The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 05.10.2009, 09:36
Gdyby mecz był za tydzień, to liczyłbym na pewne zwycięstwo. My jesteśmy w niezłej formie (co pokazał mecz ze Śląskiem), a Amika na chwilę obecną to ogóry. Ale przez tę przerwę na reprezentację kwestia formy Wisły za 2 tygodnie jest dla mnie lekką niewiadomą. Mam jednak nadzieję, że ten dryg który złapali ostatnio, siedzi im mocno w głowie i że przerwa na reprę go nie posypie.
Na pewno na fali jest Małecki, świetnie się musi czuć Ćwielong grający ostatnio i strzelający gole, także Brożek, który wraca na strzelecką ścieżkę. Wraca dobra atmosfera do zespołu, a to bardzo ważne.
Odpowiedz cytując
pan_premier
Senior Member

Od: 01.2003

Stary 05.10.2009, 10:55
Grzadq napisał(a):Wyświetl post
. Chyba teraz nikt nie uważa, że z jakimkolwiek innym trenerem Wisła po 9 kolejkach miałaby komplet zwycięstw bez jednego remisu. Zmiana trenera to zmiana "myśli", poznawanie piłkarzy, ich możliwości, mentalności itp.
o ile błem przeciwny wywalaniu Skorży, o tyle uważam, ze chyab tylko z Majewskim mielibyśmy widocznie mniej punktów.

Panowie liga w tym sezonie to dno.

co do meczu, remis mnie usatysfakcjonuje.
Moze i nowy Lech ma klątwę wronek, ale Wisła równiez ja posiada
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
Odpowiedz cytując
jova
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.10.2009, 11:21
Szkoda, że Sobol wypadł akurat w takim momencie. Bardzo obawiam się o postawę Jirsaka w meczu z Lechem. Zieliński pewnie ustawi ich w 4-5-1 i zagęści środek, a mi jakoś ciężko wyobrazić sobie Tomasa seryjnie odbierającego piłkę lechitom. Z kolei otwarta gra i wymiana ciosów to byłby dość kiepski pomysł, bo naszym obrońcom ostatnio zdarza się przysypiać, a Peszko i Lewandowski są w dobrej formie.
Oby Diaz zagrał najlepszy mecz w sezonie.
Odpowiedz cytując
Zwitter
Senior Member

Od: 04.2004

Stary 05.10.2009, 11:33
Ja mam nadzieje, że Wiślacy będą coś chcieli udowodnić Lechowi i zdeterminowani i skoncentrowani na maxa wyjdą na ten mecz. Lech będzie się chciał za wszelką cenę przełamać, w dodatku jakoś specjalnie ich nikt nie będzie musiał mobilizować na ten mecz, będą chcieli pokazać, że mimo dużego kryzysu formy są w stanie wygrać z Wisłą, która jest na fali.

Kto wie, kiedy wreszcie wrócą Boguski i Garguła? Coś mi tu śmierdzi bo jakiś czas temu mieli wrócić do treningów, lub chociaż jeden z nich. Jak sprawa wygląda?
Odpowiedz cytując
hunter TSW
Member

Od: 09.2008

Stary 05.10.2009, 12:25
Jak narazie większość argumentów przed meczem z Lechem jest po naszej stronie. Oby tak zostało bo jak wiadomo przerwy na repre nam raczej nie służą. A Lewndowskiego to tak obiektywnie patrząc ostatnio to bym nie przeceniał.
Odpowiedz cytując
BRTS39
Senior Member

Od: 05.2008

Stary 05.10.2009, 13:07
Zaryzykuje teze że Mistrz Polski dla Wisełki , a liga bedzie tak dlugo ciekawa aż w czołowce będzie Ruch Polonia i Lechia i życze im zeby tak bylo jak najdluzej.
Odpowiedz cytując
!!IRIVER!!
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 05.10.2009, 13:17
Nie ferujcie wyroków, że będziemy mistrzem po 9.kolejce... zostało jeszcze ponad 20 meczów, może się wiele zdarzyć, wystarczą kolejne 2-3 kontuzje i będzie ciężko... jasne, że jesteśmy głównym faworytem, ale nic na razie pewnego nie jest.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 13:21
!!IRIVER!! napisał(a):Wyświetl post
Nie ferujcie wyroków, że będziemy mistrzem po 9.kolejce... zostało jeszcze ponad 20 meczów, może się wiele zdarzyć, wystarczą kolejne 2-3 kontuzje i będzie ciężko... jasne, że jesteśmy głównym faworytem, ale nic na razie pewnego nie jest.
Dokladnie w tamtym sezonie po rundzie jesiennej Amika sie juz koronowala i planowala mistrzowska fete a wiemy jak skonczyla.
Zobaczymy jak sie skonczy runda i co sie bedzie dziac w przerwie zimowej a potem sie zobaczy, na razie wszystko zmierza ku temu ze uda sie obronic tylul, ale droga jeszcze daleka i wyboista.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 05.10.2009 o godz. 14:11.
,
Odpowiedz cytując
grogoriogreg
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 05.10.2009, 14:09
powiem krótko, to będzie najtrudniejszy mecz w sezonie, mecz na szczycie, Lech i Wisła na maksa spięci, wygrana Wisły już w 10 kolejce będzie znaczyła to że Lech się nie będzie liczył w walce o majstra.

Jeśli nie zwolnią Zielińskiego, będziemy mieć 10% więcej szans na korzystny wynik.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 05.10.2009, 15:23
saklak1906 napisał(a):Wyświetl post
Dokladnie w tamtym sezonie po rundzie jesiennej Amika sie juz koronowala i planowala mistrzowska fete a wiemy jak skonczyla.
Zobaczymy jak sie skonczy runda i co sie bedzie dziac w przerwie zimowej a potem sie zobaczy, na razie wszystko zmierza ku temu ze uda sie obronic tylul, ale droga jeszcze daleka i wyboista.

Ja zawsze podkreslam ,ze pamietajac ostatni sezon i przewage Kuchenek ,w tej lidze nic nie wiadomo dlatego na dzis dzien niech nikt sie zabardzo nie jara ta wysoka przewaga ,bo 2-3 mecze i mozna ja latwo roztrwonic.

Ja tak sobie mysle--Amika ma spotkanie z nami i dla nich jest to mecz-klucz.Albo wygraja i sie odbiją ,po czym dostana nowego kopa ,albo to my wygramy i zrobi sie juz 14 pkt co jest bylo nie bylo dosyc duza roznica punktowa.

Zreszta mam dziwne przeczucie ze te Ruchy i Bytomie i tak oslabną Amika chyba tez i naszym najwazniejszym konkurentem jak od kilkunastu lat z przerwą na Grodzisk i Lubin , bedzie (L)
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
SlawekS
Senior Member

Od: 07.2003

Stary 05.10.2009, 15:48
Jak pokazuje kilka ostatnich sezonów poza Wisłą i Legią nie było zespołu który w stabilny sposób byłby w czołówce. Bełchatów, Lubin i Polonia Warszawa to wybryki jednego sezonu. Arka w ubiegłym sezonie wytrzymała jedną rundę. Podobnie będzie pewnie i obecnie z Bytomiem i Ruchem. Jedynym przeciwnikiem jaki pozostanie będzie Legia
Odpowiedz cytując
konrad1991tsw
Senior Member

Od: 03.2008

Stary 05.10.2009, 15:57
Moim zdaniem to będzie jeden z ważniejszych meczów, ale nie najważniejszy. Bo mimo wszystko to poważniejszym rywalem do MP jest Legia a nie Lech, który już ma dwucyfrową stratę do Nas. Wspominacie że w zeszłym sezonie Lech miał nad nami kilkupunktową przewagę i jak to się skończyło... Ok, ale spójrzcie na to z tej strony że oni wtedy mieli nad nami góra 5pkt. a my w tym momencie jesteśmy 11 pkt. przed nimi. Jakby nie patrzec różnica duża, a dodatkowo jest jeden podstawowy atut po naszej stronie - po prostu jesteśmy w formie, a kuchenki są w kiepskiej dyspozycji, także psychicznej. Tak więc nie ma co się nadmiernie spinac na ten mecz, w tym sezonie na pewno czekają nas ważniejsze mecze. Osobiście liczę że wygramy z nimi, jeśli tylko nie w przerwie na reprezentację nikt z Naszych piłkarzy nie złapie kontuzji.
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 05.10.2009, 17:07
Oldpara napisał(a):Wyświetl post
Ale trzeba uważać, bo Peszko z Lewandowskim potrafią rozmontować każdą defensywę.
A Brożek z Małeckiem, Kirmem, Ćwielongiem [ostatnio] + prostopadłymi zagraniami Jirsaka rozmontowują każdą obronę.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 05.10.2009, 17:30
To jest jeden mecz i o tym trzeba pamiętać. Dyspozycja dnia, trochę szczęścia i Lech spokojnie może nas ograć. Legia też niby łatwo miała mieć w Białymstoku a pierdnąć nie mogli (że tak powiem)

Trochę pokory, dla nich to mecz ważniejszy niż dla nas i to może być ważne. Spodziewam się meczu podobnego co w Lubinie o Superpuchar - coś około remisu. Zdecydują niuanse. Oby mecz był zwycięski

BTW
Lech nie jest słabszy (wiele słabszy) od Wisły czy Legii, mają tylko problem z wygrywaniem z potencjalnie słabszymi... a my Bełchatowem nie jesteśmy i na nas się sprężą
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 05.10.2009, 17:48
grogoriogreg napisał(a):Wyświetl post
powiem krótko, to będzie najtrudniejszy mecz w sezonie, mecz na szczycie, Lech i Wisła na maksa spięci, wygrana Wisły już w 10 kolejce będzie znaczyła to że Lech się nie będzie liczył w walce o majstra.
Coraz bardziej mnie to irytuje. I zapamiajcie jeden z drugim na wieki: o majstra "gra" się w Wielkop(ompowni balonów)olsce.My gramy o mistrza.
Gramy mecz z przeciętną,by nie powiedzieć słabą drużyną i tylko od naszych piłkarzy, lub raczej od ich chciejstwa zależy czy żegnamy Amicę w drodze do celu, czy podajemy im pomocną dłoń.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 05.10.2009, 20:52
Zwitter napisał(a):Wyświetl post
Kto wie, kiedy wreszcie wrócą Boguski i Garguła? Coś mi tu śmierdzi bo jakiś czas temu mieli wrócić do treningów, lub chociaż jeden z nich. Jak sprawa wygląda?
Też mnie to ciekawi. W kontekście zapewnień, które już tyle razy słyszeliśmy, wiadomości podawane przez lekarzy Wisły są jeszcze mniej wiarygodne, poważne i stokroć bardziej kompromitujące, niż sowiecka propaganda sukcesu.

Czy ktoś panuje nad ich rehabilitacją? Wie, co robi? A może dalej nasze medyczne orły nie potrafią prawidłowo zdiagnozować i ocenić problemu?

A jeśli chodzi o Lecha - nie wolno go lekceważyć. To dla Wisły będzie najtrudniejszy przeciwnik w tej rundzie.
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
mr_kwolf
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 05.10.2009, 20:52
Widzę że chorągiewki znowu swoje. Pamiętam jak po meczach z Levadią na tym forum można było przeczytać apokaliptyczne wizję o braku szans na mistrza, środku tabeli i inne tego typu posty. Pamiętam jak słowa redaktora Kołodziejczyka (czy jakoś tak), który prognozował (jak widać słusznie) że w połowie października Wisła będzie prowadziła z przewagą paru punktów było tutaj przedmiotem żartów, podejrzeniem o ironizowanie sobie z Wisły itp.

Wystarczyło pare meczów by koronować Wisłe, skreślić Lecha itd. Pamiętajcie że teraz jest kadra, długa przerwa a w tamtym roku po takiej przerwie dostaliśmy u siebie srogą lekcję od Lecha a nastroje były podobne (Lech grał w lidze przeciętnie, przegrywając z Arką w Gdyni). Żeby historia się nie powtórzyła bo w prawie takim samym składzie personalnym Lecha nie przegrał z nami od 1.5 roku
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
Odpowiedz cytując
mariusz92abg
Socios Wisła Kraków

Od: 07.2008

Stary 05.10.2009, 21:40
panowie spokojnie z tym optymizmem,pamietacie jak bylo jakies 4,5 lat temy,tez w pazdzierniku mielismy nad Legia jakies 11 pkt przewagi,a pozniej to oni zostali Mistrzem Polski,nie zebym krakal i narzekal,ale troszke trzeba ostroznie do tego podchodzic i nie napinac sie
Odpowiedz cytując
cassius31krakow
Senior Member

Od: 02.2007

Stary 06.10.2009, 07:33
mariusz92abg napisał(a):Wyświetl post
panowie spokojnie z tym optymizmem,pamietacie jak bylo jakies 4,5 lat temy,tez w pazdzierniku mielismy nad Legia jakies 11 pkt przewagi,a pozniej to oni zostali Mistrzem Polski,nie zebym krakal i narzekal,ale troszke trzeba ostroznie do tego podchodzic i nie napinac sie
i wówczas do Legii zamiast Jacka Zielińskiego (sic!) trafił Dariusz W. czyli 'trener - mecz kupię". I stał się cud
Odpowiedz cytując
Griszka30KR
Senior Member

Od: 06.2005

Stary 06.10.2009, 07:58
Markus napisał(a):Wyświetl post
Też mnie to ciekawi. W kontekście zapewnień, które już tyle razy słyszeliśmy, wiadomości podawane przez lekarzy Wisły są jeszcze mniej wiarygodne, poważne i stokroć bardziej kompromitujące, niż sowiecka propaganda sukcesu.

.
Przyłaczam się do tego.Mieli juz w październiku grac ,a tu nawet nie słychac o treningach z pełnym obciązeniem.
Bednarz=Landryna=......
Odpowiedz cytując
KOMINEK
ANAJNARAB

Od: 05.2004

Stary 06.10.2009, 09:27
Markus napisał(a):Wyświetl post

Czy ktoś panuje nad ich rehabilitacją? Wie, co robi? A może dalej nasze medyczne orły nie potrafią prawidłowo zdiagnozować i ocenić problemu?
.
A jacy to są Ci lekarze Wisły bo po zwolnieniu Urbana ja nie słyszałem o tym by ktoś nowy został zatrudniony
Odpowiedz cytując
Markus
Senior Member

Od: 11.2002

Stary 06.10.2009, 16:03
element napisał(a):Wyświetl post
Info z sierpnia.

Nie przypominam sobie żeby ktokolwiek zapewnił w 100% że wrócą w tej rundzie do gry (chyba że coś przegapiłem?)
Jedynie do treningów (na których jedynie truchtali i na jednym z nich Boguskiemu bodajże coś się odnowiło).. ale od treningów do gry i to po kontuzji jest daleka droga dlatego pisałem żeby się przedwcześnie nie jarać.
Więc przypomnę, że Boguski miał wrócić najpierw za 2, potem najpóźniej za 4 tygodnie licząc od maja. Przypominam sobie też wiele innych prasowych doniesień, że jeden i drugi lada chwila wznowią treningi z resztą drużyny, że będą już lada dzień ćwiczyć z pełnym obciążeniem (ot, choćby przed odwołanym sparingiem z Liverpoolem). Ciężko zliczyć ilość nietrafionych informacji pojawiających się na ten temat ze strony działaczy i lekarzy Wisły.

Jak rozumiem, sytuacja dalej się nie zmienia i trwa czeski film pt. "Nikt nic nie wie". Może wrócą, może nie. Trwa chaos i ciągłe przekładanie terminu.

Dlatego ponawiam pytanie retoryczne, nawiązując i do wypowiedzi Kominka - czy w tym klubie jest jakiś lekarz, który wie, co to medycyna i ma pojęcie, co się dzieje, jak diagnozować, rehabilitować i leczyć? Czy jak zwykle - pełna prowizorka?
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...)
"Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze
"
Odpowiedz cytując
63.5 Kg
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 06.10.2009, 16:07
KOMINEK napisał(a):Wyświetl post
A jacy to są Ci lekarze Wisły bo po zwolnieniu Urbana ja nie słyszałem o tym by ktoś nowy został zatrudniony
No wlasnie bo lekarzem zostal gosc z druzyny mllodej ekstraklasy...
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Stary 06.10.2009, 16:53
Ale sie chaos zrobil z powrotami Rafała i Guły.Co chwile podawano ze wroca "za kilka tygodni" ...

Czlowiek czeka i czeka ,zwolniono Urbana i chyba nalezalo by zatrudnic jakiegos fachowca no chyba ze w ramach oszczednosci wskoczy za niego ta jeszce wczesnej zwolniona sprzątaczka.

naprawde to juz sie robi troche kompromitacja ,bo z kontuzjii Garguly i Boguskiego zaczyna sie robic jakas tajemnica.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
węgorz2
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 06.10.2009, 17:06
masz racje ,blokada informacji ,nigdzie żadnych info o poprawie,rokowaniach itp
Odpowiedz cytując
grzesiek632
Senior Member

Od: 06.2008

Stary 06.10.2009, 17:10
Wojtas napisał(a):Wyświetl post

naprawde to juz sie robi troche kompromitacja ,bo z kontuzjii Garguly i Boguskiego zaczyna sie robic jakas tajemnica.
Cicho! Musisz ''dziubać'' ta sprawe? Powrot Guły i Boguskiego ma byc elementem zaskoczenia na amice

A tak na serio to wiem że *uja wiem..
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.."

Odpowiedz cytując
masada
Senior Member

Stary 06.10.2009, 19:11
Swoja drogą to jestem niezwykle ciekawy jak z nimi oboma zdrowymi i w pełni dyspozycji Skorża ustawiłby skład przeciwko takiemu Lechowi. Jezzu, no Paweł w obecnej formie to chyba ława, nie? :o ;D
Odpowiedz cytując
Grzadq
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 06.10.2009, 19:27
Cytat:
Paweł w obecnej formie to chyba ława, nie? :o ;D
Śmiechem żartem, ale ... tak! Wiadomo że dla Boguskiego musi być miejsce. Kogo zdjąć? Małego? Kirma co niby strzelić nie umie ale asysty ma przednie? Ćwielong który zawsze noge dołoży i robi zamieszanie na skrzydłach? No Paweł byłby (sic!) pierwszy do odstrzelenia.
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 06.10.2009, 19:30
Wtedy może byłaby rotacja w składzie a nie żelazna 11 i żelaźni 3 rezerwowi
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.10.2009 o godz. 19:32.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
Pablo84
Senior Member

Stary 06.10.2009, 19:42
grzesiek632 napisał(a):Wyświetl post
Cicho! Musisz ''dziubać'' ta sprawe? Powrot Guły i Boguskiego ma byc elementem zaskoczenia na amice

A tak na serio to wiem że *uja wiem..
Skoro obaj ćwiczą ze wszystkimi piłkarzami, więc chyba to logiczne, że z ich zdrowiem jest coraz lepiej?
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów