The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
wiselka34
Junior Member

Od: 04.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 01.10.2009, 16:40
A czy to wazne jakie beda krzeselka Wiadomo ze skladane sie mniej brudza ale chyba sie nic niestanie jak chodziaz raz na rok beda je czyscic Szkoda tylko ze bedzie szczelina miedzy D, E a C na drugim pietrze naroznikow bo mozna by podciągnąc do rowna ze starymi trybunami i byloby super;p;p
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.10.2009, 17:42
Od jakiegoś czas nurtuje mnie czemu wykopy nie są prowadzone w tym miejscu ( jak zaznaczyłem na focie ) dlaczego nie do samej ścianki szczelinowej od strony murawy, przecież to spora odległość. Orientuje się ktoś ?
Załączone obrazki
Typ pliku: jpg STadion.jpg (80,7 KB, 139 wyświetleń)
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 01.10.2009, 18:16
Popatrz gdzie są filary narożników. Po prostu trybuna będzie do miejsca, gdzie jest wykop - tam gdzie zaznaczyłeś będzie przerwa.
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
MatMario
Senior Member

Od: 05.2004

Stary 01.10.2009, 18:33
rafalek napisał(a):Wyświetl post
Popatrz gdzie są filary narożników. Po prostu trybuna będzie do miejsca, gdzie jest wykop - tam gdzie zaznaczyłeś będzie przerwa.
A jakie te filary mają związek z tym gdzie będzie trybuna? trybuna będzie BLŹNIACZA z wyłączeniem miejsca na okrąglak do trybuny C tutaj to wygląda tak:

http://www.wisla.krakow.pl/_pliki_/z...1058725316.jpg

Czemu tego jeszcze nie odkopali nie wiem, mogę się domyślać że czekają aż ten beton zaschnie gdyż był zalewany z tego co pamiętam w ostatniej kolejności. Mogę sie mylić, ale zapewen będzei to odsłoniete w późniejszym terminie
jackass: -Sęk w tym, że jak my im sprzedajemy bilety, to bierzemy pełną odpowiedzialność za nich.
Press: -Czyli to klub dystrybuowałby bilety na mecze wyjazdowe?
jackass: -I tak to musimy robić,zawsze tak jest.
Press: -Przed konfliktem SKWK się tym zajmowało?
jackass: -Tak, oni to robili.
Odpowiedz cytując
wooojo
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 01.10.2009, 18:44
element napisał(a):Wyświetl post
Jaka przerwa?

Trybuna będzie do zielonej kreski :
http://i34.tinypic.com/242zhgi.jpg

Chyba że projekt się zmienił, ewentualnie nie zrozumiałem Twojego przekazu..

No właśnie trybuna będzie do tej zielonej kreski, a przynajmniej powinna być , dlatego właśnie zastawiam się dlaczego tam nie kopią .
CZY CIEMNO CZY JASNO PŁYNIE WISŁA PRZEZ MIASTO

...... BO TO MIASTO JEST NASZE !!
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 01.10.2009, 18:51
element napisał(a):Wyświetl post
Jaka przerwa?

Trybuna będzie do zielonej kreski :
http://i34.tinypic.com/242zhgi.jpg

Chyba że projekt się zmienił, ewentualnie nie zrozumiałem Twojego przekazu..

@ na wszystko przyjdzie pora.
a może po prostu w tym miejscu nie potrzeba wykopu? Może tam nie będzie piwnic, a jedynie wyleją jakieś płytkie fundamenty? Może po prostu wykopią później? Nie znam się na tym i szczerze mało mnie to interesuję. Dajmy sobie na wstrzymanie i nie komentujmy każdego dołka czy każdej górki jaką zrobią robotnicy.

Odpowiedz cytując
Pero
Senior Member

Od: 04.2007

Stary 01.10.2009, 19:12
Może po prosty w tym miejscu ścianka nie jest jeszcze odpowiednio wyschnięta
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 01.10.2009, 21:51
Czyli jednak między drugim piętrem narożnika a D i E będzie dziura. Szkoda, nie widzę przeszkód by aż do najwyższych rzędów na D i E dociągnąć narożnik.
Ale tam coś jednak będzie, nawet schody są zrobione

tylko co?
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 02.10.2009, 21:57
dziala wam kamerka na A i B?
Odpowiedz cytując
PhantomRanger
Senior Member

Od: 09.2007

Stary 02.10.2009, 22:24
Narożniki powoli nabierają kształtu z czego można się tylko cieszyć Już nie moge się doczekać kiedy wrócimy na stare śmieci. Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej.
"W meczach powinni dawać z siebie wszystko! Ze zmęczenia powinni rzygać, mdleć, z wysiłku narobić w spodnie, cokolwiek!"- ANDRZEJ IWAN
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 02.10.2009, 23:21
peterwislak napisał(a):Wyświetl post
dziala wam kamerka na A i B?
Nie bardzo, caly czas mam ten sam obraz o swicie a i z C tez caly czas to samo.
,
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Stary 03.10.2009, 19:12
moze cos naprawia kamerke bo brak obrazu wiec postep
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 03.10.2009, 19:38
Co wam nie działa? Aktualny zrzut z kamerek 2 i 3:

Kamerka z A/B też nie mi nie działa ale nigdy mi nie działała, tylko nie wiem dlaczego
Odpowiedz cytując
Arapaho
Senior Member

Od: 06.2004

Stary 03.10.2009, 20:29
Kamerka na A/B od od kilku dni nie działa i o to chłopaki pytają. Kamerki 2 i 3 miały tylko chwilowy "przestój"
...........................
– Panie marszałku, a jaki program tej partii?
– Najprostszy z możliwych. Bić ....y i złodziei, mości hrabio.
Opis: rozmowa hrabiego Skrzyńskiego z Piłsudskim na temat możliwości założenia przez Piłsudskiego partii politycznej
Odpowiedz cytując
peterwislak
Senior Member

Stary 03.10.2009, 20:39
a przydalo by sie zeby ja naprawili bo ciekawe rzeczy sie tam dzieja i jest na zywo a to duzy plus
Odpowiedz cytując
F_A_B
Member

Od: 01.2004

Stary 04.10.2009, 14:54
Z tego co widać prace na trybunie wschodniej idą dosyć sprawnie. Czy w ogóle jest w planach, że powrócicie na stare śmieci w rundzie wiosennej ? W końcu jaki problem jest grać przy budowanej 1 trybunie zachodniej. Zakładam, że za pół roku wschodnia będzie ukończona i pozostaną prace wykończeniowe, zaplecze itp.
Odpowiedz cytując
Adrian_Suvalkai
Senior Member

Od: 10.2008

Stary 04.10.2009, 16:00
Nie, granie w rundzie wiosennej przy Reymonta nie będzie możliwe.
Odpowiedz cytując
rafalek
Senior Member

Od: 11.2007

Stary 05.10.2009, 18:57
Czy wylewanie tego betonowego daszku nad C zostało już ukończone? CZy długo będzie jeszcze to rusztowanie tam stało?
Косово је СРБИЈА!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2009, 19:31
Prace na stadionie postępują w widoczny sposób, chciałbym wierzyć, że zdążą na czas.

Mam jeszcze pytanie do zorientowanych - skoro wedle harmonogramu murawa ma zostać położona najpóźniej do kwietnia, a co za tym idzie, nie będzie mógł "na środku" obiektu stać żaden sprzęt, bo zostałaby zniszczona i skoro będą już wowczas gotowe aż 3 trybuny, jakaż to nieprzekraczalna przeszkoda uniemożliwi granie Wiśle meczów na Reymnota już w maju? Bo czegoś tu nie rozumiem.

3 trybuny gotowe, murawa położona, ogrodzenie oddzialające wykańczaną 4 trybudnę można postawić i nadal nie da się grać? Co będzie to uniemożliwiać?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
trofeo
Member

Od: 02.2006

Stary 05.10.2009, 19:46
Może brak zaplecza (szatni, oświetlenia, ławek rezerwowych itp itd). Uprzedzajac Twoje porównanie do Lubina to tam jednak sytuacja z zapleczem wyglada inaczej.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.10.2009, 20:38
trofeo napisał(a):Wyświetl post
Może brak zaplecza (szatni, oświetlenia, ławek rezerwowych itp itd). Uprzedzajac Twoje porównanie do Lubina to tam jednak sytuacja z zapleczem wyglada inaczej.
Wszystkie te sprawy na pewno można jakoś rozwiązać i to podejrzewam, znacznie mniejszym kosztem, niż strata na biletach wynikła z gry w Sosnowcu. Szczególnie kwestię tymczasowych ławek rezerwowych . Warszawa znalazła na to jakieś rozwiązane, gdy będzie tam wyburzana jedyna obecnie czynna trybuna, wraz z całym tym zapleczem.

Przypominam - w kwietniu ma być już murawa, gotowe 3 trybuny, żadnego cieżkiego sprzętu w okolicy płyty boiska - to nie są warunki, w których przy odrobinie organizacyjnego wysiłku nie można rozgrywać meczów!
Ostatnio edytowane przez Markus : 05.10.2009 o godz. 20:41.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2009, 20:42
Dodam jeszcze oświetlenie które pewnie kosztuje dużo a poza tym jak to teraz zainstalować?
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.10.2009, 20:45
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Dodam jeszcze oświetlenie które pewnie kosztuje dużo a poza tym jak to teraz zainstalować?
Zakładając, że to jeden z tych powodów - w maju oświetlenie nie będzie przecież aż tak potrzebne. Inaczej - przy odrobinie dobrej woli i tą sprawę dogadując się z PZPN-em można załatwić. To nie wydaje się powodem, który musi wszystko zablokować aż do połowy czerwca.
(...)
"
Odpowiedz cytując
Zwierze
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 05.10.2009, 20:51
Myślę że nie jedyny ale pozbierając wszytko do kupy wychodzi tego dużo.
Wydaje mi się że jakby była szansa na grę na Wiśle to byśmy grali a tak to może też czas miał jakiś wpływ bo wiadomo jak jest pusty stadion to mają większe pole manewru
Markus napisał(a):Wyświetl post
Znając sprawność organizacyjną i profesjonalizm polskich urzędników, planistów, a nawet budowniczych, oraz ich skłonność do maksymalnego ułatwiania sobie życia kosztem różnych innych spraw i wydajności pracy, wcale nie jestem tego taki pewien.
I o to mi właśnie chodziło. Moja myśl była bardziej skierowana w kierunku kierownictwa klubu które jakby była tylko taka możliwość stanęłoby na głowie żeby grać przy Reymonta
Ostatnio edytowane przez Zwierze : 05.10.2009 o godz. 21:03.
MISTRZ, MISTRZ, WISŁA MISTRZ!!!!!!!
Odpowiedz cytując
LukL
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 05.10.2009, 20:56
W normalnym kraju i normalnej lidze, można by uzyskać zgodę na rozegranie kilku ostatnich meczy bez sztucznego oświetlenia. O ile dobrze pamiętam dwie ostatnie kolejki poprzedniego sezonu odbyły się za dnia, więc w praktyce pod tym względem nic nie stoi na przeszkodzie. A jeśli już, to nikt nie będzie wchodził w koszty by instalować tymczasowe oświetlenie na 2-3 mecze.
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Stary 05.10.2009, 20:58
Zwierze napisał(a):Wyświetl post
Wydaje mi się że jakby była szansa na grę na Wiśle to byśmy grali
Znając sprawność organizacyjną i profesjonalizm polskich urzędników, planistów, a nawet budowniczych, oraz ich skłonność do maksymalnego ułatwiania sobie życia kosztem różnych innych spraw i wydajności pracy, wcale nie jestem tego taki pewien.

U nas nie myśli się jak najlepiej coś zrobić, tylko jak najlżej.
(...)
"
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 05.10.2009, 21:07
Dla mnie byłoby super gdyby, chociaż ostatni mecz sezonu można by było zagrać na Reymonta a potem na rynek marsz
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 21:23
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
Dla mnie byłoby super gdyby, chociaż ostatni mecz sezonu można by było zagrać na Reymonta a potem na rynek marsz
To by bylo cos pieknego zaingurowac rozgrywki na R22 swietujac(mam nadzieje bo to jeszcze nic pewnego) mistrzostwo.
Zadne mecze towazyskie nie daly by tyle frajdy jak koronacja na wyremontowanym- przebudowanym stadionie.
,
Odpowiedz cytując
Bronowianin
Banita

Od: 07.2006

Stary 05.10.2009, 21:40
Ale patrząc realnie takie coś niestety nie byłoby możliwe. Z prostego i zarazem kuriozalnego powodu (z punktu widzenia tych, którym zależy na dobru Wisły i Krakowa) - wcześniejsze oddanie do użytku obiektu, czy choćby umożliwienie gry na nim z udziałem publiczności zamiast od czerwca, to od początku maja 2010 r. pociągnęłoby za sobą większe koszty i przynajmniej minimalną modyfikację harmonogramu prac. Na zrobienie czegoś takiego miasto w życiu by się nie pokwapiło, nie lobbowałyby za takim rozwiązaniem też władze klubu. Potwierdzeniem tego jak "zależy" im na Wiśle i wizerunku Krakowa jest to, że gramy w Sosnowcu...

Co do tego marszu na rynek po ostatnim meczu sezonu to też radziłbym puki co studzić marzenia o tym, bo przypominam że mamy dopiero początek sezonu i droga do ewentualnego tytułu mistrzowskiego jeszcze bardzo daleka, a przed nami mnóstwo trudnych spotkań - w dodatku wszystkie na wyjeździe. Ale jeśli udałoby się nam w tym sezonie zdobyć tytuł, to na rynek szlibyśmy z Dworca Głównego po wyjściu z pociągu relacji Sosnowiec-Kraków... Patrząc na działania miejskich władz nie mamy się co łudzić nawet tym, że na wiosnę zagościmy na Suchych Stawach, a co do powrotu na R 22 to miejmy nadzieję, że nastąpi on przynajmniej w przewidywanym terminie, czyli od początku sezonu 2010/2011...
Odpowiedz cytując
crazykaro
Senior Member

Od: 01.2007

Stary 05.10.2009, 21:52
A ja wolę wejść na nowy, całkowicie skończony stadion na puchary

Mam tylko nadzieję że że ceny biletów nie pójdą w góre. W końcu będzie trzeba zapełnić 33 tys siedzeń
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów