The White Star Division - Wisła Kraków

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna
Nazwa użytkownika
Hasło

Wisła Kraków - piłka nożna Tutaj możesz spokojnie i rzeczowo porozmawiać o wszystkich tematach związanych z "Białą Gwiazdą". Pokój z założenia zawierać ma tematy dotyczące drużyny.

Odpowiedź

Narzędzia tematu Tryby wyświetlania
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Ignoruj użytkownika Pomoc
Stary 27.09.2009, 20:34
Tomek Jirsak drugi mecz z rzędu najlepszy na boisku. Pomijając te półtorej asysty, to podobała mi się jego gra w środku pola. Uspokajał grę, nie holował długo piłki, zmieniał stronę akcji i te kilka przerzutów - jak dla mnie palce lizać! Mam nadzieję, że w następnym meczu wyjdziemy w takim samym zestawieniu pomocy, bo Diaz tez niezle prezentował się na lewym skrzydle(ew. Kirma moze zluzować Pepe).

Niestety z taką grą jak wczoraj nawet tej buraczanej ligii nie wygramy. Porównując sobie np sposób rozgrywania piłki Arsenalu z naszym, to od początku sezonu mam wrażenie, że oglądam mecz w slow motion. Gramy na stojąco, ruchu bez piłki jest jak na lekarstwo. Wpada bramka, wpada druga, a my zamiast strzelić trzecią, czwartą, szóstą to my zadowoleni do końca meczu gramy jedną wielką ch**nie. Czy nasi piłkarze nie mają ambicji ? Nie wiem. Ale tak to z boku wygląda. Wisłę w tym sezonie można w ciemno wyłączać po drugiej bramce. W żadnym meczu(oprócz Lubina) nic wielkiego się później nie działo. Oby w następnych meczach było inaczej !
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
ciacho
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 27.09.2009, 20:56
fialo napisał(a):Wyświetl post
Tomek Jirsak drugi mecz z rzędu najlepszy na boisku. Pomijając te półtorej asysty, to podobała mi się jego gra w środku pola. Uspokajał grę, nie holował długo piłki, zmieniał stronę akcji i te kilka przerzutów - jak dla mnie palce lizać! Mam nadzieję, że w następnym meczu wyjdziemy w takim samym zestawieniu pomocy, bo Diaz tez niezle prezentował się na lewym skrzydle(ew. Kirma moze zluzować Pepe).

Niestety z taką grą jak wczoraj nawet tej buraczanej ligii nie wygramy. Porównując sobie np sposób rozgrywania piłki Arsenalu z naszym, to od początku sezonu mam wrażenie, że oglądam mecz w slow motion. Gramy na stojąco, ruchu bez piłki jest jak na lekarstwo. Wpada bramka, wpada druga, a my zamiast strzelić trzecią, czwartą, szóstą to my zadowoleni do końca meczu gramy jedną wielką ch**nie. Czy nasi piłkarze nie mają ambicji ? Nie wiem. Ale tak to z boku wygląda. Wisłę w tym sezonie można w ciemno wyłączać po drugiej bramce. W żadnym meczu(oprócz Lubina) nic wielkiego się później nie działo. Oby w następnych meczach było inaczej !
I tak z meczu na mecz i z meczu na mecz można to powtarzać, a jak jest każdy widzi..
Odpowiedz cytując
fond
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.09.2009, 21:43
Ciekawe czy za swoją dobrą grę Jirsak zostanie w następnym meczu 'nagrodzony' ławą
Odpowiedz cytując
Ogryzek
Senior Member

Od: 03.2004
Skąd: Pod koniec VIII wieku powstało państwo Wiślan. Stolicą Wiślan jest Kraków

Stary 27.09.2009, 21:44
fond napisał(a):Wyświetl post
Ciekawe czy za swoją dobrą grę Jirsak zostanie w następnym meczu 'nagrodzony' ławą
Myślę że nie, może Kirm wreszcie odpocznie.
„Pierwotnie polską barwą narodową był »karmazyn« uważany w średniowieczu za najszlachetniejszy z kolorów. Wykorzystywany był on jako symbol dostojeństwa i bogactwa. Z uwagi na cenę barwnika potrzebnego do uzyskania tego koloru mało kto mógł sobie na niego pozwolić...
Odpowiedz cytując
kolend
Senior Member

Od: 07.2009

Stary 27.09.2009, 22:06
Ogryzek napisał(a):Wyświetl post
Myślę że nie, może Kirm wreszcie odpocznie.
z tego co pamiętam, to nie bardzo grają na tej samej pozycji, jak ma usiąść Kirm, to musi wejść Łobo lub Ćwielong
Odpowiedz cytując
kamilSKMK
Junior Member

Od: 09.2009

Stary 27.09.2009, 22:39
Nie ma co pisac ze poza asystami Jirsak nie moze sie odnalezc na boisku albo oddych rekawami.Przeciez chlopak w ogole nie gra!! gdyby gral 5,6 meczow wszedlby w rytm i dopasowal sie do gry druzyny.jestem pewien tego w 100%!!!!W ostatnim meczu byl swietny! Co do Kirma on jeszcze bedzei gral, spokojnnie!!Ma papiery na granie tylko ewidentnie mu nie idzie przeciez w pierwszym meczu z levadia gral naprawde dobrze!ale chyba niestety musi teraz troche odpoczac!
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 27.09.2009, 23:27
fialo napisał(a):Wyświetl post
).

Oni mogli by grac na luzie ,bez podkrecania tempa itd.

ale warunkiem tego bylo wczoraj strzelenie Polonii jescze z 2 bramki.4-1...no prosze bardzo wtedy mozna tak grac,pospiewamy ole i kazdy bedzie zadowolony.

Ale k**** zeby juz 3 mecz z rzedu w tym Sosnowcu srac w gacie w ost mnutach meczu (Jaga,Bytom,Polonia) ,to to naprawde Wisle nie przystoi.
A wystarczy wiecej koncentacjii i dokladnosci pod bramką..cudow wymagam?
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
Pan Jotka
Senior Member

Od: 12.2004

Stary 28.09.2009, 05:54
Ja rozumiem ze wszyscy chcielibysmy oglądać Wisle grającą jak Real czy Barcelona, ale wyluzujcie. Mecz nie byl wcale słaby, Wisła grał kombinacyjnie, podaniami, nie uciekala im AZ tak tragicznie pilka jak w Zamosciu, nie zaprzepaszczali 10ciu setek zeby trafic w koncu za 11stym razem...W zasadzie przyczepilbym sie tylko do gry obronnej w tym meczu oraz do takiej czysto sportowej złości(a raczej jej braku) po strzeleniu gola na 2-0.
Powód: piszemy wielkimi literami nazwy klubów;-)
Ostatnio edytowane przez Pan Jotka : 28.09.2009 o godz. 05:54.
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2009, 10:03
Ja to mam nadzieje ze odbedzie sie jakies spotkanie z pilkarzami i trenerem w najblizszym czasie. Bardzo chcialbym zadac pilkarzom taki pytanko:

"Po odpadniecu z Levadia dalo sie odczuc ze w meczach ligowych bedziecie chcieli sie zrehabilitowac dobra gra, zaangazowaniem, oraniem boiska itd...a dotychczas z calym szacunkiem to urzadzacie na boisku kpiny. Chcialem sie dowiedziedc czym jest to spowodowane? Brakiem umiejetnosci, nie macie sil(jestescie zle przygotowani) czy poprostu macie gdzies to zeby zrehabilitowac sie, pokazac kibicom ze wam zalezy"....staralbym sie to wypowiedziec w przyjaznym, tonie...

jestem ciekaw co by odpowiedzieli. jak znam zycie poczuliby sie urazeni, jak ja tak moge mowic, kim ja jestem zeby wogole zadawac takie pytania.
Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.09.2009, 11:13
na plus zagrał Pawełek. Wygrał sam na sam. Coraz lepiej się Mariusz prezentuje. Reszta dno dna.
W dalszym ciągu Levadia, a Debreczyn poza zasięgiem.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
arti
Guest

Stary 28.09.2009, 11:23
Gdyby to nie była Wisła to szczerze mówiąc pozostałoby tylko przełączyć kanał w tv. Z drugiej strony jak skończą jesień z bilansem np. 14-3-0 to słaby styl będzie można jakoś przełknąć. Z 3 strony - zobaczymy jakie będą ruchy w zimie, potem w lecie 2010. Dalej bujamy się jak od paru latu czy coś tu ruszy? Z 4 strony - wielka szkoda, że nie gramy choćby na Hutniku. Nawet tam taka plaża nie miałaby prawa mieć miejsca...
Odpowiedz cytując
Jazon
Senior Member

Od: 08.2009

Stary 28.09.2009, 12:48
Markus napisał(a):Wyświetl post
(...)
Od 6 lat i pamiętnego sezonu z 1/16 PUEFA (...)
To była 1/8 PUEFA, mało brakło byłby ćwierćfinał...
Odpowiedz cytując
Gwiaździsty
Senior Member

Od: 04.2006

Stary 28.09.2009, 16:12
Marszałek napisał:
Cytat:
na plus zagrał Pawełek. Wygrał sam na sam. Coraz lepiej się Mariusz prezentuje. Reszta dno dna.
W dalszym ciągu Levadia, a Debreczyn poza zasięgiem.
Faktycznie coraz "lepiej" się prezentuje. Ma już na koncie 3 zdobyte bramki z 4 straconych przez Wisłę.
I to w zaledwie 8 kolejkach.
Tak, tak wiem, same przypadki. Dziwne, że np. od Muchy piłka nie odbija się do własnej siatki.
Odpowiedz cytując
lucekj
Banita

Od: 02.2003

Stary 28.09.2009, 16:28
przed tv ta padaka jeszcze ujdzie, ale jak ogląda się na żywo to jest NIE DO WIARY!

tak strasznie ta kopanina wygląda(na zywo), że drużyna Dana czy Liczki w porównaniu do tego "show" grała rewelacyjnie.

naprawdę ciężko patrzeć na coś takiego, nie mam pojęcia co się stało z polską piłką, takiego regresu nie wyśniłbym nawet w najgorszym koszmarze!

jedyny gość który WIE po co jest na boisku to Małecki, szarpie walczy, CHCE i WIE co zrobić z piłką, a to że czasem brakuje umiejętności to druga sprawa, ale przynajmniej WIEC co CHCE zrobić, a reszta totalny chaos i dezorientacja....
Ostatnio edytowane przez lucekj : 28.09.2009 o godz. 16:41.
Odpowiedz cytując
IncognitoTSW
Socios Wisła Kraków

Od: 08.2008

Stary 28.09.2009, 16:34
I tak zaraz ktoś przyjdzie i powie że liczą się 3 punkty w lidze, a porażki w pucharach to przypadek. Jakby wpuścić juniorów to zagraliby to samo...
Odpowiedz cytując
Awe
Senior Member

Od: 01.2004

Stary 28.09.2009, 18:36
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Marszałek napisał:

Faktycznie coraz "lepiej" się prezentuje. Ma już na koncie 3 zdobyte bramki z 4 straconych przez Wisłę.
Tak, tak wiem, same przypadki. Dziwne, że np. od Muchy piłka nie odbija się do własnej siatki.
Nie no, rozumiem grał wcześniej bardzo słabo ale żeby po takich meczach jak z Polonią B. i W. krytykować Pawełka? To czego ty wymagasz od bramkarza? W tej kolejce uratował 2 punkty, w poprzedniej również bardzo dobrze. W ogóle zapisanie mu tego samobója to lekkie przegięcie. Już bardziej bramka Marcelo to była. No ale Marcelo nie jest takim dobrym celem do obśmiewania przez prowadzącego Szybką Piłkę i innych obiektywnych.
W polskiej lidze tylko Mucha jest lepszy.
Po burzy słońce wychodzi zza chmur,
i nad Krakowem zaświeci znów.
O jednym marzę, o jednym wciąż śnię,
Mistrzem będzie Wisełka, na pewno to wiem.
Życie bym dał, za krakowską Wisłę
O jakże bym chciał, by znów była mistrzem
O jakże bym chciał

Odpowiedz cytując
Marszałek
Senior Member

Od: 11.2004

Stary 28.09.2009, 19:40
Gwiaździsty napisał(a):Wyświetl post
Marszałek napisał:

Lubię merytoryczną dyskusję. A zatem z mojej strony.
Polonia Bytom, Mariusz wyjmuje piłkę,która niechybnie zmierza do brami. Gdyby to wpadło byłoby 2-0. Czy w kilkanaście minut by odrobili?
Polonia Warszawa, przypadkowe podanie i polonista wychodzi na 1 na 1. Mariusz wychodzi z tego obronną rękę, dość powiedzieć,że facet chciał przerzucić Pawełka. Ten jednak wyczuł wszytko i obronił.

Jeśli Mariusz zasługuje na joby,gdy gra padakę i popełnia dziecinne błędy wszyscy to zauważają i mieszają go z błotem. Będąc rzetelnym wobec siebie po opierniczaniu należy go chwalić gdy idzie dobrze. Myle się?

A co do farfocli. One są dziełem przypadku, niczego więcej. A ten Twój wybitny Mucha puściłby szmatę, zaraz na początku spotkania, gdy Peszko leżąć! ograł Choto i skierował piłkę do brami. Jakoś tego nie zauważasz,ze Mucha nie interweniował, bo nic nie mógł zrobić a bramka dlatego nie padła,bo piłkę sprzed linii wybił obrońca. Tak więc zanim napiszesz co się komu zdarza, proszę oglądaj dokładniej mecze.
Wydarzenia nie zawsze spełniają nasze oczekiwania, ale zawsze jest dla nich jakieś logiczne wytłumaczenie. Często nie jest ono krzepiące, ale zawsze logiczne.
Odpowiedz cytując
kubanczyk
Senior Member

Od: 09.2008

Stary 28.09.2009, 20:57
ale nie poscil, i prosze cire nie wyskkuj tu z Mucha bo to o 2 klasy lepszy rbamkarz od Pawelka.

Rzeczywiscie Mariusz jest wybitnym bramkarzem, bo az 1 pilke na emcz wybroni.
Odpowiedz cytując
saklak1906
Senior Member

Od: 06.2007

Stary 28.09.2009, 21:16
Marszałek napisał(a):Wyświetl post
Lubię merytoryczną dyskusję. A zatem z mojej strony.
Polonia Bytom, Mariusz wyjmuje piłkę,która niechybnie zmierza do brami. Gdyby to wpadło byłoby 2-0. Czy w kilkanaście minut by odrobili?
Polonia Warszawa, przypadkowe podanie i polonista wychodzi na 1 na 1. Mariusz wychodzi z tego obronną rękę, dość powiedzieć,że facet chciał przerzucić Pawełka. Ten jednak wyczuł wszytko i obronił.

Jeśli Mariusz zasługuje na joby,gdy gra padakę i popełnia dziecinne błędy wszyscy to zauważają i mieszają go z błotem. Będąc rzetelnym wobec siebie po opierniczaniu należy go chwalić gdy idzie dobrze. Myle się?

A co do farfocli. One są dziełem przypadku, niczego więcej. A ten Twój wybitny Mucha puściłby szmatę, zaraz na początku spotkania, gdy Peszko leżąć! ograł Choto i skierował piłkę do brami. Jakoś tego nie zauważasz,ze Mucha nie interweniował, bo nic nie mógł zrobić a bramka dlatego nie padła,bo piłkę sprzed linii wybił obrońca. Tak więc zanim napiszesz co się komu zdarza, proszę oglądaj dokładniej mecze.

Kto by o takich szczegolach pamietal wszak modne jest sie wozic po Pawelku.A czy to wazne czy zasluzenie czy nie, to juz nie istotne.
Tak bylo z Zienczukiem a teraz placz ze Go juz nie ma w Wisle.
,
Odpowiedz cytując
royalmichael
Senior Member

Od: 04.2009

Stary 28.09.2009, 21:19
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
ale nie poscil, i prosze cire nie wyskkuj tu z Mucha bo to o 2 klasy lepszy rbamkarz od Pawelka.

Widzę, że odnosisz się do ostatniego meczu, to ja ja napiszę inaczej.

Rzeczywiscie Mariusz jest wybitnym bramkarzem, wybronił 100% strzałów.

To i to jest prawdą ale obie wersje mocno przesadzone. Trzeba być obiektywnym.
No tak ale jak nie można jeździć po Małeckim to wraca temat Pawełka
Ciekawe czy jeszcze na jakimś forum innej drużyny piłkarze są tak krytykowani
Odpowiedz cytując
JrQ-
Senior Member

Od: 10.2006

Stary 28.09.2009, 22:12
No cóż, Mariusz ma problemy z takimi podstawowymi elementami, jak gra nogami, czy też wyłapanie dośrodkowania. To są elementy, nad ktorymi wystarczy pracowac na treningach (pozdrawiam Pana Kazimierskiego). Jest to jednak bramkarz, ktory dysponuje fantastycznym refleksem i wyczuciem, co niejednokrotnie udowadnial, chyba nie trzeba dawac przykladow.

Wniosek jest prosty.
Odpowiedz cytując
Wojtas
Senior Member

Od: 06.2006

Stary 28.09.2009, 22:31
Ciekawe ze jak Pawelkowi przytrafi sie blad to kazdy zaraz napisze jaki jest tragiczny,ale o tym ze dzieki niemu byc moze uratowalismy punkty z Polonia Bytom czy wlasnie Polonia Warszawa jakos cisza.

Daleko jestem od jego gloryfikacji ,ale na Boga zauwazmy ze robi cos dobrego dla tego klubu.
WISŁA KRÓLOWA POLSKI
Odpowiedz cytując
fialo
Senior Member

Od: 11.2006

Stary 28.09.2009, 22:34
http://wislaportal.pl/news.php?id=16254
Some people think football is a matter of life and death. I assure you, it s much more serious than that. Bill Shankly

Listen fucking stars - you're breaking our hearts!!
Odpowiedz cytując
FajQ
Senior Member

Od: 08.2007

Stary 28.09.2009, 22:39
Słuchajcie Pawełek nie jest super bramkarzem co niestety potwierdzają niezbyt udane interwencje w poprzednim sezonie jak i wpadka z Zagłębiem gdzie moim zdaniem mógł zachować się lepiej, jednak ostatnie mecze pokazały, że umie bronić na wysokim poziomie. Uratował nam pare razy dupe i tego nie zauważycie ale np klopsa z Lechią będziecie pamiętać do końca jego kariery. Zauważyłem takie zjawisko na forum że nawet jak piłkarz zagra bardzo dobrze to i tak zostanie zmieszany z błotem bo wcześniej zagrał słabo. Tyczy się to Łobodzińskiego,Pawełka,Małego,Kirma,Jirsaka. Nie rozumiem też dlaczego obwiniacie naszego bramkarza za bramkę z Polonią w której było bardzo dużo przypadku.Jestem pewien, że nawet gdyby w bramce stał Buffon ,Cech czy pan Marian od betoniarki z narodowego to i tak bramka by padła bo nie było szans tego obronić no ale, że piłka odbiła się od nogi Pawełka to jego wina. Co też ciekawe nikt nie obwinia Marcelo i bocznych obrońców(Diaz i Pi Brożek?) którzy stali jak wryci w ziemię a Polonista zakręcił nimi niczym Szeremetem.Dlatego ludzie trochę obiektywizmu Pawełek jest jaki jest ale ostatnie mecze broni dobrze.
Odpowiedz cytując
spirit
Senior Member

Od: 09.2003

Stary 29.09.2009, 08:03
kubanczyk napisał(a):Wyświetl post
No raczej ciężko by było, żeby więcej wybronił, jeśli przeciwnicy oddają jeden celny strzał w meczu.
Feci quod potui faciant meliora potentes
Odpowiedz cytując
gigant
Joker the Great

Od: 06.2003

Stary 29.09.2009, 08:32
spirit napisał(a):Wyświetl post
No raczej ciężko by było, żeby więcej wybronił, jeśli przeciwnicy oddają jeden celny strzał w meczu.
Najbardziej absurdalne jest to, że broni ten jeden jedyny strzał, a rywal kończy mecz ze zdobytą bramką.
90minut.pl o tabeli 2005/2006 napisał(a):
"Lech Poznań nie wystąpił o licencję na przyszły sezon i został przesunięty na ostatnie miejsce w tabeli. W przyszłym sezonie pod nazwą Lech Poznań występować będzie Amica Wronki."
Odpowiedz cytując
kosaTS
Senior Member

Od: 03.2009

Stary 29.09.2009, 09:22
http://www.youtube.com/watch?v=uTh5f...eature=related --> Kocham ten filmik
Odpowiedz cytując
FraMat
Senior Member

Od: 03.2003

Stary 29.09.2009, 14:53
Marszałek napisał(a):Wyświetl post

Jaka jest różnica między Muchą a Pawełkiem?
Oprócz tego, że Mucha jest ewidentnie i obiektywnie lepszym bramkarzem?

Przypomniała mi się anegdota z rekrutacji w dużej firmie międzynarodowej. Na stanowisko dyrektora sprzedaży zaczęły napływać aplikacje.
W dniu gdy miano rozważać kandydatury, do dyrektora HR wchodzi sekretarka, a za nią dwóch pracowników niosących kosz z korespondencją.
- Co to jest pani Basiu?
- Listy z kandydaturami na stanowisko dyrektora sprzedaży.
- Ale dlaczego aż tyle? Policzyła Pani?
- Tak. 1330 CV.
- Pani Basiu! I kto to przeczyta?
- Nie wiem Panie Dyrektorze.
- Pani Basiu. Proszę to wszystko wrzucić do niszczarki i pozostawić jakieś trzydzieści aplikacji, którym sie przyjrzymy.
- Panie Dyrektorze, ale czy to uczciwe?
- Umówmy się Pani Basiu, że te 1300 listów, to osoby, które może są niezłe, ale nie mają szczęścia. Z tym się Pani chyba zgodzi?
- Tak, Panie Dyrektorze.
- No właśnie. A my nie potrzebujemy do tej pracy osób, które nie mają szczęścia.

Więc taka jest też różnica między Mariuszem Pawełkiem a Janem Muchą. Ten drugi ma szczęście (wystarczy przypomnieć sobie jak bronił w meczach przeciwko Wisle). Pawełek to tez niezły bramkarz i oddaję mu to, co mu sie należy za wybronienie tych sytuacji jakie wymieniacie.

Ale niestety ma pecha z głupimi bramkami i farfoclami.

A Wisła potrzebuje bramkarza, ktory oprócz tego, że jest dobry, będzie miał szczęście, a nie pecha.
To tylko moje zdanie, z którym nikt nie musi się zgadzać

...nie będę wchodził w dalsze dyskusje z idiotą....

Odpowiedz cytując

Wstecz   Forum Kibiców Wisły Kraków > Wisła Kraków > Wisła Kraków - piłka nożna

Odpowiedź

Zasady wysyłania postów