The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)
Nazwa użytkownika
Hasło

Hyde Park (moderowane) Pokój również moderowany, jednak tu nie trzeba mówić o piłce nożnej i kibicowaniu. Chcecie pogadać o czymś "niepiłkarskim" - wejdźcie tutaj.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 02.10.2009, 13:18
Genio napisał(a):Wyświetl post
musze przyznac ze wersje 2010 obu gier pilkarskich FIFA i PES na PC wyszly calkiem przyzwoite, są to rozne gry, ale w obu mozna doszukac sie kilku istotonych plusow, jezeli ma sie ochote na pilke rodem z boisk, czyli kopanine i żmudne konstruowanie akcji gdzie wyjscie sam na sam zdarzy sie gora dwa razy w meczu to siegnie po FIFE, jezeli natomiast potrzeba finezyjnosci i piekna futbolu to bardziej nada sie do tych celow PES, sam przyznam ze pierwszy raz tak chetnie wlączam obie gry na zmiane, a przyznac trzeba ze owszem od 10 lat co roku testuje obie gry ale juz nie pamietam kiedy w ktorąs gralem dluzej niz 2 dni [czasy chyba PESa 6 i World Cup 98], tak wiec jest zdecydowanie lepiej
tyle o grywalnosci, jezeli natomiast o grafike sie rozchodzi to FIFA spoczęła na laurach, ale nie to jest najwazniejsze
Zgadzam się w pełni,dla mnie też grafika nie gra pierwszych skrzypiec tylko grywalność,niemniej jednak grafika w Fifie to kpina i chyba niewidomy programista EA się tym zajmował
Jak gra która wychodzi w 2010 praktycznie roku może mieć grafikę na poziomie roku 2000?
Gra na full detali i full rozdziałce nie dość że klatkuje na dobrym sprzęcie to w dodatku wygląda na fifę 2000...
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 02.10.2009, 13:44
A co powiecie o najnowszym NFS Shift ? Opinie w internecie są raczej nieprzychylne, ale kupiłem i całkiem mi się podoba
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Od: 12.2002

Stary 02.10.2009, 14:05
fialo napisał(a):Wyświetl post
A co powiecie o najnowszym NFS Shift ? Opinie w internecie są raczej nieprzychylne, ale kupiłem i całkiem mi się podoba
wiele oczekiwalem od SHIFTa, ale prawda jest taka, ze wciaz wlaczam tą gre by ją 'polubic' ale zawsze wylaczam w polowie pierwszego wyscigu
grafika na wysokim poziomie, szczegółowość, detale, i wszystko to tak dopracowane ze o dziwo duzo mozna wyciągnac na slabszym sprzecie, ale niestety nie ma tego co przykuwa na godziny, GRID potrafil mnie zainteresowac, jezdzilem jak opentany, a w NFS prowadzenie pojazdu irytujace, niby blizsze symulacji, a pojazdy sie slizgają na asfalcie nawet na prostym odcinku, na badz jakim zakrecie wpadam w poslizg [to wcale nie jest efektowne, a pewnie do tego zmierzali tworcy] w dodatku caly ten system gry jakos nie zaciekawia, wchodze, jade i wychodze, wchodze jade i wychodze do menu, nie czuje sie ze to wyscig, ze zaraz sie trzeba zmierzyc z dwudziestką kierowców
jednym slowem, grafika to nie wszystko
Odpowiedz cytując
Gordian
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 02.10.2009, 19:41
Przed momentem skończyłem Dark Sector. Gra po prostu miażdżąca i polecam wszystkim, którzy lubią gry akcji/TPP. Zastanawia mnie tylko czemu nie osiągnęła sukcesu w naszym kraju. Gry co najważniejsze nie trzeba ściągać bo ukarze się w październikowym CD Action (nie wiem czy jest ten nr już w kioskach) w pełnej wersji i do tego PL!

Gra jest rosyjskiej produkcji Łączy w sobie klasyczną strzelankę, survival horror odraz nutkę sf.

Druga którą mogę polecić to Resident Evil 5. Miałem trochę wachań przed zagraniem, bowiem w pamięci pozostawało niewygodne sterowanie z 3 oraz niedorobione konwertowane wersje konsol, ale się nie zawiodłem. Przeniesienie gry z konsoli wyszło bardzo udanie, sterownie jest intuicyjne (poza zmianą broni), gra jest dynamiczna i trzyma niezły poziom. Fanatycy Zombie będą troszkę zawiedzeni bo Resident ewoluował bardzo. Nie ma już klasycznych, głupich i nieruchawych umarlaków.

Coraz bardziej podoba mi się praca CAPCOM (producent Residenta). Niedawno grałem w inną grę od nich. Bionic Comando, bo o nim mowa również bardzo przyzwoita gra. Kiedy ją odpaliłem, pomyślałem że to jakaś kaszana. Graficznie nie najmocniejsza, sterowanie też trochę nie dopracowane, ale z biegiem minut wciągnąłem się i na końcu pozostał, żal że taka krótka była Gra zdecydowanie pozostanie w pamięci, zwłaszcza po akcji w bibliotece Kto grał ten wie, a kto nie grał niech zagra . Mogę ją (tą bibliotekę) porównać do więzienia w Half-Lifa 2.

A teraz temat rozpalający to forum. Czyli Fifa i PES. W PESa nie grałem jeszcze. Fifa natomiast w tym roku wyszła bardzo przyzwoita, by nie powiedzieć że dobra. Akcje w końcu stały mniej przewidywalne, choć po kilku godzinach pewne schematy są odczuwalne. Graficznie jak zawsze bardzo dobrze. Po zmianie starowania na takie z edycji bodaj 2006, w końcu ten aspekt nie irytuje. Do plusów zdecydowanie można zaliczyć detale. W końcu boczni sędziowie nie są tylko statystami, a zaczęli machać chorągiewkami. Programiści natomiast nie popisali się jeśli chodzi o twarze zawodników, czy sędziów. Są po prostu ochydnie wykonane i nie pasują do reszty oprawy wizualnej. Modele twarzy w ogóle nie przypominają tych z rzeczywistości. Może tych największych piłkarzy świata są ładne, nie wiem bo gram Wisełką i innych drużyn prócz ligowych jeszcze nie widziałem. kilka lat temu były bardziej dopracowane. Patrzeć na rendery z PESa, można odnieść wrażenie, że pierwszy raz Japończycy w tym aspekcie, górują nad EA.

PS. Nie ma to jak derby z Zagłębiem Lubin , które na dodatek gra w czerwonych koszulkach. lol
Ostatnio edytowane przez Gordian : 02.10.2009 o godz. 20:16.

Odpowiedz cytując
simone
Senior Member

Stary 02.10.2009, 21:51
Dla zabicia nudy, jakby ktoś był w potrzebie Póki co mam 4400 metrów
http://www.cda.pl/gry-online/3/kopnij.php

Odpowiedz cytując
Robbie92
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 02.10.2009, 22:04
simone napisał(a):Wyświetl post
Dla zabicia nudy, jakby ktoś był w potrzebie Póki co mam 4400 metrów
http://www.cda.pl/gry-online/3/kopnij.php
minuta grania
http://totebo.com/mko.php?c=qporrros...sFoIONbSmoutFs
B.Cupiał o Danie Petrescu: "On jako trener Wisły w 2006 r. bardzo mi się podobał. Zdarzyło się, że kiedy grali słabiej, Petrescu zebrał ich o 6 rano i zamiast na boisko zaprowadził do jednej z naszych fabryk, żeby zobaczyli, jak ciężko ludzie pracują. To ja już wtedy wiedziałem, że to koniec. Wkrótce zaczęli grać przeciw niemu i musiałem go zwolnić. Niestety."

Odpowiedz cytując
Lukasz15wisla
Member

Od: 05.2007

Stary 03.10.2009, 11:00
http://totebo.com/mko.php?c=qrosqBoi...sUoIONbSmouuut

po 5 minutach gry
Odpowiedz cytując
adTSam
Member

Od: 05.2007

Stary 03.10.2009, 11:21
Witam
Szukam spolszczenia do gta 4
Mam ale tylko 50% gry przetłumaczone
Odpowiedz cytując
<Crasch>
Senior Member

Od: 09.2006

Stary 03.10.2009, 12:06
Lukasz15wisla napisał(a):Wyświetl post
http://totebo.com/mko.php?c=qrosqBoi...sUoIONbSmouuut

po 5 minutach gry
Chyba bylem lepszy
http://totebo.com/mko.php?c=qporrros...sBoIONbSmoEpUs
Odpowiedz cytując
MCX
Senior Member

Od: 06.2003

Stary 03.10.2009, 14:39
Pytanie do tych, którzy rozegrali już kilka meczów - czy rzut wolny dla przeciwnika w okolicy pola karnego tak jak w FIFIE09 jest niemalże równoznaczny z rzutem karnym? Przynajmniej jak ja grałem w 09 to przynajmniej 75% wolnych dla komputerowego rywala z okolic 16-23 m kończyło się golem. I to wcale nie strzelali Ronaldo czy Juninho, a przeciętni kopacze. Strasznie mnie to irytowało...
Odpowiedz cytując
Kamson
Senior Member

Od: 04.2008

Stary 03.10.2009, 14:50
A jak ja gram w 09 od kilku miesięcy tak nie wiem czy kiedykolwiek straciłem bramke z wolnego. I strzeliłem też aż jedną... Tyle, że ja gram na xboxie, nie wiem jak to wyglądało na PC.
WISEŁKA NIGDY NIE ZGINIE
Odpowiedz cytując
Cinek1906
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 03.10.2009, 18:54
haha dostałem baty..
FORZA WISŁA
'Gdybym mógł cofnąć czas i pomyśleć nad wyborem, nawet drugi ten raz wybrałbym tą samą droge.'
Odpowiedz cytując
skeba
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 04.10.2009, 10:34
Grafika moim zdaniem jest gorsza niż w 09, takie mam odczucie.
Tak średnio zadowolony jestem z tej fify, gram na kompie i nie odczuwam zadnej diametralnej roznicy.
Zmienione składy, menu - to wszystko.
Odpowiedz cytując
PauL
Senior Member

Od: 08.2006

Stary 04.10.2009, 11:25
Jak wygląda tryb online (EASO) ? Jakaś różnica w stosunku do ostatniej wersji, czy dalej to samo. Jeśli gra kosztuje dalej 7 dych, to waham się czy kupić, więc napiszcie coś o trybie online.
TRÓJKOLOROWE BRONOWICE
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 04.10.2009, 11:49
witam i pytam ma ktoś namiary na Master Chiefa tzn na Halo Combat Evolved?
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Stary 04.10.2009, 12:03
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
witam i pytam ma ktoś namiary na Master Chiefa tzn na Halo Combat Evolved?
http://rapidshare.com/files/17846218...rard.part1.rar
http://rapidshare.com/files/17937672...rard.part2.rar
http://rapidshare.com/files/17966860...rard.part3.rar
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.10.2009, 12:06
od siebie polecam gre Prototype.
Jeżeli ktoś lubi naprawde porządną sieczke to nie ma sie nad czym zastanawiać
do tego dochodzi wielka swoboda sterowania, nie mogłem sie oderwać
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
Wojtator
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 04.10.2009, 14:16

hehe )
Odpowiedz cytując
parumbuła
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 04.10.2009, 15:01
http://totebo.com/mko.php?c=qBorrqot...tpBFoCLSbouEqu
Wisła...Kraków...Biała...Gwiazda
Odpowiedz cytując
DeadOrAlive
Senior Member

Od: 03.2007

Stary 04.10.2009, 15:49
Jeśli chcecie naprawdę prawdziwą symulację piłki nożnej, to zagrajcie w Fife 10 na ps3/xbox 360.
Komentarz jest nie z tej ziemi, tak żywy, tak prawdziwy. A i sama gra jest bez porównania nawet z serią Pro Evolution Soccer.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 04.10.2009, 17:58
Genio a ta wersja do której podałeś linka jest tylko do multi playa czy da rade grac single playa też?bo bardziej mnie interesuje ta druga wersja czyli Halo Combat Evolved dla single player bende wdzięczny za pomoc
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 04.10.2009 o godz. 18:02.
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 04.10.2009, 18:01
A grywa ktoś w Starcrafta ?
Odpowiedz cytując
someone_TSW
Senior Member

Od: 07.2008

Stary 04.10.2009, 18:12
<Crasch> napisał(a):Wyświetl post
Chyba bylem lepszy
http://totebo.com/mko.php?c=qporrros...sBoIONbSmoEpUs
http://www.totebo.com/monkey-kick-of...BqoIONbSmoEqtE
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Stary 05.10.2009, 12:25
JOSE 841 napisał(a):Wyświetl post
Genio a ta wersja do której podałeś linka jest tylko do multi playa czy da rade grac single playa też?bo bardziej mnie interesuje ta druga wersja czyli Halo Combat Evolved dla single player bende wdzięczny za pomoc
http://www.megaupload.com/?d=IZIKUM5U
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 05.10.2009, 15:43
Genio dzięki ci Panie tylko zapodaj jeszcze hasło bo bez hasła nie idzie tego ściągnąć hasło dj1sly nie działa
Ostatnio edytowane przez JOSE 841 : 05.10.2009 o godz. 15:55.
Odpowiedz cytując
Genio
Senior Member

Stary 05.10.2009, 20:21
Pass is dj1sly
tak podpisal pod linkami, innej propozycji nie mam
sprawdz czy nie kopiujesz przez przypadek spacji która mogla sie ukryc za slowem

http://www.youtube.com/watch?v=83oN2PejIIg
jak nazwya sie gry tego typu? nie mam na mysli czy to strzelanka, strategia, czy cos w tym rodzaju tylko dokladną frazę ktora opisuje gry tworzone na taki wlasnie widok, taką charakterystyczną grafike? [na przyklad Commandos 1 i 2]
o ile ciekawa bylaby nawet zwykla pilka nozna w takiej perspektywie nie wspominajac o strategi pozbawionej dziecinnej kolorystyki i magii
Ostatnio edytowane przez Genio : 05.10.2009 o godz. 20:23.
Odpowiedz cytując
JOSE 841
Senior Member

Stary 05.10.2009, 20:37
Genio dzięki ci Panie pół dnia sie bawiłem z hasłem ale jakoś dałem rade i ściąga więc powinno być KO
Odpowiedz cytując
koyoot
Senior Member

Od: 02.2006

Stary 05.10.2009, 21:03
Genio napisał(a):Wyświetl post
Pass is dj1sly
tak podpisal pod linkami, innej propozycji nie mam
sprawdz czy nie kopiujesz przez przypadek spacji która mogla sie ukryc za slowem

http://www.youtube.com/watch?v=83oN2PejIIg
jak nazwya sie gry tego typu? nie mam na mysli czy to strzelanka, strategia, czy cos w tym rodzaju tylko dokladną frazę ktora opisuje gry tworzone na taki wlasnie widok, taką charakterystyczną grafike? [na przyklad Commandos 1 i 2]
o ile ciekawa bylaby nawet zwykla pilka nozna w takiej perspektywie nie wspominajac o strategi pozbawionej dziecinnej kolorystyki i magii
Widok Izometryczny, jesli o to ci chodzi.
Odpowiedz cytując
*KoTeK*
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 05.10.2009, 22:21
Jak tak czytam Wasze komentarze to chyba pozostanę przy serii PES...
Odpowiedz cytując
WILU TS
Banita

Od: 07.2005

Stary 05.10.2009, 23:23
*KoTeK* napisał(a):Wyświetl post
Jak tak czytam Wasze komentarze to chyba pozostanę przy serii PES...
Dobrze zrobisz,nie pchaj się w to gówno,bo nie warto.
Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Inne > Hyde Park (moderowane)

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów