|
|||||||
| Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny. |
![]() |
|
|
Narzędzia tematu | Tryby wyświetlania |
|
Senior Member
Od: 08.2009
Offline |
|
|
Gdyby mecz był za tydzień, to liczyłbym na pewne zwycięstwo. My jesteśmy w niezłej formie (co pokazał mecz ze Śląskiem), a Amika na chwilę obecną to ogóry. Ale przez tę przerwę na reprezentację kwestia formy Wisły za 2 tygodnie jest dla mnie lekką niewiadomą. Mam jednak nadzieję, że ten dryg który złapali ostatnio, siedzi im mocno w głowie i że przerwa na reprę go nie posypie.
Na pewno na fali jest Małecki, świetnie się musi czuć Ćwielong grający ostatnio i strzelający gole, także Brożek, który wraca na strzelecką ścieżkę. Wraca dobra atmosfera do zespołu, a to bardzo ważne. |
|
|
|
Senior Member
Od: 01.2003
Offline |
|
Panowie liga w tym sezonie to dno. co do meczu, remis mnie usatysfakcjonuje. Moze i nowy Lech ma klątwę wronek, ale Wisła równiez ja posiada ![]() ![]()
Ci kibice potrafią uczynić niesamowity kocioł rytmicznie uderzając nogami - informuje Wojciech Łobodziński, który grał na tym obiekcie z reprezentacją Polski.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Szkoda, że Sobol wypadł akurat w takim momencie. Bardzo obawiam się o postawę Jirsaka w meczu z Lechem. Zieliński pewnie ustawi ich w 4-5-1 i zagęści środek, a mi jakoś ciężko wyobrazić sobie Tomasa seryjnie odbierającego piłkę lechitom. Z kolei otwarta gra i wymiana ciosów to byłby dość kiepski pomysł, bo naszym obrońcom ostatnio zdarza się przysypiać, a Peszko i Lewandowski są w dobrej formie.
Oby Diaz zagrał najlepszy mecz w sezonie. |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2004
Offline |
|
|
Ja mam nadzieje, że Wiślacy będą coś chcieli udowodnić Lechowi i zdeterminowani i skoncentrowani na maxa wyjdą na ten mecz. Lech będzie się chciał za wszelką cenę przełamać, w dodatku jakoś specjalnie ich nikt nie będzie musiał mobilizować na ten mecz, będą chcieli pokazać, że mimo dużego kryzysu formy są w stanie wygrać z Wisłą, która jest na fali.
Kto wie, kiedy wreszcie wrócą Boguski i Garguła? Coś mi tu śmierdzi bo jakiś czas temu mieli wrócić do treningów, lub chociaż jeden z nich. Jak sprawa wygląda? |
|
|
|
Member
Od: 09.2008
Offline |
|
|
Jak narazie większość argumentów przed meczem z Lechem jest po naszej stronie. Oby tak zostało bo jak wiadomo przerwy na repre nam raczej nie służą. A Lewndowskiego to tak obiektywnie patrząc ostatnio to bym nie przeceniał.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 05.2008
Offline |
|
|
Zaryzykuje teze że Mistrz Polski dla Wisełki , a liga bedzie tak dlugo ciekawa aż w czołowce będzie Ruch Polonia i Lechia i życze im zeby tak bylo jak najdluzej.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 08.2007
Offline |
|
|
Nie ferujcie wyroków, że będziemy mistrzem po 9.kolejce... zostało jeszcze ponad 20 meczów, może się wiele zdarzyć, wystarczą kolejne 2-3 kontuzje i będzie ciężko... jasne, że jesteśmy głównym faworytem, ale nic na razie pewnego nie jest.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
Zobaczymy jak sie skonczy runda i co sie bedzie dziac w przerwie zimowej a potem sie zobaczy, na razie wszystko zmierza ku temu ze uda sie obronic tylul, ale droga jeszcze daleka i wyboista.
Ostatnio edytowane przez saklak1906 : 05.10.2009 o godz. 14:11.
![]() ,
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2007
Offline |
|
|
powiem krótko, to będzie najtrudniejszy mecz w sezonie, mecz na szczycie, Lech i Wisła na maksa spięci, wygrana Wisły już w 10 kolejce będzie znaczyła to że Lech się nie będzie liczył w walce o majstra.
Jeśli nie zwolnią Zielińskiego, będziemy mieć 10% więcej szans na korzystny wynik. |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2006
Offline |
|
Ja zawsze podkreslam ,ze pamietajac ostatni sezon i przewage Kuchenek ,w tej lidze nic nie wiadomo dlatego na dzis dzien niech nikt sie zabardzo nie jara ta wysoka przewaga ,bo 2-3 mecze i mozna ja latwo roztrwonic. Ja tak sobie mysle--Amika ma spotkanie z nami i dla nich jest to mecz-klucz.Albo wygraja i sie odbiją ,po czym dostana nowego kopa ,albo to my wygramy i zrobi sie juz 14 pkt co jest bylo nie bylo dosyc duza roznica punktowa. Zreszta mam dziwne przeczucie ze te Ruchy i Bytomie i tak oslabną Amika chyba tez i naszym najwazniejszym konkurentem jak od kilkunastu lat z przerwą na Grodzisk i Lubin , bedzie (L) ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 07.2003
Offline |
|
|
Jak pokazuje kilka ostatnich sezonów poza Wisłą i Legią nie było zespołu który w stabilny sposób byłby w czołówce. Bełchatów, Lubin i Polonia Warszawa to wybryki jednego sezonu. Arka w ubiegłym sezonie wytrzymała jedną rundę. Podobnie będzie pewnie i obecnie z Bytomiem i Ruchem. Jedynym przeciwnikiem jaki pozostanie będzie Legia
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2008
Offline |
|
|
Moim zdaniem to będzie jeden z ważniejszych meczów, ale nie najważniejszy. Bo mimo wszystko to poważniejszym rywalem do MP jest Legia a nie Lech, który już ma dwucyfrową stratę do Nas. Wspominacie że w zeszłym sezonie Lech miał nad nami kilkupunktową przewagę i jak to się skończyło... Ok, ale spójrzcie na to z tej strony że oni wtedy mieli nad nami góra 5pkt. a my w tym momencie jesteśmy 11 pkt. przed nimi. Jakby nie patrzec różnica duża, a dodatkowo jest jeden podstawowy atut po naszej stronie - po prostu jesteśmy w formie, a kuchenki są w kiepskiej dyspozycji, także psychicznej. Tak więc nie ma co się nadmiernie spinac na ten mecz, w tym sezonie na pewno czekają nas ważniejsze mecze. Osobiście liczę że wygramy z nimi, jeśli tylko nie w przerwie na reprezentację nikt z Naszych piłkarzy nie złapie kontuzji.
|
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2009
Offline |
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
To jest jeden mecz i o tym trzeba pamiętać. Dyspozycja dnia, trochę szczęścia i Lech spokojnie może nas ograć. Legia też niby łatwo miała mieć w Białymstoku a pierdnąć nie mogli (że tak powiem)
Trochę pokory, dla nich to mecz ważniejszy niż dla nas i to może być ważne. Spodziewam się meczu podobnego co w Lubinie o Superpuchar - coś około remisu. Zdecydują niuanse. Oby mecz był zwycięski ![]() BTW Lech nie jest słabszy (wiele słabszy) od Wisły czy Legii, mają tylko problem z wygrywaniem z potencjalnie słabszymi... a my Bełchatowem nie jesteśmy i na nas się sprężą ![]() ![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Joker the Great
Od: 06.2003
Offline |
|
|
Gramy mecz z przeciętną,by nie powiedzieć słabą drużyną i tylko od naszych piłkarzy, lub raczej od ich chciejstwa zależy czy żegnamy Amicę w drodze do celu, czy podajemy im pomocną dłoń. ![]() 90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
|
||
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Czy ktoś panuje nad ich rehabilitacją? Wie, co robi? A może dalej nasze medyczne orły nie potrafią prawidłowo zdiagnozować i ocenić problemu? A jeśli chodzi o Lecha - nie wolno go lekceważyć. To dla Wisły będzie najtrudniejszy przeciwnik w tej rundzie. ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 04.2006
Offline |
|
|
Widzę że chorągiewki znowu swoje. Pamiętam jak po meczach z Levadią na tym forum można było przeczytać apokaliptyczne wizję o braku szans na mistrza, środku tabeli i inne tego typu posty. Pamiętam jak słowa redaktora Kołodziejczyka (czy jakoś tak), który prognozował (jak widać słusznie) że w połowie października Wisła będzie prowadziła z przewagą paru punktów było tutaj przedmiotem żartów, podejrzeniem o ironizowanie sobie z Wisły itp.
Wystarczyło pare meczów by koronować Wisłe, skreślić Lecha itd. Pamiętajcie że teraz jest kadra, długa przerwa a w tamtym roku po takiej przerwie dostaliśmy u siebie srogą lekcję od Lecha a nastroje były podobne (Lech grał w lidze przeciętnie, przegrywając z Arką w Gdyni). Żeby historia się nie powtórzyła bo w prawie takim samym składzie personalnym Lecha nie przegrał z nami od 1.5 roku ![]()
"Nieważne, czy Wisła bedzie wtedy mistrzem Polski, czy ekipą I, II czy III ligową. Swe ostatnie mecze w karierze chcę rozegrać z Białą Gwiazdą na piersi."
|
|
|
|
Socios Wisła Kraków
Od: 07.2008
Offline |
|
|
panowie spokojnie z tym optymizmem
,pamietacie jak bylo jakies 4,5 lat temy![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 02.2007
Offline |
|
![]() |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2005
Offline |
|
|
Przyłaczam się do tego.Mieli juz w październiku grac ,a tu nawet nie słychac o treningach z pełnym obciązeniem.
![]()
Bednarz=Landryna=......
|
|
|
|
ANAJNARAB
Od: 05.2004
Offline |
|
|
|
|
|
Senior Member
Od: 11.2002
Offline |
|
Jak rozumiem, sytuacja dalej się nie zmienia i trwa czeski film pt. "Nikt nic nie wie". Może wrócą, może nie. Trwa chaos i ciągłe przekładanie terminu. Dlatego ponawiam pytanie retoryczne, nawiązując i do wypowiedzi Kominka - czy w tym klubie jest jakiś lekarz, który wie, co to medycyna i ma pojęcie, co się dzieje, jak diagnozować, rehabilitować i leczyć? Czy jak zwykle - pełna prowizorka? ![]()
Jaroo1: "okazało się, że gracze co się sprawdzają w Polsce są z 2 ligi hiszpańskiej. Nic w tym odkrywczego nie ma, byłoby dziwne gdyby się nie sprawdzali."
(...) "Polaków na rynku to mamy do wyboru praktycznie zero w porównaniu do chociażby rynku europejskiego. Ogólnie poziom Polakow jest słabszy niż graczy z zachodu, dlatego logiczne jest że łatwiej znaleźć kogoś na zachodzie, nawet z II-V ligi - zależy od kraju, bo np w Hiszpanii można znaleźć dobrego gracza w niższej lidze" |
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2003
Offline |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Ale sie chaos zrobil z powrotami Rafała i Guły.Co chwile podawano ze wroca "za kilka tygodni" ...
Czlowiek czeka i czeka ,zwolniono Urbana i chyba nalezalo by zatrudnic jakiegos fachowca no chyba ze w ramach oszczednosci wskoczy za niego ta jeszce wczesnej zwolniona sprzątaczka. naprawde to juz sie robi troche kompromitacja ,bo z kontuzjii Garguly i Boguskiego zaczyna sie robic jakas tajemnica. ![]()
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
|
|
|
|
Senior Member
Od: 03.2007
Offline |
|
|
masz racje ,blokada informacji ,nigdzie żadnych info o poprawie,rokowaniach itp
|
|
|
|
Senior Member
Od: 06.2008
Offline |
|
A tak na serio to wiem że *uja wiem.. ![]() ![]()
"Wisła to nasz nałóg, to nasza heroina
i gdyby nie ONA - świat mógłby się zatrzymać.." |
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|
Swoja drogą to jestem niezwykle ciekawy jak z nimi oboma zdrowymi i w pełni dyspozycji Skorża ustawiłby skład przeciwko takiemu Lechowi. Jezzu, no Paweł w obecnej formie to chyba ława, nie? :o ;D
|
|
|
|
Senior Member
Od: 09.2006
Offline |
|
|
Cytat:
|
|
|
|
Senior Member
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków
Offline |
|
|
Wtedy może byłaby rotacja w składzie a nie żelazna 11 i żelaźni 3 rezerwowi
![]()
Ostatnio edytowane przez Ogryzek : 06.10.2009 o godz. 19:32.
![]()
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
|
|
|
|
Senior Member
Offline |
|
|

|
||||||
![]() |