wracamy na przyszly sezon i koniec.
Jest takie powiedzenie, którego przez grzeczność nie zacytuję, że nie da to się tylko dwóch rzeczy zrobić...

"Nie da się" tylko wedle osób odpowiedzialnych za organizację budowy stadionu Wisły. Jakoś "da się" wedle osób odpowiedzialnych za przebudowę stadionu Legii, gdzie za parę miesięcy też nie będzie, cytuję "szatni, pomieszczeń dla sędziów, nie będzie TRYBUNY GŁÓWNEJ, nie będzie oświetlenia" (a przynajmniej nie w takim stopniu jak dziś).

To tyle w jakże naszej polskiej kwestii "nie da się", "nie da rady", "Matko Boska!". Oczywiście - takie założenie zawsze przyjąć najłatwiej i najszybciej.

Aha - brakiem dyskusji o tym zmienisz tyle samo, albo jeszcze mniej. Mnie zależałoby na jak najszybszym oddaniu do użytku stadionu Wisły, bo bez niego wszyscy tracą.

FajQ napisał(a):Wyświetl post
Inna sprawa jest też taka że montaż dachu chyba nie może obejść się bez wjeżdżania sprzętu na murawę.Ale nie jestem pewien..
Nie może wjechać ciężki sprzęt na murawę położoną w kwietniu, bo nic by z niej w maju i później nie zostało.
Ostatnio edytowane przez Markus : 06.10.2009 o godz. 15:50.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 06.10.2009, 16:40
Markus napisał(a):Wyświetl post
..

"Nie da się" tylko wedle osób odpowiedzialnych za organizację budowy stadionu Wisły. Jakoś "da się" wedle osób odpowiedzialnych za przebudowę stadionu Legii, gdzie za parę miesięcy też nie będzie, cytuję "szatni, pomieszczeń dla sędziów, nie będzie TRYBUNY GŁÓWNEJ, nie będzie oświetlenia" (a przynajmniej nie w takim stopniu jak dziś).

To tyle w jakże naszej polskiej kwestii "nie da się", "nie da rady", "Matko Boska!". Oczywiście - takie założenie zawsze przyjąć najłatwiej i najszybciej.

Bo w Krakowie zanim sie cokowliek zacznie planowac od razu zaczynaja sie protesty od GreenPeacu po siostry Norbertaniki,wieczne klotnie i wasnie.

Tez uwazam ze skoro na Legii potrafiono to rozwiazac to u nas nikt mi nie wmówi ze nic nie dalo sie zrobic.
Ae tam dzialano kiedy u nas klub nakreslał piekne mapki jak dojechac do zapyziałego Sosnowca.

Nalezalo na glowie stanac i rozmawiac do upadlego zeby ustalic harmonogram prac tak zeby dalo sie grac na Reymonta.Jeszcze ze Cracovia musi grac na wyjezdzie to rozumiem bo oni buduja stadion od nowa ,ale u nas polowa byla gotowa i czasu na rozplanowanie i nowy harmonogram bylo pod dostatkiem.

Nawet gra przy tej jednej trybunie ,to zawsze byla by gra w domu na R22 ,a tak ze nikt sie tym nie przejmowal ze Wisla spedzi rok na banicji to gramy gdzie gramy.Tak to jest kiedy nie mamy osob ktorym naprawde zalezy na losie klubu....ot rok gdzies na Slasku pogramy,a co tam....ktos tak zdecdowal ,i ze niby jest fajnie.
Ostatnio edytowane przez Wojtas : 06.10.2009 o godz. 16:42.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
pawelwislak
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 06.10.2009, 17:40
do rafalek

Kilka pytań co to znaczy że nie ma trybuny głównej że niby co ? Bo jak dla mnie to można było grać bez trybun d i e a bez a/b się nie da ? Bo co kamer nie można w innych miejscach zamontować?

Sędziom można jakieś baraki postawić A co do murawy to kurde murawa jest kładziona z rolek chyba i ona za bardzo się uleżeć i przyjmować nie musi na camp nou układali murawe tydzień przed ligą i co nie da się ?

A wg mnie to nie jest pierdzielenie tylko dość konstruktywna krytyka...
Odpowiedz cytując
palikot
Senior Member

Od: 11.2008

Stary 06.10.2009, 17:47
w sumie fetę mogli by zrobic juz na R22, główną bdą wykańczac, zadne zurawie i inne elementy nie bedą przeszkadzać, wiec smialo mozna murawe w wkietniu wylozyc i w maju na miesiac przed oddaniem do uzytku zagrac ostatnią kolejkę, bo 20-23tys osob moglo by juz spokojnie wejsć.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 06.10.2009, 18:01
Murawa nie może być położona przed zakończeniem budowy trybuna AiB - ponieważ zostanie zniszczona przez sprzęt do dachu. Po drugie my nie jestesmy Barceloną, nawet nie ma takich samych warunków jak w Hiszpanii. Mój tata siedzi w murawach sportowych i chyba się na tym zna. To, że nie będzie trybuny głównej oznacza, że nie będzie żadnych pomieszczeń, ani oświetlenia, które aby dobrze działało musi być rozłożone równomiernie po obu stronach boiska.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Wicked
Senior Member

Stary 06.10.2009, 19:02
palikot napisał(a):Wyświetl post
w sumie fetę mogli by zrobic juz na R22, główną bdą wykańczac, zadne zurawie i inne elementy nie bedą przeszkadzać, wiec smialo mozna murawe w wkietniu wylozyc i w maju na miesiac przed oddaniem do uzytku zagrac ostatnią kolejkę, bo 20-23tys osob moglo by juz spokojnie wejsć.
ale ciągle formalnie będzie to budowa. nie odebrana przez nadzór budowlany, straż pożarna, policję. A to są między innymi warunki dopuszczenia obiektu do użytkowania, nie wspominając o wymogach ustawy o imprezach masowych.
ULTRAS NOWA HUTA
Odpowiedz cytując
stawski
Senior Member

Od: 12.2007

Stary 06.10.2009, 19:16
@pawelwislak: A przed wojną to pranie szybciej schło!! W Hiszpanii się da a w Polsce nie. Masz trawnik przed domem, to wiesz jak długo rośnie zasiana trawa, ile ukorzenia się kupiony w rolkach, a po nim przecież nie biega 22 facetów.
Przestańcie już jojczeć jak stare baby. NIE ZMIENIMY tego że ten sezon gramy w Sosnowcu. Ja też żałuję że nie potrafili się wszyscy dogadać i choć pół roku grać u siebie. Ale nie ma co płakać nad rozlanym mlekiem.
I tak. Kamery są zamontowane zawsze na głównej trybunie, tak, żeby światło nie waliło po obiektywie, bo g.... byś zobaczył.
Odpowiedz cytując
GregorTS
Senior Member

Stary 06.10.2009, 22:27
Szybkie pytanko. czy planowane sa jakies telebimy u nas na stadionie ?
"W Wiśle Kraków nikt i nic nie jest ważniejszy niż klub"
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 06.10.2009, 22:43
Z tego co widać na niektórych wizualizacjach to 2 telebimy po jednym na wschodniej i zachodniej naprzeciwko siebie ale to chyba nic pewnego
Odpowiedz cytując
Fuks
Senior Member

Od: 03.2004

Stary 06.10.2009, 22:43
tak. na C i na A/B pod dachem.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.10.2009, 23:44
Murawa nie może być położona przed zakończeniem budowy trybuna AiB - ponieważ zostanie zniszczona przez sprzęt do dachu. Po drugie my nie jestesmy Barceloną, nawet nie ma takich samych warunków jak w Hiszpanii. Mój tata siedzi w murawach sportowych i chyba się na tym zna. To, że nie będzie trybuny głównej oznacza, że nie będzie żadnych pomieszczeń, ani oświetlenia, które aby dobrze działało musi być rozłożone równomiernie po obu stronach boiska.
Ale tu każdy wie lepiej.Da sie grac na placu budowy i tyle!Pomiędyz dzwigami, rusztowaniami, wykopkami, z szatniami w kontenerach, kamerami C+ na dźwigach itp.Nic to, że termin prac by się wydłużył o parę miesięcy, koszt budowy stadionu zwiększył by się np o 10 mln.ALE NIC.DA SIE I CHvJ!
Odpowiedz cytując
vote-for-mikey
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 07.10.2009, 00:27
a mój tata siedzi w spodniach, co nie czyni go wcale ekspertem na temat szycia garniturów.

sory za offtopa ale musiałem

co do stadionu: moim zdaniem każdy mecz w sosnowcu będzie z pożytkiem dla kibiców. Każdy mecz poza Krakowem - mniej pikników na reymonta. To trochę jak (eks) puchar ekstraklasy, niby zbędny, ale tak naprawdę to nie na Legii czy Cracovii była super atmosfera, ale na meczu w pucharze pasztetowej z groclinem czy innym zagłębiem, mała presja i ludzie przestają drzeć ryja (no offence, sam drę ryja jak jestem na meczu, w końcu bycie oficjalnym piknikiem zobowiązuje) a zaczynają śpiewać.

Uważam, że inauguracja stadionu powinna odbyć się na rozpoczęcie sezonu, nie na jego koniec, no bo jak to tak. Pierwszy mecz i od razu finał? Krok po kroku, od meczu o pietruszkę w sparingu z widzewem, bo półfinały ligi mistrzó
.
Odpowiedz cytując
Neo1221
Senior Member

Od: 02.2005

Stary 07.10.2009, 07:43
Mecz na swoim stadionie to jednak nie to samo co gdzieś... Atmosfera... te pikniki tez robią swoje... bardzo mi brakuje Wisły w domu... Sosnowiec nie zasługuje na Mistrza Polski...
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 07.10.2009, 08:31
Czy ktoś wie jak wyglądają prace w porównaniu z planowanym harmonogramem? Chodzi mi o to, że na pogode w ciągu ostatnich kilku miesięcy budowlańcy naprawdę nie mogli narzekać, przy planowaniu prac na pewno uwzględnia się czynniki pogodowe więc może jesteśmy do przodu z pracami i w efekcie może jest możliwe skończenie stadionu miesiąc wcześniej?
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 07.10.2009, 08:34
SlawekS napisał(a):Wyświetl post
Czy ktoś wie jak wyglądają prace w porównaniu z planowanym harmonogramem? Chodzi mi o to, że na pogode w ciągu ostatnich kilku miesięcy budowlańcy naprawdę nie mogli narzekać, przy planowaniu prac na pewno uwzględnia się czynniki pogodowe więc może jesteśmy do przodu z pracami i w efekcie może jest możliwe skończenie stadionu miesiąc wcześniej?
Na taki scenariusz bym nie liczyl , a po za tym nik im nie zaplaci kasy za wczesnijsze oddanie budowy.
,
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 07.10.2009, 08:41
Przypomnijcie sobie w jakich warunkach "goszczone" były druzyny ekstraklasy na stadionie parchów. Szatnie w kontenerach i droga na murawę jak na wiejskich boiskach. I wtedy się dało i można było. A tu nie bo nie. Świętowanie Mistrzostwa Polski w Krakowie a w Sosnowcu to 2 różne sprawy. Gra drużyny w końcówce na stadionie, która oby nie była już emocjonująca, też miałaby duże znaczenie przy wsparciu kibiców.
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 07.10.2009, 08:44
Ale zrozum "mistrzu", że my nie jesteśmy parchami, tylko Wisłą Kraków.
Odpowiedz cytując
macciek
Junior Member

Stary 07.10.2009, 09:35
zamiast pie***** na temat inauguracji trzymajcie kciuki za budowę.

http://www.reymonta22.pl/?a=news&b=item&id=11074
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów